Giriş
(6)

İş değiltirme süreci çok riskli değil mi?

mahone
A firmada çalışıyorsun. B ile anlaştın. A ya bilgilebdirme yaptın ve ihbar süreni beklemeye başladın.Tam süre dolacak, b den haber geldi. İşe alımdan vazgeçtiklerini söylediler.Bu durumda kişinşn yasal olarak yapabileceği hiçbir şey yok diye biliyorum. Yanlışsam düzeltiniz. Lönk diye ortada kalmış o
A firmada çalışıyorsun. B ile anlaştın. A ya bilgilebdirme yaptın ve ihbar süreni beklemeye başladın.

Tam süre dolacak, b den haber geldi. İşe alımdan vazgeçtiklerini söylediler.

Bu durumda kişinşn yasal olarak yapabileceği hiçbir şey yok diye biliyorum. Yanlışsam düzeltiniz.

Lönk diye ortada kalmış olmuyor musun? çok büyük bir risk değil mi bu?
0
mahone
(03.06.22)
Getir götür tam olarak bunu yaptı çoğu kişiye.
0
geçerkenugradım
(03.06.22)
Riskli ama riskin çokluğunu azlığını etkileyen birçok şey var. En az bir yıl yetecek birikimin varsa, iş ilanlarının fazla olduğu bir mesleğin varsa, tecrüben varsa o iş olmasa da başka iş bulabilirsin.
0
dissendium
(03.06.22)
evet bu açıdan risk var, fakat bundan korkuyorsan zaten bu işlere girmezsin. comfort zonedan çıkma meselesi biraz da bu. yeni girdiğin işte kendini kabul ettiremediğin durumda da benzer şey başına gelir.

ayrıca anormal durumular(toplu işten çıkarma, o firmanın kapanması, darbe teşebbüsü v.s.) hariç hiç bir firma işe alım sürecine emek verip bulduğu çalışana böyle bir şey yapmaz.
0
nuisance
(04.06.22)
Tam olarak belirttiğin gibi bir risk var. Hatta işe girip, 2 ay sonra işten çıkarılabilirsin de, bu da bir ihtimal. Deneme süresinde sıkıntısız tertemiz anlaşmayı feshedebiliyorsun. Ama bunun gerçekleşme ihtimali çok çok düşük yani.
0
roket adam
(04.06.22)
evet riskli. yıllık iznin varsa ihbardan düşülebiliyor. düşmezse bile erken ayrıldığında parasını ödeyebilirsin. bu şekilde istifanı geç verebilirsin.
0
sttc
(04.06.22)
Yani işinde tecrübeli insan neden korksun. Her işin learning curve’ü var, kolaylıkla vazgeçilebilecek bir iş yapıyorsan, piyasada senin gibi zilyon iş gücü varsa haklısın da, hfm, sap, ingilizce bilen audit kökenli biriysen, örneğin, tamamen atıyorum, böyle dertlerin olmaz.
0
gabe h coud
(04.06.22)
(1)

türk müziği diye hatırlıyorum ama... neydi bu?

tabudeviren
https://voca.ro/1ktCteRfA4vbbaşlangıç kısmı bu.. hızlı bir şekilde çalan bir şeydi. bilen olmazsa komple çalacam :)
voca.ro

başlangıç kısmı bu.. hızlı bir şekilde çalan bir şeydi. bilen olmazsa komple çalacam :)
0
tabudeviren
(03.06.22)
Nihavend Longa

youtu.be
0
muhayyer divan
(03.06.22)
(2)

Polonya'da internetten alışveriş

kaichi
internet üzerinden bir takım ürünler alıp polonya'da bir adrese göndermek istiyorum. ukraynalı bir arkadaşımızın çocuğuna d.günü için gidecek hediyeler ve başka ihtiyaçlarını alacağız. kitap, tekstil, elektronik, şekerleme vb şeyler. ayrı ayrı da olur ama hepsi bir arada alalım desek amazon.pl haric
internet üzerinden bir takım ürünler alıp polonya'da bir adrese göndermek istiyorum. ukraynalı bir arkadaşımızın çocuğuna d.günü için gidecek hediyeler ve başka ihtiyaçlarını alacağız. kitap, tekstil, elektronik, şekerleme vb şeyler. ayrı ayrı da olur ama hepsi bir arada alalım desek amazon.pl haricinde bir site öneriniz olur mu, oraların hb'si trendyolu nereler acaba, gerekirse uğraştırmadan iade de yapılabilen tavsiye edeceğiniz siteler olursa şahane olur. çok teşekkürler
0
kaichi
(03.06.22)
Allegro var.

