Giriş
(1)

Kan sulandirici kullanirken dis cekimi

e mice
Coraspin kullaniyorum asinin pihti riskine yonelik. Bu surecte dis cekimi olur mu? Ya da coraspin kullanimi kesilip ne kadar sure sonra cekim yapilabilir bilen var mi ki?
Coraspin kullaniyorum asinin pihti riskine yonelik. Bu surecte dis cekimi olur mu? Ya da coraspin kullanimi kesilip ne kadar sure sonra cekim yapilabilir bilen var mi ki?
0
e mice
(01.08.21)
doktor değilim. ama coraspin ağır sulandırıcı değil.
ancak kan sulandırıcı kullanan birinin prosedürü kısaca, diş çekiminden 3-4 gün önce ilaç kesilir. clexane/oksapar ya da muadili enjeksiyona geçilir. diş çekiminden sonra da 2-3 gün devam eder ve normal ilacına geri dönersin.
0
qxgviper
(02.08.21)
(5)

Saçlarım tam olarak ne renk ??

hindistan cevizi
Koyu kahverengi mi, biraz kızıllık içeren kestane mi ? Gün ışığı kapalı ortam fotosunda. Bi de güneş ışığında terastaki haliyle bakarsak. Boyasız saçım. Tenim de beyazdan koyu açık buğday gibi.Biraz rengini açsam evde saç açıcı spreylerle kızıllaşıp turuncu gibi olur mu sizce ? :/
Koyu kahverengi mi, biraz kızıllık içeren kestane mi ? Gün ışığı kapalı ortam fotosunda. Bi de güneş ışığında terastaki haliyle bakarsak. Boyasız saçım. Tenim de beyazdan koyu açık buğday gibi.

Biraz rengini açsam evde saç açıcı spreylerle kızıllaşıp turuncu gibi olur mu sizce ? :/
0
hindistan cevizi
(01.08.21)
Saç rengimiz çok benziyor . Küllü koyu kumral, buzlu kestane gibi farklı isimleri var.

Önde güneşten açılmış gibi doğal renkler var ben de spreylerle açtım saçım ilk seferlerde çok güzel oldu ama sonra özellikle kışa doğru inanılmaz turunculaştı. Önermem.

Güvendiğim bir kuaföre çook doğal 2 ton açtırmak istiyorum gölge gibi olsun dedim tam istediğim gibi oldu hem de açıcı olmadan boyadıkları için görenler güneşten mi açıldı saçın dediler.
0
bugun hava gunluk gureslik
(01.08.21)
ilk fotoğrafta küllü kumral gibi duruyor. saç renginiz çok güzel, ben olsam hiç dokunmam bile :)
0
elma
(01.08.21)
Saç renginiz cok güzel +1
0
westblack
(01.08.21)
Dokunma +1
0
Bruce
(01.08.21)
bu saçta hiç kızıllık yok. açıcıyla oynarsanız sarımsı olur altın tonları
0
ala09
(01.08.21)
(2)

Enezde yazlığı olan var mı?

Neyazayım
Merhaba Enez tarafından yazlık almayı düşünüyoruz. 5 yıldır yazları Ayvalıktayız. Ama burda bir poyraz tuttumu en az 10-15 gün devam ediyor ve dalgadan denize giremiyorsun. Enezde de böyle bir şey var mı?Deniz sezonu ne zaman başlar ne zaman biter? Dalga olur mu?Dalgadan bıktık.
Merhaba
Enez tarafından yazlık almayı düşünüyoruz. 5 yıldır yazları Ayvalıktayız.
Ama burda bir poyraz tuttumu en az 10-15 gün devam ediyor ve dalgadan denize giremiyorsun.
Enezde de böyle bir şey var mı?
Deniz sezonu ne zaman başlar ne zaman biter?
Dalga olur mu?
Dalgadan bıktık.
0
Neyazayım
(01.08.21)
Enez'de çok sivrisinek var. Ayrıca Saros körfezinde olduğu için ve rüzgar denizden estiği dönemlerde aynı problem Enez'de de var. Ben çok fazla önermem.
0
faizsizbankacilik
(01.08.21)
Ayvalik birakilip Enez'e gelinmez. Her yer sivrisinek
0
balpolen
(01.08.21)
(2)

Dolar hesabım doğru mu?

mimo
doların tl karşısındaki değeri fonksiyonunda, `bütün` diğer etkenleri görmezden gelirsek: [şu anki 1 dolar/tl] - (365 günlük Us enflasyon) + (365 günlük Tr enflasyon) = 1 sene sonraki dolar/tlhesabım doğru muyanlış mıo halde sadece enflasyonları hesaba katarak nasıl hesap etmeli, tane tane gösterir
doların tl karşısındaki değeri fonksiyonunda, bütün diğer etkenleri görmezden gelirsek:

[şu anki 1 dolar/tl] - (365 günlük Us enflasyon) + (365 günlük Tr enflasyon) = 1 sene sonraki dolar/tl

hesabım doğru mu

yanlış mı
o halde sadece enflasyonları hesaba katarak nasıl hesap etmeli, tane tane gösterir misiniz

tşk
0
mimo
(01.08.21)
Enflasyon orandır. Toplama ya da çıkarma ile değil, çarpma ve bölme ile hesaplamak lazım. Ancak dolar ve enflasyon arasında korelasyon olabilir ama neden-sonuç ilişkisi olmadığı için böyle bir hesap zaten yapılamaz.
0
himmet dayi
(01.08.21)
evet diger tum etkenleri gozardi edersen (iki para birimi de vakum icinde, birbirleriyle iliskileri yok dersek) iki para biriminin arasinin enflasyon farki kadar acilmasi beklenir. benim akla yatmasi icin dolandirilmis hesabim şöyle:

diyelim ki 1$'i bugun 8.5 tl ile alabiliyoruz. diyelim ki tr enflasyon %20. diyelim ki abd enflasyon 0. bu durumda seneye 1$'i 8.5 x 1.2 = 10.2 liraya almamiz beklenir.

ama abd enflasyon 0 degil. diyelim ki %2.

seneye 8.5 x %20 tl ile 1 x %2 dolar almamiz beklenir. yani 8.5 x 1.2 liraya 1 x 1.02 dolar. yani 10.2 liraya 1.02 dolar.

1.02 dolar 10.2 lira edecekse, 1 dolar kac lira eder? dogru orantiyla 10.2 / 1.02 = 10 lira. seneye bu durumda 10 lira ile 1 dolar alabilmemiz beklenir.
0
robokot
(01.08.21)
(10)

Taşınmak için toplanmaya nereden başlayayım?

kaptan maydanoz
1+1 ev tek kişiyim. Eşyam çok da az sayılmaz. 1 hafta sonra taşınıyorum. Nereden nasıl başlayayım bilemedim ya. Yakın zamanda taşınmış olan varsa bir sıralama alabilir miyim? İdeal paketleme sırası ..
1+1 ev tek kişiyim. Eşyam çok da az sayılmaz.
1 hafta sonra taşınıyorum. Nereden nasıl başlayayım bilemedim ya. Yakın zamanda taşınmış olan varsa bir sıralama alabilir miyim? İdeal paketleme sırası ..
0
kaptan maydanoz
(01.08.21)
Aklıma geleni yazayım belki birileri geliştirir.

Kisliklar vakumlu poşete konur sonra kolilenir
Halılar
Belki perdeler ya da tüller
Mutfak eşyaları
Bir tane kirli çamaşır torbası yapılır ve son günlerde çamaşırla ugrasilmaz.
Kıyafetlerin çoğu
Aklıma gelen sıralama böyle oldu ama tecrübeye dayalı değil
0
kisa
(01.08.21)
Kışlık giysiler, ayakkabılar, şu an kullanılmayan yastık yorgan nevresim gibi bir hafta içinde gerekmeyeceği kesin olan şeyleri kolileyerek başlayabilirsiniz bence. Hatta tatile gider gibi bir haftalık giysi çamaşır ayırın ufak bir çantaya, kalan hepsini toplayın.

Kitaplık varsa kitaplar, evraklar, raflardaki dekoratif her şeyi kolileyebilirsiniz.

Temizlik malzemelerini gerekirse kolay ulaşacağınız bir şekilde toplayın, kolinin ağzını açık bırakın.

Mutfağı sona bırakın bence, orada da fazla kullanmadığınız şeylerden başlayın toplamaya, son 1-2 gün tek çatal kaşık tabak bardak bırakıp gerisini toplayın mesela. Büyük eşyaları zaten taşımacılar halledecektir. Buzdolabının içindekileri tüketmeye bakın, belki kalanlar için bir termos çanta gerekir, bizim taşımacılar hallediyordu onu da.
0
kobuzchu kiz
(01.08.21)
Kitaplar ve kisliklar ile başla.
0
westblack
(01.08.21)
tasinmak gereksiz tutulan seylerden sonunda kopup hafiflemek icin super bir firsattir. ben evdeki cer cop gereksiz ne varsa atarak baslardim. "bir gun gerekir belki" diye diye ev doluyor sonra.
0
robokot
(01.08.21)
robo +1.

Onun haricinde en onemliden en onemsize gore siralayip paketlerdim. Zira en son tasinirken zamanim ve aracta yerim bitti ve her seyi tasiyamadim. Neyse ki kalan her sey tabak canakti.
0
hot potato
(01.08.21)
Valla ben de genelde eski elbiselerle falan baslarim. Siralamam da 2 ya da 3 adimdan olusur cogunlukla.

3 adimli siralamam

Baslangic -> Kislik elbiseler
Ara adim -> Random kafama gore takilma
Kapanis -> Mutfak

2 adimli siralama

Baslangic -> Elbiseler
Son adim -> Son 2 gece random takilma
0
j r r tolkien hayrani
(01.08.21)
taşıma şirketi nasıl olsa bir şekilde taşıyor. Bence hiç panik yapmayın.
İç çamaşırlarınız gibi ellenmesini istemediğiniz şeyleri bavula koyun, elektroniklerden özeneceklerinizi kenara ayırın, kablolarını kendiniz sökün. Uzatma kablosu ve üçlü prizlerin nerede olduğunu unutmayın yeter.
Bir bavula da taşındığınız gün için çarşaf, nevresim, pijama, diş fırçası, şampuan vs. ayırdınız mı oldu bitti.

Ben hiçbir taşıma şirketinin gelip de "bu evi taşıyamayız" dediğini duymadım. Bir şekilde halleniyorlar :)
0
michael_knight
(01.08.21)
öncelikle taşındığında ilk neyi yerleştireceksen onları kenara koy ve en son kutula.

ilk taşındığında öncelikli olan aşağıdakiler oluyor.

kutuları açmak için bıçak, elektrik vs işleri için tornavida
temizlik malzemeler, /gerçi terlikle evi taşırlarsa belki ev temiz kalır ama zor
terlik
su
tuvalet kağıdı, havlu, şampuan vs
çarşaf
yastık
pijama
perde
tv kumandası ve modem oluyor - bu yerini kaybetme diye

hemen makineyi kurdur ve perdeleri yıka as
yatağını kurdur, çarşafı ser yat.

kampta bile önce ateş ve yatacak yer ayarlanır ;)

kolay gelsin
0
janderzel zartanyan
(01.08.21)
Nasıl toplarsanız toplayın ama kolilerin üzerine, içinde neler olduğunu yazmayı ihmal etmeyin. Boşaltmak daha önemli.
0
enolgun
(01.08.21)
Yukarıdakilere ek olarak kendinize bir "ilk gün bavulu" yapın.
İçine bir nevresim takımı + yastığınız, pijama, bir takım iç çamaşırı, yüz havlusu, banyo havlusu / bornoz, diş fırçası (traş takımı), varsa kullanılan ilaçlar, tarak, terlik, ertesi gün giyilecek bir set kıyafet koyun.
0
SiyamkedisiZorro
(02.08.21)
(22)

6.5-7k maaşla 4300 kredi ödemek mantıklı mı

mg3929
Kiradan bıktım, ev almak istiyorum. Çekmek istediğim kredinin geri ödemesi 4.3k, şu an 6.5k falan maaş alıyorum, yılbaşında 2-2.5k arası bir artış olur diye bekliyorum. Sizce 4.3k kredi çekip bi ev alsam mı? Güncel 1.7k kira ödüyorum merkezi bir konumdayım ama muhiti pek sevmiyorum.
Kiradan bıktım, ev almak istiyorum. Çekmek istediğim kredinin geri ödemesi 4.3k, şu an 6.5k falan maaş alıyorum, yılbaşında 2-2.5k arası bir artış olur diye bekliyorum. Sizce 4.3k kredi çekip bi ev alsam mı? Güncel 1.7k kira ödüyorum merkezi bir konumdayım ama muhiti pek sevmiyorum.
0
mg3929
(01.08.21)
aaal
0
ala09
(01.08.21)
Valla bence hic mantikli degil.
0
j r r tolkien hayrani
(01.08.21)
Istanbulda ve yalnızsan bu bütçeyle mantıksız.
Zam artış oranın da mantıksız.
Maaş kesin 9-10 k olsun, biraz peşinat da varsa o zaman bakarsınız.
0
rewlack
(01.08.21)
4.3 geri ödeme bence iyi. Ama tek başınaysanız ve başka geliriniz de yoksa çok çok zor.
0
ruhen hastayim ben
(01.08.21)
maaş artmadan ev borcuna girerseniz 2-2,5k arası artış yapmazlar. düzgün zammı paraya ihtiyacı olmayana yapıyorlar. kim muhtaçsa en az zammı alır. ben olsam böyle bir riske girmezdim. maaş kesin olarak 9 olacaksa o zaman düşünülebilir.
0
himmet dayi
(01.08.21)
6.5'dan 9'a artis olmaz, ona bel baglama.

Ev temel bir ihtiyac. Hayatin her alanini etkiliyor. Ihtiyac duyuyorsan almalisin.
0
rm
(01.08.21)
Ben Turkiye'de olmadigim icin belki yabanciyim mevzuya ama 6500 geliri olan birine bankanin 4300 lira odemesi olacak kadar kredi vermemesi lazim.
0
hot potato
(01.08.21)
Artış kesin arkadaşlar buna göre yorum yaparsanız sevinirim.
0
🌸mg3929
(01.08.21)
Al abicim al, durduk yere ev sahibi olmuş olacaksın. yatırım için alıyor olsaydın alma derdim.
Yalnız krediler çok yüksek. krediyi öyle bir çek ki, faizler düştüğünde tekrar yapılandırabilesin.
0
etna
(01.08.21)
@hot potato aylık gelirin %70'i taksitli kredi çekebiliyorsunuz.


cevaba gelelim:
başka borcun yoksa, minimum 2-3 sene de çok bir tatil vs. yapmam. harcamlarımı daha düzenli yaparım dersen mantıklı. 2-3 sene dişini sıkman gerekecektir ama.


gerçi bu enflasyonla 1 sene bile olabilir :)


direkt cevabımı vereyim: mantıksız değil.
0
syozkn
(01.08.21)
şeftalinin 19 , salatalığın 10 lira olduğu bir ülkede yaşıyoruz.

ekonominin marmara denizi gibi dalgalı, işinin pamuk ipliğine bağlıolduğu bir ülkede.

bu şartlarda herşey risktir, işsiz kalabilirsin veya maaşın kuş kadar kalabilir.

icralık olup ödediğin miktarı bile kaybedebilrisin.

bu soruyu 2 3 sene önce sorsan, al , iki sene sıkıntı çekersin sonra kredi enflasyon vb sayesinde daha da kolay ödenecek hale gelir derdim.

ytd.
0
killerbee
(01.08.21)
2 sene once bi arkadas benzer oranlarda krediyle ev alinca millet beynini utuledi, "bu maasla 4000 nasi odiycen, oldun bittin sen" diye.

