Giriş
(4)

Şekersiz çay ve Diyet

Erensq06
Merhaba arkadaşlar , herkes sözlükte ve etrafımda çayı şekersiz içiyordu Harika oluyor falan diyorlardı. Ben de diyette olduğum için deneyeyim dedim 1 Aydır içiyorum alıştım tamam ama dedikleri gibi Harika değil. Eskiden çayı seven biri olarak artık zorla içiyor gibiyim. Şimdi zaten ekmeği , tuzu ,
Merhaba arkadaşlar , herkes sözlükte ve etrafımda çayı şekersiz içiyordu Harika oluyor falan diyorlardı. Ben de diyette olduğum için deneyeyim dedim 1 Aydır içiyorum alıştım tamam ama dedikleri gibi Harika değil. Eskiden çayı seven biri olarak artık zorla içiyor gibiyim. Şimdi zaten ekmeği , tuzu , çikolatayı vb braktım çok olumlu sonuçlar alıyorum. 1er küp şeker günde 4-5 çay diyeti etkiler mi?
0
Erensq06
(21.07.17)
1 küp şeker 20 kalori. Günde 100 kalori. Ayda 3000 kalori. O da yaklaşık yarım kilo yağ.
0
Lim5
(21.07.17)
çayda şekeri bıraktıktan sonra birkaç ay ben de hiç tat falan almıyodum hoşuma da gitmiyordu çay. bir yıl falan oldu sanırım ve çay şu an gayet güzel geliyor.
0
estranged
(21.07.17)
Küp şeker dediğimiz şey esasında sukroz formunda bir disakkarit, yani 1 molekül glukoz 1 molekül fruktoz içerir, bu şekerler çoğunlukla glikojenlerinde ve çok az da kaslarında enerji olarak kullanılmak üzere depolanır, depolar doluysa yağ olarak depolanır. Yani diyetini etkileyip etkilemeyeceği senin günlük toplam aldığın kalorilere ve fiziksel aktivitelerine bağlı. Bununla birlikte çikolatalar ve diğer abur cuburlar çoğunlukla kimyasal şekerler olan fruktoz-mısır şurubu içerir, bunlarda fruktoz molekülü daha yüksek olduğu için, fruktoz da enerji olarak kullanılmadığı için direkt karaciğere gider ve yağ olarak depolanır. Bu verilere göre sen karar verirsin kullanıp kullanmamaya.
0
angelus
(21.07.17)
Biraz degisik cay denemeleri yapin, iste tomurcugu arttirmak ya da kabuk tarcin ve karanfille demlemek, limon dilimiyle icmek vs gibi. Zamanla ideal cayinizi bulacaksiniz:)
0
red g
(21.07.17)
(7)

şu güzel yaz gecesinde yalnızlığınıza ne iyi gelir?

sameidiot
s.b.Ps: henuz bulamayan duyuru hanimlarini özelime beklerim
s.b.

Ps: henuz bulamayan duyuru hanimlarini özelime beklerim
0
sameidiot
(21.07.17)
Alköl.
0
l arrache coeur
(21.07.17)
Kavun
0
chicha
(21.07.17)
Bilgisayar oyunu...
0
tociess
(21.07.17)
1adam
(21.07.17)
iyi bir distopya / apokaliptik film
0
sibertenik
(21.07.17)
@siberteknij dark city?
0
🌸sameidiot
(21.07.17)
@sameidiot seyretmiştim onu, "hacksaw ridge" seyretmemiştim, seyrettim, o da yeterli gerilimi verdi sağolsun.
0
sibertenik
(22.07.17)
(18)

Şarkı önerisi (rock-metal)

estranged
Rock-metal sever gençler şöyle yıllarca dinlenilecek destansı şarkı önerilerinizi beklerim. rainbow - stargazergnr - estrangedmetallica - master of puppets iron maiden - rime of the ancient mariner deep purple - child in timegibi.
Rock-metal sever gençler şöyle yıllarca dinlenilecek destansı şarkı önerilerinizi beklerim.

rainbow - stargazer
gnr - estranged
metallica - master of puppets
iron maiden - rime of the ancient mariner
deep purple - child in time

gibi.
0
estranged
(21.07.17)
iced earth - prophecy
0
manuel mandalina
(21.07.17)
savatage - chance
0
manuel mandalina
(21.07.17)
megadeth - holy wars, hangar 18
0
manuel mandalina
(21.07.17)
avantasia - the scarecrow

not: mobile edit koyun!
0
manuel mandalina
(21.07.17)
Funkadelic - maggot brain
0
freebird5406_2
(21.07.17)
savatage - chance kısa sürede sıkmıştı
megadeth'i örneklere koymayı unutmuşum.

diğerlerine bir bakayım.
0
🌸estranged
(21.07.17)
sun of the sleepless - phoenix rise
0
unstabledotpy
(21.07.17)
slash-anastasia
0
nundu
(21.07.17)
Slayer - Raining Blood

Bir tane de Glam eklesem olur mu, çok severim de: Alice Cooper - Poison.
0
aychovsky
(21.07.17)
Iron Maiden- Tüm şarkıları \m/ (up the irons !)

bonus:

Helloween- If I could Fly

editlerim aklıma geldikçe, hayatım bu müziklerle geçti.
0
qazaqwsx
(21.07.17)
savatage - morphine child, öyleyse.
0
manuel mandalina
(21.07.17)
helloween - keeper of the seven keys
0
manuel mandalina
(22.07.17)
hocam morphine child da chance'a göre biraz daha uzun gitti o kadar. savatage'e bir ara iyi sarmıştım ama şu an sadece summers rain listemde duruyor.
0
🌸estranged
(22.07.17)
rainbow - man on the silver mountain www.youtube.com

deep purple - soldier of fortune www.youtube.com

led zeppelin - kashmir www.youtube.com

heaven and hell - children of the sea www.youtube.com

testament - electric crown www.youtube.com

iron maiden - dance of death www.youtube.com

ufo - doctor doctor www.youtube.com


daha sert tayfayı, progressive olaylarını katmadım.
0
cay koy geliyorum
(22.07.17)
Genesis-Firth of fifth
Jethro tull-Aqualung
Eloy-Posedion's Creation
Camel-Echoes
Iron Maiden- Dream of Mirrors
Pink Floyd- Dogs/Pigs


Biraz progressive ağırlıklı ve sayıca fazla oldu ama yazmaya başlayınca durduramadım kendimi.
0
yeteramadenedimherseyi
(22.07.17)
sen savatage'ı anlayamamışın gardaşım :/

arch&matheos - neurotically wired
0
manuel mandalina
(22.07.17)
tool - lateralus, schism, pot, hooker with a penis, 10.000 days...

ya da şöyle diyeyim, zaten 4 albümleri var (salival ve opiate'i saymadım ama onlar da harikadır). önce lateralus ve 10.000 days albümlerini dinle, ordan zaten birkaç ay sadece tool dinleyeceksin.
0
rahip janick
(22.07.17)
Emigrate - blood
Lordi - Would you love a monsterman
Lordi - Devil is a loser
Aria - Attila
Aria - Torero (Enstrumental)
Aria - Volounteer (Enstrumental)
Joe Satriani - Crowd chant
open.spotify.com
Motorhead - Brotherhood of man (Bak bu efsane)
Rammstein - Alter mann
Lordi - Dynamite tonite
Oomph! - Augen auf
Erdling - Blitz und donner
Ost+front - Stermenkinder
Metallica - Here comes revenge
Marlyn manson - The fight song
0
stavro
(22.07.17)
(3)

Uk gezisi Tavsiyelerinizi alayım ?

sorunvar
1 - Vizeyi aldım ama donus biletini ne zaman doneceğimi bilmediğim için almadım .Thy nin sitesinden bi sahte rezervasyon yapıp girerkende öyle bi 1 hafta gezicem muhabbetini edersem sıkıntı olur mu ? Giriş polisleri ne soruyor ?2-Geziyi 20 ile 30 gün arası düsünüyorum.İskoçya,irlanda ,galler ve wale
1 - Vizeyi aldım ama donus biletini ne zaman doneceğimi bilmediğim için almadım .Thy nin sitesinden bi sahte rezervasyon yapıp girerkende öyle bi 1 hafta gezicem muhabbetini edersem sıkıntı olur mu ? Giriş polisleri ne soruyor ?
2-Geziyi 20 ile 30 gün arası düsünüyorum.İskoçya,irlanda ,galler ve wales düsünüyorum. Muhakkak suraları gör dediğiniz şehirler neresi ? Sehirler arası yolculuğu nasıl yapayım ?
3-Bildiğiniz trickler nedir ?
4 Rotam nasıl ?
Londra (5 gün ) ,Oxford , Cambridge (1 er gün )
Birmingham (1 gün ) Liverpool (2 gün )
Manchester (2 gün ) Newcastle (2 gün )
Edinburg (2 gün ) Glasgow (2 gün )
Dublin ( 3 gün ) wales ( nereyi tavsiye ediyorsunu ) sonra tekrar london )
Tavsiyeleriniz nedir ?
0
sorunvar
(21.07.17)
bi liverpool maçı izle.

dublinde guinness fabrikasına git.
0
cay koy geliyorum
(21.07.17)
Yolun duserse Tank museum, Royal Airforce musem:)
0
stavro
(22.07.17)
Londra'dan sabah gidip akşam dönmeli günlük Stonehenge & Bath turuna katılmıştım ben, çok güzeldi. Tavsiye ederim.
0
green knight
(22.07.17)
(3)

Opel Astra Sedan'ı nasıl bilirsiniz?

chicha
2014 model, 1.6 CDTI 136 bg motorlu ve 24.000 km'de olan bir tanesini komşumuz satıyor, nasıl kullandığını, kazasını belasını vs. biliyoruz.Nasıldır bunun yakıt tüketimi, yedek parçası, uzun yol performansı vs. kullananlar bilgi verebilirler mi?
2014 model, 1.6 CDTI 136 bg motorlu ve 24.000 km'de olan bir tanesini komşumuz satıyor, nasıl kullandığını, kazasını belasını vs. biliyoruz.

Nasıldır bunun yakıt tüketimi, yedek parçası, uzun yol performansı vs. kullananlar bilgi verebilirler mi?
0
chicha
(21.07.17)
Opel astra j team facebook grubuna bir dalış yap. Soruna cevap ve ayrıntılar orada.
0
1adam
(21.07.17)
Son bir yıl içinde kazası var mı?
Tramer kayıtlarına baktınız mı.
0
avalist
(21.07.17)
Ayni kasa arkadasimda hb olani vardi full+full partikul filtresi surekli doluyodu. Son zamanlarda guncelleme geldi falan duzeldi diyodu ama 1 sene kullanip 2 sene sonra satip a3 aldi
0
adamin sifirla carpilmis hali
(21.07.17)
(1)

"müzik eseri işletim belgesi" ??

vizdilva
https://i.hizliresim.com/N1GkqY.jpgBu eski kasetin kartonetinde gördüm.Sansürle (yıl 1989) değil, telif hakkıyla ilgili bir belge sanırım.Kaset (veya cd) içerisinde bunu ilk defa görüyorum, bilgisi olan var mı? :)
i.hizliresim.com

Bu eski kasetin kartonetinde gördüm.
Sansürle (yıl 1989) değil, telif hakkıyla ilgili bir belge sanırım.
Kaset (veya cd) içerisinde bunu ilk defa görüyorum, bilgisi olan var mı? :)
0
vizdilva
(21.07.17)
şimdi ben besteciyim. bir eser yazdım. bunu satmam lazım. bunu yapan adamlar da bunlar işte. benim eserimi işletip üzerinden para kazanan ve benim payımı ödeyen adamlar.

onu da her önüne gelen yapamıyor tabii. o konuda çalışan bir şirketin olmalı.

işin teknik kısmı bu. gelelim hikaye kısmına; kasetlerin revaçta olduğu dönemde, fabrikasyon korsan kasetler de vardı. hatta hatırlarım çok şarkıcı bu korsanlardan bıkmıştı. erkin koray bir gün ibo show'da bununla ilgilil konuşmuştu falan. işte o belgenin kaset kapağına basılması da bundan ileri geliyor. yani bu kaset korsan değil orijinal ayağı yapıyorlar.
0
alperz
(21.07.17)
(8)

Türkiye'de Porno Sektoru

bir tane daha yiyeyim sonra birakicam
Arkadaslar turkiyede porno filmleri neden cok kalitesiz.Ciddi bir sikinti var.Ben porno film cekmeyi ciddi bir sekilde dusunmeye basladim.Yasal acidan cok buyuk sorunlar mi var da bu kadar kalitesiz sektor acaba?Estetik ve kaliteli bir film cekebilirim diye dusunuyorum.Oynayacak bir kadin bulurum be
Arkadaslar turkiyede porno filmleri neden cok kalitesiz.
Ciddi bir sikinti var.
Ben porno film cekmeyi ciddi bir sekilde dusunmeye basladim.
Yasal acidan cok buyuk sorunlar mi var da bu kadar kalitesiz sektor acaba?
Estetik ve kaliteli bir film cekebilirim diye dusunuyorum.
Oynayacak bir kadin bulurum belki ama ne gibi sorunlar cikar bilmiyorum.
0
bir tane daha yiyeyim sonra birakicam
(21.07.17)
yasal engelleri geçersek. porno filmde oynamış bir kadının türkiyede hayatını devam ettirme şansı yok.
0
orpheus
(21.07.17)
amerika'da şirket kurup türk oyuncular oynatabilirsin.
0
Goldstein
(21.07.17)
@Goldstein sanirim mantiklisi bu; isi yurtdisinda yapmak
0
🌸bir tane daha yiyeyim sonra birakicam
(21.07.17)
marc dorcel gibi yapımların olacaksa aktör olurum hocam. bi telefona bakar. kalacak yer-yemek versen yeter.

ek: hatta düşündüm de yemek vermesen de olur. ot yerim ben.
0
cemiyetin ünlü siması
(21.07.17)
Marc Dorcel gibi yap yapacaksan <3 türkiye'de ne kaliteli olmuş ki porno olsun
0
fragile lady
(21.07.17)
kurgulu pornonun milliyeti mi var yahu? ama amatör öyle mi?
0
sameidiot
(21.07.17)
Turkiyede en onu acik meslek pornoculuk aslinda. Bir baslayabilsek cok kisi ekmek yiyecek. Ama yasalar yolu tikiyor.
0
🌸bir tane daha yiyeyim sonra birakicam
(21.07.17)
misaki milli sınırları içerisinde üretimi yasak, satışı pazarlanması ile ilgili de regülasyonlar var.

