[]

metal şekilleri hangi sektörden temin edebilirim?

metal malzemeden yapılma, çeşitli büyüklükte ve çeşitli kalınlıkta metal şekilleri (yuvarlak, dikdörtgen, oval vs) bulmak için hangi sektöre yönelmem gerekiyor?

ev işi malzemeleri satan yerlere gittim. orada makrome malzemesi olarak satılan metal çemberlere baktım ama istediğim kalınlıkta ve büyüklükte bulamadım.

büyüklük ve kalınlık sorunu olmadan, fazla sayıda, uygun fiyata nerelerden temin edebilirim bu çeşit metal malzemeleri?

 
lazerle kesim yapan kesimhaneler var, demir çelik paslanmaz çelik, sanırım aluminyum falan da keserler.

onlara bi bak büyüklük kalınlık derken belirli ölçülerde bu tezgahlar, büyükleri de vardır ufaklarıda.

malzeme ne kadar kalınlaşırsa kesmek için harcayacağı zaman çoğalır, ne kadar büyük olursa da o kadar büyük tezgah gerekir yine maliyet artar.

uygun olur mu olmaz mı bilmiyorum da detaylı şekilde teklif alman lazım 3 4 firmadan.

kalınlık derken 5 cm 10 cm çelik kesen makinalar olduğunu duyuyorum sağdan soldan ama gözlümle görmüşlüğüm yok.

tam bu işleri yapan bir arkadaşım vardı, firması kapandı o yüzden ona da soramam. kesim mesim bilir de personeldi hesap kitaptan fiyattan anlamaz yani.
  • killerbee  (24.02.22 14:49:00 ~ 14:50:19) 
@killerbee;

yanıt için teşekkür ederim.

lazer kesim yapan yerler sanırım biraz daha ayrıntılı işler için tercih ediliyor.

ben istediğim malzemeyi tam olarak tarif edemediğimi farkettim.

boru şeklindeki metal malzemenin çeşitli şekillere sokulmuş hallerini arıyorum ben.

mesela bu çember 3mm kalınlığında: www.google.com

ben bunun daha kalın ve çeşitli büyüklükteki versiyonlarını hazır olarak ve toptan şekilde alabileceğim yerleri arıyorum.

dediğim gibi, sadece yuvarlak değil, farklı geometrik şekillerde de olur. önemli olan bunları hazır ve toptan olarak satan yerleri bulabilmem.
  • sftsft  (24.02.22 14:58:42) 
Hangi ildesin ve toptan olarak almak istiyorum derken kaç adetten bahsediyorsun? 100 mü 5000 mi? Bir de paslanmaz mı olması gerekiyor bunların? Paslanmaz olmayacaksa yuvarlak olanlar çelik çekme borudan kesilir, kare dikdörtgen vs onları da kutu profilden kestirirsin. Uzunlukları ne olacak bir de, görseldeki gibi 1-2mm mi?


  • 10032007  (24.02.22 20:52:19) 
Bunları ne için kullanacağınız önemli. Çelikse bile bir sürü çelik türü var. Alüminyum var. Kullanıma göre malzeme seçilir. Lazer kesimle yapılabilir ama çeliklerin lazer kesiminde kesim izleri belli olur. Sanayiye gidip sorun.


  • dissendium  (24.02.22 20:59:51) 
Aklima direkt kek kurabiye kaliplari geldi. Bu olcekte ise cesiti buyuklukte ve cok sayida eminonu kek kurabiye malzemeleri satan yerlerde bulabilirsin diye dusunuyorum. Eger daha buyuk formatlardaysa yine aklima kurabiye degil de kek kaliplari geliyor, hem paslanmaz celik konusunu garantiye almis olursun. Yine eminonu diyecegim ve endustriyel mutfak malzemeleri sektorunu bi kontrol edebilirsin.


  • imfhh  (24.02.22 21:11:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.