Simdi ayni ekip kendi ev kiralari 4000 oldu diye agliyor. Ev alan arkadas da gulerek izliyor.
0
brkylmz
(01.08.21)
abi bence de mantıklı da kimse vadesini sormamış. ne kadar süre ödeyeceksin?
0
passion rules the game
(01.08.21)
10 yıl
0
🌸mg3929
(01.08.21)
tüm kötü senaryoları düşünmek gerek, işsiz kalsanız iş bulamazsanız (olmaz demeyin, burası türkiye) taksitleri iş bulana kadar ödeyebilecek birikiminiz var mı? öyle bir birikim olmadan ben olsam girmezdim riske.
0
mrtkp1234
(01.08.21)
milletin gazına gelme. aynısını arkadaş yaptı sonra arkadaşların kirası 4000 olunca hepsine güldü tarzı ev fetişiti insanları dinleme. bi de o arkadaşa sormak lazım 10 yıl kredi öderken neler çekti. kesin alma demiyorum; ama herkesin durumu farklı. oturup planlamanı yaparsın. ordan kısarsın falan filan derken belki oluru vardır. yaparsın. am şu haliyle çok büyük ihtiyacı yoksa akıllı bir insan bu riske girmez.
0
buenosdias
(01.08.21)
maaş 6500 ise size 2200 lira kalacak. kira ödemeyeceksiniz. o yüzden alın.
0
silver apple
(01.08.21)
Maaşın yarısını krediye veriyorum 7 aydır. Yetişemedim, ihtiyaç kredisi de çektim. Yine de yetişemiyorum. Annem destek çıkıyor, ona güvendim. Ama yine de zor. Harcamaları kısma olayı yalan oluyor, her şeyin fiyatı uçmuş durumda.
Olumsuz yazdım, ama yine olsa yine alırım. İnsanın kendi evi gibisi yok. Birkaç yıla kira ile denk olacak kredi tutarı.
0
auroraaurora
(01.08.21)
2200 lira ile 1 ay boyunca geçinmek çok zor olur. olmayacak iş değil ama yaşamak bu değil dedirtir size.
0
bigcaptain
(01.08.21)
Bence gir.

Ben benzer rakamlarda girmedim hata ettim. Seneye o para kusa doner.
0
divit
(01.08.21)
Hiç mantıklı değil. Bir gün evlenirsin, eşin de katkıda bulunur, zorlanmadan alırsınız. Tek başına 10 yıl boyunca maaşının yarısından fazlasını krediye vermen hayat kaliteni düşürür. Madem her ay 4300 ödeyebileceğine inanıyorsun, birkaç ay 4300'e dokunmamayı dene.
0
dissendium
(01.08.21)
Hele ki maaş yükselecekse hayda hayda al tabi ki, şimdi alamadığın her gün biraz daha uzaklaşıyorsun. Eğer bir anda voleyi falan vurmayacaksan, maaşa talim ediyorsan ya da ufak ufak birikimle ilerliyorsan ev almadığın her gün zarar. Sık dişini al evini, gerekirse üç ay soğan ekmek ye ama emin ol her gün şükredeceksin.

Ev alıp da lanet olsun bu evi aldığım güne diyecek olanı sanmıyorum, en kötü sıkıntı olursa satarsın. Yarının ne olacağını hiç kimse bilemez, sürekli sonunu düşünen de kahraman olamaz. Hesap kitap yapılır, ödenebilecek miktar bulununca o ev alınır.

Ayrıca o kadar parayla, şu kadar parayla geçinilemez lafını çok duyuyorum ama valla para akıyor olsaydı 5 binle de 10 binle de geçinilemez ama gerektiğinde asgari ücretle de gayet geçinilebiliyor mecbur. Ayağını yorganına göre uzat tabiri bunun için söylenmiş. Bir de ağustos böceği ile karınca hikayesi var. Ayrıca atalarımız ev alana Allah yardım eder demişler, inançlı olup olmamak önemli değil, bu dünyanın kuralı böyle; çalışan, gayret eden kazanır.

Edit: İş durumunda risk konusuna değinmemişim. Yani sallantıda bir iş varsa ona göre değerlendirme yapılır. Ama sizin sorunuzda öyle bir riskten bahsedilmediği için cevabı ona göre verdim.
0
epitaf
(01.08.21)
(5)

klima önerileri

rakicandir
15 ve 40 metrekarelik alanlar için iki ayrı klima almayı planlıyorum. düzgün klima önerileriniz var mı?teşekkür ederim.
15 ve 40 metrekarelik alanlar için iki ayrı klima almayı planlıyorum. düzgün klima önerileriniz var mı?

teşekkür ederim.
0
rakicandir
(01.08.21)
türk malı olarak kötünün iyisi arçelik.

daikin mitsubishi ise bu işin mercedesi bmwsi.
0
false pretension
(01.08.21)
mitsubishi electric kullanıyorum, 4 sene oldu tık demedi çok memnunum.
0
ludwig boltzmann
(01.08.21)
Ezberle gidilmez. Senin aradığın Midea prime 12000 btu. Sonra bana tesekkür edebilirsin
0
hunharca ben
(02.08.21)
Mitsubishi electric aldık yorumlara dayanarak çok memnunuz
0
esinikaybetmiscorap.
(02.08.21)
Bütçe ayırabilecekseniz öncelikle üç markaya bakın, Mitsubishi Heavy, Mitsubishi Electric veya Daikin. Bu üç markada da en alt değil bir tık üzeri modelleri tercih etmenizi öneririm.
0
semyasa
(02.08.21)
(1)

rte'nin çay fırlatması yabancı basına yansıdı mı? özellike uk basını

proletarier aller lander vereinigt euch
merak ettim uk basını nasıl yaklaştı bu olaya diye de göremedim.
merak ettim uk basını nasıl yaklaştı bu olaya diye de göremedim.
0
proletarier aller lander vereinigt euch
(01.08.21)
gameofannen
(01.08.21)
(13)

Kedime kötü mü bakıyorum?

sanguine
4 sene önceki bir komşumuz bir hevesle çocukları istedi diye bir yavru kedi aldı o senenin sonbaharında. mart ayına gelince kediden sıkıldılar, bize de (bizim bir kedimiz vardı zaten) dediler ki biz aldığımız yere geri bırakacağız. Ben çok üzüldüm zira hala çok küçüktü 4-5 aylık falandı, ve çok sevi
4 sene önceki bir komşumuz bir hevesle çocukları istedi diye bir yavru kedi aldı o senenin sonbaharında. mart ayına gelince kediden sıkıldılar, bize de (bizim bir kedimiz vardı zaten) dediler ki biz aldığımız yere geri bırakacağız. Ben çok üzüldüm zira hala çok küçüktü 4-5 aylık falandı, ve çok sevimliydi. Evdeki kedimiz çok düşmanca davranmasına rağmen eve aldım. Kendim istanbulda okula/işe gidiyordum ev başka bir şehirdeydi. Kardeşim çok arıza çıkardı vs. Her şeye rağmen bırakmadım vazgeçmedim. Arada sahiplendirmeye çalıştım ama isteyen de olmadı.

Çok yaramaz bir kedi, bir arkadaşıma kısa bir süre bırakmıştım o da illallah etmişti. Ama ben çok seviyorum, özellikle geçen sene karantina döneminde evladım gibi oldu. çok şımartıyorum, gelir tabağımdan yemek yer. kapıyı açınca dışarı kaçar. kokladığı her şeyin tadına bakar. her yediğimden içtiğimden veririm. tasmamız var düzenli dışarı çıkarırım.

ekonomik durumum iyileştikçe daha iyi mamalar aldım, isimsiz veteriner mamaları yerine şimdi daha bilindik, önerilen şeyler alıyorum. rastgele yaş mama yerine gimcat'in gourmet'nin falan yaş mamalarını almaya başladım. hatta macun/malt olayını duydum gimcatten mama ararken, onlardan almaya vermeye başladım. suyu s
sürekli pislenmesin diye kedi sebili aldım. ne bileyim düzenli veterinere götürüyorum 6 ayda bir. karma aşısını mutlaka yaptırıyorum her sene. senede bir kez vs tatil dışında asla yalnız bırakmıyorum, kaç kere ev değiştirdim her defasında yanımdaydı, onu istemeyen evlere gitmedim.

diğer yandan çok meraklı dediğim gibi ve kendine de çok güveniyor, 2019-2020 arasında 3 kere aşağı düştü. birisinde bildiğiniz koştu koştu direkt pencereden aşağı atladı birden, yaz ortasında tv izliyorum, sanırım pencerenin kenarına atlayacaktı ama tutturamadı. gecenin 1.inde ataşehirdeki hayvan hastanesine götürdüm taksiyle, kaç kere filmi çekildi eli kırıldı, bekleyelim iyileşmezse ameliyat ederiz dediler iyileşti. sonra çok dikkat ettim, yalnızca kendi olduğum odanın penceresini açtım mesela. yukarıya çıkmaya çalıştığında hep kızdım, dışarı çıkacağım zaman her yeri kapatıp öyle çıktım.

geçen sene iş olmayınca güzel bi rutinimiz olmuştu mart ayından başlayarak, ben yemek hazırlarken mutfağın balkonuna çıkıp etrafı izliyordu ben 20-30 dk içinde işimi bitirince onu da alıp içeri geçiyordum. 3 ay boyunca hiçbir şey olmadı, gitti tam işe başlamadan bir hafta önce gene ben mutfakta hatta bir gözüm de ondayken aşağı düştü, hatta ayaklarını gördüm. indim aşağı aldım, çenesi burnu kanamıştı. bir dişi de kırılmış. bunda da bir şey olmadı şükür, sabahtı hemen götürdüm.

"senin elinde hayvan rezil olmuş" diyebilirsiniz ama açıkçası bundan sonra nasıl diyeyim size şu sıcakta bile asla cam pencere açmıyorum. diğer odaların penceresini açıp içinde bulunduğumuz odanın kapısını kapatıyorum, klimayı açıyorum ya da kediyi bir odaya koyuyorum evi havalandırdıktan sonra tekrar koyuyorum falan.

hatta en son 1 sene önce zemin katta olan bir eve taşındım, balkondan düşme derdi kalmadı. geçen oynuyorum bizimkiyle ağzına baktım bir tane köpek dişi düşmüş, diğeri de zaten kırık. iki tane sağlam kalmış. niye oldu neden oldu ne zaman ve nasıl oldu hiçbir fikrim yok. acayip derecede üzgünüm, yemesinde içmesinde bir sıkıntı yok, dün de veterinere götürdüm ağzında enfeksiyon yok bu diş daha önce düşmüş yeni bi olay değil dedi. kedi normal. ama ben dişinin olmamasına baya kafayı taktım, dünden beri kedi diş implantını araştırıyorum. birkaç yerle konuştum ama hepsi istanbul dışı, yarın kadıköyde bi veteriner diş kliniğine götürücem. kırık olan dişine de taktım onu da göstericem çürümesin ya da dolgu falan yapılması gerekiyosa.

balkonumuza her gün 5-6 kedi geliyor onlara mama veriyorum, birbirleriyle o kadar kavga ediyorlar dişleri sapasağlam, bembeyaz, tam. yani ağlayacam nerdeyse bu hayvan dışarıda kalsaydı ben hiç almasaydım daha mı iyi olurdu, ben kötülük mü ediyorum. ne yapmalıyım bilmiyorum, sözde ev kedisi ama iki tane köpek dişi kaldı sağlam.
0
sanguine
(01.08.21)
Bir kedi ne ister?
Mama, su, temiz tuvalet, sevgi ve güvende hissetmek.
Bu kadar. Sahiden başka hiçbir şey yok.

Verdiğiniz mamanın kalitesi falan inanın onun çok umrunda değil. Bizler sadece paylaştığımız hayat mümkün olduğunca sağlıklı ve uzun olsun diye iyi mamalar alıp veriyoruz kedilerimize.



Köpek dişi hakkında bir bilgi, onu veteriner görmeli. Bizim başımıza geldiinde veteriner ucu birazcık kırılsa dahi dişin tamamının alınması gerektiğini çünkü kedilerde diş sinirinin dişin en ucuna kadar uzandığını ve en ufak kırıkta dahi sinirlerin dışarı çıkacağını söylemişti. Kedilerde dolgu falan yok yani, o dişi alacaklar.

Onun dışında diş fırçalamayı deneyebilirsiniz. Yapın hatta bunu. Bebekler için kullanılan parmak diş fırçalarını kullanıyoruz biz, özel bir diş macunu da var. Günde bir defa fırçalıyoruz. Tercihen mamasını yedikten bir 15-20 dk sonra.
0
konusma ben konusuyorum daha bitirmedim
(01.08.21)
Şeyi kaçırdım mı ben? Zemin kata filan taşınmak yerine pencerelere kedi sinekliği taktırmak ve kedinin düşmesini önlemek daha kolay bi yöntem değil mi ?
0
hindistan cevizi
(01.08.21)
Kedinin üç kere düşmesi evet ihmal. Ama o sizin bahçeye gelen gördüğünüz dişleri güzel kedilerin ömrü bayağı kısa. Siz yaşamlarının çok kısa bölümüne tanık olduğunuz beş kedilik gruptan büyük çıkarımlarda bulunuyorsunuz.
0
not dark yet
(01.08.21)
balkona ve pencerelere file taktırın.
0
ya ben lan neyse
(01.08.21)
Evet kötü bakıyorsun.
0
elorelia
(01.08.21)
File taktırmanız şart kedi bu kuş görmesiyle atlaması bir olur ki düşmüş kaç kere. Para harcamakla iyi bakılmıyor. Sorumluluk sahibi olmalısınız. Dışarıya kaçırmayın, pencerelere file yaptırın ayrıca her gördüğünü yemesin. Mamaları yeterli. Fast food gibi zararlı insan yiyeceklerinin çoğu (ev yemeği de olsa)

Kötü bakıyorsunuz diyemem. Ama ideal değil.
0
eatpraylaw
(01.08.21)
Bence çok güzel, çok özverili bakıyorsunuz. Kedinizin de sizinle gayet mutlu olduğuna eminim. Benim kedim de birkaç sefer camdan düştü. Şansımıza bir şey olmadı, artık yaklaşmamayı atlamamayı öğrendi. Siz ona uyum sağlıyorsunuz, o da size uyum sağlıyor zamanla. Herhangi bir ihmaliniz veya hatanız olduğunu düşünmüyorum. Herkeste oluyor böyle şeyler. Hatta maalesef ne kadar titiz bakılırsa o kadar çok iş geliyor başlarına.
0
jacque
(01.08.21)
pencerelere file, tel +1

şanslısınız ki düşünce birşey olmamış, bundan sonrası için dikkatli olup camlara tel yaptırmalısınız. iyi bakmıyorsunuz ancak vicdanlısınız. mama yiyorsa diş konusuna çok takılmayın, olan olmuş artık. bu arada kediniz evde olduğu için çok şanslı, sizinle uzun yıllar geçirecek, balkona gelen kediler maalesef o kadar şanslı olmuyor. ortalama ömürleri 2-3 yıl, çok acı.
0
surprise
(01.08.21)
Yani bunun bir tik fazlasi hayvan dovmek oluyor herhalde.
4 kere kedi dusurmek nedir, rekor mu deniyorsun :)

Yediginden vermek de hata zaten.
0
divit
(01.08.21)
tek kelime söyleyemiyorum, düşmesini engelleyememek tamamen benim suçum, neden bu kadar göz göre göre oldu denirse, evde tek yaşamıyordum, başkasının eviydi. sineklik taktırmak istedim bi şey olmaz ben çok kedi baktım hiçbiri düşmedi dedi, biraz iradem bağlandı. kendi evimde yalnız yaşıyor olsaydim ilk düşmesinden sonra muhtemelen her türlü önlemi alır taktırırdım.
0
🌸sanguine
(01.08.21)
Neyse olur oyle :)

Bizim komsu da sokakta kediler usumesin diye kapali otoparka alistirdi.
1 tanesini otomatik kapi telef etti, digerleri de hergun teker altindan zor kaciyor.

