Giriş
(4)

Kanser Tedavisi için Küba'ya gitmek

poison pill
merhaba,bir arkadaşımın dayısı karaciğer kanseri 3. evrede ve yapılan ameliyat metastazı durdurmamış. kemoterapinin de çok bir faydası olmayacağını söylemişler ve tedavi için şu aşamada Küba'ya gitmeyi planlıyorlar. fakat nasıl bağlantı kurulacak, nasıl ulaşılacak bilmiyorlar.Küba'da kanser tedavisi
merhaba,

bir arkadaşımın dayısı karaciğer kanseri 3. evrede ve yapılan ameliyat metastazı durdurmamış. kemoterapinin de çok bir faydası olmayacağını söylemişler ve tedavi için şu aşamada Küba'ya gitmeyi planlıyorlar. fakat nasıl bağlantı kurulacak, nasıl ulaşılacak bilmiyorlar.

Küba'da kanser tedavisi almış ya da alan yakınları olan benimle acil iletişime geçebilirlerse çok sevinirim.
0
poison pill
(17.12.17)
öncelikle geçmiş olsun. inşallah şifa bulur tez zamanda. en son sanatçı arif sağ gitti küba'ya. döndü. memnun kaldığını söyledi. belki menajeri aracılığıyla iletişim kurabilirsiniz. oğlu tolga sağ var. onunla da iletişim kurulabilir gibi geliyor bana.

tekrar geçmiş olsun.
0
iddaaci
(17.12.17)
onkologları bağlantıyı kuracaktır, babam da akciğer kanseri idi onkolog kübaya gitmenin çok faydası olmayacağını ancak istersek kendisinin bağlantı kurabileceğini söylemişti. ayrıca küba konsolosluğu arayın onlar da bağlantı kuruyor
0
oscar
(17.12.17)
Jose Marti Küba Dostluk Derneği'ne danışmanızı tavsiye ederim.
0
malwethiel
(17.12.17)
Bunu sağlık turizm adı altında yapan şirketler var. Tanıdığım olan İstanbul'daki onkologlar ile ortak çalışıyor ve hastalar o şekilde belirli kanser türlerine göre kabul edilip , ücreti karşılığında bütün işlemleri hallediyorlar.
0
boklu yumurta
(18.12.17)
(5)

bitcoin treni

binder dandet
bindim binecem ama korkuyorum 2013'teki gibi keskin bir dusus yasar diye. o zaman 3 adet vardı, simdi zengindim :(biniyim mi? bak biniyorum?
bindim binecem ama korkuyorum 2013'teki gibi keskin bir dusus yasar diye. o zaman 3 adet vardı, simdi zengindim :(

biniyim mi? bak biniyorum?
0
binder dandet
(17.12.17)
tam guvenemiyorsan benim gibi indi bindi yapabilirsin, 50de girdim 65de ciktim (cikmasam tabii ki daha iyiydi ama garanticilik yapayim dedim).
simdi 73-74e salarsa bir daha giricem 85-90a vurursa cikicam
0
ahoy kaptan
(17.12.17)
bitcoinden cok zengin olma, koseyi donme trenini kacirdik bence o yuzden bu sekilde en azindan 3-5 bir seyler kazanmak bana mantikli geliyor.

hee tabii bitcoin 1-2 seneye 500.000 lira olursa cok uzulurum, ama teknik altyapisi vs. dolayisiyla bunun olacagini dusunmuyorum orasi ayri :))
0
ahoy kaptan
(17.12.17)
Yarın yeni borsada işlem görmeye başlayacak, riske edebilecek kadar yatırım yapın.
Yarından sonra artış bekliyor herkes.
0
Lucidream
(17.12.17)
bitcoin ya da diğer kripto paralarda arz talep dengelenene kadar bu yükselişler devam edecek, hatta piyasadaki tüm para dijital forma dönüşene kadar devam eder, yani nereden baksan 5-10 yıl bayağı ekmek çıkar.
0
gezegen olan pluton
(17.12.17)
bitcoin'i ilk duydugumda 43 dolar seviyelerindeydi. simdi baktim 2013 ortalari falanmis demek. o zamanlar turkiye'den alamiyorduk, ogrenciyken swift ucretine filan bakinca da bosver dedik. ( alsak da 100 dolar olunca satardik sanirim :) )


sonrasinda turkiye'den de kolay kolay alinabilmeye basladi. bir sure daha girmedim o piyasaya, direndim. sonunda dayanamadim :) ne var ne yok ogrenip arastirabilmek adina 500 lirayla girdim, su anda 350 dolarim var. alt coin'lerle al sat yaparak guzel karlar yapilabiliyor.

block chain teknolojisinin bulunmasi gozumde internetin bulunmasi gibi gibi bir sey. gecenlerde bir yerde 1000 wallet'in piyasadaki bitcoinlerin %50'sini tuttugunu gormustum. bitcoin bir yerde patlayabilir ancak block chain ve crypto currency'nin onunu cok acik goruyorum.

bu "para birimleri"nin asil amaci insanlar al sat yapsin para kazansin degil, dolar gibi euro gibi centralized-governed para birimlerine bagliligi azaltmak. elimdeki dolari abd'ye gondermek istesem swift hem 2-3 gun suruyor hem de tonla ucret kesiliyor. bitcoin'i gondermek istedigimde ise cok kisa surede cok az bir ucretle bunu gonderebiliyorum. (alt coin'lerin bazilari daha ucuza/daha hizli gonderebiliyor, cikma sebepleri de bu zaten :) )

ben uzun sure direndim trene binmemek icin, o zaman direnmeseydim simdiye porsche'ye biniyordum belki de :( pek sanmiyorum gerci, %50-60 kari gorunce cikardim :D simdi de oyle yapiyorum :/
0
fakyoras
(17.12.17)
(7)

Anı yaşamak

mr sherlock
Çevremdeki insanlar anı yaşamadığımı söylüyor. Genelde işlerimi planlı bir şekilde yaparım. Bir şey yapmadan önce onun bana ne kadar faydası olacağı üzerine düşünüp ona göre yaparım. Ya daha sonra geriye bakıp düşündüğümde pişman olacağım bir şeyse yapmam. Çevremdekilerin aksine ben de anı yaşadığım
Çevremdeki insanlar anı yaşamadığımı söylüyor. Genelde işlerimi planlı bir şekilde yaparım. Bir şey yapmadan önce onun bana ne kadar faydası olacağı üzerine düşünüp ona göre yaparım. Ya daha sonra geriye bakıp düşündüğümde pişman olacağım bir şeyse yapmam.

Çevremdekilerin aksine ben de anı yaşadığımı düşünüyorum. Yani yağmurda yürümek olsun, vapurdayken rüzgarı hissetmek olsun vs. bu tarz doğayla iç içe olduğum zamanlarda anı yaşadığımı düşünüyorum. Bunları örnek olarak vermemin nedeni de sürekli olan şeyler olmaması. Yani anı yaşamaktaki an bana göre istenildiğinde içerisinde bulunamayacağın ender şeyler olmalı gibi geliyor.

Gereksiz yere sürekli arkadaşlarımla buluşup konuşmaktan hoşlanmıyorum. Çünkü sık sık buluşunca hem paylaşacak bir şey olmuyor hem de saçma sapan konular konuşulabiliyor. Ben bunu söylediğimde ise sen anı yaşamıyorsun halbuki ne güzel arkadaşlarınla birlikte vakit geçiriyorsun diyorlar.

Sizin için anı yaşamak nedir?
0
mr sherlock
(17.12.17)
Çevrendekiler bol keseden atıyorlar. Gittiğin yol doğru kulak asma bence.
0
delicevat
(17.12.17)
Spontane, rastgele gerçekleşen aptalca aktiviteleri bazı insanlar anı yaşamak diye değerlendiriyor. Bense o tür durumlarda kendimi dünyadaki varlığımı sorgularken buluyorum. Seninki de böyle bir şey herhalde. Ne güzel kendini de eğlendiriyormuşsun. Bakma başkasının sözüne.
0
i ve been mistreated
(17.12.17)
@i ve been mistreated benzer sorgulamayı ben de yapıyorum. hatta şu anda bu saçma muhabbeti etmek yerine şunu yapıyor olabilirdim diye düşünmeye başlıyorum.
0
🌸mr sherlock
(17.12.17)
ben misal bunu yapmaya çalışan biriyim çünkü sürekli geleceği düşünüyorum, plan yapıyorum vs vs.
benimki fazla, sizinkisi normal. kafanıza takmayın.
ben bundan 1 sene sonrasını düşünen bir adamım :)
0
logisticsmanager
(17.12.17)
Benim için;
anı yaşamak, aklına eseni yapmak, hayduru huyduru yaşamak, sadece hoşuna gideni yapmak demek değil.
Anı yaşamak farkındalıkla ilgili bir durum. Yaşadığın her anın farkına vararak farkında olarak yaşamak demek.
Hayat iyileriyle kötüleriyle, acısıyla tatlısıyla, hoşumuza gideniyle gitmeyeniyle vs bir bütün. Yaşadığın her neyse onu anlayıp kabul ederek yaşamak. Ötelemeden, yok saymadan, inkar etmeden, sıkı sıkıya yapışmadan vs. vs. olduğu o an içinde onu yaşamak.

Senin uygulamanda yanlış görmüyorum. Arkadaşlarınla sık sık birlikte olmak hoşuna gitmiyorsa doğru seçim, hoşuna gittiği halde salt faydacı bakış açısıyla bakıp ileriye dönük fayda için arkadaşlarınla geçireceğin zamanlardan feragat ediyorsan anı değil ileri bir zaman için yaşıyorsun. O ileriyi düşünme hiç bitmezse ( genelde bitmez) totalde anı yani hayatı kaçırmış olursun. Geleceği düşünmek, geleceğe yatırım yapmak elbette çok önemli ama dengeyi kaçırmadan. "Şimdi" bir daha yaşanmayacak. Tadını çıkara çıkara gitmek lazım.

Bir de; hayattan tat almak için ender yaşadığımız şeylerin olmasını beklemek gerekmiyor. Her anın tadını alarak yaşayabiliriz.
Bu konuda About Time filmini tavsiye ederim. Anın farkına vararak yaşamayı son kısmında güzel anlatmış.
0
hayat aklini konusacak bir filozof uret
(17.12.17)
Onların anı yaşamaktan anladıkları galiba uyum sağlamak. O anda onlar geyik yapıyorlarsa sen de geyik yapmalısın gibi bir ifade olmuş o. Halbuki mecbur değilsin, kendi vaktini istediğin gibi değerlendirirsin, bu da senin anı yaşayış tarzındır. Yani onlar aslında anı yaşamayı değil onlara uyum sağlamayışını söylüyorlar ama yanlış konuşuyorlar.
0
yaren
(17.12.17)
Burada çok yanlış yorumlanıyor bence. Anda olmak daha çok farkındalık demek. Her zaman pozitif olmalısın, üzülmemelisin, her şeyi yapabilmelisin, bu çok eğlenceli neden yapmıyorsun ki gibi şeyler canlıyor insanların gözünde. Geleceği düşünebilirsin, geçmişe üzülebilirsin önemli olan duygularını yaşayıp orada bırakmak. Karalar bağlamadığın sürece bir sorun yok. Anda olucam diye sorunlarını halı altına süpürür gibi bilinçaltına gönderiyorlar ama sorun orada duruyor hala. Her duyguyu yaşabilmek önemli.
0
jazzabel
(17.12.17)
(3)

solidworks

toro
Alüminyum profilin yan kapakları olacak plastikten. Ama vidasız şekilde yandan kapatacak. Nasıl yapmam lazım nelere dikkat etmem lazım
Alüminyum profilin yan kapakları olacak plastikten. Ama vidasız şekilde yandan kapatacak. Nasıl yapmam lazım nelere dikkat etmem lazım
0
toro
(17.12.17)
merhaba,
saray alüminyum sitesinde bazı profilleri inceleyebilirsiniz. tırnaklı yapacaksınız muhtemelen. tırnaklar esneyip geçecek ve çekince çıkmayacak. imalat için mi çalışma için mi yapıyorsunuz?
0
tukenmez adam
(17.12.17)
üretim olacak seri şekilde. Alüminyum profilin içine konulan ürünler arzalandığında incelenmesi için çıkarılmasıda güç olmamalı yan kapakların
0
🌸toro
(18.12.17)
Böyle bir durumda kapak ya plastik olacak ya sac ya da alüminyum vb.

Her ne olursa olsun kapağın alüminyumdan çıkmasını engelleyecek tırnak sistemi olmalı.