çekilmiyor mu? çekiliyor
yasal mı? değil.
yakalanırsan oyarlar mı? oyarlar.

Türkiye şartlarında oyuncu/aktör/pornocu bulunabilir, canlı kemara yayınları yapan çiftler, kişiler mevcut onlarla anlaşılabilir ancak sorun bu tür kişilerin (ve tabii ki izleyicilerin) güzel resim verebilmek için eğitmek lazım, porno bizde .ikiş .okuş görüldüğünden bedene saygı duyulmuyor.

ecnebi memleket sınırlarında ise yapabilirsin tabii ki ancak o ülkenin kanunlarını (hem ticaret hemde porno sektörü özelinde) iyi araştırman lazım.

şu anda ecnebi memleketlerde performans sergileyen bir kaç profesyonel abi/abla mevcut zaten.

he birde hatun bulmak kolay da erkek bulmak zor, erkekler iş gerçeğe dönünce yan çiziyorlar.

çok edit yaptım: usa'da bir stüdyo 5.000$ mı ne karşılığında 1 haftalık eğitim veriyordu, nasıl çekilir, ışık, kamera, set hazırlığı, oyuncu hazırlığı, post prodüksüyon vs. bir adet de film çekiyorsun hepsinden sonra.

bazı firmalar da (fine girls vs. gibin) after shooting yada behind the scene gibi şeyler yayınlıyorlar, çekimin nasıl hazırlandığı vs. ile ilgili olarak, ince bir kendini eğitme yoluna gidebilirsin onları izleyerek. iyi bir yapımda 10 ila 15 kişi çalışıyor çünkü.
0
selam
(24.07.17)
(1)

İst. Anadolu Yakası Elektrik Dağıtımı Şirketini Mobil Şubede Bulma

iddaaci
Merhaba, mobil şubeden fatura ödeyeceğim ama karşımda bir sürü seçenek var. Faturada Enerjisa yazıyor ama şubede enerjisa var da üç tane. hangisi olacak bilen bi el atsın.
Merhaba, mobil şubeden fatura ödeyeceğim ama karşımda bir sürü seçenek var. Faturada Enerjisa yazıyor ama şubede enerjisa var da üç tane. hangisi olacak bilen bi el atsın.
0
iddaaci
(21.07.17)
ayedaş enerjisa diye bak.
0
sutlu nescafe
(21.07.17)
(7)

fırında yapılabilecek her türlü hazır yemek

proletarier aller lander vereinigt euch
kahvaltı için olur normal yemek için olur fırında yapılabilecek olması ve hazır olması gerek benim aklıma pizzadan başka bir şey gelmedi böyle donmuş yemeklerden.edit: yapması baya kolay tarifler de uyar illa donmuş olması şart değil aslında.
kahvaltı için olur normal yemek için olur fırında yapılabilecek olması ve hazır olması gerek benim aklıma pizzadan başka bir şey gelmedi böyle donmuş yemeklerden.

edit: yapması baya kolay tarifler de uyar illa donmuş olması şart değil aslında.
0
proletarier aller lander vereinigt euch
(21.07.17)
Bir tepsiye fırında (dondurulmuş) köfte olur, altınada başka tepsiye dondurulmuş patates atın. Patatesleri önce üzerine baharat biraz yağ karıştırın tamamdır. patatesler geç olur önceden atmak gerekir. Büyük migroslarda balıkta var hazır dondurulmuş. Onlarda olur. Şinitzel nugget da olur. Superfresh börek, pide olur.

superbiyemek.com

Sebze, konserve, ton ve mantı dışındakilerin hepsi hiç bir uğraş gerektirmeden fırında olur.
0
allen
(21.07.17)
donmuş değil ama hoşunuza gider mi bilmem. domates, biber, kabak, patlıcan ve isteğe göre tavuğu 5 dakikada kesip, yağlayıp ve baharatlayıp fırına sürebilirsiniz. hem çok sağlıklı hem de 5 dakika sürüyor.

dondurulmuşlara gelirsek börek var kahvaltı için. superfresh'in ıspanaklı peynirli börekleri çok güzel. dondurulmuş patatesler de iyi gidiyor hem akşam hem de sabah yemek için. ayrıca dondurulmuş balıklar var migros, bim, kipa gibi marketlerde. bu arada illa dondurulmuş almanıza gerek yok. yağlı kağıdın üstüne et/tavuk köfteleri dizip aralarına patates atarsanız o da bir öğün çıkarır.
0
golgi aygıtı
(21.07.17)
golgi aygıtı haklı, hazır tavuk fln alıp fırın poşetine atıp (hazır baharatı içinde satılıyor) sallayıp fırına atın. Güzel oluyor. Knorr tavsiye ederim. Tavuk göğüs olur, yıkayın varsa sinir fln ayıklayıp poşete atın. Sonra fırına.
0
allen
(21.07.17)
Firinda makarna

Falafel koftesi
0
Traveller
(21.07.17)
kahvaltı için fırında sucuklu peynirli ekmek yapabilirsin.
www.nefisyemektarifleri.com
0
mungojerry
(21.07.17)
sarımsaklı ekmek çok basit.

bi de fırın poşeti içinde ne yapsan güzel oluyor. balık et tavuk hindi patates sucuk hellim peyniri her şeyi denedim :) knorr fırın poşeti içinde baharat karışımı satıyor, en güzeli acılı olanı, mükemmel oluyor neye koysam. karıştır , hafif yağla bağla ağzını 1 saatte her şey pamık gibi.
0
hasmetizm 2046
(22.07.17)
yumurta, peynir ve biraz baharat karışımını ekmeğin üzerine sürüp kanepe yapabilirsin.
0
theseachange
(22.07.17)
(1)

Sürekli hareket etme isteği?

ordinov
Özellikle yatakta yatarken sürekli hareket ettiğimi söylüyorlar. Ya da ne bileyim hafif rahatsız bir koltukta oturursam diğer insanlar gibi uzun süre hareketsiz kalamıyorum, pozisyon değiştirme ihtiyacı ortaya çıkıyor. Bunun sebebi nedir, psikolojik mi yoksa fiziksel bir rahatsızlık mıdır? Tedavisi
Özellikle yatakta yatarken sürekli hareket ettiğimi söylüyorlar. Ya da ne bileyim hafif rahatsız bir koltukta oturursam diğer insanlar gibi uzun süre hareketsiz kalamıyorum, pozisyon değiştirme ihtiyacı ortaya çıkıyor. Bunun sebebi nedir, psikolojik mi yoksa fiziksel bir rahatsızlık mıdır? Tedavisi var mıdır?
0
ordinov
(21.07.17)
şunu bir incele derim (bkz: huzursuz bacak sendromu)
0
orpheus
(22.07.17)
(2)

Şirinevler Tabelası Niye Sarı?

gonion
Bayağıdır dikkatimi çekiyor, google'a sordum cevap alamadım (belki de yanlış soruları sordum bilemiyorum). Görsele bakınız, çerçevesi niye sarı?https://i.hizliresim.com/ER2J2v.jpg
Bayağıdır dikkatimi çekiyor, google'a sordum cevap alamadım (belki de yanlış soruları sordum bilemiyorum). Görsele bakınız, çerçevesi niye sarı?

i.hizliresim.com
0
gonion
(21.07.17)
birileri ders çalışırken fosforlu kalemi bol buldu galiba.
neyse. tamamen sallıyorum. o tabelanın devamında 1 yıldan fazla süre devam edecek bir çalışma var. yan yola girerken dikkat et hajum gibi bir uyarı olabilir belki.
0
golgi aygıtı
(21.07.17)
@golgi aygıtı +1. şirinevler trafiğinden kaçınız manasında olsa gerek.
0
arkadakiadam
(21.07.17)
(4)

arsa yerine tarla almak

kleider
ilanlara bakıyorum da 200-250 bin tlye 200-250 metrakare yer alıcağına , edirne taraflarında 6-7dönüm yerler 30-40 bin tl civarı(ipsala vb)200 metre kara 1 yer alıcağıma 6 dönümden 5-6 tane tarla alıp kupon yapılsa daha mantıklı değil mi ?5-6 sene bekleme süresi verilse..nedir düşünceleriniz, bil
ilanlara bakıyorum da 200-250 bin tlye 200-250 metrakare yer alıcağına , edirne taraflarında 6-7dönüm yerler 30-40 bin tl civarı(ipsala vb)

200 metre kara 1 yer alıcağıma 6 dönümden 5-6 tane tarla alıp kupon yapılsa daha mantıklı değil mi ?

5-6 sene bekleme süresi verilse..

nedir düşünceleriniz, bildiğiniz yerler ?
0
kleider
(21.07.17)
imara açılmama ihtimali var risk sonuçta.
0
sta
(21.07.17)
5-6 senede bir sey olmaz
0
chavezding
(21.07.17)
Akpli tanıdığın yoksa hayır. çünkü

sta +1
0
nawar
(21.07.17)
hocam arsa böyle alınmaz; ev yapılacak mı yol geçecek mi? bunlara bakılır. böyle yerlerde 5-6 yılda değerlenmez. uzun süre gerekir.
0
cemiyetin ünlü siması
(21.07.17)
(2)

anime önerisi

anonimus
merhaba, coge geass ve death note gibi zeka savaşını konu alan anime önerir misiniz?
merhaba, coge geass ve death note gibi zeka savaşını konu alan anime önerir misiniz?
0
anonimus
(21.07.17)
hellsing ultimate'de olay zeka savaşı değil gibi aslında ama sadece son anda aslında her şeyin çok zekice planlandığını falan anladığın bir seri ama tabii bir code geass veya death note etmez.
0
proletarier aller lander vereinigt euch
(21.07.17)
death note etmez ama gideri var
myanimelist.net
0
allen
(21.07.17)
(2)

İstanbul'da dövmeci tavsiyesi

razvan rat
Temiz çalışan, çok uçuk fiyatlarda olmayan önerdiğiniz dövme mekanlarını yazabilir misiniz?
Temiz çalışan, çok uçuk fiyatlarda olmayan önerdiğiniz dövme mekanlarını yazabilir misiniz?
0
razvan rat
(21.07.17)
Traveller
(21.07.17)
Horoz tattoo fatih cabalar. Çok efsane adamdır çok da güzel işleri vardır.
0
Giovanni Pipitto
(21.07.17)
(7)

GS Lise Etkisinden Kurtulursa Elitizmini Kaybedip Cahillere Teslim Olur Mu?

gezegen olan pluton
Klüpteki kongre üye profillerine bakınca eğitim, bilgi, kültür düzeyi olarak ortalama elit kültürün daha üstünde bir profil görüyorsunuz. Zaten Galatasaray Lisesi gitmek bile Türkiye'nin o dönemiminin en başarılı insanlarını tespit etmek açısından bir süzgeç.Liseye özgü demokrasi,hukuk ve özgürlüğü
Klüpteki kongre üye profillerine bakınca eğitim, bilgi, kültür düzeyi olarak ortalama elit kültürün daha üstünde bir profil görüyorsunuz. Zaten Galatasaray Lisesi gitmek bile Türkiye'nin o dönemiminin en başarılı insanlarını tespit etmek açısından bir süzgeç.

Liseye özgü demokrasi,hukuk ve özgürlüğü doğru kabul edilen bir teamül var,kendine has gelenekleri olan bir oluşum.

