Giriş
(3)

2020-2021 dönemi

izza
Bu dönemi bir boşluk olarak göreniniz var mı? Yani özellikle üniversitede öğrenciyseniz okulunuzdan mecburen kopup eve dönüş yaptınız, iş de yoksa tamamen eve tıkılma dönemi oldu sokağa çıkma yasakları vs. Ben bu dönemi bomboş geçirmiş olmasam da (sınava çalıştım, aklımdaki dizi filmleri izledim vs)
Bu dönemi bir boşluk olarak göreniniz var mı? Yani özellikle üniversitede öğrenciyseniz okulunuzdan mecburen kopup eve dönüş yaptınız, iş de yoksa tamamen eve tıkılma dönemi oldu sokağa çıkma yasakları vs. Ben bu dönemi bomboş geçirmiş olmasam da (sınava çalıştım, aklımdaki dizi filmleri izledim vs) geriye dönüp baktığımda o 1-2 yılı boşluk olarak görüyorum. Bir de sanki bir günde geçmiş gibi oldular. O yüzden o yılları kayıp sayıyorum istemsizce. Sizde böyle mi?
0
izza
(16.01.22)
akademik manada en verimli yılımdı. hiç olmadığım kadar iyi geçirdim online eğitim bana yaradı diyebilirim
0
photo85
(16.01.22)
2020 komple kayıp yıl bende, 2021 boyunca "geçen yıl" derken sürekli 2019'dan bahsediyordum. Çevremdeki çok insan da benim gibiydi, 2019'da olan her şey "geçen yıl."
0
kobuzchu kiz
(16.01.22)
ben ileride işveren olsam bu dönemlere biraz önyargılı olurdum, 1,5 sene uzaktan geçti en az. akademik tarafta da kopuk bir dönemdi, evet.
0
passion rules the game
(16.01.22)

Safta taşının USG'de görünmeme ihtimali var mı?

ya ben lan neyse
ya da çamur, kum, vs.nin...teşekkürler.
ya da çamur, kum, vs.nin...

teşekkürler.
0
ya ben lan neyse
(16.01.22)
(8)

2 aylığına yerleşilecek tatil beldesi

rpmcmurphy
Mart, nisan aylarında iki ay boyunca bir tatil beldesine yerleşecek olsaydınız (biraz kafa dinlemek, hava güzel olursa denize girmek vs için) nereyi tercih ederdiniz? Oralarda pahalı bir villa tutmak değil de, örneğin denize 1km mesafede, şehrin içinde vs bi daire kiralayarak... Çanakkale'den Antaly
Mart, nisan aylarında iki ay boyunca bir tatil beldesine yerleşecek olsaydınız (biraz kafa dinlemek, hava güzel olursa denize girmek vs için) nereyi tercih ederdiniz? Oralarda pahalı bir villa tutmak değil de, örneğin denize 1km mesafede, şehrin içinde vs bi daire kiralayarak... Çanakkale'den Antalya'ya her yer olabilir.
0
rpmcmurphy
(16.01.22)
çanakkalede o tarihlerde soğuktan donarsınız benden demesi.

antalya daha ılıman olur gibime geliyor.
0
baldan kaymak
(16.01.22)
o tarihlerde ancak akdeniz iliman olur. antalya'da falan ancak denize girilir.
0
antikadimag
(16.01.22)
Denize girmek birinci önceliğim değil aslında. Nisanda falan girebilirsem sevinirim ama şart değil. Genel olarak etrafın güzel olması, yakınlarda gidip görülebilecek yerler olması ve özellikle o tarihlerde dairelerin kirasının çok pahalı olmaması önceliğim diyebilirim.
0
🌸rpmcmurphy
(16.01.22)
Deniz birinci öncelik değilse ve sakinlik önemliyse öncelik sıram şöyle olurdu;
1. Ayvalık / Cunda, Merkez, Sarımsaklı
2. Burhaniye / Öğretmenler mah., Ören mah. (fazla sakin istersem)
3. Edremit / Akçay, Güre mah.
4. İzmir'de merkez veya merkez dışı herhangi bir yer olabilirdi, Selçuk'tan tut Bergama'ya kadar.
5. Fethiye / Çalış veya Merkez.

Içlerinde en ucuz kira ortalaması muhtemelen Burhaniye Öğretmenler mahallesindedir. Mart Nisan gibi kısmen ölü olabilir ama Edremit körfezinin tam ortasında olması sebebiyle Çanakkale'den İzmir'e kadar olan bölgeyi gezmek için ideal nokta. Denize sıfır mis gibi manzaralı evleri ucuza bulmak mümkün. Ören de aynı şekilde.
0
uvbray
(16.01.22)
Turgutreis de fena değil. Orayı da düşünebilirsin :)
0
e mice
(16.01.22)
denize girebilecegini pek sanmiyorum, anca ayaklarini falan sokarsin ya da yüzmek degilde kenarinda falan oturursun. bir de fethiye'de kalorifer falan yok disarida hava güzel günesli olur ama evin ici soguk olur.

dalyan'a bir bak, belki orasi daha sicak olur.
0
durgunfoton
(16.01.22)
Datça <3
0
gabe h coud
(16.01.22)
Bozburun, fethiye, datça. Favori üçlüm
0
goodyes
(17.01.22)
(2)

banka faizi

black mamba
ben bunu tam anlamıyorum. faiz oranı 1.94 mesela. bu aylık mı oluyor, yıllık mı oluyor? bu oranla 100 bin kredi çektik diyelim. bu orana göre nasıl hesaplanıyor? bir de oranlar neye göre az, çok deniyor?
ben bunu tam anlamıyorum. faiz oranı 1.94 mesela. bu aylık mı oluyor, yıllık mı oluyor? bu oranla 100 bin kredi çektik diyelim. bu orana göre nasıl hesaplanıyor? bir de oranlar neye göre az, çok deniyor?
0
black mamba
(16.01.22)
1,94 aylık. Herhangi bir internet sitesinden rahatça hesaplayabilirsiniz ama ben de mantığını pek anlamadım desem yeridir ben de öğrenmiş olurum aylık*12 falan. 100bin aylık 1,95’e 12 ayda %16 civarı faiz istiyor mesela.

Azlık çokluk şöyle ki, tr’de daha geçen sene 0,69 konut kredisi vardı. İngiltere’de 0,22 ile bile kredi düşünülünce 1,95’ler falan korkunç
0
avatar is back
(16.01.22)
1,94 aylık faiz. Mantığı şu şekilde:

24 ay vadeli 100 bin TL kredi çektin diyelim. Aylık taksit 5.485,59 TL oluyor.

Aylık ödeme tutarı şu şekilde hesaplanır: i.ibb.co
Ödeme planı da şu: i.ibb.co

İlk taksit 1 ay sonra olduğu için 100 bin TL'ye, yani ana paraya 1 aylık faiz uygulanıyor. O da 101.940 TL oluyor. Ödeme planına bakarsan ilk taksitteki ödenen faiz tutarı 1.940 TL. Yani 100 binin %1,94'ü. Sonra ikinci ay taksitini öderken kalan ana paraya tekrar %1,94 faiz uygulanıyor. 1.878 lira oluyor ikinci ay faizi. Ödeme miktarından yine bu miktarı düşünce kalan kısım ana paradan düşüyor. Böyle böyle her ay kalan ana paraya %1,94 faiz ödeyerek 24 ay sonra tüm borcu ödemiş oluyorsun.
0
himmet dayi
(16.01.22)

blu tv, smart tv'den profil yonetme

legalize marijuana
samsung smart tv'den giris yaptigimda en basta hangi profilden giris yapmak istedigimi sormadigi gibi, sonradan da profiller bolumune ulasamiyorum. laptoptan girerken sorun yok. var midir bir caresi?
samsung smart tv'den giris yaptigimda en basta hangi profilden giris yapmak istedigimi sormadigi gibi, sonradan da profiller bolumune ulasamiyorum.

laptoptan girerken sorun yok.

var midir bir caresi?
0
legalize marijuana
(16.01.22)
(1)

Referans sistemli bir Metaverse sitesi var mi?

işimdeyim gücümdeyim
Referansimizla satin alim yapan herkesten komisyon kazanabileceğimiz bir metaverse sitesi var mi?
Referansimizla satin alim yapan herkesten komisyon kazanabileceğimiz bir metaverse sitesi var mi?
0
işimdeyim gücümdeyim
(16.01.22)
varsa da girmeyin referans = büyük oranda ponzi/scam.