Başka bir tane daha vardı ama hatirlamayamadim(hatırlarsam söylerim)
0
panda yuva yapmis sogut dalina
(03.06.22)
amazon.com yada amazon.de gibi diğer ülkelerin amazonları olabilir
0
aslindasorunumpsikolojik
(04.06.22)
(4)

Lizbon ve cevresi gezi plani

bugunolmadiamayarinkesinolacak
Eylul ayinda lizbona gidecegim gitmisken birkac gun izin alip o taraflari gezmek istiyorum.tecrubeli arkadaslardan rota ve gezilecek yerler konusunda yardim istiyorum.tesekkurler.
Eylul ayinda lizbona gidecegim gitmisken birkac gun izin alip o taraflari gezmek istiyorum.tecrubeli arkadaslardan rota ve gezilecek yerler konusunda yardim istiyorum.tesekkurler.
0
bugunolmadiamayarinkesinolacak
(03.06.22)
Alfama ilk akla gelecek yer. Tesadüfen ince uzun bi kaldırım görüp bu neymiş diyerek girip kendimi acayip bi dünyada bulmuştum. Tarih kokuyor resmen. Burayı görmeden gidersen büyük ayıp olur.

İsminde jorge geçen bir kale var alfama'nın yukarısında bir yerde. Müthiş manzarası var. Alfama ile birlikte şehri tepeden görebileceğin en iyi yer.

Bairro alto barların bulunduğu bölge. Yine turist kaynıyor burası da. Akşam mutlaka gezin.

Bairro altodan aşağı inince meşhur pembe sokağa ulaşıyosun. Ergen kaynıyor ama burada da içip eğlenebileceğin çok mekan var. Java rooftop isminde kaliteli manzarası güzel bir restoran var yakınlarda.

Sintra var tabi bir de. Yanından geçtim bikaç kez ama henüz görmedim tam. Bairro alto ve çevresi bölgelerden uber ile tahminen 40 dk uzaklıkta. İnsanlara karışalım derseniz tren de gidiyor.

Belem kulesi var yine gidip görmediğim ama lizbonun ikonlarından. Bana şahsen zahmetli geldi gitmedim. Aklında olsun yine.

Bairro alto, alfama bölgeleri arası bölgeleri yürürsen aslında fazlasıyla şey görüyosun. Her yer yokuş ama sağda solda yukarı çıkan bir tramvay mutlaka görürsün.

Parque eduardo isminde kocaman çerçevelik bir park var. Biraz yukarıda kalıyor ama yine yürümelik mesafe aslında. Şöyle düşün, eduardo parktan başlayıp önce bairro alto sonra alfama arası bölgeyi baya yürüyüp gezdiğim akşam baktığımda toplam 25 bin civarı adım atmıştım. Hep yokuş olduğu için bunun çok daha fazlası aslında ama aşağı yukarı fikir verir en azından.

Aklıma gelirse eklerim.
0
IncredibleMau
(04.06.22)
ginjinha ic bol bol.
hirsizlik cok oluyo dediler ama bana denk gelmedi dikkat et.
pazartesi galiba müzeler ücretsizdi ama net hatirlamiyorum
0
spherical
(04.06.22)
Kitanin en bati ucu var. Adini unuttum. Ben en cok orayi begenmistim. Yalniz haziranda inanilmaz esiyordu, eylulu bilemem.

güncelleme : cabo da roca

www.google.com
0
EasyTiger
(04.06.22)
merhaba,
bairro alto, alfama vs bunlar lizbon'un ici. Sehirde ziyaret edebileceginiz pek cok yer ve bunlar icin rehber mevcut internet uzerinde.

Lizbon civarinda en populer yerlerden birisi Cascais. Lizbon'un batisinda eski balikci kasabasi, gunumuzun zengin muhiti. Lizbon'dan trenle ulasabilirsiniz. Pazar yerinde cok guzel deniz urunleri restorani, merkezde ise plaji var. Tren duraklari uzerinde daha guzel plajlar da var. Lizbon'dan sabah cikip trenle gidip gezgikten sonra donuste Estoril duraginda inip Tamariz plajinda vakit gecirebilirsiniz. Karsi tarafta Caparica sahili var guzel plajlarin oldugu. Buraya da otobusle erismek mumkun.

