Giriş
(3)

Bankacı Var MI?

expansion pack
Diyelim ki çifte vatandaşlığım var. Örneğin Makedonya.Makedonya'da gelirim yok ancak Türkiye'de resmi gelirim var.Makedonya'daki Halk Bankasından, buradaki gelirimi beyan edip kredi kullanabilir miyim?Var mıdır bilen karşılaşan duyan?
Diyelim ki çifte vatandaşlığım var. Örneğin Makedonya.

Makedonya'da gelirim yok ancak Türkiye'de resmi gelirim var.

Makedonya'daki Halk Bankasından, buradaki gelirimi beyan edip kredi kullanabilir miyim?

Var mıdır bilen karşılaşan duyan?
0
expansion pack
(15.08.21)
Bu çok değişkenli bir soru. Bankanın, ülkenin ve senin yarattığın risk algısına göre değişir ya da çekmek istediğin tutara vadeye göre. Zamanında Türkiye’de de KGF yüzünden geliri olmayanlara bile kredi verildi. Orada alabilir misin sorusu başvurmak istediğin bankanın risk algısına göre, senin onlara verdiğin güvene göre değişir. Kesin bir cevabı yok.
Tam tersi durumda olsaydın orada kazanıp burada kredi çekmeye çalışsaydın büyük bankalardan (iş,ykb,ak,gb) alman zordu. Muhtemelen alamazdın. Ama tam tersi durum için kesin olarak verilecek bir yanıtı buradaki bir bankacının bilmesi çok olası değil.

Sorumu cevaplarken oranın halk bankası olarak değerlendirmiştim. Ama siz halk bankasının yurtdışı şubesini kastediyorsanız Eğer ki ki Türkiye’den alabiliyorsanız çok büyük ihimalle oradan da alabilirsiniz. İki ayrı risk değerlendirme olduğunu düşünmüyorum.
0
gokank4
(15.08.21)
Makedonya’daki halk bankası Türkiye’nin bir şubesi olarak düşünmeyin, bağımsız bir banka.
0
mak
(15.08.21)
Çok teşekkürler.

Öğrenmek istediklerimin bazıları bunlardı.

Ben de zaten Makedonya’daki Halkbankasını buradakinden bağımsız, bambaşka bir şirket olarak değerlendiriyordum.

Bu sebeple, varandaşlık avantajını da kullanarak, buradaki gelirimi beyan edip oradan kredi çekmemin sakıncası olmaz diye düşünüyordum.
Aslında böyle olsun istiyorum açıkçası =)
0
🌸expansion pack
(15.08.21)
(2)

fethiye yamaç paraşütü fiyatları

astronom bey
bu sene yamaç paraşütü yapan oldu mu? ne durumda fiyatlar? eylül 10u gibi gideceğim. internette araştırdım ama fiyat bulamadım, hepsi fiyat için arayın demiş. birde daha önce yapanların tavsiye edeceği şirket yada pilot var mı?
bu sene yamaç paraşütü yapan oldu mu? ne durumda fiyatlar? eylül 10u gibi gideceğim. internette araştırdım ama fiyat bulamadım, hepsi fiyat için arayın demiş.
birde daha önce yapanların tavsiye edeceği şirket yada pilot var mı?
0
astronom bey
(15.08.21)
Gecen ay arkadasim yapti, ona sormustum. 600+250(foto video)
0
invictae
(16.08.21)
850 tl
0
tamam sakinim
(16.08.21)
(3)

veliefendi 101

hjarteblod
seyirci alimina baslamislar en yakin zamanda gideyim diyorum. yalniz daha once veliefendi'ye hic gitmedim, ankara hipodromuna gitmistim cok onceden.veliefendi'de nerede oturalim? anladigim kadariyla bi standard tribun var bir de loca. bagiris cagirisin icinde olmak keyifli ama salonda oturup bisiler
seyirci alimina baslamislar en yakin zamanda gideyim diyorum. yalniz daha once veliefendi'ye hic gitmedim, ankara hipodromuna gitmistim cok onceden.
veliefendi'de nerede oturalim? anladigim kadariyla bi standard tribun var bir de loca. bagiris cagirisin icinde olmak keyifli ama salonda oturup bisiler icerek izlemek harika olur. locada masalar 2 kisilik gorunuyor, mesela 5-10 kisi gitsek oturabilecegimiz buyuk masalar da var mi yoksa standard 2 kisilik mi? hem kizla date'e gitmek hem arkadaslarla topluca gitmek istiyorum ayri ayri. var mi oneriniz?
bir de locadayken kalkip padokta atlara bakip donebiliyo muyuz rahatca, her giriste loca ucreti almasinlar :d locada bi bilet/rezervasyon sistemi falan var midir
0
hjarteblod
(15.08.21)
içerden biranı alıp tribünden izleyebiliyordun. biz arkadaş grubuyla öyle yapmıştık. görüş olarak da gayet güzeldi. loca olayını ben de merak ettim, nasıl cevaplar gelecek bakayım.
0
xaloc
(16.08.21)
Padoka gidip gelirsiniz, sorun yok.
0
goklerdengelenkarar
(16.08.21)
geçen hafta iki kere gittim. iki tip loca var .
birincisi masaya sadece 60 tl ödüyorsun, orta kat gayet güzel . 60 ı verdikten sonra ister rakı açtır meze söyle ister sadece su iç, adisyon açılıyor ve kalkarken hesabı alıyorsun . hesaplar makul..
ikinci loca lüks sınıf dedikleri loca, en üst katta .. girişi kişi başı 200 tl ..
fakat masana oturduğunda yediğin içtiğin her şey bu 200 den düşülüyor .eğer fazlan varsa hesabın geri kalanını ödüyorsun tersi durumda iade yok ..
rakı içen bir adamsan üst taraf çok mantıklı, bir 35 lik kavun beyaz peynir dil söğüş 200 tl .. süper bir görüş ve daha elit bir ortam diyebilirim . ayrıca 6 da başlayan gece koşularında da süper oluyor ortam .
kredi kartı geçerli
0
taylor durden
(17.08.21)
(3)

Düşük göz numarası

dissendium
Göz numarası çok düşük olan kişiler hiç televizyona, bilgisayara, kitaba bakmıyorlar mı? Bunun genetik olduğunu biliyorum ama o kadar genetik de abartılı geliyor. Hava harp okuluna girebilen bir kişi o yaşa kadar nasıl gözü bozulmadan durabiliyor? Böyle kişiler var mı sitede? Gerçekten cam gibi mi g
Göz numarası çok düşük olan kişiler hiç televizyona, bilgisayara, kitaba bakmıyorlar mı? Bunun genetik olduğunu biliyorum ama o kadar genetik de abartılı geliyor. Hava harp okuluna girebilen bir kişi o yaşa kadar nasıl gözü bozulmadan durabiliyor? Böyle kişiler var mı sitede? Gerçekten cam gibi mi görüyorlar yaşlarına rağmen?
0
dissendium
(15.08.21)
sürekli bilgisayara bakıyorum. televizyona günde ortalama 2 saat. henüz sıkıntı olmadı. göz numaram 0.5. gözlük takmıyorum
0
jelly bear
(15.08.21)
surekli bilgisayardayim. tv nadir. hipermetrop astigmat beraber var. toplam 0.75 falandi sanirim. bir sure kullandim sonra cikardim attim, bir eksikligini de gormedim acikcasi.
0
chezidek
(15.08.21)
Çocuklığumdan beri oyun oynarım, işim gereği bilgisayar başında uzun saatler oturuyordum. Kitap vs de var. Yaş 29 sadece geçenlerde bilgisayarda otururken sağ gözüm biraz bulanık görüyor gibi gelmişti. Bir sene önce ölçtürdüğümde iki gözde de 0.25 astigmat çıktı. Anne babam da yaşlanınca gözlük takmaya başladılar
0
Ezequiel
(15.08.21)
(1)

ankara yurt tavsiyesi

black holes in the sky
özel kız yurdu bakıyorum ama ankara'yı hiç bilmiyorum. hacettepe'nin beytepe kampüsünde okuyorum. kahvaltı ve akşam yemeği olması önceliğim. fiyatı çok tuzlu olmasa iyi olur :( not: beytepe'deki yurtlara baktım fiyatları aşıyor beni maalesef.
özel kız yurdu bakıyorum ama ankara'yı hiç bilmiyorum. hacettepe'nin beytepe kampüsünde okuyorum. kahvaltı ve akşam yemeği olması önceliğim. fiyatı çok tuzlu olmasa iyi olur :(

not: beytepe'deki yurtlara baktım fiyatları aşıyor beni maalesef.
0
black holes in the sky
(15.08.21)
Kurtuluş, cebeci, bahçelievler taraflarından araştırabilirsiniz
0
primetime
(15.08.21)
(1)

ciltlenecek metnin boşluk tarafı

asisamus
boşluğun sol tarafta olması gerekmez mi?bir yere vermek üzere çıktı alacağım da istenilen metin biçimine şöyle yazmışlar;*sayfaların yalnızca tek yüzü yazılmalıdır ve sayfa numarası eklenmelidir.*üst, sol ve aşağıdan 2,5 cm ve sağ sütundan 4 cm sayfa boşluğu (sayfa kaybı yaşanmaması için metinlerin
boşluğun sol tarafta olması gerekmez mi?

bir yere vermek üzere çıktı alacağım da istenilen metin biçimine şöyle yazmışlar;
*sayfaların yalnızca tek yüzü yazılmalıdır ve sayfa numarası eklenmelidir.
*üst, sol ve aşağıdan 2,5 cm ve sağ sütundan 4 cm sayfa boşluğu (sayfa kaybı yaşanmaması için metinlerin tamamı ciltlendiğinden ölçüler uygun sayfa boşluklarını belirlemek için eklenmiştir)
0
asisamus
(15.08.21)
Dediğin doğru. Neden böyle demişler anlamadım ben de.
0
prole
(15.08.21)
(3)

Şu an Assos Antik Limanı’na gidemiyor muyuz?

ms brownstone
Yakınlardayken birkaç gün Assos’a geçmeye niyetlenmiştik ama liman bölgesinin kapalı olduğu yazıyor internette. Yalnız liman yakınında olduğunu bildiğim bazı otellere de rezervasyon yaptırılabiliyoruz bir yandan internet üzerinden. Şimdi kalkıp gitsek liman çevresindeki restoranlara gidebilecek miyi
Yakınlardayken birkaç gün Assos’a geçmeye niyetlenmiştik ama liman bölgesinin kapalı olduğu yazıyor internette. Yalnız liman yakınında olduğunu bildiğim bazı otellere de rezervasyon yaptırılabiliyoruz bir yandan internet üzerinden. Şimdi kalkıp gitsek liman çevresindeki restoranlara gidebilecek miyiz ya da denize girebilecek miyiz anlayamadım. Yakın zamanda gidenler varsa güncel durumun ne olduğunu yazabilir mi acaba?
0
ms brownstone
(15.08.21)
Tam 1 ay önce gittim kapalıydı
0
abuzer
(15.08.21)
500 gün limana inen yol kapalı. Otelleri ararsanız kapalı olduklarını söyleyeceklerdir.
0
Lim5
(15.08.21)
Biz de bayramda gittik kapalıydı liman. Behramkalede yukardaki bi pansiyonda kaldık denize girmeye kadırga koyuna gittik.
0
benim bir gizli bildiğim var
(15.08.21)
(4)

Sadece kardiiyo yapmak?

kelrapunzel
Selam duyuru sakinleri,1 ay önce spor salonuna yazıldım. 15 gün kadar düzenli gittim ve ilk 10 günden sonra şöyle bir program oluşturuldu: 10 dk yürüme bandında ısınmayla başlayıp 1 gün göğüs+kol+sırt, 1 gün de basen+bacakŞimdi malum korona salgını devam ediyor. Salon da küçük ve klimalı ortam, hali
Selam duyuru sakinleri,
1 ay önce spor salonuna yazıldım. 15 gün kadar düzenli gittim ve ilk 10 günden sonra şöyle bir program oluşturuldu: 10 dk yürüme bandında ısınmayla başlayıp 1 gün göğüs+kol+sırt, 1 gün de basen+bacak
Şimdi malum korona salgını devam ediyor. Salon da küçük ve klimalı ortam, haliyle kalabalık oluyor. Kardiyo aletleri dış alanda ve daha tenha.
Şimdi yarından itibaren sadece kardiyo ile devam etmeyi düşünüyorum fakat muhtemelen spor hocası karşı çıkacak.
İlk etapta yağ oranımı düşürmem lazım nasıl bir programla devam etmeliyim? Sizce sadece kardiyo ile sarkma olmadan kilo kaybı olabilir mi? Önerilerinizi rica ediyorum
0
kelrapunzel
(15.08.21)
en güzel spor kardiyodur. hızlı tempo yürüyüş veyahut hafif tempo koşu gibisi yoktur, en sağlıklı kilo verme biçimidir.