Şimdi baktığımızda bu Lise vesayetinden kurtulursa Galatasaray, sadece para sahibi vizyonsuz insanlar klübü doldurmaz mı? Liseli süzgeci bu konuda çok önemli bir filtreleme yapmıyor mu, hem zengin hem elit olma açısından?
0
gezegen olan pluton
(21.07.17)
Dünya üzerindeki hiçbir spor kulübü cahillere bu sebeple teslim olamaz. Fenerbahçe ve Beşiktaş da mı lise vesayetindeydi? Aziz Yıldırım ve Yıldırım demirören de mi galatasaray lisesi mezunuydu? Hayır. Vizyon bambaşka bi şey. Bunu lisede öğretmezler.
0
zirrealist
(21.07.17)
liseli süzgeci dünya görmüş okumuş yazmış insanları bünyesine almasının yanında üyelik kazandıktan sonra ömür boyu o hakkın devam etmesi kulübü morukların eline düşürüyor ve dinamizmi yok ediyor.
galatasaray artık bu kadar az ve tek tip üyelerle yönetilemeyecek kadar büyük bir kulüp. ve türkiye sadece 1 tane elit mezunlar veren liseden daha fazlasına sahip.
ama statüsko öyle bir kurgulanmış ki gsl mezunları kendi kendilerine sahip oldukları haklardan vazgeçmedikçe bunun değişmesi de imkansız. eşine dostuna referans olmak isteyen zaten oluyor, kimse kulübün ali menfaatlerini geliştirmeye çalışmıyor.
0
duygusal pehlivan
(21.07.17)
@zirrealist dünya üzerindeki değil de türkiye'deki spor kulüpleri aslında tam da bu sebepten cahillere teslim olur.

galatasaray spor kulübünün genel kurul yapısı fenerbahçe'den de beşiktaş'tan da farklıdır,
ufak iki örnek vereyim:
-3 temmuz sürecinde galatasaray başkanının da şike yaptığı ortaya çıksaydı, sizce genel kurul fenerbahçeliler gibi başkanın peşinden koşup onu savunmaya mı çalışırdı yoksa olağanüstü toplanıp yönetimi erken seçime mi zorlardı?
-adnan polat'ın stad açılışında yediği nanelerden sonra idari ve mali ibrasızlıkla cezalandırılmasını hatırlıyorsunuz. bu tip bir olay başka bir kulübün genel kurulunda meydana gelebilir miydi? mesela aziz yıldırım kendine muhalif kim varsa kulüpten ihrac etti, böyle bir şey galatasarayda mümkün olabilir mi?

işte bu genel kurul'un böyle olması da galatasaray lisesi sayesindedir diye düşünüyorum.
0
luchetti
(21.07.17)
@luchetti, verdiğin örnek çok doğru. galatasaray kültürü ve ahlakı bu ülkenin her zaman üzerinde olmuştur ama bu soruyu tek bir örnekle yanıtlayamıyorum.

peki yine aynı lise değil midir dursun özbek'i başkan yapıp bir de üstüne ibra eden?

kulüpler genel anlamda cahil, bilgili vs gibi insani özelliklerine göre değil, maddi güçlerine göre insanlara bırakılıyo. bana göre kulüpleri böyle dernek gibi başkan, yönetim kurulu seçerek yönetmek çok saçma. başarılar bundan dolayı sürekli olmuyo zaten. galatasaray'a bakıyosun, 2 sene avrupa'da real madrid'e kafa tutuyo, ondan sonraki 5-10 sene tromso'ye östersunds'a eleniyo. başkan, yönetim 3-5 yılda bir değişirse olacağı bu.
0
zirrealist
(21.07.17)
sonuçta kulübün lise ile bağı kopsun demiyor kimse. genel kurul'da lisenin ağırlığı azalacak, dışarıdan insanlar daha kolay bir şekilde girecek. bu kadar basit. lisenin tabiî ki önemli bir etkisi olacak yine. ama bugünkü gibi bir vesâyet olmayacak.
0
istambul
(22.07.17)
@zirrealist haklısınız,
ben galatasaray genel kurulu mükemmel demiyorum, kimse de diyemez herhalde.

ama türkiye için kötünün çok çok iyisidir diyebiliyorum.
başarısız yönetim seçtiğimiz doğru, ama en azından dursun özbek yönetiminin ibra edildiği genel kurulu bir izleyin, bir sürü konuşmacı çıkıp yönetimi çok çok sert bir biçimde eleştirdi ve dursun özbek son dakikaya kadar ibra edilip edilmeyeceğini bilmiyordu, biraz farkla ibra edildi.

tabi ki orada çıkıp eleştiri yapanların hepsi galatasaray liseli de değildi, ancak başı galatasaray liseliler çekiyordu. dediğim gibi, en azından yönetimi eleştirebilen bir genel kurula sahibiz, -diğer kulüplerde böyle bir şey yok- genel kurulda liselilerin ağırlığının azalmasından ziyade üye alımı yapılırken daha fazla şey istenmeli, aidatlar artırılmalı ve gerçekten galatasaray için kafa yoracak insanların üye olması sağlanmalı diye düşünüyorum.
0
luchetti
(22.07.17)
Kısmen doğru. Lise tek başına basiretli yönrticiler çıkarmasa da her zaman Galatasaray'ın dünya üzerindeki en özel ve elit kulüplerden biri olmasını sağlıyo. Böyle bi servet her camiaya nasip olmaz. Benim de Galatasaraylı olmamın sebeplerinden biridir o lise. Dayılarım yıllardır o lisede çalışıyo ki kendileri Fenerbahçelidir ama bende belki de onların liseden getirdiği hediyelerden falan dolayı bi Galatasaray aşkı doğdu.

Genel kurulu canlı izledim. Benzeri fener veya bjkda görülemeyecek türdendi evet. Bunu da lise sağlıyo evet ama çıkıp orada konuşulmasıyla da olmuyo bu işler. Galatasaraysan daha fazlasını yapmalısın. Çıtayı belirleyen takımsın çünkü.
0
zirrealist
(22.07.17)
(6)

Avrupa'da Ucuz Tatil Mekanları

bos gezenin bos ustasi
Hafta sonu kaçmalık ülke ve şehirler arıyoruz eşimle.İsveç'te yaşıyorum, vize dert değil, polonya, çekya, Bulgaristan, romanya vs. Gidip görmüş arkadaşlar varsa önerileri bekliyorum.Stockholm, Göteborg vb bir yerlerden uçacağımızı hesaba katarak maksimum 2-3saatlik uçuş yapabiliriz çok fazla uzaklar
Hafta sonu kaçmalık ülke ve şehirler arıyoruz eşimle.

İsveç'te yaşıyorum, vize dert değil, polonya, çekya, Bulgaristan, romanya vs. Gidip görmüş arkadaşlar varsa önerileri bekliyorum.

Stockholm, Göteborg vb bir yerlerden uçacağımızı hesaba katarak maksimum 2-3saatlik uçuş yapabiliriz çok fazla uzaklara göndermeyin lütfen :) bir de iskandinavya olmaz arkadaşlar otel, yeme içme, toplu taşıma ağır pahalı.
0
bos gezenin bos ustasi
(21.07.17)
polonya ve çekya iyidir,
krakow - prag
0
luchetti
(21.07.17)
Çernobil nasıldır? Gidip göresimiz var ama, bilgisi olan var mı?
0
🌸bos gezenin bos ustasi
(21.07.17)
Belgrad. Markette 33lük biraların 1 liraya geldiğini hatırlıyorum. Toplu taşıma bedavaydı zaten.
0
Mcfly
(21.07.17)
İsveç'te yaşıyorsanız her ülkeye kaçamak yapabilirsiniz. Ama Çernobil aklıma en son gelirdi herhalde :) Avusturya Alpleri, Süd Tirol, Bayern eyaleti Almanya, ne bileyim yine Almanya Kuzeyi olabilir. Zevkinize kalmış
0
burya
(21.07.17)
ekonomik olarak cok rahat degiliz o nedenle 2000 kron alti bir seyler bakiyoruz acikcasi. cok bunaldik aslinda tatil bile yok ama hafta sonu belki cumadan pazartesiye esneterek bir seyler yapabilirim.
0
🌸bos gezenin bos ustasi
(21.07.17)
(bkz: kotor)
0
Bruce
(21.07.17)
(1)

Soluk borusuna kacan cisim

timo
Soluk borusuna kacan pirinc tanesi cikarilamadiysa akcegere ilerler mi? Tehlikeli olur mu?Ne yapmak gerekir?
Soluk borusuna kacan pirinc tanesi cikarilamadiysa akcegere ilerler mi? Tehlikeli olur mu?
Ne yapmak gerekir?
0
timo
(21.07.17)
Öksürerek bir ihtimal çıkar. Çıkmazsa akciğere özellikle sağ akciğere ilerler. Tehlikesi akciğerinde küçük bir kısmı tıkayıp atelektazi(ac sönmesi) yapabilir. Sonraki dönemde bu da enfeksiyona yatkınlık oluşturabilir. Yapılması gereken göğüs hastalıklarına veya gögüs cerrahına gitmek.
0
Pleiades
(21.07.17)
(6)

bankada annemin başına gelen olayda bir dalavere olabilir mi?

yokumbenburda
annem, bugün, hesap bilgilerini güncellemek için bankaya gitmiş.söylediğine göre, bankaya gittiğinde, müşteri temsilcisi kadın bir başka müşteriyle daha ilgileniyormuş. o müşteri, bankadan kredi çekmiş ve parayı dolar olarak almak istiyormuş. ancak, bankacı kadın, dolar olarak veremeyeceğini, ama is
annem, bugün, hesap bilgilerini güncellemek için bankaya gitmiş.

söylediğine göre, bankaya gittiğinde, müşteri temsilcisi kadın bir başka müşteriyle daha ilgileniyormuş.

o müşteri, bankadan kredi çekmiş ve parayı dolar olarak almak istiyormuş. ancak, bankacı kadın, dolar olarak veremeyeceğini, ama isterse annemin hesabı üzerinden tl'yi dolara çevirebileceğini söylemiş.

annem, olmaz falan dediyse de endişe edecek hiçbir durumun olmadığını söyleyerek annemi ikna etmiş.

neticede tl, annemin hesabı üzerinden dolara çevrilmiş.

burada benim aklıma takılan ilk soru, madem bu kişi bankadan kredi çekiyor; demek ki bankada hesabı var. neden müşterinin kendi hesabından değil de annemin hesabı üzerinden parayı dolara çevirmiş olabilir? sizce endişe edecek bir durum var mı?
0
yokumbenburda
(21.07.17)
Belki kredi çektiği banka kendi bankası değildir. Bu yüzden o bankada hesabı yoktur. O yüzden annenizin hesabı kullanılmış olabilir.
0
Depik
(21.07.17)
burada bir sıkıntı gözükmüyor ama madem bir aracıya ihityaç var, müşteri temsilcisi kendi hesabı üzerinden neden yapmamış, ayrıca bankalar dövize çevirim yapıyorlar, anında dolara çevirebilirdi; çok saçma, ne olur ne olmaz diye izin vermemek gerek.
0
gezegen olan pluton
(21.07.17)
Hangi banka şikayet edin hemen. Bakkal dükkanı mı yahu orası sana veriyim senden çevrilsin falan. Aç hesap çevir sonra geri kapat madem.
0
Mcfly
(21.07.17)
Kara para aklama gibi. Yarın sebeb siz zenginlesme demesinler size
0
all girls dream
(21.07.17)
bankalar cok siki denetlenen kurumlar ayrica ic denetimleri de cok sikidir. bana musteri temsilcisinin yaptigi cok gercekci ve mantikli gelmedi. bana enpara/finansbank, sadece 10 dakikalik bir is icin finansbank'tan hesap acitirip kapattirmisti.

sizin yerinizde olsam pazartesi bankaya annenizle gider musteri temsilcisini sikayet ederim, olayi ayrintilari ile acikladigim sikayet dilekcemin alindigina iliskin teslim aldim yazisi alirim, ayrica bddk'ya yazarim. burasi turkiye, insanlar bir bankadan kredi karti cikardi, bir kere eft yapti diye aylarca icerde yatiyorlar. hic beklemediginiz seyler basiniza gelebilir.
0
kassiopeia
(22.07.17)
çok tuhaf görünüyor. hangi banka olduğunu merak ettim açıkçası.
size bu sıkıntıyı yaşatmaya da kimsenin hakkı yok. peşine düşün.
0
not dark yet
(22.07.17)
(4)

Dişlerim normal mi? - diş taşı temizliği

green knight
3-4 saat önce bir devlet hastanesinde diş taşı temizlettim. Yaparken doktorun elindeki alet diş etlerime değdiği zaman bayaa canım acıdı ve çok kanadı, sık sık tükürmek zorunda kaldım. Bu kadar kanaması normal mi dedim, normal dedi. Bu arada alttaki ön dişlere müdahale etti daha çok, azı dişlerine b
3-4 saat önce bir devlet hastanesinde diş taşı temizlettim. Yaparken doktorun elindeki alet diş etlerime değdiği zaman bayaa canım acıdı ve çok kanadı, sık sık tükürmek zorunda kaldım. Bu kadar kanaması normal mi dedim, normal dedi. Bu arada alttaki ön dişlere müdahale etti daha çok, azı dişlerine bir iki dokundu geçti, azı dişlerine gerek yok mu dedim, onlarda yok taş dedi. Sonra cilaymış öyle bi şey geçti işte. Sonra dilimle alttaki ön dişlerimin iç kısmına bi dokundum, aman allaaam koca koca boşluklar var dişlerimin arasında ve sanki diş etlerim de aşağı kaymış gibi. Bu kadar boşluk kalması normal mi, normali bu mudur bunun dedim, oraları (diplerden bahsetti sanırım) normalde diş etlerinin doldurması lazım ama zamanla alışırsın dedi. Ama sadece diş etlerine yakın kısımlarda değil, dişlerin arasında boylu boyunca koca koca boşluklar var (soruya geliyorum). O alet diş taşlarını kırıp temizlerken benim dişleri de biraz törpülemiş olabilir mi, dişin yapısını bozacak, törpüleyecek kapasiteye sahip midir o alet? Ulan diş taşı temizletelim derken dişin yarısını orda mı bıraktım boşa? :( Sanki dişlerim eskisi kadar sağlam değilmiş gibi hissediyorum şu an. Devlet hastanesine giden kafama s..ayım.
Evet, hayatımda ilk defa diş taşı temizlettim.
Normal mi bu, duyuru ya?
0
green knight
(21.07.17)
Ben de dislerimi temizlettigimde ozellikle disetlerine yakin kismi ve biraz daha yukarisi acilir. Daha sonra o aciklij kapaniyor, suan normal gibi duruyor yani
0
balpolen
(21.07.17)
İlk on gün bir hassasiyet oluyor. Dişlerde boşluk, sızlama veya zayıflık hissi bende de oldu, gayet normalmiş.
0
ben hastayim
(21.07.17)
Kendim ciddi bakım yaptığım halde düzenli temizletirim ona rağmen Kanar ve en az 3 gün o hassasiyet ve yara gibi hâl olur. Sizin ilk defa yaptırmanız ekstra kanaması ve tahriş olmasına sebep olmuş. Korkmayın gayet doğal. Eğer sigara kahve vs aşırı tüketiliyorsa 7 ay, sigara içilmiyorsa yılda bir temizletmek gerekiyor.
0
mslny
(21.07.17)
diştaşı oluştukça dişetleri çekiliyor, hassaslaşıyor. kanamaya müsait oluyor. diş fırçalarken bile kanar hale geliyor.

diş taşı temizliği sırasında bir miktar dişin de aşınması mümkün ama teoride dişi aşındırmak o aletlerle pek kolay değil.

diş taşı dişin damak ile buluştuğu yerlerde daha çok oluyor, bu noktada da diş daha korunmasız. taş temizlenince daha da açık hale geliyor. hassas olması normal.

ama diş eğer ölü değilse (kanal tedavisi yoksa) kendini iyileştirir.