NFT'lerde ikinci satışta royalty alma olayı var ama ilk mintleyen üreten sen olmalısın. Öyle bir proje varsa ilk sana ürettirip satmanı sağlıyorsa senin sattığın başkasına satarsa yine belli bi yüzde alırsın. Eğer sen oyunun yapımcısından alıyorsan her satıştan o pay alır. Ha o payları kullanıcılara geri dağıtan vs. çıkarsa beeelki. (genelde o royalty'lerle dipten nft'leri topluyorlar böylece floor price yükseliyor)
0
nhk ni youkosu
(16.01.22)
(4)

işkembe veya kelle paça yemek lazım mıdır

çih
ayda 1 defa bu çorbaları içmek gerekir mi? "son derece" sağlıklı beslenen bir insanın müşterisi bol bir çorbacıda bu besinleri tüketmesi gerekir mi? ne gibi faydası vardır? hangisini tercih etmeli, başka bir benzer çorba da tavsiye edebilirsiniz.
ayda 1 defa bu çorbaları içmek gerekir mi? "son derece" sağlıklı beslenen bir insanın müşterisi bol bir çorbacıda bu besinleri tüketmesi gerekir mi? ne gibi faydası vardır? hangisini tercih etmeli, başka bir benzer çorba da tavsiye edebilirsiniz.
0
çih
(16.01.22)
değildir.
0
AlsterWasser
(16.01.22)
İkisini de çok severim ama böyle alah katından gelmiş gibi muamele etmenin de alemi yok. Hele işkembenin öyle matah birsey olduğunu da sanmıyorum.
0
allah yazdiysa bozsun
(16.01.22)
Paça çorbası çok faydalı, işkembedir beyindir bunlar biraz daha keyfi içilebilir.
0
bigcaptain
(17.01.22)
paca kalojen destegi icin oneriliyor. Rahatsizlik nedeniyle kalojen hapi vb almaniz gerekiyorsa alternatifidir.
0
darkrocq
(17.01.22)
(7)

Hafif Laptop Önerisi

zor azizim zor
Merhaba,Eşim doktor baya arada sunum falan yapıyor, internetten bisiler izliyor ama genel olarak sunum,makale ve ders gibi şeylerde takılıyor. Ayrica zoom,teams gibi uygulamaları da çok sık kullanıyor. Evde bir tane monster abra a5 v7.2 var ama kendisi onun ağır olduğunu ve macbook air almak istediğ
Merhaba,

Eşim doktor baya arada sunum falan yapıyor, internetten bisiler izliyor ama genel olarak sunum,makale ve ders gibi şeylerde takılıyor. Ayrica zoom,teams gibi uygulamaları da çok sık kullanıyor. Evde bir tane monster abra a5 v7.2 var ama kendisi onun ağır olduğunu ve macbook air almak istediğini söylüyor. Bunun bir ihtiyaç olmadığını düşünüyorum ancak hanim egemen evlerden olduğumuz için arastirmaya basladik. Macbook air gibi hafif taşınabilir ve bahsettiğim isleri görebilecek bir laptop onerisine açığız. Birde monsterimi ne kadara satsam sizce mantikli?

Simdiden teşekkür ederiz
0
zor azizim zor
(16.01.22)
m1 macbook air su zamlardan once en alinacak laptoptu bu tarz kullanim icin. uzun zaman baska laptop aratmazdi. su anda 14-15bin olmus :/

huawei'nin benzer modelleri var (matebook deniyordu galiba), onlara bakilabilir. macbook'a gore %30 filan daha uygunlar. macbook air kadar dayanilir olmazlar, MBA 5-6yil sorunsuz kullanilir diyebilirim ama matebook icin diyemiyorum aynisini.
0
fakyoras
(16.01.22)
MacBook Air M1 doğru seçim.
0
kaptankedi
(16.01.22)
m1'li macbook air hala en alınabilir bilgisayar. çevrenizde öğrenci varsa eğitim indirimiyle alın geçin. alternatif aramaya hiç gerek yok. 1-2 bin lira daha az verip stabilite ve hızdan ödün vermek hiç mantıklı değil.
0
golgi aygıtı
(16.01.22)
HP elitebook lar fena değil.
0
inheritance
(16.01.22)
temiz bulabilirsen 12 inçlik macbook almanı öneririm. tam aradığın gibi bir cihaz, inanılmaz küçük ve hafif ve çok işlevsel. 4 senedir falan dışarıdayken ana cihazım olarak kullanıyorum.
0
roket adam
(16.01.22)
HP elitebook +1. Bir de Dell Xps serisi dusunulebilir. Bir de Lenovo Yoga. Bir de… Tamam sustum!
0
halitkin
(17.01.22)
i7'li lenovo yoga 710 almıştım 5 yılı geçti hala canavar gibi kullanıyorum. nadiren fan temizliği gerekebiliyor başka da bir tamirat görmemiştir. ama bir dahaki dell yada hp olabilir.
0
harmanyeri
(17.01.22)
(8)

Kızılay’da ne yiyebilirim?

biz siz onlar bensiz daha mutlular
Mekan öneriniz var mı? Önceliklerimdönerhamburgerkebap
Mekan öneriniz var mı? Önceliklerim

döner
hamburger
kebap
0
biz siz onlar bensiz daha mutlular
(16.01.22)
archmage mahmut
(16.01.22)
Dediklerinden degil ama olgunlara kadar yürürsen, orada kömürde tavuk cevirme yapan bir yer var. Esnaf/ögrenci lokantasi ama iyidir.

Dedikleriniz icin ot kafe'ye gidebilirsiniz.
0
ubi dubium ibi libertas
(16.01.22)
aspava kebap, masa var meşrutiyette.
0
gunisigi90
(16.01.22)
düveroğlu +1
0
kibritsuyu
(16.01.22)
Gmk uzerinde ozge piknik. Odun atesinde et doneri var.
0
antikadimag
(16.01.22)
Düveroğlu kapalı..
0
🌸biz siz onlar bensiz daha mutlular
(16.01.22)
Cici Piknik
0
heritage
(16.01.22)
kocatepe 1949.
kızılay'da 1 hafta kaldım, her gün oradan yedim. ne yediysem çok güzeldi. yine kızılay'a gidersem yine orada yerim. fiyatlar da uygundu (istanbul'dan) ama ben eylül 21'de gittim sonra zam olduysa ne olmuştur bilmiyorum.
0
matilda
(16.01.22)
(5)

İngilizce diyalog

Janisser
Merhaba,Arkadaş Türkiye'ye gelmiş kısa süreliğine. Daha öncesinde geldiğinde görüşeceğimizi kararlaştırmıştık. Uzun süre kalacaktı ama plânı değişmiş. Bir kaç gün kalıp dönecekmiş Mart'ta tekrar gelecekmiş uzun süreliğine.Geldiğini söyledi dün ve nerede olduğumu sordu."We will have to meet soon". de
Merhaba,
Arkadaş Türkiye'ye gelmiş kısa süreliğine. Daha öncesinde geldiğinde görüşeceğimizi kararlaştırmıştık. Uzun süre kalacaktı ama plânı değişmiş.
Bir kaç gün kalıp dönecekmiş Mart'ta tekrar gelecekmiş uzun süreliğine.
Geldiğini söyledi dün ve nerede olduğumu sordu.


"We will have to meet soon". derken 'gitmeden bir an önce görüşelim.' mi diyor yoksa 'şimdi görüşme imkanımız yok, yakında tekrar geleceğim, o zaman görüşürüz' mü?
0
Janisser
(16.01.22)
bir sonraki ziyarette muhakkak görüşelim demek istemiş bence. will olmasaydı gitmeden muhakkak görüşelim anlamı cikardi,
0
dokunmakalbime
(16.01.22)
Kendisine sorsanız çok mantıklı olmaz mı?

ekleme: İngilizce olmasından bağımsız ne demek istediği tam anlaşılmıyor büyük olasılıkla mart diyor, bizim yapacağımız yorumlar da tahminden öteye geçemiyor. Bu yüzden kendisine sormak bu durumda en mantıklı çözüm gibi.
0
archmage mahmut
(16.01.22)
mart'ta görüşürüz demek istiyor bence. yani bu sefer olmadı, sonrakinde görüşmemiz gerekecek gibi.
0
der meister
(16.01.22)
mart'ta görüşmek durumundasınız.
0
sparkle kiddle
(16.01.22)
bulusacaksak bir an once gorusmek zorundayiz diye anliyorum ben. mart soon degildir. diyalogun daha buyuk bir kismini verirsen garanti olur.
0
robokot
(16.01.22)
(9)

Tv Box mı Mini PC mi Toplama Kasa mı?

joker hakki
Apartta yaşıyoruz, internet ortak. Ethernetle cayır cayır, wifi tırt. Ethernet girişli gönlüme göre bir TV Box bulamadım. Bulduklarımda da Netflix lisansı yokmuş Netflix çalışmıyor gibi yorumlar okuyorum. Ayrıca çok da pahalı geliyor gözüme.Bunu yerine mini pc alsak olmuyor mu? TV'ye bağlayıp Youtub
Apartta yaşıyoruz, internet ortak. Ethernetle cayır cayır, wifi tırt. Ethernet girişli gönlüme göre bir TV Box bulamadım. Bulduklarımda da Netflix lisansı yokmuş Netflix çalışmıyor gibi yorumlar okuyorum. Ayrıca çok da pahalı geliyor gözüme.

Bunu yerine mini pc alsak olmuyor mu? TV'ye bağlayıp Youtube, Netflix, browser playerları vs takılamaz mıyız? Çok beklentimiz yok. Yemek yerken Youtube izleyelim, arada film, dizi izleyelim, çocuğa çizgifilm açalım yeter. En önemli kıstas ethernet girişi olması.

Daha ucuza gelecekse iş görecek bir kassa vs toplamak mantıklı mı? Estetik olarak falan illa mini olmasına gerek yok. İş görsün, ekonomik olsun, ethernet girişli olsun :D

Ethernet girişli ürün tavsiyeleriniz de olursa tadından yenmez.