* plastikte iş kolay, sıfıra sıfır enjeksiyon kalıbını yaparsın, esnetip tıkarsın yerine.
* diğer türlü yapılacak sac kapağın kalıbı hassas olmalı. u büküm yapıldıktan sonra tırnaklar alüminyum üzerindeki deliklere +- 0,1 mm toleransla oturmalı yoksa bolluktan dolayı yerinden çıkma, sıkılıktan dolayı çıkarmaya çalışırken alüminyuma hasar verme gibi durumlar olabilir. bu kapağın tırnaklar yerine oturduktan sonra u bükümünün iç radyüs kısmında ters açı bulunmalı. oturduktan sonra pot yapmaması için.

neyse daha kahvemi yapmadan mesaiye başladım :p

daha önce plastik kapak kullanıp maliyetten dolayı saca geçmek isteyen bir firma ile çalıştım. sacın progresif kalıbını tasarladım diyim. pek detay veremiyorum ama malum bu işler patente, ar-ge'ye giriyor, hatta patent ödülü aldı geçen ay.

edit: ödül benim değil ürünü çizen elemanların, biz işin görünmeyen kısmındayız :p sorsan ürünün ilk hâliyle kalıptan çıkan hâlinin alâkası yok, her yerini değiştirttim :d
0
onemoremile
(18.12.17)
(3)

Youtube'a video yükleyenler izleyici profilini görüyor mu?

cusoon
Video yüklesem aatıyorum 50 kişi izledi. İzleyici profili cografi dağılımı %64 ankara %20 istanbul %16 bursa falan gibi bir istatistik sunuyor mu? Yoksa maksimum bilgi izlenme sayısı mı?
Video yüklesem aatıyorum 50 kişi izledi. İzleyici profili cografi dağılımı %64 ankara %20 istanbul %16 bursa falan gibi bir istatistik sunuyor mu? Yoksa maksimum bilgi izlenme sayısı mı?
0
cusoon
(17.12.17)
Sunuyor. YouTube Analytics sayfasinda bakabilirsiniz.
0
crown
(17.12.17)
telefon mu tablet mi pc mi televizyon mu oyun konsolu mu
android mi ios mu win10 mu 7mi 8mi vs. vs.
0
sutlu nescafe
(17.12.17)
Ebesini bile görüyor emin olabilirsin
0
korhaydut
(18.12.17)
(4)

Bu şarkıyı bulursa duyuru bulur

zunkatsar
• 5-6 sene önce popülerdi. Çok çok popüler değildi ama popülerdi. • klibinde bir adam elini buğday bitkisine veya buna benzer bir şeylere süre süre yürüyordu. Deniz kenarında kumsalda da yürüyordu sanki. Adam yürüyordu yani. Üstünde bez kumaş türü rahat elbiseler vardı. Bob marley tipli idi sanki. •
• 5-6 sene önce popülerdi. Çok çok popüler değildi ama popülerdi.
• klibinde bir adam elini buğday bitkisine veya buna benzer bir şeylere süre süre yürüyordu. Deniz kenarında kumsalda da yürüyordu sanki. Adam yürüyordu yani. Üstünde bez kumaş türü rahat elbiseler vardı. Bob marley tipli idi sanki.
• erkek söylüyordu şarkıyı. Ama çok yumuşak sesli bir adamdı.
• şarkı da yumuşak sakin bir şarkıydı. Slow denebilecek tıngır mıngır bir şeydi.
• grup veya adamın adı uzundu. Mesela u2 gibi kısa bir şey değildi. X of y gibi falandı sanki.
• ingilizce idi.


Hadi be duyuru inanıyorum sana

edit: @testis ağrısı: anlattıklarım buna çok benziyor ama bu değil.

edit2: @fakyoras: bu da değil.

edit3: @i had dreams: bu da değil.
0
zunkatsar
(17.12.17)
testis agrisi
(17.12.17)
0
fakyoras
(17.12.17)
i had dreams
(17.12.17)
Delay Fuze
(17.12.17)
(3)

Futbolcuların giydikleri formalara ve ayakkabılara ne oluyor?

mileyboard
Üst liglerdeki takımların oyuncuları her maç yeni forma ve ayakkabıyla çıkıyorlar değil mi? Bir önceki maç giydiklerinin akıbeti ne oluyor peki?
Üst liglerdeki takımların oyuncuları her maç yeni forma ve ayakkabıyla çıkıyorlar değil mi? Bir önceki maç giydiklerinin akıbeti ne oluyor peki?
0
mileyboard
(17.12.17)
formalar eşe dosta sosyal sorumluluk projelerine falan gidiyodur imzalanarak da, kramponları her maç yeni giydiklerini sanmıyorum. totemleri uğurları bi şeyleri vardır. alışıyorlardır falan diye düşünüyorum
0
cokponcik
(17.12.17)
Ne forma ne de kramponlar her maç yenilenmiyor.

Formalar verilmediği sürece yıkanıyor. Ayakkabı ise futbolcuya kalmış durumda.

Sponsoru varsa istediği kadar alıyor yoksa klüp normal mühendise pc verir gibi belirli aralıklarla veriyor.
0
shenergy
(17.12.17)
Shenergy+1

Ayakkabı ise mahrem sayılıyor. 0 ayakkabı giymezler hiç. Paf takımdan gençlere verirler ayak şeklini alsın ayakkabı yumuşasın diye.
0
hemsta
(17.12.17)
(2)

fps düşüşü

sanquis
Oyunlarda 140-150lerde fps alırken birden 70-80lere düştü. Xbox dvr, pil, ekran kartı ayarları yüksek performansta, arka planda çalışan uygulamaları kontrol ettim diğer oyunlarda da bu sorun var, çözüm ne olabilir?
Oyunlarda 140-150lerde fps alırken birden 70-80lere düştü. Xbox dvr, pil, ekran kartı ayarları yüksek performansta, arka planda çalışan uygulamaları kontrol ettim diğer oyunlarda da bu sorun var, çözüm ne olabilir?
0
sanquis
(17.12.17)
Windows 10un mallamasıdır. Yeni güncelleme yaptın mı? Creators club mı ne o patch öldürmüştü oyunları
0
glamdr1ng
(17.12.17)
fullscreen'den borderless'a gecmis de olabilirsin
0
cilgin fantezilerin adami
(18.12.17)
(3)

Kedi

nanemolla
Kedimin burada güzel göründüğünü düşünmüyor değilim, ama asıl olay fotoğraf makinası + ışık.https://i.hizliresim.com/V3m81y.jpghttps://i.hizliresim.com/vJrA1O.jpg
Kedimin burada güzel göründüğünü düşünmüyor değilim, ama asıl olay fotoğraf makinası + ışık.

i.hizliresim.com

i.hizliresim.com
0
nanemolla
(17.12.17)
ooo yeşil gözlü :))
0
red hot chili
(17.12.17)
Ahh gözlere bak. Ne kadar da güzel. Dilerim çok güzel bir ömrü olur.
0
ofelia
(17.12.17)
makine ve lens nedir?
0
idexo
(17.12.17)
(6)

Hangi Filme Gidelim?

lana del rey
Vizyon da güzel film yok gibi sanki. Öneriniz nedir?Ayla, Justice League izlendi. Star Wars hiç izlemedim bunlar hariç.
Vizyon da güzel film yok gibi sanki. Öneriniz nedir?

Ayla, Justice League izlendi. Star Wars hiç izlemedim bunlar hariç.
0
lana del rey
(17.12.17)
Başka Sinema'da güzel filmler var: baskasinema.com
0
fotrsapka
(17.12.17)
aile arasında
0
Kusursuz dostlarin dort ayagi vardir
(17.12.17)
aile arasında baya ortalama
maide hanım korkunçmuş
ayla da çok şişirilmiş bence

yol ayrımı eğer vizyondaysa kesinlikle yol ayrımı
0
hopp
(17.12.17)
aylaya gidelim ağlayalım kafasında da değilsin yol ayrımı tam sana göre o zaman
0
hopp
(17.12.17)
Aile Arasında güzel samimi film ya. Ben fragmanını hiç sevmemiştim ama geçen gittim beklemediğim kadar eğlendim. Standart şablon senaryo var (evlilik, aile, Adana vs. Türk işi şeyler) ama Gülse Birsel çok güzel karakterler yaratmış farklılıklar katmış gayet hoş olmuş. Hani annenle babanla da gidersin arkadaşlarınla gitsen de eğlenirsin gibi ara bi film.
0
rodriguez2
(17.12.17)
Aile arasında
0
fragile lady
(17.12.17)
(3)

Yeşil Mercimek Bozulur mu ?

fatih terim akti
Elimde 10/2016 yazan bir yeşil mercimek vardı. Yalnız üretim tarihi mi yoksa son kullanma tarihi mi çözemedim. Oda sıcaklığında, güneş görmeyen bir yerde duruyordu.Önemsemedim pişirdim güzelce, şimdi iş yemeğe geldi fakat tereddütte kaldım.Ne diyorsunuz ? Yiyeyim mi ?
Elimde 10/2016 yazan bir yeşil mercimek vardı. Yalnız üretim tarihi mi yoksa son kullanma tarihi mi çözemedim. Oda sıcaklığında, güneş görmeyen bir yerde duruyordu.

Önemsemedim pişirdim güzelce, şimdi iş yemeğe geldi fakat tereddütte kaldım.

Ne diyorsunuz ? Yiyeyim mi ?
0
fatih terim akti
(17.12.17)
Bence yenir. Ben olsam yerdim.
0
ms brownstone
(17.12.17)
@ms brownstone yedim.

sonuçlarını hastaneden ya da evimden aktarırım.
0
🌸fatih terim akti
(17.12.17)
Tarih bir tane bile yazsa arkasında son tüketim tarihi üretim tarihinden itibaren bir yıldır gibi bir ibare yazar. Ama içtiysen ve bir şey olmadıysa gözle kendini. O zaman en kötü ihtimalle ishal olursun.
0
ceyhan prensi adana
(17.12.17)
(1)

Istanbul'da nerede kodlama yapilabilir? Ecnebi bir misafir icin soruyorum

midilli35
Usa den istanbul a gelmis bir gelistirici, bana istanbul'da sessiz sakin bir yerde nerede kodlama yapabilecegini sordu. Neresini onerirsiniz?
Usa den istanbul a gelmis bir gelistirici, bana istanbul'da sessiz sakin bir yerde nerede kodlama yapabilecegini sordu. Neresini onerirsiniz?
0
midilli35
(17.12.17)
workinton
0
Tears of Devil
(17.12.17)
(6)

bu şarkının adı ne? (pink floyd)

isimsiz uye
https://twitter.com/Just_pinkfloyd/status/908723571710504960
0
isimsiz uye
(17.12.17)
wearing the inside out.
0
theseachange
(17.12.17)
Amaranta ursula
(17.12.17)
wearing the inside out / division bell albümünden
0
rahip janick
(17.12.17)
siz adamsınız

yalnız fena halde roger hissettim niyeyse şarkıda, hiç ummazdım division bell'de olacağını.
0
🌸isimsiz uye
(17.12.17)
yok, bayağı bayağı rick şarkısı bu. hatta richard wright'ın broken china ve özellikle wet dream albümlerini dinlersen çok daha iyi anlarsın bunu.

roger waters adam değildir. ama severim :/

örnek 1: www.youtube.com

örnek 2: www.youtube.com
0
rahip janick
(17.12.17)
eyvallah.
rick'in kendi adıyla çıkardığı albümleri dinlememiştim, hep roger ve gilmour'un gölgesinde kaldığı için çok araştırmadım kendisini. yeteneğini farketmemek mümkün değil zaten ama kendine özgü tarzını division bell'e kadar koruyabilmesine de şaşırdım açıkçası. bu adamlar gerçek bir manyak
0
🌸isimsiz uye
(17.12.17)
(5)

zaman serisi analizi ve bitcoin

gogu delen adam
bir bitcoin furyası, almış başını gidiyor. eşyanın tabiatı gereği iktisadi varlıkların t+1 zamanda alacağı değerin öngörülememesi gerekli.ne var ki bitcoin'in zaman içerisindeki hareket trendine bakıldığında yukarı yönlü istikrarlı bir hareketi var.bu kapsamda ben de kulaktan dolma bilgiler yerine s
bir bitcoin furyası, almış başını gidiyor. eşyanın tabiatı gereği iktisadi varlıkların t+1 zamanda alacağı değerin öngörülememesi gerekli.

ne var ki bitcoin'in zaman içerisindeki hareket trendine bakıldığında yukarı yönlü istikrarlı bir hareketi var.

bu kapsamda ben de kulaktan dolma bilgiler yerine sınırlı düzeydeki istatistik bilgim ile son 3, 6, 12, 18 ayda t zamandaki günlük değeri üzerinden holt winters metodu ile gelecekteki değeri tahminlemeyi denedim. her bir zaman periyodu için bitcoin almak mantıklı göründü. aldıktan sonraki 15-20 günlük zaman dilimi içerisinde bitcoin %45 seviyesinde değer kazandı.

şimdi sorum istatistik ve/veya zaman serisi analizi konusunda bilgi sahibi olan kullanıcılara. hiç bitcoin için bir zaman serisi analizi yaptınız mı? yaptıysanız, rakamlar ne diyor?

in statistics we trust.
0
gogu delen adam
(17.12.17)
neden t+1 zamanda alacağı değeri öngöremeyelim ki? zaman serileri analizi bunun için yok mu zaten? geleceği, geçmişteki verilerle tahmin etmeye çalışmıyor muyuz?

bitkoin ile hiç uğraşmadım açıkçası. bu sanal para birimi ne kadar zamandır var bilmiyorum ve önraporlama yapabilmek için yeterli geçmişe sahip olduğundan emin değilim.
0
patty duke
(17.12.17)
zaman serisi analizi t+1 zamandaki değeri öngörmek için var olabilir fakat iktisadi değerin t+1 zamandaki değerinin normal şartlar altında öngörülemez olması gerekiyor. bkz: efficient markets hypothesis.
0
🌸gogu delen adam
(17.12.17)
EMH bir hipotez zaten ama fiyatın her bilgiyi içerdiği mantığına dayalı. yani herkes elde ne varsa kullanır ve tahmin eder, piyasayı geçemezsin.

iktisadi olarak bile imkansız şartlar lazım: bilgi asimetrisi olmayacak, toplum rasyonel olacak, işlem maliyetleri...

iktisadi faktörler kadar sosyal yönleri de var.
son olarak, correlation =! casuality
0
passion rules the game
(17.12.17)
bitkoin konjonktürden arındırılıp analizi yapılabilecek ve yeterli geçmiş değere sahip bir şey değil diye düşünüyorum.

geçen izlediğim bir videoda, bitkoinin bir dizide işlendiğini ve ondan sonra ciddi bir fiyat artımına gittiğini söyledi, ondan kısa bir süre sonra da, türkiye için bitkoine vergi uygulamasından falan bahsedildi.

bu basit nedenlerle bile ne analizine ne de kendisine fazla güvenilebilecek bir şey değil.
0
patty duke
(17.12.17)
@acemi, benim söylediğim şeyi benden güzel ifade etmiş.