Bazen fikir almak iyidir :)
0
divit
(01.08.21)
Maalesef kötü bakıyorsun. Ama düzeleceğine eminim çünkü merhametli birine de benziyorsun.
0
kaptan maydanoz
(02.08.21)
Ek: ev benim değildi sinek taktırırım demişsiniz. Maalesef özellikle sizinki gibi haşarı kedilerin o sinekliği yırtması 10 sn falan sürer. Lütfen çelik tel veya file taktırın. İnanın düşüp bir yerini sakatlasa veteriner masrafı daha çok tutacak
0
eatpraylaw
(02.08.21)
(5)

Pendik'te Yaşanılabilir Mahalleler

sen nihilistsin dediler
İl dışı tayin yapacağım, okulların bulunduğu mahalleler: Kavakpınar, Ahmet Yesevi, Fatih, Dumlupınar, Esenler, Sülüntepe, Orhangazi, Velibaba mahalleleri. Okula çok yakın olması şart değil, arabamla ya da toplu taşımayla gidip gelebilirim, bu mahalleler dışında bunlara yakın olup eşyalı 1+1 1.500-2.
İl dışı tayin yapacağım, okulların bulunduğu mahalleler: Kavakpınar, Ahmet Yesevi, Fatih, Dumlupınar, Esenler, Sülüntepe, Orhangazi, Velibaba mahalleleri. Okula çok yakın olması şart değil, arabamla ya da toplu taşımayla gidip gelebilirim, bu mahalleler dışında bunlara yakın olup eşyalı 1+1 1.500-2.000 bandında ev bulabilirsem de kafidir.
0
sen nihilistsin dediler
(01.08.21)
pendikte bir süre yaşadım çalıştım, tam pendik ilçe sınırı içinde değil ama bu velibaba ile komşu olan kartalın hürriyet mahallesi var, onun ormana bakan kuzey kısmı güzel, huzurevinden başlayıp yakacıka kadar olan kısımda güzel sakin siteler var, evleri de bahsettiğiniz aralıkta hatta daha düşük.
0
sanguine
(01.08.21)
Velibaba'da epey ev var gibi, benim de dikkatimi çekti, rezidans tarzı bloklar falan.
0
🌸sen nihilistsin dediler
(01.08.21)
Kurtköy yenişehir mahallesindeki sitelerde ev bakabilirsiniz
0
pascaldiscoda
(01.08.21)
Ahmet Yesevi'de 1+1 havuzlu, eşyalı, istediğiniz fiyatlarda site mevcut, lokasyon önemli değil dediğinize göre düşünebilirsiniz.
0
epitaf
(01.08.21)
İlk görev yerim Pendik’ti. Batı mahallesi dışında yaşanılabilir bir yeri yok açıkcası. İnsanlar Kurtköy’ü de övüyor ama bence övüldüğü kadar iyi bir yer değil. Batı mahallesinin tek kötü yanı deprem riski. Yeni binalar var ancak biraz pahalı. Sizin yerinizde olsaydım Kartal Petroliş civarlarında ev arardım.

Edit: Ya bu arada uyarmak boynumun borcu gibi hissettim ama dediğiniz bölgelerdeki veli profilleri cidden berbat durumda. Mutlaka tanıdık birilerinden objektif yorumlar alın. Okul müdürlerinin söylediklerine aldanmayın.
0
ruhen hastayim ben
(01.08.21)
(1)

Tuzla'da yaşanabilir mahalleler

sen nihilistsin dediler
İl dışı tayin yapacağım, Tuzla'dan açılan okullar Mimar Sinan, Akfırat, Tepeören, Orta, Orhanlı, Aydınlı Mahallelerinde bulunmakta. Okula çok yakın olması şart değil arabam var. Hangi mahalleden ev tutmalıyım. Bu mahalleler haricinde bunlara yakın başka mahalleden ev tutup git gel de yapabilirim. 1.
İl dışı tayin yapacağım, Tuzla'dan açılan okullar Mimar Sinan, Akfırat, Tepeören, Orta, Orhanlı, Aydınlı Mahallelerinde bulunmakta. Okula çok yakın olması şart değil arabam var. Hangi mahalleden ev tutmalıyım. Bu mahalleler haricinde bunlara yakın başka mahalleden ev tutup git gel de yapabilirim. 1.500-2.000 bandından eşyalı 1+1 bulabilirsem kafidir.
0
sen nihilistsin dediler
(01.08.21)
site ya da rezidanslara bak. en garantisi bu olur. aidatla birlikte 2000'i geçer ama.
0
stephen
(01.08.21)
(1)

Instagram Reklamı-Hesap Kapalı Ödeme Geri Çevrildi

karmaşık
Merhaba. Instagram reklamı vermeye çalıştım yaklaşık iki ay önce. Reklamı veremedim anlamadığım bir sebepten dolayı.. Sonrasında 60 tl’lik ödemem olduğu uyarısı geldi. Farklı kartlardan ödemeye çalışsam bile kabul etmiyor hesap kapalı ödeme geri çevrildi yazıyor. Reklam durduruldu tekrar yayınlamak
Merhaba. Instagram reklamı vermeye çalıştım yaklaşık iki ay önce. Reklamı veremedim anlamadığım bir sebepten dolayı.. Sonrasında 60 tl’lik ödemem olduğu uyarısı geldi. Farklı kartlardan ödemeye çalışsam bile kabul etmiyor hesap kapalı ödeme geri çevrildi yazıyor. Reklam durduruldu tekrar yayınlamak için ödeyin yazıyor ama ödeyemiyorum. Zor durumdayım sizce ne yapabilirim?
0
karmaşık
(01.08.21)
Facebook üzerinden tanımladığın bir reklam bütçe limiti olabilir mi?
0
arnold schwarzeneger
(01.08.21)
(1)

Duyurudaki Adanalılara - Aile Arasında Düğün Sahnesi

dırırırım
Arkadaşımın Adana da yapılacak düğünü için mekan bakıyoruz. Aile Arasında filmininin düğün sahnesi Adana da çekilmişse mekanı tanıyanlar isim verebilirse çok sevinirim
Arkadaşımın Adana da yapılacak düğünü için mekan bakıyoruz. Aile Arasında filmininin düğün sahnesi Adana da çekilmişse mekanı tanıyanlar isim verebilirse çok sevinirim
0
dırırırım
(01.08.21)
Adanalı değilik ama :) Çukurova Dream Day olması lazım mekan.
0
catamenia
(01.08.21)
(6)

2013 Tiguan otomatik vites nasildir?

brkylmz
180-200 bandinda genis bir arac bakiyoruz. Tip olarak da hosumuza gitti bu.Ne yonden bizi uzer? (Asil arac honda sedan, ikinci arac olarak)
180-200 bandinda genis bir arac bakiyoruz. Tip olarak da hosumuza gitti bu.

Ne yonden bizi uzer?

(Asil arac honda sedan, ikinci arac olarak)
0
brkylmz
(01.08.21)
sanirim yakit anlaminda uzebilcek bi arac cok yakiyor diye aklimda kaldi onun disinda karizmatik begeniriz
0
ala09
(01.08.21)
2012'de aldık kullanıyoruz hala evet yakıt konusunda üzer muhtemelen. Gereksiz ağır buluyorum
0
reactionic
(01.08.21)
1.4 benzinli modellerinde piston kırma ve dsg ile sıkıntıları olduğunu duymuştum kullanan bir arkadaşımdan, buradakiler gibi: www.sikayetvar.com
0
roket adam
(01.08.21)
@roketadam

Okudukca sogudum valla :)

Yine japon yollari gorunecek galiba bize.

Haa 2014unde boyle bise yok derseniz o da kabulum bak. Ya da 1.6 dizelinde yok vs derseniz de olur :)
0
🌸brkylmz
(01.08.21)
1.4 motorla alakalı bir konu olduğunu söylemişti servis arkadaşıma, 1.5 tfsi'larda ya da 1.6/2.0 tdi'larda bu sıkıntı ondan ve servisten duyduğum kadarıyla yok. vw grubu zaten artık 1.4 tsi üretmiyor bildiğim kadarıyla.
0
roket adam
(01.08.21)
Eyvallah hocam cok iyi oldu bu bilgi
0
🌸brkylmz
(01.08.21)
(19)

eski çağlarda yaşamak ister miydiniz?

ilgeru
bir tane zaman makinesi icat edildi diyelim. sizi de orta çağ veya daha öncesine, istediğiniz bir yere (coğrafi konum olarak), zamana, tam da şu anki halinizle gönderiyor. gitmek ister miydiniz? isterseniz, nereye ve neden gitmek isterdiniz? istemiyorsanızsa da neden gitmek istemezdiniz?teşekkürler.
bir tane zaman makinesi icat edildi diyelim. sizi de orta çağ veya daha öncesine, istediğiniz bir yere (coğrafi konum olarak), zamana, tam da şu anki halinizle gönderiyor. gitmek ister miydiniz? isterseniz, nereye ve neden gitmek isterdiniz? istemiyorsanızsa da neden gitmek istemezdiniz?

teşekkürler.
0
ilgeru
(01.08.21)
1930 türkiyesi iyi. Mustafa Kemal hala sağken.
0
photo85
(01.08.21)
Valla tarihi dönemleri, onları okumayı falan severim de geri dönüş imkanı yoksa hayatta gitmezdim sanırım. Bu kadar rahata, imkana alışmışken gidip her şeyden feragat etmek zor. Hani bilsem ki huzur ve mutluluk olacak neyse de saçma sapan krallıklar dönemlerine, çok kötü yaşam koşullarına, değişik savaş olaylarına falan girmenin pek huzurlu yanı yok.

Haa olay turistik gezi tarzındaysa yani geri dönüş varsa o zaman olur. Onun dışında video oyunlarinda, kitaplarda, filmlerde okumak/izlemek ve yalandan "keşke o zamanlarda yaşasak" geyiğini yapmak yeter bana.
0
j r r tolkien hayrani
(01.08.21)
Geri dönüş imkani olsa sadece görmek icin giderdim. Misal antik yunan vs olabilir.
Ama orada kalmak istemezdim. Tahminen gripten bile olurduk artik birak baska hastaliklari. Onun dışında cani isteyen kisi kılıçtan gecirip giderdi. Gerek yok.
0
logisticsmanager
(01.08.21)
gözlerim falan bozuk, gitsemde bisey göremezdim.
0
durgunfoton
(01.08.21)
Haci piramitler donemine kesin gitmek isterdim. Siz bunlari nasil yaptiniz kurban olduklarim deme firsatim olurdu o yuce insanlara.

www.youtube.com
0
tezek
(01.08.21)
Eskiyi istemezdim. İleriyi daha çok merak ediyorum.
0
ananiyimioguz
(01.08.21)
Hayatta gitmem. Teknoloji ve modern tıp süper bir şey.
0
kobuzchu kiz
(01.08.21)
İsterdim. 1930-1940 ve 1950'lerin başları güzel. Ayrıca 90'ları da seviyorum
0
stephen
(01.08.21)
Antik Roma zamanlarında (10-100 arası falan) Güney İtalya (Magna Graecia) muhtemelen dünyada yaşanabilecek gelmiş geçmiş en iyi yermiş. Oraya gitmek isterdim.

Savaş yok, hastalık yok, stres yok, her şeyin en iyisini yiyip içebiliyorsun. Köleleri saymazsan günlük ortama çalışma süresi en fazla 6 saat. Mis gibi.

Teknolojiyi çok iyi bir şey zannediyoruz ama aslında bireysel hayatımıza katkısı sınırlı. Daha çok toplumsal bir işlevi var. İşte 8 milyar insan yaşayabiliyor dünyada mesela (eskiden yaşayamazdı), ama ortalama bir Roma vatandaşından daha az kalori ve daha az protein alabiliyor şu an ortalama bir insan. Daha kötü şartlarda yaşıyor yani.

Tıp konusunda da benzer bir durum var. Eski çağlarda "ortalama yaşam süresi" kısa, ama sebebi bebek ölümü. İnsan bebeği, insan sonradan iki ayaklı bir canlı olmaya karar verdiği için, olması gerekenden çok daha erken doğuyor, bu yüzden de ilk bir kaç yılda ölüm riski çok yüksek. Modern tıp bunu çözdü. Ama bebek ölümlerini çıkardığın zaman 2000 yılda en fazla 10 yıllık bir ilerleme var. Günümüzde bir sürü insanın ömrünün son yıllarını hastane koridorlarına geçirdiğini düşününce o kadar da değmiyor gibi geliyor bana.
0
plutongezegendegilmi
(01.08.21)
kesinlikle yaşamak istemezdim. hukukun olmadığı; klimanın, kombinin, cep telefonunun, internetin, buzdolabının, otomobilin, metronun, uçağın, prezervatifin, aşının, hijyenik pedin, röntgen cihazının, modern tıbbın olmadığı; ırkçılığın ve dinciliğin had safhada olduğu, 5-10 yılda bir büyük savaşların olduğu dönemlerde asla yaşamak istemezdim

günümüz insanı bu yüzyılda yaşamanın ne büyük şans olduğunun farkında değil.
0
dafuq
(01.08.21)
Tardis koruması altında gideceksem bir süreliğine olabilir. Yoksa hayır. Orta çağda infant mortality rate bir yaş altı bebekler için %30, yedi yaş öncesi içinse %50 falandı. Antibiyotik yok, penisilin yok, aşılama yok ve dünyayı kıtlıklar, savaşlar, hastalıklar ve yobazlık kavuruyor.
Kadın desen adı yok. Soylularda dahi yok. Doğum gibi doğal bir mefhum bile bir tür kirlilik, günahların bedelini ödeme olarakbgörülüyor bazı yerlerde ve izolasyona alınıyor bu sebeple kadın.