Teşekkürler, iyi günler.
0
joker hakki
(16.01.22)
Sanırım USB dungle ile ethernet girişi olabiliyor mibox a. Bir bakın derim
Bir marka daha vardı, bulursam atarım
0
kisa
(16.01.22)
Ek: sanırım mekool km2 idi
0
kisa
(16.01.22)
@kisa Güncelleme sonrası usb adaptörlerle etherneti kullanamadığını söyleyen birçok yorum gördüm.
0
🌸joker hakki
(16.01.22)
mini pc veya toplama pc + kablosuz mouse + klavye alır ve üzerine windows yüklersiniz, tv'ye bağlayarak o dediklerinizi yaparsınız ama işiniz pc'de sadece televizyon izlemek ise tvbox kadar keyif vermez. hani başka işler için de kullanacak olsaydınız, mesela torrent, dosya paylaşımı, smart home vb. evet derdim. bir de uzaktan kumandası olmayacak, ona ayrıca kumanda ve alıcı alacaksınız falan... yani ben olsam bu durumda tvbox alır geçerim daha ucuza gelir.
0
malheiros
(16.01.22)
Netflix lisansını salla. İptv kullanırsın
0
westblack
(16.01.22)
Mi box tabii ki. Evimde Smart tv var ama ona rağmen bu tv’ye mi box bağladım. Çünkü daha seri.
0
biz siz onlar bensiz daha mutlular
(16.01.22)
@youtube mert temizer
0
kaiserr76
(16.01.22)
Mibox 3 ü Ugreen ethernetli usb hub ile sorunsuz kullanıyorum.Bu kadar eski bir cihaz olmasına rağmen geçen hafta yine güncelleme aldı.Bir sorun yok şimdilik.
Belirttiğiniz amaçlar için kasa ile falan uğraşılmaz.
0
arenas
(16.01.22)
Netflix lisansını salla +1
0
westblack
(05.03.22)
(6)

"mart nisan ayı daha zor geçecek"

tabudeviren
tv'de ve internette denk geldiğim bir ekonomi yorumu.neden böyle oluyor? neden mayıs haziran vs. değil?
tv'de ve internette denk geldiğim bir ekonomi yorumu.
neden böyle oluyor? neden mayıs haziran vs. değil?
0
tabudeviren
(16.01.22)
Turizm gelirleri yavaş yavaş artacak. Bu yüzden Haziran yok.
0
rastinon
(16.01.22)
rusya ukrayna krizi büyürse bu yaz turizm geliri de düşer.. olan yine bize olur
0
strobist
(16.01.22)
Aralık, Ocak'ta gelen zamların yansıması bu aylarda net olarak piyasaya yansımış olacak. O yüzden böyle deniyor.
0
Nocturne
(16.01.22)
ekim kasımdan beri tekstilciler giyime enflasyon falan yansımadı, en erken martta görürsünüz demişti. %70 civarlarında zamlar bekleniyor oralarda da
0
avatar is back
(16.01.22)
Fed faiz arttırımı var.
0
ykyt
(16.01.22)
Yazin tek umudu turizm de ondan. Onu bunu bilmem, asil tantana eylulden sonra kopar.
0
halitkin
(17.01.22)
(3)

banyo suyu sıcaklığı

sparkle kiddle
Merhaba,banyo suyu sıcaklığınız kaçtır?kombiyi, şofbeni 60 dereceye ayarlayıp banyoda soğuk tarafı açanlara sormuyorum.teşekkürleredit: banyo suyu sıcaklığı = banyo yaptığınız, duş aldığınız su sıcaklığı
Merhaba,

banyo suyu sıcaklığınız kaçtır?

kombiyi, şofbeni 60 dereceye ayarlayıp banyoda soğuk tarafı açanlara sormuyorum.

teşekkürler

edit: banyo suyu sıcaklığı = banyo yaptığınız, duş aldığınız su sıcaklığı
0
sparkle kiddle
(16.01.22)
bizim kombide sicak su ayari 35 derece ayarladim. sadece ellerimi yikarken bile cok yakiyor. o yuzden 35 derecede surekli. kopmbi kitapciginda 50 derece uygundur diyor ama 35 de biiile ellerimi yakiyor su.
0
exlibris
(16.01.22)
45
0
passion rules the game
(16.01.22)
daha once farkli farkli termostatik banyo bataryasi kullanan biri olarak 38C civari diyorum. zaten cogunda dalginlikla cevirip kendini haslama diye 39C uzerindeki bi sicakliga getirmek istiyosan bi dugmeye basman gerekiyo.

simdiki evde kombinin su sicakligini 60C'ye ayarladim. zira goreceli olarak guvenilir bir kaynakta okuduguma gore borulardaki/sudaki bakterilerin olmesi icin, su sicakliginin 60C'den asagi olmamasi gerekiyormus.
0
lamartin
(17.01.22)

Tez icin anket calismasi

idiamindadaoumee
Merhabalar,Tezim icin sosyal medya kullanimi uzerine bir anket calismasi yapmam gerekiyor. Mumkunse 2-3 dakikanizi ayirip anketi doldurur musunuz?Türkçe: https://forms.gle/qHTWSjjfGe46oCUR6İngilizce: https://forms.gle/wtpFK5MxizeKLVnR6Cok tesekkur ederim.
Merhabalar,

Tezim icin sosyal medya kullanimi uzerine bir anket calismasi yapmam gerekiyor. Mumkunse 2-3 dakikanizi ayirip anketi doldurur musunuz?

Türkçe: forms.gle
İngilizce: forms.gle

Cok tesekkur ederim.
0
idiamindadaoumee
(16.01.22)
(1)

araç içi telefon tutucu

ala09
tek araç için değil aynı ürünü istediğimde başka araca takabileceğim, magnetic araç içi tutucu var mı öneriniz? klimaya takılan var sanırım ama 30a da var 15*ye de bu yüzden bilemedim
tek araç için değil aynı ürünü istediğimde başka araca takabileceğim, magnetic araç içi tutucu var mı öneriniz? klimaya takılan var sanırım ama 30a da var 15*ye de bu yüzden bilemedim
0
ala09
(16.01.22)
Bende şundan var: www.trendyol.com

Telefonun kılıfı çok kalın değilse çok iyi tutuyor. Kafası dönenleri sevmiyorum. Çünkü bir yerden sonra o kısım gevşiyor ve telefon sürekli yan dönüyor.

Telefonun kılıfı çok kalınsa içinden çıkan metali kılıfın dışına yapıştırmak gerekebilir.
0
himmet dayi
(16.01.22)
(13)

Gelirinizin ne kadarı ile birikim yapabiliyorsunuz?

her seye atarlanan adam
Mesela aylık gelirinin %50'sini kenara ayırabilen biri sizce başarılı mıdır bu konuda?
Mesela aylık gelirinin %50'sini kenara ayırabilen biri sizce başarılı mıdır bu konuda?
0
her seye atarlanan adam
(16.01.22)
Yüzde olarak değil psikolojik olarak bakıyorum bu olaya. Sadece kendine gerekeni alan, harcama konusunda temkinli olan (cimrilikle karıştırmayalım) başarılıdır. Tanıdıklarım var mesela avm'ye girdikleri an yer/yön ve kendini kontrol etme duyguları bir anda kayboluyor.
0
Erva
(16.01.22)
başarılıdır
0
ala09
(16.01.22)
Burada maaş tutarı çok önemli sanırım, asgari ücretin yarısını birikime ayıran biriyle 20 bin maaşın yarısını ayırabilen biri aynı eforu sarf etmiyor çünkü temel ihtiyaçlardan feragat etmeleri anlamında.

Bugün İstanbul'da orta halli bir muhitte yalnız yaşayan ve 9 bin maaş alan biri %50 tasarruf yapabiliyorsa bu bence başarıdır. Eğer asgari ücretin yarısını tasarruf edebiliyorsa bu sihirbazlık falandır artık ya da bu kişi sadece nefes alarak yaşıyordur.
0
akhenaten
(16.01.22)
10bin altı maaş ise çok başarılıdır. 15-20bin üstü ise başarılı bulduğumu pek söyleyemem. evi arabası olmayan ve bu bantta maaş alansa çok başarısızdır
0
avatar is back
(16.01.22)
Muhtemelen ac geziyordur derim ve bunu basari olarak gormem.

Cünkü ne kadar kazanirsan, o kadar da artiyor gider.

20k alip, 10k biriktiriyorsa, "20k kazaniyor" sartlarinda yasayamaz bu kadar birikimle.
0
buf-e kür
(16.01.22)
10k istanbul. sıfır. biriktirdiğin de ekstra bi durumda gidiyor. pazardan atık toplasan da birikmez.
0
çih
(16.01.22)
%30-40 civarı birikim yapmak tr standartlarında çok iyi bir rakam. ancak hiç bir aktivite yapmayıp sadece birikim yapan bir insana da ne kadar yaşıyor denebilir orası tartışılır. hem hayatı yaşamak hem de birikim yapmak arasında bir denge olmalı, yoksa varyemez hacı amcalar gibi yaşamak da bi seçenek yani
0
roket adam
(16.01.22)
gelirimin yüzde 60'ıyla araç kredisi ödüyorum. malum özellikle son 3 aydır iğrenç bir ekonomik düzen olduğu için mecburen biraz kredi kartı borcum oldu. bu nedenle sıfır birikimle yaşıyorum. kredim yazın bitecek. kredi bittikten sonra tahminim yüzde 30-40 birikim yapabilirim.

%50 büyük başarı bence.
0
golgi aygıtı
(16.01.22)
Bu ay maaşlara zam gelince %40 koymuşuz kenara (çift maaş). Araç kredisini de dahil edersek %50 yapıyor. Bu enflasyonla iki aya maaşlar kuşa döner, kenara bir şey kalmaz yine..