Bitkoinin zemini çok kaygan.
İlk yatırımcıları ve vurkaç yapabilen şanslı bir azınlıkta başkası kazanamayacak.

En güzeli altın... Temiz...
0
patty duke
(17.12.17)
(1)

Arabadan gelen ses

mononoke
Merhaba,Bir haftadir otomatik vitesli arabamdan, durus halindeyken D veya R'ye taktigimda sanki bir pervaneye tik tik bir sey captiyormus gibi periyodik bir ses geliyor. Hatta daha cok sofor tarafina yakin gibi geldi bana.Vitesi P'ye gecirdigimde ses kayboluyor.Hareket halinde bu sesi duyamadim (mot
Merhaba,
Bir haftadir otomatik vitesli arabamdan, durus halindeyken D veya R'ye taktigimda sanki bir pervaneye tik tik bir sey captiyormus gibi periyodik bir ses geliyor. Hatta daha cok sofor tarafina yakin gibi geldi bana.
Vitesi P'ye gecirdigimde ses kayboluyor.

Hareket halinde bu sesi duyamadim (motorun veya yolun sesinden dolayi duymuyor da olabilirim).

Aslinda onumuzdeki hafta sonu araci gostermek icin servis randevusu aldim ancak oncesinde acil bir kac is icin sehir ici kisa yolculuklar yapmam gerekiyor.

Sesin muhtemel nedeni hakkinda fikir verebilirseniz cok sevinirim.

Cok tesekkurler.
0
mononoke
(17.12.17)
yarı otomatikse debriyaj balatasından olabilir, olmaya dabilir. ses sürekli varsa danışmak için bi şanzımancıya (tam otomatikse otomatik şanzımancıya) götürmekte fayda var önemli bi mevzu olabilir.
0
yuto
(17.12.17)
(1)

David August Boiler Room

pinkman1
performansı boiler room performansları içinde en babası değil mi sizce de? Bu tarzda setler önerebilir misiniz?
performansı boiler room performansları içinde en babası değil mi sizce de? Bu tarzda setler önerebilir misiniz?
0
pinkman1
(17.12.17)
bana göre boiler room performansları içerisinde en iyisi şudur: www.youtube.com

ancak belirttiğiniz tarzda olacaksa şu muhteremin de performansı iyidir:
www.youtube.com

oradaydım diye demiyorum, şu performans da başarılıdır:
www.youtube.com

boiler room'daki dj setler bana yapay geliyor. bu yüzden live setleri tercih etmekte fayda var.
0
gogu delen adam
(17.12.17)
(8)

Bana hak verir misiniz lütfen

artcilly
Merhaba okuyup sevdiğim kitapları arkadaşlarıma veriyorum. Tekrar okumayacağım şeyi evde tutmaya gerek görmüyorum. Ailemin evi kitap dolu. Belki bu nedenle maddi bir değer vermiyorum ve hatta kitapların satılmak yerine verilmesi daha doğru geliyor aslında ama neyse.Bu ay fark ettim ki batmışım. Öğre
Merhaba okuyup sevdiğim kitapları arkadaşlarıma veriyorum. Tekrar okumayacağım şeyi evde tutmaya gerek görmüyorum. Ailemin evi kitap dolu. Belki bu nedenle maddi bir değer vermiyorum ve hatta kitapların satılmak yerine verilmesi daha doğru geliyor aslında ama neyse.
Bu ay fark ettim ki batmışım. Öğrencilik sucks. Nete grup grup kitap koydum çok ucuza. Bunların birinde karaborsada olan bir kitap varmış. Anında satıldı zaten. 40ta 1i fiyata falan satmışım işte. Olsun di mi göndericem.
0
artcilly
(17.12.17)
2000 lik kitabi 50 ye satiyorsan cok hak veremeyecegim. prensipleriyle yasayan bir insansan icin rahat etmeyecekse gonder sadece. yoksa kitabin gercek degerini bilmedigini aciklayip vazgecmen bana cok anormal gelmedi.
0
imnotsureabout
(17.12.17)
Kırkta bir çok fahiş bir oran, bunun etikle ya da prensiple ilgisi yok. Hatta işin komiği, biraz üstelersen kanuna göre ahlaksız olarak bile yorumlayabilirsin. Burada olduğu gibi fiyatlandırmada hata olduğunu belirtip makul fiyatı alıcıya iletirsin. Gerçekten samimi bir alıcıysa zaten kitabın ederini biliyordur. Ölücüyse zaten ortada etik dışı iş yapan bir başkası var demektir.
0
g man
(17.12.17)
okuduğumu ben de başkasına veriyorum okusun diye. kütüphane olayı kütüphanede olmalı bence. evde tutmak bana gösteriş gibi geliyor. aynı şekilde düşünen kuzenlerim, arkadaşlarımla sürekli kitap değiştiriyoruz kendi aramızda.

2000'lik kitabı 50 liraya satmak biraz sıkıntı olmuş ama, alıcı ile görüşüp fiyatı yanlış verdiğini söylemelisin bence. hepsiburada bile yanlış fiyat verince göndermiyor ürünü. :)
0
Kusursuz dostlarin dort ayagi vardir
(17.12.17)
çok değerli bir kitapsa vazgeçebilirsin bence, böyle bir durumda ben olsam kitaplarımdan bir tanesini hediye ederdim.
0
denef
(17.12.17)
o kitabı alan adam ederine satacak muhtemelen.

bu arada sattın kitabı de mi? içini rahatlatmak istiyorsun sanki :D
0
mezarkabul
(17.12.17)
40ta biri yerine bağış düşünülebilir. Kitaplar para etmiyor. Yalnız benim elden çıkarıp sonra özlediğim kitaplarım oldu. Aklınızda bulunsun.
0
EasyTiger
(17.12.17)
Bence cayabilirsin.
Alan kisi muhtemelen ederine satacak cunku.
0
kuehles blondes
(17.12.17)
Alan kişinin kimlik bilgilerini görüyor musun? Satmak için mi aldı sence? Para ödemediyse csyma hakkın var.
0
benaslindayohum
(18.12.17)
(3)

Online cüzdan'dan siteye bitcoinleri aktardığımız an site hacklenirse ne

xu
yapıyoruz? üstüne bir bardak su mu içiliyor?yani diyelim ki bitcoinler güvenli online cüzdanda bekliyor. sonra bi bakıyoruz bitcoin istediğimiz seviyeye gelmiş satalım diyoruz. bitcoinleri online cüzdandan paribu'ya aktarıyoruz ve sanş işte aktardıktan 1 dk sonra site hackleniyor. bu durumda ne yapı
yapıyoruz? üstüne bir bardak su mu içiliyor?


yani diyelim ki bitcoinler güvenli online cüzdanda bekliyor. sonra bi bakıyoruz bitcoin istediğimiz seviyeye gelmiş satalım diyoruz. bitcoinleri online cüzdandan paribu'ya aktarıyoruz ve sanş işte aktardıktan 1 dk sonra site hackleniyor. bu durumda ne yapılabilir?
0
xu
(17.12.17)
bitcoin sizin cuzdaninizda degilse sahibi siz degilsiniz zaten. yapabileceginiz hicbir sey yok.
0
ahoy kaptan
(17.12.17)
yapabilecek hiçbir şey yok da bu kadar paranoyaklık fazla bence :/
0
sta
(17.12.17)
Bir sey yapilamaz.

Ayrica online cuzdanda tutuyorsaniz o da risk, online cuzdan sitesi de hack'lenebilir.

Kendi bilgisayarinizda ya da daha guvenli olmasi adina cold storage'larda tutabilirsiniz.
0
crown
(17.12.17)
(1)

star wars oyunları

Apocalypse
steam'de indirime girmişler. şunları oyna hikaye açısından iyi olur diyebileceğiniz oyunları hangisi, hepsini alıp oynayacak zaman yok malum.
steam'de indirime girmişler. şunları oyna hikaye açısından iyi olur diyebileceğiniz oyunları hangisi, hepsini alıp oynayacak zaman yok malum.
0
Apocalypse
(17.12.17)
Kotor 1 iyi oyundu rpg olarak ama yil olmus 2017 o yuzden hicbirini tavsiye etmem tabii cok eski bilgisayarin varsa ve yeni oyunlari oynayamiyorsan baska.
0
proletarier aller lander vereinigt euch
(17.12.17)
(30)

İstanbul'un sizin için anlamı nedir?

ms brownstone
Soru başlıkta. İstanbul'a dair istediğiniz şeyi yazabilirsiniz.
Soru başlıkta.
İstanbul'a dair istediğiniz şeyi yazabilirsiniz.
0
ms brownstone
(17.12.17)
Eskiden bu sehirin merkezi Turkiye'nin ender Avrupali sehirlerinden biriydi. Istiklal Caddesi, Besiktas, Gumussuyu insaniyle mimarisiyle Avrupa'dan farkli degildi. Simdi Istanbul'un bir anlami kalmadi cunku her yerini Orta Dogululastirdilar.
0
Traveller
(17.12.17)
tek kelimeyle ozetlemek gerekirse, comaristan
0
mayeskuel
(17.12.17)
iş kapısı
0
goodyes
(17.12.17)
1- Memleket. Seviyor muyum? Hayır. Çünkü max. 15 senedir burada olan insanlar Bizans döneminden beri buradaymış tavırlarına büründü.

"Sen değil... Baban, deden, onun babası..." diyene terlikle girerim. Adem'e kadar varak istiyorsanız ayrı.

2- Samimiyetsizlik. Anadolu yakasındaki birkaç mahalle dışında komşuluk geleneğini sürdüren pek yer kalmadı. Üst katında oturan aileyi aylar sonra görünce içten içe "Bu kim lan?" triplerine girip dışından güler yüz ile hal hatır soran, arkasını dönünce de hakkında bildiği tek şey üst katında oturması olan insanın arkasından desteksizce atıp tutan varlıklar türedi. Yahu sen kimsin?

3- Düzensizlik. Her yer her yerde.

4- Kıyamet simülasyonu. Yoğun saatlerde bir yerden bir yere gitmeye çalışmak yeterli. İster özel araç ile ister toplu taşıma ile. Her türlü afakanlar basıyor.

5- İhanet. Devlet büyükleri şehre ihanet ettiklerini itiraf ediyor ama asıl ihanet şehrin sakinlerinden geliyor. Çevre vergisi veriyorum bir işe yarasın kafasında olup yere çöpünü atanlar, çevre düzenlemesinden sonra kaldırımlara montelenmiş babaları söküp aracını kaldırıma park edenler, iş işten geçtikten sonra sesini çıkartanlar, yapılanı bozup daha sonra bizle kimse ilgilenmiyor diye zırlamalar...

6- Benim için en önemlisi ve sonuncusu ise NEFESSİZLİK. Nefes alamıyorum. Hala kömür yakan var, bitmek bilmeyen egzoz dumanı var, sanayi var, havalimanları var... Meteorolojik etkiler yüzünden yükselemeyen kirleticiler her sabah, öğlen, akşam ciğerlerimize doluyor. Canını seven gelmesin, imkanı olan da gitsin. Bu nefessizliği 5. maddeye de tutuşturabiliriz. İnsan eliyle yapıldı her şey.

Tüm bu yağmalamalara, zararlara rağmen hala çıkıp da İstanbul'un şurası güzel, burası tarih kokuyor, orası böyle şeker, şöyle tatlı diyen varsa sağır ve kördür. Ya da zengindir, bilemiyorum. Tarih koklamak istiyorsanız metro inşaatlarını ziyaret edin. En çok tarih oralardan fışkırıyor artık.
0
desdenova34
(17.12.17)
evim, mahallem.
0
yuto
(17.12.17)
canım şehir. Çok seviyorum.
0
eazy
(17.12.17)
ömrümün 6 senesini geçirdiğim ancak bugün yanından geçmeyeceğim şehir.
gerek güvenlik kaygıları gerekse aşırı inşaatlaşma. 2002-2008 yılları arasında istanbul'daydım. istanbul'un can çekiştiği ancak yine de direndiği dönemdi. bugün bakıyorum da çoktan meftah olmuş.
0
burya
(17.12.17)
"memleket" değil ama "ev" .

içindeki her şeyini trafiğini, pisliğini, insanlarını bile seviyorum. başka yerde yaşayabilirim ama yaşamak istemiyorum.

içinde istediğim her şeye erişim imkanı var, bu erişim imkanı için de ödenmesi gereken bedeller var. trafik, pahalı hayat, daha küçük evde yaşamak vs..

istanbulda yaşamak bir hesap işi, ne alıp ne verdiğini biliyorsan ve senin için güzel bir alışveriş oluyorsa burada yaşamak güzel.

istanbula bok atıp atıp hala burada kalan insanları anlamıyorum. (mecburi kalanlar hariç)
0
benaslinda
(17.12.17)
ilk gittiğimde açık hava müzesi demiştim,mest olmuştum gezerken. en son geçtiğimiz yaz gittim,koşarak döndüm. hala büyüleyici bir şehir ama aynı zamanda kaotik.
0
denef
(17.12.17)
Doğduğum günden beri maalesef içinde yaşadığım iğrenç şehir. Nefret ediyorum her köşesinden, sağdan soldan gelip de burasını babasının ahırı gibi kullanandan, herkeste olan "istanbulluyuz yhaa .s" tribinden ve istanbul romantizminden. Burayı seven adamın 3 gram aklı yoktur. Karmaşası, kirliliği, kültür mozaiği dedikleri şeyin kültür kusmuğu olmasından başka bir şeyi olmaması. Her yönüyle çok fazla çirkin. El mecbur katlanıyorum ama beni de ruhumu da çok yoruyor. Türkiye için de farklı düşünmüyorum gerçi ama istanbul daha bir kötü. Bir gün kurtulacağım umarım temelli <3
0
dedi ayca
(17.12.17)
18-22 yaş arasını geçirdiğim için bende yeri ayrıdır, şüphesiz çok güzel şeyler de yaşadım orada ama ne yazık ki daima aşırı kalabalık ve pis, insan yaşamına uygun olmayan lanet bir bok çukuru olarak hatırlayacağım genel anlamda. spesifik anılar dışında istanbul'a dair hiçbir düşüncem olumlu değil.

ben "ankara'yı çok sevdim" diye bas bas bağırınca insanlar şaşırıyor biraz haklı olarak. "lan ne pis hayatın varmış, iyi ki bi taşındın aq susmak bilmiyosun" diyorlar. ama bu basit değişikliğin beni mental olarak ne kadar etkilediğini (olumlu anlamda) kelimelerle anlatamam.

