[]

hiç çekmeyen wi-fi - mesh sistem ya da powerline çözüm olur mu?

Merhaba arkadaşlar,

oturma odasında kablonet modemi var ve son aylarda bulunduğu oda dışında hiçbir yerde wi-fi ağı çekmiyor. şimdi sorum şu :

daha stabil bir bağlantı için (laptopum için özellikle) powerline almayı düşünüyorum. ancak powerline cihazı için mutlaka ayrı bir priz olsun deniyor, priz çoklayıcı ile kullanmayın deniyor. Ancak modemin bulunduğu odada tek bir priz var ve o prize tv- ev telefonu- modem - uydu cihazının mutlaka takılı olması gerekiyor. bu şekilde priz çoklayıcıya takıldığında hiç bağlantı kurulamaz mı? performans düşmesine razıyım, yeterki bağlantı kurulsun.

alacağım ürün şu:

www.amazon.com.tr

ikinci sorum, çalışma odasına bu ürünün diğer eşi (wi-fi özellikli olanı) takıldığında, ürün elektrik hattı üzerinden aldığı sinyali mi wi-fi ye çeviriyor, yoksa odamda hiç çekmeyen wifi ye ulaşmayamı çalışacak?

bir de şu ürün ile kıyaslama yapıldığında hangisini tavsiye edersiniz?

www.amazon.com.tr

yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.

 
duvardaki prizle aletin arasında 3lü olmasın isteniyor powerlineda. aletin üstündeki prize 3lüyü takıp devam edebilirsin.


  • 10032007  (14.05.21 19:21:26) 
Ben ilk linkteki ürünü kullandım. "biraz" faydası oldu, hiç çekmiyordu ama iki diş çekmeye başladı gibi. En son dellenip 25 metre kablo çektim, misler gibi çalışıyor şu an. Eğer laptop'ı alıp kucağınızda gezdirmiyor, masada kullanıyorsanız kablo çekin, kafanız rahat etsin.


  • plutongezegendegilmi  (14.05.21 19:34:00) 
1. Bu cihazi direk prize, uclu prize de bu cihaza baglayin.
2. Sinyali tasimak icin elektrik kablosunu kulaniyor.
3. Hangisini tercih edeceginiz daha cok kullanim seklunize gore degisir. Detay vermelisiniz.
4. Dorckrocun soyledigi model yanlis.
5. Kablo cekme durumunuza gore kesin bisey soylemek icin evin planini ve duvarlarda kullanilan insaat malzenelerini bilmek lazim ama AP kullanmanizi oneririm.
  • Kirmizibavul  (15.05.21 02:33:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.