Cabo da Roca'dan bahsedilmis, en bati noktasi. Oraya da Cascais uzerinden ya da kuzeyden metro + otobus aktarmasi ile ulasmak mumkun. Buna benzer bir de Cabo Espichel var, o da Lizbon'un diger yakasinda guneyde kaliyor, ulasimi biraz daha zahmetli.

Sintra en populer ziyaret yerlesinden birisi fakat cok kalabalik oluyor. Buraya da mumkun oldugunca erken gitmek mantikli. Cevrede guzel restoranlar da var.

Araba kiralarsaniz ya da yavas giden trende yolu goze alirsaniz 85-90 km kadar kuzeyde Obidos kabasi var ortacagdan kalma. Gayet guzel korunmus durumda.
0
whisky
(06.06.22)

2 Ünite (2 Kişi) O Rh (-) Kan İhtiyacı / Altunizade, İstanbul

dungangadunganga
Altunizade Acıbadem'de 4 Haziran günü 2 ünite (2 kişi) O Rh (-) kana ihtiyaç var.İrtibat: Rıdvan Terzi ---> 0 532 285 40 99
Altunizade Acıbadem'de 4 Haziran günü 2 ünite (2 kişi) O Rh (-) kana ihtiyaç var.

İrtibat: Rıdvan Terzi ---> 0 532 285 40 99
0
dungangadunganga
(03.06.22)
(9)

Espresso makinesi

wanderernotlost
Malum dışarda kahveler çok pahalı. En basitinden bir espresso makinesi almak istiyorum. Başka hiçbir özellik çok gerekli değil üstüne süt koyup içicem :') Nespresso ve Tchibo görüyorum genelde. Bunlarla ilgili bilgisi olan var mıdır ya da başka önerisi olan? Kolay ve uyguna kapsül bulunan hangisidir
Malum dışarda kahveler çok pahalı. En basitinden bir espresso makinesi almak istiyorum. Başka hiçbir özellik çok gerekli değil üstüne süt koyup içicem :') Nespresso ve Tchibo görüyorum genelde. Bunlarla ilgili bilgisi olan var mıdır ya da başka önerisi olan? Kolay ve uyguna kapsül bulunan hangisidir vs gibi öneriler de olur.
0
wanderernotlost
(03.06.22)
Nespresso c30 aldim 2.el gayet memnunum. Her sey de oldugu gibi onun da kapsulleri pahalilasti ama uyumlu uygun fiyatli kapsuller var. Ben memnunum. Sut kopurtup icebiliyorum. Espresso ve lungo yapiyir. Hizli ve pratik. Oneririm.
0
dedim ben sana
(03.06.22)
nespresso c30 ikinci el+1
0
ala09
(03.06.22)
Philips falan tam otomatik espresso makinesi kesinlikle.

Ben nespressonun yaptigi kahveleri hic begenmiyorum. Ha zaten o makine birkac ayda amorti eder kendini cunku nespresso kapsullerinde kahvenin kilosu 1000 liraya falan geliyor
0
floydian
(03.06.22)
Delonghi ec685 kullanıyorum. Memnunum. Amazon'da ara ara 2000 TL.ye düşüyor.
0
Mistyimage
(03.06.22)
kapsüllü makineler daha pratik ancak kapsül maliyet daha yüksek. zaten günde 1-2 kahve içiyorum fark etmez diyorsan en iyi seçenek bu.

delonghinin makinaları uygun fiyatlı, bir kahveciden 10 günde bitireceğin kadar kahve çektirip bu makinelerle kullanabilirsin.

daha uygun seçenek ise cekilmiş kahve + moka pot kullanmak.
0
orpheus
(03.06.22)
philips'in otomatik makinalarından var bende de, kapsül masrafı da yok direkt çekirdek kahveyi kendi çekip öyle yapıyor. kahve alışkanlığım olmamasına rağmen kahve içmeye başladım sayesinde.
0
roket adam
(03.06.22)
Philipsler 4bin 5bin o kadar bütçem yok maalesef :')
0
🌸wanderernotlost
(03.06.22)
Delonghi Icona var bende, hic memnun degilim. Su almasi, basinci vs cok problemli oldu. Descale ettikten sonra birkac gun duzgun calisti, tekrar ayni sorun basladi. Goruntusu falan cok hos ve duzgun calistigi donemlerde gayet iyi bir makine, ama yaz boyunca kullanmak icin nespresso aldim (yasadigim yerde kahveci yok) ve icona'yi kutusuna koyup kaldirmayi planliyorum maalesef. Aldigim nespresso makinasi 100 kapsulle birlikte geliyor cesitli turlerde kahveler var. 100 tane kahve de beni zaten aylar boyunca idare eder diye dusundum. Ben de sizin gibi espresso/sut/su seklinde tuketiyorum kahveyi genelde sutlu americano gibi yani, o yuzden internette vs cogu yerdeki 'performansa gore en iyi/ fiyata gore en iyi/ dizayna gore en iyi' gibi olan tavsiyelere bakip karar verdim.

