[]

Maske ve mesafeye çok dikkat ettiği halde korona olan var mı?

nasıl bir ortamda kaptınız?




 
Bende (bkz: hipokondriazis) var.

Koronavirüs kardeşimden bulaştı, bu da hayatın ironisi :))
  • hayirsiz  (28.08.21 22:44:08 ~ 22:55:12) 
İlginç bi şekilde maske/mesafeye dikkat edenler kaptı benim çevremde.


  • msb  (28.08.21 22:44:35) 
ben evden hiç dışarı çıkmıyordum, birkaç aylık bebeğim vardı. eşim çalışıyordu ve oldum bir şekilde.


  • deartheodosia  (28.08.21 22:44:58) 
Çift maske, siperlikle dolaşırken elim artık dezenfektan ve sabunlardan aşınmisken bulaştı. İşyerinden kaptım.


  • fraise  (28.08.21 22:50:46) 
Biz. (4 kisilik aileyiz.) Gectigimiz ekim ayinda, evde hickimse disarida calismazken ve evdeki herkes full izole iken kaptik. Adamakilli markete bile cikmiyorduk, hep onlinedi. Nasil ve nereden kaptigimizi biz de bilmiyoruz. Ama dordumuz de evde atlattik sukur.


  • invictae  (28.08.21 22:50:54) 
iyide dokunarak da alınabiliyor.
soruya cevap olmayacak ama eve gelen her şeyi ama herrr şeyi beyaz sabunla yıkadık. hala yıkıyoruz. online market olunca paketler büyük oranda tehlike zaten. laptop, telefon vs istisnasız dışarıdan geldiği her gün alkollü dezenfektan veya kolonyayla siliniyor. kıyafetler antrede hemen çıkıyor, temas olayını sıfıra çekmeye çalışıyoruz.
çok şükür şimdiye kadar olmadık. ki zaten aşılandık tamamen.
  • jimjim  (28.08.21 23:17:17 ~ 23:17:58) 
@jimjim +1
Cevremde maske mesafeye dikkat ediyorum diyenleri gözlemlediğimde hemen hepsinin marketten alinan şeylere yıkamadan dokunduğunu, bir yere oturunca menuye masaya vs düşünmeden dokunduğunu, ellerini yüzlerine götürürken cekinmedierini görüyorum. Maske takınca bitmiyor ki olay.

  • her giriste sifresini unutan adam  (29.08.21 06:02:26) 
jimjim -1

yuzeyel bulas yok. insanlar maalesef yanlis sekilde dokunarak hasta olacagini dusunuyor. Asil bulas aerosol ile oluyor. Yani ortamdaki hava ve nefes ile. Cok yeni detayli yapilmis bir calisma surda science.sciencemag.org Iyi havalandirilmamis ortamda bulunuyorsaniz ya da disarida ama kalabalik cok yakin mesafe ve maskesizseniz riskli durum. Ek olarak klimali kapali ortamlarda bulunmak yine riskli. Ozetle gittiginiz yerde risk analizi yapip bunu aliskanlik haline getirmeniz gerekiyor. Kalabalik yerlerde pencere yakininda durmak, taksiye binildiginde pencereyi acmak, mumkunse otobuse binmemek ya da n95 maske ile binmek vb. gibi
  • earthsean  (29.08.21 09:07:10 ~ 09:21:28) 
Eşimin babası koah olduğu için neredeyse hiç dışarı çıkmıyor. Markete bile gitmiyor. Geçen hafta çifr maske ve dezenfektan ile hastaneye gitmişti bir tahlil için. Covid olup döndü. Nasıl oldu biz de anlamadık..


  • suicides underground  (29.08.21 09:13:25) 
Pandeminin baslarinda ayni Jimjim gibiydik. Ilk sokaga cikma yasagi aciklandiginda sokaklarin marketlerin halini hatirlarsiniz. O gunden 15 gun sonra tum bu sacmaliklari biraktim. Henuz kapmadim. Belki de kaptim hissetmedim ama bildigim bi sey varsa jimjimin bahsettigi duzeyde bir yasam sekli corona kapip hastaneye dusmekten daha kotu. Sagligin her turlusu onemli ama akil sagligi mi yoksa beden sagligimi diye sorsalar ben Allah akil fikir versin derim.


  • Kirmizibavul  (29.08.21 12:03:11) 
Jimjim gibi yaşıyorum. Eve gelen şeyler ya yıkanıyor ya da balkonda/bahçede bekliyor. Elektronik alet, anahtar vs.'yi corona öncesinde de alkolle siliyordum zaten.
Bir yıla yakın koronasız geçirdikten sonra kardeşim ziyarete geldi. İşyerinde maske takmadığı için uyarmışlar. Bana nasıl böyle bir şey yapabilirler diyor. Ahahaha... Gittikten 3-4 gün sonra aradı, aynı odada çalıştığı 2 kişi ve kendisi pozitifmiş. Ben de bir şaşırdım bir şaşırdım(!) Bana da bulaştırdı tabii.

  • ganbatte  (29.08.21 12:59:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.