Merci ama almayayım.
0
konusma ben konusuyorum daha bitirmedim
(01.08.21)
Tabii ki isterdim. Tanrı olacak olmam bir yana, çok daha iyi bir yer haline getirebilirdim dünyayı bence.

Şey sorgulamıştık eski sevgililerimden biri ile; ilk çağlara tek başıma hiçbir kaynak olmadan gitsem nereye kadar getirebilirdik dünyayı diye.

Elektronikler olsun, bilgisayarlar olsun 1950'lere kadar falan gelebiliyorum, fena durumda değilim. Gidip madenini kazıp işleyip basit çipler yapabilirim.

Tıp konusunda çok bilgim yok ama yine de genel kültür ve 21.yy common sense'i ile bence 1920'lere 30'lara falan gelebilirdim.

Tabii bu yanımda hiçbir şey götüremediğim koşuluna dayanıyor. Bir tane kitap götürme hakkım varsa 21. yy'ın entertainment dışında tüm imkanlarına kavuşurdum zaten.

Gitsem hem hayat kalitem inanılmaz artardı bence, zaten 40 yaşında emekli olup villa yaptırıp tüm gün denizde yüzüp bahçemde tavşan besleme hayalim var; gittiğim yerde de yapabilirim bunu.
0
aguen
(01.08.21)
Bi 10 yıl geriye gidip kariyer değişikliği yapabilsem çok yeterli. Onun dışında günümüzde bile kadın olarak özgürlük zorken asla gitmek istemem daha da geriye hangi coğrafya olursa olsun.
0
hindistan cevizi
(01.08.21)
sınırsız kullanabileceğim bi makinem olsa turistik gezi gibi değişik yer zamanlara gidip gelirdim ama asla kalıcı kalmam.

Hangi yılda doğmak istersen deseler 2980 derim. Hem 1000 sene sonrada yaşardım hem de milenyuma geçişi net kutlayabileceğim bir yaşta olurdum :d son milenyum geçişinde 4 yaşında olduğum için üzgünüm biraz dhshsd

ben kesinlikle gelecekte yaşamak isterdim yani
0
nundu
(01.08.21)
istemezdim. evde musluk bile yok.
0
ya ben lan neyse
(01.08.21)
Asla. Gunumuzdeki modern tipla bile zar zor idare ediyorum
0
hot potato
(01.08.21)
kesinlikle istemezdim ama beni asıl meraklandıran şey 100-200 sene sonra o tarihlerde yaşayan insanların bugünlere bakıp '' kesinlkle dönmek istemezdim, x bile yok '' diyecek olması muhtemelen.

dünyanın 300-400 sene sonraki halini görmek isterdim :(
0
garavel
(01.08.21)
Romantik bir sekilde evet, rasyonel bir sekilde hayir.

20 yasimda gripten olmek veya birilerinin kolesi olmak istemem sahsen.
0
thesomberlain
(01.08.21)
bir bakıp çıkardım antik romaya kuş bakışı. sonra geleceğe gitmek isterdim 2500ler 3000ler. ara dönemde yaşadığım için üzülüyorum. ya geçmişte ya gelecekte yaşamalıydım. şuan sahip olduğumuz teknoloji ara bir teknoloji ve dünya daha neler görecek heyecanlanıyorum. sırf daha çok şey görmek arzusundan 150 yıl yaşamak istiyorum
0
Hallegadola
(02.08.21)
(4)

Eklemler için kolajen kullanan var mı ?

vizivozo
İşe yaradı mı ?
İşe yaradı mı ?
0
vizivozo
(01.08.21)
Bir arkadaşım bamya tohumu ve toz sığır jelatini tüketiyor smoothie içerisinde. Elle tutulur, somut bir faydasını gördü mü bilmiyorum, halihazırda düzenli spor da yapıyor tabi. Gayet memnun.
0
lüzumsuz adam
(01.08.21)
Annem kullandı ve evet yaradı ama tip 1 tip 2 tip 3 kolajen farklı. İçerik ve kalite önemli
0
photo85
(01.08.21)
Tip 2 kullanıyorum. Biraz fayda etti. Plasebo etkisidir belki bilmiyorum.
0
old possum
(01.08.21)
Problem tendon kaynaklı mı, kıkırdak vs kaynaklı mı diye bakmak lazım. Ona göre kolajen seçimi yapmalı. Bir de bu tür dokularda oluşan hasarların düzelmesi zaman alıyor. Ondan ürünün işe yarayıp yaramadığını anlamak da zor.
0
arnold schwarzeneger
(01.08.21)
(4)

Covid olmuş olabilir miyim

mg3929
5 gün önce uçak seyahati yaptım, biraz kalabalık ortamlara girip çıktım. 2 gündür uykumu da gayet iyi almama rağmen üzerimde acayip bi kırgınlık halsizlik mevcut. Hafif de belim ağrıyor. Acaba sıcaktan mı bunaldım, soğuk falan mı aldım yoksa covid oldum hafif atlatıyor olabilir miyim. Dün dışardaydı
5 gün önce uçak seyahati yaptım, biraz kalabalık ortamlara girip çıktım. 2 gündür uykumu da gayet iyi almama rağmen üzerimde acayip bi kırgınlık halsizlik mevcut. Hafif de belim ağrıyor. Acaba sıcaktan mı bunaldım, soğuk falan mı aldım yoksa covid oldum hafif atlatıyor olabilir miyim. Dün dışardaydım, normalde ne kadar yorulsam da ayakta dururum eve gelene kadar kendimi taşırım ama dün kendimi eve zor attım yorgunluktan. 2 doz biontech olmuştum. Hafif semptomlarla covid olmuş olabilir miyim yoksa kuruntu mu yapıyorum. Test yaptırmama gerek var mı? Çok kötü durumda değilim ama halsizim
0
mg3929
(01.08.21)
Olabilirsiniz. Aşılar bulaşıcılığı azaltsa da aşı olanlar covid olabiliyor. Sadece hastaneye yatma oranında ciddi bir düşüş oluyor. Dediğiniz gibi hafif semptomlar ile covid geçiriyor olabilirsiniz. Bu nedenle başkaları ile temastan kaçının.
0
himmet dayi
(01.08.21)
İhtimal var. Ve aşılı olmanıza güvenmeyin aşı bulaşıcılığı sandığımız kadar azaltmıyor. Maskenizi takın pcr yaptırın ve izole olun.
0
photo85
(01.08.21)
Kuruntu. Hafif geçirenlerde bile koku-tat kaybı, boğaz ağrısı, burun akıntısı oluyor.
0
kanlakarisikyagmur
(01.08.21)
Guncel varyantlarda koku-tat kaybi olmayabiliyor. Covid+ birinin herhangi bir belirti gosterme zorunlulugu yok. Sifir semptomla pozitif olan bir suru kisi var.
0
robokot
(01.08.21)
(8)

Yeni ilişkiye başlanan kişinin sizi tüm çevresiyle tanıştırmak istemesi

vestasy
Daha birkaç aylık bir ilişkiniz var ve birlikte olduğunuz kişi sizi ailesiyle, tüm akrabalarıyla ve tüm arkadaşlarıyla tanıştırmaya çalışıyor diyelim. Siz de onun yoğun isteği üzerine onun kardeşleri ve yakın birkaç arkadaşıyla tanışıyorsunuz. Zaman geçtikçe o her hafta sizi birkaç arkadaşıyla ve ak
Daha birkaç aylık bir ilişkiniz var ve birlikte olduğunuz kişi sizi ailesiyle, tüm akrabalarıyla ve tüm arkadaşlarıyla tanıştırmaya çalışıyor diyelim. Siz de onun yoğun isteği üzerine onun kardeşleri ve yakın birkaç arkadaşıyla tanışıyorsunuz.

Zaman geçtikçe o her hafta sizi birkaç arkadaşıyla ve akrabasıyla daha tanıştırmak istiyor, siz de bundan rahatsız olmaya başlıyorsunuz. İlişkiniz çok yeni ve bu tanışma işinin hem çok erken hem de işi ciddileştiren bir adım olduğunu düşünüyorsunuz.

Tanıştığınız herkes sizinle yakın bir ilişki kuruyor, bir anda kendinizi kocaman bir ailenin parçası olmuş bir halde buluyorsunuz ve bunlar pek alışkın olmadığınız durumlar.

Bunu birkaç kere fazla vurgulamadan dile getiriyorsunuz, ilişkinizin henüz yeni olduğunu ve diğer arkadaşlarıyla/akrabalarıyla ilerleyen zamanlarda tanışmak istediğinizi söylüyorsunuz.

Karşı taraf rahatsız olmanıza bir hayli kırılıyor, üzülüyor. Kendisi ailesine ve arkadaşlarına çok düşkün biri, sizin de hepsiyle onun kadar yakın olmanızı istiyor. Bahsi geçen aile üyeleri, akrabalar ve arkadaşların hepsi birbirleriyle çok yakın ve samimi bir ilişkiye sahip; birlikte olduğunuz kişi sizi de o çembere sokmaya çalışıyor.


Bu durumda ne yapardınız?

1- Kırılsa da bundan rahatsız olduğumu kesin bir şekilde söyler ve uzun bir süre kimseyle tanışmazdım.

2- Rahatsız olsam da tanışmaya devam ederdim, onlara uyum sağlayamaya çalışırdım.



*** Soru, bizzat benimle ilgili değil.
0
vestasy
(01.08.21)
1
Buldum kaçırmayalım durumu var sanki, aile ile tanıştırayım ki Nasılsın.

Mini çakal.
0
neymis
(01.08.21)
Ben 1i yapardım
0
mg3929
(01.08.21)
@neymis Aslında bunu yapan kişi yapı olarak çok da ilişki insanı olan bir tip değil, hele evlilik lafı duyduğu an ortamdan kaçıyor. Uzun süredir yaşadığı ilk ciddi ilişki bu zaten. Bunların hepsi birleşince tavrı garip durabilir ama ailesine ve arkadaşlarına çok düşkün olmasına bağlıyoruz durumu.
0
🌸vestasy
(01.08.21)
Evlilik istemiyorsan o ilişkiyi açıkça bitir artık. Kaçış yok karar zamanı gelmiş
0
photo85
(01.08.21)
1, vakti geldiğinde tanışmayı benim de istediğimi ama önce birbirimizi daha iyi tanımak için zamana ihtiyacım olduğunu falan söylerdim. ya da o kişiyi kırmayacak en uygun söylem neyse siz daha iyi tanıyorsunuz. ama rahatsız olduğumu söylerim ve tanışmam.
0
Mossy
(01.08.21)
Valla birinin ailesine düşkün olması ile sevgilisini ailesiyle falan tanıştırmaya çalışması öyle birbirini tamamlayan şeyler değil. Aileye düşkün olmak demek aileye önem vermek ve onlarla vakit geçirmek istemek demektir, tüm sevgililerini ya da arkadaşlarını aile ile tanıştırmasına direkt yol açmaz.

Olsa olsa kişi eğer biraz pasif bir tipse yani arkadaşları, ailesi falan "arkadaşını bizimle ne zaman tanıştıracaksin" tarzında söylemlerle kişiyi buna bişekil zorluyorsa aileye düşkün olma ile bağlantı kurulabilir. Bu durumda da olay daha çok kişinin böyle pasif olması olmalı bence çünkü bu durum yarın öbür gün daha büyük sikintilara sebep olur. Üstüne bir de güzellikle olayı söyleyip üstüne saçma sapan trip yeniliyirsa sıkıntı büyük.

Diğer olasılıklar da kişinin ilişki tecrübesi falan pek olmadığı için ne yapacağını pek bilmemesi ya da karşı tarafı gerçekten hayatına dahil etmek istemesi olabilir. Tabii bunların da aileye düşkünlük ile alakası yok ya da doğrudan "aileye düşkün olduğu için öyle yorumladık" şeklinde olacak olaylar değil bence.
0
j r r tolkien hayrani
(01.08.21)
cevabim 1.
0
batlegolas
(01.08.21)
bu bir uyum sorunu iki tarafta da yanlis bir sey yok. bazi kisiler aileleriyle arkadaslariyla surekli beraberlerdir. bazilari ise misafir / misafirlik / kalabalik aile + arkadas ortamlari durumundan hoslanmazlar. tamamen kisilik / uyum ile alakali bir durum.

bu kisiyle iliskinin ilerlemesi / evlilik durumlarinda her haftasonu aile ziyaretleri, toplu arkadaslarla yapilan aktiviteler falan on planda olur. bol bol misafir gelir. kimi ciftlerin tam istedigi budur kimisi ise daha bireyselcidir kari koca beraber bir seyler yapalim ister. oburu aile der annemler der arkadaslarim der, her sey beraber yapilir. boyle bir hayat size uygun degilse uyumsuzsunuz demektir. uyum saglanir bir iki ama karakterinizde yoksa bir omur cekilmez. o size uyum saglamaya calissa o da haksizlik yani o da oyle bireysel takilarak mutlu degil. kisilik meselesi tamamen yani. kim uyum saglarsa saglasin bir yerden sonra patlar ozetle.
0
robokot
(01.08.21)
(4)

omuzdan ses gelmesi

black mamba
6-7 yıl önce spordayken chess press machine'de omzumu incittim. aleti tam kavrayamadan ittiğim için omzum ağrımaya başlamıştı. o zaman beri sağ omzum sıkıntılı. doktora gitmedim. gidicem. ancak ne olabilir? ameliyatlık bir şey midir? sağ omzumla bir daire çizdiğim zaman küt diye ses geliyor. sol omz
6-7 yıl önce spordayken chess press machine'de omzumu incittim. aleti tam kavrayamadan ittiğim için omzum ağrımaya başlamıştı. o zaman beri sağ omzum sıkıntılı. doktora gitmedim. gidicem. ancak ne olabilir? ameliyatlık bir şey midir? sağ omzumla bir daire çizdiğim zaman küt diye ses geliyor. sol omzumda bir sıkıntı yok mesela. dün biraz daha ağrıdı ve küt sesi arttı sanırım. ne kadar ciddi bir şeydir? spora da ara vermek zorunda kalıyorum.
0
black mamba
(01.08.21)
6-7 yıldır geçmeyen sakatlık artık kronikleşmiştir standart bir ortapediste gidersen sana krem-buz vs verip gönderir. çünkü ona göre bu bir sakatlık ya da tedavi edilecek durum değil. bir omuz ya da sporcu sakatlıkları ile uğraşan uzmana gitmeni öneririm.

