Giriş
(5)

Amazon Kindle Paperwhite

tss
Selamlar,Hediye olarak aşağıdaki ürünü almayı düşünüyorum. Fiyata baktığımda mevcut kurla amazon.de fiyatının altında. Bu eski bir model / sürüm vs. değildir değil mi ? Bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi? Ayrıca 250-300 daha verip kobo clara hd almak daha mı mantıklı ? Çok teşekkürler. https://ur
Selamlar,

Hediye olarak aşağıdaki ürünü almayı düşünüyorum. Fiyata baktığımda mevcut kurla amazon.de fiyatının altında. Bu eski bir model / sürüm vs. değildir değil mi ? Bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi? Ayrıca 250-300 daha verip kobo clara hd almak daha mı mantıklı ? Çok teşekkürler.

urun.n11.com
0
tss
(15.05.21)
son versiyonu ama siz yine de sorun bazen satıcılar birebir veya elindeki ürünün görselini koymaya üşeniyor.
0
evimin paspasi
(15.05.21)
Paperwhite serisinin güncel sürümü. Ancak bu yıl içinde yeni bir sürüm çıkacağı söylentisi var.
0
himmet dayi
(15.05.21)
PW4 işinizi görür uygun bu fiyat. Amazon’da ham fiyata bakmayın ama sık sık 80-90€ya düşüyo o.
0
Mcfly
(15.05.21)
10 senedir kindle keyboard kullanıyorum
bence kindle alınız
0
superb
(15.05.21)
Kindle'dan Kobo Clara hd'ye geçtim 2 seneye yakındır kullanıyorum. Kindle cihazların mobi formatı olayını dışarıda tutarsak kobo'nun gece modu (ekranı sarı tonlarına ayarlayarak gözü daha da az yorması telefonlardaki gibi) özelliğinden dolayı ben çok beğeniyorum ama bu fiyatlar çığrından çıkmış durumda. Tercih sizin ama ben almış olsam kobo alırdım şahsi fikrim.
0
themeursault
(15.05.21)
(1)

Ege Tarafında Tatil Mekanı Önerisi (Kiralık Yazlık)

onkiloversemtamamım
Güzel bir tatil mekanı bildiğiniz yer var mı? Gümüldür/Karaburun gibi genel isimle söyleseniz de olur. Plajı güzel olsun, hanımlar rahatsız edilmesin yeterli.
Güzel bir tatil mekanı bildiğiniz yer var mı? Gümüldür/Karaburun gibi genel isimle söyleseniz de olur. Plajı güzel olsun, hanımlar rahatsız edilmesin yeterli.
0
onkiloversemtamamım
(15.05.21)
Artur'da ev kiralanıyor mu bilmiyorum ama eğer yaparsanız ege'nin en nezih yazlık mekanlarından biridir.

İçinde büyük migros, yazlık sinema, 4 ayrı koy var mavi bayraklı. ve koylar farklı taraflarda olduğu için her seferinde en az 1 tanesi pırıl pırıl oluyor.

satılık evler çok pahalı (1 milyonun üstündeydi)
kiralık var mıdır, varsa ne kadardır bilmiyorum.

ayvalığa, cundaya vs. de çok yakın. araba varsa gezecek çok yer var.
kiralama var mı bilmiyorum. dışarıdan zaten pandemi sürecinde giriş de çok zordu.

insanları da müthiştir. genç nüfucu da çok iyi.


not: yazlığım oraya 30 dk. ve hayatım boyunca "keşke ailem burdan değil de, artur'dan alsaydı" dediğim kadar müthiştir.
0
la traviata
(15.05.21)
(3)

Netflix tabletten uygulama olmadan çalışmaz mı?

bigbadabum
Sürümü güncellemem lazım oda uzun sürecek, itunes tan yapmam lazım olup olmayacağı da belli değil. Ipad tabletten uygulama yükleyemiyorum tarayıcıdan falan nasıl girilir?
Sürümü güncellemem lazım oda uzun sürecek, itunes tan yapmam lazım olup olmayacağı da belli değil. Ipad tabletten uygulama yükleyemiyorum tarayıcıdan falan nasıl girilir?
0
bigbadabum
(14.05.21)
iPad Safari'den izlenebiliyor ama onun için de iPad OS'i güncellemen gerekiyor. Eski sürümlerde safariden netflix izlenmiyor.
0
himmet dayi
(15.05.21)
Ben zaten. Güncelleyemiyorum. Bu mobil teknolojiler hala bilgisayarlardan çok uzak.
0
🌸bigbadabum
(15.05.21)
Çevrenizde Netflix'i kurabileceğiniz başkasına ait bir ipad varsa kendi apple hesabınız ile o ipad'de oturum açıp netflix uygulamasını indirmeye başladıktan sonra kendi ipad'inizin spp store'unda satın alınanlarda netflix'i göreceksiniz. o sayfada bulut (indirme) simgesine tıklarsanız netflix'i kendi tabletinize de kurabilirsiniz.
0
himmet dayi
(15.05.21)
(5)

iş göremezlik ödeneği

Pertev nail
merhaba,16 nisanda işyerim başvuru yapmış ancak hala bana ödeme yapılmadı. süreç bu kadar uzun mu sürüyor ne yapmam gerekir?
merhaba,

16 nisanda işyerim başvuru yapmış ancak hala bana ödeme yapılmadı. süreç bu kadar uzun mu sürüyor ne yapmam gerekir?
0
Pertev nail
(14.05.21)
Bahsettiğiniz şey rapor ödemesi mi? 170'i arayıp bilgilendirirseniz süreci hizlandiriyorlar.
0
fraise
(14.05.21)
Kesinlikle bu kadar surmemesi lazım. hatta bildirimde itibaren maksimum 15 gün içinde yatırılması gerek diye biliyorum. 1 mayista biten rapor ücretini 6 Mayısta aldım.
0
elorelia
(14.05.21)
Benim rapor bitiminden 2 ay sonra yatmıştı.

170’i arayıp takip ederek hızlandırabilirsin.
0
sylr
(15.05.21)
ptt ye yatmış olabilir bir ihtimal de bu , ptt yatmamasını istiyorsanız e-devlet şahıs ödemeleri banka hesabı tanımlama diye bir kısım var oradan kendi adınıza olan banka hesaplarını seçebiliyorsunuz.

ayrıca yazıldığı gibi alo 170 süreci hızlandırıyor.
0
Diskirminant
(15.05.21)
corona dan dolayı işyerimde baya fazla kişiye rapor bitiminde verilmişti. benimkinde problem çıkmış biraz uzun sürmüştü. e devlet üzerinden bakın bir hareket var mı, zaten orda gelen kutusuna da düşüyor hem verilen rapor hem de işgöremezlik ödemesi.
0
denizciman
(15.05.21)
(5)

meyve fiyatları

diffarentiationation
Şeftali, kayısı, yeni dünya, çileğin kilosu 20-25 lira. Normalde bu zamanlarda bol bol yerdik ama hala elma portakal yiyoruz ucuz diye. Bunun sebebi ne ve insanlar neden ses çıkarmıyor bu fiyatlara? Meyve yemiyorlar mı?
Şeftali, kayısı, yeni dünya, çileğin kilosu 20-25 lira. Normalde bu zamanlarda bol bol yerdik ama hala elma portakal yiyoruz ucuz diye. Bunun sebebi ne ve insanlar neden ses çıkarmıyor bu fiyatlara? Meyve yemiyorlar mı?
0
diffarentiationation
(14.05.21)
Ben markette gözlemliyorum. Meyve reyonuna giden çok az.
0
rene
(14.05.21)
millet yarı aç yarı tok geziyor ya da borç harç içinde yüzüyor. özellikle son birkaç yıldır ülkenin durumu vahim.
0
rose parks
(14.05.21)
Bu dediginiz meyveler cilek disinda yaz meyveleri. Biz mayistayiz, henuz turfanda meyveler bu dedikleriniz. Fiyatin normallesmesi 2 ayi bulur rahat kayisi ve seftali icin. Ki bu sene havalar da oldukca serin gidiyor, o da geciktiriyor. Cilegin de yavas yavas sonu geliyor, o yuzden gittikce pahalilasir bundan sonra.
0
balpolen
(14.05.21)
Daha mevsimi gelmedi saydığınız meyvelerin. Temmuz Ağustos olması lazım.
0
Hallegadola
(15.05.21)
düşse bile 10-15 liraya düşer.
0
xrated
(15.05.21)
(2)

Filtre kahve makine arızası

dfn4
Selamlar. Filtre kahve makinesi kahveyi yavaşça damla damla demlemesi gerekirken bir anda hızlıca boşaltıyorsa ve haliyle kahvesi az suyu çok şeklinde bir tat bırakıyorsa cihazın neresine ne olmuş olabilir?
Selamlar. Filtre kahve makinesi kahveyi yavaşça damla damla demlemesi gerekirken bir anda hızlıca boşaltıyorsa ve haliyle kahvesi az suyu çok şeklinde bir tat bırakıyorsa cihazın neresine ne olmuş olabilir?
0
dfn4
(14.05.21)
Sizin cihaz nasıl bilmiyorum, ama benimkinde filre haznesi diye bir bölüm var. Filtre kağıdının ve kahvenin konulduğu bölüm. O bölümün en alt kısmında yaylı bir mekanizma var. Suyun damla damla akmasına yarıyor. Oradaki yay gevşemiş ya da özelliğini yitirmiş olabilir.
0
paraustunualmayanadam
(14.05.21)
Filtre kahve makinesinde kahveyi koyduğunuz yerde çıkan yer var. Orası genelde yavaş yavaş damlamayı sağlar. Muhtemelen yayı bozulmuştur ya da yayını sıkıştıran birşey vardır.
(git: www.google.com.tr linkteki en uçtaki yer.
0
gokank4
(14.05.21)
(3)

Tabletli çocuk wifi sorunu

denklemci
Herkese iyi geceler. Eve çocuklar için alınan tabletin wifiye bağlantısını İstediğimiz zaman açıp kapatabileceğimiz bir uygulama var mı?Üstteki bağlantı yerini bulmuşlar istedikleri vakit girebiliyorlar.Marka huawei.
Herkese iyi geceler.
Eve çocuklar için alınan tabletin wifiye bağlantısını
İstediğimiz zaman açıp kapatabileceğimiz bir uygulama var mı?
Üstteki bağlantı yerini bulmuşlar istedikleri vakit girebiliyorlar.
Marka huawei.
0
denklemci
(14.05.21)
modemin ayarlarında mac filtresi vardır wifi ayarlarında oraya ekle gerektiği zaman aktif/deaktif edersin
0
nahtoderfahrung
(14.05.21)
applock tarzı uygulamalar ile ayarlar bölümüne kilit vurabilirsin. wifi simgesini de yukarda ki kaydırmalı bölümden silersen erişim imkanı kalmaz.
0
ercanz
(15.05.21)
kaspersky safe kids diye bir uygulama vardı onu bir denemeni öneririm
0
roket adam
(15.05.21)
(1)

evdeki(dolap boş) malzemelerle noodle tarifi arıyorum.

zezari
bi dolu sosla baharat var, tereyağı, domates, su, ocak ve noodle var. pişirme usulu nasıl olmalı? marka indomie. arkasındaki tarif çok ufak, anlaşılmıyor.
bi dolu sosla baharat var, tereyağı, domates, su, ocak ve noodle var. pişirme usulu nasıl olmalı? marka indomie. arkasındaki tarif çok ufak, anlaşılmıyor.
0
zezari
(14.05.21)
paketin içinde toz şekilde sos olması lazım. kaynar suya koyup 3 dakika kaynatıyorum o tozlarla beraber ben. ama çok su koyma. sonrasında süzebilirsin, ya da süzmeden o sularıyla şlaps laps yiyebilirsin güzel oluyor. eğer süzersen biraz daha tat katmak için azıcık tereyağ erit içinde. yanına da domates doğra oh. afiyet olsun
0
aweamadeus
(14.05.21)
(2)

2022 Şubattaki Yurt Gezisi Hakkında Akıl Fikir almak

put it in your appropriate place
Arkadaşlar, birkaç ay önce Pegasus'un indiriminden faydalanıp Amsterdam'a bilet almıştım. Gidiş 9 Şubat Dönüş 12 Şubat.Şimdi;1-) O zamana kadar genel olarak düzelme ihtimali yüzde kaç? Düzelir diye tahmin ediyorum ama içimden hayallerde yaşıyor bağzı kişiler diye geçiyor.2-) Alırken neden 3 günlük o
Arkadaşlar, birkaç ay önce Pegasus'un indiriminden faydalanıp Amsterdam'a bilet almıştım. Gidiş 9 Şubat Dönüş 12 Şubat.