eğer sadece kilo vereceğim diyorsanız açık alanda kardiyo yapmanızı tavsiye ederim, açık alan yoksa yürüyüş bandlarında açık alanda alacağınız verimi alamazsınız. özellikle koşu bandında koşuyu önermiyorum, hızlı tempo yürüyüş yapmanız iyi olur, sabit bantlar olduğu için diz eklemlerine zarar verecektir.

yineliyorum, kas yapayım güzel görüneyim derdiniz yoksa sadece kardiyo etkili bir kilo verme biçimidir.

edit: 10 senelik fitness yapıp korona dan ötürü 2 senedir uzak kalan biri :)
0
st curse
(15.08.21)
@st curse
Teşekkür ederim yanıtınız için. Evet amacım ilk etapta kilo vermek. Haklısınız en güzeli açık havada yapılan spor ama 3 aylık üye oldum ve üyeliğin yanmasını istemiyorum.
İlk günler alışma sürecinde 20'şer dk tempolu yürüyüş+bisiklet ve eliptik yapıyordum. Bu şekilde devam edeceğim sanırım
0
🌸kelrapunzel
(15.08.21)
Kas calistirmadan yapılacak her program eksiktir.
Kardiyo en sağlıklı kilo verme biçimi de degildir. Böyle bir bilimsel arastirma sonucu yoktur. Kilo verme biçimi diye birşey de yok zaten, o sadece kalori acigi yaratmak ile alakali. Günde 3bin kalori kosup 4bin kalori yemek yerseniz kilo alirsiniz.

Kardiyonun da güç calismanin da yararlari vardir. Bir insan sadece agirlik çalışıyor ama merdiven cikarken zorlanıyorsa sikinti vardir.
Bir insan bilmem kac km kosuyor ama 10 tane net barfiks cekemiyorsa da sorun vardir.

Guc antrenmani ya da kaslari calistirmak (resistance training diyelim) güzel görünmek icin yapilmaz, o bodybuildingtir.

Bir insan ne kardiyo ne kas calistirmadan yattigi yerden kilo verebilir (kalori acigi yaratmak).

Kısacası kardiyosuz da kilo kaybi olur. Kalorinizi azaltirsaniz yattiginiz yerden de kilo kaybi olur.
Cok acayip bir kilo fazlaniz yoksa sarkma olacagini sanmıyorum. Öyle 10-20 kg verdim her yerim sarkiyor durumu görmedim hic.
0
logisticsmanager
(15.08.21)
@logisticsmanager
Teşekkür ederim, diyetle destekliyorum, kalori takibi yapıyorum. Son 3 yılda aldığım yaklaşık 20 kg fazlam var. Sadece diyetle kilo veremiyorum, hipotiroid tedavisi görüyorum ve bu süreci hızlandırmaya çalışıyorum.
0
🌸kelrapunzel
(15.08.21)

Nikah fidanı

dento
İnternette birkac firma gordum ama İstanbul'da olanina denk gelmedim hic. Gormeden siparis verme konusunda icim pek rahat degil. Asagidaki linkte ornegini gorebileceginiz nikah sekeri yerine verilmek icin hazirlanmis fidanlarin satisini yapan İstanbul'da bir yer var midir?https://nikahfidani.org/uru
İnternette birkac firma gordum ama İstanbul'da olanina denk gelmedim hic. Gormeden siparis verme konusunda icim pek rahat degil. Asagidaki linkte ornegini gorebileceginiz nikah sekeri yerine verilmek icin hazirlanmis fidanlarin satisini yapan İstanbul'da bir yer var midir?

nikahfidani.org
0
dento
(15.08.21)
(1)

Özel Ders Tavsiyesi

okukristin
Merhaba,Online ya da istanbul(Beşiktaş- Kadıköy) da önerebileceğiniz bir özel İngilizce ders hocası var mı?Teşekkürler
Merhaba,
Online ya da istanbul(Beşiktaş- Kadıköy) da önerebileceğiniz bir özel İngilizce ders hocası var mı?
Teşekkürler
0
okukristin
(15.08.21)
Merhaba, online olarak İngilizce özel ders veriyorum. Eğer ilgilenirseniz iletişime geçebiliriz :)
0
bedingungslos
(06.09.21)

Miami’de 3 ay kalacak yer

alis su hallerime
3 ay kalmak için güvenlikli, rezidans tarzı (gitiş kat olmayan)bir yer düşünüyoruz ancak airbnb vs cok pahalı. Özellikle suraya bakın diyebileceğiniz yerler var mı?
3 ay kalmak için güvenlikli, rezidans tarzı (gitiş kat olmayan)bir yer düşünüyoruz ancak airbnb vs cok pahalı. Özellikle suraya bakın diyebileceğiniz yerler var mı?
0
alis su hallerime
(15.08.21)

İstanbul Pendik'te elektronik sigara kullanan var mı duyuruda?

beni sen öldürme
Bana bir 30 ml kadar hediye etse, tatile gelirken fazla almamışım likit Ben de eve dönünce ona iki üç tane 30 mllik likit hediye edeyim? Evde litrelerce likit varken para verip likit almak istemiyorum açıkçası ')
Bana bir 30 ml kadar hediye etse, tatile gelirken fazla almamışım likit
Ben de eve dönünce ona iki üç tane 30 mllik likit hediye edeyim? Evde litrelerce likit varken para verip likit almak istemiyorum açıkçası ')
0
beni sen öldürme
(15.08.21)
(2)

Türkçe metne arapça cümle eklemek (word)

goklerdengelenkarar
Arladaşlar selam. Tezimde türkçe bir el yazması çeviriyorum. İçerisinde arapça ayet, hadis, beyit ve atasözleri var. Tezin ana metninde bunların arap harfleriyle yazılışını verip, dipnotta latin harfe transkripsiyonlarını ve tercümelerini vermem lazım. Arap harfleriyle yazınca hep kayıyor, dipnot at
Arladaşlar selam.

Tezimde türkçe bir el yazması çeviriyorum. İçerisinde arapça ayet, hadis, beyit ve atasözleri var.

Tezin ana metninde bunların arap harfleriyle yazılışını verip, dipnotta latin harfe transkripsiyonlarını ve tercümelerini vermem lazım.

Arap harfleriyle yazınca hep kayıyor, dipnot atınca daha da bir kayıyor. Hele bir de tezin bazı yerlerinde çift sütun yapmak zorundayım. O dar alanda arapça bir şey ekleyince daha da beter kayıyor.

Arapça metinleri seçip soldan sağa düzenini seçtiğim zaman da tüm harfleri tersten yazıyor (kalem : melak) gibi oluyor.

En doğru dizilimi ve arapça cümle sonuna doğru yere dipnotları nasıl verebilirim wordde?
0
goklerdengelenkarar
(15.08.21)
Türkçe el yazması dediğim Osmanlı Türkçesi ve 18. yy eseri.
0
🌸goklerdengelenkarar
(15.08.21)
Bilmiyorum tezde kabul edilir bi durum mu ama görsel olarak eklemek de bi seçenek olur mu
0
Kahir ekseriyet
(15.08.21)

react native için component kütüphanesi

tchuck
bir ara nativebase falan vardı. inputlardır, bazı tasarım elementleridir hiç uğraştırmadan ordan kullanıyorduk.ama şuan berabet halde, bir de ben zaten material designdan tiksiniyorum.önereceğiniz kapsamlı başka bir şey var mı?basit basit kullanıp geçmek istiyorum her şeyi
bir ara nativebase falan vardı. inputlardır, bazı tasarım elementleridir hiç uğraştırmadan ordan kullanıyorduk.

ama şuan berabet halde, bir de ben zaten material designdan tiksiniyorum.

önereceğiniz kapsamlı başka bir şey var mı?
basit basit kullanıp geçmek istiyorum her şeyi
0
tchuck
(15.08.21)
(1)

Evde Sperm Testi

kondansator
Biraz araştırdım ancak pek bir sonuca varamadım. Eczanelerde sperm testi satılıyor mu acaba bileğiniz var mıdır?
Biraz araştırdım ancak pek bir sonuca varamadım. Eczanelerde sperm testi satılıyor mu acaba bileğiniz var mıdır?
0
kondansator
(15.08.21)
Onun çalışması hemen yapılmalı diye biliyorum.
İsterseniz hastane ile konuşup örneği temin edip yarım saat içerisinde getirsem olur mu diye sorun. Böyle yapılabildiğini biliyorum
0
kisa
(15.08.21)
(1)

Kadıköy'de cildiye olan özel hastane

lenin benim amcam olur
Merhabalar. Aşı sonrası şu alerjim için cildiyeye gideceğim ama devlette randevu yok. Kadıköy'de uçuk fiyatlı olmayan özel cildiye önerebilir misiniz?https://www.eksiduyuru.com/duyuru/1492152/biontech-asiri-alerji
Merhabalar. Aşı sonrası şu alerjim için cildiyeye gideceğim ama devlette randevu yok. Kadıköy'de uçuk fiyatlı olmayan özel cildiye önerebilir misiniz?
www.eksiduyuru.com
0
lenin benim amcam olur
(15.08.21)
ikametiniz kadıkoy'se rana beşe'yi bir arayın orda tecrubeli bi cildiyeci var. genelde bir hafta sonrasına randevu bulunuyor ama arayıp anlatırsanız yardımcı olurlar. ama basit bir poliklinik muayenesi olur. zaten gerekirse donanımlı bi hastaneye yonlendirir
0
art vandaley
(15.08.21)
(4)

Üniversiteye hazırlanan kuzene bilgisayar?

chicha_v2
İnternete bağlanacak, video izleyecek vs.Oyunla falan işi olmaz. Akıcı kullanım sunsun yeter.Fiyatlardan haberdar değiliz ama 5000 lira falan da verecek durumları yok.Hangi marka model önerirsiniz?
İnternete bağlanacak, video izleyecek vs.

Oyunla falan işi olmaz. Akıcı kullanım sunsun yeter.

Fiyatlardan haberdar değiliz ama 5000 lira falan da verecek durumları yok.

Hangi marka model önerirsiniz?
0
chicha_v2
(15.08.21)
benim de bilgisayarla pek işim olmuyor, şunu aldım www.itopya.com

Ben 1999 tlye aldım iki-üç hafta önce, takip ederseniz yine düşer o fiyata. Dediğiniz işler için yeterli. Bütçe 3 bin üstüne atarsa daha iyi şeyler alırsınız.
0
adivar
(15.08.21)
5 lira verecek durum yok da kaç lira verecek durum var onu da yazsaydınız keşke.
0
fff02561
(15.08.21)
@fff hocam fiyatlar bakmayalı çok uçmuş ne kadar 2000-3000 bandında olsa iyi olur yani.
0
🌸chicha_v2
(15.08.21)
www.hepsiburada.com

Şunu öneriyorum, 3500 lira, Acer'dan işlemci gücü olarak 4 kat daha performanslı, 128 gb daha fazla yeri var.

