[]

Günde 18 saat nasıl çalışıyor bazıları

Aziz Sancar bir röportajda diyor ya kırk yaşıma kadar günde 18 saat çalışıyordum diye. Bekar olsa anlayacağım da evli olup da nasıl 18 saat çalışıyorlardı? Muhtemelen laboratuvarda vs çalıştığı için mi o kadar çalışabiliyorlar? Ben evde çalışayım diyince hanım bir sürü şey için bölüyor beni, yok perde takılacak yok çöp atılacak, marketten şu alınacak :P

Nasıl abi nasıl ya. Bu adamların çoluğu çocuğu yok muydu, birçok şeyi eşleri mi yapıyordu evle ilgili?


 
Eşi de biyokimya profesörü, o da muhtemelen kendi işleri için sabahlıyordur.


  • whoosie  (24.02.22 10:40:58) 
Abi Aziz Sancar'ın eşini kendi eşinle niye bir tutuyorsun onun eşi de kendisi gibidir muhtemelen.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (24.02.22 10:52:43 ~ 10:53:01) 
aziz sancar'ın ev işi yaptığını düşünmen üzdü :( her ne kadar çok über sosyetik zenginler gibi olmasa da adam iyi bir bilim adamı, eşi de öyle. ek olarak hayatında hiç bir nerd ile tanıştın mı bilmiyorum ama bu kişilerin hayatı gerçekten çalışmaktan ibaret. üniversitede bile okuldan çıkıp eve dönüş yolunda çalışmaya başlarlar. laboratuvara ilk girer son çıkarlar falan. haftanın 7 günü 18 saat çalışmak bence fiziksel ve psikolojik olarak mümkün değil ama yine buna yakın bi şeyler çalışmışlardır.


  • mg3929  (24.02.22 10:54:38) 
Ya Aziz Sancar bir örnek sadece, bunun gibi yüzlercesi vardır. 18 saat olmasın 12 saat olsun o da büyük mesele. Sanırım bu insanların bölününce tekrar çalışmaya dönmeleri zor değil. ben en çok o konuda zorlanıyorum. günde beş saat çalışırsam öpüp de başıma koyuyorum. bir de zaten 24 saatin 2 saati yolda geçiyor ya, bunlar laboratuvarda mı yatıyorlar, ne yiyip içiyorlar abi :)

tanıdığım en çalışkan insanlar tıp öğrencileriydi :) sanırım nerd falan tanımadım hayatımda.
  • mezarkabul  (24.02.22 10:58:33) 
Bence orada demek istediği yemek, tuvalet, ufak molalar ve uyku dışındaki tüm vaktini çalışmaya verdiği.
Zaten temizliği, yemeği vs yardımcıları vardır onlar yapıyordur. İnsan evde kalmayınca ev kirlenmiyor zaten. Üniversite ortamında yemekhaneden yemek yiyip çalışmaya dönüyorlardır. Lojmanlarına sadece yatmaya gidiyorlardır.

Büyük ihtimalle şuanda da 12 saat çalışıyorum demesi “akşam 9 dan sonra bırakıyorum, arada bir sinemaya gidiyorum, dışarı yürüyüşe gidiyorum, spor salonuna yazıldım. Ama geri kalan zamanlarda yine full time çalışıyorum” demektir.
  • zimbirik  (24.02.22 11:21:40) 
akademide bu anlamda toksik bir ortam var. takip ettiğim kadarıyla özellikle amerika'da böyle, normal mesai saatlerinde ofise / laboratuvara girip çıkana kötü gözle bakılıyor, sabahın köründen gece yarılarına kadar orada bulunup "çalışmanız" bekleniyor. peki verimli oluyor mu? tabii ki hayır. reddit'teki ilgili subreddit'lerde bu doğrultuda arama yaparsanız bu anlattıklarımın çok tartışıldığını görürsünüz.

bizde bile akademide herkes gece - gündüz çalıştığını iddia ediyor. mimarlık bölümündeyim, haftanın 3 gününü sabahtan akşama öğrencilerle atölyede geçiriyorum, bazı arkadaşlar bunun üzerine akşam eve gidip çalışmaya devam ettiklerini iddia ediyorlar. bana göre mümkün değil (özellikle öğrencilerle çalışmayı da ciddiye alıyorsan), zaten olmamalı da. sürekli çalıştıklarını iddia eden arkadaşlardan daha az çalışarak (kendime, aileme vakit ayırarak) çok daha verimli iş çıkarıyorum ortaya. benden daha ileride değiller kariyer anlamında.

kısacası günde 18 saat işinizin başında olsanız da, verimli geçecek olan max.5-6 saattir. geri kalanında kendinizi kandırırsınız. ayrıca belirtmeden geçemeyeceğim, market alışverişi, perde takma, çöp atma gibi ortak sorumluluk olması gereken konuları lütfen eşinize söyletmeden yapın :) bu tür işleri üstlenseniz de zihinsel yükü kadına yüklemek, inanılmaz bir yorgunluk doğuruyor (eşinizin de çalıştığını varsaydım).
  • gmzo  (24.02.22 11:57:05) 
Ben geçen sene 15 saat calişiyordum. Sabah geliyordum güneş yok, akşam çıkıyordum yine yok.
Ama biyoloji olduğu için labta deney yapmayı da kastetmiştir. Hücrelerim büyüdü öldü vs. muhabbeti. Normal çalişmaya farklı bir iş çıkmıyor, normal yayın çıkıyor. Adam hayatını tamamen adamış. Eve gittiklerini sanmam zaten yemeği vs hazır alıyorlardır, benim tek sorunum çamaşır bir de cilt bakımımdı :)
Hocanın ofisinde şişme yatağı vardır eminim.
  • Coma  (24.02.22 12:47:25) 
  • dodonene  (24.02.22 16:28:59) 
Fiziksel olarak çalışmaktan ziyade kafasının işle meşgul olduğu, işiyle ilgi araştırma yaptığı süreyi de eklemiştir.


  • schopenhauerin kedisi  (25.02.22 11:17:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.