spora devam edeceksen üst vucut çalışması öncesi mutlaka çok düşük ağırlıklarla omzunu ısıtmalısın. özellikle rotator cuffları cable machine ile içe ve dışa açma hareketleri ile ısıtırsan faydası olur. çok düşük ağırlık dediğim 2.5kg gibi. burda amaç kas geliştirmek değil o bölgedeki kan akımını arttırmak.
0
orpheus
(01.08.21)
Fizik.tedaviciler o kütürdemeleri pek ciddiye almıyorlar. En azından devlettekiler.
0
vizivozo
(01.08.21)
ciddi sıkıntı olmaya başladı. sürekli inciniyor ve ara vermek zorunda kalıyorum. shoulder press yapamıyorum mesela.
0
🌸black mamba
(01.08.21)
köprücük kemiğinden geliyormuş ses. :( biraz farklı sağdaki. omzumu hareket ettirince kürek kemiği oynuyor. çıkmış mıdır?
0
🌸black mamba
(01.08.21)
(4)

twitter hesabının askıya alınması

black mamba
sürekli twitter hesaplarım askıya alınıyor. like'ladığı, takip ettiğim kişiler siliniyor. trollük vs. yapmıyorum. sadece gündemi takip edebilmek için hesapları takip ettiğim, tweetleri like'lıyorum. neden sürekli hesabımı kapatıyor?
sürekli twitter hesaplarım askıya alınıyor. like'ladığı, takip ettiğim kişiler siliniyor. trollük vs. yapmıyorum. sadece gündemi takip edebilmek için hesapları takip ettiğim, tweetleri like'lıyorum. neden sürekli hesabımı kapatıyor?
0
black mamba
(01.08.21)
daha önce aynı mail ya da telefon numarası ile üyelik açtınız mı? sabit ip kullanıyor musunu ya da vpn ile mi giriyorsunuz? hesabınız için mail üzerinden aktifleştirme yaptınız mı?
0
false pretension
(01.08.21)
yok farklı maildi ikisi de. sabit ip. evet aktifleştirme de yaptım.
0
🌸black mamba
(01.08.21)
daha önceden askıya alındığınız için o ip'yi kara listeye almışlardır. farklı ip telefon numarası ve mail adresi kullanırsanız sorun çözülür. telefon app'ı üzerinden üye olduysanız muhtemelen telefon cihaz kimliğini de banlamışlardır. twitter'ın banlama politikası garip gerçekten.
0
false pretension
(01.08.21)
bu soruyu da 100 kere cevapladim, ip banlanma yok kardes, statik iplli yerden istersen 5-6 farkli hesaba gir fakesin demez sana ama

eski hesaba ait kullanici adi, sifre, profil resmi, mail adresi, bio yazisi, telefon numarasindan birini dahi kullanmaycaksiniz. Atiyorum eski kullanici adin Yargic Zekeriyya idi:) yeni actigin kullanici adini Gecelerin Yargici yaptin sistem seni tespit ediyor banladigimiz bu adam yeniden gelmis diye basiyor gene bani. Kafayi yersin bak. Bir de mavi tiklilere fazla bulasmayin, o serefszilerin sikayetlerini aninda dikkate aliyor twitter, gider hesap aninda sonra ugras dur.
0
neverletyougodown
(01.08.21)
(2)

amazon fırın iade

fff02561
fırın almıştım ama kutunun dışı sapasağlam olduğu halde fırının kenarları ezik halde geldi. şimdi iade talebi açtım. iade kodu verdiler pzt günü kargoya vericem. bu arada zaman kaybetmemek için başka bi fırın siparş etmek istiyorum amazondan. sizce edeyim mi? bunun iadesi kesin kabul olur mu elde 2
fırın almıştım ama kutunun dışı sapasağlam olduğu halde fırının kenarları ezik halde geldi. şimdi iade talebi açtım. iade kodu verdiler pzt günü kargoya vericem. bu arada zaman kaybetmemek için başka bi fırın siparş etmek istiyorum amazondan. sizce edeyim mi? bunun iadesi kesin kabul olur mu elde 2 fırınla kalmayalım?
0
fff02561
(01.08.21)
Kesin olur.

14 gün içinde "sebep belirtmeden" iade hakkınız zaten var.
0
aynabugusu
(01.08.21)
Satici amazonsa olur evet et siparisini.
0
proletarier aller lander vereinigt euch
(01.08.21)
(4)

artık aliexpress'den alışveriş yapamıyor muyuz?

mrtkp1234
hangi ürüne baksam ürünün fiyatından çok daha fazla kargo ücreti gözüküyor ve fiyat mantıksız şekilde artıyor. elektronik ürünlerden son zamanlarda alışveriş yapan var mı?
hangi ürüne baksam ürünün fiyatından çok daha fazla kargo ücreti gözüküyor ve fiyat mantıksız şekilde artıyor.

elektronik ürünlerden son zamanlarda alışveriş yapan var mı?
0
mrtkp1234
(01.08.21)
evet çoğu üründe kargo ücreti var artık. yapabiliyorsun yine de sonuçta.
internette kupon satılan siteler var ben onlardan alıp alışveriş yapmıştım.
0
jelly bear
(01.08.21)
ürününe/satıcıya göre değişiyor sanki.

Geçen ay lens için filtre, Şubat gibi de harici monitör almıştım ikisi de bedava kargo ile geldi(trackingli). Birkaç başka satıcıda da 3-5 dolar kargo ücreti vardı diye hatırlıyorum. Ama benim aldığım şeyler hep 100+ dolar, minik şeyleri almanın anlamı kalmamış olabilir ve bedava kargo yapmıyor olabilirler ona çok bakmadım.
0
nhk ni youkosu
(01.08.21)
Eskiden ayy sudan ucuuuz dediğim sitede şimdi kargosuna bile gücüm yetmiyor.
Vay bee
0
photo85
(01.08.21)
Kapıda ödediğimiz gümrük vergisini de fiyata eklemeye başladılar, son birkaç alışverişte kargo ücreti ödedik, ürün gelince kapıda hiçbir şey ödemedik.
0
kobuzchu kiz
(01.08.21)
(2)

2500-3000 arası alınabilecek en iyi telefon?

bugisme
babam 10 yıl sonra telefon alacak, kamerası ve işlemcisi iyi olan hangi telefonu önerirsiniz ve neden?
babam 10 yıl sonra telefon alacak, kamerası ve işlemcisi iyi olan hangi telefonu önerirsiniz ve neden?
0
bugisme
(01.08.21)
www.n11.com

10 gün kadar önce babama aldım. 2500'di 2600 olmuş. İyi telefon
0
birmilyonunvarmi
(01.08.21)
Anneye Samsung A32 aldık gerçekten görüntüsü, kalitesi çok güzel. Tavsiye edebiliriz.
0
esinikaybetmiscorap.
(01.08.21)
(3)

Yarım gün gitmeyen iPhone şarjı

goklerdengelenkarar
Cihaz iphone 7. Garantiden gelen değilim cihazı. Pil sağlığı 100%. Diyelim ki gece saat 3’te yüzde 20 şarjla uçak moduna aldık. Her şey kapalı. Sabah bir bakıyorum saat 7’de şarj bitmiş kapanmış. 10 dk instagramda gezsem pil yüzde 10-20 azalıyor. Bu pil neden eriyip duruyor böyle sizce?
Cihaz iphone 7. Garantiden gelen değilim cihazı. Pil sağlığı 100%.

Diyelim ki gece saat 3’te yüzde 20 şarjla uçak moduna aldık. Her şey kapalı. Sabah bir bakıyorum saat 7’de şarj bitmiş kapanmış.

10 dk instagramda gezsem pil yüzde 10-20 azalıyor.


Bu pil neden eriyip duruyor böyle sizce?
0
goklerdengelenkarar
(01.08.21)
batarya ölmüş, muhtamelen içindeki batarya orijinal değil.
0
bugisme
(01.08.21)
@bugisme, cihaz apple storedan garantiden gelmiş değişim cihazı ama.
0
🌸goklerdengelenkarar
(01.08.21)
pil bitmiş gözüküyor anlatılana göre. derhal değişim ürününü aldığınız apple yetkili noktasına gidip durumu anlatın. belki pili değiştirmeyi unutmuşlardır veya sorunlu bir pil takılmış ve kontrolü yapılmamıştır. %100 gözükmesi ve hemen bitmesi pilin yan sanayi olduğu konusunda da önemli bir ipucu veriyor olabilir. her halükarda yardımcı olurlar. arayı açmadan gidin gösterin derim.
0
debian
(01.08.21)
(4)

97 yaş ve Aptamil

yargin
Herkese Merhaba,97 yaşındaki dedem sütten başka bir şey yemiyor/içmiyor. Çok zayıfladı ve bitkin düştü. Ona Aptamil veya benzeri şeyleri süt diye içirmeye çalışsak faydası olur mu? Olur derseniz hangi nuramasını kullanmak lâzım? Bilgi verebilecek herkese şimdiden teşekkürler.
Herkese Merhaba,

97 yaşındaki dedem sütten başka bir şey yemiyor/içmiyor. Çok zayıfladı ve bitkin düştü. Ona Aptamil veya benzeri şeyleri süt diye içirmeye çalışsak faydası olur mu? Olur derseniz hangi nuramasını kullanmak lâzım? Bilgi verebilecek herkese şimdiden teşekkürler.
0
yargin
(01.08.21)
Eczanelerde yetişkin mamaları var. Onlardan alsanız daha iyi.
0
irene
(01.08.21)
Yetişkin mamalarından alın, onlar da sıvı oluyor çikolatalı vb. çeşitleri var. Sütlü gibi duruyor ama içeriğini tam bilmiyorum.
0
slow like honey
(01.08.21)
aptamil değil de, milumil daha iyi ve besleyici olur.
tadı da daha iyi.

faydasını görürsünüz ama yetişkin mamalarından da deneyin +1
0
blatta hiberna
(01.08.21)
Bir bebeğin kalori ve besin ihtiyacı ile 100 yaşındaki insanın ihtiyaçları aynı olamaz. Yaşlılarda eksilen veya emilimi zor olan besin bileşenlerine göre formülasyonlar hazırlanır. Hiç yoktan iyidir belki ama yetişkin mamaları kullanmak en doğru seçim olacaktır.
0
curukturpkokusu
(02.08.21)
(4)

Toprak altında insan kemiği ne kadarda çürür?

bigg
Kimi 20 yıl sonra babaannemin mezarını açtık hiçbir şey kalmamıştı diyor. Kimi kemikler 200 sene durur diyor. Bilim adamları bilmem kaç yıl önceki insana ait kemikler buluyor.Nedir bu işin aslı? Özel bir işlemden geçirilmemiş, sıradan bir ceset kemiği, standart bir toprak altında ne kadar sürede tam
Kimi 20 yıl sonra babaannemin mezarını açtık hiçbir şey kalmamıştı diyor. Kimi kemikler 200 sene durur diyor.

Bilim adamları bilmem kaç yıl önceki insana ait kemikler buluyor.

Nedir bu işin aslı? Özel bir işlemden geçirilmemiş, sıradan bir ceset kemiği, standart bir toprak altında ne kadar sürede tamamen yok olur?
0
bigg
(01.08.21)
Kemiklerin daha evvel ama en son olmak üzere kemik iliğinin 10 yılda curudugunu hatırlıyorum, adli tıp dersinden...
0
fempusay
(01.08.21)
Çürüyor ya. O eski bulunan şeyler fosil, kemiğin kendisi değil.

Wikipedia 20 yıl diyor çürüme sürecine, ama tabi sıcaklık, nem, şu bu, bir sürü faktöre bağlı bi durum.

en.wikipedia.org
0
plutongezegendegilmi
(01.08.21)
muhtemelen bulunduğu topraga ve floraya bağlı. nemli ve bol miktarda bakteri bulunan toprak kemikleri çok daha hızlı çözecektir. kuru toprakta çok daha uzun süre bozulmadan kalır.
0
orpheus
(01.08.21)
Değişkendir. Bulunduğu toprak, hava, iklim artı muhtemelen cesedin yapısı etkilidir.

Hatta bir örnek verirsek Medine’de peygamberin yerini tayin ettiği mezarlıkta çürüme çok kısa sürede oluyor. Şu an süreyi hatırlayamadım, atmayım ama 6 ay mı baya kısa bir zamandı.
0
epitaf
(01.08.21)
(5)

Olimpiyatlar yarı final madalya garantileme

cokciddi
Her yerde yarı finale kalan sporcularımız için madalyayı garantiledi diyorlar. Madalya için 3. Olmak gerekmiyor mu?
Her yerde yarı finale kalan sporcularımız için madalyayı garantiledi diyorlar. Madalya için 3. Olmak gerekmiyor mu?
0
cokciddi
(01.08.21)
İşte en kötü bronz cepte demek gibi birsey
0
fıytfıyt
(01.08.21)
Bazı branşlarda 2 tane bronz veriliyor
0
hadsafhada
(01.08.21)
Finale kalınca madalya garantileniyor. Yarı finale kalan herkes madalyayı garantilemiş olmuyor. 2 bronz madalya olan branşlarda repesaj uygulanıyor. Çeyrek finalde elenen sporcuyu eleyen kişi finale kalır ise o da repesaj maçlarına çıkıyor ve bronz için yarışabiliyor. Yarı finalde elenen sporcular da bronz için repesaj maçlarından gelenler ile mücadele ediyor. Sonuç olarak iki bronz madalya veriliyor ancak çeyrekte elenenler de kazanabilir. Yani yarı finale kaldı diye madalya garantilenmiyor.

edit: evet şimdi buse naz çakıroğlu'nun yarı finale yükseldiği maçta da aynı durum oldu. ben repesaj boksta da var sanıyordum. düzeltmiş olayım.
0
himmet dayi
(01.08.21)
Bazı spor dallarında 2 bronz madalya veriliyor boks da bunlardan biri. Ama boksun farkı repesaj maçlarının olmaması. Yani yarı finali kaybeden 2 sporcu da bronz madalya kazanıyor. Kadınlar boksda yarı finale çıkan 2 sporcumuz var şuan. Maçlarını kaybetseler bile bronz madalyaları garanti.

Tekvando ve güreş gibi dallarda da repesaj sistemi var. Onlarda da finale çıkan sporcuların yendiği sporcular kendi aralarında bronz madalya maçlarına çıkıyor. Tekvandoda bronz kazanan 2 sporcumuz da çeyrek finalde elenip bronz madalya kazandı. Mesela kadın sporcumuzun bronz madalya maçında yendiği rakip yarı finale çıkmıştı ama bronz kazanamamış oldu sporcumuza yenilince.
0
frankfurt skyliners
(01.08.21)
Zaten boks için kullanılmıştı. Demek ki 2 bronz var. Çok teşekkürler cavaplar için.
0
🌸cokciddi
(01.08.21)
(5)

galatasaraylı arkadaşlar,

neoluyokardesimnebutantantana
2012-2013 sezonu yakalı formamın arkasına hangi topçunun ismini yazdırmalıyım sizce?
2012-2013 sezonu yakalı formamın arkasına hangi topçunun ismini yazdırmalıyım sizce?
0
neoluyokardesimnebutantantana
(01.08.21)
Bence hiç yazdırma. Ama illa yazdırılacaksa Drogba tabii ki.
0
himmet dayi
(01.08.21)
Sneijder
0
makarnavodka
(01.08.21)
Elmander yazdırırdım

www.fcnblog.com

Baros ve sonra Sneijder
0
otopsicocugu
(01.08.21)
felipe melo.
0
drako
(01.08.21)
melo
o olmadı sabri (:
0
mermize
(01.08.21)
(3)

Ayağımı burktum, morardı. Ne zaman geçer?