Şimdi;

1-) O zamana kadar genel olarak düzelme ihtimali yüzde kaç? Düzelir diye tahmin ediyorum ama içimden hayallerde yaşıyor bağzı kişiler diye geçiyor.

2-) Alırken neden 3 günlük olarak aldım bilmiyorum. En son schengen vizesi Hollanda almıştım ve 1 sene vermişlerdi. 2019 aralıkta Amsterdam gidip, geldim. bir ay sonrada 2020 Ocakta Brüksel'e gittim geldim. Kısaca en son aldığım vizeyi 2 aylık sürede 2 defa kullandım. Bundan dolayı bir kez daha schengen vizesine Hollanda üzerinden başvurmak istiyorum.

3-) Aslında niyetim 2 haftalık bir gezi planı yapmak. Bir taraftan ya birader patlat bunu, yazın 10 günlük bir gezi düzenlersin diyor. Öbür taraftan birader hazır biletin var, eğer çok fazla tutar çıkmayacaksa yaza kaldırt bu bileti diyor. Başka bir taraftan ya durduk yere başına iş açma, gideceksen gidersin. Gitmeyecekse boşver, dünyanın sonu mu diyor.

Bugüne kadar 3 - 4 günlük geziler yaptım ve biraz sıkıldım. Oradan oraya gitmek istiyorum.

Bu süre zarfında iyi para biriktirdim. Özellikle Euro cinsinden. Bir aksilik çıkmazsa sene sonuna kadar Euro iyi birikecek. Hazır birikmişken, devam etmesini istiyorum. Diyorum ki bu kadar Euro'm varken, yaza mı çeksem geziyi. Ya da 2023'e atsam komple.

Sizin fikirleriniz nedir?
0
put it in your appropriate place
(14.05.21)
Su an avrupada bir cok ulke negatif pcr ya da karantina istiyor ziyaretcilerinden. Yaz tatili icin ise asili olanlari bundan muaf tutmalar tartisiliyor. Ve butun bunlar kendi vatanadaslari ya da oturumu olanlar icin tartisiliyor. Turistik sengen konusu hakkinda bir haber okumadim henuz.
Biraz iyimser davranmissiniz bence ama umarim istediginiz gibi olur.
0
65 derece
(15.05.21)
Ben 2022 şubat'a kadar tc vatandaşlarının turistik ab seyahati yapabileceğini düşünmüyorum. hintli mintli her türlü adamı testsiz şartsız içeri almamızın sonuçlarını daha görmedik, yaz sezonundan sonra bir vaka patlaması olur, yıl sonuna doğru yine her yer kapanır, ocak şubat martı yine kısıtlamayla geçiririz diye düşünüyorum.
0
roket adam
(15.05.21)
(1)

outlook an unexpected error has occured hatası karşılaşan var mıdır?

yeahbutso
bilgisayarı yeniden kurdum, windows office orjinal.ancak outlook hiçbir şekilde açılmıyor. hesap ayarı yaptıktan sonra bu hata çıkıyor ve kapanıyor. forumlarda aramadığım yer kalmadı. kimse tam çözümü bulamamış. bu sorunla karşılaşan var mıdır acaba?yapılanlar;farklı outlook hesapları denendi (şirke
bilgisayarı yeniden kurdum, windows office orjinal.

ancak outlook hiçbir şekilde açılmıyor. hesap ayarı yaptıktan sonra bu hata çıkıyor ve kapanıyor. forumlarda aramadığım yer kalmadı. kimse tam çözümü bulamamış. bu sorunla karşılaşan var mıdır acaba?

yapılanlar;
farklı outlook hesapları denendi (şirket veya normal outlook)
2-3 kere office silindi yüklendi. office 2019 ve 365 denendi.
hata düzeltme programları kullanıldı.
0
yeahbutso
(14.05.21)
kendi kendime çözdüm, cevap da burada kalsın.

2. kullanıcı oluşturuyorsunuz, 2. kullanıcı da bu sorun olmuyor, ancak tekrar kullanıcılardan birini silerseniz sorun oluşuyor.
0
🌸yeahbutso
(14.05.21)
(5)

Yapılır? Yapılıyor? Hangisi doğru?

avatar is back
Bu ikisi farklı mı aynı mı? Bir belgesel var mesela hangisi daha doğru?Çikolata nasıl üretilir? Çikolata nasıl üretiliyor? Ahşap ev nasıl yapılır? Ahşap ev nasıl yapılıyor? Sanki bir ürünün baştan sona yapımı sözlü anlatılırken “-yor” kullanılıyor, sadece görselle anlatılırken “-ır” eki kullanılıyo
Bu ikisi farklı mı aynı mı?

Bir belgesel var mesela hangisi daha doğru?

Çikolata nasıl üretilir? Çikolata nasıl üretiliyor?
Ahşap ev nasıl yapılır? Ahşap ev nasıl yapılıyor?

Sanki bir ürünün baştan sona yapımı sözlü anlatılırken “-yor” kullanılıyor, sadece görselle anlatılırken “-ır” eki kullanılıyor dimi?
0
avatar is back
(14.05.21)
Bence ikisi de doğru.fakat -yor dediğiniz gibi aşama aşama anlamı çıkarken (spesifik detaylarıyla) diğerinde daha özet ve genel bir kullanım var.
0
olaylar olaylar
(14.05.21)
İkisi de doğru kullanım olarak bildiğim kadarıyla. Ama manalar da biraz farklılık var.
-lıyor derken o anki durumu ,
-lır derken de geniş bir zamanı (geçmiş, şimdiki, gelecek) zamanı ifade ediyor.
Ama tabi -lıyor derken, sanki geniş zamanı sadece o an içine sığdırmak gibi bir ifade de söz konusu.
0
Erva
(14.05.21)
ikisi de olur aslında ama geniş zamanda olan bir şeyden bahsettiğiniz için yapılır demeniz daha uygun.
0
rose parks
(14.05.21)
Ben şöyle algılıyorum. -lıyor derken spesifik bir üründen bahsediliyor. -lır ise genel.

Örn.
Bugünkü bölümde Ülker çikokatalı gofret nasıl yapılıyor onu göreceğiz.
Bugünkü bölümde gofret nasıl yapılır onu göreceğiz.
0
teritori
(15.05.21)
Her zaman yapılan bir eylemden söz ediliyor burada o yüzden geniş zaman kullanılır.
0
Hallegadola
(15.05.21)
(2)

Karaciğeri yorulmuş kediye iyi gelecek yiyecekler

megalomaniac
Kuru mamalardan bahsetmiyorum, iyi gelecek ve evde hazırlanan katkısız şeylet nelerdir bilen varsa bilgilendirirse çok sevinirim. Mesela ciğer yemek iyi gelir mi? Ciğeri patatesle haşlayıp karıştırsam iyi gelir mi? İnsan olsa enginar yediririm ama kediye yedirebileceğimi pek sanmıyorum. Kışın biraz
Kuru mamalardan bahsetmiyorum, iyi gelecek ve evde hazırlanan katkısız şeylet nelerdir bilen varsa bilgilendirirse çok sevinirim.
Mesela ciğer yemek iyi gelir mi? Ciğeri patatesle haşlayıp karıştırsam iyi gelir mi?
İnsan olsa enginar yediririm ama kediye yedirebileceğimi pek sanmıyorum.

Kışın biraz ağır bir tedavi gördü, çok sayıda antibiyotik kullandı bu da karaciğeri yorduğu için tüy sağlığını olumsuz etkiledi. Kellikler oluştu. Mantar değilmiş, dış parazit de yokmuş.
0
megalomaniac
(14.05.21)
veterinerden şunu temin edebilirsiniz:
www.trendyol.com

beslenme anlamında vereceğiniz her şeyden çok daha hızlı, çok daha faydalı olacaktır.
ayrıca enginar özü olarak milk thistle (deve tabanı) haplarından verebilirsiniz.
onun da dozunu veterinere sorun.

ama eğer ağır tedavi falan gördüyse, verdiğim linkteki ürünü bir kür kullansa toparlar.
bitkisel ve yan etkisi yok, gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.
0
blatta hiberna
(14.05.21)
ciger iyi gelmeyebilir, veteriner bir arkadasima bizim kedi cigerden baska bisey yemiyor, zararli mi dedigimde deri probmlemleri yapabilir demisti.
0
durgunfoton
(15.05.21)
(4)

github'ı nasıl bilirsiniz?

dali dili havali korna
aradığım bir programı bu sitede buldum ama daha önce buradan hiç download yapmadığımdan tereddüt ettim, güvenilir bir site mi?
aradığım bir programı bu sitede buldum ama daha önce buradan hiç download yapmadığımdan tereddüt ettim, güvenilir bir site mi?
0
dali dili havali korna
(14.05.21)
github.com microsoft'un sahibi olduğu, yazılımcılar tarafından kullanılan dünyanın en büyük sitelerinden birisidir. program indirme sitesi değil ama aradığınızı bulursanız sıkıntısız kullanabilirsiniz
0
nahtoderfahrung
(14.05.21)
siteye insanlar kendi yazdığı kodları yüklüyorlar. github'dan ziyade o kodu yazan vatandaş güvenilir mi diye düşünmen lazım.
0
roket adam
(14.05.21)
Güvenilirdir. Zaten aslında programlar değil, programların kaynak kodları duruyor sitede. Eğer yeterince büyük bir projeyse, birileri o kodu görmüş ve güvenliğini test etmiştir diye varsayabilirsiniz direkt.
0
plutongezegendegilmi
(14.05.21)
github acik kaynak kodlarin paylasildigi bir platform. burada yer alan kodlar bir sirkete ya da bir bireye ait olabilir. kaynak kodun acik olmasi ucretsiz kullanilabilecegi anlamina gelmiyor, ama hemen hemen tum lisanslarda ticari olmayan kullanimlar icin bir sinirlama yok. kodun guvenligi tarafinda net bir sey soylemek zor fakat arkasinda bir topluluk varsa sikinti yasamazsiniz.
0
tahtakafa
(14.05.21)
(3)

vekaletname sorusu

726490
merhaba duyurunun insanları,bir arkadaşım sahibi olduğu gayrimenkulun satışı ile ilgili vekaletname vermeyi planlıyor. kendisi şu an yurt dışında, bu nedenle işler konsolosluk üzerinden yürüyor ve zahmetli bir iş o nedenle sorun yaşamak istemiyor. sahip olduğu konutun tamamı kendine ait değil, vekal
merhaba duyurunun insanları,

bir arkadaşım sahibi olduğu gayrimenkulun satışı ile ilgili vekaletname vermeyi planlıyor. kendisi şu an yurt dışında, bu nedenle işler konsolosluk üzerinden yürüyor ve zahmetli bir iş o nedenle sorun yaşamak istemiyor. sahip olduğu konutun tamamı kendine ait değil, vekaletname yazdırılırken bu bilginin eklenmesi gerekir mi? şu muhitte şu ada/pafta'lı %xx'ine sahip olduğum taşınmaz üzerindeki hisselerimin tamamı veya bir kısmı ... diye mi devam etmesi gerekir yoksa %xx kısmı hiç karıştırmamak mı gerekir? hukukçu veya tapuda/noterde görev yapan dostlar cevap verebilir mi?

herkese iyi bayramlar
0
726490
(14.05.21)
hisselerimin tamamı ya da bir kısmı
0
phonex
(15.05.21)
Tamami ya da bir kismi ve bulundugu ulke apostile tarafta apostilsiz gondermesin
0
matilda
(15.05.21)
Genel bir vekaletname olmasın. Özellikle o işleme özel olduğunu belirtsin. Alakasız olacak ama bankalar özellikle detay istiyor kendileriyle alakalı işlerde. Yapmak/yaptırmak istediği işlemler özellikle belirtilsin.
0
silah taciri
(15.05.21)
(7)

