[]

Askerlik-Nişancılık

Şu konu yıllarca kafama takıldı: Askere gidene kadar elime bir kez silah almışlığım yok, bu işleri de hiç sevmem fakat askere gittiğimde bilirsiniz atış yaptırdılar 25 metre 100 metre 200 metre. Toplamda sanırım 70-80 atış yaptım bunların üç beş tanesi dışında hepsi hedefi bulmuştu, hatta 200 metrede 30 atış yapmıştım 28 tanesi hedefdeydi, bunun nedeni ne olabilir bu bir matematik mi yetenek mi tesadüf mü? Teşekkür ederim.




 
Hocam yanlış anlama da bu tip silahlar zaten en beceriksiz insanlar bile kullanabilsin diye tasarlanmış üretilmiş şeyler

Nişan aldıktan sonra zaten işi silah yapıyor bu yüzden basket atmak bile bundan daha komplike ve koordinasyon gerektiren bir iş diye düşünüyorum
  • freebird5406_2  (24.02.22 15:40:25 ~ 15:41:33) 
Atışta hedefler karışıyor. Belki başkası senin hedefine atış yapmıştır. Yerdeyken onu fark etmek zor.


  • dissendium  (24.02.22 16:52:06) 
Ben de öyleydim. İlk defa askerde ateş ettim meğer yeteneğim varmış. Özellikle G3'lerin nişangahı çok iyi ama bence. Epey berbat atışlar yapanlar vardı ben de onları anlamazdım.


  • pispinti  (24.02.22 16:54:05) 
Abi 200 metre atışı standart bi prosedür değildi 100 metrede iyi atış yapanlara tek tek 200 metre atışı yaptırılmıştı. Sanırım oradan ani müdahale timine adam seçeceklerdi ama ben bölük yazıcısı olunca alamadılar oraya.

G3'ler cidden iyi ama biz Kalaşnikof kullanıyorduk.
  • Kaleci Saçlı Forvet  (24.02.22 16:59:11) 
g3 lerle 200 metre de 30 atışta 28 vuruş imkansız zaten ( güneydoğu da bir çok çatışmaya girmiş top un dan envayi çeşit silahı kullanmış biri olarak yazıyorum ) çünkü g3 uzun mesafeye atabilmesine karşın darbeli olduğundan uzun mesafelerde atışı zor bir silah.
kele ise yakın muharebe silahı 200 metrelere keskin nişancı gibi kullanılacak bir silah değil işin ilginç yanı burada..

  • jamswety  (24.02.22 17:29:57) 
Abi bu arada hedef dediğim şu insan boyutundaki hedeflerden.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (24.02.22 17:47:48) 
Komutanın direktiflerini iyi dinlerseniz sonuç elde ediliyor. Adamlar yırtınıp duruyordu beni dinleyin diye. Serinkanlı ve sakin de olabilirseniz ne ala.


  • sagini solunu bilmez cahil  (25.02.22 09:09:31) 
Kesinlikle bu işe olan yatkınlığınız ve yetenek çok önemli.

Eli kolu titreyen bir adamla titremeyen bir olmaz, diyaframdan nefes alanla ciğeri doldurup şişiren bir olmaz.

Tüfeği bir tezgaha bağlayıp, nişan hattını ayarlayıp, tetiği bir iple de çekseniz ya da bir maymuna da tetiği düşürtseniz hedefi vurur. Ama tüfeği elle tutup nefes alıp verirken nişan alıp 200 metrede vurmak beceri ister.

Özetle yeteniklisiniz, bir gün poligona gidelim İstanbulda'ysanız. Yalnız tabanca atışı zordur, tüfek gibi kolay hedef vurulmaz bilginiz olsun :)
  • John Bloor  (25.02.22 10:46:05) 
ben de aynen öyleydim ve hedefi vurdum diye beni atış takına almışlardı.
g3 kullandım yalnızca. geometri bilgisi ve vücut hakimiyeti olan soğukkanlı herkes yapabilir bence.

  • dafuq  (26.02.22 14:40:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.