Kapsul konusunda da makinaniz destekliyorsa yeniden kullanilabilir kapsullerden alirsaniz icine kendi istediginiz kahveyi alip koyabilirsiniz. Boylece fiyat ve performans konularinda makinanin marka kapsullerine bagimli kalmazsiniz.
0
sopiro
(04.06.22)
delonghi ec685 kullanıcısı olarak ben de +1 diyorum. latte de yapabilirsiniz. kapsüllü makinelerde üreticinin size sunduğu kahvelerle sınırlısınız malesef, diğer tür cihazlara espressoya uygun her kahveyi alıp farklı tatlar deneyebilirsiniz.
0
gibicibicis
(04.06.22)
(11)

sosyal medyayı adeta reklam olarak kullanan bir doktora gider misiniz?

pardus
kiracım tıp doktoru. kendisi genel cerrahi uzmanı. sürekli hastalarıyla ilgili paylaşım yapıyor sosyal medyada. işte ameliyat öncesi süreç, ameliyat anı ve sonrası ilk kontrol vs gibi hastalarının bizatihi kendilerinin de konuştuğu operasyonun başarılı olduğunu söyleyen ve herkese tavsiye ediyorum t
kiracım tıp doktoru. kendisi genel cerrahi uzmanı.
sürekli hastalarıyla ilgili paylaşım yapıyor sosyal medyada. işte ameliyat öncesi süreç, ameliyat anı ve sonrası ilk kontrol vs gibi hastalarının bizatihi kendilerinin de konuştuğu operasyonun başarılı olduğunu söyleyen ve herkese tavsiye ediyorum tarzı cümleler olan bu benzeri videolar paylaşıyor. yani olabilecek en aktif şekilde kullanıyor sosyal medyasını bu şekilde. hastalarının iznini alıp yayımlıyormuş tabi bildiğim kadarıyla. daha çok etkileşim ve hastaya ulaşabilmek için instagramda bol bol pazarlıyor yani kendisini açıkçası.
siz böyle bir hekime gider misiniz?
ve bu durumu her şeyden önce etik olarak nasıl değerlendirirsiniz?

bir başka örnek. ablamın eşi de doktor. kendisi genel cerrahi de prof. hem akademik olarak bir üniversitede çalışıyor hem de özel bir hastanede. kendisinin sosyal medya hesapları genel olarak hastalık türlerini ve tedavi seçeneklerini içeren bilgiler ile katıldığı bilimsel kongre/çalıştay gibi paylaşımlarla dolu. açıkçası alanında oldukça saygın bir akademisyen her şeyden önce çünkü neredeyse her ay bir bilimsel kongrede olduğunu kendim görüyorum. alanında bir çok yerli ve yabancı board kuruluşlarına üye kendisi. hatta hatırlamıyorum ama bir kaç tanesinde yk üyesi. sosyal medyasındaki içeriklerde gittiği kongrelerdeki çeşitli sunumlar, vakalar ve tedavi şekillerini anlatıyor/paylaşıyor gördüğüm kadarıyla meslektaşlarına.


şimdi bu iki örneği düşünün. bu bir kriter değil elbette ancak genel olarak hangisi daha çok kazanıyor bilmiyorum birinci örnekteki kişinin muayene ücreti profesör olandan daha fazla. hatta 2 katı. bunu öğrendiğimde şok oldum. ve bunun salt sosyal medya etkisi olduğunu düşünüyorum. yani eniştemin mesleki bilgisi ve tecrübesi diğer kişi ile kıyas dahi edilemez. dünyada alanında saygın okul ve hastanelerde bulunmuş birisi. sosyal medyanın özellikle sağlık hizmetleri gibi bir alanda bu şekilde etkin olmasının hukuksal açıdan bir yaptırımı olabilir mi?
0
pardus
(03.06.22)
giderim adam işini seviyor ki işinin reklamını yapıyor diye düşünürüm
0
birmilyonunvarmi
(03.06.22)
Giderim abi ihtiyacım varsa, bahsettiğin şeyler dikkat edeceğim en son şey bile olmaz.
0
Kaleci Saçlı Forvet
(03.06.22)
ben kesinlikle gitmezdim. babam da doktor. her zaman oraya buraya reklam veren tiplere gitmeyin der bana. bu tarz insanları hangi meslekten olursa olsun salt ticari kaygıyla hareket eden tipler olarak görüyorum. özellikle sağlık gibi bir alanda böyle bir durum olursa gitmem. elbette bu işin bir ticari kazanç boyutu olacak bu önemli ama bu tip şeylere ihtiyaç duymamalı bence iyi bir hekim. hasta referansı denilen bir şey var ve sosyal medyadan öncede kim iyi doktor kim iyi değil bu biliniyordu piyasada.

