[]

kablosuz router tavsiyesi

selam romalılar,

(tl;dr: çekim gücünden memnun olduğunuz 2,4+5ghz gigabit portlu router/modem arıyorum)

evde kablonet var, 100mbps kullanıyorum. modemim birazcık eski bir model ama hala çalışıyor. netmaster cbw-383z4

son zamanlarda sorun yaşamaya başladım, atıyorum instagram mesajları dakikalar sonra ulaşıyor (şebekeye bağlıyken telefona hemen gelen mesajlar, wifi'a bağlanınca bariz çok geç geliyor) ve evin bazı noktalarında hiç çekmiyor.

ben de bir router alıp bu işi çözeyim dedim. birazcık araştırdım, fakat asus rt-68/dsl-68 için bile olumlu yorumların yanında çekim gücünün iyi olmadığı yorumları var. bu yorumlar ne kadar gerçekçidir bilmiyorum, fakat bu kadar çok olumsuz yorum olunca çekindim, fiyatları biliyorsunuz.

ubiquiti indoor (outdoor'lar yönlü muhtemelen ve mazallah üçüncü gözümüz falan çıkmasın iki tanesiyle bile yeterince kötü şeyler görüyoruz zaten) cihazlarda bile çekim gücü için olumsuz bir sürü yorum görünce buraya sorayım istedim.

kullandığınız ve çekim gücünden memnun olduğunuz, netmaster'dan ethernet ile alıp 2,4 ve 5ghz bağlantı yayabilecek modem/router tavsiye edebilirseniz sevinirim. fiyat en önemli kriter değil ama milyorlar da veremem tabii, dsl-68 bile çok pahalı ama bir kere verip kurtulmak adına razı olabilirim belki.

teşekkürler.

 
bence mesh cihazlara bakın. tekli paket alıp daha sonra ek cihazla genişletebilirsiniz. bende tplink deco e4 var, çok memnunum. 100 mbit superonline fiber var bende, kendi modeminin wi-fi’ını kapattım, modeme sadece deco’lardan biri bağlı, ona da kablolu ve kablosuz olarak tum cihazlar bağlı, çok memnunum. kablosuz olarak 100 mbite de çıkıyor, menzili de fazlasıyla geniş. daha önce de benzer duyurulara yazmıştım, 12. kattayım, sokaktan bile bağlanıyor :)


  • orient blue  (14.05.21 13:02:51) 
tam lezzetli çipetpet öneri, bakıyorum teşekkür ederim. tek dezavantajı ethernet portunun gigabit olmaması gibi görünüyor. aslında en önemli kriter değil, fakat ileride internet hızını yükseltirsem veya ara sıra gereken cihazlar arası veri transferinde iyi olsun diye istemiştim.

başka öneri de varsa alırım :)
  • barbadoshayrettin  (14.05.21 13:43:16) 
E4 modeli 100 mbit, m4 ve üstü modeller gigabit ethernetli. Çapraz şekilde alt ya da üst model tüm decolar birbiriyle eşleşip kablosuz mesh ağı kurabiliyor (2.4 ve 5ghz tabii ki, otomatik çalışıyor, ikisi aynı anda aktif). Hatta ben de bir tane gigabit ethernetli m4 alıp halihazırda kullandığım switchi de gigabit olanla değiştirip mevcut ağı yenilemeyi düşünüyordum :) şu an zaten internet bağlantım 100 mbit ama ilerde daha da hızlanırsa hazırlık olsun, hem yerel ağda stream falan da daha hızlı olur.

Bir de menzil genişletici gibi düşünmeyin bunları, çok daha verimli ve yetenekli, en basiti repeater’larda olduğu gibi ping süresi tavan yapmıyor, kablolu olarak nasılsa kablosuz da öyle. Elbette mesafe arttıkça süre uzuyor ama yine de repeaterlarla kıyaslanmaz.
  • orient blue  (14.05.21 14:02:45 ~ 14:04:15) 
evet öyleymiş, ben de m4'e doğru yükseliyorum şu an. yorumları da okuyup dalacağım herhalde.
teşekkürler.

  • barbadoshayrettin  (14.05.21 14:27:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.