Olur da mühendislik gibi bir bölüm kazanırsa, üniversitede de rahat ettirecek derecede güçlü. İtopya linkindeki çok günü kurtarmaya yönelik bir bilgisayar, önermiyorum.
0
nehara
(15.08.21)
(3)

patates ve brokoli bir arada haşlanır mı?

kimberly
neden haşlanmasın?
neden haşlanmasın?
0
kimberly
(15.08.21)
Patates soğuk suya konarak haşlanır ve haşlanma süresi uzundur, brokoli 3-5 dk haşlansa yeter ve sıcak su ile haşlanabilir.
0
giovanne
(15.08.21)
matematik olarak mümkün ama tad olarak biraz sıkıntı.

eger patatesleri soymadan hasliyorsanız, kabukdaki cikan toz, toprak, camur brokoliye yapisir.

eger patatesleri soyarak haslayacaksanız, bu durumda da nisasta tadi brokoliye gecer.

ama ikisini bir tencreye konunca fizik kanunlari geregi haslanmam demezler. :)

süre konusunda @giovanne +1
0
helenart
(15.08.21)
Brokoli kendinden geçeceğinden haşlanmasın. Aynı zamanda yenebilecek yumuşaklığa gelmiyorlar. Yalniz ben buharda pişiriyorum. Havuç, brokoli ve patates. Hepsini aynı anda koyup alıyorum. Çiğ seviyorum biraz sebzeleri.
0
velvetmorning
(15.08.21)
(3)

devlet hastanesi göz

fff02561
hiçbir şekilde bulunduğum ilçede randevu yok. özeller 300 tl fiyat çekiyor. komşu ilin bi ilçesinde bulabildim en yakın. iş için mazeret olur mu bu? neden dibindeki hastaneye gitmiyorsun diyebilirler mi acaba? 2 saaat yol çünkü. bir de sıra falan almadan gitsem hastaneye muayene olabilir miyim rande
hiçbir şekilde bulunduğum ilçede randevu yok. özeller 300 tl fiyat çekiyor. komşu ilin bi ilçesinde bulabildim en yakın. iş için mazeret olur mu bu? neden dibindeki hastaneye gitmiyorsun diyebilirler mi acaba? 2 saaat yol çünkü. bir de sıra falan almadan gitsem hastaneye muayene olabilir miyim randevusuz?
0
fff02561
(15.08.21)
Bir göz muayenesi için 300 tl istenir mi yahu? İyice abartmışlar. Devlet hastanelerinde gece 00.00'da 15 gün sonrası için randevu açılıyor, bilgisayar başında bekleyip randevu alabilirsiniz. Randevu almadan sabah erken gidip sıra alabilirsiniz randevusuna gelmeyenler vs olursa bir şekilde muayene olursunuz diye düşünüyorum. Ama bunun için çok erken saatte gidip makineden sıra almanız gerekir. Geç kalırsanız randevusuz olanların da gerisinde kalırsınız çok beklersiniz.
0
bayc
(15.08.21)
00:00'da degil 16:00'da acılıyor diye biliyorum
0
art vandaley
(15.08.21)
@art vandaley öyleymiş hocam ben yanlış hatırlamışım. Şimdi kontrol ettim 15 gün sonrası için randevu alabiliyorum.
0
bayc
(15.08.21)
(4)

Evlilik fikrine aşırı uzak bir insanken evlenenler

norules
"Ben bu kadınla/adamla beraber yaşlanmalıyım, hayatımın kalanında onunla olmalıyım" hissinin içinizdeki varlığını nasıl keşfettiniz? O sinyal nasıl kafada çakıyor yani?Evlilik fikrine çok uzak biri olarak, bu kez sizin için "öncekilerden çok farklı olan" şeyler neydi?
"Ben bu kadınla/adamla beraber yaşlanmalıyım, hayatımın kalanında onunla olmalıyım" hissinin içinizdeki varlığını nasıl keşfettiniz? O sinyal nasıl kafada çakıyor yani?

Evlilik fikrine çok uzak biri olarak, bu kez sizin için "öncekilerden çok farklı olan" şeyler neydi?
0
norules
(15.08.21)
Ben hiç "bu adam"la beraber yaşamalıyım falan demedim. Ilgi alanlarımız ve pratik hayatı bölümlemelerimiz bir de espri anlayışlarımız neredeyse birebir. Sevgili olup birbirimizin evlerinde kalmaya başladıktan sobra eşya taşıma, gelme gitme zor gelmeye başladı, böyle böyle aynı evde iki yaşam olmaya başladı. Ben işim gereği inanılmaz entelektüel bir ortam içindeyim. Dehalarla çalışıyorum neredeyse, herkes akıllı. O yüzden diğer insanlardan entelektül bir beklentim olmadı hiç, sevdiğim ve seviştiğim insanlardan yani. Bir de sporu çok seviyorum, o da antrenör. O noktada da direkt uyuştuk. Sonrası kendiliğinden evrildi açıkçası. Kimse kimsenin de bulunmaz hint kumaşı falan olmadı. Iyiymiş ya şimdi böyle yazınca. Böyle hallolması büyük şans.
0
velvetmorning
(15.08.21)
Es secimi hayat beklentin ile dogru orantili bence. Hayattan ne bekledigini dusun. 1 gunde bu soruya cevap verebilecegini sanmiyorum ama yine de dusunmek iyidir. Benzer beklentileri olan biri ilac olacaktir.
0
hasansabbah
(16.08.21)
Yurt disina tasinabilmek icin evlendik. Evliligi hala zorunlu haller disinda gereksiz buluyoruz. Birbirimizi ve beraber yasamayi seviyoruz. Sikinti olursa kavga dovussuz ayrilmak konusunda sevdigimiz insanlarin da gozlemciliginde anlastik.

Evlenmeden beraber yasayarak da buraya gelebilirdik ama bu sefer burokrasi uzuyor ve karisiyor.
0
cleric
(17.08.21)
ben de eşim de böyle idik. arkadaş gruplarımızda ilk evlenen insanlar olmamıza çok şaşırılmıştı. öncekilerden çok farklı olan şey, puzzle'ın iki parçası gibi hissetmekti. farklı da olsak çok güzel uyuyordu

ayrıca kafa yapım, hayata bakış açımla ilgili "red flag" olan ama ilişki devam etsin diye içten içe göz ardı ettiğim şeyler yoktu
0
kitap arasında kalmış silgi tozu
(17.08.21)
(1)

Ormanda yürüyüş yapmak yasak mı?

sos fistik olsun mu
Atiyorum polenezkoy, şile saklı göl falan tarafina gidip ormanda yürümek yasak mı?Yanginlardan sonra tabiat parklarinin onunde jandarmanin nobet bekledigi fotolar yayinlanmisti o nedenle merak ettim.
Atiyorum polenezkoy, şile saklı göl falan tarafina gidip ormanda yürümek yasak mı?
Yanginlardan sonra tabiat parklarinin onunde jandarmanin nobet bekledigi fotolar yayinlanmisti o nedenle merak ettim.
0
sos fistik olsun mu
(15.08.21)
değil hafta sonu milyon insan vardı, hem ata binen hem yürüyen hem de off road yapan
0
taylor durden
(17.08.21)
(11)

Maaşı geç yatıran şirkete ne kadar tahammül gösterirsiniz?

plutongezegendegilmi
Şirket iyi, insanları, ortamı, işi seviyorsunuz. Ama yeni bir şirket olduğu için maaş ödemelerinde sorunlar olabiliyor. Bu durumu ne seviyeye kadar tolere edersiniz?Genelde erken dönem startup'larda çalıştığım için bu duruma alışkınım aslında. Maaşı hiç alamadığım olmadı, ama ara sıra geç aldığım (y
Şirket iyi, insanları, ortamı, işi seviyorsunuz. Ama yeni bir şirket olduğu için maaş ödemelerinde sorunlar olabiliyor. Bu durumu ne seviyeye kadar tolere edersiniz?

Genelde erken dönem startup'larda çalıştığım için bu duruma alışkınım aslında. Maaşı hiç alamadığım olmadı, ama ara sıra geç aldığım (yatırım gelmedi, müşteri ödeme yapmadı gibi sebeplerle) oldu. Yöneticilerin tavırlarında bir sıkıntı yok. Özür dileyip, durumu açıklayıp, nasıl çözeceklerini anlatıyorlar, orası da olması gerektiği gibi.

Maaş görece yüksek olduğu ve borcum falan da olmadığı için maddi bir sıkıntıya düşmedim, ama yine de biraz sinir bozucu bir durum. Tam olarak neye canımın sıkıldığını da bilmiyorum açıkçası, bu tarz şirketlerin batma riski hep olur, bunu bilip giriyoruz zaten işe. O değil. Verilen sözün tutulamamasına takmış olabilirim. Batmasına okeyim ama maaş gecikmesine değilim gibi bir şey de olabilir. Emin değilim.

Neyse, şimdi kendime bi kural oluşturmaya çalışıyorum, "iki ay üst üste maaş geç yatırılırsa o şirketten çık" gibi. O yüzden siz olsanız ne yapardınız, ne düşünürdünüz, duruma nasıl yaklaşırsunuz diye sormak istedim. Fikirleriniz neler?

Not: "o işleri bırak, kurumsal iş bul" çok tercih edeceğim bi seçenek değil. Kurumsalda maaş zamanında yatıyor okey ama can sıkıcı başka bir sürü şey var. Maaşı düzgün yatıran startup bulmak da mümkün. Ama o arayışa girmek için tahammül seviyesi ne olmalı, onu merak ediyorum.
0
plutongezegendegilmi
(15.08.21)
ne kadar olduğuna bağlı sanırım. ben olsam darlarım ne zaman yatacak diye. 1 hafta geçse çok sorun etmeyebilirim (zor duruma düşmeyeceksem) daha fazlasında sorun ederdim.
0
jelly bear
(15.08.21)
Valla ben daha çok nasıl çözecekleri kısmına odaklanirdim. Yani bana söylenen şey "X yerden paramızı aldığımız gibi direkt sana vereceğiz" tarzında bişeyse sıkıntı çünkü taşıma suyla değirmen döndürüyorlar. Her ay aynı olayların ya da benzerlerinin yaşanması olası çünkü.

Tamam startup riskli ancak herifler de seni işe alırken ve sana maaşı teklif ederken ayaklarını yorganına göre uzatacaktı. Dolayısıyla eğer çözümleri hem uzun sürecek hem de tekrarlanır bişeyse direkt alır karşıma "Eğer her ay böyle sıkıntı olacaksa, benim maaşım x-y-z olayına bağlı kalacaksa bu duruma bir çare bulmak gerek. Ben de bir düzen içinde yaşayıp ona göre hareket ediyorum. Yok çözüm yoksa onu da söyleyin ki ben de şirketteki geleceğime ona göre karar vereyim" derdim.
0
j r r tolkien hayrani
(15.08.21)
böyle bir yerde çalıştım ve uzun süre tahammül ettim.
-paramın içeride kalmayacağından emindim. bu arada bundan emin olmak çok zor bence ama benim özel bir durumum vardı.
-maddi durumum iyiydi, ödemelerim ucu ucuna olmadığı için sorun yaşamıyordum. kiramı aksatacak vs olsaydım tahammül etmezdim bu net.
-işimi seviyordum.
0
asisamus
(15.08.21)
Personelin maasi "bir yerden gelecek paraya" bagliysa o tarz yerler cok uzun omurlu olmaz. (Gelecekte buyuk bir atilim yapmayacaklarsa)

Madem kazandigimizi yiyoruz, ortak yapin beni derdim. Hem kara ortak degilim hem de maasimi almak icin sirketin para kazanmasini bekliyorum. Yoo dostum.
0
brkylmz
(15.08.21)
3 yıl “kurumsal” denen, tekstil sektörünün büyük markalarından biri olan, maaşlar ayın 25inde yarım yatarken patronun teknesiyle dünya turuna çıktığı bir firmada çalıştım. Beni oraya tek bağlayan şey müdürümle aramın çok iyi olmasıydı. Müdürle arası iyi olmayanlar da iş bulup çıkıyordu zaten. 1 sene çalışan çok nadir:)
0
suicides underground
(15.08.21)
verilen sözlerin tutulması kırmızı çizgimdir. yatırım gelmemesi, müşterinin ödeme yapmaması vs "startupız biz" deyip geçiştirilebilecek şeyler değil. ben sözümü tutuyorsam onlar da tutacaklar. eğer bir firma çalışanlarının maaşını yatıramayacak kadar kenarda buffer bütçe tutamıyorsa zaten o firmadan da bir cacık olmaz. beklenmedik masraflar her zaman çıkar, firmaların buna hazırlıklı olmasını beklerim, hazırlıklı değilse o firma yönetilemiyordur (iyi yönetilemiyor demiyorum, bildiğin yönetilemiyordur)

eğer maaşım zamanında tam yatmayacaksa o zaman ortak olalım, ama para çok gelirken patronlar bol kazanacak, para az gelirken benim maaşım gecikecek, kesinlikle tolere etmem. bu adamların şımarıklığı da "startupız biz abi olur öyle şeyler" noktasına tolere edilmesinden kaynaklanıyor. siz izin verdikçe olur bunlar.
0
roket adam
(15.08.21)
1 ay. Sonraki ay da, geçen ayın ve bulunulan ayın maaşı gününde yatmazsa kangren kolu keserim.
0
Arthur Dayne
(15.08.21)
Kurumsalda da gec yattigi oluyor.
Onemli olan ne kadar gec yattigi.