bu arada kendini pazarlayabilmek, kendini karşı tarafa satabilmek bir yetenektir. buna saygı duyuyorum ancak sağlık işi olduğu zaman bu bir manüpülarif hareket doğruabileceği gibi ve konunun hassas olması nedeniyle buna ihtiyaç duyulmamalı bence.
0
debian
(03.06.22)
Benim kuzenim şehir hastanesinde doktordu, sırf sosyal medyada reklamını ve pr’ını yaparak tanındığı için ülkenin en bilindik hastanelerinden birisinden teklif aldı oraya geçt. Şuan hala devam ediyor şimdiki hedefi kendi muanehanesini açmak. Doktorların da ileriye dönük hedefi var ve bence normal
Benim dr seçimimde reklam umrumda olmaz ama doktoru araştırırım mutlaka
0
goodyes
(03.06.22)
estetik vs. yapanlar zaten illa ki kullanıyor. Göz doktoru ve dermatolog olan iki tanıdığım da bazı şeyleri paylaşıyor.

Bu devirde ne yazık ki "görünür olan" değerli. Cerrah için bişey değişmemeli aslında ama özel hastaneden teklif vb. durumlarda işe yarıyor demek.

Hukuksal yaptırım olamaz (hasta isteği dışında bi paylaşım yapılmadıkça).

Mesela avukatların reklam yapması yasak, baya yasak. Ama internette videolar paylaşıp bilgi vermek ayağına reklamını yapan avukatlar var. Onda bile çevresinden dolaşan çıkıyor yani.
0
nhk ni youkosu
(03.06.22)
Hayatta gitmem cunku zorla cekiyorlar. Cektirmezsen tedavi olmana izin vermiyor.

En son gittigim disci, ya keske foto cekseydik neyse bende en bastaki fotolarin var dedi bir daha kapisindan gecmedim.
Zaten bilgi guvenliginden de anlamiyorlar sifresiz sekilde gmail'den butun listesine mail atiyor fotolari.
Cahil adam yapmaz sunu.

Bu da istanbulun en baba kliniklerinden birisi.
0
divit
(03.06.22)
Zaten reklam yasağı var diye biliyorum ve bu etik bir şey değil. Sosyal medya doktorlarına kesinlikle güven olmaz. Reklam sayesinde kendini iyi pazarlayıp çok para kazanınca iyi doktor olmuyorsun. İnsanlarda ünlü doktor=iyi doktor algısı var. Diğer genel cerrahların yapamadığı neyi yapıyormuş mesela? Etik kurallara dikkat etmeyen adamın doktorluğu umrumda olmaz. Mesela ablanızın eşinin akademik amaçla paylaşım yaptığı anlaşılıyor. Bunda bir sıkıntı yok, bir doktorun kongre, makale vs paylaşması gayet olumlu bir şey.
0
bayc
(04.06.22)
Sürekli reklam paylaşımları yapıyorsa gitmem. İnternet ortamında adı geçmeyen çok iyi doktorlar var. Bunların randevuları full dolu, hiçbir yerde reklamları olmamasına rağmen.

Reklam=müşteri çekme aracı. Ne kadar reklam, o kadar düşük talep göstergesi.

Kişisel olarak kullanabilir. Bu ayrı.
0
nvidia
(04.06.22)
Cok antipatik bulmadiysam kullanma seklini giderim ama goruntulerimi ve bilgilerimi kullanmasina izin vermem. Yani kisinin bu durumu nasil lanse ettigi cok onemli bence. Doktor/cerrah bir arkadasim da hastalarinin izniyle burun estetigi yaptigi kisilerin once/sonrasini yayinliyor. Herhangi bir reklam arzusu yok mevcut durumu ve yetenegini gostermek disinda. Mesela 'kalin derili, bilmemne sorunlu buruna kapali rinoplasti ameliyati sonrasi altinci ay' falan yaziyor. Bu cok mantikli ve doktoru daha iyi tanimaniz icin onemli bir ekstra bilgi bence.