Deathrow
Merhaba, Basket oynarken ayağımı burktum. Tam olarak zıplamışken yere ayağımı şu şekilde bastım: https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQG-gehiCIDznaCFvYFtLqVvcK_RGZivrZirw&usqp=CAUDün sadece markete gittim, sekiyordum. Bugün üstüne rahatça basabiliyorum ama çok ince sızlıyor bazen ba
Merhaba,

Basket oynarken ayağımı burktum. Tam olarak zıplamışken yere ayağımı şu şekilde bastım:

encrypted-tbn0.gstatic.com


Dün sadece markete gittim, sekiyordum. Bugün üstüne rahatça basabiliyorum ama çok ince sızlıyor bazen basınca. Sorum şu: bu ayakla yürüsem, hafif hafif üst vücut çalışsam(ayağı aktif kılmadan) sıkıntı olur mu yürüdüğüm için?
Teşekkür ederim şimdiden.
0
Deathrow
(01.08.21)
doktora git
aynı şekilde tarak metatarsal kemiğimi kırdım
burktum zannetmiştim
0
megacracker
(01.08.21)
doktora gitmeniz şart. kırık olsa duramazsın tamamen hurafe. havada tutmaya çalışın ve buz koyun. şakaya gelmez pıhtı bile atabilir. geçmiş olsun.
0
regina phalange
(01.08.21)
Kırık veya bağ kopması olabilir. Aylarca bandaj kullanmıştım ve kalıcı hasar kaldı. Doktor şart geçmiş olsun
0
photo85
(01.08.21)
(2)

Çeşme ılıcadan bucaya nasıl giderim?

runagain
Sabah kpss’ye Girmek için bucaya gitmem gerekiyor. Çeşme’den en erken 08 gibi çıkabilirim. Aracım yok. Son Çare olarak korsan taksi ile gidebilirim sanırım ama en ekonomik ve hızlı şekilde nasıl ulaşırım?En geç 10’da dokuz Eylül mühendislik fakültesinde olmam gerekiyor.Teşekkürler
Sabah kpss’ye Girmek için bucaya gitmem gerekiyor. Çeşme’den en erken 08 gibi çıkabilirim. Aracım yok. Son Çare olarak korsan taksi ile gidebilirim sanırım ama en ekonomik ve hızlı şekilde nasıl ulaşırım?
En geç 10’da dokuz Eylül mühendislik fakültesinde olmam gerekiyor.
Teşekkürler
0
runagain
(01.08.21)
2 saatte çeşmeden bucaya toplu taşıma ile ulaşmak neredeyse imkansız hele ki sınav günü. o yüzden aracınız yoksa bucaya kadar korsan tek çözüm maalesef illa ekonomik olsun toplu taşıma olsun dersiniz 08 de fahrettin altay da olmanız gerekir.
0
apocalipy
(01.08.21)
Merak edecekler ve bir gün ihtiyaç duyacaklar için not: yetiştim!
Ilıcadan Çeşme terminale minibüsle. Oradan otobüsle (ki 08:20’de hareket etti şansıma!) izmire doğru...
Otobanda dokuz Eylül binalarını geçtikten sonra otobüs bilmediğim bir yerde durdu ve bindiğim taksici abinin de çılgın manevralarıyla 10:05 gibi içeri girdim.
Taksi ile giderken abi öyle gaza geldi ki “seni bu sınava yetiştircem” diyerek bazen 120 ile sollama yaptı şehir içinde ve son anda fark ettiğimiz tümsekten zıpladık resmen. Üstelik üniversiteye gitmeden bir yere uğrayıp sırt çantamı bıraktık bucada. “Söyleseydin ben beklerdim, çantan kalsındı arabada” dedi.
Sınavım fena geçmedi. 70 yetiyor bana. Bitirip kapattım kitapçığı ve en erken çıkış saatinin gelmesini bekledim, uyukladım bi saat kadar.
0
🌸runagain
(05.08.21)
(1)

btc ve altcoinlerin mantığını anlatan bir içerik arıyorum

marlonbranda
crypto konularına hakimim öncelikle onu belirteyim 101 bilgi aramıyorum fakat aradığım şeyin anahtar kelimelerini bilmediğimden dolayı bulamadığımı düşünüyorum. aradığım konu; btc cycleları içerisinde büyük resmi görmemi sağlayacak konularda toplu bir içerik, makale vb... yani aradığım şey uzaktan b
crypto konularına hakimim öncelikle onu belirteyim 101 bilgi aramıyorum fakat aradığım şeyin anahtar kelimelerini bilmediğimden dolayı bulamadığımı düşünüyorum.
aradığım konu; btc cycleları içerisinde büyük resmi görmemi sağlayacak konularda toplu bir içerik, makale vb... yani aradığım şey uzaktan bakarak geneli görmemi sağlayacak bilgilerin toplandığı bir pdf. tabi ki tüyo veya kesin bilgi aramıyorum, sistemin çalışma şeklini anlamaya yönelik bir arayış.

şu konuyu da mutlaka oku dediğiniz bir şey olursa ekleyin lütfen.
teşekkür ediyorum şimdiden.
0
marlonbranda
(01.08.21)
Özgür Demirtaş'ın YouTube'da 3 tane videosu vardı, bilale anlatır gibi anlatıyordu. Belki bildiğin şeylerdir ama bir bak yinede.
0
etna
(01.08.21)
(2)

Acil şarkı bulmamız lazım

valentinov
Geçen bir mekanın önünden geçerken çalıyordu. Aa ben ne severdim bunu dedim ama şarkıyı unuttum. Sanki kurban’ın gibiydi. Nakaratında bi yerde geeeeeeeel ya da seeeeeev gibi bişey diyodu. Bu şarkıya da çok benziyordu ama bu değil. https://youtu.be/7TeV_KsSE8k
Geçen bir mekanın önünden geçerken çalıyordu. Aa ben ne severdim bunu dedim ama şarkıyı unuttum.

Sanki kurban’ın gibiydi. Nakaratında bi yerde geeeeeeeel ya da seeeeeev gibi bişey diyodu.

Bu şarkıya da çok benziyordu ama bu değil.

youtu.be
0
valentinov
(01.08.21)
Hele bi gel - pinhani?
0
proletarier aller lander vereinigt euch
(01.08.21)
Nope. O kadar popi değildi.
0
🌸valentinov
(01.08.21)
(5)

Premier lig stadyumda maç izlemek

garavel
Merhaba, dün bir arkadaşla konuşurken böyle bir muhabbet geçti. Londra’da yaşamaya başlayınca herhangi bir takımın maçlarını izlerim falan ( tottenham, arsenal, chelsea ) arkadaş da gülerek izleyebileceğini mi sanıyorsun onların tamamı kombine ve belki 2025-2026’ya kadar bitmiştir dedi. Doğru mu bu
Merhaba, dün bir arkadaşla konuşurken böyle bir muhabbet geçti. Londra’da yaşamaya başlayınca herhangi bir takımın maçlarını izlerim falan ( tottenham, arsenal, chelsea ) arkadaş da gülerek izleyebileceğini mi sanıyorsun onların tamamı kombine ve belki 2025-2026’ya kadar bitmiştir dedi. Doğru mu bu ? Manu için duymuştum tamam manu normal de saydığım takımlar da mı öyle ? İzleyemez miyiz :/
0
garavel
(01.08.21)
zorluğu konusunda haklı ama durum o kadar da kötü değil. londra'da maç izleyebilmek için çeşitli yollar var:

belki istisnaları vardır ama biletlerin tamamı kombine olmuyor. her maç için bir miktar bilet satışa sunuluyor. fakat kulüp üyeleri gibi ayrıcalıklı gruplara öncelik tanınıyor. nadiren genel satışa bilet kalıyor, bunu kovalarsanız bir ihtimal olabilir.

karaborsadan iki-üç katına alabilirsiniz. bu da bir alternatif.

en mantıklı ve kolay yol uzaktan gelen bir deplasman takımının kendi sitesinden yaptığı genel satışı yakalayıp deplasman tribününden bilet kapmak. daha ucuz oluyor üstelik.
0
bruges
(01.08.21)
çok şaşırdım ya. diğer londra takımları da mı böyle peki ? west ham, fullham falan vardı galiba. genel bilet satışı neredeyse imkansız o halde
0
🌸garavel
(01.08.21)
West ham, Wembley’de oynuyor orda bilet bulabilirsin. Ama bilet fiyat politikaları yıllardır eleştiriliyor.
0
intihar etsem de kendime gelsem
(01.08.21)
west ham'inki london stadium, olimpiyat stadyumu :) her sezon kombine satıyorlar görüyorum, 2 hafta önce duyurdular hatta bu sezon için.

bunun dışında evet zor ama imkansız değildir
0
passion rules the game
(01.08.21)
pandemiden hemen önce gitmiştik. gerçekten bilet bulmak inanılmaz zor. bunun temel nedeninin bizdeki passolig gibi merkezi bir bilet satış sistemlerinin olmamasından kaynaklanıyor, her takımın kendi internet sitesinden bilet satışı mevcut ve üyelik sistemleri de baya karmaşık olabiliyor.

diğer bir konu hem kombineliler çok fazla hem de sınırlı sayıdaki biletler de çok hızlı tükenip üstteki arkadaşların dediği gibi karaborsaya düşüyor. hatta büyük takımların maç günlerinde stadın önündeki karaborsacılar neredeyse bir memur gibi çalışıyormuş hep aynı kişiler vs. bunla ilgili epl'de karaborsacılığı anlatan bir belgesel de vardı galiba.

öneri: Crystal Palace maçına gidin, bilet bulması daha kolay.
0
makarnavodka
(01.08.21)
(3)

HES barkodunun ekran görüntüsünü almak

nundu
bu avmlere hes okutularak girilmeye başlandığı dönemde (haziran mıydı neydi) hes barkodunun ekran görüntüsünü aldım. O zamandan beri de öyle kullanıyorum. HES uygulamasını kullanmıyorum telefonda az yer kaldığı için, her defasında e devletten açmak da zor geliyodu.Şimdi bunun bi mahsuru yok di mi? Y
bu avmlere hes okutularak girilmeye başlandığı dönemde (haziran mıydı neydi) hes barkodunun ekran görüntüsünü aldım. O zamandan beri de öyle kullanıyorum. HES uygulamasını kullanmıyorum telefonda az yer kaldığı için, her defasında e devletten açmak da zor geliyodu.

Şimdi bunun bi mahsuru yok di mi? Yoksa halk sağlığı düşmanı bir şerefsiz miyim böyle yaptığım için? Sonuçta QR kod sabittir herhalde diye düşünüyorum da yine de emin olmak için sorayım dedim..
0
nundu
(31.07.21)
Bir sorun yok. HES kodunuzu değiştirdiğiniz zaman yeni ekran görüntüsü alın yeter.
0
musculus sternocleidomastoideus
(31.07.21)
Yoo, ne alakası var? O barkod HES kodu değişmediği sürece değişmiyor ki. HES kodun değişirse yeni barkodun ekran görüntüsünü alıp onla devam edebilirsin. Hatta HES uygulamasına bile gerek yok. SMS ile HES kodu alınca orda QR için link çıkıyor. Tıklayıp ekran görüntüsünü alabilirsin.

Millet anahtarlık yaptırıp içine kağıt olarak koyuyor QR'ı. Ben de ekran görüntüsünü alıp saatin fotoğraflar uygulamasına yolladım. Saatten gösterip geçiyorum.
0
himmet dayi
(31.07.21)
Ben çıktısını aldım. Pvc kaplattım. İnanılmaz rahatlık.
0
baal
(01.08.21)
(4)

Kablosuz HDMI Video Aktarıcı

pantepember
Philips SWR8106B/93 Kablosuz 2.4G-5G WiFi 4K 60Hz HDMI Video Ses Ve Görüntü Aktarıcıhttps://www.hepsiburada.com/philips-swr8106b-93-kablosuz-2-4g-5g-wifi-4k-60hz-hdmi-video-ses-ve-goruntu-aktarici-p-HBV0000164CBIBu tip bir ürünü deneyen var mı? Kabloyla alınan verim bu üründen alınabilir mi?Bir de,
Philips SWR8106B/93 Kablosuz 2.4G-5G WiFi 4K 60Hz HDMI Video Ses Ve Görüntü Aktarıcı

www.hepsiburada.com

Bu tip bir ürünü deneyen var mı? Kabloyla alınan verim bu üründen alınabilir mi?

Bir de, nasıl çalıştığını anlayamadım. TV'nin de WIFI'a mı bağlı olması gerek? (Sanırım anladım: TV, bu cihaz sayesinde ağa bağlanıyor ve bilgisayardan veya telefondan veriyi alıyor.)

Ek: Şu an yine bir Philips HDMI kablo kullanıyorum. Netflix izlerken görüntü 1080p'den 720p'ye düşüyor. Sayfayı yenileyince yeniden 1080p oluyor. (Veri aktarımındaki bir anlık sorun Netflix'în çözünürlüğü düşürmesine neden oluyor diye tahmin ediyorum.) Sorunun kaynağının kablo olduğunu düşündüğüm için yeni bir tane almaya karar verdim. Ama kablosuz bir çözüm daha doğru olabilir diye düşünüyorum.

Teşekkürler.
0
pantepember
(31.07.21)
Benzer bir urunu kullaniyorum. O urun de wifi'a baglaniyor. Ayni agda olan bilgisayarinizdan yayin yapabiliyorsunuz. 4K 60 hz destekliyor yaziyorsa zaten o verimi alirsiniz.
0
do you remember me
(01.08.21)
Bu şu olaydı sanırım: www.teknoblog.com

Bazı cihazlar direkt görüntüyü alıyor ağa bağlanmadan. Bazıları da bir ağa ihtiyaç duyuyor. Farkını bilmiyorum birisi aydınlatırsa sevinirim. Tv'nin internete bağlanmasına gerek yok ama bu tarz bir araç kullandığınızda. Ona eminim.

Ama işte şöyle bir şeye şahit olduğumu hatırlıyorum, TV'de kablosuz ekran olabilme özelliği var, X telefon direkt görüntüyü aktarabiliyor. Y telefonu direkt aktaramıyor. Aynı ağ üzerinde görürse aktarabiliyor sadece. Yani görüntüyü aktaran cihazın donanım yetkinliği de önemli.

Bir de yine görüntüyü gönderecek cihazın bakalım 4k aktarma desteği var mı? Benim eski laptobum 720p aktarabiliyordu sadece.
0
ananiyimioguz
(01.08.21)
Açıkçası ben pek inanmıyorum, 4K60 zaten imkansız. Çünkü 4k60 HDR olursa bile kablo desteklemiyordu vs.