Her ay 5 gun gecikiyorsa zaten maasin yatma gunu ayin 5'i gibi oluyor sallamiyorsun.

En buyuklerden birinde staj yapmistim 6 aydir maaslari yatmamisti :) mudur borc veriyordu ama onun da yatmiyor.
Kimse ayrilmiyordu, cunku 6 aylik maasi bam diye yatiriyorlarmjs ihale olunca.
0
divit
(15.08.21)
Standart bir maaş veren standart bir iş yeri ise 2 iş gününü geçtiği gün aguen out derim.

Yok normalde maaşı iyiyse, iş ortamını seviyorsam yaptığımız işe inanıyorsam falan bi 15 gün beklerim herhalde.
0
aguen
(15.08.21)
iki ay üstü üste 5-10 gün geç yatırılırsa bu bir sorun değil. aylardır 15-20 gün geç hatta öteki aya sarkıyor. yavaş yavaş içeride 2-3 aylık alacak birikiyorsa bir sorun.

startup işe her zaman için böyledir.
0
orpheus
(15.08.21)
eger aylik nakiti ceviremiyorsa sirket henuz daha breakeven noktayi gecememis gibi gorunuyor sirket. nakit girisinin zamanla artmasi ve boyle durumlarin belli bir zamandan sonra olmamasi lazim.sirketin ilk 1-2 yilinda tolore edilebilinir seyler ama sirket 2 yildan eskiyse ve hala bu durumdaysa maalesef gelecegi cok parlak gozukmuyor.
patronlarla konus. ne kadar sure daha islerin bu sekilde gidecegini ongorduklerini ogren. projeye guveniyor musun? gelecek goruyor musun? eger goruyorsan, riskine karsilik belli bir miktar hisse talep edebilirsin. TR'de pek alisildik durumlar degil ama genel olarak startuplarda ilk basta nakit akisi az oldugu icin calisanlara az maas verilir ama ustune hisse verilir ki iyi calisanlar sirkete aidiyet hissetsin ve kacmasin
0
crucio
(15.08.21)

Photoshop var değil mi?

old possum
Ben anlamıyorum pek. Bu doktora Botox yaptırayım dedim ama şu fotoyu görünce işkillendim. Shoplu gibi geldi. Bu kadarını botoxla nasıl yapıyor ki? Yüz germe olsa belki. Teşekkürler.
Ben anlamıyorum pek. Bu doktora Botox yaptırayım dedim ama şu fotoyu görünce işkillendim. Shoplu gibi geldi. Bu kadarını botoxla nasıl yapıyor ki? Yüz germe olsa belki.

Teşekkürler.
0
old possum
(15.08.21)
(7)

Iphone SE 2020

JusticeBooster
Merhaba, Iphone SE 2020 kullanıcısı olanlara bir sorum olacaktı. Bu telefonu almak istiyoruz ancak şarj süresiyle ilgili bir çekincemiz oldu. Normal kullanımda şarjı ne kadar gidiyor? Günü kurtarıyor mu?Yardımcı olursanız çok sevinirim. Herkese iyi pazarlar.
Merhaba, Iphone SE 2020 kullanıcısı olanlara bir sorum olacaktı. Bu telefonu almak istiyoruz ancak şarj süresiyle ilgili bir çekincemiz oldu. Normal kullanımda şarjı ne kadar gidiyor? Günü kurtarıyor mu?

Yardımcı olursanız çok sevinirim. Herkese iyi pazarlar.
0
JusticeBooster
(15.08.21)
kullanıma bağlı. ortalama 4-5 saat kullanım süresi veriyor. telefon elimden düşmez video izlerim sürekli harita falan açarım diyosanız zor.
0
jelly bear
(15.08.21)
Yoğun mail ve wp trafiği ve uzun oyun molaları ile sabah 8 de %100 şarj ile başladığım günü 19:00 gibi %14 ile kapatıyorum
0
delikedidilimiyedi
(15.08.21)
Benim acimdan teams üzerinden iki üç görüşme yaptığım an baya ciddi düşüyor. Eger aktif kullanirsam açıkçası 5 saat max derim heralde.
0
logisticsmanager
(15.08.21)
Ben iki günde bir şarj ediyorum. Ama ikinci telefon olarak kullanıyorum ve sadece maillere bakmak ve whatsapp için kullanıyorum.
0
kaptan memo
(15.08.21)
Eşimde var yoğun kullanıma rağmen 1.5 gün gidiyor.
0
goklerdengelenkarar
(15.08.21)
Kardeşim se 2020 ben 11 aldım. Benden daha fazla kullanıyor telefonunu. O şarjdan çok memnun ben hiç değilim. Keşke ben de se 2020 alsaydım.
0
Hallegadola
(15.08.21)
Evden çalıştığım için çok fazla kullanmıyorum (2FA işlemleri, banka ve finans uygulamaları vs.) Haftada 1-2 kere şarj ediyorum.
0
yürümeyin
(15.08.21)
(1)

Online Yağlı Boya Tablo Nereden Alınır? (Kanvas)

dreamnesiac
SBhttps://www.hizliresim.com/7uc7pygFotoğraftaki tablo gibi bir şey arıyorum, 50-75 cm ebatlarında. Bunu Kadıköy'den almıştım, çok da severek kullandım ama sağ tarafı deforme oldu.Var mıdır öneri?Teşekkürler
SB

www.hizliresim.com
Fotoğraftaki tablo gibi bir şey arıyorum, 50-75 cm ebatlarında. Bunu Kadıköy'den almıştım, çok da severek kullandım ama sağ tarafı deforme oldu.

Var mıdır öneri?

Teşekkürler
0
dreamnesiac
(15.08.21)
Vivense, Koçtaş gibi yerler yağlı boya tablo satıyor diye biliyorum.
0
Kediyi üzdün
(15.08.21)

İngilizce kursu

kemalettintugcu
Orta düzey ingilizcem var. Geliştirebilmek için istanbul’da iyi bir kurs arıyorum. Öneri alabilir miyim? Trşekkürler.
Orta düzey ingilizcem var. Geliştirebilmek için istanbul’da iyi bir kurs arıyorum. Öneri alabilir miyim? Trşekkürler.
0
kemalettintugcu
(15.08.21)

İkea Bar Masası ve 4 Adet Sandalyesi - İzmir

Ruprect
Şöyle bir ilan vermiştim. Duyuru ahalisinden de ilgilenen olursa eğer:(git:https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-ev-dekorasyon-mobilya-ikea-vika-byske-bar-masasi-plus-4-adet-ikea-bar-taburesi-945095001/detay/ )İzmir içinde ben getireceğim. İl dışı göndermek nasıl olur bilemiyo
Şöyle bir ilan vermiştim. Duyuru ahalisinden de ilgilenen olursa eğer:
(git:www.sahibinden.com )
İzmir içinde ben getireceğim. İl dışı göndermek nasıl olur bilemiyorum
0
Ruprect
(15.08.21)
(9)

İnstagramda satış?

ozzzz
(bkz: papercraft) yapıyorum. Şöyle de bir instagram hesabım var @ozgurpapercraft. Bu kağıt maketleri artık evde barındıramıyorum, çok kırılganlar aynı zamanda (gerçek anlamda). İnstagram üzerinden satılır mı bunlar sizce? Kargoda bozulmadan gider mi? Bir de büyükler, kargosu çok tutar. İnstagramı da
(bkz: papercraft) yapıyorum. Şöyle de bir instagram hesabım var @ozgurpapercraft. Bu kağıt maketleri artık evde barındıramıyorum, çok kırılganlar aynı zamanda (gerçek anlamda). İnstagram üzerinden satılır mı bunlar sizce? Kargoda bozulmadan gider mi? Bir de büyükler, kargosu çok tutar. İnstagramı da anlayamadım yaşlılıktan muhtemel, uğraşması, öğrenmesi zor geliyor oradan nasıl satılır edilir. Atmaya da kıyamıyorum.
0
ozzzz
(15.08.21)
Çok güzel görünüyorlar hocam, elinize sağlık.

Satılır satılmasına da kargoda bozulmadan gitmez. Direkt bunu satmak yerine "bu nasıl yapılır" diye bi kit hazırlayıp onu satabilirsiniz belki. Hem kargosu daha rahat olur, hem de alıcı da kendi keser yapıştırır falan, sağda solda da "ben yaptım bunu" diye gezip kendini iyi hisseder. Doktor ötker böyle yürüyor senelerdir.

Instagram'dan satış işi biraz manuel bildiğim kadarıyla. Yine instagram sayfanız olsun da, satışı shopier falan üstünden yapsanız daha kolay olabilir belki.
0
plutongezegendegilmi
(15.08.21)
alti bambu falan bi cam fanusa falan koy sekil sukul yap +300 tl ekle ustune oyle sat.
0
eksi sozlukte eksiyen adam
(15.08.21)
büyük bi kolinin içinde deneyebilirsiniz sağa sola çok vurmayacak şekilde. ama gitmez muhtemelen. bi denersiniz.
0
jelly bear
(15.08.21)
Ellerinize sağlık çok beğendim tabi ki satılır neden satılmasın
0
suicides underground
(15.08.21)
bunlara taş vernik, cila felan öyle muhabbet var.

sprey şeklinde iyi bir şekilde sürerseniz. alanlar için daha uzun süreli olur. hem de formunu korur.(air brush)

bu işi yapacaksanız profesyonele doğru kayabilirsiniz.

@eksi sozlukte eksiyen adam dediği gibi ufak ikonik şeyler daha güzel olabilir.
0
qobel
(15.08.21)
Burada tek tek cevap verilmiyor galiba, toptan cevap yazayım.
Teşekkürler beğenileriniz için öncelikle.

Bunların internette şablonları var pdf halinde, onları indirip çıktı alıyorum, bir yüzüne de bir renk veya desen çıktı alıyorum vs. Bu şablonların bazıları paralı, ben telegram gruplarından indiriyorum premium (paralı) olanları paylaşmıyorlar ama paylaşa da bilirler. Yani eser başkasının aslında. Bir de bir satan buldum 50 tl demiş mesela "değmez 50 tlye satmam" diye düşünürken sadece a4 e çıktı alınmış halini, yani dediğiniz gibi kit olarak sattığını gördüm. Maliyeti 2 3 bilemedin 5 tl. Eser de başkasının. Etik gelmiyor. Açıkçası zaten onu alan yapamaz kendi kendine, ben pandeminin başından beri bu seviyeye geldim. Emeğimi, zamanımı satarım diye gireyim satma işine demiştim hani yapılmış puzzle satanlar gibi.

Sprey vernik denedim, sertleşmesi konusunda faydası olmadı. Saç spreyi falan sıkıyorlarmış denemedim ben. Türkçeye googlein reçine diye çevirdiği bir şey kullanıyorlar, adını unuttum şu masa falan yaptıkları kimyasal olabilir.

Küçük bir yerdeyim, bir de ev taşıyacağız, galiba okula vereceğim, boş bir sınıfta sergi gibi dursun.

Uzun yazdım kusura bakmayın.
0
🌸ozzzz
(15.08.21)
Etsy gibi platformlarda benzerleri vardır, onlara bakıp nasıl kargoluyorlar açıklamalarına bakın, mesaj da atabilirsiniz. Çok güzeller gerçekten.
0
kaset
(15.08.21)
Şimdi baktım da yapılmışını satan bulamadım. Sadece template satıyorlar pdf olarak download şeklinde, onu da 20 tl 500 tl gibi alakasız fiyatlara satıyorlar ki satıcının da o tasarımı hazırlayan kişi olduğundan emin değilim, çok acayip.
0
🌸ozzzz
(15.08.21)
etsy de dijital olarak dosyasini satin ya da gercegini amerikaya direk satin.

gercekten guzeller, iyi paralar kazanabilirsiniz
0
oscar
(16.08.21)
(1)

Microsoft Edge'de hangi reklam engelleyiciyi kullanıyorsunuz?

adivar
Üzerinde windows 10 olan yeni bir bilgisayar edindim. Edge'ye bir şans vereyim diyorum, kullananlar çok memnun olduğunuz bir eklenti var mı reklam engelleyici?Yoksa direkt opera'yı mı kurayım? En az kasan ve reklam engelleyen tarayıcı da tavsiye edebilirsiniz.
Üzerinde windows 10 olan yeni bir bilgisayar edindim.
Edge'ye bir şans vereyim diyorum, kullananlar çok memnun olduğunuz bir eklenti var mı reklam engelleyici?