Ama mesela gecenlerde bir Ingilizce ogretmeninin kendi kisisel hesabindan resit olmayan ogrencilerinin ingilizce konusurkenki videolarini paylastigini gordum. Cocuklarin suratina suratina tutulmus kamera, isimleri, okullari vs paylasilmis ve 'o kadar iyi ingilizcesi var ki Turk degil saniyorlar' falan gibi tamamen yanlis buldugum bir felsefe ile paylasmisti bu goruntuleri. Butun hesabi bunun ustune. Bu cok buyuk bir red flag bence o kisi icin.

Sosyal medyada az paylasan daha iyidir diye dusunmezdim. Paylasma sekli ve motivasyonunu degerlendirirdim.
0
sopiro
(04.06.22)
gözüm tuttuysa ve antipatik bulmadıysam giderim.
kafamda etik olmasıyla ilgili bir soru işareti olmaz çünkü insanlar kendileri konuşuyorlarmış anlattığınıza göre.
yani rıza olmadan yayınlayacak hâli yok.
yukarıdaki örnekler anormal tabii ama bugüne kadar çevremde kimseden bu tür bir baskı yapıldığını duymadım ve görmedim, yani bu emrivaki örnekleri çoğunluk değil bence.

bu boş boş "reklam yapmak" değil ki, adam yaptığı operasyonları, hastalarının yorumlarını vb. paylaşıyor.
yani yapılan şey görülüyor.

görülür olmak doktorlar için önemli bence çünkü bazen yorumları iyi diye bir doktora gidiyorsun, çok antipatik bir tip çıkıyor.
bu bir diş hekiminde başıma geldi mesela.
yorumları iyiydi ama adamın bir yerde konuşmasını duysam asla gitmezdim, enerjisinden falan hiç hoşlanmamıştım.

adam isterse türkiye'nin en pahalı doktoru olur, enişteniz için demiyorum ama profesör dediğiniz de illa süper doktor olmak zorunda değil.
içinde bulunduğumuz ortamda ve dünyada aynı popülariteye sahip olmamak eniştenizin tercihi.
bu durumda birinci örnektekinin gelirini hesaplamak ve bunu karşılaştırıp etik olmadığına kanaat getirmek fazla taraf tutmak oluyor.
0
blatta hiberna
(04.06.22)
Avukatın ve doktorun reklamcısından koşarak uzaklaşın bence . Ben gitmezdim
0
photo85
(04.06.22)
(3)

5 ay önce açılmış Ofnol göz damlası?

royal
Merhaba,Gözlerde kuruluk ve yanma şikayetim oluştu, evde Ofnol damla var ama açılalı 4-5 ay olmuştur. Bu damlaların üzerinde açıldıktan sonra birkaç hafta içinde kullanılmalıdır yazıyor.Kullanırsam sorun oluşturur mu acaba? Kontamine vs olmuş mudur nasıl bir riski olur?Teşekkürler.
Merhaba,

Gözlerde kuruluk ve yanma şikayetim oluştu, evde Ofnol damla var ama açılalı 4-5 ay olmuştur. Bu damlaların üzerinde açıldıktan sonra birkaç hafta içinde kullanılmalıdır yazıyor.

Kullanırsam sorun oluşturur mu acaba? Kontamine vs olmuş mudur nasıl bir riski olur?

Teşekkürler.
0
royal
(03.06.22)
kullanma bence, zaten dedigin gibi 5 gun bir hafta kullaniliyor o ilaclar. sonrasinda etkisi azalir. ne ilaci oldugunu bilmiyorum ama suni goz yasi damlasi ise nobetci eczaneden muadilini bulabilirsin
0
exlibris
(03.06.22)
çok riskli bir durum. kullanmayın. alternatif olarak, ara ara ihtiyacınız oluyorsa, tek kullanımlık formlarından alıp bulundurun. onlar da acildi, atalim problemi yok.
0
helenart
(03.06.22)
Bildiğim kadarıyla göz damlaları açıldıktan sonra 1-2 hafta içinde bitirilmeli, bitmediyse atılmalı.
0
anatomik
(03.06.22)
(5)