önemli olan bu saatten sonra diş taşı oluşumuna izin vermemek. ama fırçalarken de hassas davranmak. aşırı basınç uygulamamak lazım. bastırmadan, sakin sakin.
ayrıca diş ipi kullanımı çok çok önemli. ben bi iki günde bir yapıyorum çünkü bazen yanlışlıkla kanatıyorum vs, çok sık yapmak hoşuma gitmiyor ama kesinlikle fırçalamak kadar önemli.

özet olarak belli aralıklarla diş taşı temizliği önemli ama daha önemlisi diş taşına izin vermemek.

diş etleri diş taşından sonra hassaslıktan kurtulup iyileşmesi lazım. büyüyüp tekrar eski ölçüsüne gelip diş diplerini kapatacaklardır muhtemelen.


bi de burnu tıkalı insanların ağzı açık uyudukları için ağızda kuruluk olduğunu duydum. bu da çürüme ve daha ötesi şeylere yol açıyormuş. konu açılmışken bunu da not düşelim.

TL;DR: hassaslık normal
0
sttc
(21.07.17)
(3)

Dunkirk

kojonotsuki
Dunkirk'i imax mi izlemek mantıklı yoksa 2d mi? Cinemaximum'da 32 tl, değer mi bilemedim.İyi haftasonları.
Dunkirk'i imax mi izlemek mantıklı yoksa 2d mi? Cinemaximum'da 32 tl, değer mi bilemedim.

İyi haftasonları.
0
kojonotsuki
(21.07.17)
İlk seans 7 tl dururken 32 vermek nedir akkadaş
0
nivoandmira
(21.07.17)
imax hariç ama 3d dahil, sinemaya girmeden 5 dk önce alıp kodla giriyorum, gözlük de dahil. En çok 16.50

www.firsatbufirsat.com
0
senolll
(21.07.17)
Film özellikle imax'de izlenmesi gereken bir film. Evet, değer. Değmez düşünüyorsan şurdan al imax biletini 16tl

forum.donanimhaber.com

her imax'i buradan alıyorum ben.
0
awareim
(22.07.17)
(7)

turk olmayan birinin, kiz arkadasina turkiye'den alabilecegi bir hediye

seksli harf
ne olabilir? spesifik bir kategori yok ama kiyafet gibi seylerdense orijinal fikirler daha iyi olur. bu arada kiz da turk degil.simdiden tesekkurler.
ne olabilir? spesifik bir kategori yok ama kiyafet gibi seylerdense orijinal fikirler daha iyi olur.

bu arada kiz da turk degil.

simdiden tesekkurler.
0
seksli harf
(21.07.17)
nazar boncuklu kolye olabilir.
0
tizi reftar olanin payine dagmen dolasir
(21.07.17)
galata kulesi olan tablo falan da olabilir bence.

kız kulesi ya da (tabii olayı nedir onu da bilsin anlatsın kıza).
0
rahip janick
(21.07.17)
müzisyense veya biraz koleksiyoner ruhu varsa kesinlikle yerel müzik aletlerinden alırdım. saz, tambur değil tabii daha kompakt. bana o tarz bir hediye gelse çok sevinirdim.
0
sibertenik
(21.07.17)
türk kahvesi takımı, baharat, lokum,
0
battal gemalmaz
(21.07.17)
70lik tekirdağ rakısı, ehl-i keyf ve rakı kadehi(istanbul temalı)
0
ben hastayim
(21.07.17)
kuzey avrupalı kimselerse, kendilerinin ince belli çay bardağına ayrı bir ilgileri oluyor.
0
makarnavodka
(21.07.17)
Peştamal olabilir havludan çok daha az yer tutuyor, seviyorlar ama hamam renklerinde olmasın.
0
kullanıcıadımbuolsun
(21.07.17)
(2)

Kriptkik enfeksiyonlu birini acil mmüdahale eder mi bu saatte?

Cursed Chico
boğaz ağrısı ateş burun akması var.
boğaz ağrısı ateş burun akması var.
0
Cursed Chico
(21.07.17)
Niye etmesin anlamadım? Saatin nesi var ayrıca?
0
fengari
(21.07.17)
kriptik tonsillit mi var? ederler, antibiyotik verilir.
0
doxanikee
(21.07.17)
(3)

yurtdışından otomobil getirmek

tizi reftar olanin payine dagmen dolasir
artıları eksileri nelerdir?yapan var mı aramızda?
artıları eksileri nelerdir?

yapan var mı aramızda?
0
tizi reftar olanin payine dagmen dolasir
(21.07.17)
senenin yarısı orda yaşıyor olman lazım. eğer vergisini öderim diyorsan burayla aynı paraya geliyor
0
sta
(21.07.17)
yurtdışında yaşamıyorsan getiremezsin
0
claws of perdition
(22.07.17)
en az 3 yaşındayken satın aldığın aracı vergilerini ödeyerek getirebiliyorsun. ancak astarı yüzünden pahalı geliyor öyle de. kesin dönüş yapanlara gümrük vergisi kaldırıldı en son ancak ötv duruyor. en büyük yük de ötv zaten
0
burya
(22.07.17)
(1)

Baharatları karıştııp yemek?

Cursed Chico
Bİtki çaylarını karıştırmak mesela zrarlı olabiliyor. Baharatlarda varf mı böyle bir şey? mesela nane kalsiyuma iyi geliyorken öbürü demire iyi geliyordur ve bzarar veriyordur belki?tarçın nane kekik zencefil szebze tozu vs gibi
Bİtki çaylarını karıştırmak mesela zrarlı olabiliyor. Baharatlarda varf mı böyle bir şey? mesela nane kalsiyuma iyi geliyorken öbürü demire iyi geliyordur ve bzarar veriyordur belki?

tarçın nane kekik zencefil szebze tozu vs gibi
0
Cursed Chico
(21.07.17)
Araştırma yapılmış mıdır bakmak lazım. Bildiğim kadarıyla birbiriyle uyumsuz baharat yok. Faydalı sanılıp faydalı olmayanlar var, ilaç kullanıyorsan almaman gereken gıdalar olabiliyor.. Baharatlar çok miktarda tüketilen şeyler değil, birbirleriyle uyumsuzlukları varsa da dikkate değer değildir tahminimce.

Böyle bilimin daha el atmadığı ya da varsa bile henüz bilmediğim konularda ben geleneksel olana bakıyorum. Bunun iki nedeni var; ilginç şekilde ninelerimin yaptıklarını bilimin desteklediğini görüyorum ve vücudum ona alışkın.
Mesela babaannem ısırgan otunu mutlaka ebegümeciyle pişirirdi. Geçtiğimiz yıllarda ikisi birlikte olunca faydalı olduğu bulundu. Yaz aylarında sirke kullanımımız artardı şimdi düşününce ne kadar doğruymuş diyorum çünkü yazın yeşillikler meyveler derken çiğ tükettiğimiz gıdalar fazlalaşıyor sirke sindirim sistemine destek oluyor vb.

Vücudumuz yaşadığı yere uyumlanıyor. Arsenikli su içtikleri halde normal normal yaşayan insanlar var dünya üzerinde :)
www.sciencealert.com
Biz de atalarımızın yedikleri, bize yedirdiklerine göre şekillendik. Bizimkiler baharatları ayırmazlar, onla bu yenmez demezlerdi, onun için ben de canımın istediğini birlikte kullanıyorum. Hergün her yemekte kaşık kaşık kullanmıyorsun ya, karıştır gitsin. Çok almadıkça dikkate değer olumsuz bi etkisi olmaz.
0
hayat aklini konusacak bir filozof uret
(22.07.17)
(11)

Veganlara / Vejetaryenlere neden karsisiniz?

Traveller
Kendi halinde olanlara yani...Az once haber okudum: https://gaiadergi.com/koylulerden-vegan-yurttasa-sistematik-nefret-saldirilari/Haber ne kadar dogru bilmiyorum (onu tartismayalim) ama bir insanin ne yeMEdigi baskasini neden bu kadar cok ilgilendiriyor?Eskiden ve hatta hala sismanlarla ilgili cok
Kendi halinde olanlara yani...

Az once haber okudum: gaiadergi.com

Haber ne kadar dogru bilmiyorum (onu tartismayalim) ama bir insanin ne yeMEdigi baskasini neden bu kadar cok ilgilendiriyor?

Eskiden ve hatta hala sismanlarla ilgili cok yiyor, baskasinin hakkini yiyor, okuz gibi seklinde karalamalar yapilmakta. Birinin ne yedigine cok takintiliyiz ama ben durum orada bitiyor saniyordum. Ne yazik ki birilerinin ne yeMEdigine de takintiliyiz.

Farkli olan kimseyi mi sevmiyoruz?
0
Traveller
(21.07.17)
Kimsenin ne yemediğine karışmıyoruz da onlar bizim ne yediğimize çok karışıyor, o sıkıntılı.
0
angelus
(21.07.17)
Genelde bunun tam tersi geçerli, asıl veganların et yiyenlere karşı suçlayıcı tavırları var. ama "muhafazakar" türk insanının farklı olan herkese karşı olduğu da bir gerçek.
0
bugunku antremanda goz dolduran futbolcu
(21.07.17)
et yediğim için hayvansever olmadığımı kesin bir dille söylüyorlar misal. fazla çirkef buluyorum. doktorlar gibi bunlar da her ortamda illa vegan olduklarını söylerler falan. aferim.
0
hasmetizm 2046
(21.07.17)
Veganlar çok karışıyor+1, ama bu olay doğruysa çok saçmaymış gerçekten, köylülerde garip bir hadise var, ayrık olanı hep ayıklamak istiyorlar maalesef, saygı diye bi şey yok. Bi de o köye sonradan gittiyse baya sıkıntılı bi süreç, vegan olmasına gerek yok zaten köylülerin fuhuş yapıyor demeleri için.

Kendim için konuşacak olursam veganlara karşı değilim ama anlamıyorum, geçen duygu özaslan'ın bi videosunu izledim mesela, vejetaryen olduktan sonra kirpikleri dökülüyormuş, o yüzden kirpik serumu kullanacakmış ömür boyu veya işte başkalarından duydum vitamin takviyeleri almamız gerekiyor dışardan diyorlardı. Piyano hocamın parmağı kırıldı doktor et yemezsen zor iyileşir demişti ve gerçekten iyileşmedi 4 ay öyle alçıda kaldı parmağı, en son pes edip yedi de düzeldi. O zaman demek ki lazım hayvansal besinler. Bir kaç vegana bunlardan bahsettim, lazım olduğunu kesinlikle kabul etmiyorlar ama bir sürü örnek var işte, dışardan haplarla vs. lerle beslenmeyi desteklemek bana çok saçma geliyor. Kendi içimde tabii bu düşüncelerim, kimseyi bir şeye zorlayacak değilim.
0
ekaterina
(21.07.17)
geçen gün "veganlık tam boş adam işi değil mi" sorusunu yönettiğim duyuru hayvani şekilde silindi. veganlar can düşmanımdır, sokakta vegan görsem ısırarak yemeyi planlıyorum.

ceset yemeyin yazan eleman +1
0
doxanikee
(21.07.17)
Simdi bircogunuz birkac tane kotu(?) vegan gordu diye tum veganlara karsi olmussunuz. Bir de burada duyuru acsa ne olacak ki? Herkes istedigi dusunceyi yaymakta ozgur. Ustelik dusunceleri kimseye zarar vermeyecek turden. Bir de duyurunun basinda "Veganlara / Vejetaryenlere neden karsisiniz? Kendi halinde olanlara yani..." yani diye soru sordum.

