[]

hukukçu arkadaşlara 2 sorum var

merhabalar.konuyu internette biraz araştırdım ama tam bir şey bulamadım

1- şimdi ben hakkımdaki bir davadan beraat ettim. karar tutanağında sizin de bildiğiniz gibi sanık lehine vekalet ücretinin ödenmesi maddesi var. metinde ibare tam olarak "4360 tl vekalet ücretinin hazineden alınarak sanığa verilmesi" şeklinde geçiyor. şimdi ben konuya hiç vakıf değilim fakat ibare gayet açık. "ben bu davada mağdur oldum ve devlet bana vekalet ücretimi veriyor" diye düşünmüştüm. avukatım o ücret avukata verilecek dedi. avukat senden aldığı ücretin üzerine bu ücreti de alacak falan diyenler oldu. bana çok saçma geldi. bu işin uygulamadaki şekli nedir,dayanağı nedir, bilalin anlayacağı şekilde kısaca anlatabilir misiniz?

2- aynı kararda gözaltı ve tutuklulukta geçen sürem için tazminat hakkımın olduğu da belirtilmiş fakat metinde geçen ibareden yine pek bir şey anlamadım. "hükmün kesinleştiğinin kendisine tebliğinden itibaren üç ay ve her halde karar veya hükümlerin kesinleşme tarihini izleyen bir yıl içerinde tazminat isteminde bulunabileceklerine" ibaresine göre tazminat hakkı süremiz bir yıl mı üç ay mı?

teşekkürler

 
1 . O para yüzde bi milyon avukatınıza ait
2. Tebliğden itibaren 3 ay olarak anlayın siz onu

  • photo85  (27.01.18 20:00:19) 
1.para avukatin, metin o şekilde yazılır her kararda, baya tartışmalara konu olmuştu hatta. sonuç olarak Bkz:avukatlık kanunu.

2.3 ay
  • cabiday  (27.01.18 20:21:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.