şehir değiştirmek insana bu kadar mı iyi gelir, her şeyi kökünden bu kadar mı hızlı zamanda çat diye değiştirir? ankaramın gözünü seveyim be heheyt.
0
der meister
(17.12.17)
benim için ayrıca bir anlamı yok, mevcut hayat standardımı ve hayat tarzımı en rahat şekilde yaşayabileceğim ülkedeki tek şehir olduğu için "uğff iğrençç" triplerine girmeden yaşayabiliyorum. 8 senedir buradayım, bana istediklerimi veriyor. metropol hayatı isteyen biri olarak, dünyanın diğer megakentlerinde de benzer sorunlar olduğunu da bildiğimden, hem her şey önümde olsun hem de sakin sessiz über medeni olsun gibi beklentilerim yok.
0
Bruce
(17.12.17)
gittikçe bozulan şehir.
0
pinkpeony
(17.12.17)
en son 4 yıl önce, konser için gittim. onun dışında bir konser bir de abimin askerlik mevzuları için uğramıştım. hayatımın hiçbir kısmında istanbul'a gitmeyi ya da orada yaşamayı düşünmüyorum. benim için fazlasıyla kalabalık, pahalı bir yer.
0
nice tnetennba
(17.12.17)
istanbul cok guzel ya. cok seviyorum sehri, trafigine ragmen, insanlarina ragmen, santiyelerine ragmen cok seviyorum. uzak kalabilme surem 15 gun, 15gunun sonunda delicesine ozluyorum, burnum sizliyor. bir sureligine tatile gitsem de ayni, birkac ayligina yurtdisina gitsem de ayni.

cok fazla aliskanligim var istanbul'a dair. ozellikle bunlari gerceklestirmeyi cok seviyorum. ornegin aliskanliklarimdan biri eminonunde dolanip bir seyler yaptiktan sonra en son sadirvanlardan birinde su icmekti. o sadirvanin kaldirildigini gordugumde gozlerim dolmustu, gozum kapali gitmistim halbuki oraya. kafami kaldirip baktigimda yerinde yeller estigini gordugumde aglayacak hale gelmistim. not: sonraki gidisimde yerine koymuslardi :)

calisma hayatina basladiktan sonra hafif uzaklastim istanbul'dan. eskiden her hafta yaptigim rituellerimi artik ayda bir anca yapabiliyorum ama o ayda bir o kadar guzel geliyor ki. dunyanin en mutlu insani oluyorum.

trafikte cok sinirleniyorum, disarda insanlara sinirleniyorum, santiye gordukce tepem atiyor ama artilariyla eksilerini yan yana yazinca artilar hala cok onde.

bir sonra yasamak istedigim sehir olarak biraz daha az nufuslu, daha rahat bir yer bakiyorum :) bir de onu deneyimleyebilmek icin.
0
fakyoras
(17.12.17)
Bir anlamı yok. Diğer şehirlerden farkı da yok. Aile büyükleri burada diye burdayım. Zaten bir süre sonra da olmam.

Trafik, gürültü, kirlilik, güven sorunu vb. şeyler yeterince kötü olan bir yer olduğu için artık 10-15 sene önceki halinden de eser kalmadı.
0
baldan kaymak
(17.12.17)
Ankara'da 11 yıl yaşadım. İstanbul'da sadece 3 aydır yaşıyorum. Ankara'da ailemin evi de güzel bir muhitteydi, İstanbul'da kendi evim de (bana göre) güzel bir yerde. Çalışmak, iş kurmak, okumak, gezmek, eğlenmek için İstanbul daha hoş bir yer. Çok kalabalık, hafta sonu oturacak yer bulamıyorum dışarı çıkınca. O kısmı kötü tabii de İstanbul'da ortalama üstü bir yerde yaşayan birinin buraya bok çukuru, pis it köpek şehir filan demesi garip. Nesi pahalı bir de anlamıyorum. Toplu taşıma, taksi, gece hayatı filan Ankara'dan iyi durumda öncelikle. Kiralar pahalı ama, evet. Geri kalan her şeyin her gelire sahip adama göre ayrı versiyonu sunulabiliyor zaten. Gayet güzel bence. Gereksiz İstanbul romantikleri olduğu gibi gereksiz anti-İstanbulcular da var. Ailem de burada olsa Türkiye'de yaşayacak daha iyi bir yer aramam açıkçası. Sabit maaşlı bir yerde çalışmam gerekmeyecek kadar zengin olursam bir gün belki Bodrum.
0
jack of hearts
(17.12.17)
Benim icin anlami tr'de yasayabilecegim tek sehir olmasi. Etraf keko dolu, trafik var falan filan ama yasayabilecgim en iyi yer yine burasi ulkede.
Ne bugun ne de bundan sonra baska bir sehre tasinmayi dusunmuyorum.
@bruce benim yerime tam olarak ozetlemis aslinda. Aynisi diyorum.
0
stavro
(17.12.17)
Ruhuma iyi gelmeyen ama içinde yaşarken bile çok özlediğim şehir. Sürekli kendimi sinirlenmiş ve İstanbul nefreti kusarken buluyorum ama bi yandan da korunabilmiş, eskisi gibi kalabilmiş yerlerini çok beğeniyorum ve çok seviyorum.

Herkesin yazdığı gibi trafiği, pisliği, kalabalığı, içinde yaşayan medeniyetten uzak insanları hiç çekilmiyor ama vapurla karşıya geçerken Galata Kulesi'ni, Ayasofya'yı ve Sultanahmet Camii'ni her gördüğümde kendimi çok şanslı hissediyorum, böyle mükemmel bir manzaraya bu kadar kolay ulaşabildiğim için ama kafamı çevirip de pavyon ışıkları ile boğaz köprüsünü ya da Mecdiyeköy'de yükselmiş çirkin binaları görünce ruhum daralıyor.

Sanırım hem romantik hem de antiistanbulcu denilen kitleye dahil oluyorum ama ruhuma gerçekten iyi gelmiyor bu şehir ve en kısa zamanda buradan kurtulabilmeyi diliyorum kendi adıma.
0
(17.12.17)
Gezmeyi çok seviyorum İstanbul'u
0
mutlusismankedi2015
(17.12.17)
Trafik ve kalabalık problemleri yüzünden yaşanacak şehir değil ama gezilecek, keşfedilecek rüya gibi bir şehir.
0
simderun
(17.12.17)
@acemi, araba kullanmayı bırakırsan saydığın dertlerden kurtulursun. öyle top mop semtlerde oturmaya da gerek yok, şişli-beşiktaş'ın merkezinde oturunca istanbul'un kaydadeğer yerlerine çoğu yerine 1 saat içinde, en uzağa 2 saatte ulaşabiliyorsun, haliyle arabaya gerek kalmıyor. uzağa gidecekem araba kiralıyorum, parkmış trafik çilesiymiş çekmiyorum. herkes dediğim gibi yaparsa trafik çilesi de kalmayacak ortada zaten...
metronun nimetlerini kullanın mesela, toplu taşıma deyince akla metrobüs gelmesine gerek yok.

sürekli dışarıda yemezsen o pahalılık da etkilemez seni ayrıca.
0
Bruce
(17.12.17)
gitmek istediğimde gidemediğim, kalmak istediğimde de kalamayacağımı düşündüğüm bir değişik şehir. burada doğdum büyüdüm, başka herhangi bir şehirde (bir tanesi hariç) bir ay bile kalmışlığım yok belki, o yüzden buradan başka bir yerde nasıl yaşanır onu da bilmiyorum. ama buradaki de yaşamak mı onu da bilmiyorum. trafik sorununu azalttığım için eskisine göre çok daha mutluyum, biraz daha seviyorum. gün içinde minik minik seviyorum da ömrümü böyle mi geçirmek istiyorum bilmiyorum.
img.discogs.com:strip_icc():format(jpeg):mode_rgb():quality(90)/discogs-images/R-4482467-1366131679-8967.png.jpg
0
haykorsamdunyaya
(17.12.17)
Benim için anlamı; hayat. Hangi ülkeye, şehire, tatile gitsem ne kadar mutlu olursam olayım en fazla 15 gün sonra özlüyorum. Ömrüm bu şehirde geçti ama halâ Köprüden geçerken hayranlıkla bakıyorum, gecesi ayrı güzel, gündüzü ayrı. Ben şanslılardanım, 15 yaşıma kadar Küçükyalı'da yaşadım, tüm mahallenin birbirini tanıdığı, tüm çocukların arkadaş olduğu, kötü insanların azınlıkta olduğu bir semtti. sonra da İstanbul’un un bir ucuna merkeze göre daha sakin bir semtine geldim. İşim olduğunda şehir içine gidiyorum ve zamanları ayarladığım için metrobüsle de trafikte kalmıyorum. Oldu ki istanbul'dan başka yerde yaşamak zorunda kalırsam o zaman bile hiç olmazsa bir mevsimi istanbulda geçirmek isterim. Sevmeyenler giderse çok mutlu olacağız bu arada, zulmetiniz basıyor, asık yüzleriniz.

"Ah benim karmaşıklığı-huzursuzluğu içinde kendine has güveni ve onca çirkinliğin içinde sonsuz güzelliği olan canım İstanbulum; tüm deliliğine rağmen her şeyiyle sevilen, bir türlü vazgeçilemeyen sevgili gibisin."
0
mslny
(17.12.17)
İstanbul bundan 7-8 yıl önceye kadar bile güzel sayılabilecek bir şehirdi. Bana göre bu şehrin batmasının en büyük nedeni inşaat sektörü. Ülkedeki mimarlar o kadar vizyonsuz ki, Osmanlının kaç yüz yıl önce yaptığı sarayları örnek almak yerine hiçbir sıfatı ve anlamı bulunmayan binaların şehrin ortasında büyümesine izin veriyorlar. Şehrin bir standardı olsa kalabalık da sorun oluşturmaz ama gerek alt yapı gerek üst yapı olarak İstanbul kesinlikle bir Avrupa şehri değil. O potansiyel vardı ama o potansiyeli yok ettiler. Zaten gelecek depremde kendi kıyametini yaşayacak. Ben seviyorum bu şehri. İleride güzel bir ilçesine taşınma fikrim de var.
0
dissendium
(17.12.17)
deprem!
0
mehmed resad
(17.12.17)
Ha evet, @dissendium gibi düşünüyorum onu unutmuşum. Mimari konusunda berbatız, nasıl o muhteşem eserlerden bu sıradanlığa dönüştüler ve böyle de kabul ettirdiler anlamak mümkün değil. Estetik yok, hayâl gücü yok, sadece oldu bittiye getirmek ve düz duvar var.
0
mslny
(17.12.17)
İstanbul'da restorana 100 mü vermek! Vov. İyi paraymış. Ankara, İzmir, Bursa gibi şehirlerde restoranlar 20 lira üstündeki harcamaları ücretlendirmiyor çünkü. Meh.. Fuzuli konuştum ironi yapayım derken. Kısaca Türkiye'deki tüm büyük şehirler farksız bu konuda. Doğma büyüme İstanbullular öbür şehirlerden daha farklı beklenti içinde olabilir tabii ama yanılıyorlar açıkçası. Mesela restoran, yemek, alkol vs. Ankara Tunalı'da neyse, Beşiktaş'ta da o. Arjantin neyse, Nişantaşı o. Bütçene göre bir yere gidebilmen için yeterince alternatif sunuyor İstanbul en azından. İstanbul'un güzelliği kaliteli yer oranının öbür şehirlerden yüksek oluşu sanki. Ankara Oran, Bilkent, ODTÜ, Çayyolu vesaire çıkar aradan, gayet standart bir Anadolu şehri olarak kalıyor geriye. İstanbul'da çok fazla sayıda kurtarılmış bölge var öbür şehirlere kıyasla. Bir de "bana göre" güzel şu yüzden dedim.. İşe 15 dakikada gidiyor, eve 20 dakikada dönüyorum. Evden spora 5 dakikada gidiyorum. Tarabya, Beşiktaş gibi zaman geçirmekten keyif aldığım yerlere yarım saatin altında ulaşıyorum. Tüm arkadaşlarım da bana yakın yerlerde oturuyor. Misafir edip ziyaret edebiliyorum sık sık. Araba kullanmayı zaten sevmediğim için toplu taşıma büyük rahatlık sunuyor bana. Stüdyo daireye Ankara'da ortalama bir yerdeki 4+1'e verilen kirayı vermek zorunda kalıyorum ama bu zaten kabul ettiğim bir kazıktı gelmeden önce. Kira cidden üzücü derecede pahalı Türkiye'nin geri kalanına göre. Ama değer mi? Kimine göre değmez, bana göre değiyor.
0
jack of hearts
(17.12.17)
Ömür törpüsü.