Yoksa direkt opera'yı mı kurayım?

En az kasan ve reklam engelleyen tarayıcı da tavsiye edebilirsiniz.
0
adivar
(15.08.21)
ublock origin çalışıyor olsa gerek. onu kullanırdım.
0
sutlu nescafe
(15.08.21)
(1)

Biraz acil, ASP ile ilgili yardıma ihtiyacım var

winston
merhaba. elimde bir sitenin yedeği var. bu yedeği çalıştırmaya kalktığımda ingilizce dili hariç diğer dillerde gösterilmeyen karakterler oluşuyor. bu yedeği free asp hosting sitelere attığımda çalıştı ancak yine dilde sıkıntılar oldu. çok anladığım bir iş değil, sadece yedeğin içindeki yazıları alma
merhaba. elimde bir sitenin yedeği var. bu yedeği çalıştırmaya kalktığımda ingilizce dili hariç diğer dillerde gösterilmeyen karakterler oluşuyor. bu yedeği free asp hosting sitelere attığımda çalıştı ancak yine dilde sıkıntılar oldu. çok anladığım bir iş değil, sadece yedeğin içindeki yazıları almam gerekiyor. Ancak bu gösterilmeyen karakterlerle diğer dillerdeki yazıları alamıyorum.

caglardinc-001-site1.ftempurl.com

Sadece textleri alsam yeterli olacak, yardımcı olur musunuz?
0
winston
(15.08.21)
1- Bu metin veritabanından mı geliyor yoksa html in içine mi gömülü statik şekilde
2- metin şu an bulunduğu yerde tüm karakterler düzgün ve olması gerektiği gibi mi

2 hayırsa yapacak bişey yok, 2 evetse ve 1 statik ise: Site başına head tagi içine <meta charset="UTF-8"> yazarak dener misiniz. 1 veritabanı ise hem bu meta tag eklenecek hem de veritabanındaki tablolar charset utf-8 e göre ayarlanacak + bağlantı cümlesi içine charset in utf-8 olduğunu belirten kod eklenerek denenebilir. Utf-8 buradaki karakterleri kapsamıyorsa, sizin karakterleri kapsayan dil grubuna göre modifiye edin.
0
Kahir ekseriyet
(15.08.21)
(12)

Tutumlu olmak tamamen göreceli bir kavram değil mi?

buffy de vampir sayılır
iki yakın arkadaşım var, biri borç içinde, ona rağmen taksiye biner, eşini bir yerden alacağı zaman birinden araba ister, arabaya yakıt atar (çocuklar eşiyle değilken de bunu yapar, çocuklar varken araba ve taksi normal bence. Çocuklarına her gün lüks meyveler yedirir. Ekmek alırken paketli UNO ekme
iki yakın arkadaşım var, biri borç içinde, ona rağmen taksiye biner, eşini bir yerden alacağı zaman birinden araba ister, arabaya yakıt atar (çocuklar eşiyle değilken de bunu yapar, çocuklar varken araba ve taksi normal bence. Çocuklarına her gün lüks meyveler yedirir. Ekmek alırken paketli UNO ekmek alır vs. Diğeri de dört beş yıl öncesine kadar milleti aramaz çaldirirdi, biz donerdik ona. Taksiye binmisligi yoktur belki de. Şimdi zamanında kontor bile almadığı için şimdi evinin kredisini bitirmek üzere.

Şimdi bu iki arkadaş da kendini tutumlu olarak ifade ediyor :) müsrif olana baya karışıyorum ben, zamanında iyi para kazandın ama tutamadığın için borç içindesin biraz tutumlu ol diyorum, hiç ekstra bir şeyim yok ki, bir tane bile müsrifligimi sayamazsin diyor. Satınca da hepsine bir mazeret buluyor :)

Bu ne biçim arkadaşlik, ne karışıyorsunuz diyebilirsiniz ama biz doğduğumuzdan beri kankayiz resmen. Normal bir kankalik değil, aşırı berbat badireler atlatırken birbirimize destek olduğumuz için yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmedi hiç. Bu topa girmesek iyi olur
0
buffy de vampir sayılır
(15.08.21)
ilk arkadaşınız için verdiğiniz örnekler borç içinde olup ev sahibi olamamak (?) için mazeret değil.
insan belirli bir yaşam standardında yaşayabilir ya da hayatındaki bazı alanlarda konfora önem verebilir.
veya bir şeye para harcamaz ama yediğinden içtiğinden asla kısmaz.
yediğinden kısar ama asla toplu taşımaya binmez vb.

kimse taksiye bindi diye ev alamıyor değil.
"lüks meyve" ve "uno ekmek" falan komik detaylar.
sizin dediğiniz gibi dostluklarım var, biri bana yediğim ekmeğin markasıyla konuşsa rahatsız olurum.
sınırlar önemli.

diğer arkadaşınızsa vizyonsuz, tutumlu değil cimri ve muhtemelen de bir hayatı yok.

karşılaştırmak gerekirse, insanları çaldırıp kapatmak falan gibi sakil davranışlar çok rahatsız edici ve görgüsüzce.
arkadaşının arabasını aldığında yakıt koymak da doğru olan davranış.
yani elmalar, armutlar.
konu bence tutumluluk değil burada.
0
blatta hiberna
(15.08.21)
ilk arkadas tutumlu degil zaten, ayrani yok icmeye atla gider cesmeye hesabi onunki. borcum olsa ilk onu kapatmak icin ugrasirdim sahsen.

ikincisi de tutumlulukla cimrilik arasinda ama cok detay olmadigi icin bilemeyiz. gereksiz harcamalari kisip asgari yasiyorsa tutumlu, sinegin yagini cikariyorsa cimri derdim. ama caldirip kapattigi icin ibreyi cimrilige donduruyorum :D
0
chezidek
(15.08.21)
Valla ben uyarirken ekmek meselesine vs değinmiyorum, sadece taksiye binmesine laf ediyorum. Ama günü gününe geçinen biri için ekmek markası da önemli bence. Yarın parası olacağının garantisi yokken marka ekmek alana kadar git halkekmekten ekmek al üç gün ekmek almayı garanti et en azından. Eline geçen paralarla gününü lüks yaşadığı için borcunu ödeyemiyor bu adam. Borç veren adamlar demez mi; kardeşim arabanın lambası azıcik çizildi diye niye değiştiriyorsun ki? Once bir borçlarını öde. işte borç hesabı kitabı yapmadığı için arabasını da satmak zorunda kaldı. Birkaç ay önce.

Diğeriyle de çok dalga geçtik zamanında, niye caldiriyon olm, ergen mısın diye :)
0
🌸buffy de vampir sayılır
(15.08.21)
Hangi topa girmeseniz iyi olur? Anlaşılmamış.

1. arkadaşın arabası yoksa bu yaptıkları pek savurganlık değil; dediği gibi ekonomik bile olabilir. Aracı olsa bir dolu masraf, kasko benzin, park vs vs. Yalnız uno ekmekler aşırı glikozlu ve koruyuculu çocuğuna yedirmesin. Ekşi mayalı bişeyler falan daha iyi.

2. arkadaşın yaptığı tutumluluk değil biraz görgüsüzlüğe kaçıyor. 2000lerin başında öğrencilikte falan çağrı bırakmak ehh tamam denen bişeydi de yetişkin bir insan bunu yapmamalı.


Bir de sizin bu kadar karışıp fikir beyan etmeniz pek hoş değil. Yakınlıkla ilgisi yok anne baba kardeşleri bile ilgilendirmemeli. Size ne oluyo? Bi de en az biri evli barklı çoluğu çocuğu olan adam. Size ne pardon?
Yani sizi bunaltan, rahatsız eden bir durum varsa -borç istemek, ekonomik açıdan taciz etmek gibi- bundan rahatsız olduğunuzu ve karşılık veremeyeceğinizi belirtin. Siz ne kadar iyi niyetli de olsanız, yargılamak veya sorulmadıysa bu tip konularda fikir beyan etmek hem hoş değil hem gereksiz hem de kaba bi davranış.
0
rewlack
(15.08.21)
Borcu sizden istemiyorsa sizlik bi durum yok bence?
0
jimjim
(15.08.21)
Sizin karışmaniz uygun değil topuna girmeyin demek istemiştim. Onlar bana, ben onlara karışıyoruz. Kardeşten oteyiz. Hatta ben eskisi kadar karışmak istemiyorum ama tutamıyorum kendimi. Bu arada bana da borcu var ama borcu yokken de karışırım, bu tarz müdahaleci arkadaşliklari doğru bulamayabilirsiniz ama var böyle arkadaşlıklar.

Edit: araba alsın demiyorum ki, toplu taşıma diye bir şey var sonuçta değil mi?
0
🌸buffy de vampir sayılır
(15.08.21)
Aynı arkadaş grubu bende de var, çok benzer durumlar, bizde müsrif olan dededen gelecek paraya güveniyor bence :)
0
beni sen öldürme
(15.08.21)
ilk arkadas bu arkadas grubundan ciksin bence.
borcu var diye cocuklarina yemek yedirmesin mi, cop gida mi yedirmeli size gore?.. esinin konforunu dusunmesin mi..

ne guzel kendine, evine bakiyor adam. odunc aldigi araca benzin koyacak kadar da dusunceli..

diger kisi ise tutumlu falan degil, tek kelimeyle cimri. biraz feyz almali diger arkadastan.
0
Kittie
(15.08.21)
Kittie, hocam bu üçlü çok yakın arkadaş. Atlattığımız badireleri anlatsam sasarsiniz. Birbirimize her zaman çok destek oluruz. Atladığınız nokta şu, cebinde para yok, borç para ile dondermeye çalışıyor düzenini, ilk karısını da bolluk içinde yuzdurdu ama sıkışınca karısı kolaya kaçıp bıraktı adamı. Aynı hatayı ikinci esinde de yapıyor. Yokluk içinde varlık yaşatıyor, kadın da varlıklı bir hayatları var sanıyor ama yok öyle bir şey.

Parası olsa gitsin limuzin tutsun, kime ne.
0
🌸buffy de vampir sayılır
(15.08.21)
ben ekmek markası verirken demek istediğini anladım aslında. babam da böyle böyle 2 çocuk okuturken 2 ev aldı tek maaşla. ben de derim yemedi, yedirmedi de, yatırım yaptı diye :) bigün halamda, annemle babam bi ıslak mendili bölüştüler meyve yedikten sonra. halam takılmıştı evler böyle böyle alınıyor demek diye. bahsettiğin şey yaşam standardının yüksekliği. insan samimi arkadaşının yaptıkları hakkında yorumda da bulunabilir. o tamamen arkadaşlığınızın dinamikleriyle alakalı. rahatsız olsaydı bunu belirtir, bi yerde de iletişimi keserdi diye düşünüyorum.

sorulara gelirsek; ilk arkadaş tutumlu değil. kötü bir şeymiş gibi bahsetmeyelim bundan. çoluğuna çocuğuna darboğazda olduğunu hissettirmemesi güzel ama çevresindeki insanlar bu durumu pek tabii lehine kullanabilir. sen dışarıdan bir göz ve ona değer veren biri olarak bu durumdan endişe duyabilirsin. bu da normal. eşe dosta borcu varken bu yüksek yaşam standartlarını bir tık kısabilir. kısılınca ölünmüyor. bu da benim naçizane fikrim.

ikinci arkadaş ise anlattığın kadarıyla cimrilik sınırlarında geziniyor. net konuşmak için daha fazla bilgi gerekiyor. ama ne kadar karara bağlanırsa bağlansın arkadaş cimri olduğunu düşünmüyorsa elinize hiçbir şey geçmeyecek :)
0
olutaklidi
(15.08.21)
Hocam beni hakikaten anlamışsınız. Galiba en çok taktığım şeylerden biri, kendini tutumlu zannetmesi. Tutumluluk böyle bir şey değil abi. Ben tutumluyum demese aklıma ne ekmeğin markası gelir ne de çocuklarına yedirdigi lüks meyveler.
0
🌸buffy de vampir sayılır
(15.08.21)
bir de su var: birisi bakkala 10 lira borcu olsa o da bakkalin sucu olsa (bozugu yoktu mesela) gece uykulari kacar 10 lira borcumu unutmayayim vereyim diye.