Şu anda (saat 21) açık bakkal/market - Beşiktaş

wanderernotlost
Beşiktaş Abbasağa mah civarı, şu anda limon bulabileceğimiz bir yer var mı bildiğiniz :) saat 20.53 şu anda.
Beşiktaş Abbasağa mah civarı, şu anda limon bulabileceğimiz bir yer var mı bildiğiniz :) saat 20.53 şu anda.
0
wanderernotlost
(14.05.21)
komşuda şansın daha yüksek
0
proletarier aller lander vereinigt euch
(14.05.21)
Çok lazım :(
0
🌸wanderernotlost
(14.05.21)
yemek siparişi verip, çorba-salata vs yanına ekstra limon isteyebilirsiniz belki.
0
şarkı güzel ama ingilicce
(14.05.21)
Çiğköfte siparişi verip yanında limonda iste
0
rene
(14.05.21)
Biz parka yakiniz, gelirseniz verelim
0
balpolen
(14.05.21)
Çiğ köfteciden söyledik herkese teşekkürler :D
0
🌸wanderernotlost
(14.05.21)
hocam tekila mı iciyorsunuz afiyet olsun :)
yemek sepeti en pratik cozum
0
kingcyrax
(14.05.21)
(2)

Günlük işler için tablet

hknty
Bilgisayarım bozulduğu için idareten ve yedek olsun diye ucuz bir tablet alıcam. Ancak çok para vermek istemiyorum. 500 lira falan düşünüyorum. Netflix, youtube, office programları, kitap okuma ve sözlük için kullanıcam. İpad mini 1, 2 falan bu aralıktaymış. İşimi görür mü? Bir de ekran görüntüsü ön
Bilgisayarım bozulduğu için idareten ve yedek olsun diye ucuz bir tablet alıcam. Ancak çok para vermek istemiyorum. 500 lira falan düşünüyorum. Netflix, youtube, office programları, kitap okuma ve sözlük için kullanıcam. İpad mini 1, 2 falan bu aralıktaymış. İşimi görür mü? Bir de ekran görüntüsü önemli. Androidte daha yeni bir şey alabilirim ama ipad mini 2de retina varmış. Günlük işler için kullanacağım için yeni ve pahalı bir şey aramıyorum.
0
hknty
(14.05.21)
hocam 500 tl ye alacagin tabletle hic bir şey yapamazsın
pc nin ozelliklerini at onu ayaga kaldıralım
0
kingcyrax
(14.05.21)
Yok pcde sorun yok. Sadece servise gitmesi gerekiyor. yukarıdaki günlük işler için bir şey arıyorum. O yüzden de yeni bir şey almak istemiyorum.
0
🌸hknty
(14.05.21)
(4)

Film tavsiyesi

mg3929
Sürükleyici, bilim kurgu olmayan ve çok uzun olmayan film öneriniz var mı?
Sürükleyici, bilim kurgu olmayan ve çok uzun olmayan film öneriniz var mı?
0
mg3929
(14.05.21)
Arlington road
0
EasyTiger
(14.05.21)
12 Angry Men (1957)
On the Watefront (1954)
0
heritage
(14.05.21)
Sakar Şakir.
0
j r r tolkien hayrani
(14.05.21)
Life of David Gale
Big Fish
0
laputa
(14.05.21)
(5)

Kayınpeder sorunsalı

kondansator
Kendi çapımda kripto piyasasını takip ediyorum, ufak ufak al sat yapıyorum ama çok düşük meblalarda. Hani uzmanı olmadığından bana dokunmayacak paralar yatırıyorum diyelim. Bizim kayınpedere de bir tanıdığı gelmiş, bize ortak ol ethereum kazalım dediler. Ben de mevzu bana patlamasın diye çok taraf o
Kendi çapımda kripto piyasasını takip ediyorum, ufak ufak al sat yapıyorum ama çok düşük meblalarda. Hani uzmanı olmadığından bana dokunmayacak paralar yatırıyorum diyelim. Bizim kayınpedere de bir tanıdığı gelmiş, bize ortak ol ethereum kazalım dediler. Ben de mevzu bana patlamasın diye çok taraf olmadım, gelen adamlara bir kaç soru sordum cevap veremediler çok anlamadıkları ortaya çıktı. Kayınvalide de adamlara ikna olmadı o muhabbet sonrasında. Neyse kayınvalide ikna olmayınca para vermedi giremediler işe. Şimdi ethereum da yükselince devamlı kayınpeder her fırsatta laf eder oldu. Yapı itibariyle de devamlı son sözü söyleyeyim kimse bana cevap vermesin modunda bir adam. Ben de patladım artık tartıştık, ben de kalktım eve geldim. Alttan al alttan al diyip duruyorlar. Yok siz girişimci ruhlu değilsiniz anlamıyorsunuz, senden etkilendi kadın para vermedi diyip duruyor. Yahu ne yapayım bu adamla, bayram diye yanlarına geldik. Çıkıp gideyim dedim o zaman daha bir kopacak bağlar. Ne yapsam nasıl ilerlesem anlamadım
0
kondansator
(14.05.21)
hala yükseliyor gir tekrar, kazanmaya başla o zaman de geç.
0
nahtoderfahrung
(14.05.21)
kayınpederin kendi kullanımında olan bir para yok mu? adamın bütün parasını kayınvalide mi idare ediyor? kendi parası varsa girsin sizden ya da eşinden onay almasına gerek yok. kendi parası yoksa karısının parasına güvendiyse de kusura bakmasın, el parasıyla kriptoya girilmez. ikna edebilseymiş karısını. bence gülün geçin çünkü konuşarak çözülmez. yaşlılar biraz böyle oluyor yapacak bir şey yok. siz konuşarak kendinizi anlatmaya çalıştıkca bu sefer cevap veriyor gibi olursunuz. en kötü eth düştü şimdi girin çok istiyorsanız deyin geçin.
0
ofelia
(14.05.21)
Yok zaten beraber girmiyorduk, o kendi bir tanıdığı ile girecekti ama ikisi de hiç anlamadığı için bana sormayı seçtiler. Finansör kayınvalide, o ikna olmadığı için giremediler
0
🌸kondansator
(15.05.21)
Kötü niyetle söylemedim, elbette çıkabilir ama piyasa bu ara çok oynak ve para kaybetme ihtimaliniz olduğunu da bilin istedim de. Hakikaten de 5000 dolar da olabilir bir sonraki ay ama düşüş trendine girerse birkaç sene beklerler bu seviyeleri belki de.

Benim arkadaşım kayınpederine baba bak eth mining yapacağız çok güzel para kazanacağız dedi aldı sermayeyi bir dünya masraf yaptılar, ilk birkaç ay güzel de kazandılar ama artık eth düşmeye başlayınca (2017 büyük düşüşü) bir yerden sonra elektrik faturası kazdıkları etherin birkaç katı gelmeye başladı ve piyasa da hemen toparlanmayınca zararına kartları elden çıkardılar. Epey bir sorun olmuştu o zaman. Allah'tan adam zengindi de çok büyümedi.
0
chicha_v2
(15.05.21)
Mining farkli bir olay. Kayinpeder bence bu noktayi atliyor yatirdigi paranin ne zaman donusu olacak ne zamandan itibaren kar etmeye baslayacak ne kadar kar etcek bu onemli. Illa saga sola satisiyorsa acsin bi hesap direk eth alsin gecsin o zaman. Her gun yaptigi kara baksin.
0
dream
(15.05.21)
(4)

10-15k arası laptop önerisi

montakristokondu
merhaba 10-15k tl arası bir bütçem var iş ağırlıklı bir laptop almak istiyorum. (adobe programları, internet kullanımı vs..) şekilli ışıklı sevmiyorum, monster gibi türk markalarına da çok sıcak bakamıyorum.özet: msi, lenovo, asus vb.. markalardan düz tasarımlı fiyat performans bir cihaz önerisinde
merhaba 10-15k tl arası bir bütçem var iş ağırlıklı bir laptop almak istiyorum. (adobe programları, internet kullanımı vs..) şekilli ışıklı sevmiyorum, monster gibi türk markalarına da çok sıcak bakamıyorum.

özet: msi, lenovo, asus vb.. markalardan düz tasarımlı fiyat performans bir cihaz önerisinde bulunabilirseniz sevinirim.
0
montakristokondu
(14.05.21)
Macbook Air 16GB RAM ile

Mac olmaz dersen Lenovo Yoga Slim 7
0
himmet dayi
(14.05.21)
iş ağırlıklı demek güçlü demek anladığım kadarıyla. e o tür bilgisayarlar da artık genelde oyuncu konseptiyle çıkıyor. o fiyat aralığına 2060-3060 lı laptoplar bulunuyor ama mosnter-casper olmayacak derseniz 1660 ti falan düşüneceksiniz mecbur.
0
fff02561
(14.05.21)
Lenovo Yoga kardeşime aldık, ekranı dokunmatik olduğundan kullanımı çok rahat, standart pc büyüklüğünde

Macbook Air 16GB RAM de gecen hafta aldım, çok memnunum. office programları ve net ağırlıklı kullanıyorum, çok rahat.
0
data
(14.05.21)
Tarif ettiğiniz şey mobile workstation. Şu modelu alın gibi bir şey söyleyemem çünkü önemli olan satıcıların koyduğu fiyat ama karşılaştırma için Lenovo ThinkPad P51'e bakabilirsiniz.
0
bluntaf
(14.05.21)
(5)

minimal çalışma masası arıyorum nereye bakmalı

83746428
sb
sb
0
83746428
(14.05.21)
Ikea olabilir. Sade oluyor.
0
ozgurluk savascisi
(14.05.21)
Vivense'ye bakabilirsin, zibil gibi masa var.
0
buff
(14.05.21)
İkea'dan aldım, birkaç senedir kullanıyorum, çok memnunum.
0
dreamnesiac
(14.05.21)
zaten bi ikea var bi vivense. ikisine de tamamen bakıp dikkatli incelemen bir gününü alır.

yalnız şöyle bir şey var, ikea'daki minimal ne olursa olsun sallanmaz etmez ama vivense'deki bazı minimal ikea'nın yarı fiyatında ikea kalitesinde olabilirken bazı minimal de aynı paraya daha kalitesiz çıkabilir. biraz mobilyadan anlaman lazım.
0
proletarier aller lander vereinigt euch
(14.05.21)
Demontha. Mutlaka bakın
0
dedi ayca
(14.05.21)
(3)

sedat peker’in bu giydiği kıyafeti bilen var mı?

imacloud
markası linki ne olursa bilen var mı?
markası linki ne olursa bilen var mı?
0
imacloud
(14.05.21)
Bunun bende daha kısası koyu rengi vardı. Markasını unuttum.
0
bigbadabum
(14.05.21)
Ürünün linki aşağıdadır lol
www.google.com
0
olaylar olaylar
(14.05.21)
Google lenste arattım bi kaç sonuç çıktı, Sedat Peker'in giydiği koton sanırım sitesinde yok
0
olaylar olaylar
(14.05.21)
(2)

17 mayıs pazartesi avm vb. açılma durumu

Weeze3r
selamlar, 17 mayıs pazartesi İkea ve avmler açılacak mı acaba? ne zaman açıklama yapılacak?
selamlar, 17 mayıs pazartesi İkea ve avmler açılacak mı acaba? ne zaman açıklama yapılacak?
0
Weeze3r
(14.05.21)
Reis hazretlerinden açıklama bekleniyor. Hala hiçbir şey belli değil.
0
anatomik
(14.05.21)
mantıken tam kapanmanın hemen öncesindeki şartlara dönüyor olmamız gerekiyor. yani 28 nisanda nasıl yaşıyorsak aynı şekilde olması lazım.
0
sanal uyku
(14.05.21)
(2)

Yurtdışı staj bursu

lacrim
herkese merhabalar. bu eylülde polonya'da staj yapacağım erasmusla lakin ekonomik durumumuz iyi olmadığı için belki küçük bir burs bulabilirim ve bu burs, işleri biraz kolaylaştırır ve bana rahat bir nefes aldırır ümidindeyim. internetten araştırdığım kadarıyla çok güvenilir kaynaklara ulaşamadım o
herkese merhabalar. bu eylülde polonya'da staj yapacağım erasmusla lakin ekonomik durumumuz iyi olmadığı için belki küçük bir burs bulabilirim ve bu burs, işleri biraz kolaylaştırır ve bana rahat bir nefes aldırır ümidindeyim. internetten araştırdığım kadarıyla çok güvenilir kaynaklara ulaşamadım o yüzden sizlere sormak istedim. malum pasaport vize sağlık sigortası uçak vs derken daha gitmeden insanı terleten rakamlar çıkıyor karşıma ve gerek ülke ekonomisinin kötüye gitmesi gerek bu kağıt vize işlerinin gitgide pahalanmasından dolayı erasmus hibesi yetersiz kalıyor. eğer bildiğiniz bir hibe-burs programı varsa benimle paylaşır mısınız? (ingilizce öğretmenliği son sınıf öğrencisiyim, mezun olup gidiyorum staja)
0
lacrim
(14.05.21)
Benim zamanimda okuldan alinan bir kagit passport harcindan muhafiyet sagliyordu. Tabi bu on yillik mesele ama sorun gene de.
0
hot potato
(14.05.21)
Yücel kültüre yazın, direkt maille
Olulun burs ofisiyle görüşün
Bir de leons, rotary’ye direkt yazmak bi seçenek olabilir sizin meslekten birilerine ulaşırlarsa bağlantı kurabilirler
Son olarak yine sizin meslekteki önemli kurumlarların ik’larına tek tek motivasyon mektubu atabilirsiniz
0
rewlack
(14.05.21)
(3)

hiç çekmeyen wi-fi - mesh sistem ya da powerline çözüm olur mu?