Evden çıktığında yürüyerek Sahile, Boğaza inemiyorsanız İstanbul'da yaşamıyorsunuz bana göre.

Ya da şöyle düzelteyim, "bu şehir sadece yürüyerek Sahile, Boğaza inebiliyorsanız çekilmeye değer".
0
John Bloor
(18.12.17)
kargaşa, kaos, arap, iç anadolu ve kürtlerin doldurduğu kültürsüz türbanlı ordusu.
0
xu
(18.12.17)
(1)

Duyuruda Barmenler Varmış

tum haklari saklidir
Gerçekten barmenlik yapmış olaniniz var mi?Ozelden 1 2 soru sormak istiyorum.
Gerçekten barmenlik yapmış olaniniz var mi?

Ozelden 1 2 soru sormak istiyorum.
0
tum haklari saklidir
(17.12.17)
sal gelsin qnqa
0
tiarwain
(17.12.17)
(4)

Ne yemek yapalım sorusu

naksidil
Dün ekşili köfte yaptım. Pek sevildi. Yarım kilo kadar kıyma arttı dondurucuya koymadım onunla bugün ne yapabilirim? Köfte-patates zaten cepte son ihtimal olarak duruyor o hariç önerilerinizi bekliyorum.
Dün ekşili köfte yaptım. Pek sevildi. Yarım kilo kadar kıyma arttı dondurucuya koymadım onunla bugün ne yapabilirim? Köfte-patates zaten cepte son ihtimal olarak duruyor o hariç önerilerinizi bekliyorum.
0
naksidil
(17.12.17)
Lazanya. Sonra da beni çağırın.
0
dissendium
(17.12.17)
Makarnaya bolonez sos. Kıymalı salçalı olan işte. Yani apartmana dağıtırım dersen... :/
0
yaren
(17.12.17)
Kapuska veya karnabahar.
0
catch the arrow
(17.12.17)
hamur açma kabiliyetin varsa lahvacun veya pide.
0
sutlu nescafe
(17.12.17)
(4)

şu e-sigarayı alayım mı?

soft
başlangıç için arkadaşla birer tane alalım dedik. ne dersiniz?https://tr.aliexpress.com/item/100-Original-Eleaf-iJust-S-Kit-3000mah-ijust-s-Battery-with-4ml-Atomizer-Top-E-juice/32753448135.html?ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_1_10152_10151_10065_10344_10068_10345_10342_10343_51102_10340_103
başlangıç için arkadaşla birer tane alalım dedik. ne dersiniz?

tr.aliexpress.com
0
soft
(17.12.17)
Eger aliden alacaksaniz gumruge takilma ihtimali buyuk.

Ben revenger aldim tr. Den, sanirim ben beceremedim pek bu isi her hafta coil degistirmek pahali geldi once rdt aldim, hazir sarili tel ve pamuk falan baya iyi oldu oyle, eger ugrasabilirim dersen boylesini tavsiyee
0
selam
(17.12.17)
Al. Ama girer mi ülkeye?

Esigaram.us bu siteyi inveleyin. Joytech aio baslangic önerimdir
0
kablelvuku
(17.12.17)
hemen alır bırakırım sigarayı diyorsanız tr'den alın. gelmesi 1 ay sürer o da tabii gümrükten sorunsuz geçerse. smok v8 stick'ler var 170 liraya falan satılıyor onlardan tavsiye ederim.
0
proletarier aller lander vereinigt euch
(17.12.17)
bu tiplerle başlarsan nefret edersin
0
khiron
(17.12.17)
(4)

Soğuk ve karlı bir kış İstanbul'undan selamlar

gkn
Başlık karlı İstanbul diyor ancak, 90 günlük hava durumuna baktım İstanbul'a bu sene kar yağmayacak sanırım :(Böyle uzun vadeli hava durumu inceleyenler vs ne düşünüyor bu konuda? Barcelona gibi yerlere bile kar yağarken neden bize kar yağmıyor?ps: Bayadır buralara uğramıyordum herkese selamlar roma
Başlık karlı İstanbul diyor ancak, 90 günlük hava durumuna baktım İstanbul'a bu sene kar yağmayacak sanırım :(

Böyle uzun vadeli hava durumu inceleyenler vs ne düşünüyor bu konuda? Barcelona gibi yerlere bile kar yağarken neden bize kar yağmıyor?

ps: Bayadır buralara uğramıyordum herkese selamlar romalılar, bolivyalılar.
0
gkn
(17.12.17)
90 günlük hava durumu ne ya? daha 2 gün sonrasını bile tutturamıyorlar.
0
henry gale
(17.12.17)
çok ünlü bir meteorolog 5 günden daha uzun tahminlerin gerçeği yansıtmayacağını söylemişti. ki geçen yıl 2-3 hafta sonrası için çok kar var derken yağmadı, bulutlar dağıldı, beklenmedik bi anda başka zaman bulutlar geldi..
0
mehmed resad
(17.12.17)
90 günlük modelleri ciddiye almayın
0
catch the arrow
(17.12.17)
Konya’dayim ve hava 15 derece. Bu kis benim kisim olacak sanirim. Ilik gecen kis mevsimi basimizin tacidir.
0
alperz
(17.12.17)
(21)

maaşım çok mu düşük?

derdim büyük
farkı departmanlarda olmak üzere toplam 5 yıllık iş deneyimim var, lisans mezunuyum, ingilizce biliyorum ve istanbul’da yaşıyorum.iş arama sürecim uzayınca mecburen maaş beklentimi düşürdüm ve tık diye iş buldum.iş görüşmesinde maaş beklentimi sormuşlardı 2300-2800 tl demiştim, hayatta kalabilmen i
farkı departmanlarda olmak üzere toplam 5 yıllık iş deneyimim var, lisans mezunuyum, ingilizce biliyorum ve istanbul’da yaşıyorum.

iş arama sürecim uzayınca mecburen maaş beklentimi düşürdüm ve tık diye iş buldum.

iş görüşmesinde maaş beklentimi sormuşlardı 2300-2800 tl demiştim, hayatta kalabilmen için ne kadar lazım diyince 2200 demiştim. bir süre sonra arayıp 2100+agi olarak iş teklifi yaptılar ve kabul ettim mecburen. sonradan pişman oldum tabi de başka seçeneğim yoktu.

şuan bu maaşla özel bir havayolu firmasının genel müdürlüğünde satın alma uzmanı olarak çalışıyorum, 5 ay oldu ve ilk günden beri maaş konusu kafamı karıştırıyor acaba bedavaya mı çalışıyorum diye(ki öyle). işten çıkmak da istemiyorum çünkü kurumsal bir yer, birkaç yıl çalışırsam istediğim yerde iş bulurum diye düşünüyorum.

moralim günden güne bozuluyor, maaş beklediğimden daha mı yerlerde yoksa başlangıç için normal mi? bu arada bu departmandaki ilk iş deneyimim ama ilk 1 aydan sonra müdür benden çok memnun olduğunu ve beklediğinden iyi iş yaptığımı söyledi.
0
derdim büyük
(17.12.17)
İstanbul'da yaşayan ve çalışan biri için bu maaşla ancak hayatta kalınır. Ben, yaşım ilerlemesine rağmen, hala lisanstayım ve başlangıç maaşımın 3000 TL'nin altında olacağı gerçeğinden çok çekiniyorum. Meslek hayatına girince yaşam standartlarımı düşürecek olmak (aslında standart demeyelim de beklentileri karşılamayacak diyelim) çok kötü bir şey.

Özetle, bence İstanbul'da lisans mezunu birinin 2500 lira altında çalışması büyük bir haksızlık.
0
g man
(17.12.17)
avanta ye
0
kveldulv
(17.12.17)
o pozisyonun araligi nasildir bilmiyorum ama ilk paragraftaki ozelliklerine gore bence az aliyorsun
0
jedilance
(17.12.17)
Bir işe girince en az 2 yıl orada çalışmanız tavsiye ediliyor. Diğer türlü sonraki is basvurularinizda olumsuz bir referans oluyormus.
0
ovungec zeus
(17.12.17)
maaş düşük ama kurumsal bir yerse ve bu maaş sizi çok zorlamıyorsa biraz daha deneyim edinip sabredin. orada yeteri kadar öğrendikten sonra iş aramaya başlarsınız, bulunca çıkarsınız.
0
dedimmidemedimmi
(17.12.17)
Normal.
0
mahone
(17.12.17)
bakış açını "maaşım işimi görüyor mu" şeklinde değiştirmen gerekir.
iş bulamasaydın muhtemelen ya birilerine yük olacaktın ya da içeri girecektin. üstelik iş hayatından uzak kaldıkça iş bulma olasılığın da düşecekti.
sen mantıklı olanı yapmışsın. yaşın da 30'un altında anladığım kadarı ile, biraz dişini sık.
0
patty duke
(17.12.17)
5 yıllık deneyim için düşükmüş.
0
aquarium
(17.12.17)
Biraz sabırla çalışmaya devam et. Madem kurumsal ve sana referans olabilecek bir firma, bu senin için avantaj. Çalışabildiğin kadar çalıştıktan sonra cv'ne yazar ve çalışırken farlı yerlere başvurursun. Sana bilgi düzeyine, işini ne kadar iyi bildiğine göre daha iyi maaşlar verecek firmalar muhakkak olacak. Bu işler bu şekilde oluyor. Bir de maaş konusu çalıştığın sürece hep olacak ve hep bu kıyaslama ile yaşayacaksın. Bundan kurtul ama ömür boyu da razı olma. Ailenin yanında yaşıyorsan normal, seni götürür yani.
0
va
(17.12.17)
Maaş düşük işten ayrılmadan başka işler bakın, ingilizceniz varsa eğer rahatlıkla iş bulabileceğinizi düşünüyorum
0
goodyes
(17.12.17)
Burada çalışırken iş aramaya devam et,işe ilk başlanılan maaş çok önemli,yapılacak zamlar o maaşa göre artacak.5 yıllık bir tecrübeye de çok az veriyorlar gerçekten,kurumsallığa da bence takılma.Başka yer bulup gitmeden önce de müdürüne maaşının yetmediğini,biraz iyileştirme istediğini söyle,eğer kabul ederse aynı yerde devam da edebilirsin.
0
essoist
(17.12.17)
Ee tabii ki de az, o maaşla deneyim var diyerek çalışmak saçmalıktan başka birşey değil. Nasıl üzülüpmeyipte çalışmaya devam ediyorsunuz hayret. Garson olsan, mavi jean'de falan çalışsan ekstra primlerle daha fazla kazanırsın. Birkaç yıl dayanırsam demişsin de,birkaç yıla sıkıntıdan saçlarında beyazlar çoğalacak ya da dökülmeler artacak.
0
faraton
(17.12.17)
senin mezun olduğun bölüm mezunları benzer yıl deneyiminde ne kadar maaş alıyorlar? onlar 3000 alıyor da sen 2000 alıyorsan maaşın düşüktür. ona göre düşünmek lazım herhalde
0
burya
(17.12.17)
Çok düşük bence. Asgari ücretten az biraz fazla
0
graupel
(17.12.17)
ben şu an yurtdışında çalışıyorum, maaşım iyi (saatlik ücret aldığımdan fazla mesai vs çok artıyor) ama işten hiç hoşlanmıyorum, beni sıkıyor ve 2 sene sonra yapmak istediğim bir iş değil. 3 aydır çalışıyorum ve siz de olduğu gibi müdürüm çok memnun, sürekli övüyor, daha sorumluluklu işler vermek istediğini söylüyor vs.
ama bunlar beni doyurmuyor, çünkü yapmak istediğim ve beni mutlu eden şey bu değil. haliyle salı günü sözleşmemi uzatmamak istediğimi söyleyeceğim.

sizinle aynı sebepten olmasa da cvnizde kötü durur vs gibi işleri düşünmeyin, 5 yıllık deneyimli birisiniz, yeni mezun değil. eğer bir sebebiniz varsa hiçbir firma neden bıraktın ettin demez. ek olarak performans vs olaylarında da, müdürünüz istese yarın sizi kovabilir, firma masanıza ekmek koymuyor, sizden emeğinizi ucuza satın alıyor.

iş bakın ve yeni iş bulun.ben sizinle benzer pozisyonda (planlama), izmir'de yeni mezun 2250tlye çalışıyordum 2016'da. istanbulda bu para "ölme ama yaşama da. hayatta kal" demek.