Ya bu mağazalardaki fiyatlar ne olacak

regina phalange
Eskiden h&m çok çok ucuz gelirdi tenezzül edip de girmezdim bile mağazalara şimdi h&m bile almış balını gitmiş. Zarayı massimoyu falan unuttum zaten. Yakın zamanda indirimleri olacak ama bi tur daha zam gelir sonra mı indirime girerler acep?
Eskiden h&m çok çok ucuz gelirdi tenezzül edip de girmezdim bile mağazalara şimdi h&m bile almış balını gitmiş. Zarayı massimoyu falan unuttum zaten. Yakın zamanda indirimleri olacak ama bi tur daha zam gelir sonra mı indirime girerler acep?
0
regina phalange
(03.06.22)
Yıllık enflasyonun %160 olduğu ortamda fiyatların azalması pek mümkün görünmüyor.
0
himmet dayi
(03.06.22)
Su an euro bazinda ucuza bile satiyorlar bu markalar
0
ala09
(03.06.22)
geçen ay barcelona'daydık, intditex grubu (zara bershka vs falan) ispanyol olmasına rağmen Türkiye'de oraya göre en az %25-30 daha ucuza satıyor. keza h&m, Tommy falan gibi markalar da öyle. bizdeki fiyatlar globale göre inanılmaz ucuz. gelen her misafirim bavul bavul eşya götürüyor yurtdışına. o yüzden fiyatların düşme ihtimali kesinlikle yok diye düşünüyorum.

apple ürünleri bile amerika ile aynı şu anda. almandan daha ucuza alıyoruz resmen. bi de tax free yapsan dünyanın en ucuzu olacak.
0
roket adam
(04.06.22)
giderek yukselecek
0
rewlack
(04.06.22)
Korkarım artık turist ve çok zengin dışında biz alamayız.
0
photo85
(04.06.22)
(5)

Maske yasağı kalktıktan sonra çevremdeki herkes hasta?

Cesario
Son 2 haftadır herkesin farenjiti var, boğazı ağrıyor, öksürüp hapşırıyor.İş yerinden 2 kişi de covid çıktı.Benim de boğazım yanıyor çok fena.Sizin çevrenizde durumlar nasıl?
Son 2 haftadır herkesin farenjiti var, boğazı ağrıyor, öksürüp hapşırıyor.

İş yerinden 2 kişi de covid çıktı.

Benim de boğazım yanıyor çok fena.

Sizin çevrenizde durumlar nasıl?
0
Cesario
(03.06.22)
Ben maskeyi çıkarttıktan bir hafta sonra hasta oldum. Maske takmaktan herhalde bağışıklık sistemim yere çakılmış.
0
hayirsiz
(03.06.22)
Bende hicbir sey yok. Covid olunca 2 3 gun yattim onu saymazsak 3 4 yildir hasta olmadim hic.
0
floydian
(03.06.22)
2 hafta önce çöl tozları, bu hafta orta doğu tozları, hava durulmadı daha. özellikle solunum rahatsızlıkları olanların dikkat etmesi lazım. maskeleri tam bu havada kullanmak lazım.
0
ankarakecisi
(03.06.22)
sıradan mevsimsel hastalıklar dışında bir değişiklik yok. covidden sonra sanki hiç hasta olmuyormuşuz gibi bir algı oluşmaya başladı. halbuki yılın belli dönemleri bu tarz hastalıklar çoğalır.
0
paintov
(03.06.22)
Farenjit oldum diyenlerin çoğu covid
0
photo85
(04.06.22)
(2)

kpss hakkında

canimnicknameyazmakistemiyor
arkadaşlar selam, sanat tarihi bir arkadaşım var. pedagojik formasyonu da var, sanat tarihi öğretmeni olarak atanmak için eğitim bilimleri yanında branş olarak ne sınavına girmesi gerekiyor, bilen var mıdır?sanat tarihi branşlar arasında görünmüyormuş. şimdiden teşekkürler
arkadaşlar selam, sanat tarihi bir arkadaşım var. pedagojik formasyonu da var, sanat tarihi öğretmeni olarak atanmak için eğitim bilimleri yanında branş olarak ne sınavına girmesi gerekiyor, bilen var mıdır?
sanat tarihi branşlar arasında görünmüyormuş.