@doxanikee umarim duyurunun icinde sana elestiri gibi gorunen ama normalde hakaret icerikli bir ifade yoktu. Ornegin "Veganlar bos adam" dersen bu hakarettir cunku bu cumlede kisinin dusuncesini elestirme degil kisiyi tumuyle asagilama var. Tabi ornek verdim, duyurunu hatirlamiyorum.
0
🌸Traveller
(21.07.17)
Soru: Farkli olan kimseyi mi sevmiyoruz?
Cevap: Bu sorunun muhatabı biz değiliz. Veganlara soracaksın, onlar sevmiyor.
0
Lim5
(21.07.17)
kimsenin hayatına ya da beslenme şartlarına karışmayan vegan/vejetaryanlara saldıran kişileri duymadım daha önce. ben de insanların hayatı ve tercihleri benim ve çevremin özgürlüklerine ve yaşam şekline karışmadığı sürece umursamıyorum zaten. vegan ve vejetaryanların saldırılarını ise her yerde görüyoruz. burada bile "ceset yemeyin", "hayvanlar köleniz değildir, her gün bilmemkaç tane köleniz oluyor" falan diye duyurudaki 1 tane kişiye bile acaba dedirtmeyi başaramayacak şekilde saldırgan cümleler seçenler var. ayrıca haber şu şekilde başlıyor:

"Yozgat’ta bir köyde annesi ile birlikte yaşayan vegan Ceren Sansar, köylülerin mal olarak gördüğü hayvanlara birey olarak davrandığı gerekçesi ile köylülerin nefret dolu tavırlarına maruz kalmıştı.

Kendininkinden farklı ve şefkatli tavrı anlayamayan köylüler..."

Yani %90'dan yüksek bir ihtimalle ya yalan ya da yanlı anlatılıyor. Direkt saldırgan vegan/vejetaryan ağzı kullanılmış. Muhtemelen yine propagandasını klasik saldırgan bir şekilde yaptığı için halk rahatsız olmuştur. Burada benzer duyuruları açanlara görmezden gelip, gülüp geçiyorum ben. Başkaları rahatsız oluyorlardır. Bu dürtme abartılınca da tepki gösteriyorlardı.
0
nawar
(21.07.17)
ben kendi halinde olanlara da karşıyım. Ellere karışmıyorum ama sevdiğim biriyse abartırım:

Önce vejeteryan sonra da vegan olan arkadaşımla epey uğraştım. Allahtan dünya tatlısı biriydi de baskıcı rejimimi kibarca savurabildi. Zaten sonra kedisinin et türevlerine nasıl delirdiğini görünce, kendisi için de normal olanın bu olduğuna karar vermiş ve yıllar sonra geri başlamış. Telefonda duyduğumda sevinçten ağlayacaktım.

Tadını sevmeyeni anlarım. Tepkisel olanları da kusura bakmasınlar, anlayamıyorum.
0
fallopian
(21.07.17)
angelus + 1
Benim bir derdim yok, hatta çok saldırgan vejetaryen de tanımıyorum. "Et yemiyorum" diyorlar sadece. Niye bir derdim olsun. Derdim benim yediğime karışanla, beni değiştirmeye çalışanla. Cemaate insan toplar gibi vegan toplanmaz ki. Kendi halinde olanla ne derdim olabilir. Yani, vejetaryen birine denilen "Ohh, kuzu şişi gömmüyor musun sen şimdi" ile, olmayan birine "Ceset yiyorsun" demek aynı anlayışsızlığın sonucu. Olay bireyde. Grupta değilz
0
aychovsky
(21.07.17)
vardı traveller'cığım. veganların anasına avradına sövüyordum.

asadasfsa şaka mısın birader, metni yazmışım oraya. şaka mısın sen ya.
0
doxanikee
(21.07.17)
(3)

banka ipotek kaldırma

nemo problemo
bu ay kredi bitiyor. sanırım bankaya gidip ipoteki kaldırmak gerekiyor. ben yurtdışında olacağım ay sonunda. ödemeyi yapsam. geldiğimde de bankaya gidip ipoteği kaldırsam herhangi bir sorun olur mu? yoksa aynı gün halletmek mi gerekiyor?konut kredisi.
bu ay kredi bitiyor. sanırım bankaya gidip ipoteki kaldırmak gerekiyor. ben yurtdışında olacağım ay sonunda. ödemeyi yapsam. geldiğimde de bankaya gidip ipoteği kaldırsam herhangi bir sorun olur mu? yoksa aynı gün halletmek mi gerekiyor?

konut kredisi.
0
nemo problemo
(21.07.17)
umarım cep telefonundan yazıyorsundur da kelime düzeltme yapıyordur ve yanlış yapıyordur. ya da espri yapıyorsundur. umuyorum.

kredi tipi nedir? konut kredisi ise evet ipotek. konutu başka bir kuruma teminat göstermeyeceksen, ipoteğin kaldırılması için acele etmene gerek yok.
taşıt kredisi ise rehin deniyor ve e-rehin denilen sistem sayesinde, kredi ödemesini tamamladığında, şubeyi telefonla arayarak rehin kaldırma talep edin. yapsınlar.
0
cliquot
(21.07.17)
ipoteği kaldırmak bankanın görevi. son ödemeden sonra bankan ile görüşüp, ipoteğin de kaldırılmasını da iste.
kaldırmasalar da bir sorun olmaz. senin banka ile ticari akdin bitmiş oluyor çünkü.
0
teritori
(21.07.17)
ipoteği banka kaldırıyor. Daha doğrusu şöyle: borcun bitiyor, kredi hesabın kapanıyor. Şube gerekli evrakları toparlıyor. Genel müdürlükten yazılar, imza sirküleri. Vergi ödüyorsun. Bütün bu belgeleri banka, tapu sicil müdürlüğüne yolluyor. Masraflar sana ait bu arada :)
0
silah taciri
(21.07.17)
(3)

Fransa vize başvuru itirazı

beaylem
Geçen hafta fransa için vize başvurusu yaptım. Bugğn reddedildi cevabı geldi. L'objet et les conditions du sèjour envisagè n'ont pas été justifiés kutucuğu işaretlenmiş. 1. Bunun anlamı nedir 2. Olarak itiraz hakkım varmış nereye itiraz edebiliri.
Geçen hafta fransa için vize başvurusu yaptım. Bugğn reddedildi cevabı geldi. L'objet et les conditions du sèjour envisagè n'ont pas été justifiés kutucuğu işaretlenmiş. 1. Bunun anlamı nedir 2. Olarak itiraz hakkım varmış nereye itiraz edebiliri.
0
beaylem
(21.07.17)
belirttiğin seyahat amaç ve şartlarını ispat edemediğini söylemişler. itiraz hakkını bilmiyorum.
0
finsidigi
(21.07.17)
hangi vize türüne başvurduysan bunun koşullarını karşıladığını ispatlayamamışsın.
itiraz hakkı değil de yeniden başvurman gerektiğini biliyorum. tüm belgeleri eksiksiz hazırlayacaksın. ziyaret sebebini, nerede kalacağını, nasıl gideceğini, tüm bu seyahati maddi olarak karşılama kabiliyetini, sigortanı, vs...
süreç baştan başlar diye biliyorum. ha tabi tekrar başvurup aynı belgeleri gönderirsen, işin çok zor...
0
cliquot
(21.07.17)
İtiraz komisyonu diye bir şey var (CRRV), oraya itiraz edebilirsin ama orası uzun süreli vizelerin/oturma izni taleplerinin reddi için kullanılabilir, cevap vermesi 3 ayı buluyor zira. Sen en iyisi belgelerini yeniden hazırla, neyin eksik olduğunu tespit edip, onu temin edip yeniden başvur.
0
fengari
(21.07.17)
(1)

40-45k arasi araba

kabloescobar
Merhaba40-45 bin arası bütçem var. Hatchback araba bakiyorum. Daha önceki arabam saçma bir arıza verdiğinden dusuk fiyattan satmak zorunda kaldım. Onceligim saçma sapan arızalar cikarmamasi. Beni yolda bırakmaması. Polo, ibiza, punto, fiesta arasında kaldim. sizce hangisi?
Merhaba
40-45 bin arası bütçem var. Hatchback araba bakiyorum. Daha önceki arabam saçma bir arıza verdiğinden dusuk fiyattan satmak zorunda kaldım. Onceligim saçma sapan arızalar cikarmamasi. Beni yolda bırakmaması. Polo, ibiza, punto, fiesta arasında kaldim. sizce hangisi?
0
kabloescobar
(21.07.17)
ibiza parasına göre alacağın en yüksek donanım olur. fiesta türk milletinin garip ford sevgisi yüzünden etmeyeceği rakamlara ulaşmış bir araç. polo da kötü değil ama bana fazla ufak geliyor.
0
orpheus
(21.07.17)
(1)

6 Saatlik rötar, tazminat hakkı...

deneyimli kamikaze
16/07/2017 günü alanya ankara aktarmalı giresun'a gitmek için saat 15:00 da ankara esenboğa havaalanına indik.19:55 de kalkması gereken anadolu jet tk7138 nolu uçağımız 17/07/2017 saat 02:00 civarında kalktı.Mevcut durumla ilgili bizim herhangi bir tazminat hakkımız var mıdır? Şimdiden yardımlarınız
16/07/2017 günü alanya ankara aktarmalı giresun'a gitmek için saat 15:00 da ankara esenboğa havaalanına indik.19:55 de kalkması gereken anadolu jet tk7138 nolu uçağımız 17/07/2017 saat 02:00 civarında kalktı.Mevcut durumla ilgili bizim herhangi bir tazminat hakkımız var mıdır?
Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler...
0
deneyimli kamikaze
(21.07.17)
Yolcu haklari diye aratmak aslinda zor degil ama suraya birakayim.

www.anadolujet.com
0
kuehles blondes
(21.07.17)
(6)

is görüsmesi cevabi sorma

pln
elimde bir teklif var ama son anda baska bir yerle görüstüm, en basta da söylemistim cumaya kadar haber verebilirsiniz sevinirim cunku baska yeri bekletiyorum diye. Tamam dediler ama ses yok daha diger tarafta yine telefon etti karar verdiniz mi diye. arada kaldim iyice. Mail atayim mi simdi o yere
elimde bir teklif var ama son anda baska bir yerle görüstüm, en basta da söylemistim cumaya kadar haber verebilirsiniz sevinirim cunku baska yeri bekletiyorum diye. Tamam dediler ama ses yok daha diger tarafta yine telefon etti karar verdiniz mi diye. arada kaldim iyice. Mail atayim mi simdi o yere haber var mi diye, ayip olur mu?
0
pln
(21.07.17)
mail değil de ara bence, eğer onay vermiyorsanız diğer tarafa gidiyorum de. (uygun bir dille tabii)
0
rahip janick
(21.07.17)
Kesin diğer firmaya evet deyince ararlar. Açıkcası genelde iş başvurularında kabul edilmeyince herhangi bir bilgilendirme yapmıyorlar. Ama siz de söylemişsiniz haber verin diye.teklif veren firmanın iş koşulları iyiyse deneyin derim.
0
tulumba
(21.07.17)
Görüsme dün oldu daha aslinda adamlarin süper hizli karar vermelerini bekliyorum ama basta konustugumuz ve kabul ettikleri icin yaptim görüsmeyi zaten.
Ilk yer iyi, pozisyon gercekten istedigim nir pozisyon ama diger sirket bir sürü insanin hayali bir yer eminim, firsati kacirirsam eseklik edermisim gibi geliyor =) o yüzden kolay karar veremiyorum maalesef, son ana kadar beklemek istiyorum.
0
🌸pln
(21.07.17)
her halükarda 2 ay içinde istediğiniz gibi yeni işinizden istifa edebilirsiniz. kabul edin, diğerinden de teklif gelirse istifayı basar, o gün de işten ayrılır gidersiniz.
0
re noreno
(21.07.17)
daha çok yeni olmuş. ilk yeri kabul edin zaten hemen başlamazsınız, diğer taraf haftaya haber verir. teklifi karşılaştırırsınız 2. si daha iyiyse işkini arayıp gelemiyorum dersiniz. biliyorum çok etik değil ama kendini düşünmek zorundasın
0
oscar
(21.07.17)
@re noreno: İstifa etmek her zaman mümkün. 2 aylık süreyi "deneme süresi" için söylüyorsanız, deneme süresi her iş sözleşmesinde "default" olmuyor.
0
fengari
(21.07.17)
(2)

Ohrid'den Selanik ya da Atina'ya gidiş?

klasist
Merhaba arkafaşalar. Şu an Ohrid'deyim. Selanik ya da Atina'ya nasıl geçebilirim?
Merhaba arkafaşalar. Şu an Ohrid'deyim. Selanik ya da Atina'ya nasıl geçebilirim?
0
klasist
(21.07.17)
rail.cc

google a from ohrid to thessaloniki yazdığınızda yüzlerce tavsiye çıkıyor.
0
prezarlatif
(21.07.17)
Üsküp e geçmek gerekiyormuş. Direkt Ohrid'den gidiş yok ya. Şaka gibi.
0
🌸klasist
(21.07.17)
(1)

bu kitabı bir buldurun arkadaşlar.

sizofren06
bir kitap vardı çok küçükken okumuştum. kitapta bir çocuk vardı. çocuk kötü bir karakterdi. şeytanla arkadaşlık yapıyordu. şeytan buna tuzak kuruyordu bu da şeytanın kuyrugunu koparıyordu. şeytan bunu cehenneme atmaya çalışıyordu ama atamıyordu. büyücü falan vardı. bi buldurun be.
bir kitap vardı çok küçükken okumuştum. kitapta bir çocuk vardı. çocuk kötü bir karakterdi. şeytanla arkadaşlık yapıyordu. şeytan buna tuzak kuruyordu bu da şeytanın kuyrugunu koparıyordu. şeytan bunu cehenneme atmaya çalışıyordu ama atamıyordu. büyücü falan vardı. bi buldurun be.
0
sizofren06
(21.07.17)
@üğpoıuy hayır değil.
0
🌸sizofren06
(21.07.17)
(1)

Ankara YHT Tandoğan'dan Geçiş

bi mekan
Merhaba, Bu yeni tren garına o Tandoğan'daki alt geçitten geçilebiliyor mu ve o alt geçit açık mı halihazırda? Teşekkürler.
Merhaba,

Bu yeni tren garına o Tandoğan'daki alt geçitten geçilebiliyor mu ve o alt geçit açık mı halihazırda?