ps.çalıştığım firma fortune, forbes top 50 firmalardan. bana da "bari en az 1 sene çalış" diyenler oluyor. mutlu olmadığınız işte çalışmak bırakın 1 sene 2 ay bile fazla. türkiye olduğu için işi bırakın diyemeyeceğim ama iş arayın kesinlikle.
0
logisticsmanager
(17.12.17)
teşekkürler cevaplar için, bu arada belirtmeyi unutmuşum özel sağlık sigortası, indirimli uçak bileti, servis ve yemek gibi temel ve yan haklar var. arada firmalardan gelen hediyeler de oluyor. müdürümüz çok iyi birisi, iş yoğun değil. stres sıfır ve haftasonu çalışmıyoruz.
0
🌸derdim büyük
(17.12.17)
Ileride yukselir mi bilmem ama dusuk maas. Ama genel olarak degerlendirirsek calismaya devam ederdim yerinde olsam.
0
stavro
(17.12.17)
maaştan hangi özel havayolu firması olduğunu tahmin edebiliyorum, iibf mezunu musunuz bilmiyorum ama mühendislik mezunları için de aynı maaşı öneriyorlar. ben bu tahmin ettiğim yerde staj yaptım, o zaman da bu kadar veriyorlardı, pek de bir artış da olmuyor.

sizin içinse; başlangıç için de düşük ne yazık ki.

esasen maaştan ziyade "hayatta kalabilmen için ne kadar lazım" sorusu çok kötü yahu.
0
yaraticinick
(17.12.17)
yaratıcınick+1

kuru ekmek soğan 3 öğün yesen kaç para istersin?

ne kadar ayıp şeyler bunlar. sonra zorlu gibi adamlar da "çalışacak adam (köle) bulamıyoruz ühüh :(" diye dolaşıyor
0
logisticsmanager
(17.12.17)
Ne yazik ki o firmada daha sonra da degismeyecek bu durum. Ben olsam is bakarim ve 1 yili doldurunca kacarim.
0
rusyalı kozmonot
(17.12.17)
maaş düşük ama stressiz ve iyi yöneticilerle çalışıyorsan devam et, bu süreçte iş bak. tecrüben var, dilin de var, muhakkak daha iyi maaşlara iş bulursun.
0
soft
(17.12.17)
(4)

Bir ifşa da bizden

mojiziku
Pet ifşasini görüp geldik. Henuz 8 aylık bu aslan parçasıhttps://hizliresim.com/8NAX0dhttps://hizliresim.com/POmG3v
Pet ifşasini görüp geldik. Henuz 8 aylık bu aslan parçası

hizliresim.com

hizliresim.com
0
mojiziku
(17.12.17)
ooo tekir :)) uysal gibi :)
0
red hot chili
(17.12.17)
Arada çıldırsa da gördüğüm en oyuncu en sıcak kanlı en uysal kedi diyebilirim kendisi için :)
0
🌸mojiziku
(17.12.17)
Kuyruğunun havalılığı. <3
0
karamaleksey
(17.12.17)
tekir candır aslandır yaa ^_^ pek yakışıklı maşallah
0
pushing up the daisies
(17.12.17)
(7)

Ağ tarafsızlığı

naksidil
6 yaşında çocuğa anlatır gibi. Nedir bu ağ tarafsızlığı. Bizim gibi basit internet kullanıcıları için ne ifade ediyor. Ne olacak ne değişecek hayatımızda?
6 yaşında çocuğa anlatır gibi. Nedir bu ağ tarafsızlığı. Bizim gibi basit internet kullanıcıları için ne ifade ediyor. Ne olacak ne değişecek hayatımızda?
0
naksidil
(17.12.17)
disney kendi stream platformunu olusturacak yakinda. bir de netflix var biliyorsunuzdur.
şimdi diyelim tum amerika'da tek bir internet saglayici var ve disney ile anlasti.
siz netflix e baglanmak istiyorsunuz uff leş gibi internet yavaş çile çektiriyor. disney'in sitesi ise akiyor.
bunu internet service provider yapiyor. piyasayi manipule ediyor. bunu da sizin nereye neye nasil ne zaman baglanmak istediginizi takip ederek yapiyor.
yeni yasa bunu getiriyor.
0
sparkle kiddle
(17.12.17)
YouTube paketi almazsan YouTube'a yavaş gireceksin mesela. İnternet bağlantın var ama her siteye erişimin yok.

jointhefastlane.com

www.theopeninter.net
0
Lim5
(17.12.17)
Bu konuyla ilgili daha önce yazmış olduğum dev metin blokları var, buluyorum şimdi.

Özet geç dersen aşağıda:

Tarafları yazıyorum:

IP Transit şirketi: Bunlar internet kargocusu. Okyanusa, yerin altına vb kıtalararası kablo döşeyen, milyonlarca dolar yatırım yapan adamlar bunlar.

IXP : İnternet değişim noktası. Her ülkede bir veya birden fazla var, bunlar genelde kar amacı gütmeyen yerel kuruluşlar oluyor. Diğer tüm tarafların yerel trafik değişim noktası bunlar. IP Transit, ISP, içerik üreticileri burada bedavaya trafik değişimi yapabiliyor. Tabi herkesin kuralları var, öyle kafana göre millete bedavaya bağlanamıyorsun.

ISP : Bunlar yerel bazda hizmet veren şirketler (birçoğu uluslararası varlık gösteriyor gerçi), son kullanıcıya internet veriyorlar : Türk Telekom, SuperOnline, vb.

Tüketici :Sen, ben.

İçerik üretici-dağıtıcı : Netflix, Google, YouTube, hatta sen ben.

Ağ tarafsızlığı ortadan kaldırılırsa ISP'nin birisi Netflix'e gidip "kanka bana ayda 10 milyon dolar ödeyin yoksa sizin müşteriler dizileri izlerken biraz donabilir" diyebiliyor.

Bu niye sıkıntılı bir durum dersen şöyle bir şey var, yukarıdaki şirketlerden bazıları hem IP transit şirketine ortak, hem kendi dizi platformu var, hem ISP, hem de içeriği kendisi üretiyor. Sence böyle bir durumda rakibine ne kadar iyi davranır?

** Bu arada ABD'de ve birçok ülkede bu zaten üzeri kapalı olarak yıllardır yapılan bir şeydi (İçerik sağlayıcıların müşterilerine daha hızlı bağlantı sunmak için IP transit yerine ISP'ye para ödemesi olayı), şimdi tamamen yasal hale geldi.
0
hayirsiz
(17.12.17)
bu durumun en ürkütücü yanı almak istediğin hizmetler için para ödemeye razısın, spotify falan gibi, birde o hizmetleri alabilmek için extra para ödeyeceksin (vergi gibi) buna da razısın diyelim ama servis sağlayıcıları bu yasaya dayanarak hangi müşterisi hangi sitelere giriyor teker teker kayıt altına alabilecek, analiz yapabilecek "kişiye özel teklifler" de bulunabilecek olması.

ağ hem tarafsızlığını hemde anonimliğini kaybedecek.
0
selam
(17.12.17)
mesela ttnet akn'siz kotasız 100mbit'i 50 liraya satacak. ama diyecek ki youtube, netflix vs. kullanırken hızını 3mbit'e sabitlerim. 150 lira verirsen youtube, netflix vs. kullanırken 100mbit internet kullanacaksın. gibi...
0
sutlu nescafe
(17.12.17)
Korkum o ki, bununla birlikte "Batı'nın Ahlaksızlığı'nı" almayı seven ISP'ler paketlerde zam yapacaklar. Sonra bir de nimetmiş gibi "Sosyal Medya Paketi: Twitter, Facebook, Netflix şu kadar lira, hiç düşmeyen şu kadar hız" diye nimet gibi başka siteler için düşük, belirli siteler için yüksek hızda internet sağlayacaklar. İşin kötüsü interneti sadece Facebook ve Youtube'dan ibaret kullanan bir kesim de "Oo her siteye 16Mbit hızda100 lira vereceğime sadece Facebook ve Youtube'a 50 lira veririm daha iyi." diyerek bunu seçer, eminim.

Muhalifliğe vurulan bir ket olması ve bireysel kampanya sunulması adı altında bilgilerin depolanması (sonraısnda 3. kurum ve kişilerle paylaşılması) muz cumhuriyetlerinde çok korkunç bir faşist baskı unsuru oluşturacaktır.

Umalım ki okyanus ötesinden buraya gelmesin. Bu yöntem ABD'liyi 1 kısıtlarsa bizdeki uygulaması bizi 5 kısıtlar. Hamuduyla götürmeye alışık olunduğundan, öldürürler artık milleti.
0
g man
(17.12.17)
internet televizyona benzeyecek, öncelikliler daha bi öncelikli olacak. atıyorum türkiye'de türk telekom netflix'e rakip bi streaming platormu çıkaracak ve bağlantı hızı netflixin 4 katı olacak ve türk telekomu ikna edemediği sürece bu iş böyle devam edecek.
0
yuto
(17.12.17)
(6)

Bu viski icilir mi

sırtçantalı
2 aydir buzdolabinda pet sisede muhafaza edilen viski icilir mi?Kokusunda ve renginde degisim yokTesekkurler
2 aydir buzdolabinda pet sisede muhafaza edilen viski icilir mi?
Kokusunda ve renginde degisim yok
Tesekkurler
0
sırtçantalı
(17.12.17)
yapıştır.
0
alperz
(17.12.17)
icilir bence.
0
jedilance
(17.12.17)
Viski ve türevi içkiler camda muhafaza edilmeli. Ben olsam içmezdim.
0
mahone
(17.12.17)
Son cevap kafalari karistirdi
0
🌸sırtçantalı
(17.12.17)
www.quora.com

Evet içilir fakat plastiğin türüne göre de değişir. Kalitesiz bir plastik şişedeyse içmemeye özen gösterin diyür.
0
vatandasacartcurtyok
(17.12.17)
@vatandas su sisesi
0
🌸sırtçantalı
(17.12.17)
(8)

Pet ifşası bizden sorulur!

passion rules the game
Hepsinin bir parça hastalığı, bir parça sıkıntısı var, hepsi can :)Neden arkamda ayı mı var pozu: https://i.hizliresim.com/g9EPpR.jpguyuyan eleman 1: https://i.hizliresim.com/7y5BdW.jpguyuyan eleman 2: https://i.hizliresim.com/POm7NN.jpg:)
Hepsinin bir parça hastalığı, bir parça sıkıntısı var, hepsi can :)

Neden arkamda ayı mı var pozu: i.hizliresim.com
uyuyan eleman 1: i.hizliresim.com
uyuyan eleman 2: i.hizliresim.com

:)
0
passion rules the game
(17.12.17)
ooo kapışma var :)) hard diski kurtarayım,ilerleyen zamanlarda tekrar gelicem :)
uyuyan eleman 1 scottish fold mu ? :))
0
red hot chili
(17.12.17)
tamam tamam sizler de çok güzelsiniz. :))
0
karamaleksey
(17.12.17)
@karamaleksey ok o zaman yarışması herkes kazandı :)
@passion rules the game sonuca fit miyiz ? :)
0
red hot chili
(17.12.17)
Sevimli kardeşler :)
0
runagain
(17.12.17)
hepsi aşırı tatlış maşallah diyelim ^_^ sabah akşam mıncırmalık
0
pushing up the daisies
(17.12.17)
misafirliğe gelmelik tam.
0
proletarier aller lander vereinigt euch
(17.12.17)
uyuyan scottish evet :)

İlk fotoda arkada papağan da var dikkatlerden kaçtıysa :P

Herkes güzel herkes iyi diyelim :)
0
🌸passion rules the game
(17.12.17)
ayyyy onlarin sapsal agizlarini dove dove kopartir yerim!
0
pide
(17.12.17)
(2)

yeditepe / özel üniversitede araştırma görevlisi olmak?

generic
iyi pazarlar duyuru sakinleri. kız arkadaşım yeditepe'de açılan bir arş. gör. kadrosuna başvurmayı düşünüyor. güncel maaşlar ve çalışma koşulları ne durumda? hali hazırda yeditepe veya herhangi bir özel üniversitede çalışan, geçmişte çalışmış olan var ise bilgiye ihtiyacımız var. internetten güncel
iyi pazarlar duyuru sakinleri.

kız arkadaşım yeditepe'de açılan bir arş. gör. kadrosuna başvurmayı düşünüyor. güncel maaşlar ve çalışma koşulları ne durumda? hali hazırda yeditepe veya herhangi bir özel üniversitede çalışan, geçmişte çalışmış olan var ise bilgiye ihtiyacımız var. internetten güncel fazla bilgi edinemedik eski tarihli az sayıda olan bilgiler de genelde olumsuz.

velhasıl kelam güncel şartlar ne durumdadır, izmirden kalkıp sınavıydı, yoluydu, noter ücretiydi uğraşmaya değer mi? bi aydınlatın bizi.
0
generic
(17.12.17)
Özel üniversitede araştırma görevlisi maaşları değişkendir açıkçası, üniversitenin karar verebileceği bir durum. Devlette alabileceğinin yarısı civarında diyebilirim yanlış bilmiyorsam.

Fakat, üniversite veya çalışma şartlarından ziyade şunu söylemek istiyorum: Eğer herhangi bir şekilde ekarte edilemeyecek kadar iyi derecede ALES ve dil puanı ile not ortalaması mevcutsa başvursun kız arkadaşınız. Şayet, "Diğerleri fena değil ama ben bilim sınavı ile öne geçerim." şeklinde bir düşünce var ise, hayal kırıklığı yaşar kendisi.

