[]

iş görüşmesi sonucu bekleme

Merhaba,

10 Eylül Cuma günü ankara'da bir firmanın iki ik yöneticisiyle skype üzerinden iş görüşmesi yaptık. Çok zorlayıcı olduğunu düşündüğüm görüşmenin bir kaç saat sonrasında 11 Eylül Cumartesi günü başvurduğum dış ticaret satış ekibinin yöneticisi aynı zamanda firma sahibi ile iş görüşmesi yaptık.

Şimdiye kadar yurtdışında ve yurtiçinde iş görüşmelerim oldu ve bu çok açık ara farkla yaptığım en iyi iş görüşmesiydi. Patron 5. dakikada beni işe almış gibiydi söylediği her şeyi istediği gibi cevapladığımı gördüm. Her geçmiş tecrübemde iş için ne kadar uygun olduğumu karşımdaki patrondan duydum. En son güvenlik soruşturması yapacakları için tc numaramı istedi,verdim. (Daha önce yurtdışındaki işim öncesi dışişleri bakanlığının da uuzuuuuun süren bi güvenlik soruşturması olmuştu burda soru işareti yok yani)

İş görüşmesi sonrası hatta arkadaşıma, bu iş olmazsa görüşmenin kamera şakası olduğunu düşünürüm bile demiştim. O kadar iyi geçti yani.

Gelin görün ki 10 gündür bekliyorum bugün mail attım ve görüşmeler devam ediyor yanıtını aldım. Sizce bu iş ne zaman çözülür? Sizin özel firmalar için böyle uzun beklediğiniz oldu mu? Türkiye tecrübeleriniz neler?

Uzun oldu ama cevaplayan olursa şimdiden çok teşekkür ederim.

 
kurumsal sayılabilecek, 1.300+ çalışanı olan bir firmadayım. IK ile de aram iyidir ve bildiğim net bir şey varsa, IK o "altın çocuğu" bulsa bile önceden belirlediği aday görüşme sayısını yakalamak ve talebi geçen yöneticiye bunları liste halinde raporlamak ister.

görüşmeniz iyi geçmiş, en başında keyif almışsınız, olumlu düşünmeye devam edin, 10 gün uzun bir süre değil.
  • tempor  (20.09.21 22:08:20) 
Çok zaman geçmemiş evet. Bu iş görüşmeleri, alım işleri ikili ilişkiler gibi. Senin ise dönüyor bir şekilde :) @tempor'un da dediği gibi, eğer çok acil bir şey değilse acele etmemeleri onların yararlarına. çünkü başvuru sayısı vs. onlar için bir ik ve pazarlama "kpi"'i, hem de zaman öldürüyorlar ne güzel.


  • 1195  (20.09.21 22:25:03) 
Devlete ait bir yer değilse güvenlik soruşturması biraz saçma bence. Adli sicil kaydı neylerine yetmiyor. Patronla görüştükten sonra aramadılarsa fazla umutlanmayın derim.


  • dissendium  (20.09.21 23:57:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.