kimisinin ise yuzbinlerce lira borcu olur, nasil odeyecegi konusunda hic bir fikri olmaz ve aklina bile gelmez. birine borclu oldugunda mahcup hissetmez. o kisi borcunu acil geri isterse ciddi olarak kendine haksizlik yapildigini dusunur vs.

gelecegi konusunda anksiyete yasamayan bir insan tipi var, evet. ben anlamiyorum, oyle de degilim ama goruyorum orda burda. cok dogal geliyor onlara.

dogru yanlis falan demiyorum ha, sadece boyle bir kafa var. 1 saat sonrasindan otesini asla dusunemiyorlar, beyinleri oyle calismiyor. X almak icin para biriktireyim, kendimi garantiye alayim falan gibi kaygilari asla yok. ele gecen para fazlasiyla aninda harcaniyor. elde tutmanin hic bir mantigi yok akillarinda.

sen ben boyle dusunmeyiz cunku aman paramiz biterse ne olur, borc almak cok zor olur, borclu olmak da cok zor bir yuk vs. diye dusunerek kaciniyoruz - onda boyle korkular olmadigi icin rahat rahat harcayabiliyor. borclu olmakta bir zorluk gormuyor vs.

o kaygilari yasamayan bir insan formu perspektifinden hareketlerine bakinca biraz daha anlasilir oluyor boyle davranislar.
0
robokot
(15.08.21)
(3)

Muhasebe finans mühendise gerek mi

Google01
MerhabaMühendisim teknik iş yapıyorum.Para işlerinden hiç anlamıyorum hiç öyle bir ders almadim.Kendi kendime ( udemy, YouTube , kitap) muhasebe ve finans öğreneyim diyorum.Tabiki uzmani olmak için değil ama temel şeyleri bilip yorumlayabilmek için.Bunları bizzat uygulayacak bir kariyer planlamiyoru
Merhaba
Mühendisim teknik iş yapıyorum.
Para işlerinden hiç anlamıyorum hiç öyle bir ders almadim.
Kendi kendime ( udemy, YouTube , kitap) muhasebe ve finans öğreneyim diyorum.
Tabiki uzmani olmak için değil ama temel şeyleri bilip yorumlayabilmek için.
Bunları bizzat uygulayacak bir kariyer planlamiyorum.
Şirketlerin durumunu az çok anlayarak yorumlamak yeterli gibi.
Bunun icin hem muhasebe hem finans mi öğrenmeliyim yoksa muhasebeye gerek yok finans yönetimi öğren yeter mi? Yoksa herşeyin başı muhasebe once onu ogreby mi?
Teşekkürler
0
Google01
(15.08.21)
Ikisini de temel seviyede ogren bence. Ayri seyler.
0
hot potato
(15.08.21)
Asıl olay aslında muhasebeyle başlıyor kasaya para girmesinden itibaren, bence muhasebeyi öğrenmek daha önemli. Sonra zaten parayı nasıl yönetilmesi gerektiği görülüyor. Biraz ilerledikçe firmaların finansal raporlarını karıştırarak da fikir edinebilirsiniz
0
esinikaybetmiscorap.
(15.08.21)
Finans paranızı yönetmeyi öğretir, muhasebe ise o parayı kanunlara uygun olarak kullanıp kullanmadığınızı denetler. Aslında ikiside birbirine yakın şeyler ama finans direkt parayla ilgileniyor muhasebe ise hukuki yönüyle de ilgileniyor. İkisini de temel olarak bilmeniz işinize yarar.
0
Kediyi üzdün
(15.08.21)
(1)

pantolon beden olcusu

rojava kurd u kurdistan
kot pantalonumda W34 yaziyor, buna gore benim bedenim S, M, veya L bedenlerinden hangisi olabilir?
kot pantalonumda W34 yaziyor, buna gore benim bedenim S, M, veya L bedenlerinden hangisi olabilir?
0
rojava kurd u kurdistan
(15.08.21)
ben kotta w36 giyiyorum. xl veya xxl alıyorum. ama biraz rahat şeyler giymeyi sevdiğimden.

size kesime göre l veya xl olur.
0
lancelot du lac
(15.08.21)
(2)

Kolay yırtılmayan battal boy çöp torbası

chicha_v2
Dün arabayla yangının olduğu yerlerden birinin yanından geçerken yolda şişeler gördüm. Büyük boy poşet almıştım ama çöp poşeti almışım resmen üç taneyi iç içe geçirince bir şeye benzedi.Aradığım çöp poşeti hangisi arkadaşlar?
Dün arabayla yangının olduğu yerlerden birinin yanından geçerken yolda şişeler gördüm. Büyük boy poşet almıştım ama çöp poşeti almışım resmen üç taneyi iç içe geçirince bir şeye benzedi.

Aradığım çöp poşeti hangisi arkadaşlar?
0
chicha_v2
(15.08.21)
Metro ya da plastik/kağıt tabak vs satan yerlerde oluyor kalın torbalar.
0
kisa
(15.08.21)
Marketlerden bakacaksanız koroplast. Daha kalın lazımsa ambalaj malzemesi vs. Satan yerlere bakmanız gerekiyor.
0
ayakkabisi olmayan adam
(15.08.21)
(8)

Maaşlı çalışanlara bir soru

anarsika
Ayda ne kadar kenara atabiliyorsunuz?Para nereye gidiyor bilmiyorum, birikmiyor. Maks 1000 tl. Onu da biriktirsen ne biriktirmesen ne!
Ayda ne kadar kenara atabiliyorsunuz?

Para nereye gidiyor bilmiyorum, birikmiyor. Maks 1000 tl. Onu da biriktirsen ne biriktirmesen ne!
0
anarsika
(15.08.21)
zar zor 1000 lira filan, ama dediğin gibi biriktirsen ne biriktirmesen ne, yılda 12 bin lira ediyor :D
0
king lizard
(15.08.21)
Önceki yıllarda olsa atabiliyordum ama şuan o miktar çok azaldı çünkü hayat kalitesinden ödün vermediğimizden hayatta her ay fiyat artısına girdiğinden tasarruf git gide azalıyor. Ya aldığın ürünlerin kalitesini düşürüceksin eskisi kadar biriktiriceksin yada değiştirmeyip tasarrufu azaltıcaksın.
Bir de önceden işyerinde yılda 1 yapılan zam yeterliydi cünkü fiyat artışları çok oynak olmuyordu yıl içinde ama son 2-3 yıldır işyerleri her ay zam yapsa anca yetişilir çünkü her markete gittiğimizde mutlaka her şeye tekrar bir zam gelmiş oluyor
0
esinikaybetmiscorap.
(15.08.21)
kenara daha cok atmanin sirrini malesef soyluyorum: geliri arttirmak. sadece biriktirme olarak dusunme 1000 tl bile olsa bilesik faizin gucunu azimsama
0
eksi sozlukte eksiyen adam
(15.08.21)
Öyle düşünmeyin ayda 1000 lirayı neden küçümsüyorsunuz?
Tl de tutmayın yeter. Aylık 1000 liralık altın alsanız seneye bu zamanlar 20 bin garanti. Altın hiç kaybettirmez arada düşmesine bakmayın uzun vadeli düşünün.
0
kirmizipilotkalem
(15.08.21)
benim durum daha fena :)
500 tl atabiliyorum kenara

gelir artmadan bu miktarın da değişebileceğini düşünmüyorum. temel ihtiyaçlar dışında ot gibi yaşamamak, deşarj olmak için de kullanmak gerekiyor bence maaşı
0
noxell
(15.08.21)
ne kadar kazandığından bağımsız olarak "para nereye gidiyor bilmiyor" olman çok büyük problem. tüm harcamalarını kredi kartıyla yaparsan ay sonunda para nereye gidiyor ekstrenden anlarsın, ona göre harcamalarını kısarsın. bence oradan başla derim.
0
roket adam
(15.08.21)
Biz kredi öder gibi düzenli olarak 3500 tl yatırıyoruz altın heaabına. ilk başta düzeni oturtması zor oluyor ama alışınca faturalardan önce onu yolluyorum.
0
lancelot du lac
(15.08.21)
bu ara benim maasi kenara atip hanimin maasini yiyoruz. daha once de tam tersiydi. daha oncesinde hanimin maasinin bir kismini atiyorduk. zamanla artiyor yani attigimiz miktar.
0
lemmiwinks
(16.08.21)
(7)

Özgüven eksikliğine ilişkin kitap önerileri

esinikaybetmiscorap.
Merhabalar,Kendimi ölçtükçe hayatımda sıkıntı yaratan şeylerin özgüven eksikliğinden olduğunu farkediyorum halbu kiçoğu şeyi başarmama rağmen sesi az çıkanlardanım. Kitap okuyarak belki dikkat edebilirim davranıslarıma diye düşünüyorum. Tavsiye edebileceğiniz bir kitap önerisi var mıdır?
Merhabalar,
Kendimi ölçtükçe hayatımda sıkıntı yaratan şeylerin özgüven eksikliğinden olduğunu farkediyorum halbu kiçoğu şeyi başarmama rağmen sesi az çıkanlardanım. Kitap okuyarak belki dikkat edebilirim davranıslarıma diye düşünüyorum. Tavsiye edebileceğiniz bir kitap önerisi var mıdır?
0
esinikaybetmiscorap.
(15.08.21)
Destek almayı düşündünüz mü?
0
ayakkabisi olmayan adam
(15.08.21)
Aslında düşünüyorum ama çok konu var aklımda nerden nereye gidicem onu bile bilmiyorum deştikçe sorunlarım çıkıyor aslında
0
🌸esinikaybetmiscorap.
(15.08.21)
Destek almak kesin çözüm olsa da başlangıç için şunlar size iyi gelebilir:

www.eganba.com
www.eganba.com
0
vestasy
(15.08.21)
özgüvensizliğin nedeni bilinçaltında yatar.
yani egzersizle, öneriyle, davranışa dikkat etmekle biraz değiştirseniz de, çözemezsiniz maalesef.

bence de destek almalısınız +1

konuların çok olmasının önemi yok, deştikçe sorunlarınız çıksa da, hepsi genelde 1-2 yere bağlanır en dipte.
terapiyle çözebilirsiniz, hiç zor bir şey de değil.
bunun için psikologa gitmeniz gerekiyor.
psikiyatr ihtiyacınız varsa zaten sizi yönlendirirler.
0
blatta hiberna
(15.08.21)
Destek almak istiyorum ama ilaç tedavisi verirse diye ömür boyu o ilaçlarla da yaşamak çok istemiyorum bilinç olarak düzeltmesini daha çok isterim ilaç verir korkusuna ona bağlı yaşamak da istemiyorum biraz ondan da çekincemden gidemiyorum sanırım. Aslında geçenlerde sizlere sorduğumda araba kullanmaya tek çıkamamamanın da altında bence bu düşünce var diye düşünüyorum şimdi
0
🌸esinikaybetmiscorap.
(15.08.21)
zaten kökten çözülebilmesi için terapiye gideceksiniz.
eğer gerekli görülürse ilaçla terapiyi devam ettireceksiniz.
sonra da ilacı kesecekler.

psikiyatrların çoğu ilaç verip terapi falan yapmıyor.
o zaman da ilaçla yaşıyorsunuz, doğru.
ama terapi desteği alır, buna uygun kişilere giderseniz zaten öyle bir şey olmaz.
önce terapiste gidin yani psikologa, ilaca gerek görürse sizi uygun bir psikiyatra yönlendirir.
belki ilaca gerek bile olmayacak.
bunları sorgulayıp boşuna zaman kaybetmeyin.

bahsettiğiniz araba meselesi de bununla ilgilidir, evet.
0
blatta hiberna
(15.08.21)
Psikologlar ilaç yazmaz. Başlangıç için öneririm.
0
ayakkabisi olmayan adam
(15.08.21)
(1)

Videoyu seslendiren

pilot monitoring
kim arkadaşlar? https://youtu.be/2Dvc3a_XfcwMümtaz Sevinç olabilir mi?Teşekkürler.
kim arkadaşlar?

youtu.be

Mümtaz Sevinç olabilir mi?
Teşekkürler.
0
pilot monitoring
(15.08.21)
Mümtaz Sevinç değil, maalesef kim olduğunu çıkaramadım.
Fakat fonda çalan "Misirlou" versiyonu hoş imiş.
0
berhudar ol evladim
(15.08.21)
(2)

Yurtdışında doktora kabul süreci?