puslukitalaratlasi
Merhaba arkadaşlar,oturma odasında kablonet modemi var ve son aylarda bulunduğu oda dışında hiçbir yerde wi-fi ağı çekmiyor. şimdi sorum şu : daha stabil bir bağlantı için (laptopum için özellikle) powerline almayı düşünüyorum. ancak powerline cihazı için mutlaka ayrı bir priz olsun deniyor, priz ço
Merhaba arkadaşlar,

oturma odasında kablonet modemi var ve son aylarda bulunduğu oda dışında hiçbir yerde wi-fi ağı çekmiyor. şimdi sorum şu :

daha stabil bir bağlantı için (laptopum için özellikle) powerline almayı düşünüyorum. ancak powerline cihazı için mutlaka ayrı bir priz olsun deniyor, priz çoklayıcı ile kullanmayın deniyor. Ancak modemin bulunduğu odada tek bir priz var ve o prize tv- ev telefonu- modem - uydu cihazının mutlaka takılı olması gerekiyor. bu şekilde priz çoklayıcıya takıldığında hiç bağlantı kurulamaz mı? performans düşmesine razıyım, yeterki bağlantı kurulsun.

alacağım ürün şu:

www.amazon.com.tr

ikinci sorum, çalışma odasına bu ürünün diğer eşi (wi-fi özellikli olanı) takıldığında, ürün elektrik hattı üzerinden aldığı sinyali mi wi-fi ye çeviriyor, yoksa odamda hiç çekmeyen wifi ye ulaşmayamı çalışacak?

bir de şu ürün ile kıyaslama yapıldığında hangisini tavsiye edersiniz?

www.amazon.com.tr

yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.
0
puslukitalaratlasi
(14.05.21)
duvardaki prizle aletin arasında 3lü olmasın isteniyor powerlineda. aletin üstündeki prize 3lüyü takıp devam edebilirsin.
0
10032007
(14.05.21)
Ben ilk linkteki ürünü kullandım. "biraz" faydası oldu, hiç çekmiyordu ama iki diş çekmeye başladı gibi. En son dellenip 25 metre kablo çektim, misler gibi çalışıyor şu an. Eğer laptop'ı alıp kucağınızda gezdirmiyor, masada kullanıyorsanız kablo çekin, kafanız rahat etsin.
0
plutongezegendegilmi
(14.05.21)
1. Bu cihazi direk prize, uclu prize de bu cihaza baglayin.
2. Sinyali tasimak icin elektrik kablosunu kulaniyor.
3. Hangisini tercih edeceginiz daha cok kullanim seklunize gore degisir. Detay vermelisiniz.
4. Dorckrocun soyledigi model yanlis.
5. Kablo cekme durumunuza gore kesin bisey soylemek icin evin planini ve duvarlarda kullanilan insaat malzenelerini bilmek lazim ama AP kullanmanizi oneririm.
0
Kirmizibavul
(15.05.21)
(5)

Sitenin sadece bir bölümünde react kullanmak

tchuck
doğru anlatabilirim umarım;bir sitem var, klasik bir PHP uygulaması. her sayfası php.neyse, ben bu php'nin bir sayfanın bir dom'u altında (diyelim ki .react-container),bir react projesi çalıştırmak istiyorum.yalnızca o sayfanın o alanı için yani. zaten onepage bir uygulama olacak, routing vb. hiçbir
doğru anlatabilirim umarım;

bir sitem var, klasik bir PHP uygulaması. her sayfası php.

neyse, ben bu php'nin bir sayfanın bir dom'u altında (diyelim ki .react-container),
bir react projesi çalıştırmak istiyorum.

yalnızca o sayfanın o alanı için yani. zaten onepage bir uygulama olacak, routing vb. hiçbir şey olmayacak.

bir div'in içinde, react projesi çalıştıracağım. amacım da; bu sayfada tablo üstünde toplama çıkarma, hesaplama ve tüm bu değişiklikleri anında yansıtma işlemleri yaptıracağım. bunu en rahat react-hooks ile yaparım diye düşündüm.

ama mümkün mü?
0
tchuck
(14.05.21)
yapabilirsin tabii ki istedigin herhangi bir alanda react uygulamani calistirabilirsin reactjs.org
0
tahtakafa
(14.05.21)
Mümkün. Sadece bu iş için değil de konseptin tamamı ve altında yatan mantığa bakmak istersen: micro-frontends.org
0
plutongezegendegilmi
(14.05.21)
şimdi kafamda kalan tek soru işareti;
server side'ya yer alan authorization'ı react kısma nasıl transfer edeceğim.

bunu da çözebilirsem, diğer her şeyini hazırladım süper oldu.
0
🌸tchuck
(14.05.21)
"server side'da yer alan authorization" client tarafına cookie ile taşınıyorsa, js ile cookie var mı yok mu diye kontrol edebilirsiniz. uzun uzun document.cookie diye uğraşmamak için:

github.com
0
plutongezegendegilmi
(14.05.21)
authorization alındığında localstorage'a access token kaydettirip, axios'a da onu tanımlamayı düşünmüştüm ben de
0
🌸tchuck
(14.05.21)
(1)

Karanlığın Sol Eli kitabından şu kısmı anlayabilen açıklayabilir mi?

tahir ile vesper
Selam,Paylaştığım sayfalarda karakter kötü bir rüyasını anlatıyor ama rüya nerede bitip gerçek olayları anlatmaya başlıyor belirsiz benim için, düşünceniz nedir?Yaşadığı deneyimi kötü bir rüyaya benzetiyor olması ihtimalini eliyorum(elemekte hata yapmış olabilirim), çünkü bir eşyasını rüyasında bile
Selam,

Paylaştığım sayfalarda karakter kötü bir rüyasını anlatıyor ama rüya nerede bitip gerçek olayları anlatmaya başlıyor belirsiz benim için, düşünceniz nedir?

Yaşadığı deneyimi kötü bir rüyaya benzetiyor olması ihtimalini eliyorum(elemekte hata yapmış olabilirim), çünkü bir eşyasını rüyasında bile kullanıyor olmasına dayalı bir espri yapıyor.

"Yazar da zaten anlaşılmasın istemiş" dışında bir görüşü olan varsa rica ederim.

ibb.co
0
tahir ile vesper
(14.05.21)
Tüm deneyimi kötü bir rüyaya benzetmiş olabilir bence de, o ileride yaptığı espriyi de benzetme üzerinden kurmuş olabilir. Bana mesele hiç rüya değilmiş gibi geldi çünkü.

Ama rüya olduğunu farz edersek de bütün 2 sayfa rüyayı anlatıyor. Çünkü paragraflar birbirine bağlı işte giyindim, mültecileri takip ettim, saldırı olmuş. Sonraki paragraf saldırmış, her yeri ateşe vermişlerdi diye başlıyor. Karanlık çöktü. Sonra çok geçmeden çiftliğe vardık falan. Hepsi tek bir sekans.
0
buff
(14.05.21)
(3)

Oyuncular reklamlardan neden astronomik ücretler alıyorlar?

asaf
Bölüm başına maksimum 40-50 bin civarı alabilen ortalama bir oyuncu bir markayla reklam anlaşması yaptığında milyon liralar alıyor. Birine haftalarını, aylarını veriyor. Diğerineyse belki birkaç gününü. Bu kadar astronomik farkın mantığı ve sektördeki anlamı ne? Mesela:https://www.hurriyet.com.tr/ke
Bölüm başına maksimum 40-50 bin civarı alabilen ortalama bir oyuncu bir markayla reklam anlaşması yaptığında milyon liralar alıyor. Birine haftalarını, aylarını veriyor. Diğerineyse belki birkaç gününü.

Bu kadar astronomik farkın mantığı ve sektördeki anlamı ne? Mesela:

www.hurriyet.com.tr
0
asaf
(14.05.21)
1 milyon tl çok para değil ki :)

reklam anlaşması dediği uzun sürelidir, fotoğraf çekimi katalog çekimi, tv reklamı, internet reklamı, lansmanlar vs paket halinde
0
freebird5406_2
(14.05.21)
Ortalama oyuncu bölüm (bölüm dediğiniz dizi herhalde) 40-50 bin alamaz. Bölüm başına bu parayı alıyorsa zaten “reklam yüzü” olabilecek bir isimdir. Öyleyse de marka anlaşmasından milyon alsın bi zahmet. Dizinin bir bölümüne de birkaç gününü vermiyor daha fazla gün/saat harcıyor sizin tahmin ettiğinizden. Neye haftalarını neye gününü veriyor demek istemişsiniz ben anlamadım sanırım..

Bir de reklam yüzü olmak başka şey, reklamda oynamak başka şey..
reklam yüzü olunca baya yaşamınıza/paylaşımlarınıza vs karışılıyor o emek karşılığı direkt ürün pazarlaması bedeli daha yüksek olmalı. Dizi bişeyi sattırmaya yaramıyor sadece kendini izletmesi sonucu bir ticari değeri var öyle düşünün..

Linke bakmadım, hürriyette yazan bişeye inanan kaldı mı artık?

Son olarak bu sözü edilen rakamlar genellikle hep gerçekten fazla olur, bu da oyuncunun pr’ı oluyor.
0
rewlack
(14.05.21)
genelde fiyat abartılıyor ki kaşesi yüksek görünsün.

reklam yüzü olan isimler zaten az. bir oyuncu çok seviliyorsa, ürünle beraber o sevilen yüzü de görmek ürüne olan sempatiyi uzun vadede etkiler. reklam yüzü olmayı sadece bir reklamda oynamak gibi düşünmeyin. ürün ile özdeşleşecek. bu yüzden uzun vadeli bir yatırım bu. "en ucuzu biziz" reklamı yapmaktan çok başka bir şey. oyuncu ismini kefil göstermek gibi. bu sebeple parası fazla. çünkü sadece poz vermiyor oyuncu, senelerdir biriktirdiği seyirci ilgisini ve sevgisini de firma ile paylaşmış oluyor. bir diş macunu reklamında oynayan oyuncu şu an meşhur değilse taş çatlasın 3-4 bin lira alır. ama reklam yüzü olacak oyuncu elbette milyon alır. senelerce kariyerine yatırım yaptı, sosyal medya kullanımından magazin haberleri hassasiyetine kadar dikkat edip bir kariyer oluşturdu ve sonunda "ben de bu markayı tercih ediyorum" diyor. bunun dışında panolarda-reklamlarda yüzünü göstermek o birikimden harcamak gibi. yakın zamanda başka bir reklamda daha oynayamıyor mesela, o yüzden de para fazla.

bölüm başına 40-50 alan kişi bu arada az. genelde 10-20 arası fiyatlar :) ama bergüzar Korel alır. çukur başrolü alır. her başrol fiyatı aynı değil.
0
lovemyself
(14.05.21)
(3)

Erken seçim piyasaları nasıl etkiler?

mg3929
Borsa döviz vs erken seçimin kesinleşmesi durumunda ne yönde etkilenir sizce?
Borsa döviz vs erken seçimin kesinleşmesi durumunda ne yönde etkilenir sizce?
0
mg3929
(14.05.21)
piyasalar zaten boku yemiş durumda, geçen yılın lale devrinin acısı bu sene çıkacak. ekonomi 2023'ten önce pek toparlanamaz gibi geliyor bana.
0
roket adam
(14.05.21)
yağmur da yağsa çiçek de açsa güneş de çıksa bizim ekonomimiz kötü kötü oluyor.
0
olutaklidi
(14.05.21)
Seçim ekonomisi diye bir kavram var. Dövizin artması yüksek ihtimal
0
indifferent
(14.05.21)
(5)

Memur ahşap ürün yapıp satabilir mi?

foma
Bir memur elde ürettiği ahşap ürünleri internet üzerinden satabilir mi?Satabilirse izlenmesi gereken yol nedir? Vergisi oluyor mu?
Bir memur elde ürettiği ahşap ürünleri internet üzerinden satabilir mi?

