[]

Balata degisiminden sonra gelen duman koku durumu

Merhaba
Dun aracimin arka balatalarini degistirdim. Ustadan ciktiktan sonra eve giderken araclar kornalarla beni durdu, baktigimda jantin icinden dumanlarin ciktigini ve balatadan koku geldigini gordum, ustaya tekrar donerek durumu anlarttim, sok tak isinden sonra bi daha olmayacagini soyledi. Ama giderken bu sefer diger taraftan geldigini gordum. Janti elledigimde kizgin tava kadar sicakti. Bir daha gitmedim ustaya. Eve zar zor giderek farkli birine goturdum araci. O da baktiginde herseyin normal oldugunu soyledi.
Yeni balata degisimden sonra dumanin cikmasi balatalarin kokmas jantin asiri isinmasi normal midir? Bana sadece ses olabilir dediler ama ses hic yok. Balatalar alisiyor mu bu duruma zamanla duzelir mi?
Arac disk fren, balata markasi kale.

 
Normal değildir. Muhtemelen frende gidiyorsun çünkü fren ayarını yapmamışa benziyor. Bu balata nasıl olsa erir iyice yapıştırayım demiş herhalde.


  • bana kedicik derdi  (29.08.21 11:03:51) 
ilk gunlerde balata alisana kadar koku normal, duman bana hic denk gelmedi. bir iki defa hizlanip sert fren yapin. eger 1-2 gun icinde duzelmez ise baktirmak lazim.


  • cooperr  (29.08.21 11:35:40) 
Normal degil.
Koku fren yaptikca olur cunku balata asiniyordur hatta iyi tutmaz sifir araba alinca, ama sen fren yapmasan da temas ediyor sanirim.

Sanayide frenciler olur, sadece frene bakar onlara ugra bence.
Onlerinde fren test aleti(dyno) olur oradan anlarsin pro. olduklarini.
  • divit  (29.08.21 12:14:53) 
tam tersine frenlerin daha az tutması lazım balata değişiminden sonra, birkaç gün sonra eski verimine kavuşur. Problem olması büyük ihtimal.


  • pistranger  (29.08.21 13:29:09) 
Kaç kere balata değiştirdim, hiç böyle bir şey yaşamadım. Duman olması çok garip bence.


  • roket adam  (29.08.21 14:11:46) 
Cant kolların arası iyice açıksa şunu deneyebilirsin;

elin ulaşabiliyorsa balataları parmakla vs ile bi oynatmaya çalış. Eğer balatalar sık değil de milim de olsa yerinden kıpırdıyorsa herşey normaldir.

Ha yok balatalar çok sıkıysa yerinde, kıpırdamıyorsa montaj hatası vardır. Frene bastıktan sonra boşlamıyordur balata, sıkı olduğu için sürtünmeye devam ediyordur.

Basit bir tırnak, sac hatasıdır. Ya dabirbirine çok benzeyen yanlış bir balata takılmıştır.
  • John Bloor  (30.08.21 10:53:05) 
2 farklı yere götürdüm lifte kaldırıp baktılar herşey normal dediler. Anlamadım


  • dream  (30.08.21 13:30:25) 
Demek ki her şey yolunda, ilk koku balata yüzeyindeki kimyasaldandır. Hatta ilk kullanımlarda fren tutma mesafesi de uzar bu yüzden.

Bundan dolayı iyi ustalar balatayı takmadan bi zımparalar.

Koku ondandır, cantın sıcaklığı da aslında her zaman o kadar ısınıyor cant, siz ilk defa sıcağı sıcağına dokununca size sıcak geldi.
  • John Bloor  (30.08.21 15:23:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.