[]

Sektör değiştirmek

Anlatmak istediğim şey kısaca şu. Ben makine mühendisiyim. Ama üretim sektörünü yorucu buluyorum. Yurt içi/yurt dışı satış, satın alma, lojistik gibi alanlara yönelmek istiyorum. Ofiste çalışmak istediğim bir şey. Bunu nasıl yapabilirim? Neler tavsiye edersiniz? Genelde bu tip alanlarda çalışan kişiler uluslarası ilişkiler bölümünü bitirmiş oluyor. Ama benim bildiğim bu bölümün derslerinin iş hayatında yapılan şeylerle bir alakası yok. Bu alanda çalışan kişiler ilk işlerini nasıl ve hangi özellikleriyle buldular?




 
Mis gibi iş bulursunuz.
Bu tedarik zincirinde Türkiye'de mühendis fetişizmi var. Avrupa'da görmedim, Türkiye'de görüyorum her şeyi mühendis isteme hastalığı.
Neyse; makine parçalarından falan anliyorsaniz mis gibi teknik satin almaci olur. Bizde misal kategori satin almasi global. Onu yapan adamin o iste lisansi var (misal çip satın alanlar elektronik mezunu falan).
Onun dışında planlama isi de yaparsiniz ama deneyim isterler. Satin alma ise malzemeyi biliyorsaniz gene isin yarisini biliyorsunuz gibi olur.

Lojistik firmasindan genelde uzak durmanizi öneririm.
Satış olarak da gene teknik ürün satışı yaparsiniz
  • logisticsmanager  (20.09.21 14:35:58) 
Sektör değiştirmek değil de bölüm değiştirmek olarak alıp cevap vereyim ben.

Üretim tarafında olduğunuza göre ürünü tanıyor olmalısınız. Bu satış için büyük avantaj. Satış müdürüyle arkadaş olun, satışa geçmek istediğinizi ona belirtin. Ağzınız laf yapıyorsa, girişkenseniz, dil sorununuz yoksa okuduğunuz bölüme bakmazlar satışa almak için. Teknik bilginin yanında ambalaj ve sunum da tamamsa sizden satışçı olur.

Bu arada satışçılar da yoğundur ve çok seyahat ederler. Sabit bir ofiste çalışmak istiyorsanız bunu da göz önünde bulundurmalısınız.
  • pispinti  (20.09.21 14:36:11 ~ 14:38:28) 
Otomotiv sektöründe satış, satın alma, proje mühendisleri genelde makine/endüstri mühendisi oluyor. Otomotiv sektöründe iş bakabilirsiniz.


  • himmet dayi  (20.09.21 14:37:40) 
üretimi, kalite kontrol, fabrika tecrübesi kazandıktan sonra satışa geçersen çalışma hayatın boyunca rahat edersin


  • bir soru sorcam  (20.09.21 15:15:30) 
Lojistik müdürü arkadaş haklı, türkiyede neredeyse finansa bile mühendis isteyecekler :) bulmanız zor olmaz bahsetttiğiniz anlamda. Çalıştığım firmada şu an satış ve teknik ekip full mühendisten oluşuyor.


  • Kediyi üzdün  (20.09.21 15:53:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.