Çünkü muhtemelen atanacak kişi, çoktan hazırlıklarını yapmaya başlamıştır bile. Sınav sorularını ona yönelik sorarlar, mülakatta diğer adayları elerler; üniversitenin adına kadro açtığı kişi hariç pek fazla şansı yok diğer adayların maalesef.
0
tel tokasini duzelten samuray
(17.12.17)
Ya burslu öğrenci yapıp sigorta ödemezler ya da 1700 2000 verip suyunu çıkarırlar.
0
renegade
(17.12.17)
(1)

Ethereum gitmiyooor

tchuck
yahu 2 gün 10 saat oldu ve giden ethereum'umun durumu şu;4733689 (14140 block confirmations)şaka mı ulan bu? 2019 ilk çeyreğe kadar sürecek öyleyse? yanlış mı hesaplıyorum?bu işi hızlandırmanın falan bir yolu yok mu akımı kaçırmak üzereyim. adamlar resmen 500 dolarıma el koymuş gibi hissediyorum. bu
yahu 2 gün 10 saat oldu ve giden ethereum'umun durumu şu;

4733689 (14140 block confirmations)

şaka mı ulan bu? 2019 ilk çeyreğe kadar sürecek öyleyse? yanlış mı hesaplıyorum?

bu işi hızlandırmanın falan bir yolu yok mu akımı kaçırmak üzereyim. adamlar resmen 500 dolarıma el koymuş gibi hissediyorum. bu iş bu akdar zor olmamalı?
0
tchuck
(17.12.17)
Eninde sonunda gider dostum, merak etme. Benim transferim tam üç gün sürdü. Bu aralar sıkıntılı.
0
son barkod okuyucu
(17.12.17)
(4)

***ACİL Evden atılmış sokakta duramıyor acil yuva bulmam lazım nolur

whatyougetiswhatyoudid
Bu güzel Dişi ne yazık ki Evden atılmış :( ama mümkün değil sokağa çıkamıyor :( durmuyor dışarıda :( dışarıda yuva yaptım, en çeşitli mamaları oyuncakları battaniyeyi denedim ama olmuyor eve çok alışmış hayvancık :( apartman kapısına tırmanıyor ya resmen :'( apartmandan çıkmak istemiyor ama apartman
Bu güzel Dişi ne yazık ki Evden atılmış :( ama mümkün değil sokağa çıkamıyor :( durmuyor dışarıda :( dışarıda yuva yaptım, en çeşitli mamaları oyuncakları battaniyeyi denedim ama olmuyor eve çok alışmış hayvancık :( apartman kapısına tırmanıyor ya resmen :'( apartmandan çıkmak istemiyor ama apartmanda da tutmuyorlar dışarı atıyorlar :( yağmur kar geliyor nolur yardım edin onun yuvası olun.
Kısır ve aşıları tam. 8-9 aylık Dişi. Mama yardımı da yapacağım yeter ki yuva bulalım nolur
Benim 3 kedim var keske alabilsem :(
Çok uysal çok Evcimen. Katiyen tırmalama ısırma yapmıyor ev kedisi çünkü :( yardım edin günah bu kıza... Dışarıdan korkuyor :(


Fotoğraflar nedense ters Yükleniyor idare edin :/ yayalım ilanı lütfen..
Teşekkür ederim
0
whatyougetiswhatyoudid
(17.12.17)
Sehir?
0
proletarier aller lander vereinigt euch
(17.12.17)
Yazmayı unutmuşum şehir İstanbul :/
0
🌸whatyougetiswhatyoudid
(17.12.17)
up
0
🌸whatyougetiswhatyoudid
(18.12.17)
Yuvalandı çok şükür: )
0
🌸whatyougetiswhatyoudid
(24.12.17)
(11)

kedi ifşası

karamaleksey
ucundan biz de katılalım dedik.https://i.hizliresim.com/YOmdWk.jpg
ucundan biz de katılalım dedik.
i.hizliresim.com
0
karamaleksey
(17.12.17)
yaaa ne kadar tatlı eşşek. oğlan mı kız mı ^_^
0
pushing up the daisies
(17.12.17)
standart bir kedi ama en beğendiğim ifşa bu
gerçi hepsi standart, sevince güzel oluyorlar
0
passion rules the game
(17.12.17)
oyuncuya benziyor.yaman olacak gibi :)
0
red hot chili
(17.12.17)
bir hanımefendi kendisi. şimdiden pek yaman ilerisini düşünemiyoruz. :)
0
🌸karamaleksey
(17.12.17)
Yirim onu ben!!!! 8D
0
yaren
(17.12.17)
@karamaleksay ağzınını burnunu ısırasım geldi sıpanın çok tatlı, benim de oğluşum var çok yakışıklı tanıştıralım mı ^_^
0
pushing up the daisies
(17.12.17)
@karamaleksey
hem hanımefendi hem de yaman :) ileride çok canlar yakacak:)
talipleri çıkmaya başladı :)
0
red hot chili
(17.12.17)
Patilerini minik minik opesim var! Pek tatli, tu tu tuu nazar degmesin kucuk surat uzun kulaga :)
0
lamira
(17.12.17)
bütün mesajlarınızı ilettim pek bi mutlu oldu:)) teşekkür ederiz.
@pushing up the daisies size de diyor ki azıcık büyüyünce teklif geçerli olursa hala düşünürmüş ^^
0
🌸karamaleksey
(17.12.17)
Sevimli bir bebek :)
0
runagain
(17.12.17)
teşekkürler, sayende blephaclean'in ne olduğunu öğrendim.
0
mr sherlock
(17.12.17)
(3)

Istanbul deri tamiri

balpolen
Arkadaslar deri ceketimin tamiri icin bir yer ariyorum. Orjinal deri degil. Bilginiz var mi?Tesekkurler
Arkadaslar deri ceketimin tamiri icin bir yer ariyorum. Orjinal deri degil. Bilginiz var mi?

Tesekkurler
0
balpolen
(17.12.17)
zeytinburnu hatboyu kazlıçeşme tarafına bir git istersen kesin yapan vardır oralarda.
0
gibicibicis
(17.12.17)
Selam,

Zeytinburnu Gökalp otobüs durağının karşı sokağında gizem deri var.
Sahibi Birol usta, işinin ehli adamdır. Çok eskiden beri deri ceketlerimi ona diktiririm.
Kesinlikle tavsiye edebilirim, memnun kalırsınız.
0
allegrezi
(17.12.17)
Eyvallah
0
🌸balpolen
(17.12.17)
(1)

btcturk

paintov
hesabı onaylamam için kimlik fotokopisi istiyorlar. güveneyim mi bu arkadaşlara
hesabı onaylamam için kimlik fotokopisi istiyorlar. güveneyim mi bu arkadaşlara
0
paintov
(17.12.17)
işlem yaparken kitleniyor bazen fiyatlar yanlış oluyor zarar eden arkadaşım çok oldu
0
baknedicem
(17.12.17)
(1)

Şöyle bir bilgisayarcı lazım...

slow is better
Selam herkese,Toplama bir bilgisayarım var. İstiyorum ki Beşiktaş Sinan Paşa'dan ya da Kadıköy'den ya da İstanbul'un herhangi bir yerinden biri alsın benim bilgisayarımı, ya da ben götüreyim, ve içine Hackintosh yüklesin, hatta Photoshop, Premiere falan dahil bir sürü program.Böyle biri var mıdır?
Selam herkese,

Toplama bir bilgisayarım var. İstiyorum ki Beşiktaş Sinan Paşa'dan ya da Kadıköy'den ya da İstanbul'un herhangi bir yerinden biri alsın benim bilgisayarımı, ya da ben götüreyim, ve içine Hackintosh yüklesin, hatta Photoshop, Premiere falan dahil bir sürü program.

Böyle biri var mıdır?
0
slow is better
(17.12.17)
o işi yapan arkadaşım var da senin bilgisayarınla uğraşır mı bilmem. kendi istediği parçalar olsun istiyor. öteki türlüsü zulüm. ya da parayı basıp yine de yaptırabilirsin. ama iyi para ister.
0
alperz
(17.12.17)
(1)

kredi kartı ile pasaport harcı

rayde
ödenir mi?
ödenir mi?
0
rayde
(17.12.17)
ödenmez bankaya elden yatırman gerekiyor. Ancak kredi kartından nakit avans vs çekip yapabilirsin ama onda da faiz biraz tuzlu olur
0
nuevo
(17.12.17)
(3)

photoshop için bir soru

a man alone
magic wand tool diye bir araç var. aynı rengi seçiyor. fakat seçilen yerin yanındaki yerleri işaretliyor.ben ise seçtiğim rengin aynısı çok alakasız bir yerde var mı yok mu onu öğrenmek istiyorum. mesela görselin üst kısmından bir renk seçtim ama en aşağıda da benzeri varsa onu da işaretleyebilmeli.
magic wand tool diye bir araç var. aynı rengi seçiyor. fakat seçilen yerin yanındaki yerleri işaretliyor.

ben ise seçtiğim rengin aynısı çok alakasız bir yerde var mı yok mu onu öğrenmek istiyorum. mesela görselin üst kısmından bir renk seçtim ama en aşağıda da benzeri varsa onu da işaretleyebilmeli.

böyle özellik ps'de var mı?
0
a man alone
(17.12.17)
magic wand'ın "contiguous" diye bir seçeneği var, işaretliyken sadece birbirine komşu pikselleri seçer, işaretsizken sorudaki gibi tüm canvas'ı seçer.

daha iyisi için önerim menüden select -> color range
0
celeron 300a
(17.12.17)
yukarıdaki select menüsünden rahatça yapabiliyorsun.
0
Apocalypse
(17.12.17)
magic wand ile istediğin rengi seçtikten sonra sağ tuşa basıp "Similar"a basmak işini çözecektir.
Tolerance değeri similar'ları seçerken etkilidir, istersen artır veya düşür,
0
michael_knight
(17.12.17)
(4)

amazonprime'a üye olmuşum

dedim dedim de kime dedim
nasıl oldu bilmiyorum, 10dolar çekmiş karttan. ne olduğunu da bilemiyorum.avantajı nelerdir? iptal ettireyim mi?hiçte yadırgamadım aslında sanki amazon ceo'su gelip 'sana bundan yaptım abi ilerde rahat edersin' demiş gibi yaptılarsa bi bildikleri vardır dedim.
nasıl oldu bilmiyorum, 10dolar çekmiş karttan. ne olduğunu da bilemiyorum.
avantajı nelerdir? iptal ettireyim mi?
hiçte yadırgamadım aslında sanki amazon ceo'su gelip 'sana bundan yaptım abi ilerde rahat edersin' demiş gibi yaptılarsa bi bildikleri vardır dedim.
0
dedim dedim de kime dedim
(17.12.17)
amazona verilen paralar helaldir.
0
binder dandet
(17.12.17)
içinde sınırsız müzik, film vs var. netflix gibi... ayrıca ücretsiz inebilen kitaplar da var. ve bedava kargo.
0
a man alone
(17.12.17)
ara iptal ettir farkında değildim de geri yüklettir kartına bizim ülke için değmez avantajları
0
gozu acik sevisen yahudi
(17.12.17)
Türkiyedeyseniz değmez, yazarsanız iade ediyorlarz
0
sopiro
(17.12.17)
(3)

iyi hissetmiyorum

douglas
evde yalnız yaşayan bir öğrenciyim. sabah normal kahvaltı yaptım akşama doğru beş gibi mısır gevreği yedim saat sekiz dokuz gibi efes malt içtim. normalde birayı çoğu durumda içmişliğim var. tüm gün hiçbir şey yemeyip içtiğimde oldu ama şişenin dibini göremeden bana dokunmaya başladı. karnım ağırdı
evde yalnız yaşayan bir öğrenciyim. sabah normal kahvaltı yaptım akşama doğru beş gibi mısır gevreği yedim saat sekiz dokuz gibi efes malt içtim. normalde birayı çoğu durumda içmişliğim var. tüm gün hiçbir şey yemeyip içtiğimde oldu ama şişenin dibini göremeden bana dokunmaya başladı. karnım ağırdı falan. saat on buçuk gibi halsiz hissedip yattım. dokuz buçukta uyandım yine aynı aynıyım. karnımda tuhaf bir ağrı var. iştahım yok. ne yapsam...
0
douglas
(17.12.17)
Bulantı kusma terleme soğuk ter dökme ishal gibi şeyler varsa zehirlenmişsindir, acile git. Yok sadece bu şekilde ise evveliyatında üşütmüş veya mikrobik hastalık kapmış olabilirsin, bi nane kaynat üstüne limon sık iç bakalım.