Şöyle bir tablo var
i.imgur.com

Netflix vs. için zaten 1080p@30 veya 4k@30 olur sorun olmaması lazım ama modeminize bağlı. Son sorunuza cevap olarak da hayır bu cihazı ağa bağlıyorsunuz tv bunu düz hdmi olarak görüyor.
0
aguen
(01.08.21)
@aguen bahsettigin limitler sıkıştırılmamış goruntu icin. bu tip cihazlar videoyu once encode edip hedefte decode ederek calisiyorlar (HDMI kablo aksine kayıplı yani). bu sekilde 4k 60hz mumkun. bu cihaz onu yapiyor mu bilmiyorum ama teknik bir limit yok demek istedigim sıkıştırma olduktan sonra bir kac megabitte taşınıyor wifi uzerinden bile.
0
robokot
(01.08.21)
(10)

Mont beni

synesthesia
Kışı kuzey ülkelerinden birinde geçireceğim. Sıcaklık -20'ye kadar düşüyor şehirde. Mont bakıyorum ama hangisi uygun olur pek anlamıyorum.https://www.spx.com.tr/jack-wolfskin-troposphere-erkek-outdoor-montu-kirmizi-1111711-2027/?integration_color_code=24451 => Bu şekil tek layer'lı bir şey alıp için
Kışı kuzey ülkelerinden birinde geçireceğim. Sıcaklık -20'ye kadar düşüyor şehirde. Mont bakıyorum ama hangisi uygun olur pek anlamıyorum.

www.spx.com.tr => Bu şekil tek layer'lı bir şey alıp içine polar mı giymeli? Yoksa...

www.atlaskamp.com => Bu tarz 3-in-1'ler sıcak tutar mı? Bu yeter dedi mağazadaki görevli ama emin olamadım. Bir tane polar üstüne ince bir shell var sadece, nasıl sıcak tutacak?

Aslında şehirde böyle outdoor montlarını giymeyi sevmiyorum. Üst spor kıyafet, montu çıkartıyorsun altında gömlek :/ Ama normal palto falan çok da sıcak tutmaz herhalde. Başka önerisi olan?
0
synesthesia
(31.07.21)
Jack Wolfskin, The North Face gibi markalar yerine Mammut öneririm. Outdoor'cuların iyi bildiği bir markadır. Ama TNF gibi piyasası olmadığı için pek tercih edilmez. İçi polarlı ya da ikisi bir arada montları oldukça iyi.
0
himmet dayi
(31.07.21)
Biraz pahalı ama Wellensteyn olabilir. -5 derecede ince gömlekle üşütmüyor. Bence tasarımları da güzel. Outdoor havası yok. Ben her ortamda giyiyorum.
0
jazzabel
(31.07.21)
Bence oradan al. Oranın havasına en uygun olan kıyafetler orada satılıyor. Mesela Stockholm’de bir mağazada montlar -10 -20 şeklinde başlayıp -60’a kadar gidiyordu. Pahalı olabilir ama daha sağlam ve oraya daha uygun olduğu tartışılmaz.
0
megalomaniac
(01.08.21)
en iyi izolasyonu kaz tuyu yapar. gidip polyester, sentetik urunler almayin. gideceginiz yerdeki magazalardan alin uygun bir sey.
0
antikadimag
(01.08.21)
Bence içe polar üste rüzgar kesen ince mont daha başarılı olacaktır. Eskişehir'de -20 kadar olmuyor kışın ama hava soğukken mont giyip -10 falan olduğunda polar+rüzgarlık şeklinde kullanıyorum ben de. Bir de rüzgar oluyorsa yüzünüz için de bir şey bakın felç geçirmemek için.
0
eatpraylaw
(01.08.21)
megalomaniac +1. turkiye'de o sicakliga uygun adam akilli mont bulamazsin. gidecegin yere gittiginde butun magazalarda duydugun duymadigin bir suru markanin envai cesit modelini bulacaksin. butcene uygun olanini alirsin.
0
crucio
(01.08.21)
-20'de ne yapacaksin? -20 oranin rekoru mu yoksa rutin gunduz sicakligi mi?

Oyle normal ofis insaniysan, sahada gezmeyeceksen kalin elyaf bir mont muhtemelen isini gorur.

Ondan daha sogukta parkayla nobet tutabiliyorsun.
Onemli olan sey mont degil iclik giymek, isiyi vucudundan uzaklastirmaman lazim.
Kaz tuyu falan fayda etmez iclik sart.
0
divit
(01.08.21)
Marka önerileriniz için teşekkürler. Bahsettiğiniz diğer outdoor markalarını biliyorum. Fakat markadan ziyade nasıl bir model almalıyım sorusuna cevap arıyorum ben.

Gideceğim yerden tabii ki alabilirim ama hem Türkiye'de bir tık daha ucuz, hem de sezonda olmamamız sebebiyle indirimler var. O yüzden gitmeden halletmek istiyorum.

Şehirde son 3 yılın sıcaklık grafiği şu şekil: i.hizliresim.com

Kullanım yeri genellikle şehir hayatında olacak. Ofise git gel, yemeğe çık vs... Arada ufak çaplı doğa gezileri olabilir tabii ki ama aldığım şey idare eder muhtemelen.
0
🌸synesthesia
(01.08.21)
Kaz tüyü mont + termal içlik, kuzeyde bütün kış yeterli gelmişti, Adidas'ınkini kullanmıştım. Bir de Decathlon'un şu montu kadar ısı izolasyonu olan bir monta denk gelmedim, ne malzeme kullanıldıysa tam bir performans/fiyat ürünü. Uygun fiyatlı yedek olarak düşünebilirsiniz : www.decathlon.com.tr
0
anthemis nobilis
(01.08.21)
@anthemis

O decathlon montundan bende de var. Geçen sene yine başka bir kuzey şehrinde tüm kışı o mont + polar ile geçirdim ^_^

Ama o sene fazla soğuk olmadı, -7 en düşük. Bu kez biraz daha kuzeye gidiyorum.


Yorumlardan anladığım kadarıyla 3in1 de kaz tüyü mont da iş görür gibi.
0
🌸synesthesia
(01.08.21)
(1)

ankara kadin kuaförü kugulu park civari

eclskn
evet dügün dolayisiyla ankaraya gelicem ve cok kisa bir süre icinde kuaförlük isimi halletmem gerekiyor. sacimi kestirebilecegim düzgün sac kesen bir kuaför ariyorum bu civarda. cok tesekkürler simdiden.
evet dügün dolayisiyla ankaraya gelicem ve cok kisa bir süre icinde kuaförlük isimi halletmem gerekiyor. sacimi kestirebilecegim düzgün sac kesen bir kuaför ariyorum bu civarda.

cok tesekkürler simdiden.
0
eclskn
(31.07.21)
Tiga kuafor iyidir. esim gelin basini da orada yaptırmışti.
0
zor azizim zor
(01.08.21)
(2)

Çamlıca cami civarında çalışan biri nerde ev tutsun?

nefertarii
Çok pahalı olmayan, eli yüzü düzgün, trafik açısından çok fazla üzmeyecek nereler vardır? 2+1 olacak şekilde düşünülebilir.
Çok pahalı olmayan, eli yüzü düzgün, trafik açısından çok fazla üzmeyecek nereler vardır? 2+1 olacak şekilde düşünülebilir.
0
nefertarii
(31.07.21)
Eli yüzü düzgünse libadiye
0
iddaaci
(31.07.21)
Bosna Bulvarı
0
kırmızıayakkabılıgargamel
(01.08.21)
(3)

Uçağa ilaç alınmıyor mu?

sckxyss
Kardeşim günde 6 tane hap içiyor. Bunlari uçakta yanında taşıyabilir mi? (haplar kutularının içinde olacak.) Kabin bagajindan bahsediyorum. Teşekkürler.
Kardeşim günde 6 tane hap içiyor. Bunlari uçakta yanında taşıyabilir mi? (haplar kutularının içinde olacak.) Kabin bagajindan bahsediyorum. Teşekkürler.
0
sckxyss
(31.07.21)
Evet. Taşıyabilir.
0
himmet dayi
(31.07.21)
Ms iğnelerimi buz içinde termosta kabin bagajına alıyorum. Bir de hosteslere veriyorum dolaba koyuyorlar sağolsunlar.
0
suicides underground
(01.08.21)
taşır hiçbir sorun yok. haplar zaten sorunsuz. krem ve sıvı ilaçlar için 200ml gibi bir üst limit vardı. gene de orjinal kutusunda olsunlar.
0
orpheus
(01.08.21)
(6)

60K sayısal alanda hangi bölümler?

kırmızıayakkabılıgargamel
Kuzenim 60 K yaptı, hedefi 20K’ydı ve diş hekimliği istiyordu. Şimdi mezuna kalsam mı kalmasam mı diye düşünüyor. Koç Üni’de hemşirelik tutuyor %100 burslu, ama hemşirelik sadece Koç olduğu için düşünüyor. Bilişim ve Bilgisayar Mühendislikleri’nde de çok yok İstanbul, Ankara’da. Siz ne düşünüyorsunu
Kuzenim 60 K yaptı, hedefi 20K’ydı ve diş hekimliği istiyordu. Şimdi mezuna kalsam mı kalmasam mı diye düşünüyor.

Koç Üni’de hemşirelik tutuyor %100 burslu, ama hemşirelik sadece Koç olduğu için düşünüyor. Bilişim ve Bilgisayar Mühendislikleri’nde de çok yok İstanbul, Ankara’da.

Siz ne düşünüyorsunuz?
Geleceği olan nereler olabilir yani bu kızımız için?
0
kırmızıayakkabılıgargamel
(31.07.21)
Hemşirelik ile Koç arasında nasıl bir ilişki kurmuş? Sıralaması kötü üniversitede okusa da KPSS'de 60, 70 arası puanla ilk girişinde atanabilir.
0
dissendium
(31.07.21)
Yurt disinda yasama istegi varsa bence koc hemsirelik guzel tercih
0
proletarier aller lander vereinigt euch
(31.07.21)
proletarier +1

iyi bir almanca öğrenimiyle de %90 gidebilir. avrupa’da hemşire - doktor açığı çok. hele koç üni diyorsun bir de.
0
garavel
(01.08.21)
Koç hemşirelik ordan Almanya
0
liondelaturquie
(01.08.21)
Benim anladığım kadarıyla henüz ilgi alanı tam belli değil. Hedefi 20k olduğu için eğer bu yıl içine sinmeyen bir bölüm yazarsa, içinde hep ukte kalacak, 3. sınıfa bile gelse hep bir keşkesi olacak. İçine sinmediği için ya bölümü bırakacak ya sevmediği bir bölüm okuyup hayatı kendisine zehir olacak. En doğrusu düzgünce mezuna kalsın. Bu süreçte biraz istediği üniversite ve bölümler hakkında araştırma yapsın. ilk sınavında 60k yapabilen bir öğrenci için bu çok, çok iyi bir başarı. Önümüzdeki yıl boyunca bir dershaneye giderse çok daha iyisini mutlaka yapacaktır. Ek olarak gelecek yıl diş hekimliği kontenjanları artacak, yeni fakülteler kuruldu, gelecek yıl öğrenci alımına başlayacaklar.

Mezuna kalması daha doğru olur. 17-18 yaşındaki çocuklar için bu stres ile meslek seçimi yapmak gerçekten çok zor. Diş hekimliği ile hemşirelik sağlıkla alakalı bölümler ama birbirinden çok farklı bölümler, çalışma alanları, eğitimleri farklı. Hemşireliği sadece Koç Üniversitesi'nde var diye tercih etmesin. Hemşirelik ne bölüm olarak kolay ne ataması burada yazıldığı gibi basit, yurt dışı işini de bakalım o isteyecek mi? Öyle kolay mı hemşirelik okuyup, kendini geliştirip Almanya'da çalışma hakkı kazanıp, orada yaşayabilmek. Hemşirelik, diş hekimliğine göre daha fazla insanlarla temas isteyen bir çalışma alanına sahip, öyle basit bir şey değil bu. Almanya'ya hemşire olarak gidip, hemşire olarak çalışmasının pekte avantajı olmaz. Koç Üniversitesi olsa bile aynı durum söz konusu. Saçma yani, sırf yurtdışı imkanı var diye bölüm yazdırmak.
0
GoodMorningTeacher
(01.08.21)
Discilikte para kalmadi yapistir hemsireligi, 1 sene beklemeye degmez.

Mezuna kalmak nedir ya hergun yeni kelime cikiyor.
0
divit
(01.08.21)
(8)

Hangi TV Streaming Cihazı? (Apple TV Alternatifi)

dreamnesiac
Evde eski tip HD bir LCD TV'ye bağlanmak üzere bir cihaz almayı düşünüyoruz. Apple TV görece olarak pahalı geldi, Youtube desteği de sanırım kaldırılmış. Kullanıp memnun olduğunuz cihaz varsa ne önerirsiniz? (Netflix, Amazon Prime, Youtube bağlantıları öncelikli)Teşekkürler şimdiden
Evde eski tip HD bir LCD TV'ye bağlanmak üzere bir cihaz almayı düşünüyoruz. Apple TV görece olarak pahalı geldi, Youtube desteği de sanırım kaldırılmış. Kullanıp memnun olduğunuz cihaz varsa ne önerirsiniz? (Netflix, Amazon Prime, Youtube bağlantıları öncelikli)

Teşekkürler şimdiden
0
dreamnesiac
(31.07.21)
Mi Stick

edit: 4K TV olsa bence de Mi Box S ama 200 lira fark ödemeye değecek bir farklılık yok. YouTube, Netflix, Amazon, vb. platformların uygulamalarında hiç sorun yaşanmıyor. USB Mouse/klavye bağlamak da aslında önemli ama Bluetooth seçeneği de mümkün.
0
himmet dayi
(31.07.21)
Mi tabii ki.

Tercihe gore box ya da stick.
0
invictae
(31.07.21)
Mi Box S 4K
Kullanıp da çok memnun olduğum cihaz bu kesinlikle.
Mi Stick de aldım babamlara, onlara yetiyor ama ben kullanırken bazen takıldığını, kasıldığını hissediyorum.
Youtube'da netflix'te takılmıyor ama, browser'dan bir şey izleyeceğimde bazen zorlanıyor, bir de USB mouse bağlayabilmek istiyorum cihaza.
0
michael_knight
(31.07.21)
Mi box
0
inheritance
(31.07.21)
mi box kesinlikle
0
nundu
(31.07.21)
Tivo alabilirsin amazondan. Miboxtan daha iyi cihaz bence.
0
westblack
(01.08.21)
Chromecast
0
chavezding
(01.08.21)
mibox var bizde gayet memnunuz.
0
in vino veritas
(01.08.21)
(5)

TSK'nın sosyal medya yönetimi neden bu kadar zayıf?

İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi
Merhaba arkadaşlar,Instagram'da İsrail ordusunu (IDF) takip ediyorum, TSK da takip ettiklerim arasında. Dikkat ettiğim bir şey var, TSK neredeyse hiç kendi reklamını yapmazken, "Biz ortamlardayız!" minvalinde paylaşımlar yapmazken IDF günde en az 2-3 gönderi paylaşıyor. Sürekli eğitimlerden kareler
Merhaba arkadaşlar,

Instagram'da İsrail ordusunu (IDF) takip ediyorum, TSK da takip ettiklerim arasında. Dikkat ettiğim bir şey var, TSK neredeyse hiç kendi reklamını yapmazken, "Biz ortamlardayız!" minvalinde paylaşımlar yapmazken IDF günde en az 2-3 gönderi paylaşıyor. Sürekli eğitimlerden kareler paylaşıyorlar, ordudaki kadın askerlerin önemini belirten gönderiler, Hamas'ın nasıl okul, yerleşim yerleri gibi sivil alanları kendilerine kalkan olarak kullandıklarını harita üzerinde gösteren gönderiler falan paylaşıyorlar. Bu da onların insanların gözündeki sempatilerinin artmasına neden oluyor.