Teşekkürler.
0
bi mekan
(21.07.17)
dün açıktı.
0
bellbane
(21.07.17)
(4)

Valla bir arkadaşım - nasıl konuşayım

SiyamkedisiZorro
Kız benim en yakın arkadaşım. Hem biraz yaş paniğinden hem de daha önce pek bir duygusal deneyimi olmadığından 30 yaşında bir başka arkadaşımızla apar topar evlendi. Şimdi evlendiği arkadaş da iyi insan ama evlenilecek insan değildi, nitekim 5 sene sonra boşandılar. 8-9 sene oldu boşanalı. Bir oğull
Kız benim en yakın arkadaşım. Hem biraz yaş paniğinden hem de daha önce pek bir duygusal deneyimi olmadığından 30 yaşında bir başka arkadaşımızla apar topar evlendi. Şimdi evlendiği arkadaş da iyi insan ama evlenilecek insan değildi, nitekim 5 sene sonra boşandılar. 8-9 sene oldu boşanalı. Bir oğulları var.
Boşandıktan sonra kimse ile aşki bir ilişkisi olmadı. Birkaç yemeğe çıkma durumu hariç duygusal anlamda bir ortamı yok. Ama çok sosyaldir, yani oramını zenginleştirsin durumu kendi için geçerli değil.
Derken bir başka arkadaşımızın abisiyle tanıştırdılar. Bence gayet de doğru düzgün bir adam. Arkadaşımdan 8 yaş büyük. Boşanmış, çocuksuz ve arkadaşıma çok çok nazik davranıyor, el üstünde tutuyor.
Arkadaşım "ama onu görünce başım dönmüyor, midemde kelebekler uçuşmuyor" filan dedi. Adamdan hoşlanıyor ama ilk eşi gibi aşık olsun istiyor. Şimdi ben buna 30'lu yaşlarının hormonları ile şimdiki yaşının hormonları bir değil, o duygu hormon düzeyine de bağlı" dedim ama beni "geçti artık bizden" demişim gibi algılasın istemiyorum. Örneği ben eşimi çok seviyorum, ama normal bir şey değil mi ilk zamanlarda "heyoo bugün onunla buluşucam" derken her gün eve dönerken "yuppi!!" yapmıyorum, durum normalleşiyor. Ama bu ona sevgimin azaldığı anlamına gelmiyor.
Aslında hepimizin beklentileri durumu nasıl algıladığımızı şekillendiriyor. Sorum şu; istiyorum ki kendini "ilk seferdeki gib aşık olmazsam sevmiyorumdur" diye şartlandırmasın. Bunu ona en doğru biçimde nasıl anlatabilirim. Çünkü ana fikir "geçti artık bizden" değil, öyle hissetsin ya da ben öyle bir mesaj veriyorum gibi düşündün istemiyorum.
0
SiyamkedisiZorro
(21.07.17)
Ben 40+ insanlara sormak istedim acikcasi o yastan sonra neden normalleşip heyecanini kaybetsin ki insanlar, var mi boyle bir sey ? Boyle duygular sadece 20 30 yaslarinda mi hissediliyor ? hiç sanmiyorum ben.

Sizin uzun suredir evli oldugunuz eşinize karsi bir seylerin siradanlasmasiyla arkadasinizin yeni biri icin hissedecekleri ayni seyler degil. Bence dogru bir kıyas ve yonlendirme degil yaptiginiz. "istiyorum ki kendini ilk seferdeki gibi aşık olmazsam sevmiyorumdur diye şartlandırmasın." Demissiniz ama bence bırakın sartlandirsin. Insan her yaşta hissedebilir bence o kelebekleri. Yaşlı bir insandan da bahsetmiyoruz üstelik. Arkadasiniz en dogrusunu yapiyor, heyecan duymadigi biriyle sırf duzgun diye iliski yasamak istemiyorsa yaşamasın tabi ki.
0
aquarium
(21.07.17)
aquarium + 1

Yaptığınız karşılaştırma denk değil. Eşinizi yuppi diye karşılamamanızın nedeni yaş ya da büyümeniz değil, birlikteliğinizin yıllanması. Aşk hissinin yıllarla biraz ilgisi olabilir ama insan her yaşta aşık olabiliyor. Abim 43, kuzen 47 yaşında bildiğiniz kelebekli aşık oldular; onu geçtim, 60+ bir kadın tanıdığım aşık olduğu için geçen ay üç kere Fransa'ya gitti (ülkeler arası ilişki yaşıyorlar). Bu ay da o kalmaya geldi, tatilden ponçik ponçik, yanak yanağa pozlar gönderiyorlar. Adam 65+. Böyle duygular 20'li, 30'lu yaşlarından sonra hissedilmeyen duygular değil. Hatta şöyle söyleyeyim; bir erkek testosteronu iyice azalsa bile aşık olabilir, bir kadın östrojeni iyice azalsa bile aşık olabilir. İlişki uzun süreli olursa aynı normalleşme 20'li yaşlarda da oluyor. Aşkın azalması sevginin bitmemesi demek değil de, ilişkinin en başından aşkın hiç olmaması sevmeye engel olabilecek bir durum. Arkadaş gibi, kardeş gibi seversin ama sevgili gibiye, eş gibiye dönmesi ancak evliliği bir 'iştirak' gibi görüp 'İyi, en azından yanımda biri var' avuntusu ile olabilir. Eşinize karşı bugün hissettiğiniz sevginin temeli, o zaman hissettiğiniz aşk.

Arkadaşınız isteği aşırı doğal bir istek. Yalnız olmak, karnında kelebek uçurtmayan biri ile birlikte olmaktan kötü değil, iyi de değil. Tercih meselesi tamamen. Eğer aşık olmadan birlikte olmak arkadaşınızın içine sinmiyorsa, 'Eh, ne yapalım. Daha iyisini mi bulacağım, kalayım bari'ye fit olmayabilir. Gönlü ister ya da istemez. Ha, yarın elin at hırsızına da aşık olabilir ve 'Gönlüm bunu istedi' deyip onunla da kalabilir, bir daha ömrü boyunca da yalnız kalabilir, başka bir iyi adam da çıkabilir. Herhangi bir tercihi yaptığı için pişman da mutlu da olabilir.

Halamın bir arkadaşı vardı. 54-55 yaşındaydı sanırım, 58 yaşındaki bir adam onunla ilgileniyordu ve kadın 'Adam yakışıklı değil, tip standardımı karşılamıyor' diyerek reddetti. Halam ona 'Bu yaştan sonra Richard Gere mi bekliyorsun' dedi, kadın 'Bekliyorum. Gelmezse de kimseyle olmak istemiyorum. Birlikte olacak olan ben değil miyim' demişti. Şimdi 68-69 yaşlarında olsa gerek; yalnız. Mutlu ya da mutsuz diyemem ama o adamla olmayı aramıyor.

Burada sizin tek argümanınız 'Aşk herkeste zamanla geçiyor, onunla da illa eninde sonunda kanka gibi olacaksın. 5 seneye hiç fark etmeyecek şu an ne hissettiğin' olabilir.
0
aychovsky
(21.07.17)
Aşk belli bir yaş grubuna has bir duygu değil öncelikle. Genç yaşlara daha çok ithaf edilmesinin nedeni, o yaşlarda bu duygunun yeni yeni yaşanıyor olması ve tecrübesiz olunduğundan bu duyguya dahil olan tüm o bilinmezlikler.

Arkadaşınızın aradığı şey belli bir seviyenin üstünde heyecan ise, bunu bulmadığı adamlar ile "settle down" etmemesini çok anlıyorum ve büyük saygı duyuyorum. Siz de öyle yapın. Başından evlilik geçmiş bir insan bu bahsettiğiniz, hayatı bilmiyor olmaması imkansız. Müdahale etmeyin, ne istiyorsa onu aramaya devam etsin.
0
fengari
(21.07.17)
Bence öyle bir konuşmayı hiç yapma ve kızı yönlendirme. Kendisini içinde bu şekilde şartlandırmışken, herif ne yapsa ileride kulp takacak. O iş olmaz.
0
arnold schwarzeneger
(24.07.17)
(2)

İngiltere'deki şirketle iş görüşmesi- Çalışma İzni konuları

alihoca
Avrupa merkezi llondra'da olan bir teknoloji şirketi ile 6 görüşme yaptım, bir görüşme daha sonra teklif verecekler gibi gözüküyor.Kabul ettiğim anda work permit vize'si alma konuları nasıl işliyor. teklifi kabul edip work permit verilme durumları ne kadar sürede netleşiyor bilgisi olan illa vardır
Avrupa merkezi llondra'da olan bir teknoloji şirketi ile 6 görüşme yaptım, bir görüşme daha sonra teklif verecekler gibi gözüküyor.

Kabul ettiğim anda work permit vize'si alma konuları nasıl işliyor. teklifi kabul edip work permit verilme durumları ne kadar sürede netleşiyor bilgisi olan illa vardır diye umuyorum.

Asıl konu şu, notice period'um 30 gün dedim karşı firmaya ama şirketimden hemen çıkabilme ihtimalim var. Bu sürede biraz yeni işe çalışıp biraz da kafayı dinlemek istiyorum ama work permit (ihtimal vermiyorum ama) olurda vermezlerse vs. işimden olmak istemeyebilirim.

Bir yardım :)
0
alihoca
(21.07.17)
Şirketle anlaşır anlaşmaz mevcut işinden istifa etme derim. Genelde bu tarz görüşmelerde "Çalışma iznim onaylandıktan sonra mevcut işimden istifa ederim. İstifa ettikten X gün sonra da işe başlayabilirim" gibi bir mantıkla adamlara gidebilirsin.
0
skoofer
(21.07.17)
Büyük firmalar aracı göçmen avukatlık firmaları ile çalışıyorlar. O firma sizden belgeleri alıp tüm süreci takip ediyor. Çalışma izninin çıkması 3 ay kadar sürüyor.
0
crown
(21.07.17)
(5)

Biri üstüme motivasyon atsın

senolll
Merhaba, Yüksek lisans tez dönemindeyim. Mayısta yetişmez diye Eylül sunumuna bıraktım rahat rahat yaparım dedim, mayıs başında bisiklet kazası geçirdim. Ameliyat oldum 1.5 ay kolum askıda kaldı. Bu arada İstanbul'da kaldım, iyi güzeldi koluma rağmen, arkadaşlar hava falan. Şimdi geçen hafta bulundu
Merhaba,
Yüksek lisans tez dönemindeyim. Mayısta yetişmez diye Eylül sunumuna bıraktım rahat rahat yaparım dedim, mayıs başında bisiklet kazası geçirdim. Ameliyat oldum 1.5 ay kolum askıda kaldı. Bu arada İstanbul'da kaldım, iyi güzeldi koluma rağmen, arkadaşlar hava falan. Şimdi geçen hafta bulunduğum ülkeye döndüm ders çalılayım artık diye 2.5 aydır bişey yapmadım ve 2 ay kaldı. Okulda şu an kimse yok, hava yağmurlu geldiğimden beri, ben üşüttüm. Hiç ders çalışasım, motivasyonum yok :(
Çok uzun da ara verdim zaman da daralıyor.