NŞA ülke ekonomisi biraz daha iyiyken, toplam gelirin yarısıyla geçinir (kira fatura yeme içme üst baş kozmetik vs.), %30'unu birikim için kenara koyar, %20'sini de tatile ve keyfimize harcardık. Bence ideal şartlarda makul olan budur, yani harcamaları bu hesaba göre ayarlayınca hem ayağını yorganına göre uzatmış oluyorsun hem de düzgünce yaşamış oluyorsun. Hayattan keyif almadan, BİM çiğ köftesi yiyerek %50 biriktirmek başarı değil.
0
gmzo
(17.01.22)
yuzde 50 cok iyi bir oran.
0
baldur2
(17.01.22)
%50 çok iyi. Benim %50’den fazla ama genel olarak Türkiye ve Dünya’da tasarruf oranları çok düşük.
0
gabe h coud
(17.01.22)
%20 ve üstü birikim yapabiliyorsanız iyidir. tabi bunun sürekli olması önemli yoksa bir ay %50 atıp kalan aylar cepten yiyorsanız bi anlamı yok.
0
nuisance
(17.01.22)
yüzde 50 çok iyi bir oran.

ben ortalama kira giderim kadar kenara koyabiliyorum.

kira > kenara para koymak > fatura > kredi kartı şeklinde bir önceliğim var. bazen kenara koyduğum para daha az olabiliyor sıkışık durumdaysam. ama gerekirse kredi kartını az ödüyor, harcamalarımdan kısıyor yine de kenara atıyorum.
0
dahinnotha
(17.01.22)
(3)

anadolu medeniyetleri müzesi hk

der meister
yakın zamanda giden oldu mu acaba? ben zamanında müzekart ile ucuza girmiştim ama onun süresi dolmuştur herhalde. ücret 50 lira diye duydum. öğrenciyim. bu kartı yeniletmek internet üzerinden ya da müzede filan mümkün mü? daha ucuza girme şansım var mı? yanımda bir de kardeşim olacak, sadece bu müze
yakın zamanda giden oldu mu acaba? ben zamanında müzekart ile ucuza girmiştim ama onun süresi dolmuştur herhalde. ücret 50 lira diye duydum. öğrenciyim. bu kartı yeniletmek internet üzerinden ya da müzede filan mümkün mü? daha ucuza girme şansım var mı? yanımda bir de kardeşim olacak, sadece bu müze için kart çıkarttırsak daha kârlı olma ihtimali var mı yoksa 50 lirayı verip kurtulmak daha mı iyi?

kısacası iki öğrenci için şu an müzeyi en ucuz nasıl gezebiliriz, alternatif bir yol var mı? çünkü zamanında 30 liraya çıkarttığımız kartla bir sürü yer gezmiştik, halbuki normalde sadece topkapı filan 100 müydü neydi... o yüzden merak ettim.
0
der meister
(16.01.22)
müzekart öğrenciye 30 tl.
öğrenci belgesi + fotoğraf ile alman mantıklı
0
mtgs
(16.01.22)
+1 mtgs

ve her müzenin girişinde yapıyorlar, ki anadolu medeniyetleri müzesi gibi büyük bir müzenin girişinde olmazsa olmaz.

bir ara iş bankası kartları ile de girilebiliyordu, yılda bir kere, müzekart mantığı ile.
kart varsa önce onu sorgulamanızı tavsiye ederim.
sonra parayla kart almayı düşünün.
beleş kısmı bu.

o da yoksa, ben size haftaya cuma para yollayayım :)
0
janderzel zartanyan
(16.01.22)
İş bankası kampanyası bir hayli zaman önce bitti.

Öğrenci müzekartı en mantıklısı. Burdan alabiliyorsun;
muze.gov.tr
0
Phoebe
(16.01.22)
(1)

silinen entry

black mamba
silinen bir entry var. sayfayı güncelleyince kayboldu. tarayıcı çerezlerinden ya ad google arşivden vs. bir şekilde okuyabilme şansım var mı?
silinen bir entry var. sayfayı güncelleyince kayboldu. tarayıcı çerezlerinden ya ad google arşivden vs. bir şekilde okuyabilme şansım var mı?
0
black mamba
(16.01.22)
Google'da arama yap ve önbelleğe bak
0
Erva
(16.01.22)
(3)

mac'te bir görüşme esnasında diğer seslerin kısılması sorunu?

kornisch
Merhabalar. Örneğin discordda bir sesli görüşme esnasında harici dinlenen sesler bir anda stereo'dan mono'ya dönüp sesi kısılıyor.Windows'ta When Windows detects communication activity'i do nothing yapınca çözülüyordu. Bunun mac tarafındaki çözümünü bilen var mı? Şimdiden teşekkürler.
Merhabalar. Örneğin discordda bir sesli görüşme esnasında harici dinlenen sesler bir anda stereo'dan mono'ya dönüp sesi kısılıyor.

Windows'ta When Windows detects communication activity'i do nothing yapınca çözülüyordu. Bunun mac tarafındaki çözümünü bilen var mı? Şimdiden teşekkürler.
0
kornisch
(16.01.22)
Bahsettiğiniz "problemi" facetime'da yaşıyorum ben görüşme esnasında sistem sesini kısıyor epey, sanal ses kartı (bkz: loopback) kullanarak dolaşıyorum çevresinden.

Discord'da böyle bir problem hiç yaşamadım ama ne desktop app'ta ne browser'da ki ders veriyorum discord üzerinden. Benzer soru sorulmuş daha evvelden audio video altındaki attenuation slider'ini %0'a getir demişler. Eklemişler yalnızca desktop uygulamasında var bu diye.
0
hedep
(16.01.22)
ses kısılması (bkz: attenuation) , discord ses ayarlarında var.

stereo'dan monoya dönüşmesi ise özellikle bazı bluetooth kulaklıklarda başıma gelen bir şeydi bir sesli görüşmeye girdiğimde. kablolu kulaklıklarda, ya da wifi dongle'ı olan kablosuz kulaklıklarda böyle bir şey yaşamadım hiç.
0
king lizard
(16.01.22)
sorunu çözebildiniz mi
0
hvet
(01.02.22)

adanasporlu var mı acaba? gençler maçında oranınız niye bu kadar yüksek?

der meister
bize (gençler) 1.21 oran vermiş iddaa, şaştım kaldım. normal şartlarda böyle bir şey olması mümkün değil. adana üç maçtır kazanıyor, kadro olarak ahım şahım değiller ama takır takır top oynuyor adamlar. çok fazla covid vakası olabileceğini düşündüm ama bu konuda da hiçbir bilgiye rastlamadım. sizin
bize (gençler) 1.21 oran vermiş iddaa, şaştım kaldım. normal şartlarda böyle bir şey olması mümkün değil. adana üç maçtır kazanıyor, kadro olarak ahım şahım değiller ama takır takır top oynuyor adamlar. çok fazla covid vakası olabileceğini düşündüm ama bu konuda da hiçbir bilgiye rastlamadım.

sizin bildiğiniz bir şey var mı? yani şu an ligde belki balıkesir'in rakibine 1.20 verirsin, diğer hiçbir takım bu kadar ezilmez hiçbir maçta. gençler'e karşı hiç ezilmez hele... neden böyle bir oranlama yapılmış?

kardeşim ilk kez yanıma geldi, maça götürecektim çocuğu, umarım covid'den dolayı filan ertelenmez ya, güçlü kal adana, #adanamınyanındayım :((
0
der meister
(16.01.22)
(1)

Proje için isim önerisi

kostüm çok güzel prenses misiniz
Selamlar,Görme ve işitme engelliler için bir müze projesi var. Mimari yapıların maketleri olacak görme engelliler dokunarak tarihi yapıları inceleyecek, sesli betimlemeler olacak örneğin. Bu tarz müzelerin örneği var ama ben projeye bir isim arıyorum. Kültürümü duyumsuyorum ya da hissediyorum gibi b
Selamlar,

Görme ve işitme engelliler için bir müze projesi var. Mimari yapıların maketleri olacak görme engelliler dokunarak tarihi yapıları inceleyecek, sesli betimlemeler olacak örneğin. Bu tarz müzelerin örneği var ama ben projeye bir isim arıyorum. Kültürümü duyumsuyorum ya da hissediyorum gibi bir şey düşündüm ama sizin önerilerinizi bekliyorum. Eminim daha güzel fikirler gelir.

Şimdiden teşekkür ederim
0
kostüm çok güzel prenses misiniz
(16.01.22)
Tarihe dokun projesi
0
dissendium
(16.01.22)
(3)

Helikopter helikopter

naksidil
Nedir bu Twitter da görüyorum. Nedir mevzu?
Nedir bu Twitter da görüyorum. Nedir mevzu?
0
naksidil
(16.01.22)
himmet dayi
(16.01.22)
fazlija diye bir şarkıcının helikopter adlı şarkısı var. helikopter pervanesi sesiyle başlıyor TU TU TU TU diye. r/2balkan4you takipçileri olarak bizim çoktan tükettiğimiz bir meme ama peasant'lar yeni keşfetti hehe
0
der meister
(16.01.22)
bi de uzi'nin krvn şarkısında

al bunu geri gönder
kardeşim helikopter (pat pat)

diye bi kısım var, o da çok popüler son aylarda.
0
nundu
(16.01.22)
(3)

Yetişkinin gece uyurken altına işemesi

işimdeyim gücümdeyim
20'li yaşlardan sonra senede bir kere falan başıma geliyor.Küçükken de sık sık başıma geldirdi ama 6-7 yaşından sonra olmamıştı.Var mı benim gibi bir durum yaşayan?Sebebi ne olabilir?
20'li yaşlardan sonra senede bir kere falan başıma geliyor.
Küçükken de sık sık başıma geldirdi ama 6-7 yaşından sonra olmamıştı.

