[]

asus ux303ub vs asus ux310uq

merhabalar, tez yazımında yanımda rahatlıkla dolaştırmak istediğim için ultrabook tercih etmek istedim.

Genel araştırmalarım sonucu bu ikisi arasında kaldım.

ux303 için harddisk sesi, ux310uq için de fandan ses gelme gibi şikayetler okudum. Kullananlar ya da incelemiş olanlar varsa bu şikayetler hakkında bilgi verebilir mi?

İnceleyenler için de bir karşılaştırma alabilir miyim?

Teşekkürler.

 
ssd'li alırsanız harddisk sesi gelmez. aletler çok ufak olduğu için soğutmak daha zor o yüzden fan sesi yüksek işlemci gücü gerektiren durumlarda kaçınılmaz olabilir ultrabooklarda


  • argent dawn  (21.07.17 16:15:27) 
Hocam 1 senedir ux303u modelini kullaniyorum, tezimi de bu cihazda yazdim. Genel olarak memnunum. SSD'den dolayi gercekten rahatca calisabiliyorsunuz. Buyuk veri setleriyle ve agir programlarla calistim ve hic yari yolda biraktigini hatirlamiyorum. Ses konusuna gelince, evet teknik olarak SSD'den ses gelmemesi lazim ama ben zaman zaman cok tiz ve kesik kesik bir ses duyuyorum ve bu bilgisayar o anda aktif olarak bir sey calistirmiyorsa oluyor. Adobe Reader'dan bir sey okurken sesin devamli gelmesi bazen rahatsiz edebiliyor. Sesin kaynagini ve nerden geldigini henuz cozebilmis degilim. Benim kullandigim modelin cozunurlugu 1920x1080 ki gozu hic yormuyor, gayet yeterli. Havalar bu ara sicak gidiyor diye cihaz da cabuk isinabiliyor, kisin boyle bir sey hic yasamadim ama.


  • voyager 1  (21.07.17 16:59:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.