Satabilirse izlenmesi gereken yol nedir? Vergisi oluyor mu?
0
foma
(14.05.21)
Hayır satamazlar dmk 28. Maddesi çok açık bu konuda.
0
dreamsandcolours
(14.05.21)
ya sanki sanatsal üretimlerin satışında sıkıntı yoktu diye aklımda kalmış ama kesin emin değilim
0
omonia
(14.05.21)
eşinizin annesi üzerinden devam. instagram hesabı açıp maliyeye dilekçe vereceksiniz gelip evde tezgahınıza bakacaklar. vergisiz izin vereceler.
0
iddaaci
(14.05.21)
Memurun ticari gelir ekde etme yasağı vardır. Satamaz.
0
aslil
(14.05.21)
Kitap, müzik gibi eserlerden telif geliri elde edilebiliyor. Zanaat için de öyle bir şey olabilir diye düşündük. Uygulamada bir takım istisnalar var sanırım.
0
🌸foma
(16.05.21)
(2)

birleşik a. emirliklerininden telefon getirtme

kleider
Amerika'dan iste veya bu tarz benzer site var mıdır dubai için veya yakın zamanda git gel yapacak var mıdır.Teşekkürler bilgi için.
Amerika'dan iste veya bu tarz benzer site var mıdır dubai için veya yakın zamanda git gel yapacak var mıdır.

Teşekkürler bilgi için.
0
kleider
(14.05.21)
Oradan getirtince ucuza gelmiyor ki telefon. Özellikle iPhone getirtecekseniz BAE için üretilenlerde FaceTime olmuyor.

Bir de pasaport kaydı 2000 TL ve sadece pasaport sahibine ait hatla kullanma olayı eklenince hiç anlamı kalmıyor.
0
kobuzchu kiz
(14.05.21)
Ukraynadan getireyim sana? Birisi getirmezse sokamazsın suan
0
latsc
(14.05.21)
(5)

Kitap alacagim

durgunfoton
Arkadaslar, kitaplarini önerebileceginiz, entelektüel kimler var? Tesekkürler.
Arkadaslar, kitaplarini önerebileceginiz, entelektüel kimler var?

Tesekkürler.
0
durgunfoton
(14.05.21)
Konu sınırlaması belirtirseniz daha iyi yardımcı olunabilir diye düşünüyorum.
0
paraustunualmayanadam
(14.05.21)
Konu düsünmedim ama roman ve kisisel gelisim okuyamiyorum, bunlarin disinda tarih, siyaset, biyografi, polisiye hersey olabilir.
0
🌸durgunfoton
(14.05.21)
Geçenlerde birine daha önermiştim buradan, aklıma ilk onlar geldiği için onları önereyim size de. Amin Maalouf'un üçleme sayılabilecek deneme türündeki hem tarih hem de siyaset odaklı serisi olabilir; sırasıyla Ölümcül Kimlikler, Uygarlıkların Batışı ve Çivisi Çıkmış Dünya.
0
kedimedi
(14.05.21)
-Ulusların Düşüşü-Daron Acemoğlu
-Toplum Sözleşmesi-J.J. Rousseau
-Medeniyetler Çatışması-Samuel Huntington
-Kitleler Psikolojisi-Gustave Le Bon
-Siyasi Tarih-Oral Sander
-Tüfek Mikrop ve Çelik-Jared Diamond

İlk ikisi sistem eleştirisi üzerine, diğer ikisi toplum yapısı üzerine ve son ikisi de tarihle ilgili aklıma gelen güzel kitaplar. Okumadıysanız tavsiye ederim. Yazar olarak nokta atışı yapamadım.
0
paraustunualmayanadam
(14.05.21)
Umberto Eco
Katı Olan Her Şey Buharlaşıyor
Sosyolojiye Çağrı
Korku Kültürü
İş Kültür ve İletişim'in biyografi serisi
Hilmi Ziya Ülken
0
black holes in the sky
(14.05.21)
(3)

netfilixin otomatik ödeme sorunu

turuncubisikletlihanfendi
netflixe 50liranın üstüne çıktığı için zamla otomatik ödeme alan kartımız hata verdi. netflixi arayınca bankayı aramanız lazım 3D yi kapatmaları lazım dedi banka bize 3d nin siteyle alakalı, bu bizle ilgili değil iki parça halinde çeksin netflix dedi.netflix de ödemeye müdehale edemiyor galibabaşka
netflixe 50liranın üstüne çıktığı için zamla otomatik ödeme alan kartımız hata verdi. netflixi arayınca bankayı aramanız lazım 3D yi kapatmaları lazım dedi
banka bize 3d nin siteyle alakalı, bu bizle ilgili değil iki parça halinde çeksin netflix dedi.
netflix de ödemeye müdehale edemiyor galiba
başka kartları denedik yine olmadı
kısacası netflix bankaya paslıyor banka netflixe devamlı ve ödeme yapılamadığı için ortada kalan biz olduk.
nasıl çözebiliriz bunu
0
turuncubisikletlihanfendi
(14.05.21)
Sorunuza cevap değil ama Papara kart çıkarın, netflixte her ay 15 TL indirim yapıyor papara card ile ödeyince. Youtube premiumda da aynı şekilde. Tavsiye ederim
0
cowboy
(14.05.21)
otomatik odemeyi kaldirip tekrar tanimlamayi denerseniz ne oluyor?
0
idexo
(14.05.21)
Gift card ya da başka kart denemelisin.
0
shredd
(14.05.21)
(10)

Yeni baslayan iliskide ufak tuhafliklar

karanlik yanim
Yeni iliskiye basladigim kadinla ilgili, kendisini cok begenip sevsem de, kafama takilan bazi seyler var. > Durduk yere bende “daddy issues” denilen seyden var diyor, babasiyla problemli, bu yüzden ailesinin geri kalanindan da uzak. Bu diger insanlarla iliskilerini nasil etkiliyor sorusuna kacamak y
Yeni iliskiye basladigim kadinla ilgili, kendisini cok begenip sevsem de, kafama takilan bazi seyler var.

> Durduk yere bende “daddy issues” denilen seyden var diyor, babasiyla problemli, bu yüzden ailesinin geri kalanindan da uzak. Bu diger insanlarla iliskilerini nasil etkiliyor sorusuna kacamak yanit veriyor.

> Iliskilerde fevri olabiliyorum, kafama yatmayan birsey olursa aniden cok soguyup arkama bakmadan uzaklasabiliyorum gibi birseyler söylüyor arada bir, gecmis iliskilerden örnekler veriyor.

> Su ana kadar beni haketmedigim sekilde iltifatlara bogup göklere cikariyor. Sürekli ne kadar mükemmel, ne kadar da asmis bir insan oldugumu ima eden seyler söylüyor her 10 dakikada. Sakaya falan vuruyorum ama iltifatin dozunu da ayarlayamadigini hissediyorum.

Bu seyler birbiriyle baglantili mi bilmiyorum, ama biraz tuhaflik hissediyorum, bu is bir yerde patlayacakmis hissi veriyor nedense. Varsa yorumlarinizi alirim.
0
karanlik yanim
(14.05.21)
Psikiyatrist değilim ancak borderline olabilir mi diye düşündüm.
0
pro9it9is9
(14.05.21)
herkesin kendine göre sorunları var aslında, kimse "geçmişsiz" değil. ama kendine çok net tanımlamalar koyan biri bundan da kolay kolay vazgeçip daha iyi olabilirmiş gibi gelmedi bana. yüzde 80 bir yerde patlayacak. ilişki başlı başlına zor bir şey zaman zaman iyi günü var kötü günü var anlaşamayıp hır gür birbirinize girdiğiniz dönemi var, hele sağlıklı bir psikolojide olmayan biriyle zor.
0
barisa
(14.05.21)
Şöyle bir olay olabilir. Diyelim kavga ettiniz. Üzüldü. Sen de diyelim çocuk gibi onunla ilgilenmedin. Daddy issues denen şey yüzünden seni suçlayabilir. Benimle ilgilenmedin gibi.

İkinci durumda da kavga ederseniz uzun bir süre konuşmayabilirsiniz. Çünkü soğuyunca her şey başa döner. Aranın düzelmesi zaman alır. Bu çok sık olursa yorucu olabilir.

Üçüncü durum da heyecandan. İlişki yeniyse taraflar o anki heyecanla böyle davranabilir. Bu durum zamanla normalde dönebilir.
0
dissendium
(14.05.21)
kız önceden uyarmış işte.

aynı şey başıma geldi birden fazla kez. "her gün mü böyle hoş bir hanımla tanışıyorum canım, birbirimizi sevmişsek yoluna oturturuz bi şekilde <3 <3" diyerek görmezden geldim. hepsinde bir süre sonra sanki hiç tanışmamışız gibi terk edildim djfjdk.

ben yol yakınken geri dön derim. "iyi de kızdı yahu, acaba denesek nasıl olurdu?" dediğin düşünce can yakmaz, bi süre sonra da gider. ama işte kendini verdiğin bir ilişki biterse belki yıllarca üzülüyor veya travma yaşıyorsun. kafana yatmıyorsa hiç girme bence o topa, bu tür problemlerin kendi kendini çözdüğü veya ilişki sırasında yok olduğu sanırım neredeyse hiç görülmemiştir. bugün görmezden gelirsin, yarın büyüyerek seni yutar o sorun.
0
der meister
(14.05.21)
Üçüncü madde için (bkz: love bombing)
Tuhaflık hissediyorsanız kızın aşırı ilgisi samimi olmadığındandır belki.
0
kobuzchu kiz
(14.05.21)
daddy issues var diyorsa kacarak uzaklas. sana bir dost tavsiyesi
0
nibba
(14.05.21)
Bence ilginç olmaya çalışıyor. Daddy issues'ün bile ne olduğunu bildiğini sanmam. Her babasıyla arası kötü olanda daddy issues olacaksa yandık. Eğer yeniyse ilişki sen kendin gözlem yapmaya, tanımaya çalış. Ilk baştaki sezgiler yanıltmaz ama genelde.
0
velvetmorning
(14.05.21)
Bomboş bir kız bence. Bende şu varrrrr, bende bu varrrr, ben tehlikeli nasty ve horny bir kızımmmm kafası. İlginizi çekiyorsa devam edin ne diyelim.
0
Hallegadola
(14.05.21)
ailedeki bir sorununu anlatmasi guzel. ancak kacamak yanit veriyor diyorsunuz, yani sizi bos bilgiye boguyor; sizin ne yapmaniz gerektigini, sizinle olan iliskisine yansimasini konusmuyor?

simdi verdigi bu "fevri davranip pat diye giderim." bilgisiyle siz ne yapabilirsiniz? bunu size niye anlatti?

asiri iltifat ve "basip gitme" tehlikesini soylemesi pek uyusmuyor. bir tuhaflik var, dogru hissediyorsunuz. kimse heyecandan on dakikada bir sizi arsa cikartmaz.

bu kadar hizli cikislarin, hizli da inisi oluyor.
0
buf-e kür
(14.05.21)
@velvet+1
Bana da sanki olduğundan farklı bir kişilik çizmeye çalışıyor gibi geldi. Çok kaptırma o yüzden kendini.
0
j r r tolkien hayrani
(14.05.21)
(1)

Bilgisayar ve yazıcı tavsiyesi

kljgslsdkjsd
MerhabalarHukuk bürosu için bir laptopa ve bir yazıcı/fotokopi/tarayıcıya ihtiyacım var ama anlamıyorum bu işlerden. Laptop için HUAWEI MateBook D14 düşündüm ama emin değilim. Yani öyle çok bir işim olmayacak klasik ofis işleri. onun yerine şunu al diyebilirsiniz ve evet hafiflik yanımda taşıyacağım
Merhabalar

Hukuk bürosu için bir laptopa ve bir yazıcı/fotokopi/tarayıcıya ihtiyacım var ama anlamıyorum bu işlerden.