Var mı benim gibi bir durum yaşayan?
Sebebi ne olabilir?
0
işimdeyim gücümdeyim
(16.01.22)
geçmiş olsun.
aynı aylarda mı oluyor?

travma tekrarı büyük ihtimalle.

ilk defa olduğunda ne yaşadıysanız o duygu tekrar yaşamınıza girdiyse veya belirli vakitler tekrarlıyorsa patern kırmak gerekir.
0
janderzel zartanyan
(16.01.22)
@janderzel zamanına dikkat etmedim açıkçası
ilk defa olduğunda çok küçüktüm, ne hissettiğimi hatırlamıyorum
rüyayla gerçeği karıştırdığım anda oluyor sanki. uykum biraz ağır sanırım.
0
🌸işimdeyim gücümdeyim
(16.01.22)
senede bir kere ise ben fiziksel bir sebep aramazdım
0
harmanyeri
(17.01.22)
(1)

Muhalefet için tek ittifak vs 2 ittifak (mv sayısı için)

ya ben lan neyse
şu anki seçim sisteminde:chp: tek başınaiyi parti+deva+gelecek: ittifakya dachp+iyip+deva+gelecek: ittifakiki ihtimalde de muhalefet (chp+iyip+deva+gelecek) ve cumhur ittifakı aynı oy sayısına ulaşıyor diyelim. baraj sorunu yok. hangi senaryoda muhalefet daha çok vekil çıkarır?
şu anki seçim sisteminde:

chp: tek başına
iyi parti+deva+gelecek: ittifak

ya da

chp+iyip+deva+gelecek: ittifak

iki ihtimalde de muhalefet (chp+iyip+deva+gelecek) ve cumhur ittifakı aynı oy sayısına ulaşıyor diyelim. baraj sorunu yok. hangi senaryoda muhalefet daha çok vekil çıkarır?
0
ya ben lan neyse
(16.01.22)
ufak bir hesap yaptım. akp 33 mhp 9 chp 25 iyip 12 sp 1 deva 5 gelecek 3 hdp 10 diğer 1.

sonuçlar şöyle:

full ittifak = chp + iyip + saadet + deva + gelecek : 278 vekil

chp tek, kalanlar ittifak = chp : 137, iyip + saadet + deva + gelecek : 125. genel toplamları 262.

toplu bir ittifakta 16 vekil daha fazla çıkıyor ve cumhurdan fazla vekil oluyor. chp ittifaksız girdiğinde kaybolan vekillerin çoğu cumhura geçtiği için cumhur o zaman meclis üstünlüğünü alabiliyor. ancak full ittifakta ise chp 179 gibi çok yüksek bir vekil sayısı alıyor. bu durumda ise deva 16 vekil yerine 9, iyip ise 107 vekil yerine 88 vekil çıkarıyor. kalan farklar akp'den geliyor.

ittifakı geniş tutmak en çok chp'nin işine geliyor yani. ayrıca deva ve iyip'ten kopan vekil kadar daha vekil cumhurdan kopuyor chp'ye ekleniyor. eğer deva ve iyip kendi adaylarını chp içerisinde gösterirlerse hem deva hem iyip kazanıyor, hem de chp'ye oy sayısından ötürü cumhurdan ek bi 20 küsür vekil geliyor.
0
avatar is back
(16.01.22)
(5)

Yemekten sonra uyku bastırması

kljgslsdkjsd
Normalde de bazen özellikle fazla açsam ya da çok yersem falan oluyordu ama şu sıra neredeyse her öğünden sonra yaşıyorum bunu.nedir bunun anlamı? neden olur? hani geçen şerbetli tatlı yedim ondandır falan dedim ama yok yani kahvaltıdan sonra bile yaşıyorum.
Normalde de bazen özellikle fazla açsam ya da çok yersem falan oluyordu ama şu sıra neredeyse her öğünden sonra yaşıyorum bunu.

nedir bunun anlamı? neden olur? hani geçen şerbetli tatlı yedim ondandır falan dedim ama yok yani kahvaltıdan sonra bile yaşıyorum.
0
kljgslsdkjsd
(16.01.22)
aynısı bende de var, yarım saat yatmadan dayanırsam geçiyor ama.
0
gadasiz
(16.01.22)
fazla karbonhidrat varsa olur, insülin direnciniz yüksek olabilir.
0
ceketimi alip cikcam
(16.01.22)
kan şekerindeki ani dalgalanmalardan kaynaklanıyor. diyetinizi gözden geçirmeniz, egzersiz yapmanız fayda sağlar. önlem almanıza rağmen devamlı oluyorsa aile hekiminize ya da dahiliyeye başvurabilirsiniz bazı kan değerlerinizin gözden geçirilmesi için. devamında diyabet, kolesterol gibi metabolik hastalıklara yol açar çünkü bu durum.
0
hadsafhada
(16.01.22)
fazla carb yani? şu sıra biraz abartmış olabilirim evet. dikkat edeyim biraz.
0
🌸kljgslsdkjsd
(16.01.22)
fazla karv, şeker, intolerans.

bende mantıdan sonra oluyordu.
sarımsağa bok atıyordum. meğer olay süt ve süt ürünleri imiş.
hayatım hafiflemişti, şişkinlik bitmişti.

sonra bir ay şeker diyeti yaptım.
0 işlenmiş şeker, o da bu uyku bastırmalarını yok etti.

intolerans da olur. ya test yaptırcaksınız ya da belirli bir gıdayı çıkarıp kendiniz test edeceksiniz, ki bu uzun süreç.
0
janderzel zartanyan
(16.01.22)

vga - hdmi adaptoru

kuehles blondes
merhaba, 2 hafta kullanmak icin monitor ariyordum, bir arkadasimdan buldum lakin onunkinde vga girisi varmis sadece. bendeki laptopta ise sadece hdmi girisi var. vga-hdmi adaptoru alip sorunsuz kullanan oldu mu acaba? tavsiye eder misiniz? yoksa istanbul anadolu’da 2 hafta nereden monitor bulabiliri
merhaba, 2 hafta kullanmak icin monitor ariyordum, bir arkadasimdan buldum lakin onunkinde vga girisi varmis sadece. bendeki laptopta ise sadece hdmi girisi var.

vga-hdmi adaptoru alip sorunsuz kullanan oldu mu acaba? tavsiye eder misiniz?

yoksa istanbul anadolu’da 2 hafta nereden monitor bulabilirim satin almadan? :/
tesekkurler
0
kuehles blondes
(16.01.22)
(1)

ingilizcede özel isim proper name olarak mı geçiyor?

mezarkabul
sb teşekkürler.
sb teşekkürler.
0
mezarkabul
(16.01.22)
proper noun
0
robokot
(16.01.22)
(11)

arabayı ne yapsam?

megacracker
kasım ayında 2016 model otomatik seat ibiza aldım. arabadan gayet memnunum. 133000de. hasarı falan yok rengi mavi çok beğeniyorum. geçen hafta rusyadan bi iş teklifi aldım ve kabul ettim, 1 ay içinde de rusyaya gidiyorum. iş en az 2 sene sürecek gibi görünüyor, sonrasında da kalmayı planlıyorum.arab
kasım ayında 2016 model otomatik seat ibiza aldım. arabadan gayet memnunum. 133000de. hasarı falan yok rengi mavi çok beğeniyorum. geçen hafta rusyadan bi iş teklifi aldım ve kabul ettim, 1 ay içinde de rusyaya gidiyorum. iş en az 2 sene sürecek gibi görünüyor, sonrasında da kalmayı planlıyorum.

arabayı bu sürede benden başka kullanan olmayacak. ailem arabayı sat diyor. o parayla üzerine de ekleme yaparak 1+1 ev ya da farklı bir yatırım bak diyor.

araba piyasasını da düşünürsek 2-3 sene sonra geldiğimde araba almak imkansızlaşmış olur mu sizce? durumumu düşündüğünüzde ne yapardınız?

ekleme: ayrıca arabanın yarısını kredi ile almıstım. 3 yıla yaydım, kredi ödemesi bitmeden satma imkanım var mı acaba?
0
megacracker
(16.01.22)
sat, gereksiz.
0
jelly bear
(16.01.22)
rusyada dövizle çalışacaksınız ya o yüzden satmak mantıklı.
0
mezarkabul
(16.01.22)
Satmak mantıklı.
Siz çok sevdiğiniz için biraz duygusal bakıyor gibisiniz.
0
but that was just a dream
(16.01.22)
2 sene uzun bir süre. Söylendiği gibi ev almak daha uygun olur.
0
Erva
(16.01.22)
arabaay orada da ihtiyacın olacak, iş anlaşmasında araç yoksa götürebiliyorsan götür, diğer türlü sat ev mantıklı
0
selam
(16.01.22)
sat ev al kiraya ver
0
tabii lan manyak mısın
(16.01.22)
Tr nin mevcut durumdan dolayı herhangibir şey sahibi olmak giderek zorlaşacak, araba, konut vs. Arabayı konuta çevirmek daha mantıklı, konut fiyatları bir süre daha artacak çünkü piyasadaki stok azaldı ve yeni konut inşaat maliyetleri arttı. Ben yurtdişına çıkarken böyle yapmıştım.
0
ya volna
(16.01.22)
Kiraya verebileceğin şirketler de var. Ama arabanin durumu iki senede ne olur orası muamma
0
aslil
(16.01.22)
çok benzer durumdaydım geçen haftalarda ve aynı duyuruyu ben de açmayı düşünüyordum o sıralar.
ben satmaya karar verdim ve sattım. yurt dışında da araca ihtiyacım olacağı için bütçe yaratmam gerekiyordu. senin bütçen vardır belki ya da orada araç satın almana gerek yoktur. ama bence yine de sat. durduğu yerde bekleyen araba eskiyecek. her ne kadar tl bazında değer kazansa da döviz cinsi açısından üzerine ne kadar katabilir ki?
0
juninho77
(16.01.22)
sat gitsin tabii ki, o parayla da ev vs bir yatırım yaparsın.
0
roket adam
(16.01.22)
Rusyada işlerin ters gitme ihtimaline karşı,satma.Güvendiğin birine satış vekaleti verebilirsin.Gerektiğinde satar senin yerine.
0
arenas
(16.01.22)

Instagram da inormal hesabı sletme hesabına çevirmenin dezavantajı var mi?

sonhakan
Çevirmek ücretsiz sanirm ve bazı avantajları var
Çevirmek ücretsiz sanirm ve bazı avantajları var
0
sonhakan
(16.01.22)
(2)

Helikobakter pylori'den olan gastrit antibiyotikle ne kadar zamanda geçer?

santimantal
Midemde gastrit ve yara vardı.Endoskopide helikobakter pylori çıktı.14 günlük antibiyotik tedavim başladı.Eğer bu tedavi işe yarayacaksa gastritim ne zaman geçer? 14 günün sonunda mı yoksa daha uzun bir zamandan sonra mı?Elimdeki mide koruyucu, Gaviscon şurup gibi ilaçları 14 günden sonra da bitene
Midemde gastrit ve yara vardı.
Endoskopide helikobakter pylori çıktı.
14 günlük antibiyotik tedavim başladı.

