[]

GS Lise Etkisinden Kurtulursa Elitizmini Kaybedip Cahillere Teslim Olur Mu?

Klüpteki kongre üye profillerine bakınca eğitim, bilgi, kültür düzeyi olarak ortalama elit kültürün daha üstünde bir profil görüyorsunuz. Zaten Galatasaray Lisesi gitmek bile Türkiye'nin o dönemiminin en başarılı insanlarını tespit etmek açısından bir süzgeç.

Liseye özgü demokrasi,hukuk ve özgürlüğü doğru kabul edilen bir teamül var,kendine has gelenekleri olan bir oluşum.

Şimdi baktığımızda bu Lise vesayetinden kurtulursa Galatasaray, sadece para sahibi vizyonsuz insanlar klübü doldurmaz mı? Liseli süzgeci bu konuda çok önemli bir filtreleme yapmıyor mu, hem zengin hem elit olma açısından?

 
Dünya üzerindeki hiçbir spor kulübü cahillere bu sebeple teslim olamaz. Fenerbahçe ve Beşiktaş da mı lise vesayetindeydi? Aziz Yıldırım ve Yıldırım demirören de mi galatasaray lisesi mezunuydu? Hayır. Vizyon bambaşka bi şey. Bunu lisede öğretmezler.


  • zirrealist  (21.07.17 21:14:08) 
liseli süzgeci dünya görmüş okumuş yazmış insanları bünyesine almasının yanında üyelik kazandıktan sonra ömür boyu o hakkın devam etmesi kulübü morukların eline düşürüyor ve dinamizmi yok ediyor.
galatasaray artık bu kadar az ve tek tip üyelerle yönetilemeyecek kadar büyük bir kulüp. ve türkiye sadece 1 tane elit mezunlar veren liseden daha fazlasına sahip.
ama statüsko öyle bir kurgulanmış ki gsl mezunları kendi kendilerine sahip oldukları haklardan vazgeçmedikçe bunun değişmesi de imkansız. eşine dostuna referans olmak isteyen zaten oluyor, kimse kulübün ali menfaatlerini geliştirmeye çalışmıyor.
  • duygusal pehlivan  (21.07.17 21:32:11 ~ 21:34:15) 
@zirrealist dünya üzerindeki değil de türkiye'deki spor kulüpleri aslında tam da bu sebepten cahillere teslim olur.

galatasaray spor kulübünün genel kurul yapısı fenerbahçe'den de beşiktaş'tan da farklıdır,
ufak iki örnek vereyim:
-3 temmuz sürecinde galatasaray başkanının da şike yaptığı ortaya çıksaydı, sizce genel kurul fenerbahçeliler gibi başkanın peşinden koşup onu savunmaya mı çalışırdı yoksa olağanüstü toplanıp yönetimi erken seçime mi zorlardı?
-adnan polat'ın stad açılışında yediği nanelerden sonra idari ve mali ibrasızlıkla cezalandırılmasını hatırlıyorsunuz. bu tip bir olay başka bir kulübün genel kurulunda meydana gelebilir miydi? mesela aziz yıldırım kendine muhalif kim varsa kulüpten ihrac etti, böyle bir şey galatasarayda mümkün olabilir mi?

işte bu genel kurul'un böyle olması da galatasaray lisesi sayesindedir diye düşünüyorum.
  • luchetti  (21.07.17 21:48:39) 
@luchetti, verdiğin örnek çok doğru. galatasaray kültürü ve ahlakı bu ülkenin her zaman üzerinde olmuştur ama bu soruyu tek bir örnekle yanıtlayamıyorum.

peki yine aynı lise değil midir dursun özbek'i başkan yapıp bir de üstüne ibra eden?

kulüpler genel anlamda cahil, bilgili vs gibi insani özelliklerine göre değil, maddi güçlerine göre insanlara bırakılıyo. bana göre kulüpleri böyle dernek gibi başkan, yönetim kurulu seçerek yönetmek çok saçma. başarılar bundan dolayı sürekli olmuyo zaten. galatasaray'a bakıyosun, 2 sene avrupa'da real madrid'e kafa tutuyo, ondan sonraki 5-10 sene tromso'ye östersunds'a eleniyo. başkan, yönetim 3-5 yılda bir değişirse olacağı bu.
  • zirrealist  (21.07.17 23:31:13 ~ 23:31:51) 
sonuçta kulübün lise ile bağı kopsun demiyor kimse. genel kurul'da lisenin ağırlığı azalacak, dışarıdan insanlar daha kolay bir şekilde girecek. bu kadar basit. lisenin tabiî ki önemli bir etkisi olacak yine. ama bugünkü gibi bir vesâyet olmayacak.


  • istambul  (22.07.17 01:52:04) 
@zirrealist haklısınız,
ben galatasaray genel kurulu mükemmel demiyorum, kimse de diyemez herhalde.

ama türkiye için kötünün çok çok iyisidir diyebiliyorum.
başarısız yönetim seçtiğimiz doğru, ama en azından dursun özbek yönetiminin ibra edildiği genel kurulu bir izleyin, bir sürü konuşmacı çıkıp yönetimi çok çok sert bir biçimde eleştirdi ve dursun özbek son dakikaya kadar ibra edilip edilmeyeceğini bilmiyordu, biraz farkla ibra edildi.

tabi ki orada çıkıp eleştiri yapanların hepsi galatasaray liseli de değildi, ancak başı galatasaray liseliler çekiyordu. dediğim gibi, en azından yönetimi eleştirebilen bir genel kurula sahibiz, -diğer kulüplerde böyle bir şey yok- genel kurulda liselilerin ağırlığının azalmasından ziyade üye alımı yapılırken daha fazla şey istenmeli, aidatlar artırılmalı ve gerçekten galatasaray için kafa yoracak insanların üye olması sağlanmalı diye düşünüyorum.
  • luchetti  (22.07.17 02:44:06) 
Kısmen doğru. Lise tek başına basiretli yönrticiler çıkarmasa da her zaman Galatasaray'ın dünya üzerindeki en özel ve elit kulüplerden biri olmasını sağlıyo. Böyle bi servet her camiaya nasip olmaz. Benim de Galatasaraylı olmamın sebeplerinden biridir o lise. Dayılarım yıllardır o lisede çalışıyo ki kendileri Fenerbahçelidir ama bende belki de onların liseden getirdiği hediyelerden falan dolayı bi Galatasaray aşkı doğdu.

Genel kurulu canlı izledim. Benzeri fener veya bjkda görülemeyecek türdendi evet. Bunu da lise sağlıyo evet ama çıkıp orada konuşulmasıyla da olmuyo bu işler. Galatasaraysan daha fazlasını yapmalısın. Çıtayı belirleyen takımsın çünkü.
  • zirrealist  (22.07.17 20:59:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.