Ne yapabilirim? Bir an evvel tezde ilerlemem ve eylülde bitirmem lazım. Daha uzatmak istemiyorum. Sonra da iş bulucam umarım. Var mı şöyle motivasyon tavsiyeleriniz? :/

Teşekkürler

Not: Maalesef kolumdan ötürü spora çok uygun değilim.
0
senolll
(21.07.17)
Tezin yalnız adı tez, kendisi uzun ve sancılı bi süreç ve hepimiz benzer şeyleri yaşadık, yaşıyoruz. Ben tıkanınca bi dönem terapiye gitmiştim. Sana önereceğim; toptancı düşünme, şu tarihe kadar bitirmem gerekiyor vs diye. Her gün 10 dk da olsa başına oturucam, bi sayfa okusam/yazsam kardır diye düşün. Devamı gelir.
0
manuel mandalina
(21.07.17)
@blue serenity bir şeyi gizlemiyorum, sadece isim belirtmem gereksizdi o yüzden belirtmedim.
Tavsiye için teşekkür ederim.
0
🌸senolll
(21.07.17)
Şu süreli çalışma tekniklerini deneyebilirsin belki. Pomodoro falan. Bende işe yaramıştı bir ara. Normalde oturup odaklanamam belki o kadar ama süre olunca basindan kalkmiyordum. Birkaç tur bitirince bi bakıyorsun ilerlemişsin.
0
aquarium
(21.07.17)
otur ve dizgiyi gozetmeden yazmaya basla.

dunyanin en klasik tavsiyesi; once basliklari yaz. sonra icini doldur.

ikinci en klasik tavsiye; problem tanimindan basla en sona da literatur arastirmasini birak.

yapistir aga elini korkak alistirma.
0
alperz
(21.07.17)
Motivasyon istemek ve motivasyon beklemek çalışmanın en büyük düşmanıdır. Motivasyonu bekleme, şevklenmeyi bekleme. Üşenme ya da mızmızlanma. Masa da mı bilgisayar? Zorla otur ve başla. Çok zaman kaybetsen de, procrastination kurbanı olsan da, zamk gibi yapış oraya ve 'Şunları yapmadan bugün buradan kalkmak yok' diye kendine hedefler koy ve kalkma tabii oradan.
www.entrepreneur.com
www.bookyourselfsolid.com
shalomschultzdesigns.files.wordpress.com
0
aychovsky
(21.07.17)
(8)

Bana menü hazırlasak

whatdreamsnevercome
haftasonu uzaktan arkadaşlar gelecek de, onlara güzel bir şeyler yapmak istiyorum.et ağırlıklı ve şaraplı bir sofra için sizce neler yapayım?kuzu pirzola olacak mutlaka, birkaç çeşit bruschetta düşünüyorum. onun dışında peynir tabağı olur. ama tabi bunlar bir şey değil; başlangıç olarak ne vereyim,
haftasonu uzaktan arkadaşlar gelecek de, onlara güzel bir şeyler yapmak istiyorum.

et ağırlıklı ve şaraplı bir sofra için sizce neler yapayım?

kuzu pirzola olacak mutlaka, birkaç çeşit bruschetta düşünüyorum. onun dışında peynir tabağı olur.
ama tabi bunlar bir şey değil; başlangıç olarak ne vereyim, pirzolanın yanında ne vereyim?

ondan sonra pirzola dışında ufak lokmalık başka et yapayım mı? soslu bir şeyler ne yapayım?

aklınzıa ne geliyor?

not: sebza düşünmüyorum. yarın brokoli vs. önermezseniz iyi olur :)

bir de salata olarak sizce roka salatası mı yapayım yoksa bol peynirli bir standart salata mı?
0
whatdreamsnevercome
(21.07.17)
bir de moda'da aida diye bir restoran vardı. orda sürekli bir kızarmış keçi peyniri topu yiyorduk, balla servis ediyorlardı. italyanca bir adı vardı onun ama hatırlayamadım ve bulamadım da. zomatodaki menülerinde de yer almıyor aksilik o ki. onun adı hakkında fikri olan var mı?

zomatodaki fotoğrafı da bu: www.zomato.com

ama adı yazmıyor.
0
🌸whatdreamsnevercome
(21.07.17)
keçi tempurayı diyorsun sanırım, çok da lezzetli bir şey hakikaten. (:

menün için de, tortilla ekmeğine hindi füme ve krem peynirli- dereotlu karışım hazırlayıp, dürüm haline getirebilir, ufak lokmalara bölüp servis edebilirsin. soğuk aperatif olarak iyi bir seçenek.

kuruyemiş, meyve zaten olur diye düşünüyorum.

salata için de, ben olsam semizotlu - rokalı ya da ıspanaklı ve peynirli salata yapardım. içinde mutlaka kırmızı biber olmalı. normal çok karışık yeşillikli salataları yakıştıramıyorum.

sıcak bir şeyler olsun dersen, pastırmalı kaşarlı sigara böreği yapılabilir.

patatas bravas da güzel oluyor.
0
treamorg
(21.07.17)
başlangıç olarak paçanga böreği falan olabilir

etin yanına ise sebzeli bir şeyler hazırlayıp güzelce soslayabilirsin örn: sarı biber, kırmızı biber ve mantar üçlüsünü soteleyebilirsin. üzerine de istersen bir hardallı sos yapabilirsin.

başka lokmalık et gereksiz olabilir, pirzola zaten oldukça doyurucu ve lezzetli bir et. bir de evde lokmalık et yapmak da biraz zordur :)

güzelini bulabilirsin tulum peynirinin, tulum peynirli bir salata efsane oluyor etin yanında.

köz patlıcan salatası, haydari falan olabilir menüde.

misafirlerin sever mi bilmem ama ben geçen baklava yufkası ile evde katmer yaptım, müthiş oldu, deneyebilirsin. onu yapamam ya da sevmezler dersen tiramisu da güzel gidiyor.
0
jihat
(21.07.17)
peki sizce pirzolayla birlikte, yeşil soğanlı püre mi? yoksa böyle iç pilav tarzında bir pilav mı?

yoksa ikisi de değil mi?
0
🌸whatdreamsnevercome
(21.07.17)
bir de hafif tatlı olarak bişey yapsam mı kararsızım sütlü bişe
0
🌸whatdreamsnevercome
(21.07.17)
pilav, meeh. püre, olabilir. ben patatesli bir şey seviyorum şarapla, o yüzden patatas bravası önermiştim.

aslında tatlıda akla ilk gelen tiramisu oluyor, yapabiliyorsan şahane olur; yapamıyor ama iyi yapan yer biliyorsan da satın alabilirsin. çikolatalı mus (mousse) da güzel bir seçenek.
0
treamorg
(21.07.17)
Sebze lazım, illa haşlanmış brokoli demiyorum, ama mücver olur, fırında mücver daha kolay olur.
Yoğurtlu semizotu veya yoğurtlu havuç olur
0
SiyamkedisiZorro
(21.07.17)
pirzola + bruschetta + peynir tabağı + başlangıç + pirzola yanına bir şey + ufak lokmalık + soslu bir şeyler + salata + tatlı

Çok değil mi, bu kadar şeyi kim yiyecek:D Hele ki pilav veya püre işine hiç girme bence.

Misal pirzola ve salata ile doyarım ben sadece. Şarap da içiyorsam midemi şişirmek istemem.

Sebze istememişsin ama söylemeden edemeyeceğim ben olsam et yanına sadece sebze yaparım.
Bir de maskolin salatası yaparım, içine istediğim malzemeleri koyup biraz da haşlanmış kinoa atıyorum, süper oluyor.

Bence sofradaki yemekler hem az/sade, hem doyurucu olmalı.
0
peggy
(21.07.17)
(13)

Yeni çıkacak iPhone'u alsam..

noluyo yaa
Böyle en sonunu artık, plus + 256 gb hafızası olan. Kaç sene gider? 4 sene rahat kullanır mıyım(ya da 3 sene rahat + 1 sene zorlama)?Özellikle 2 seneden sonra güncelleme almayı falan bıraksam.
Böyle en sonunu artık, plus + 256 gb hafızası olan. Kaç sene gider? 4 sene rahat kullanır mıyım(ya da 3 sene rahat + 1 sene zorlama)?

Özellikle 2 seneden sonra güncelleme almayı falan bıraksam.
0
noluyo yaa
(21.07.17)
rahat kullanırsın. kaç senelik 5s'i bile takılmadan kullanıyorum hem de güncelliyorum ios şu anda son sürümde.
0
sta
(21.07.17)
2015 başında alınmış ayfon 6 yı kullanıyor kardeşim(16 gb). alındıktan sonra 2 sene boyunca ben bi hayli hor kullandım telefonu. 7-8 aydır da kardeşim kullanıyor. herhangi bi takılma vs de yok.
plus diyosun hele de 256. bence 5-6 sene rahat kullanırsın.
0
super kahraman olsaydim baba olurdum
(21.07.17)
700 liralık androidi alsan 5 sene götürür. 5000 liralık telefon mu götürmeyecek
0
glamdr1ng
(21.07.17)
@glamdr1ng, 700 liralık android nereye götürüyor 5 sene?

rehberin açılması için 2 dakika bekliyorum 3 sene sonra, şarjım 3 saatte bitiyor telefonu kullanırsam.
0
🌸noluyo yaa
(21.07.17)
Iphone 5 kullaniyorum pili bile degistirmedim(degismesi lazim) cok iyi durumda kullaniyorum. Bahsettiginiz telefonun basina bisey gelmedigi surece 5 sene rahat goturur.
0
c1b2k3
(21.07.17)
2012'de aldığım HTC 4 sene sorunsuz sıkıntısız gitti. 4. seneden itibaren pil sorunu yaşamaya başladım ve başarısız bir root girişimimden sonra telefon kafayı yedi. Yenisini aldım. 2012'de alınan telefon bunu yapabiliyorsa, 2017'de çıkan 3 sene gitsin bence de.
0
nawar
(21.07.17)
6 kullanıyorum 2 sene oldu sıkıntı Yok. Güncelleme alır 1-2 sene daha. Bozulana kadar devam bakalım
0
burya
(21.07.17)
256 çok bence. plus + da boyutu büyük, çok popüler değil.

performans açısından ise en az 4 sene gider. mesela iphone 5s 2013 te çıktı. ben hala kullanıyorum. son ios u destekliyor, takılan uygulama yok vs. pilini değiştirip devam ediyorum.
0
sttc
(21.07.17)
@sttc, 256 çok mu onu ben de düşünüyorum ama 5 sene kullandığımı varsayarsak doldururuz gibime geliyor. Boyutu seviyorum ben, bana uygun.
0
🌸noluyo yaa
(21.07.17)
ben mp3 atmıyorum. tek depolama foto. 2000 fotoğraf var. eğer mp3 olsun binlerce dersen 256 al. ama ben 32 gb ile idare ediyorum.
0
sttc
(22.07.17)
@sttc, yok 32 hayatta kurtarmaz beni. 128 ile 256 arasında kaldım sadece.
0
🌸noluyo yaa
(22.07.17)
fiyat farkı sıkıntı olmayacaksa 256 derim ben.
0
super kahraman olsaydim baba olurdum
(24.07.17)
@super kahraman olsaydim baba olurdum, valla hani ucuz olsa daha iyi olur ama tabi 5 seneyi düşünüyorum. Gerçi yeni çıkacak iPhone ABD'de 1000 dolar olacak diyorlar, o zaman 128'i tercih etmek zorunda kalabilirim.
0
🌸noluyo yaa
(25.07.17)
(2)

Siz Olsanız Hangi Üniversiteye Giderdiniz?

anonimus
merhabalar tm3'te 1258 sıralamam var genel olarak uluslararası alanda çalışabileceğim bir hukuk fakültesine gitmek istiyorum ancak tutan başka güzel bölümler de var. siz ne yazardınız?http://www.strawpoll.me/13495322
merhabalar tm3'te 1258 sıralamam var genel olarak uluslararası alanda çalışabileceğim bir hukuk fakültesine gitmek istiyorum ancak tutan başka güzel bölümler de var. siz ne yazardınız?

www.strawpoll.me
0
anonimus
(21.07.17)
Lütfen şu anket sonucu ne olursa olsun senin tercihini zerre miktarı da olsa etkilemesin. Bölümleri araştır ve hangisi en çok kafana yatıyorsa onu tercih et.
0
estranged
(21.07.17)
bogazici uluslararasi iliskiler mezunlarinin is imkanlariyla ilgili ic acici seyler duymadim. bogazici isletmede okuyan bi arkadasim demisti. daha iyi bilen varsa aydinlatsin.
0
pide
(21.07.17)
(4)

thy mil kullanımı

nemo problemo
2550 milim varmış. bilet alırken mil kullanıp kalanını da karttan çekebiliyor muyuz? nasıl oluyor bu mil kullanımı?
2550 milim varmış. bilet alırken mil kullanıp kalanını da karttan çekebiliyor muyuz? nasıl oluyor bu mil kullanımı?
0
nemo problemo
(21.07.17)
THY sitesinden rezervasyon yaptırman gerek.
Önce yer olup olmadığına bakacaksın.

Kalanı karttan ödeme gibi bir opsiyon yok.
Garanti miles&smiles kredi kartı kullanıyorsan avans mil alarak bilet alabilirsin.

Alternatif olarak shopandmiles.com sitesi üzerinden millerinle alışveriş yapabilirsin.
0
cakabo
(21.07.17)
nein
0
jihat
(21.07.17)
pepsi max kapakları bulup hesabınıza mil yükleyin
forum donanımda kod satan elemanlar var
0
probiyotik
(21.07.17)
thy mil satarken çok pahalı fiyatlandırma yapıyor mil başına , arkadaşın dediği gibi pepsi max şifreleri bulun ordan eksiğinizi kapatırsanız daha ekonomik olur
0
nivoandmira
(21.07.17)
(5)

Emekli babaya en uygun araba

hadi ya la
Yıllardır 2001 model benzinli Clio kullanıyor.Uzun zamandır değiştirme niyeti var. Satıp üstüne bir miktar ekleyerek yenilemek istiyor. Araba konusunda inanılmaz cahilim. Neye geçmesi mantıklı olur?
Yıllardır 2001 model benzinli Clio kullanıyor.
Uzun zamandır değiştirme niyeti var. Satıp üstüne bir miktar ekleyerek yenilemek istiyor. Araba konusunda inanılmaz cahilim. Neye geçmesi mantıklı olur?
0
hadi ya la
(21.07.17)
Hocam en azindan butce yazmalisin. Otomatik rahatlik, dizel butce acisindan onemli. Bi rakam var secenek sunalim. En olmadi yeni makyajli clio ile upgrade etmek mantikli.
0
brad pitt
(21.07.17)
egea olabilir, madem emekli 10 15 yıl egeaya biner.

i 20 de güzel araba sıkıntısı az.

bu ikisi fena arabalar değil.
0
sejlav
(21.07.17)
Kusura bakmayın, tabii detay vereyim.