Bartebly
Selamlar1-) Bu süreç ne kadar zamanınızı aldı ortalama? (Başvuru, mülakatlar, evrak, sonuç vs)2-) Kabul almanizda ulusal/uluslararası yayın etkili mi? Olmaması dezavantaj mı? Sizin yayınıniz var mıydı? 3-) Gitmeden önce dil seviyeniz ne düzeydeydi? İngilizce akademik makale yazabilecek seviyede miyd
Selamlar

1-) Bu süreç ne kadar zamanınızı aldı ortalama? (Başvuru, mülakatlar, evrak, sonuç vs)

2-) Kabul almanizda ulusal/uluslararası yayın etkili mi? Olmaması dezavantaj mı? Sizin yayınıniz var mıydı?

3-) Gitmeden önce dil seviyeniz ne düzeydeydi? İngilizce akademik makale yazabilecek seviyede miydiniz?

4-) Hiç yayını olmayan henüz yl tezini yazan, orta düzey İngilizcesi olan İngilizcesini ilerletmeye çalışan birine yurtdışında maaşlı doktoraya kabul alabilmesi için ne önerirsiniz?

Teşekkürler.
Soru sahibi cevapları okuyor olacak.
0
Bartebly
(15.08.21)
1- 28 martta ilan çıkmış. 9 nisan'da başvurmuşum. 7 mayıs'ta sizi shortlist'e aldık diye mail gelmiş. 11 haziran'da master programınızda yer alan öğrenciler arasında not ortalamalası bakımından sıralamanız nedir diye sormuşlar. 27 haziran'da videokonferansla mülakat yapmışlar. henüz kendi okuluma sunmadığım tezimi bu arkadaşlara tez sunumu gibi anlatmıştım. komitede 6-7 kişi vardı, sonunda sorular falan soruldu haliyle. 1 temmuz'da kabul edildiniz demişler. 18 temmuz'da vize başvurusu için lazım olan çok önemli bir belgeyi postalamak için ev adresimi istemişler. belgenin gelmesi 2 haftayı bulmuştur, vizeye ankara'da başvurmuştum, 23 eylül'de de vize çıkmış. 3 ekim'de gitmiştim. 2013'te fransa için oluyor bütün bunlar.

2- 3 tane yayınım vardı, çok bilindik dergiler değildi açıkçası. çünkü yaptığım ilk işler çok çok yeni veya çok heyecan verici şeyler değildi. ama hepsi de sadece iki yazarlı ve ilk isimli olunca ister istemez bilimsel araştırmaya aşina olduğunu gösteren önemli bir parametre olarak algılanıyor. olmaması dezavantaj mı bilemiyorum, ama olması kesinlikle avantaj. çünkü fransa'da master bizdeki gibi oturup tez yazdığın bir program değil. M1 ve M2 şeklinde iki ayrı program şeklinde ve sonunda tez yerine staj raporu yazılan bir program. o yüzden doktora öğrencisi arayan hocaların master sırasında makale yazmış birilerini beklemesi çok olası değil. şu anda çalıştığım gruptaki bir doktora öğrencisinin son senesi olmasına rağmen henüz bir tane bile makalesi yok mesela. benim doktora sırasında 3 makalem, bir de bir kitapta chapter'ım yayınlandı.

3- ingilizcem iyiydi. makalelerin tamamını kendim yazdım, hocam sadece birkaç cümle ekleme/düzeltme yaptı.

4- hocaların önemsediği kısım öğrencinin motivasyonunun yüksek olup olmadığı. öğrenci bu işi kotarabilir mi, bildiği farklı yöntemleri işine uygulayabilir mi, öğrenmeye hevesli mi gibi konular. hocalarından alacağın referanslar bu konulara illaki değinmeli ama senin de genel olarak istekli olduğunu bilmek isterler. mülakat sırasında bunlara ufak ufak değinmek artı puan da sağlar. "xyz" yapmam gerekiyordu, hemen işime yarayacak kadarını kısa sürede öğrenip şöyle şöyle bir problem çözmüştüm gibi çabuk öğrenebileceğini, sorunları kendi kendine aşabileceğini gösteren anektodları serpiştirirsin araya. yapmamış olsan bile önceden düşünüp muhabbetin içine yedirirsin.

örnek saçma olacak ama master konum traktör sürmekse doktora konum jet uçağı uçurmak gibiydi. motorlu taşıtlarla aram çok iyidir, öğrenirsem hepsini kullanırım demeye getirmiştim.

başvurduğum başka bir hoca ben en azından pervaneli bir uçak uçurmuş olan birini arıyorum demişti mesela, kabul etmemişti beni. böyle şeyler de olabiliyor.
0
chezidek
(15.08.21)
Hocam selam,

Eminim siz de farketmişsinizdir ama sizin profilinizdeki en temel eksik dil gibi görünüyor. Sonra da yayın (daha geniş olarak araştırma tecrübesi) eksikliği gibi duruyor. Dil olmadan kabul alınabileceğini düşünmüyorum, çoğu alan literatürünün %90’a yakın bölümü sadece İngilizce. Yurtdışı da geniş bir kavram neticede. ABD’de kabul oranları düşük. İngiltere’den kabul alabilirsiniz ama burs/maaş olmaz. Hollanda’da bu profil yetersiz kalacaktır. Bence önce dili halledip bu sırada research experience kazanmanız şansınızı çok arttıracaktır. Ortalamanızın da çok yüksek olması gerekir tabii.

Şu twit serisi sizin için faydalı olabilir: twitter.com

Şu subreddit’i de takip etmenizi öneririm: www.reddit.com

Bol şans.
0
but that was just a dream
(15.08.21)
(11)

Lazer epilasyon gerçekten işe yarıyor mu?

stormborn
Çevremde o kadar çok madur var ki... Seans seans gidip bir sonuç alamayanlar, bir yıl sonra eski haline dönenler. Ya da daha beterleri: senet imzalatilip hizmet verilmeyen ve para talep edilenler, bedeni yanan ve bunun için kendisi suclananlar... Ben bunlardan korktuğum için evde kullanılan türden b
Çevremde o kadar çok madur var ki... Seans seans gidip bir sonuç alamayanlar, bir yıl sonra eski haline dönenler. Ya da daha beterleri: senet imzalatilip hizmet verilmeyen ve para talep edilenler, bedeni yanan ve bunun için kendisi suclananlar... Ben bunlardan korktuğum için evde kullanılan türden bir alet aldım. Çok düzenli kullanmadım evet ama elimden geleni yaptım. Hiçbir sonuç alamadım. O yüzden profesyonel yaptırmayı düşünüyorum, ama korkuyorum. Gerçekten yaptırıp faydasını gören var mı? Düzce'de bir mekan önerebilir misiniz bir de bilen varsa?
0
stormborn
(15.08.21)
Düzceyi bilmiyorum, yaptırırsanız eğer araştırıp bir hastahanede yaptırmanızı öneririm.

Hastahanede yaptırdım, herhangi bir sorun yaşamadım. Çok büyük rahatlık diye de belirteyim :)
0
purplee
(15.08.21)
işe yarıyor ama güvendiğiniz, bildiğiniz bir yerde yaptırmanız lazım.
düzce'yi ben de bilemiyorum maalesef.

bildiğiniz bir güzellik merkezi yoksa hastane daha mantıklı olabilir +1.
0
blatta hiberna
(15.08.21)
cok memnunum, kendim icin yaptigim en guzel seylerden biri oldu. o kadar rahatim ki. koltuk alti ve bacak tuylerim tamamen bitti belki 6-7 yil oldu birakali ve bir daha da cikmadi dogum bile yaptigim halde.
0
in vino veritas
(15.08.21)
Bu biraz kişiye göre değişen bir durum. 15 yıl önce lazer yaptırmış bir daha hiç tüyü çıkmamışlar tanıyorum ama benimkiler 1 yıl içinde eskisi kadar görünür olmasa da tekrar çıkmaya başladı. IPL cihazı aldım, iki ayda bir üstünden geçiyorum ve tamamen tertemiz. Bu tarz bir çözüm belirleyebilirsiniz belki siz de.
0
vestasy
(15.08.21)
işe yarıyor kesinlikle. 5-6 sene sonra ufak tefek çıksa bile ince tüy çıkıyor.
0
xrated
(15.08.21)
4 sene önce gitmiştim sekiz seans olarak , hepsi neredeyse geri çıktı. Pişman oldum ben yaptırdığıma. Şimdi aldım bir vücut traş makinası istersem kesiyorum, çok daha mutluyum.
Not :erkek
0
bbb_1
(15.08.21)
Ben de buz lazer olayına girdim, er kişisiyim, göğüs ve karın için 8 seans falan gittim ve %10 falan bir fayda gördüm. Param boşa gitti de diyebiliriz.
0
giovanne
(15.08.21)
Ben buz lazer yaptırıyorum. İlk sekiz seans bitti ikinci sekiz seansı aldım. İkinci tura düzenli gitmiyorum iki ayda bir falan oluyor bazen regl, tatil falan rastlıyor vs. Ben de çok fark etti. Bacaklarım çok tüylüydü çok azalttı, kılları inceltti. Diz kapağımda var bir de kollarımda kaldı biraz. Diğer yerlerimden memnunum.

Bu arada korona zamanı her yer kapalıydı ipl cihazı almıştım o da işimi gördü.
0
Hallegadola
(15.08.21)
Üçüncü turu da satın alırım ama yapan değil.
0
Hallegadola
(15.08.21)
kadınsanız koltuk altına sakın yaptırmayın.
0
art vandaley
(15.08.21)
Ben beş yıl önce genital, koltuk altı ve tüm bacak 4 seans aleks lazer yaptırdım.
Alt bacak tamamen bitti diyebilirim, %5 kalmıştır en fazla.
Üst bacak ince tüy olduğu için yarıya indi. Öyle de kaldı.
Genital yarıdan fazlası gitmişti ama şimdi eskisinin yarısı diyebilirim.
Koltuk altımda da yine yarısı tekrar çıktı.

Hamilelik döneminde hormonlar yüzünden tekrar çıkabiliyor diye okumuştum, belki o yüzden koltuk altı ve genitalde çıktı tekrar bilemiyorum ama alt bacak mis gibi kaldı öyle.

Ben az seans yaptırdım ona rağmen memnun kaldım performansından. Buz lazer yüzüme yaptırdım, olmayan yerlerde çıktı maalesef. Onu öneremiyorum bu yüzden ama aleksandr ile bir ara tekrar başlayacağım. Bir doktorun güzellik merkezinde yaptırmıştım, yine oraya giderim muhtemelen. Çevremde çok memnun kalıp cillop gibi gezen arkadaşı var. Belki ben de seansı artırsam olurdu ama işte belki de hamilelik dönemi gerçekten etkiliyor :/
0
somethinginthewayshemoves
(15.08.21)
(1)

İmgilizce kursu

senolll
Merhaba,İstanbul'da tavsiye edebileceğiniz imgilizce kursu var mı? Teşekkürler
Merhaba,

İstanbul'da tavsiye edebileceğiniz imgilizce kursu var mı?