Laptop için HUAWEI MateBook D14 düşündüm ama emin değilim. Yani öyle çok bir işim olmayacak klasik ofis işleri. onun yerine şunu al diyebilirsiniz ve evet hafiflik yanımda taşıyacağımdan dolayı benim için önemli. lakin ekran boyutu küçük mü gelir bilmiyorum.

neyse, yazıcı işinden hiç anlamıyorum. sık kullanılacak bir şey ama.
0
kljgslsdkjsd
(14.05.21)
Ben Epson L3151 aldım, her işimi görüyor. Lazer yazıcılar çok pahalı, kartuşluların da sarf maliyeti yüksek. En iyisi tanklılar bence.
0
cowboy
(14.05.21)
(1)

büyükadada restoranlar açık mı şu anda?

hopp
var mı adada yaşayan
var mı adada yaşayan
0
hopp
(14.05.21)
Hayır tam kapanma sürecinde hepsi kapalıydı. Şuan da kapalı
0
limonlu eksi
(14.05.21)
(1)

Flight XXXX adlı bir film vardı? Tam adı neydi?

gijilti
Filmin ismi "Flight 4579" gibi bir şeydi. Google biraz aradım ve bulamadım.------SPOILER-----Bir uçak düşmesi filmi. Hatırladıklarımı yazayım: Uçakta yeni evlenmiş bir çift vardı mesela: Dizüstü bilgisayrda düğün fotoğraflarına bakıyorlardı. Bir adam hastalanıyordu. Kalp krizi geçiriyordu galiba. Fi
Filmin ismi "Flight 4579" gibi bir şeydi. Google biraz aradım ve bulamadım.

------SPOILER-----
Bir uçak düşmesi filmi. Hatırladıklarımı yazayım: Uçakta yeni evlenmiş bir çift vardı mesela: Dizüstü bilgisayrda düğün fotoğraflarına bakıyorlardı. Bir adam hastalanıyordu. Kalp krizi geçiriyordu galiba. Filmin kurgusu şöyleydi: Aslında oksijen maskelerini kullandıktan sonra ölüyorlardı. Ama bu sonda gösteriliyordu. Oraya kadar ise aslında gerçek olmayan bir çeşit düşler anlatılıyordu.
Mesela hostesler F16'ların kendilerini izlediklerini söylemişlerdi. Sonda ise aslında o uçakların onları düşmeden evvel kurtarmak için gelen uçaklar oldukları anlaşılıyordu.
----SPOILER----
0
gijilti
(14.05.21)
Flight 7500?

www.imdb.com
0
himmet dayi
(14.05.21)
(3)

Parayı bulma ihtimali olan gem coinler?

bare gud dømmer meg
1,5 yıldan beri normal bir şekilde trade ediyorum. Acısıyla tatlısıyla yeri geliyor kâr yeri geliyor zarar yazıyorum. 10 bin dolar ile trade etmeye başlamıştım fakat aşırı fazla yol alamadım onu farkettim. Bundan sonraki süreçte elimde birkaç tane böyle gem proje olsun istiyorum birkaç yıl bulunsun
1,5 yıldan beri normal bir şekilde trade ediyorum. Acısıyla tatlısıyla yeri geliyor kâr yeri geliyor zarar yazıyorum. 10 bin dolar ile trade etmeye başlamıştım fakat aşırı fazla yol alamadım onu farkettim. Bundan sonraki süreçte elimde birkaç tane böyle gem proje olsun istiyorum birkaç yıl bulunsun belki alır başını gider milyoner eder bizi... Umut fakirin ekmeği. Bu tarz öneriniz var mı? Ufak miktarlarda portföyüme ekleyip unutucam 1-2 yıl bakmayacağım.
0
bare gud dømmer meg
(14.05.21)
Bunlar dışında mutlaka portföyünde bulunsun dediğiniz güzel projelerde varsa onlarıda söylerseniz mutlu olurum
0
🌸bare gud dømmer meg
(14.05.21)
BNB çok mantıklı geliyor, borsanın kendi coin'i ve bir çok işlem için BNB'ye çevirmen gerekiyor coinini. O yüzden bence takibe değer bir coin.
0
roket adam
(14.05.21)
al unutsa, borsaların kendi coinleri bence. gate token gibi.
0
rose parks
(14.05.21)
(4)

gitar akor okuma sorusu

antheros
mesela dsus 4'ün alttaki son iki notası neden çizgi şeklinde gösteriliyor da, nokta şeklinde gösterilmiyor?
mesela dsus 4'ün alttaki son iki notası neden çizgi şeklinde gösteriliyor da, nokta şeklinde gösterilmiyor?
0
antheros
(14.05.21)
en üstteki 2 tel çalınmadığı için veya palm mute yapıldığı için.
0
blackmamba
(14.05.21)
karışıklık olmasın. çalınmayan teller x ile gösterilir, çizgiyle değil.
tam çizgi çekildiyse bare.
dsus4 özelinde alt iki tellerdeki çizgi tek parmakla basabilirsin demek.
0
brakgn
(14.05.21)
@brakgn bare yapmadan ayrı ayrı parmaklarla çalsak da aynı sesi vermez mi?
0
🌸antheros
(14.05.21)
@antheros
verir farketmez.
0
brakgn
(15.05.21)
(4)

Vekalet Ücreti

silah taciri
Yakında taşınıyorum. Elektrik, su, gaz vb. benim üzerime. İş nedeniyle abonelikleri sonlandırma/taşıma olayını yapamayacağım. Babama bu abonelik işlemlerine özel olarak vekalet vereyim diyorum. Bu vekalet ücreti ne kadar olur?Not: vekalet genel olmayacak. Sadece abonelik işlemlerine istinaden verece
Yakında taşınıyorum. Elektrik, su, gaz vb. benim üzerime. İş nedeniyle abonelikleri sonlandırma/taşıma olayını yapamayacağım. Babama bu abonelik işlemlerine özel olarak vekalet vereyim diyorum. Bu vekalet ücreti ne kadar olur?

Not: vekalet genel olmayacak. Sadece abonelik işlemlerine istinaden vereceğim.
0
silah taciri
(14.05.21)
Nereye taşınıyorsunuz? Basit bir kira sözleşmesi yapıp aranızda abonelikleri babanız kendi üstüne alsın?
Bu aboneliklerde abone sahibinin gerektiği durumlar abonelik başlatma ve sonlandırmadır sanırım zaten o kadar ihtiyaç olacağını zannetmiyorum. İstanbul abonelikleri edevletten başlatılıp sonlandırılabiliyordu sanırım.
0
atom karincanin torunu
(14.05.21)
Sonlandırma işlemlerini geçen yıl ben tamamen online olarak yaptım. E-devletten iptal ettiren şirketler var.

Bunun dışında kendi sitesinden de yaptıranlar var.
0
armagan abanuz
(14.05.21)
Peki kaporayı nasıl alabilirim?
0
🌸silah taciri
(14.05.21)
Belirttiğiniz kendinize ait IBAN'a atıyorlar.
0
armagan abanuz
(15.05.21)
(6)

Yarın semt pazarları açık olur mu?

esinikaybetmiscorap.
Merhabalar, Soru başlıkta yer istanbul.Teşekkürler
Merhabalar,

Soru başlıkta yer istanbul.

Teşekkürler
0
esinikaybetmiscorap.
(14.05.21)
kural degismediyse, kisitlama suresince sadece pazar gunleri semt pazarlari kurulacakti. dolayisiyla cumartesi olmaz.
0
do you remember me
(14.05.21)
Cumartesi semt pazarları açık, pazar kapalı.

ilgili iç işleri bakanlığı genelgesi;

www.icisleri.gov.tr
0
hayaletimsi
(14.05.21)
Yarın da bayram olduğu için acaba bayram diye açmazlar mı diye düşünmüştüm bi aktivitem o oldu aktüel ürünleri de bitirdiler zaten :)
0
🌸esinikaybetmiscorap.
(14.05.21)
Az önce belediyeden gelen mesaj:
Icisleri Bakanligi tarafindan yayimlanan Pazar Yerleri Genelgesi'ne göre Semt Pazarimiz ve Yeryüzü Pazarimiz Covid-19 tedbirleri kapsaminda 15 Mayis Cumartesi günü 10:00 - 17:00 saatleri arasinda kurulacaktir. Sosyal mesafe kurallarina dikkat etmenizi rica ederiz. B002
0
harhar
(14.05.21)
Semt pazarları cumartesi 10:00 - 17:00 arası açık.
Aynı pazarcılar farklı yerlerde pazar kurduğu için bulunduğunuz bölgedeki satış oranına göre pazarcılar daha iyi satış yaptıkları pazarı tercih edebilirler. Yani kapanma öncesindeki pazar ortamı ve pazarcılar olmayabilir ancak cumartesi açık.
0
epitaf
(14.05.21)
Genellikle belediyeler instagram hesaplarında duyuruyor.
0
suicides underground
(14.05.21)
(14)

Amerikan hisseleri temettü hesaplamaları

liberal
Merhaba,Türkiye'de malesef evler uzun vadede dolar bazında deger kayediyor.Kira getirileri deneredeyse 300 aya yaklaştı.100.000 USD tutarında 850.000 TL'ye ev alsanız en fazla 3.000 TL'ye kira geliri elde edebiliyorsunuz.Amerikan borsalarında 100.000 USD'lik bir hisse alınca temettü geliri senelik n
Merhaba,

Türkiye'de malesef evler uzun vadede dolar bazında deger kayediyor.

Kira getirileri deneredeyse 300 aya yaklaştı.

100.000 USD tutarında 850.000 TL'ye ev alsanız en fazla 3.000 TL'ye kira geliri elde edebiliyorsunuz.

Amerikan borsalarında 100.000 USD'lik bir hisse alınca temettü geliri senelik ne kadar elde edilir hesaplayan bir site var mıdır.

Bazı hisseler büyümeye yönelikken bazı gayrimenkul şirketleri elde edilen karları direkt dagıtıyor ve hisse fiyat olarak yıllar boyu değişmezken temettü olarak diğer hisselere göre daha fazla temettü veriyor.

Özellikle bu hisselerinlini ögrenmek istiyorum.
0
liberal
(14.05.21)
Herşey temettü değil ama illa ben temettü istiyorum nakit akışı lazım kira gibi derseniz anlarım.

Hisse almayacaksınız hisse senedi fonu (ETF) alacaksınız. Hisse seçmek zor ve tecrübe gerektiren bir iş.

Burda temettü verimliliği yüksek olan, büyük etfler sıralı ama şu dengeyi iyi kurmak lazım başta dediğim gibi temettü her şey değil yüksek temettü verimi olan etf ana paradan yiyebilir,

etfdb.com

Ben bu etfi alırdım temettü verimi arasaydım hem verimi güzel hem de büyümesi.

etfdb.com

Not: vergi var onu atlamayın
0
Mcfly
(14.05.21)
Evler dolar bazında değer kaybediyor --> Doğru
Kira getirileri 300 aya yaklaştı --> yanlış yerden ev bakıyorsun. istanbulda 210-250 ay aralığında ev bulabilirsin.
850 binlik evin kirası 3 bin --> yanlış yerden ev bakıyorsun. 850 binlik evin kirası 4-5 binden az olmamalı.
ABD borsaları için --> parayı tr'ye getirdiğinde tl bazında karından vergi ödemen gerekiyor, bu da alacağın rakamı epey bir traşlayacaktır: medium.com
0
roket adam
(14.05.21)
@foreplay iyi niyetlerin için teşekkür ederim.

@roket adam ben mali müşavirim uyarın için çok teşekkür ederim.
850.000 TL'ye 5.000 TL kira nerede söylersen degerlendirmek isterim.
Aslında evlerde şöyle oluyor ev kirasını başta güzel kiraya veriyorsun ama ilerleyen yıllarda kiracın çıkmaz ise kira gelirin malesef enflasyon oranında artamıyor.

@mcfly öneriler için teşekkürler, bi sorum olacaktı.

Schwab US Dividend Equity ETF price 77,36 USD demekte.

dividend rate %2,09

etf'ten alsam dividend 0,50USD diyor.