Eğer bu tedavi işe yarayacaksa gastritim ne zaman geçer? 14 günün sonunda mı yoksa daha uzun bir zamandan sonra mı?

Elimdeki mide koruyucu, Gaviscon şurup gibi ilaçları 14 günden sonra da bitene kadar kullanmaya devam edeceğim. Bittikten sonra bir süre kullanmayınca ne olduğuna bakıp şikayetim devam ederse tekrar doktora gideceğim.

Yaşayanlar deneyimlerini paylaşırsa çok sevinirim.
0
santimantal
(16.01.22)
Benim de midemde yara vardı. Uzunca süre dikkatli beslendim. Biraz sürdü yani duzelmesi sanirim.

Ama benim asıl sormak istediğim endoskopi korkunclu bir şey mi?
0
abuzer
(16.01.22)
Endoskopiyi bayıltarak yapıyorlar. Bunun için yanınızda bir refakatçi ile gitmeniz yeterli.
Ben refakatçi şartını bilmiyordum. Tek gittim. Bayıltılmadan yaptırdım. Biraz da merak ediyordum nasıl olacak diye.
Tabii ki kötü bir deneyim. Boğazınıza bir şey sokuluyor ve öğürme refleksiyle dışarı atmak istiyor bedeniniz. O mide bulantısına katlanmanız gerekiyor. Nefes alıp ver diyorlar ve bunu yapabilirseniz iyi geliyor. Bazı anlar hortumun içinizde olduğunu ama öğürmediğinizi hissediyorsunuz. Uzun sürmeden tekrar öğürme geliyor. Sona doğru aç midemdeki sıvıyı dışarı attı bedenim.

İşlem birkaç dakika sürdüğü için kısa sürede kurtuluyorsunuz. Ve bir süre, günlerce, etkisi devam ediyor o tuhaf tecrübenin. Bazen hortum içinizdeymiş gibi hissediyorsunuz.

Bu olaydan sonra yabancılık hissettiğim bedenime biraz daha yakın hissetmeye başladım. O hoşuma gitmeyen; iğrendiğim, görmezden geldiğim, bastırdığım gerçekliklere karşı anlayış ve şefkat oluştu içimde.
0
🌸santimantal
(16.01.22)
(2)

Gitarı bu fiyata satayım mı?

hadi ya la
Mayıs 2020'de 230 dolar'a denk gelen fiyattan gitar almıştım.Bugün 170 dolar'a denk bir fiyat teklif edildi. Bu gitarı kullanmıyorum, fakat elimdeki ürünü de bir yatırım aracı olarak değerlendiriyorum.Bu fiyattan satmak mantıklı olur mu?
Mayıs 2020'de 230 dolar'a denk gelen fiyattan gitar almıştım.

Bugün 170 dolar'a denk bir fiyat teklif edildi. Bu gitarı kullanmıyorum, fakat elimdeki ürünü de bir yatırım aracı olarak değerlendiriyorum.

Bu fiyattan satmak mantıklı olur mu?
0
hadi ya la
(16.01.22)
marka model nedir?
0
killerbee
(16.01.22)
Cordoba C3m
0
🌸hadi ya la
(16.01.22)
(2)

İtalyan rönesansında olup biten şey nedir?

psmstc
Şu wikiyi okuyorum. Pek anlayamadım.https://en.wikipedia.org/wiki/Italian_Renaissanceİtalyan rönesansı öncesi italya'nın genel durumu nasıldı. Sonrasında noldu?
Şu wikiyi okuyorum. Pek anlayamadım.

en.wikipedia.org

İtalyan rönesansı öncesi italya'nın genel durumu nasıldı. Sonrasında noldu?
0
psmstc
(16.01.22)
Çok geniş bu konu, kabaca özetleyeceğim

Rönesans temelde şehir devletlerinin güç kazanmasını temsil eden bir dönem. Şehir devletleri ve krallıkların ekonomik modelleri farklı işliyor. Avrupa derebeylik sisteminde paranın çok bir işlevi yok, toprak sahibi soylu bir sınıf var ve bunlara bağlı çeşitli kademelerdeki kişiler onların topraklarını ekip biçip ürün üretiyorlar ve bu ürünler bölüşülüyor. Ekonominin temeli bunun üzerine kurulu. Toprak, paradan çok daha önemli kişinin saygınlığı açısından.

Şehir devletlerinde ise ticaret yapılıyor, toprak sahipliği yok. Bu iki sistemin gelişimi Roma'nın yıkılışından Avrupanın şekillenme süreci olan koca bir orta çağ tarihini kapsıyor. R.H.C Davis'in Orta Çağ Avrupa tarihi kitabını okuyabilirsiniz. Neticede İtalya irili ufaklı çok sayıda kent devletinden müteşekkil bir bölge. En öne çıkanları malumunuz venedik, floransa, milano gibi cumhuriyetler.

Bu bölge akdeniz üzerinden ortadoğu ve dolaylı yoldan uzak doğuyla ticaret ilişkileri geliştiriyor, metropolit bir yapısı var. her dilden insan bu kent devletlerinde bulunuyor, bugünün ABD'si gibi düşünün etnik anlamda. Burada tüccar sınıfı çok güçlü. Kentler belli başlı ailelerin otokratik ya da despotik yönetimi altında. Sıradan halkı, batı avrupa'daki gibi sadece toprak işçisi olan serfler oluşturmuyor. Fransa, ingiltere gibi monarşik ülkeler gibi toprağa dayalı köy hayatı yok. Her şey dinamik ve kent kültürü var.

Ticaret doğası gereği rekabet doğurur. Buralarda bankacılık sisteminin temel elemanları gelişmeye başlıyor, eğitim anlayışı değişip skolastik temelli tıp, hukuk ve teoloji eğitiminin ön planda olduğu modelden ekonomi, sanat, dil üzerine kayarak beşeri bir karakter kazanıyor. Papalığın monarşiyle daha uyumlu olan otoriter ruhu bu kent devletlerine yabancı gelmeye başlıyor, insanlar dine farklı yaklaşımlar ortaya koyuyorlar.

Her şey zincirleme bir şekilde devam ediyor kısaca. Neticede İtalya kent devletleri 16.yy'a kadar kültürel açıdan büyük bir dinamizm içinde gelişiyor. Olan bu.

Sonrasında ticaret yollarındaki kaymalar, işgaller ve savaşlar nedeniyle bu ışık sönüyor ve mutlakiyetçi bir çağa giriliyor.
0
mentuhotep
(16.01.22)
genel olarak avrupa'yı ele alırsan daha iyi anlarsın

rönesans temel olarak 1000 yıllık hristiyan kilisesinin avrupa'yı sömürmesinden sonra parası olan kralların, prenslerin, derebeylerinin kilisenin koyduğu kuralların tersini kanıtlayabilmeleri ve kilisenin yaptırımlarından kaçabilmek için bilim, sanatı desteklemesidir.

bu tabi iyimserlik içerisinde hadi yapalım bu işi diye olmamış. her local prens, kral diğer güç sahibi kişi ile rekabet içerisine girmiştir.

sonuçta bilim, sanat üretenler kendilerine fon bulmuşlardır.

çok temel bir örnek : veba salgını papazı da, fakiri de, zengini de vuruyor. kilise daha çok yaptırım uyguluyor ama sonuç yok. sen bir kral olarak bir doktoru fonlardan ve tedaviyi bulursan kilisenin yaptırımlarından muaf oluyorsun.
tabi bu 'tedavi' bedava gelmiyor. diğer tüm bilimlerin ve sanatın gelişmesi gerekiyor. anatomi öğrenilecek, insanlar çizilecek vs vs.
0
duyurukullanıcısı
(16.01.22)
(1)

En kolay müzik indirme

abuzer
Bir arkadasima arabasinda kullanmasi için USB bellek doldurucam :) halk müziği indirmem gerekiyo. En kolay muzik indirme yolu nedir?
Bir arkadasima arabasinda kullanmasi için USB bellek doldurucam :) halk müziği indirmem gerekiyo. En kolay muzik indirme yolu nedir?
0
abuzer
(16.01.22)
YouTube dan liste yap sonra o listeyi mps enceviren site ve programlar vardı ona bak
0
kisa
(16.01.22)
(2)

Bu kızın ismini bilen var mı?

ir mania
2:20'deki sarışın kız kim ismini bilen var mı?https://youtu.be/U66ixhdbxEI
2:20'deki sarışın kız kim ismini bilen var mı?

youtu.be
0
ir mania
(16.01.22)
Bilenler hayrına 3:44'teki kızı da yazsa ya. Geçen sordum bilen çıkmadı...
0
heathen
(16.01.22)
5 sene olmuş ilginç yani
0
🌸ir mania
(16.01.22)
(3)

fantastik film ve dizi neden yapılmıyor?

ismailond
eskiden daha fazla fantastik yapım vardı. teknolojinin ilerlemesiyle daha kolay olmadı mı 3d animasyon işleri? neden dehşete düşeceğimiz dizi filmler çıkmıyor? en son hobbit, game of thrones hatırlıyorum.
eskiden daha fazla fantastik yapım vardı. teknolojinin ilerlemesiyle daha kolay olmadı mı 3d animasyon işleri? neden dehşete düşeceğimiz dizi filmler çıkmıyor? en son hobbit, game of thrones hatırlıyorum.
0
ismailond
(16.01.22)
covid projeleri sekteye uğrattı.
0
adwokat
(16.01.22)
Zaman carkı’ni da dizi yaptilar
0
sopiro
(16.01.22)
Nasıl yapılmıyor, şu an zirveyi yaşıyoruz. Beğenelim ya da beğenmeyelim, Wheel of Time dizisi yapıldı, LotR yapılıyor, sinemada Dune izledim, Witcher var; Good Omens çıktı, bir sürü Diskdünya dizisi konuşuluyor, Brandon Sanderson geçen konuştu Mistborn mu emin değilim ama script'ini yazmış dizi geliyor.

