[]

Şavaşa giden muhabirler

Nasıl cesaret ediyorlar? Küçük de olsa ölüm/yaralanma ihtimali var. Daha geçenlerde bir Türk gazeteci ayağından yaralandı. Koşamayacak vs.

Nerde kalıyorlar, nasıl yapıyorlar? Savaşın ortasında kameramanla bir başına nasıl idare ediyorlar? Ekstra ikramiye vs. alıyorlar mı?


 
Mesleki olarak bizzat savaşan insanlar da var ne farkı var ki meslek bu çiftleşen pandaların haberini yapan da var savaş muhabiri olan da, göze alıyorlar demek ki.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (24.02.22 18:05:39 ~ 18:06:19) 
Bu tarz bir meraklari yatkinliklari olanlar o ise girisiyor. Kosucular kosa kosa yorulmuyor mu demek gibi.


  • hot potato  (24.02.22 18:12:08) 
ünivdeyken kısa bi süre muhabirlik deneyimim olmuştu, o zamanlar ben de savaş muhabiri olmak istiyorum diyordum. nedeni de savaşı tüm yüzüyle dünyaya göstermeyi istememdi, aklıma hiç öleceğim yaralanacağım gelmiyordu. demek ki bu işi yapanlar da ben o zaman ne düşünüyorsam öyle düşünüyorlar.


  • kimwexler  (24.02.22 18:21:12) 
bu işin okulunu okudum, bir hocam da ışidliler tarafından esir alındı. bu insanların pek çoğu zaten "macera arayan", cesur insanlar. ayrıca yaralanan ve ölen gazeteci çok fazla olmuyor, çoğu asker, devlet kurallara uyuyor. gazetecilerw dokunmuyor.


  • candide  (24.02.22 18:48:46) 
1 iyi egitim aliyorlar. asker gibi
2 iyi para kazaniyorlar
3 itibarli bir meslek
4 biraz da gönüllüluk isi zaten herkes yapamaz. patlama ve catisma durumlarinda baglanti yaptigimiz muhabirler arkadan gelen hayvani patlama sesine refleks bile vermiyorlardi olur oyle seyler der gibi konusmalarina devam ediyorlar. sadece korkunc bi savasin ortasinda olmaktan öte oyle bölgelerde belli bir barinma, beslenme, ulasim, saglik ihtiyaclari asiri sikintili. bana gore inanilmaz tatmin edici bir meslek ve bu bana yeterli geliyor.
netflixte bir belgeselde savas muhabirinin hayatini anlatiyordu neydi dur bakayim
  • ala09  (24.02.22 18:56:14) 
şu belgesele bakmanızı öneririm:
War pHotographer

Bir de şu film var:
Bang Bang club

çoğu savaş muhabiri ya güvenli bir mesafeden savaşı görüntülemeye çalışır.

çok az savaş muhabiri ölmeyi de göze alıp savaşın içine girip onu görüntüleyebilir ordan hiakyeleri aktarabilir. Üstlerinde kocaman press yazar bu insanların, hepsi aynı otelde kalır vs... Onlara saldırmak da savaş suçuna girer. Ama tabi ki ölen bir çok savaş muhabiri olmuştur.
  • cedric tweedledee  (24.02.22 18:58:01) 
ilerde afganistan dayım dersin pakistanda çıkarsın.. 20sene sonra kim bilcek. bak cüneyt'e meksika dan ben öyle ben böyle yaşadım savaşlarda diyip 1kk. çok güzel. sarı basın kartı da aldın mı çiçek. cüneyt nasıl o kadar yükseldi merak ediyorum. turnayı 12den vurdu tamam da, yetmez o


  • hunharca ben  (24.02.22 21:41:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.