Dizel olsa çok iyi olur çünkü her hafta Aydın - Kuşadası arası gittiğimiz için çok yakıyor.

20 bin daha ekleyebiliriz üstüne.
0
🌸hadi ya la
(21.07.17)
clio 15 bin etse bütceniz 35 bin civarı olur.

temiz bir dizel linea alınabilir. parçası ucuzdur. taksilere dayandığına göre. gündelik kullanıma çok rahat dayanır.

35 bin civarı araba alacaksanız ya 2006 model altına düşmeniz gerek. ya da renault-peugeot-citroen grubu fransız arabalarına bakmalısınız.

tam fiyatlarından emin değilim ama citroen c. elysse veya peugeout 301 de bakılabilir.
0
orpheus
(21.07.17)
Manuel Jetta 1.6 comfortline şiddetle tavsiye edilir.Hatta düşünürseniz ben satıyorum :)

Araç cidden çok rahattır , yakıt anlamında lpg'li olursa inanılmaz az yakar ama benzinlide olursa kıvamındadır.Sürüşü zevkli ve oturaklı bir araçtır.

2005 - 2006 civarı araçları 35 -40 bandında rahatlıkla alabilirsiniz.
0
josefen
(21.07.17)
(13)

Kuruyemişinizi nerden alıyorsunuz?

river song
marketlerden bayat ve tatsız kuruyemiş almak istemiyorum artık. doğru duzgun kuruyemişçi de yok oturdugum yerde. badem, ceviz ve fındık nerden alabilirim anadolu yakasında?
marketlerden bayat ve tatsız kuruyemiş almak istemiyorum artık. doğru duzgun kuruyemişçi de yok oturdugum yerde. badem, ceviz ve fındık nerden alabilirim anadolu yakasında?
0
river song
(21.07.17)
ben carrefour'dan alıyorum, çok memnunum.
şamfıstığını en son migros'tan almıştım, carrefour'unki kadar güzel değildi.

edit:
carrefour'dan benim açık aldıklarım da malatya pazarı torbasında geliyor.
demek ki ona dikkat etmek lazımmış.
0
blatta hiberna
(21.07.17)
Tuğba Kuruyemiş güzel oluyor beğeniyorum ben.
0
gozu acik sevisen yahudi
(21.07.17)
Tuğba +1 (içimden şarkısını söylüyorum şu an)
0
fallopian
(21.07.17)
Malatya Pazarı + 1
Oranınkiler çok güzel oluyor.
0
aychovsky
(21.07.17)
Peyman'ın kilitli paketli olanlarından alıyorum. Cevizinin fiyatı çok fahiş, onu amigo (şok markası) alıyorum.
0
manuel mandalina
(21.07.17)
karfur Migros kipa gibi büyük marketlerden alıyorum.
0
seyduna6687
(21.07.17)
bim'deki kuruyemişler çok fiyat/performans oluyor, özellikle badem. tavsiye ederim
0
yuto
(21.07.17)
tatbak.
0
teritori
(21.07.17)
tuğba kuruyemiş genelde
0
rain when i die
(21.07.17)
Tatbak +1
Nevşehir kabak çekirdeği harika bilhassa.
0
auroraaurora
(21.07.17)
www.kurtuluskuruyemis.com.tr

peymanın ortakları bunlar. kesinlikle tavsiye ederim, efsaneler
0
oscar
(21.07.17)
Bim'de simbat marka party kuruyemiş var. Hastasıyız
0
etna
(21.07.17)
Tuğba kuruyemiş
0
beyaztenlikiz
(21.07.17)
(2)

Booking turevi

mula
Bi site vardi adı a'li biseydi sanırım, daha iyi bookingden filan diyolardi. Ya da trivafo dışında nereye baksam ki telden booking işini çözemedim zira teşekkürler:)
Bi site vardi adı a'li biseydi sanırım, daha iyi bookingden filan diyolardi. Ya da trivafo dışında nereye baksam ki telden booking işini çözemedim zira teşekkürler:)
0
mula
(21.07.17)
agoda'yı soruyossun sanırım. ama daha iyi mi bilmem. hiç kullanmadım.
0
tepedeki psychedelic adam
(21.07.17)
hotels.com da var.
0
bellbane
(21.07.17)
(5)

arabanın üstünü çizdim

atcapar
alış veriş merkezindeki kapalı otoparkta geri geriv park ederken arkadaki 1.55 m yükseklikteki demiri fark etmedim arabanın üstünü yamultup çizdi arabayi da alalı 5 ay oluyor sizce bunu yetkili serviste mi yaptırayım yoksa sanayide mi?
alış veriş merkezindeki kapalı otoparkta geri geriv park ederken arkadaki 1.55 m yükseklikteki demiri fark etmedim arabanın üstünü yamultup çizdi arabayi da alalı 5 ay oluyor sizce bunu yetkili serviste mi yaptırayım yoksa sanayide mi?
0
atcapar
(21.07.17)
oy oy oyy, öncelikle geçmiş olsun. hasar tavanda mı? tavandaysa çok belli olmuyorsa bir şey yaptırmayın.

tavanı boyatırsanız arabanızı satarken çok fazla değer kaybı yaşarsınız, yani arabanız takla atmış muamelesi görür.
0
artci sarsinti
(21.07.17)
Yaptıracaksanız çizik halinin fotoğraflarını çekin mutlaka, yoksa tavanı boyalı araç takla atmış muamelesi görüyor 2. el satışta, değeri çok düşer. Boya işini sanayide halledebilirsiniz, ucuza gelir.
0
bugunku antremanda goz dolduran futbolcu
(21.07.17)
fotoğraf çekin ++1 hatta video çekin. zira tavanda boya diretk taklayı akla getirir.
çok önemli değil ise kalsın. sanayide hallet gitsin.
0
seyduna6687
(21.07.17)
hemen sat iflah olmaz o araba artık.
0
nedendir bilinmez
(21.07.17)
Ikinci elde en dip fiyati gordu. Iyi bir usta bulun hic anlasilmayacak sekilde duzeltip boyayan ustalar var. Olcme cihazlari dahi anlamiyor. Yoksa takla muamalesi gorur.
0
goodman
(21.07.17)
(2)

ayvalik burhaniye taraflarinda sinema

brad pitt
Ayvaliktaki paragon cinelife dunkirk filmini tamamen turkce dublajli gosteriyormus. Burhaniyedekinde gosterime girmemis. Ariyorum soruyorum yok bulamadim orjinal dilinde altyazili gosteren bi sinema salonu. Sizin bildiginiz var mi.
Ayvaliktaki paragon cinelife dunkirk filmini tamamen turkce dublajli gosteriyormus. Burhaniyedekinde gosterime girmemis. Ariyorum soruyorum yok bulamadim orjinal dilinde altyazili gosteren bi sinema salonu. Sizin bildiginiz var mi.
0
brad pitt
(21.07.17)
körfezin en büyük ilçesi edremit olsa gerek. edremiti inceledin mi?

www.beyazperde.com

20:30 seansı orj. dilde
0
prezarlatif
(21.07.17)
20.00 :)

Cok tesekkurler.
0
🌸brad pitt
(21.07.17)
(2)

asus ux303ub vs asus ux310uq

clausura
merhabalar, tez yazımında yanımda rahatlıkla dolaştırmak istediğim için ultrabook tercih etmek istedim.Genel araştırmalarım sonucu bu ikisi arasında kaldım.ux303 için harddisk sesi, ux310uq için de fandan ses gelme gibi şikayetler okudum. Kullananlar ya da incelemiş olanlar varsa bu şikayetler hakkı
merhabalar, tez yazımında yanımda rahatlıkla dolaştırmak istediğim için ultrabook tercih etmek istedim.

Genel araştırmalarım sonucu bu ikisi arasında kaldım.

ux303 için harddisk sesi, ux310uq için de fandan ses gelme gibi şikayetler okudum. Kullananlar ya da incelemiş olanlar varsa bu şikayetler hakkında bilgi verebilir mi?

İnceleyenler için de bir karşılaştırma alabilir miyim?

Teşekkürler.
0
clausura
(21.07.17)
ssd'li alırsanız harddisk sesi gelmez. aletler çok ufak olduğu için soğutmak daha zor o yüzden fan sesi yüksek işlemci gücü gerektiren durumlarda kaçınılmaz olabilir ultrabooklarda
0
argent dawn
(21.07.17)
Hocam 1 senedir ux303u modelini kullaniyorum, tezimi de bu cihazda yazdim. Genel olarak memnunum. SSD'den dolayi gercekten rahatca calisabiliyorsunuz. Buyuk veri setleriyle ve agir programlarla calistim ve hic yari yolda biraktigini hatirlamiyorum. Ses konusuna gelince, evet teknik olarak SSD'den ses gelmemesi lazim ama ben zaman zaman cok tiz ve kesik kesik bir ses duyuyorum ve bu bilgisayar o anda aktif olarak bir sey calistirmiyorsa oluyor. Adobe Reader'dan bir sey okurken sesin devamli gelmesi bazen rahatsiz edebiliyor. Sesin kaynagini ve nerden geldigini henuz cozebilmis degilim. Benim kullandigim modelin cozunurlugu 1920x1080 ki gozu hic yormuyor, gayet yeterli. Havalar bu ara sicak gidiyor diye cihaz da cabuk isinabiliyor, kisin boyle bir sey hic yasamadim ama.
0
voyager 1
(21.07.17)
(1)

Avrupa yakasında fasıl için nereye gidelim?

ekaterina
Fasıla gitmek istiyoruz ama hiç yer bilmiyoruz. Avrupa yakasında (ama çok yeşilköy falan olmasın, istinye'ye normal bi mesafede diyelim) fasıl için mekan önerileriniz varsa çok sevineceğim. Teşekkürler.
Fasıla gitmek istiyoruz ama hiç yer bilmiyoruz. Avrupa yakasında (ama çok yeşilköy falan olmasın, istinye'ye normal bi mesafede diyelim) fasıl için mekan önerileriniz varsa çok sevineceğim. Teşekkürler.
0
ekaterina
(21.07.17)
(bkz: akbabalı)

tünelde çok keyifli bir yer. ayrıca Rahim de oradaysa daha da bomba :)
0
eofor
(21.07.17)
(2)

G-4 üzeri sayaçlarda yapı ruhsatı fotokopisi - doğalgaz

proletarier aller lander vereinigt euch
sayaç g-4 üzeri mi değil mi nasıl biliriz?
sayaç g-4 üzeri mi değil mi nasıl biliriz?
0
proletarier aller lander vereinigt euch
(21.07.17)
Sayaç üstünde yazar
0
jimmy jib
(21.07.17)
evsel kullanımsa (kombi, ocak vb) büyük ihtimalle g4'tür. merkezi sistem falansa büyük oluyor
0
argent dawn
(21.07.17)
(2)

Cinemaximum uygulaması (android) sizde de çöküyor mu?

kisa bisey olsun istemistim
Genellikle o hafta gösterimde ağır top ya da çok ilgi görmesi olası filmleri seçtiğim anda filmin sayfası açılıyor yazılar gelse de görsel içerik ve sağ alttaki ''bilet al'' butonu gelmeden ekran donuyor ve uygulama çöküyor. görsel içerik gelse bile ''bilet al'' butonuna tıkladığımda çöküyor bu kez.
Genellikle o hafta gösterimde ağır top ya da çok ilgi görmesi olası filmleri seçtiğim anda filmin sayfası açılıyor yazılar gelse de görsel içerik ve sağ alttaki ''bilet al'' butonu gelmeden ekran donuyor ve uygulama çöküyor. görsel içerik gelse bile ''bilet al'' butonuna tıkladığımda çöküyor bu kez. dandik ikinci sınıf filmlerde olmuyor yalnız bu.

cihaza özel olabilir mi: samsung galaxy note 2
0
kisa bisey olsun istemistim
(21.07.17)
çökmüyor. mi5
0
yazar yazmaz yazan yazar
(21.07.17)
İnternetten dunkirk seanslarına bakayım dedim, bugün hariç görünmüyor izmirde, ayar çekiyorlardır. Beceriksiz adamlar işte
0
hasmetizm 2046
(21.07.17)
(2)

yuksek lisans ve tecil uzerine

xfestos
merhaba,yuksek lisansa kayit yaptirdiktan sonra tecil suresini bu 2 senelik kisisel haktan yememek adina ogrencilik teciline nasil ceviriyoruz? internete bakindim ama goremedim duzgun bir icerik.
merhaba,

yuksek lisansa kayit yaptirdiktan sonra tecil suresini bu 2 senelik kisisel haktan yememek adina ogrencilik teciline nasil ceviriyoruz? internete bakindim ama goremedim duzgun bir icerik.
0
xfestos
(21.07.17)
Üstat öyle bir şey olmuyor diye biliyorum ben. Kişisel hak gidiyor yl yaparsanız. YL sonrası galiba 1 sene daha bir hak var. o kadar.
0
chaoslord
(21.07.17)
oyleymis yahu, az once aydinlandim ben de bi arkadas aradi. neyse artik, bi 4 sene var daha kafadan dusunmeyelim bunlari :)
0
🌸xfestos
(21.07.17)
Download on the App Store Get it on Google Play
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.