Altın çağdayız lütfen ama nasıl yapılmıyor.
0
aguen
(16.01.22)
(1)

kredi kartı borçlarının asgarisini ödeyip nakiti altına yatırmak

çih
merhaba. birinci seçenek olarak; kredi kartı borçlarımın asgarisini ödeyip, ayda kalan paramı gram altına atmayı düşünüyorum. kredi kartı da kullanmamayı düşünmüyorum, asgarilerini ödeye ödeye bitirmeyi planlıyorum. aylık asgari ödersem 50 lira falan faiz gelir diye düşünüyorum. benim için çok öneml
merhaba.

birinci seçenek olarak; kredi kartı borçlarımın asgarisini ödeyip, ayda kalan paramı gram altına atmayı düşünüyorum. kredi kartı da kullanmamayı düşünmüyorum, asgarilerini ödeye ödeye bitirmeyi planlıyorum.

aylık asgari ödersem 50 lira falan faiz gelir diye düşünüyorum. benim için çok önemli bi tutar değil.

böyle mi yapsam yoksa,

ikinci seçenek olarak direkt borçlarımı ödesem mi? kredi kartlarımı temizlesem mi?

örneğin, maaşıma gelen zamla beraber önceki alış verişlerimin taksitleri küçük tutarlar olarak kaldı, iyi ki taksit yapmışım diyorum, böyle bi zam bir nebze de olsa bu tutarları önemsizleştirdi.
0
çih
(16.01.22)
kusura bakma, dunyanin en kotu fikirlerinden biri. asgarileri odeyerek borcun biteceginden emin ol oncelikle faiz durumuna gore borcun her ay artabilir bile. ha diyelim ki dusuyor ve sonunda bitecek. o zaman hesap edersen muhtemelen borcuna %1500 faiz falan odedigini goreceksin toplamda (kac sene surer onu da hesapla elin degmisken). bankalar bayilir senin gibi musteriye.

imkanin varsa faiz isleyen borcunu kapat, sonra eline gecen parayla istedigin gibi altinini al.
0
robokot
(16.01.22)
(1)

kadıköy de bu saate uyanacak yer

srjkvon
otobüsteyim, 1 saat sonra kadıköy rıhtımda ineceğim. 10 a kadar vaktim var.2 saatliğine 250 lira vermek istemiyorum.otel dışında uyuyabileceğim yer var mı. acık cami vs önerilere açığım
otobüsteyim, 1 saat sonra kadıköy rıhtımda ineceğim. 10 a kadar vaktim var.2 saatliğine 250 lira vermek istemiyorum.

otel dışında uyuyabileceğim yer var mı. acık cami vs önerilere açığım
0
srjkvon
(16.01.22)
starbuckslar
espressolabler
camiiler
kutuphaneler
0
buenosdias
(16.01.22)
(2)

ev tasarım fikirleri

Stoneface
şöyle bir site biliyor musunuz :ev / oda tasarımı fikirleri olsun içinde ancak kullanılan ürünlerin de nereden alındıgı vs. yazsın - yani sadece tasarıma bakmayalım eşyalara da ulaşabilelim
şöyle bir site biliyor musunuz :

ev / oda tasarımı fikirleri olsun içinde ancak kullanılan ürünlerin de nereden alındıgı vs. yazsın - yani sadece tasarıma bakmayalım eşyalara da ulaşabilelim
0
Stoneface
(16.01.22)
maison française ve benzer tüm dergiler reklam işbirliği yaptığı için yazıyor zaten?
Koçtaş kendi dergisini ve YouTube kanalını açtı
Ayrıca daire turu gibi kanallarda da eşyaları nereden aldıklarını anlatıyor insanlar.
0
rewlack
(16.01.22)
Tam karşılar mı bilmiyorum ama bu sayfa güzel
instagram.com
0
cilekli pasta
(16.01.22)
(2)

fotoğraf bastırmalık kalite yer

eksisozlukokuryazari
arkadaşlar amatör bir fotoğrafçıyım. bana çok güzel gelen bazı fotoğraflarım var. bana hani neredeyse sergi kalitesinde basım yapabilecek bir yer lazım. hani mümkünse online alışveriş yapabileceğim eve gönderebilecek bir yer olursa daha iyi olur ama öbür türlü klasik alışverişe de açığım.önerebilece
arkadaşlar amatör bir fotoğrafçıyım. bana çok güzel gelen bazı fotoğraflarım var. bana hani neredeyse sergi kalitesinde basım yapabilecek bir yer lazım. hani mümkünse online alışveriş yapabileceğim eve gönderebilecek bir yer olursa daha iyi olur ama öbür türlü klasik alışverişe de açığım.

önerebileceğiniz bir yer var mıdır?

eğer online olmayacaksa istanbul avrupa yakasında bir yer önerebilirsiniz.
0
eksisozlukokuryazari
(16.01.22)
bu işin merkezi sirkeci, ben analog fotoğraflarımı sirkeci'de kristal color'da bastırıyorum.
0
the man with no name
(16.01.22)
Ugurvarli da bastırabilirsiniz
0
oligomer
(16.01.22)
(4)

Hes kodu okutunca ne çıkıyor?

les yeux blanches
Mesela gösteri veya maça gittiğimizde görevliler hes kodunu okuduğunda cihazında hangi bilgilerimiz görülüyor?Mesela yaş gözüküyor mu?Tam olarak neler gözüküyor?
Mesela gösteri veya maça gittiğimizde görevliler hes kodunu okuduğunda cihazında hangi bilgilerimiz görülüyor?
Mesela yaş gözüküyor mu?
Tam olarak neler gözüküyor?
0
les yeux blanches
(16.01.22)
hayat eve sığarda durumuma bak orda ne yazıyorsa o.

ya da aynı uygulamadan hes kodu sorgulama kısmında kendi hes kodunu sorgula.
0
jelly bear
(16.01.22)
Adres bilgisidir.
0
Erva
(16.01.22)
göz ucuyla gördüğüm kadarıyla "risksiz" yazıyor ve isminizin ve soyadınızın yıldızlanmış hali gözüküyor. başka da bir şey görmüyorlar.

a**** y****
risksiz

gibi bir şey yazıyor. yaş ıvır zıvır yok görebildiğim kadarıyla.
0
syozkn
(16.01.22)
hes uygulamasından kendiniz de okutup bakabilirsiniz
0
hadsafhada
(16.01.22)
(2)

yağın akışkanlığını azaltmak

ismailond
Saç ve sakalıma süreceği sıvı yağı katı hale nasıl getirebilirim? Cilde zararlı olmayan ne ekleyebilirim karışıma?
Saç ve sakalıma süreceği sıvı yağı katı hale nasıl getirebilirim? Cilde zararlı olmayan ne ekleyebilirim karışıma?
0
ismailond
(16.01.22)
vazelin?
0
srjkvon
(16.01.22)
buzdolabinda donabiliyor bazi yaglar.
0
in vino veritas
(16.01.22)
(3)

dolorex üzerine majezik içilir mi?

durme
çok fena bir migren atağı geçiriyorum. aptallık edip dolorex içtim, ağrıyı majezik geçiriyor. ağrı kesici olmazsa acillik olaiblirim.majezik içsem üstüne bir şey olur mu?lütfen doktorlar, eczacılar filan yardımcı olsun.
çok fena bir migren atağı geçiriyorum. aptallık edip dolorex içtim, ağrıyı majezik geçiriyor. ağrı kesici olmazsa acillik olaiblirim.

majezik içsem üstüne bir şey olur mu?

lütfen doktorlar, eczacılar filan yardımcı olsun.
0
durme
(16.01.22)
Bişey Olabilir. Ağrı kesici overdose yüzünden hastanelik olan 2 kişi tanıyorum. Bu riske girmektense acile gidip ağrı kesici iğne yaptırmalısın.
0
Bruce
(16.01.22)
doktor / eczaci degilim. kendi alacagim ilaclarin birbirleriyle etkilesimlerine bakarim ama. dolorex = diclofenac ve majezik = flurbiprofen, (kaynaklarima gore) ikisinin siradan dozlarda cok ciddi bir etkilesimi yok. sadece biraz kan sulandirma durumu var o yuzden aspirin ve turevleri almamak lazim ama aspirini sadece dolorex alsan falan da almaman gerekiyor o yuzden ayni.

www.rxlist.com
0
robokot
(16.01.22)
Migren hastası biri olarak o ilaçlar migrenimin yanından bile geçmiyor.

Relpax kullanıyorum ama Doktor tavsiyesi üzerine “ Panadol Migrestop “ kullanıyorum atak geleceğini hissettiğiniz anda alınca 20-25 içinde geçiyor. Size de tavsiye ederim.

