[]

ev satmak

ilk defa sahibinden den ev satacağım. Nasıl bir ilan yapayım? nelere dikkat etmem gerekiyor? ölücüler çok arar mı fiyatı kırmak için? teşekkürler




 
kısaca 1 çek kabul etme, şahıs çekinden yanan binlerce insan var aman gözünü seveyim. en önemli şey bu.

2 satış anında nakit isterim de, fiyat "net" olarak şu kadar isterim masrafına cartına curtuna karışmam de.

3 her hangi bir bankadan kredi çekeceklerse, senin satış yapacağın tapu dairesine en yakın banka şubesinden kredi alsınlar.

atıyorum sen aksarayda satış yapacaksın, adamın sana verdiği çek x bankanın tuzla şubesi, senin bu çeki kontrol ettirebilmen için o şubeye gitmen gerekiyor(her banka değil ama bazı bankalar öyle), ayrıca bazı hipneler, çek masrafını sana yaslamaya çalışabilir aklında olsun, benim derdim değil de çık işin içinden.

çek kabul etme dediğim şahıs çekini kabul etme, banka çeki olur, blokeli çek deniyor ona, senin çekeceğin miktara karşı tarafın hesabında banka tarafından blokeli oluyor, yani ev kredisi çeken adam büyük ihtimal çek ile öder.

en önemlisi bu dediğim banka çekiyle ödenecekse, satışdan evvel beraber banka şubesine gidin, karşı taraf çeki ibraz etsin, siz de karşılığını sorgulayın ve blokeli olup olmadığını sorgulayın, hem de bankaya haber verin ben şu zaman çekeceğim diye, yoksa büyük miktar paralar her bankada her an hazır olmuyor.

mesela biz gittik çeki gösterdik, evet bizim çekimiz bu , karşılığıda bu diye bilgisayar ekranından gösterdiler satıştan önce. biliyorsun çek dediğin kağıt parçası

satış anında 2 3 kişi olmak iyidir, sen bişeyle uğraşırken etrafdakiler gidişatı süzer izler.
  • Photographer  (28.01.18 01:44:09 ~ 01:56:26) 
ne olursunuz yatay ve düzgün fotoğraflar çekin.


  • brakgn  (28.01.18 01:44:36) 
Sürekli emlakçılar arayacak seni, portföyümüze koyalım mı diye. Bunu istemiyorsan ilana emlakçılar aramasın diye belirtebilirsin, yine ararlar ama daha az ararlar.

(Koysunlar ne zararı var ki dersen, alıcı olmayan müşteriyi de evine bakmaya getirebilir, ev hakkında insanlara yalan söyleyebilir, tabii evi gösterirken fiyatını üstüne kendi komisyonunu da koymuş olarak belirtecek insanlara. Gelgelelim işini temiz yapmaya çalışan çok ender emlakçılardan birine denk gelirsen onun vesilesiyle de gayet güzel satılabilir. Bu biraz şans.)
  • testis agrisi  (28.01.18 01:48:05) 
Evin istanbuldaysa ve fiyatı 350.000 tl altındaysa ben de alabilirim.


  • shenergy  (28.01.18 02:16:57) 
arada sırada ev ilanlarını inceleyen biri olarak yorumlarım şöyle. bence eğer özel koşullar yoksa (uzaklık, ilgilenememe vb) emlakçıya vermeyin. mesela ben ev ararken gerçekten sahibinden olanlara daha yatkın oluyorum. bir de apartmanın da fotoğrafını koyun bir zahmet. imlaya dikkat eden kibar bir dil iyi olabilir. pazarlık payı vardır vb gibi notlar da alıcı açısından cazip gelebilir. çok uzun bir ilan olmasın mümkünse, evin ve muhitin anahtar noktalarını ön plana çıkarıcı notlar şeklinde kısa ve anlaşılır ifadeler kullanın.


  • puc  (28.01.18 09:30:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.