Psikolojin pek iyi gibi gelmedi bana gerçi, konuşmak istersen mesajlaşalım.
0
yaren
(17.12.17)
su içip kendini kustur, miden temizlenir en azından. rennie ya da talcid falan da deneyebilirsin, belki asitlendiği için ağrıyordur
0
silver apples
(17.12.17)
dün biradan sonra midem bulanmıştı keşke kussaydım. hala etkisi devam ediyor. midemde gurul gurul bir şeyler oluyor sürekli.


ishal başladı. sabah nane limon içtim tam iki limon sıktım. sonra tost yedim ve mercimek çorbası içtim. daha iyi gibiyim ama benim gibi adam bir biraya nasıl yumuldu onu anlamadım.
0
🌸douglas
(17.12.17)
(1)

Serdar Aziz ayakkabi

mesudiyeli mesut
https://twitter.com/galatasaraysk/status/942044705000493057Surda Serdar Aziz'in ayakkabisinin modelini bilen? Thanks.
twitter.com

Surda Serdar Aziz'in ayakkabisinin modelini bilen? Thanks.
0
mesudiyeli mesut
(17.12.17)
nike flyknit airmax olabilir.
0
cedex
(17.12.17)
(1)

bugün kapadokya nasıl olur

cedex
soğukta gezilir mi? bir de müzekart geçiyor muydu?
soğukta gezilir mi? bir de müzekart geçiyor muydu?
0
cedex
(17.12.17)
Araban varsa gezilir. Yoksa öyle güzel bir ulaşım ağı yok. Müzekart çoğu yerde geçiyor.
0
gkn
(17.12.17)
(10)

Ne Kadar Maddi İmkanınız Olsa Çalışmamayı Düşünürdünüz ?

burka
Merhaba duyurulularElbette hepimiz hergün lira,kuruş hesabı yapıyoruz. Ben yavaştan işimi, gücümü hesap ederek önümü az çok görebilmeye başladım da şunu merak ediyorum. Hangi maddi imkanlara sahip olsanız keyfi bir yaşamı seçerdiniz ? Bu maddiyattan kastım 10 milyon dolarım, bilmem nerelerde evlerim
Merhaba duyurulular

Elbette hepimiz hergün lira,kuruş hesabı yapıyoruz. Ben yavaştan işimi, gücümü hesap ederek önümü az çok görebilmeye başladım da şunu merak ediyorum. Hangi maddi imkanlara sahip olsanız keyfi bir yaşamı seçerdiniz ? Bu maddiyattan kastım 10 milyon dolarım, bilmem nerelerde evlerim filan değil, biraz daha gerçekçi bir soru yöneltiyorum, mesela :
"2 evim olsa, sabit 2000 lira gelirim olsa ve x miktar param olsa iş seçimimimde, hayatımı şekillendirmede daha keyfi olurdum" gibi bir örnek merak ediyorum.
0
burka
(17.12.17)
Kira+aidat+faturaları halletsinler ve aylık da 5000TL versinler, her sene de bence gerçek enflasyon değeri olan %20 kadar da zam yapsınlar, bu şekilde gelir garantilendiği an itibariyle işten güçten elimi eteğimi çekerim. Hiç de sıkılmam, gider farklı şeylerle uğraşırım.
0
skooma
(17.12.17)
Hiç borcum/uz olmasa halimden gayet memnunum aslında.
0
yaren
(17.12.17)
Bunun parayla alakasi yok. Yalnizca daha rahat calisirdim ve bircok insan sevdigi isi yapardi.
0
Traveller
(17.12.17)
Kendime ait ev + arabam + onların giderleri haricinde sorgusuz sualsiz elime geçen 1500 dolarım olsa sadece entelektüel anlamda gelişmek için çalışırdım.
0
g man
(17.12.17)
Ne kadar kazancım olursa olsun çalışırım ama daha fazla kazanmak için kendimi yıpratmam.

Benim anne tarafında dededen kalan baya şey var. Dayılarım çalışmadı zamanında. Sonsuza kadar geçiniriz falan dediler ama pratikte öyle işlemiyor. O malların yarısı yok artık :) hazıra dağ dayanmaz kendime ait gelirimin olması lazım.
0
jazzabel
(17.12.17)
Ölene kadar çalışmayı düşünüyorum.
0
hayirsiz
(17.12.17)
1 evim ve 10.000 tl gelirim olsa çalışmazdım herhalde. gerçi tl değil dolar desem daha mantıklı olacak herhalde.

1 ev ve 3000 dolar gelir :)

hayal kurmak bedava
0
burya
(17.12.17)
hazıra dağ dayanır, akıllıca yatırım yaptığınız müddetçe. ayda 5 bin yeter, hayatta çalışmam. çalışmayı neden bu kadar süper bi şey olarak gördüğünüzü anlamıyorum. evimde kitap okumak varken neden işe gitmek isteyeyim?
0
nice tnetennba
(17.12.17)
Arkadaşlar 3000 dolarlar, 5000 liralar havalarda uçuşmuş ama şu anda ne kadar kazanıyorsunuz da o zaman bu paralara ihtiyaç duyacaksınız ? İş güç derdiniz yoksa, kendinize vakit ayırıyorsanız, keyfi olarak çalışıyorsanız bu miktarlar çok değil mi ?
Yani elbette istendikten sonra harcanacak bir yerler bulunur ama sizce daha az miktarlar sizi tatmin etmez miydi ?
0
🌸burka
(18.12.17)
@burka sizi ne kadar tatmin eder dememiş, ne kadarınız olsa çalışmamayı düşünürdünüz demiş.
0
nice tnetennba
(18.12.17)
(3)

Sabahci ifsasi

runagain
Gece masallah ifsalar iyiymis. Calisiyordum o saatlerde.Uniformali bir poz atayim işten. Tik/cevap gun icerisinde ya da yarin sabaha karsi.Mobil arkadaslar kusura bakmasin. Cepten giriyorum ve uyumam lazim.Dudak alti sakali kestim. Daha mi iyi olmus ne?
Gece masallah ifsalar iyiymis. Calisiyordum o saatlerde.

Uniformali bir poz atayim işten.

Tik/cevap gun icerisinde ya da yarin sabaha karsi.

Mobil arkadaslar kusura bakmasin. Cepten giriyorum ve uyumam lazim.

Dudak alti sakali kestim. Daha mi iyi olmus ne?
0
runagain
(17.12.17)
@üğpoıuy, adımızı çıkarma ya. bizle birlikte ifşalayan o kadar kişi oldu, bak onlar da paylaşıyor hala :)
0
🌸runagain
(17.12.17)
burnu kırık anadolu'nun yağız delikanlısısın:)
0
gorgusuz
(17.12.17)
dudak altı gidince daha iyi olmuş.
0
proletarier aller lander vereinigt euch
(17.12.17)
(3)

Çubuk krakerleri yağda mı kızartıyorlar

mete kudur
selamlar, şu uzun zamandır formuma dikkatt ediyorum da; eğer öyleyse uyumadan önce yemeyeyim dedim. Nedir bunların durumu, yağda mı kızartılıyor fırınlanıyor mu ?
selamlar, şu uzun zamandır formuma dikkatt ediyorum da; eğer öyleyse uyumadan önce yemeyeyim dedim. Nedir bunların durumu, yağda mı kızartılıyor fırınlanıyor mu ?
0
mete kudur
(17.12.17)
yağlı olup olmaması önemli değil o kadar. sonuçta kendisi tamamen karbonhidrat ve tuz.
0
himmet dayi
(17.12.17)
Alt kısımlarında tepsi izi var. Bence fırınlanıyor. Ama hamuru zararlı işte..
0
oligomer
(17.12.17)
Hayır, fırınlanıyor.
0
soyut park
(17.12.17)
(20)

aylık kaç para kazanmak isterdiniz ?

purple rain
öyle 1 billion gibi cevaplar vermeyin, realist şekilde, 3bin 10bin şeklinde cevap verelim lütfen.TL dir.
öyle 1 billion gibi cevaplar vermeyin, realist şekilde, 3bin 10bin şeklinde cevap verelim lütfen.

TL dir.
0
purple rain
(17.12.17)
kuzey avrupa'da (isveç, finlandiya, danimarka) ayda 5 bin euro'ya oldukça mutlu bir hayat yaşarım.
0
sen git ben geliyorum
(17.12.17)
15 binim garanti olsa yeter.
0
tukenmez adam
(17.12.17)
15 bin garanti +1
20 bin de olur.
0
yaren
(17.12.17)
Minimum 5 bin.
0
lana del rey
(17.12.17)
benim de aklıma ilk 15 geldi.
0
himmet dayi
(17.12.17)
borç yok. ailemden ihtiyacı olan yok, hepsinin işi gücü evi falan ve benim de aynı şekilde; 10-15 bin olsun o zaman. hepsinin tek yiyecek değiliz tabii ki, o kadar insan var ihtiyacı olan.
0
runagain
(17.12.17)
realist oluyorsak şu sıralar 10 bin kazanmak istiyorum.
0
king lizard
(17.12.17)
Valla 4 bin yeterdi bana
0
mutlusismankedi2015
(17.12.17)
Ek: 15-20 dedim ama deli gibi borcum olduğu için dedim. Yoksa şu anda kazandığım para -ne kadar ülke şartlarında emeğimin karşılığı olmasa da- beni geçindirir. Ama çok borç var sürekli içerdeyim lan bi çıkış olmalı.
0
yaren
(17.12.17)
minimum ve kemiksiz 10bin
0
idexo
(17.12.17)
$3000 yeter. hem rahat edersin, hem de götün başın oynamaz.
0
soft
(17.12.17)
Sektörün işçi dahil ortalaması 32000 sek.

Ben mühendisim 50 bin istiyorum, 50 altı olursa vergiden düşecek gene az kalacak elimde. Evet 50 bin. Stockholm'de olacaksa 75, 40'ı kiraya gider zaten.
0
bos gezenin bos ustasi
(17.12.17)
10.000+ 20.000- aralığında bir şey yeterli bana, şimdide kazandığım o civara yakın sadece azcık bi iteklenyeme ihtiyacım var o kadar.
0
selam
(17.12.17)
10 bin-20 bin arası. İleride çocuğum olursa 2 katı.
0
jazzabel
(17.12.17)
20bin
Ve hakikaten hayvan ve barınak konusundaki hayalimi ancak bu şekilde gerçekleştirebileceğim için (hesaplanmış hazır rakam bu..)
0
whatyougetiswhatyoudid
(17.12.17)
aylık 3 bin euro (net) ve ekstralar.
şu an 1800 euroya iki kişi mis gibi yaşıyorum, 3bin'e takla atarım.
0
logisticsmanager
(17.12.17)
Sinirim yok, ne kadar olursa olsun daha fazlasini isterim.
0
stavro
(17.12.17)
50bin tl civarı isterdim.
(gerçekten)
0
tchuck
(17.12.17)
20-40 bin.
0
baldan kaymak
(17.12.17)
5 kazanıyorum. 4 de eşim. Şükür.
0
lion de la Turquie
(17.12.17)
(1)

İngilizce telaffuzda kesme işareti ve noktanın anlamı

speedy
Merhaba, İngilizce ses alfabesini söktüm sanırım, sadece anlayamadığım bir kaç şey kaldı. Mesela subject kelimesinin sözlükteki telaffuzu /ˈsʌb.dʒekt/ şeklinde verilmiş. Buradaki s harfinden önceki kesme işareti ve b harfinden sonraki noktanın anlamı nedir?
Merhaba, İngilizce ses alfabesini söktüm sanırım, sadece anlayamadığım bir kaç şey kaldı.

Mesela subject kelimesinin sözlükteki telaffuzu /ˈsʌb.dʒekt/ şeklinde verilmiş. Buradaki s harfinden önceki kesme işareti ve b harfinden sonraki noktanın anlamı nedir?
0
speedy
(17.12.17)
Noktayi acikcasi bilmiyorum. Heceleri ayirmak icin kullanilmis olabilir. Kesme isareti ise vurgunun oldugu heceden once kullanilir. Verdiginiz ornekte vurgu "sʌb" hecesinde yani.
0
voyager 1
(17.12.17)
(6)

patron çildirdi!

rahip janick
edit: aaand it's gone!burada bir şey denemiştim:edit: aaand it's gone!we're all mad here!edit: aaand it's gone!ps: ölene kadar başka ifşa yok artık. hepsini tükettim bu gece.
edit: aaand it's gone!

burada bir şey denemiştim:

edit: aaand it's gone!

we're all mad here!

edit: aaand it's gone!

ps: ölene kadar başka ifşa yok artık. hepsini tükettim bu gece.
0
rahip janick
(17.12.17)
Vayy okuldaşım. Zor zamanlardı umuttepe falan hey gidi :))
0
eazy
(17.12.17)
Yeter ama :(
0
md11
(17.12.17)
bitti bitti, valla bitti. çok sıkılıyordum...
0
🌸rahip janick
(17.12.17)
okul bitti

o güzel kızlar o güzel kepleri fırlatıp gittiler...

jiletin körüne, suratın kılına tüyüne kaldık...
0
otonomo
(17.12.17)
yıllar önce bir ara kendini ersin karabulut olarak tanıtan biri vardı kızlarla takılmak için o sen misin?

3'lü fotodaki hallerin bence en iyisi

edit : )
0
idexo
(17.12.17)
@idexo teşekkür ederim

hayır o ben değilim
0
🌸rahip janick
(17.12.17)
(2)

Bu DC motora hangi ESC uygundur?

heat transfer
soru başlıkta abiler ablalar, yardımcı olursanız sevinirimhttp://www.dunkermotoren.com/en/products/brushless-dc-motors/detail/885660210101/
soru başlıkta abiler ablalar, yardımcı olursanız sevinirim

www.dunkermotoren.com
0
heat transfer
(17.12.17)
min 8A'lik bir kontrol devresi yeterli olur. Temel mantık motorundan düşük olmasın güç değerleri.
0
olmadi yar
(17.12.17)
aynen esc seçerken motorun çektiği max akımdan fazla kapasiteli bir esc seçersin.mantık bu.
0
oldumubeabi
(17.12.17)
(2)

Tarkan bu şarkıyı şimdi böyle söyleyebilir mi?

voyager 1
https://youtube.com/watch?v=dQAUNzSKQCINakaratı kayıttaki gibi okuyabilir mi canlıda?
youtube.com

Nakaratı kayıttaki gibi okuyabilir mi canlıda?
0
voyager 1
(17.12.17)
Tabii ki söyler. Sesini diğerleri gibi hor kullanmıyor gördüğüm kadarıyla.
0
mslny
(17.12.17)
daha güzel söyler bence. üzerine koyan bir adam.
0
tukenmez adam
(17.12.17)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.