[]

yurtdışı dönüşü 1lt fazlası alkol getirip yakalanırsak ne olur?

normalde yüksek alkollü 1lt , düşük alkollü 2 lt sınırlaması var. ama ben 6,7 litre bavula sığdırmayı düşünüyorum. polis çevirirse ne olur?




 
O sınır DutyFree'deki satın almalar için geçerli. Bavulda getirilen alkol için bir sınırlama yok.


  • himmet dayi  (29.08.21 14:32:06) 
O sinir ülkeye girişte geçerli. Cantanda getirmissin duty free almissin farki yok. Sadece duty free sana 1 ltden fazla satamaz, izin vermez ama istersen 50lt koyabilirsin bagaja.
Tek fark gümrük polisi cani isterse 5lt ye de el koyar 10 lt de ok der. Şans işi.

Polis çevirirse içlerinden 1 lt olacak şekilde seçmeni ister ve geri kalana el koyar.
  • logisticsmanager  (29.08.21 14:35:53) 
himmet, duty free girişinde yazıyor yurtdışı girişlerde 1lt diye. sadece duty free alışverişlerinizde demiyor.


  • buenosdias  (29.08.21 14:41:35) 
Evet öyleymiş. Ben 5 litreyle geldim. Gümrükte de valizi geçirdiler x-ray'den ama bi şey dememişti polis. O yüzden sadece dutyfree diye aklımda kalmış.


  • himmet dayi  (29.08.21 14:44:27) 
Yasal limit duty freede satıldığı gibi. Yani 1 lt yüksek alkol, 2 litre düşük alkol. Sen bunu ister duty freeden alırsın istersen bavulunda getirirsin. Duty free sana daha fazlasını satamaz çünkü yasal limitleri kendisi aşmış olur.

Yakalanma kısmı ise şans işi. Denetime ve kontrol eden polis memuruna bağlı ancak tespit ederlerse el koyma hakları var.
  • burka  (29.08.21 15:03:53) 
Gürcistan dönüşü gümrükte el konulan içkilerden oluşan bir dağ görmüştüm.

İmha mı ediliyor acaba?

El konuluyor.
  • Mirket  (29.08.21 15:16:34) 
Sansina kalmis tamamen. O an denk gelirse alirlar.

Bu arada duty free ulkeden bagimsiz satis yapar senin ulke sinirinla ilgilenmez.

Sana 3lt satar sen atiyorum siniri 2lt olan bir ulkeye gidiyorsan, o posete bakip duty free demez 1 litresine el koyarlar.
  • divit  (29.08.21 20:42:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.