[]

az bilindik yerde staj?

selamlar. uzun bir süredir pwc'ye staja girmek için denemedigim yol kalmadı. hiçbir geri dönüş olmadı. staj geçmişim gayet iyi, gönüllü aktivitelerim de var, odtüde okuyorum. ama ne bileyim iste.. neyse. önceki staj yerimden bir müdürüm istersen audit alanında az bilindik bir şirket için sana referans olabilirim dedi. düşüneyim dedim. şimdi olay şu,

ortalamam yüksek. staja gitmem demek ortalamanın düşmesi demek çünkü devamsızlıktan puan alıyoruz. mutlaka da yüksek yapmak istiyorum. yani ben buna değecek bir yere gitmek isterdim. benimle aynı dönem olan, hiçbir staj tecrübesi falan da olmayan çocuklardan pwc'ye staja girmiş birkaçını gördüm.valla bu işi anlamadım. en azından mülakata çağırmış olsalar kabahat bende deyip susucam. neyse. hem ortalamayı düşürmeye değmeyeceğini düşünüyorum hem de onları girmiş görünce sanırım "onlar pwc'ye girerken ben niye buraya giriyorum??" kafasına girdim.

ankara'da kriterlerine uyduğum pek şirket olmadığı için pwc en üst seçeneklerden biri. diğerleri de pandemi sebebiyle almıyor. yorumları duymayı çok isterim.

 
dersler varken staja neden gidiyorsun?


  • jelly bear  (20.09.21 20:05:13) 
@jelly,hem önceki deneyimlerinde kendimi iletişim becerileri anlamında çok geliştirdim hem de çok network kazandım. tabi cv'mi de genislettim. şimdi üçüncü sınıfa geçtiğim için de staj yapmanın daha da önem kazandığını düşünüyorum.


  • sana bir sarki yazdim fernando  (20.09.21 20:07:50) 
Bu ülkede herşey referans maalesef... Eğer söz konusu firma okul ve derslerinizi takip etmenize izin verecekse teklifi kabul edin derim çünkü hiç deneyimsiz mezun olmak çok kötü bir durum ilgili firmanın gelecekte nerelere geleceğini hiç bilemezsiniz belki de mezuniyet sonrası doğrudan devam etme imkanınız olur. Yani illa ki kendinizi şartlardırıp olmazsa olmaz demeyin.


  • apocalipy  (20.09.21 20:08:04) 
@apocalipy, şu an iki deneyimim var. benim bu firmayla ilgili çekincem hem reputable olmaması hem de çalışan profilinin yüksek olmaması. örneğin son stajımda odtü den koç tan insanlarla çalıştım ve onlar network olarak da geçmiş şirket tecrübeleri olarak da başka bir seviyeydi. böyle insanlarla aynı ortamda çalışıp ilişki kurmanın ancak dersleri biraz olsun feda etmeye değer olduğunu düşünüyorum.


  • sana bir sarki yazdim fernando  (20.09.21 20:13:42 ~ 20:15:24) 
big4 icin universite isminin yaninda lise de onemli mesela.
staj deneyimi falan hikaye zaten.
arkadaslarindan bu baglamda ayriliyor olabilirsin.
referans olayi da hep var ama bu dedigimi de yabana atma.

no name bi yer olayina gelince merdiven alti dukkan degil sonucta. senin amacin bu yolda ilerlemekse ben olsam girerim bu firmaya staja. neden degmesin ki? markaya takilmamalisin
  • Kittie  (20.09.21 20:22:35) 
Şimdi aynı alanlarda değiliz ama ben zamanında no name bir firmada lojistik stajı yaptım.
Sonra o firma bana İzmir'de bir çok firmanin kapisini açtı. Ikisinde staj yaptim, bu iki staj yaptığım yer de bana is teklifi yaptı.

No name olayı çok da kafaya takilmamali bence. Is hayatina iyi yerden baslamak daha önemli.
  • logisticsmanager  (20.09.21 20:38:37) 
CV tam reklam yeri. Az bilinen yerse yap ama kötü yerse yapma. Az bilinmesi kötü olduğu anlamına gelmez. Bir de bu staj işlerini çok kafaya takıyor gibisin. Ankara biraz yanlış bir yer. Yaz için İstanbul'a gitmeni tavsiye ederim. Bölümünü bilmiyoruz ama mühendislikse İstanbul daha iyi olabilir.


  • dissendium  (20.09.21 20:42:55) 
@dissendium, hiiç sorma abi. ankara hem de nasıl yanlış bir yer. istanbul'da boun'daki itu'deki çocuklar güzel güzel şirketlerde stajlarini yaparken biz böyle mikroskopla staj yeri arıyoruz resmen.


  • sana bir sarki yazdim fernando  (20.09.21 20:59:22) 
dostum emin ol daha genc oldugun icin pwc gibi sirketleri bir halt saniyorsun. big four hep en tirt adamlari alir genellikle ustune alinma sen.


  • nibba  (20.09.21 21:29:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.