NOT: Doktorunuza danışınız.
0
huzunbaz palyaco
(16.01.22)
(2)

Haki süet botun üstüne ne renk pantolon gyilir

regina phalange
Etek elbise de olabilir tabi
Etek elbise de olabilir tabi
0
regina phalange
(16.01.22)
taba, sütlü kahve tonları.
0
rose parks
(16.01.22)
Siyah
0
apocalipy
(16.01.22)

Kan ihtiyacı aRh-

conta
Merhaba,Bir tanıdığımın tanıdığı için aşağıdaki bilgilerde kan ihtiyacı varmış. Verebilecek bağlantıya gecebilirse güzel olur.Meltem Mandacı- 05439343318Zülfü Mandacı A Rh(-)Bursa Uludağ üniversitesi tıp fakültesi Onkoloji servisinde yatıyor.
Merhaba,

Bir tanıdığımın tanıdığı için aşağıdaki bilgilerde kan ihtiyacı varmış. Verebilecek bağlantıya gecebilirse güzel olur.

Meltem Mandacı- 05439343318

Zülfü Mandacı A Rh(-)
Bursa Uludağ üniversitesi tıp fakültesi
Onkoloji servisinde yatıyor.
0
conta
(16.01.22)
(1)

İki tane kablosuz baglanti veren modem

hlot
2 senedir kablonet'teyiz, eskiden boyle bir sey hatirlamiyorum (o zaman hemen ismini degistirmistik tabii, belki ikinci baglantinin ismi ayni kalmissa onu fark etmemisizdir), gecen gun kablonet'i aradim, arizayi cozerken merkezden modemi resetledi, sonrasinda kablosuzda boyle iki secenek cikti. İkis
2 senedir kablonet'teyiz, eskiden boyle bir sey hatirlamiyorum (o zaman hemen ismini degistirmistik tabii, belki ikinci baglantinin ismi ayni kalmissa onu fark etmemisizdir), gecen gun kablonet'i aradim, arizayi cozerken merkezden modemi resetledi, sonrasinda kablosuzda boyle iki secenek cikti. İkisine de baglanabiliyorum ama pek bir fark goremedim acikcasi. Nedir bunlarin olayi?
0
hlot
(16.01.22)
biri 5ghz, daha hizli ama uzaktayken daha az ceker.
biri 2.4, gorece olarak daha yavas ama uzaklardan 5g'ye gore daha iyi gecer.
0
fakyoras
(16.01.22)
(1)

kisa komik video yapimi icin ucretsiz app/program onerisi

icim urperiyor
selam. kedimiz icin internette gordugumuz komik kedi videolarina benzer videolar yapmak istiyoruz. aslinda ihtiyacimiz olan tek sey videolari kesip birlestirmek ve arkaya muzik koymak. bunun icin ios veya windows uzerinden hangi ucretsiz programi kullanabilirim? tesekkurler.
selam. kedimiz icin internette gordugumuz komik kedi videolarina benzer videolar yapmak istiyoruz. aslinda ihtiyacimiz olan tek sey videolari kesip birlestirmek ve arkaya muzik koymak. bunun icin ios veya windows uzerinden hangi ucretsiz programi kullanabilirim? tesekkurler.
0
icim urperiyor
(16.01.22)
ios üzerinde ücretsiz olan imovie fazlasıyla görür o işi.

ücretli olarak da luma fusion var baya iyi bişey.

windows'da davinci resolve'nin ücretsiz versiyonu bahettiğiniz işi yapmak için fazla fazla yeterlidir.
0
hedep
(16.01.22)
(4)

spotify'da şarkı kaldırılması

nasil olacak bazi seyler
listeme bir göz atayım dedim de, bazı şarkılar kaldırılmış görünüyor. halbuki sanatçı hala spotify'da var. sanatçı mı kaldırıyor şarkısını ya da spotify mı kaldırıyor? neden olur bu?
listeme bir göz atayım dedim de, bazı şarkılar kaldırılmış görünüyor. halbuki sanatçı hala spotify'da var. sanatçı mı kaldırıyor şarkısını ya da spotify mı kaldırıyor? neden olur bu?
0
nasil olacak bazi seyler
(16.01.22)
Telif ile ilgili sıkıntı oluyor şirketten şirkete geçiyor şarkılar süreleri doluyor falan. Spotify sürekli gelip gidiyor parçalar, albümler.
0
hedep
(16.01.22)
sanatçıdan ziyade prodüksiyon şirketlerini unutmuştum evet.
0
🌸nasil olacak bazi seyler
(16.01.22)
bu benim de dikkatimi çekmişti. örneğin nev'in bir nevi alaturka albümünden tek bir şarkı kaldırıldı (mazideki aşk). normalde albümde 10 parça varken şu an spotifyda 9 parça görünüyor. albüm komple kaldırılsa neyse ama bu duruma mantıklı bir açıklama getiremedim şahsen.
0
hadsafhada
(16.01.22)
Bazen katkıda bulunanlarla yaşanan anlaşmazlık yüzünden de kaldırılıyor telif konusunda yaşanan anlaşmazlıklar vs
0
olaylar olaylar
(16.01.22)
(1)

Şiir gönderebileceğim aylık dergi?

harmanyeri
merhaba Amatör olarak yazdığım ama kendime güvendiğim şiirlerimden yayımlanması için gönderebileceğim dergileri söyleyebilir misiniz?teşekkürler
merhaba
Amatör olarak yazdığım ama kendime güvendiğim şiirlerimden yayımlanması için gönderebileceğim dergileri söyleyebilir misiniz?

teşekkürler
0
harmanyeri
(16.01.22)
cite de pera, twitter ve internet sitesi var. okuyucu olarak arada bakınırım ama gerisini tanımam.
0
çih
(16.01.22)
(2)

Pfizer yargılanıyor mu?

mezarkabul
Twitter'da böyle bir hashtag var da.
Twitter'da böyle bir hashtag var da.
0
mezarkabul
(15.01.22)
30 saniye google aramasıyle asılsız olduğu bilgisine ulaştım.

Söz konusu gündem maddesi, FDA'nın aşı bilgilerini gizli tutmak istemesi iddiasına dayalı. O da asılsız.

teyit.org
0
himmet dayi
(15.01.22)
mutlaka yargılanıyordur. dünya çapında ticaret yapan ve sağlık sektöründe bir firma. ama 200 tane ülke var. belki de şili'de sattığı tansiyon hapından dolayı yargılanıyordur. açık bir bilgi verilmedikçe bu tarz bilgilere itibar etmemek gerekir.
0
paintov
(16.01.22)
(6)

ipad vs ipad air

nundu
Çoğunlukla akademik amaçla kullanmak üzere ipad almayı düşünüyorum. İşte textbook veya paper okumak, maillere bakmak, wordde basit işleri halletmek vs gibi düşüncelerim var.Halihazırda memnun olduğum bi laptop ve telefonum var yani bunların yaptığı işleri yapması (oyun, video izleme vs) gerekmiyor s
Çoğunlukla akademik amaçla kullanmak üzere ipad almayı düşünüyorum. İşte textbook veya paper okumak, maillere bakmak, wordde basit işleri halletmek vs gibi düşüncelerim var.

Halihazırda memnun olduğum bi laptop ve telefonum var yani bunların yaptığı işleri yapması (oyun, video izleme vs) gerekmiyor sadece taşınabilir ve telefondan büyük ekranlı olarak idealleştirmek istiyorum bu eylemleri. Özellikle okumaları telefondan ya da laptoptan yapmak çok yorucu.

Eğitim indirimiyle alırım diye düşünüyorum, ipad ve ipad air arasında kaldım. Air daha şık, ekranı daha güzel vs avantajları var ama genel olarak fiyat farkına değecek bi farkı var mı?
0
nundu
(15.01.22)
Fiyat farkına değecek fark var air gerçekten acaip güzel bir alet, düz ipad'ın dehşet performans konusunda pek iddiası yok.

Ama bahsettiğiniz işlere de düz ipad fazla fazla yeter.

Yeterlilik ise eşiğiniz ipad her türlü yeter uzun süre, aşırı güzel bişeyim olsun belki başka acaipli şeyler de yaparım derseniz ipad air alın. (gerçi ipad ile de yeterince acaipli şeyler yapılıyor tam bilemedim)
0
hedep
(16.01.22)
İpad minim var true tone özelliği var. Onuda aklında bulundurabilirsin.
Çok memnunum ders notu ve slayt bakmak için kullanıyorum tek sıkıntısı kılıf bulmak filan zor ve maliyetli.
0
kararsızataletfilozofu
(16.01.22)
Ucuz olanani alin, size yeter duz iPad. Her sene Yeni modeller cikiyor surekli, cafcafli modeli alinca bile hemen 'eskiyor'.
0
hot potato
(16.01.22)
Aynı dilemmayı yaşamış ve düz ipad + apple pencil almayı tercih ettim. Açıkçası fazla bile standart ipad'in özellikleri.

Tek eksisi apple'ın kasıtlı sınırlandırmaları. (Hala kaç senelik görünüşü inatla değiştirmemesi, usb-c yerine lightning kablo ısrarı)

A13 işlemci 2 sene öncesinin en iyi işlemcisi, ben ARKit sağolsun bayağı performans isteyen işlerde kullanıyorum bir eksikliğini hissetmedim.
0
aguen
(16.01.22)
Birkaç hafta önce benzer (akademik) amaçlarla ipad 9. jenerasyon aldım. Ben de yanında kalem alıp almama konusunda kararsızdım. Genel öneriler al yönünde oldu ve kalemi de aldım. Ipad işimi tam olarak görüyor, bir üst modele ihtiyacım olduğunu hiç hissetmedim, gerek de yok zaten. Ama normalde de kalem kullanmayan birisi olarak kalemi almasam da olurmuş diyorum.
0
but that was just a dream
(16.01.22)
aradaki fiyat farkına değecek bir fark yok. düz ipad fazlasıyla yeter ve çok uzun yıllar kullanılır. sanırım 2012 model 1. nesil ipad air'i hala kullanıyoruz günlük olarak bu tarz işler için, hiç kafana takma.
0
roket adam
(16.01.22)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.