Yani 77.360 USD lik etf alsaydım 500 USD mi temettü alacaktım. Neyi yanlış hesaplıyorum.
0
🌸liberal
(16.05.21)
ben de bu sene cok arastırdım dolar temettüsü verecek hisseleri

macy's vadı iyiydi sanırım baya

bir de at and t var

almadım tabi fakat ileride diğer hisselerden istediğim kazancı sağlarsam girmeyi düşünüyorum

temettü verimine göre geliri hesap edip sanırım yüzde 30 unu çıkarıyorsun, eline geçen miktar o oluyor

yüzde 30 da devlete verdiğimiz vergi
0
megacracker
(16.05.21)
megacraker işte ben şu kadar tutarında hisse alırsam şu kadar temettü alırım geçmiş yıllarda şu kadar alındı gibi bir site var mı.

illa ki vardır da nerede.
0
🌸liberal
(16.05.21)
www.dividendmax.com
linkte at and t hesaplamasını buldum
sahip olunan hisse sayısını girmek gerekiyor, diğer hisselere de uygulanabilir aynı sayfada

ayrıca investingteki şu sayfada geçmiş temettüler(hisse başına) gösterilmiş. burdan baya basit bulunabilir
www.investing.com
0
megacracker
(16.05.21)
@megacracker teşekkür ederim.

32,24 bir hisse bedeli

100.000 USD'ye 3.102 adethisse alınıyor.

Yani 835.000 TL'ye aldıgımız bu hisseden 1.613 USD ödeme alacagız.

Senede de 4 defa temettü ödüyor ve senede 4 adet ödeme yaptıgından 6.452 USD

Yani 53.874 TL

Bu evi en iyi hitimalle 250 Ayda kira gerisi yapsaydı 3.340 TL kira alacaktık senelik 40.080 TL yapıyor.

hisse senedi almak %30 daha mantıklı değil mi?

Tamam vergi var biliyorum.
Vergisiz konusuyorum.
0
🌸liberal
(17.05.21)
Merhaba,
www.marketbeat.com

Apartment Investment and Management Dividend Yield, History & Payout Ratio

Bu firmaya Baktım.

AIV Dividend Yield 30.39%

Yani ana parayı 3 senede çıkarıyor sonra da hep artı. Hadi 4 sene olsun.

Bir ev almak yerine bu hisseyi alıp temettü geliri elde etmek daha iyi değil mi.

Tamam hisse diğer hisseler gibi beş senelik süreçte tutar olarak büyümemiş pek. Fakat ev almak yerine daha da iyi değil mi.

%25-30 deli bir oran.
0
🌸liberal
(18.05.21)
Vergiyi ve diğer harcamaları düşünce kira geliriyle AT&T'nin dividend geliri aşağı yukarı aynı oluyor. Kiracı batmadığı sürece veya evde büyük bir tamirat gerekmedikçe yıllık 40k gelir garanti ama AT&T önümüzdeki 2 sene bütün çeyrekleri ekside kapatabilir. Ayrıca bütün parayı tek bir hisseye gömmek riskli.

Evle kiracıyla uğraşmadan mümkün olduğunca stabil diversified bir ETF'e yatırım yapayım diyorsanız VWRL veya muadili ETF'lere bakın bence.
0
bruce mclaren
(18.05.21)
Cevap yazmistim ama gitmemis tekrar yazayim cunku cok onemli bir konu.

Bu tarz temettu odeyen hisselerde ana parayi 3 senede cikartiyorlar tarzi cikarimlar yanlis cunku temettu verirken hisse fiyati temettu kadar dusuyor.Ornegin ustte bahsedilen AIV temettu dagitirken gecmis yillarda buyuyememis yani hisse senedi fiyatindan yemis hep.Temettu dagittikca hisse fiyati dusmus.Bu hic istenen bir sey degil.Sizin paranizi sol cebinizden alip sag cebinize koyup bir de bu tasimanin vergisini aliyorlar.At&T de ayni sekilde duzeltilmemis grafiklerde tatmin edici degil.Su an 31 dolarda ve 1997 yilinda da bu fiyattaymis.Ben uzun vadede kulliyen zarar goruyorum. 1997 yilinda para yatiran biri sadece %6.5 civari yillik temettu alip bir de bu temettulerin vergisini veriyor. Hisse riskini almayip bu kadar uzun vadeli eurobond alsa cok daha fazlasini kazanirmis. Ben begenmedim.

BU tarz firmalardan kacmak icin tradingviewda ilgili grafigi actiginizda sag altta temettuye gore duzeltilmemis grafigi secin.DUzeltilmemis grafikte hisse senedi fiyati temettulere ragmen artiyorsa Ok'dir o hisseye guvenebilirsiniz ancak temettuler yuzunden fiyat artamiyorsa hatta azaliyorsa hamallik yapiyorsunuz hatta yuksek ihtimalle firsat maliyetleri yuzunden zarardasiniz demektir.

Unutmayin ev aldiginizda kira aliyorsunuz ama ayni zamanda evin fiyati da yillar gectikce artiyor.Burada bahsedilen hisselerde ise sadece temettu aliyorsunuz ve malinizin degeri artmamis.Kisaca temettu almak icin de satislari ve karini arttiran hisse senedi secmek lazim.Sadece temettu oranina bakmak zararli cikmaniza yol acabilir
0
turkuaz
(18.05.21)
Eurobond neden düşünmüyorsun? %7 civarı USD faizi alırsın üstelik garantili.
0
redskull
(18.05.21)
turkuaz +1
evin son kullanma tarihi var, hissenin yok.
0
comp
(18.05.21)
comp tesekkurler katki icin.Ev ornegini konu anlasilsin diye verdim.Yoksa hisse senedi yerine ev alin seklinde bir mesajim yok, yanlis anlasilmasin.Satislari ve kari artan gelecekte de artma potansiyeli olan hisse senetlerini bulmak en onemli konu.Bu hisseleri buldugumuzda temettu veriyormus-vermiyormus az veriyormus-cok veriyormus cok onemli olmuyor.

Temettu yatirimina karsi degilim bu arada.Portfoyun bir kismiyla nakit akisi saglamak icin temettu hisselerine para park edilmesi guzel strateji.Yeter ki hisseler ozenle secilsin.Sadece temettu verimine bakarak degil.
0
turkuaz
(18.05.21)
@turkuaz, yorumların için çok teşekkür ederim.
"Unutmayin ev aldiginizda kira aliyorsunuz ama ayni zamanda evin fiyati da yillar gectikce artiyor." böyle bişey yok denecek kadar az, özellikle 2014 sonrası dolar bazında evin degerinden kar eden kişi sayısı yok denecek kadar az.

evet temettü hisseleri uçup kaçmıyor ama baktıgınızda da sürekli aynı tutarlarda, dediğiniz gibi temettüden arındırılmış hisse nasıl gözüküyor bulamadım, göremedim.

Ayrıca evet bazı hisseleri temettüden bagımsız düşününce gayet mantıklı, hatta temettü için hisse almak az rakamı kabul görmek gibi birşey çünkü bu hisseler yerine temettü vermeyip uçan kaçan hisseleri almak daha mantıklı olabilir.

sizin begendiginiz temettü hisseleri nelerdir.

@bruce mclare yorumların için teşekkürler.


@redskull, temettü daha cazip görüyorum.
0
🌸liberal
(20.05.21)
(5)

bisiklet pompası tavsiye

yillarin birikimi
manuel(elle,ayakla) veya otomatik(prizli,şarjlı) nasıl bir pompa tavsiye edersiniz?aktif olarak kullandığınız ve memnun olduğunuz bir model var mı?evde kullanacağım için araba çakmaklığına takılanlar tercih dışı.bisiklet: kross inzai 28inch https://bikestore.com.tr/kross-inzai-17-m-siyah-st8875
manuel(elle,ayakla) veya otomatik(prizli,şarjlı) nasıl bir pompa tavsiye edersiniz?

aktif olarak kullandığınız ve memnun olduğunuz bir model var mı?

evde kullanacağım için araba çakmaklığına takılanlar tercih dışı.

bisiklet: kross inzai 28inch bikestore.com.tr
0
yillarin birikimi
(14.05.21)
evde bir üst cevaptaki modelin aynısı
turlarda bu: www.aslibisiklet.com

ilkini yaklaşık 8 yıldır, ikincisini de bir 5 yıl civarı kullanıyorum.
0
filteria
(14.05.21)
decathlondan 20 liraya aldığım standart elli pompayı kullanıyorum ben. bisiklet üstüne taşıyorum hatta küçük olduğu için.
0
roket adam
(14.05.21)
Yol bisikleti için ayaklı pompa can kurtarıyor. Decathlon'un alüminyum pompasını kullanıyorum, çok memnunum. Evden çıkmadan şişiriyorum, sürüş esnasında başıma bir şey gelirse de yine Decathlon'un en ucuz pompası (birkaç sene önce 12 liraya almıştım) iş görüyor eve/toplu taşımaya gidene kadar.

www.decathlon.com.tr

www.decathlon.com.tr
0
chicha_v2
(14.05.21)
Decathlon'daki 20 liralık pompa yeter. Altı üstü hava üfleyen bir alet zaten, ucuzu da pahalısı da aynı.
0
ryhmer
(14.05.21)
ben de bir ekleme yapayım:

evde kullanacaksan cevap ayaklı ve göstergeli pompa.

20 TL'lik olan sadece yolda lastik inme-patlaması durumunda yola devam edebilmen için var. onu evde de kullanabilir, hatta iyi bir ufak pompayla 90-100 psi'yi bile görebilirsin ama kolun kopar o havayı vuracağım diye. var gücünle uğraşırken sibobu pert etme ihtimalin de var her zaman.

ayaklı-göstergeliyle 30 saniyede istediğin psi'yi görebilirsin.
0
filteria
(14.05.21)
(1)

dünyadaki makale sayıları

haintospik
merhaba,yıl yıl yayınlanan bilimsel makale sayılarını arıyorum ama google'a tam olarak ne yazacağımı bilemedim. arattıklarımda da doğru sonuca ulaşamadım. türkiye, abd, çin gibi ülkelerin yıl yıl makale sayıları lazım bir araştırma için bulamıyorum. ne yazmam lazım ?teşekürler.
merhaba,

yıl yıl yayınlanan bilimsel makale sayılarını arıyorum ama google'a tam olarak ne yazacağımı bilemedim. arattıklarımda da doğru sonuca ulaşamadım. türkiye, abd, çin gibi ülkelerin yıl yıl makale sayıları lazım bir araştırma için bulamıyorum. ne yazmam lazım ?

teşekürler.
0
haintospik
(14.05.21)
en.wikipedia.org
revistapesquisa.fapesp.br
ncses.nsf.gov
Nedense hep 2018'e kadar sayılar buldum.
annual paper numbers by countries diye aradım.
annual scientific publications by country diye de deneyin.
0
kobuzchu kiz
(14.05.21)
(2)

The goal of this group is to bring together artists from all disciplines

bu cümlede kullanılan "to" ? neden to kullanılmış? bunun yerine because yazsaydık olmaz mıydı?veya muadil sözcükler neler var? mesela "for"bir de birebir çevirisi nedir?
bu cümlede kullanılan "to" ?

neden to kullanılmış? bunun yerine because yazsaydık olmaz mıydı?
veya muadil sözcükler neler var? mesela "for"
bir de birebir çevirisi nedir?
0
(14.05.21)
bir araya getirmek deki -mek

Bu grubun amacı tüm disiplinlerden sanatcıları bir araya getirmektir.
0
Ruprect
(14.05.21)
be to + infinitive kalibi olarak gecer bu.

Kural, instruction, order verirken cumleyi, dili formal yapiyor. Hukumet komisyonu bilmemne icin olusturulmustur, su report sunun icin yazilmistir falan filan.

Ama en sik kullanilan yeri will, going to yerine gazete haberlerinde kullanilmasi
The leaders are to meet in Geneva, gazete basliklarinda are, is'de atiliyor Leaders to meet in Geneva oluyor mesela
0
neverletyougodown
(14.05.21)
(2)

Empresyonist ressamlardaki perspektif sorunu

plutongezegendegilmi
Bu 19. yüzyıl ressamlarının (Monet, Renoir, Cezanne, Pissarro vs.) resimlerinin hepsi ayakta duran bir insan gözü perspektifinden yapılmış. Bi allahın kulu da çıkıp kuşbakışı olsun, işte ne bileyim yere yakın bi açıdan olsun, odanın tavanının köşesinden falan olsun bakıp çizmemiş.Bu niye böyle? O dö
Bu 19. yüzyıl ressamlarının (Monet, Renoir, Cezanne, Pissarro vs.) resimlerinin hepsi ayakta duran bir insan gözü perspektifinden yapılmış. Bi allahın kulu da çıkıp kuşbakışı olsun, işte ne bileyim yere yakın bi açıdan olsun, odanın tavanının köşesinden falan olsun bakıp çizmemiş.