Bir de TSK'nın Instagram hesabına bakıyorum, ayda yılda bir gönderi paylaşılmış. Onların da geneli resmi bayramları kutlamak, önemli günleri hatırlatmak için falan. Sahadan, tatbikatlardan falan çok az gönderi var. Devir internet, sosyal medya, imaj devri olmuşken nedir bu ortamlardan uzak durma sevdası? Siz ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim, teşekkür ederim.
0
İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi
(31.07.21)
İKK (istihbarata karşı koyma) kuralları var. bu kurallar nedeniyle paylaşım yapılmıyor.
0
trajikomix
(31.07.21)
TSK bence doğru olanı yapıyor. Son zamanlarda üretilen her silahın ayrıntılı tanıtımının yapılmasını yanlış buluyorum. Bunlar güvenlik zaafı oluşturabilir.
0
dissendium
(31.07.21)
Açıkçası aynı sey mi bilmiyorum ama Fransa'da malum zorunlu askerlik vs yok e baska isler de çok olduğu icin kimse "aman maasi guzel asker olayim" demiyor kolay kolay.
Bu sebepten Facebook, twitch, YouTube sürekli karsima fransiz silahli kuvvetleri reklamlari falan cikiyor gencleri etkilemek için.
Aha bu da Instagramlari;
instagram.com

Yani biz buradayızdan ote gencleri cekmek icin. Ben de katılıyorum ama belki de tsk'nin adam ihtiyaci yok.
0
logisticsmanager
(31.07.21)
bir ülkenin silahlı kuvvetlerinin neden reklama ihtiyacı olsun ki? mesela sallıyorum ermeniler sosyal medyada görüp vay be türkler ne güçlüymüş mü diyecekler? ya da yunanlılar "ya türkler çok ponçik" mi diyecekler?

israil bu denli aktif kullanması insanları savaşlarına ikna edememesinden kaynaklı (bence). bella hadid, dua lipa, roger waters falan sosyal medyalarından israil saldırıları arttığında tepki göstermişlerdi. ilk aklıma gelen ünlüler. o yüzden israil "aslında suçlu onlar, bakın sivilleri onlar kullanıyor" tarzı propaganda yapmak için tüm medya araçlarını kullanmak "zorunda" gibi geliyor bana. türkiye'nin konumu ile israil'in konumu bir değil. türkiye'nin kimseye bir şey kanıtlamasına gerek yok. yalnızca israil örneğine bakarak aklıma gelenler bunlar.
0
ilgeru
(31.07.21)
ihtiyacı yok çünkü. Ama bu işi öğrenip yapsalar çok iyi olur o ayrı. Türkiye içinde de dünyada da algıyı değiştirebilirler.

Zorunlu askerlik olmayan ülkelerde (mesela İngiltere'de gördüm) baya sinemada televizyonda "ülkenize hizmet edin, askerlik ne güzel şey, dostlar edinin vücut yapın bakın burada hayat çok güzel" temalı reklamlar yapılıyor. Askere adam toplamak için mantıklı bu. Ama senin dediğin biraz dış dünyaya mesaj, onu yapacak ekip bambaşka olmalı. Mesela bazen polisin askerin çocuklarla hayvanlarla falan fotoğraflarını paylaşıyorlar ama çok Türk kafası birileri çekmiş oluyor. Bizde duygusallık, arabesklik vs. ön planda. Daha batıda yetişmiş olaylara dışarıdan bakan birinin organize etmesi lazım bunları. Amerika bu tür şeyleri çok iyi becerir, işgal ettiği yerleri bile müthiş kahramanlık hikayesi olarak paylaşıyor genelde.
0
nhk ni youkosu
(01.08.21)
(1)

Lazer epilasyon

austenn
Merhaba. tum vucut icin lazer epilasyona baslamak istiyorum bir yeri arastirdim ama oraya gidne arkadasim 3.seansa ragmen hala dokulme olmadigini soyleyince tereddut ettim. Guzellik merkezinde bu islemi yaptiriyor o. Acaba hastane mi olsa daha iyi olur? Anadolu yakasinda nereyi onerirsiniz kesin co
Merhaba. tum vucut icin lazer epilasyona baslamak istiyorum bir yeri arastirdim ama oraya gidne arkadasim 3.seansa ragmen hala dokulme olmadigini soyleyince tereddut ettim. Guzellik merkezinde bu islemi yaptiriyor o. Acaba hastane mi olsa daha iyi olur? Anadolu yakasinda nereyi onerirsiniz kesin cozum alabilecegim? Tesekkurler
0
austenn
(31.07.21)
Euroderm
Bostancı- Kartal A plus

*eurodermi daha çok seviyorum, fiyat konusunda daha tutarlı ve mantıklılar. Kalite açısından hemen hemen aynı.
0
rewlack
(31.07.21)
(10)

İstanbul Balıkesir arası en ekonomik yol körfez mi?

Fusha
Sb teşekkürler
Sb teşekkürler
0
Fusha
(31.07.21)
Aracın yakıt performansına göre değişir. Fazla yakmıyorsa körfezin etrafından dolaşmak ekonomik olabilir ama uzun ve yorucu olur. Ondan sonra yoğunluk durumlarına göre feribot gelir. Sonra Osmangazi köprüsünden sonra ilk fırsatta otobandan çıkıp eski yoldan devam. En pahalısı da Balıkesir'e kadar İstanbul-İzmir otobanı.
0
himmet dayi
(31.07.21)
Köprü yerine feribot, sonra eski yoldan devam. Körfezi LGP ile dolansan bile değmez.
0
rastinon
(31.07.21)
Ekonomiye bakmaya gerek yok. Direkt otoban. Arabada hız sabitleyiciyi 130 km yap. Şerit koruma aç. Uyumana bak.
0
musmus
(31.07.21)
Körfez yolu nasıl? Yıllardır kullanmıyorum o yolu
0
🌸Fusha
(01.08.21)
Çok trafik ışığı var ve yol iyi değil. Feribot seçeneği varken çok mantıksız.
0
himmet dayi
(01.08.21)
çok uzun yıllardır çanakkale yolunu kullanıyorum ben. hem görsel olarak güzel hem de sakin bir yol. körfezin çirkinliğini çekmenize gerek yok. geçenlerde hesaplamıştım bi 40-50 lira fazla oluyor çanakkale yolu ama bence değer.
0
golgi aygıtı
(01.08.21)
Ben Pendik'ten çıkacağım yoksa hocam, benim yolu çok uzatır sanırım
0
🌸Fusha
(01.08.21)
Ben uzun araştırmalar sonucunda İDO'nun Pendik-Yalova feribotunu tercih etmiştim.
0
dogumdansancili
(01.08.21)
Pendik-Yalova en ekonomiği. Ama otoban kullanmayınca hız limitlerine daha da dikkat etmen lazım. Radar kuruyorlar.
0
arnold schwarzeneger
(01.08.21)
Körfezden geldim. Yolda ışık çoktu ama yollar pek de kötü değildi, sadece ekonomi yapmak gerektiğinde kullanılır yol bence yoksa diğer alternatifler daha mantıklı. Para yönünden sıkışık olduğum için tercihimden pişman değilim ama biraz param olsaydı pişman olurdum muhtemelen :) teşekkürler herkese.
0
🌸Fusha
(01.08.21)
(3)

Antikor testi

bir soru sorcam
S-spike testi nominal değeri 50Benimki 550 çıktıTad, koku azalması dışında bi şey yok geçen sene çok fazlaydıŞimdi daha normal tadKoku sigara parfüm geliyotAma çiçek kokularını dibine girmezsem alamıyorumNasıl yorumlamak lazım-aşı yok
S-spike testi nominal değeri 50
Benimki 550 çıktı

Tad, koku azalması dışında bi şey yok geçen sene çok fazlaydı

Şimdi daha normal tad
Koku sigara parfüm geliyot
Ama çiçek kokularını dibine girmezsem alamıyorum

Nasıl yorumlamak lazım

-aşı yok
0
bir soru sorcam
(31.07.21)
covid gecirip virus yuzeyindeki spike proteinine antikor uretmissiniz? nasil bir yorum ariyorsunuz?
0
robokot
(31.07.21)
kbb ye mi gideyim
akciğer filmi mi çektireyim
aşı olayım mı
0
🌸bir soru sorcam
(02.08.21)
koku vs. icin kbb ama zamandan baska bir cozum yok bildigim.

covid sonrasi ciger kontrol icin gogus hastaliklarinin gormesi lazim. kesin baktir.

asi da kesinlikle ol tabii ki. covid gecirerek elde edilen bagisiklik asi kadar kuvvetli degil. covid oldugunu devlet biliyorsa asi olabilecegin gun zaten mhrs'de cikar. eger kendi kendine olup atlattiysan hastaligi gecirdikten sonra beklemen gereken bir sure var (tam bilmiyorum) o sure gectikten sonra hemen aşıya.
0
robokot
(02.08.21)
(2)

kulaklik onerisi

reavelyn
selamlar,bilgisayar basinda oyun oynarken ve zoom'da kullanabilecegim bir kulaklik (mikrofonlu) ariyorum. audiophile degilim, 4 haneli paralar maalesef odeyemem. bir onerisi olanlari merakla beklerim, tesekkurler simdiden.
selamlar,
bilgisayar basinda oyun oynarken ve zoom'da kullanabilecegim bir kulaklik (mikrofonlu) ariyorum. audiophile degilim, 4 haneli paralar maalesef odeyemem. bir onerisi olanlari merakla beklerim, tesekkurler simdiden.
0
reavelyn
(31.07.21)
Kulaküstü için Trust marka olabilir. Genelde ucuz kulaklık markaları ışıklı mışıklı ama 3 aya bozulan ürünler üretirken Trust'tan aldığım kulaklık ve klavye çatır çatır çalışıyor. Zaten amazon'da satılan markalar genelde güvenilir oluyor bizdeki hepsi birbirinin aynı olup sadece ithal ürüne lazerle logo basan 3 günlük markalara kıyasla.

Kulakiçi için ise JBL'in modelleri olabilir ama çok anlamam açıkçası. Ben CS:GO oynarken ses kasabilmiştim o yüzden dert etmedim.
0
musculus sternocleidomastoideus
(31.07.21)
Merhaba, Bundan aldım gayet memnunum:Anker Soundcore Life Q10 Kablosuz Bluetooth 5.0 Kulaklık

Sadece ortam sıcaksa terletiyor biraz.
0
dinozoffuneldiveni
(01.08.21)
(4)

Biontech 2. doz sonrası koltuk altı şişliği

akatreil
Bu normal bir durum mu? Aşı yaptığım kolda koltuk altımda ceviz büyüklüğünde bir şişlik oldu çünkü.
Bu normal bir durum mu? Aşı yaptığım kolda koltuk altımda ceviz büyüklüğünde bir şişlik oldu çünkü.
0
akatreil
(31.07.21)
normal, lenf sismesi olarak arayabilirsiniz (tabii normalde panikletebilecek bir durum, aşı sonrası normal ve beklenen bir etki demek istedim).
0
robokot
(31.07.21)
Bende de oldu. Bir süre sonra geçiyor.
0
old possum
(31.07.21)
Normal. Arkadaşımda da oldu.
0
himmet dayi
(31.07.21)
Ben bayağı korkmuştum hatta hastaneden randevu almıştım kontrol ettirmek için, ertesi gün işyerinde arkadaş lenf bezlerim bile şişti falan deyince haa bir dk dedim.

Geçiyor bir hafta falan sonra.
0
aguen
(31.07.21)
(1)

c5 2011 alinir mi sizce

binlercedansozvar
benzinli, 123 bin tl
benzinli, 123 bin tl
0
binlercedansozvar
(31.07.21)
konforludur. bence alinir. lakin amacin ne? satman cok zor olur.
0
liondelaturquie
(31.07.21)
(4)

Elektronik aletlerdeki Türkçe karakter sorununun hikayesi doğru mu?

ya ben lan neyse
yıllar önce bir toplantı düzenlenmiş. maksat başta telefon-pc olmak üzere karakter optimizasyonu gibi bir şey. bizim ülkeden gidenler toplantıya katılmamış. ülkeyi gezip dönmüşler. o yüzden bazı telefonlarda sms yazarken "ı" yazıldığında 6 karakter sayılır olmuş.büyük ihtimalle sözlükte okudum.olay
yıllar önce bir toplantı düzenlenmiş. maksat başta telefon-pc olmak üzere karakter optimizasyonu gibi bir şey. bizim ülkeden gidenler toplantıya katılmamış. ülkeyi gezip dönmüşler. o yüzden bazı telefonlarda sms yazarken "ı" yazıldığında 6 karakter sayılır olmuş.

büyük ihtimalle sözlükte okudum.

olay gerçek mi efsane mi? gerçekse kaynak var mı?
0
ya ben lan neyse
(31.07.21)
büyük ihtimalle unicode ile alakalı
0
malheiros
(31.07.21)
Hep oyle bir geyik doner muhtemelen de gercektir ama kaynagina ben de rastlamadim.
Sifir saat dilimini kaybettigimiz(ingiltereye) toplantinin bile tutanaklarini okudum onu goremedim.

Esas sikinti unicode oncesi asci'den kaynaklaniyor.

Bunlar toplam 127 karakter sokunca dunyadaki cogu ulkenin karakterleri oksuz kaldi. Kendileri de magdur aslinda.

Sonra bunu genisletip 256 yaptilar ama yine yetmedi tabi.
Niye 10bin yapmiyorlar dersen yer yok o zamanki aletler icinde hafiza yetmiyor.

Www cikinca unicode ile cozer gibi oldular su an zaten karakter paketini yuklersen bir sorunun kalmiyor.

Neyse gereksiz bilgiler iste.
0
divit
(31.07.21)
ben o hikayeyi kenan evren gerek yok demis diye biliyorum. bizzat btk baskani anlatmisti
0
nibba
(31.07.21)
bende o hikayeyi son anda bizzat turgut özal ilgilenmiş ve türkçe karakterlerin tanınmasını sağlamış şeklinde duydum.
0
aslindasorunumpsikolojik
(01.08.21)
(3)

Gece uyurken top patlasa uyanmayanlara önerileriniz nedir

muratback
MerhabaGece uykusu ağır olanlar için bir öneriniz varmi
Merhaba

Gece uykusu ağır olanlar için bir öneriniz varmi
0
muratback
(31.07.21)
hep böyle olsunlar. hayat onlara güzel. her sese uyanmak çok leş bi durum
0
glamdr1ng
(31.07.21)
Akıllı bileklik veya saat ile uyumak ne kadar sağlıklı bilmem ama bazı cihazlar ses algıladığında falan titreyebiliyor diye hatırlıyorum.
0
ananiyimioguz
(31.07.21)
Abi ben de bundan korkardim ama ciddi seste uyanıyorum; bir kere esim bardak kirdi ayy dedi allah noluyo lan diye kosarak gittim aninda uyanıp. Galiba bu tarz seylerde bilincaltim hazir ama misal hanim yanimda oyun oynasa uyanmam o kadar rahat uyurum ama aksine o ben yaninda sadece dönsem uyaniyor.

Ben köpek aldim kafam rahat artık. Köpek alabilirsiniz :)
0
logisticsmanager
(31.07.21)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.