[]

askerlik başvurusuyla ilgili bir takım sorular

meerhaba,

yoklama başvurusu ve askerlik hizmet başvurusunu e devlet üzerinden yaptım fakat anlamsız bir şekilde güzel bir yerden iş teklifi aldım. henüz yeni mezun olmuş birisi olarak iş her ne kadar kısa sürecek de olsa bana katacağı tecrübe çok olumlu olacak. fakat askerlikten kaynaklı olarak ikilemde kaldım. işin olmama ihtimali var, sonuçta henüz mülakat aşamasındayım fakat olursa eğer beni de askere çağırırlarsa kaçak durumuna mı düşerim?

askerlik başvurusunu iptal edersem, iş olmazsa eğer askerliğe tekrar başvurup kafadan 3 ay falan askere gitmeyi bekleyeceğim.

fakat iş olumlu olursa tam başlayacağım sırada beni askere çağıracaklar. bir arkadaşım askerliğe başvurduktan 1 sene sonra gidebilmişti :( şöyle 1-2 aylık bir aksama olma ihtimali hep var mıdır? yoksa kasım da beni direkt çağırırlar mı?

 
Askere çağırma diye bir şey yok. Başvuru yaptığın zaman sevk işlemi başlatılmış olur. Sevk tarihi açıklandığında belirtilen sürede birliğine katılmak zorundasın. Katılmazsan kaçağın da ötesinde bir şey olursun. Yani o andan itibaren artık askersin ve birliğine gitmemiş oluyorsun. Arkadaşının farklı bir durumu olabilir. Ben yanlış hatırlamıyorsam 1, 2 ay arası sürede gitmiştim. Kasım dönemi için başvurursan yüzde 90 alınırsın. Tavsiyem daha mülakat aşamasında olan işi ciddiye alma.


  • dissendium  (29.08.21 01:58:40 ~ 01:59:27) 
Kasım celbi için son başvuru tarihi ağustos diye biliyorum. yani eylül ayında başvurunu yaptığın zaman ocak, şubat mart aylarından birine çıkabilirsin. Bende öyle olmuştu.


  • mungojerry  (29.08.21 11:29:35 ~ 11:29:47) 
Sınıflandırma yapıldıktan sonra sülüs kağıdını almazsan kaçak değil bakaya ya düşersin. Belirli aralıklarla 100 küsür tl ceza ödeyerek ötelersin ama nereye kadar ötelenebilir bilmiyorum. Ama unutma girdiğin her gbt'de ceza yiyeceksin.

Kaçak durumuna düşmen için katılıșta istenen her şeyi yapıp, pcr verip sülüs belgeni aldıktan sonra birliğe katılmaman gerekir.
  • materyalist imam  (29.08.21 12:02:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.