Teşekkürler
0
senolll
(15.08.21)
British Side e bakabilirsiniz
0
purplee
(15.08.21)
(2)

Birikim

bbb_1
Dostlar merhabalar,Son dönemde masraflarımı minimuma kadar indirdim.Bu durumda ayda 4 bin lira gibi para biriktirebiliyorum.Ancak bu parayı nasıl değerlendireceğimi bilemiyorum .Hedefim üç sene sonra ev alabilmek için az da olsa elimde teminatım olması.Tavsiyelerinizi bekliyorum :)
Dostlar merhabalar,
Son dönemde masraflarımı minimuma kadar indirdim.Bu durumda ayda 4 bin lira gibi para biriktirebiliyorum.Ancak bu parayı nasıl değerlendireceğimi bilemiyorum .
Hedefim üç sene sonra ev alabilmek için az da olsa elimde teminatım olması.
Tavsiyelerinizi bekliyorum :)
0
bbb_1
(15.08.21)
yatirim fonu al.
0
baldur2
(15.08.21)
Döviz ya da altın.
0
kirmizipilotkalem
(15.08.21)
(1)

SWAT benzeri daha yeni bi oyun?

harmanyeri
swat özledim, indirip oyniyim dedim, oyun 20 yaşına basmış. bu tarz daha yeni bişe varmı?swattan kastım:https://store.steampowered.com/app/560370/SWAT_3_Tactical_Game_of_the_Year_Edition/
swat özledim, indirip oyniyim dedim, oyun 20 yaşına basmış. bu tarz daha yeni bişe varmı?

swattan kastım:
store.steampowered.com
0
harmanyeri
(15.08.21)
ayni oyunun 2005 versiyonu var, swat 4. hastasiydim cocukken.

edit: bakinirken suna denk geldim: store.steampowered.com henuz cikmamis ama not almak gerek kenara
0
reavelyn
(15.08.21)
(4)

HES kodundaki riskli / risksiz kriterleri nedir?

savidan
Virüs çıkalı 1,5 yıl olmuş, hala bunu mu soruyorsun diye sövmeyin, ne bir resmi bilgi bulabildim ne de ekşi'de hes kodu başlığından sonuca ulaşabildimAynı evde yaşadığım bir kişi (ikametgah, nüfus kayıt sistemi vs'de de bu belli) covid pozitif çıktı bugün, hatta eve ilaç getirme, 14 gün hiçbiriniz ç
Virüs çıkalı 1,5 yıl olmuş, hala bunu mu soruyorsun diye sövmeyin, ne bir resmi bilgi bulabildim ne de ekşi'de hes kodu başlığından sonuca ulaşabildim

Aynı evde yaşadığım bir kişi (ikametgah, nüfus kayıt sistemi vs'de de bu belli) covid pozitif çıktı bugün, hatta eve ilaç getirme, 14 gün hiçbiriniz çıkamazsınız vb bilgilendirme süreçleri de tamamlandı.

Ama ben hala riskli değil görünüyorum mesela hes kodunda.

nedir ki bunun kriteri? sadece test sonucu pozitif olanlar mı riskli görünüyor bu sistemde? ben 14 gün evden çıkmayacağım ama kötü niyetli olsam metrobüse falan binip metrekareye 8 kişinin düştüğü yerde ortalığa öksürebilecek miyim şimdi bu hes koduna göre?
0
savidan
(15.08.21)
sizi temaslı olarak kaydetmemişler. temaslı olunca telefona mesaj geliyordu hemen.
0
jelly bear
(15.08.21)
@jelly bear
otomatik olmuyor yani, filyasyon ekibi mi takip edip manuel yapıyor bunu?
0
🌸savidan
(15.08.21)
Kimlerle gezdin, dolaştın kısmı kısmen yalan zaten. Bana ilaçları getiren kişi aynı evde başka kim var diye sordu balka hiç bir soru sırmadı. Halbuki işyerinden herkes ile temas etmiştim 2-3 gün öncesinde. Çok şükür ciddi bi sıkıntı olmadan atlattık işyerinden kimseye de bulaşmadı ama dediğim gibi standart bir uygulama yok ortada
0
bi anlatabilsem dunya degisir valla bak
(15.08.21)
genel bir cevap olacak aslında ama biraz da 1,5 yıl geçmiş biraz da sövelim be diyen @infernalcadre'ye cevaben yazayım :)) aşı vs durumlarıyla birlikte süreçler zamanla değişebiliyormuş demek ki :)

ben zaten sistemde ne göründüğünden bağımsız olarak evden çıkma meraklısı değildim, çok kurcalamadım ilk anda sorumluluk bilinciyle ancak ertesi sabah işin detayını öğrendim, geç de olsa yazayım buraya da.

evde pozitif çıkan kişi ile durum değerlendirmesi yapıldıktan sonra evdeki aşılı ancak ileri yaştaki bireyleri de izolasyona almışlar direk sistemde.

beni ise yaş, 2 doz aşı ve 2. dozun tarihi vs sebebiyle izolasyona almaya gerek olmadığını ancak sosyal yaşantıma ara vermem gerektiğini, cafe restoran vsye girmemin "doğru olmayacağını", eş - dost ile görüşmemem gerektiğini vs söylemişler. kısa süreli, sosyal mesafeye uymalı vs küçük alışveriş, kısa yürüyüş yapılabilir, bir sakınca yok demişler yani.

söylenenler direk bu cümleleler değil tabii de meali bu. kısacası benim vicdanıma ve sorumluluğuma bırakmışlar konuyu. istesem 500T'ye binip tıklım tıkış otobüste istanbul turu atabilirim yani sorumsuz bi tip olsam.

kısmen güzel bu durum benim için ama bakıldığında ben herkesten durumu saklasam şu an istediğim her şeyi hiçbir yasal engel ve hukuki yaptırımla karşılaşmadan yapabilirim, risk çok düşük de olsa halkı riske atabilirim yani. genel anlamda uygulama doğru mu değil mi bilemem.

gerçi bir bakıma da mantıklı herhalde, yoksa aşı da zaten işe yaramayacaksa, bulaş riski çok yüksekse bu salgın bitmeyecek zaten
0
🌸savidan
(16.08.21)
(1)

trafik kazası mobese kaydı

tabudeviren
bir trafik kazasının mobese kaydının asıl görüntüsüne ulaşabilir miyiz? kazanın tarafı olmamız durumunda...şimdiye kadar gördüğüm, polisler ekranın videosunu çekiyor.
bir trafik kazasının mobese kaydının asıl görüntüsüne ulaşabilir miyiz? kazanın tarafı olmamız durumunda...

şimdiye kadar gördüğüm, polisler ekranın videosunu çekiyor.
0
tabudeviren
(15.08.21)
Kayıt savcılık dosyasında varsa dilekçe ile örneğini isteyin.


Yoksa önce dilekçe ile MOBESE kaydının dosyaya celbini isteyin. Sonra örnek isteyin.

Dilekçe yapmış olmanız işin yapılacağı anlamına gelmez. Dilekçenizi takip edin.
0
ayakkabisi olmayan adam
(15.08.21)
(1)

Almanya'da Doktora (PhD) Yapmak?

elektr10
Merhabalar.Türkiye'de Tezsiz Yüksek Lisansı bitirmiş biri Almanya'da Sosyal Bilimler / İletişim / Medya alanında doktora yapabilir mi? Orada Tezli/Tezsiz gibi bir ayrım var mı?Lisans not ortalaması 3,65 Yüksek Lisans not ortalaması 3,7 olan birinden bahsediyoruz. Bundan dolayı burs alma şansı nedir?
Merhabalar.

Türkiye'de Tezsiz Yüksek Lisansı bitirmiş biri Almanya'da Sosyal Bilimler / İletişim / Medya alanında doktora yapabilir mi? Orada Tezli/Tezsiz gibi bir ayrım var mı?

Lisans not ortalaması 3,65 Yüksek Lisans not ortalaması 3,7 olan birinden bahsediyoruz. Bundan dolayı burs alma şansı nedir? nereye/nerelere başvurmalıdır?

Şimdiden teşekkür ederim cevaplar için.
0
elektr10
(14.08.21)
tezssiz yüksek lisanslar almanya'da denk sayilmiyor. bunun kural olarak once tezli bir master yapmak gerekiyor. daad ve make-it-germany de epeyce bılgı bulabılırsın.
0
helenart
(15.08.21)
(3)

Gözümde görüntüler titriyor

birmilyonunvarmi
Gözümün kendisi titremiyor, mesela tam karşıya bakıyorum karşıda sorun yok ama sağ taraftaki görüntüler titriyor. Neden olur bu 10 dkdır böyle
Gözümün kendisi titremiyor, mesela tam karşıya bakıyorum karşıda sorun yok ama sağ taraftaki görüntüler titriyor. Neden olur bu 10 dkdır böyle
0
birmilyonunvarmi
(14.08.21)
Temiz hava, bol oksijen, yürümek iyi gelir. Evde kapalı kalmaktan olabilir. Ya da ekrana çok baktıysanız da olabilir.
0
elektr10
(14.08.21)
Bana da olmustu bir kac kez. Doktora gittim detayli muayene sonrasinda onemli bir sey dememisti. Cok korkmustum ama hep boyle kalacak diye. Uzun sıre ekrana sabit bir sekilde baktiusan olmus olabilir. Benim isyerinde ızun sure excelde calistigim sirada olmustu. Gozbebegimin gordugu yer normal kenarlar boyle tb kaydirmasi gibi dalga dalga olmustu
0
exlibris
(15.08.21)
Doktora gorunun
0
exlibris
(15.08.21)
(1)

Sessiz ve Rahat Klavye

bir peynir kutusu kibrit
Merhaba Duyuru Ahalisi,Ev arkadaşım 3+1 evde klavye sesimden çok rahatsız oluyor. Razer green switch kullanıyorum( Blue switchin eşdeğeri). Ev arkadaşıma da hak veriyorum aslında cidden kullanan için çok eğlenceli ama dinleyene zulüm olabilir. 500-1000 lira bütçem var. Günde ortalama 8-10 saat pc ba
Merhaba Duyuru Ahalisi,

Ev arkadaşım 3+1 evde klavye sesimden çok rahatsız oluyor. Razer green switch kullanıyorum( Blue switchin eşdeğeri). Ev arkadaşıma da hak veriyorum aslında cidden kullanan için çok eğlenceli ama dinleyene zulüm olabilir. 500-1000 lira bütçem var. Günde ortalama 8-10 saat pc başındayım. Tavsiye edebileceğiniz rahat ve sessiz bir klavye var mı?
0
bir peynir kutusu kibrit
(14.08.21)
logitech mx keys cok ovuyorlar.
0
do you remember me
(14.08.21)
(1)

Nuri Bilge Ceylan filmlerini almanca altyazı ile izlemek

a man alone
Almanlar, nbc filmlerini yeniden seslendirmişler. Bu yüzden orijinal dvd vs alayım desen dublajlı izlemek zorundasın.Bana çok saçma geldi. Bizler orijinal sesiyle filmi izlerken adamlar dublaj yapmışlar. Altyazıyı bir türlü bulamıyorum.Bu işin bir çözümü var mı?
Almanlar, nbc filmlerini yeniden seslendirmişler. Bu yüzden orijinal dvd vs alayım desen dublajlı izlemek zorundasın.

Bana çok saçma geldi. Bizler orijinal sesiyle filmi izlerken adamlar dublaj yapmışlar.

Altyazıyı bir türlü bulamıyorum.

Bu işin bir çözümü var mı?
0
a man alone
(14.08.21)
Google Play veya Amazon gibi bir mecradan digital olarak satin alabilir veya kiralayabilirsiniz (yasadiginiz ulkeye gore)
0
hot potato
(15.08.21)
(1)

Sinovac enjeksiyon şeklinde mi, ampülden çekilip mi uygulanıyor?

ya ben lan neyse
fabrikadan çıkış şekli nasıl?bir de uygulandıktan sonra kutusunu istesek alabilir miyiz?
fabrikadan çıkış şekli nasıl?

bir de uygulandıktan sonra kutusunu istesek alabilir miyiz?
0
ya ben lan neyse
(14.08.21)
Tek dozluk Minik aisede. Siringaya cekip uyguluyorlar. Ben istedim siseyi sayili dediler vermediler. Napicaktiysam siseyi, niye istedim ben de bilmiyorum
0
exlibris
(14.08.21)
(7)

Şu gömleği arıyorum bulabilir miyiz?

slymene
Selamlar, MasterChef Somer Sef'in giydiği su gömleği çok beğendim. Sorularım: Gömlek güzel mi?Nereden bulabilirim?Teşekkürler.
Selamlar,
MasterChef Somer Sef'in giydiği su gömleği çok beğendim.
Sorularım: Gömlek güzel mi?
Nereden bulabilirim?

Teşekkürler.
0
slymene
(14.08.21)
bence bulmayın :d
0
candide
(14.08.21)
candide +1
0
kljgslsdkjsd
(14.08.21)
:( , bende güzel dururdu ya :(
0
🌸slymene
(14.08.21)
Bence de bulmayın.
0
Erva
(14.08.21)
Pijama gibi. Bulmayın.
0
pro9it9is9
(15.08.21)
buyrun: www.instagram.com
ama bulmayın
0
halanne
(15.08.21)
Teşekkürler.
0
🌸slymene
(15.08.21)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.