Bu niye böyle? O dönem perspektif/ışık bilen az, becerememişler mi? Yoksa "ben böyle görüyorum burayı, o yüzden böyle çiziyorum" gibi bir şey mi var? Niye böyle?
0
plutongezegendegilmi
(14.05.21)
güzel soru ben de merak ettim umarım bilen biri çıkar bizi aydınlatır çıkmazsa quaroda sorarız :)

pieter bruegel resimleri geldi aklıma daha 15. yüzyılda kalabalığı resmetmek için daha yüksekten baktığı resimleri var, 19. yüzyılda elbet biliniyordur fakat neden yaygın değil merak ettim
0
freebird5406_2
(14.05.21)
www.ulakbilge.com

Ayrıntılı açıklıyor:)
0
suicides underground
(14.05.21)
(4)

kablosuz router tavsiyesi

barbadoshayrettin
selam romalılar,(tl;dr: çekim gücünden memnun olduğunuz 2,4+5ghz gigabit portlu router/modem arıyorum)evde kablonet var, 100mbps kullanıyorum. modemim birazcık eski bir model ama hala çalışıyor. netmaster cbw-383z4son zamanlarda sorun yaşamaya başladım, atıyorum instagram mesajları dakikalar sonra u
selam romalılar,

(tl;dr: çekim gücünden memnun olduğunuz 2,4+5ghz gigabit portlu router/modem arıyorum)

evde kablonet var, 100mbps kullanıyorum. modemim birazcık eski bir model ama hala çalışıyor. netmaster cbw-383z4

son zamanlarda sorun yaşamaya başladım, atıyorum instagram mesajları dakikalar sonra ulaşıyor (şebekeye bağlıyken telefona hemen gelen mesajlar, wifi'a bağlanınca bariz çok geç geliyor) ve evin bazı noktalarında hiç çekmiyor.

ben de bir router alıp bu işi çözeyim dedim. birazcık araştırdım, fakat asus rt-68/dsl-68 için bile olumlu yorumların yanında çekim gücünün iyi olmadığı yorumları var. bu yorumlar ne kadar gerçekçidir bilmiyorum, fakat bu kadar çok olumsuz yorum olunca çekindim, fiyatları biliyorsunuz.

ubiquiti indoor (outdoor'lar yönlü muhtemelen ve mazallah üçüncü gözümüz falan çıkmasın iki tanesiyle bile yeterince kötü şeyler görüyoruz zaten) cihazlarda bile çekim gücü için olumsuz bir sürü yorum görünce buraya sorayım istedim.

kullandığınız ve çekim gücünden memnun olduğunuz, netmaster'dan ethernet ile alıp 2,4 ve 5ghz bağlantı yayabilecek modem/router tavsiye edebilirseniz sevinirim. fiyat en önemli kriter değil ama milyorlar da veremem tabii, dsl-68 bile çok pahalı ama bir kere verip kurtulmak adına razı olabilirim belki.

teşekkürler.
0
barbadoshayrettin
(14.05.21)
bence mesh cihazlara bakın. tekli paket alıp daha sonra ek cihazla genişletebilirsiniz. bende tplink deco e4 var, çok memnunum. 100 mbit superonline fiber var bende, kendi modeminin wi-fi’ını kapattım, modeme sadece deco’lardan biri bağlı, ona da kablolu ve kablosuz olarak tum cihazlar bağlı, çok memnunum. kablosuz olarak 100 mbite de çıkıyor, menzili de fazlasıyla geniş. daha önce de benzer duyurulara yazmıştım, 12. kattayım, sokaktan bile bağlanıyor :)
0
orient blue
(14.05.21)
tam lezzetli çipetpet öneri, bakıyorum teşekkür ederim. tek dezavantajı ethernet portunun gigabit olmaması gibi görünüyor. aslında en önemli kriter değil, fakat ileride internet hızını yükseltirsem veya ara sıra gereken cihazlar arası veri transferinde iyi olsun diye istemiştim.

başka öneri de varsa alırım :)
0
🌸barbadoshayrettin
(14.05.21)
E4 modeli 100 mbit, m4 ve üstü modeller gigabit ethernetli. Çapraz şekilde alt ya da üst model tüm decolar birbiriyle eşleşip kablosuz mesh ağı kurabiliyor (2.4 ve 5ghz tabii ki, otomatik çalışıyor, ikisi aynı anda aktif). Hatta ben de bir tane gigabit ethernetli m4 alıp halihazırda kullandığım switchi de gigabit olanla değiştirip mevcut ağı yenilemeyi düşünüyordum :) şu an zaten internet bağlantım 100 mbit ama ilerde daha da hızlanırsa hazırlık olsun, hem yerel ağda stream falan da daha hızlı olur.

Bir de menzil genişletici gibi düşünmeyin bunları, çok daha verimli ve yetenekli, en basiti repeater’larda olduğu gibi ping süresi tavan yapmıyor, kablolu olarak nasılsa kablosuz da öyle. Elbette mesafe arttıkça süre uzuyor ama yine de repeaterlarla kıyaslanmaz.
0
orient blue
(14.05.21)
evet öyleymiş, ben de m4'e doğru yükseliyorum şu an. yorumları da okuyup dalacağım herhalde.
teşekkürler.
0
🌸barbadoshayrettin
(14.05.21)
(6)

Biontech ilk yada 2. dozdan sonra covid olan var mı?

sonhakan
Simovac içinde sordum aynı soruyu. Etkinlik farkını anlamaya çalışıyorum
Simovac içinde sordum aynı soruyu. Etkinlik farkını anlamaya çalışıyorum
0
sonhakan
(14.05.21)
Bunu bu şekilde anlayamazsiniz ki; arada bir sürü değişken var. Aşının yapıldığı zaman, antikor üretme zamanı, bireysel farklılıklar vs. Bilimsel olarak bakıldığında biontech daha etkin, sinovac bir miktar koruma sağlıyor, yoğun bakıma yatislari büyük oranda azaltıyor. Yapılan çalışmalar bu şekilde açıklanıyor.

Buna da cevap vereyim; ikinci doz aşıyı olduktan bir hafta sonra hasta olan var ama henüz antikor gelismemisti büyük ihtimalle.
0
fraise
(14.05.21)
Sinovac ile biontech olan kişi sayısı aynı olmadığı ve biontech aşılamaları nispeten yeni başladığı için tr özelinde buna dair net bilgi bulamayabilirsiniz.

Bunun dışında ben duymadım zaten biontech olan sadece 2 tanıdığım var.
0
helena
(14.05.21)
İlkinden sonra oldum
0
kisa
(14.05.21)
aşılar covid olmanı engellemiyor ki zaten? yoğun bakıma düşmeni engelliyor, yine covid olacaksın yani.
0
roket adam
(14.05.21)
Biontech ilk dozdan bir hafta sonra oldum. Çok hafif geçirdim.
0
ozgurluk savascisi
(14.05.21)
ilkinden sonra olan arkadaşım ateşli bir günle atlattı. eşi aşısız geçirdi hastaneye yattı.
0
mikahakkinen
(14.05.21)
(3)

Sokağa çıkma kısıtlaması hk

makarnacanavari
MerhabaBugün annem evini taşıyor. İzin belgem yok. Yardıma gitmek istiyorum . Özel aracım da yok. Taksiyle gitsem sorun olur mu acaba? Ne durumda sokaklar? İçim hiç el vermiyor tek başına o kadar işle uğraşmasına.Lokasyon İstanbul
Merhaba
Bugün annem evini taşıyor. İzin belgem yok. Yardıma gitmek istiyorum . Özel aracım da yok. Taksiyle gitsem sorun olur mu acaba? Ne durumda sokaklar? İçim hiç el vermiyor tek başına o kadar işle uğraşmasına.

Lokasyon İstanbul
0
makarnacanavari
(14.05.21)
Durdururlarsa ceza yersin. Taksileri durduruyorlar çevirmelerde.
0
roket adam
(14.05.21)
Mesafe çok uzak mı ? Yürüyerek gidemez misin ?
0
sylr
(14.05.21)
Maalesef yürüme mesafesi değil, taksi olayını da biliyorum işte özel araçları pek durdurmuyorlar. Neyse geçti artık.
0
🌸makarnacanavari
(14.05.21)
(13)

Simovac 2 doz olup covid olan örnek var mı?

sonhakan
....
....
0
sonhakan
(14.05.21)
Arkadaşım var
0
ats
(14.05.21)
teyzem + anneannem
0
ronartest
(14.05.21)
Aşıdan ne kadar sonra oluyor acaba ?
Sözlükte başlığı vardı sinovac ikinci dozu vurulduktan sonra 2. Aydan itibaren yüksek antikor seviyeleri ulaşabiliyor. 2. Ay öncesi hele ki vurulduktan hemen sonrası antikor seviyeleri düşük. Sanırım sinovac olanlar burada hata yapıp ikinci dozdan hemen sonra tedbirlere dikkat etmiyor galiba
0
infernalcadre
(14.05.21)
Olan var ama çok hafif geçirdi; Arkadaşımın anneannesi.
0
fraise
(14.05.21)
2. dozdan en az 20 gün sonra tam etkinlik sağlanıyormuş. bu da önemli. 2. dozu vurulduğum gün bende koruma başladı diyemiyorsun yani
0
burya
(14.05.21)
Şöyle söyleyebilirim, çevremde sinovac olan 300-400 küsür insan var (sınıf arkadaşlarım) hasta kimse duymadım. Temaslı Olanımız vardı ama buna rağmen pozitif kimse duymadım. Yaş aralığımız 21-24. Ama hastanede çalışan orta yaşlı-yaşlı hemşirelerden birkaçı olmuş, hocamız söyledi.
0
helena
(14.05.21)
Teyzem oldu. Ama semptomsuz atlattı. Yaş 63 Koah hastası
0
suicides underground
(14.05.21)
işyerinden arkadaşım. hafif atlattı +1
0
surprise
(14.05.21)
iki teyzem, ayrı şehirlerde oldular. yaşları 65-70, ikisi de hafif sayılabilecek düzeyde -en azından evde- atlattı.
0
asisamus
(14.05.21)
dedem 2. dozdan 1 ay sonra öldü, covidden
0
denizgonen
(14.05.21)
annem ve babam.
ikinci dozdan iki hafta sonra pozitiftiler. ikisi de hafif atlattı.
0
baskabirsekildeolabilirdi
(14.05.21)
Doktor bir arkadasim oldu
0
esmeralda villalobos
(15.05.21)
Komşumuz 2. Dozdan 1 hafta sonra covidden öldü. Sağlık bakanı yanlış hatırlamıyorsam ilk doz itibariyle 42 gün demişti antikor oluşması için. Belki henüz oluşmadığından kaybettik teyzeyi.
0
somethinginthewayshemoves
(15.05.21)
(5)

şampiyonluk maçları

biseysorucam
Arkadaşlar selam,Digiturkum yok, yarınki maçları internet üzerinden sorunsuz şekilde nasıl izleyebilirim? link olayına girsem takılıp duracak, bununla ilgili tek maçlık öde izle gibi bir seçenek var mı daha sağlıklı yayın alabileceğim? evde kablo tv var ama onun da saçma sapan tarifeleri var. ne öne
Arkadaşlar selam,

Digiturkum yok, yarınki maçları internet üzerinden sorunsuz şekilde nasıl izleyebilirim? link olayına girsem takılıp duracak, bununla ilgili tek maçlık öde izle gibi bir seçenek var mı daha sağlıklı yayın alabileceğim? evde kablo tv var ama onun da saçma sapan tarifeleri var. ne önerirsiniz?
0
biseysorucam
(14.05.21)
(git: 1479140)

tüm maçları izleyeyim dersen onun fiyatı 89 TL.
0
himmet dayi
(14.05.21)
kaçak bahis sitelerine üyeliğin varsa onlar yayın veriyor.
0
mikahakkinen
(14.05.21)
89luktan aldım dayıcım. Umarım takılmaz ya çok ama malum sitelerden daha çok takılacağı kesin
0
🌸biseysorucam
(14.05.21)
Malum sitelerde*
0
🌸biseysorucam
(14.05.21)
Takılmaz. BeinConnect en son yıllar önce takılıyordu. O sorunu çözdüler çok önceden.
0
himmet dayi
(14.05.21)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.