[]

Konsiye ihracat beyannamesi ve ticaret istatistiği

Merhaba, bilmeyenler için konsiye ihracat satışı daha sonra gerçekleştirilmek üzere dış şubeye veya yabancı aracı firmaya yollama işlemi.

Benim merak ettiğim bu tür bir ihracat bedelsiz ihracat konusu olamayacağı için mal değerine ne yazıyor? tahmini satış bedeli vs. yazacaksak bir alt üst sınır var mı?

buna bağlı olarak ihracat istatistiklerinde konsiye ihracat yer alıyor mu?yoksa mal bedeli veya eşya yurda dönene kadar dahil edilmiyor (çıkarılmıyor mu)?

 
Mal degerine benzer urunlerin ihracat rakamlarina uygun bir rakam yazman gerekiyor.gumruk sistem olarak o gtip ten yola cikip fiyat karsilastirmasini yapiyor.anlik olarak gozden kacsa bile geriye donuk incelemede cezai durum olusuyor.ozellikle ithalatta cok karsilastigimiz bir durum bu.

Ihracat istatistiklerine satis gerceklestiginde yansiyor,oncesinde ihracati yaparken mal mukabili olarak gosterip,ayri sutunda konsinye ihracati belirtiyorsun.bundan sonra bir yil icerisinde bu islemi tamamlamak ya da ulkeye geri getirmek zorundasin.beyanname kapanisi oldugu tarihte istatistiklere yansiyacak bu durumda.
  • duptıs  (20.09.21 23:57:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.