şimdiden teşekkürler
0
canimnicknameyazmakistemiyor
(03.06.22)
Kpss lisans basvurusu yaptiginda asagida egitim bilimleri sinavini tiklemesi lazim. 240₺ mi ne iki sinavin odemesi. bu sekilde egitim bilimlerine de girecek kpss sabah, ogleden sonra egitim bilimleri. ayni okulda
0
ala09
(03.06.22)
Bizim okulda sanat tarihi öğretmeni bir arkadaş var lakin kendisi elektrik elektronik bölümü derslerine giriyor. Dediğine göre, alanında zamanında alım varmış atanmış. Sonrasında bunun gireceği dersler kaldırılmış, ama kadrolu olduğu için bir şekilde görev alıyor. Ben yıllardır bu şekildeyim hangi okula gitsem nerede boşluk varsa o branşın öğretmeni oluyorum diyor. Hatta toplamda kendisi gibi 50 kişi varmış. Arkadasiniz atanamayan gibi bu durumda.
0
wilhelmwasmuss
(04.06.22)
(4)

Ikamet

gunes123
Koreli bir arkadasim dunya bankasinda remote calisarak konsaltintlik yapiyor ve burad bir kac aydan fazla kalmak istiyor. Ikamet almasi gerektigini ve bir kac korelinin reddedildigini ogrenmis.Kendisine tavsiye vaad eden bir firma tarafindan da 3000 lira dolandirilmis.Istanbulun hangi bolgelerinde i
Koreli bir arkadasim dunya bankasinda remote calisarak konsaltintlik yapiyor ve burad bir kac aydan fazla kalmak istiyor. Ikamet almasi gerektigini ve bir kac korelinin reddedildigini ogrenmis.

Kendisine tavsiye vaad eden bir firma tarafindan da 3000 lira dolandirilmis.

Istanbulun hangi bolgelerinde ikamet edinmenin daha kolay olacagini merak ediyor, ve basvurusu reddedilebilir mi? Turkiyede calisiyor gozukmedigi icin?

Kim daha fazla bilgi verebilir bu konuda acaba?
0
gunes123
(03.06.22)
90 güne kadar turistik olarak kalabilir, daha fazla mı kalmak ister ?
0
a1
(03.06.22)
Evet turkiye asigi kendisi, 40 gunu kalmis:(
0
🌸gunes123
(03.06.22)
1. pasaportunu yakabilir :)
2. türkçe kursuna yazılabilir (meb onaylı).
3. evlenebilir. iki manada da nikah ve gayrimenkul.
0
helenart
(03.06.22)
il göç müdürlüğüne başvurarak 6 ay - 1 yıla kadar uzatabiliyor ve geçici ikamet alabiliyor olmalı. 300-500 tl gibi de ufak bir ücreti var + özel sağlık sigortası yaptıracak. herhangi bir aracıya vs ihtiyacı da yok. göç idaresi sitesinde youtubeda vs. hem ingilizce hem de türkçe tüm süreç anlatılıyor. biraz uzun sürüyor ama sistem ve süreç gayet basit. türkçe bilen biri yardımcı olursa kolaylıkla halledilir.

istanbul.goc.gov.tr
www.goc.gov.tr
www.youtube.com

ilk ay 7 usd kalan aylar her ay için 1.5 usd.

hatta şöyle bir güzellik vardı. vizesi bitmeye yakın online başvuruyor ve o belge de 2 aylık geçici ikamet sayılıyordu, ikamet görüşmesi yapılana kadar.

ilk 1 yıl için başvurusu reddedilmez devamında bile uzatabilir ama bir gerekçe göstermesi lazım. kurs, turistik, türkiye hakkında kitap yazıyorum vs. olabilir.
daha önce reddedilen koreliler neden reddedilmiş bakmak lazım. muhtemelen evrakları veya prosedürü hatalı uyguladılar.

eğer bir ev kiraladıysa onun sözleşmesi noter onaylı ya da bir arkadaşının yanında kalıyorsa o arkadaşı gene noterden bu kişiye kefil olacak.

istanbulda nerede kalacağı tamamen bütçe meselesi, anadolu yakası moda tarafları ya da avrupa yakası cihangir tarafları expatlar arasında sevilen bölgeler, ama bence gereksiz pahalı. kadıköye yakın minibüs caddesi boyunca bostancıya kadar bir bölge olabilir.

eğer ikamet almayı beceremezse ve vize süresini aşarsa ilk 3 ay sadece çıkışta ufak bir ceza ödeyerek deport almadan çıkabilir. ama bunu ödemeden çıkmasın yoksa tekrar giremez. havalanlarında vergi vezneleri var uçuştan en fazla 6 saat önce o vezneye uçak bileti ile gidip ceza hesaplatıp ödeyecek.
0
orpheus
(03.06.22)

Alınık Blender (Endüstriyel)

anatomik
Kafede kullanılacak. Ev tipi olmayan modellerden lazım. Güçlü, buz kırıcı bir model olması lazım.Elinde böyle bir makine olan varsa, modeliyle birlikte mesaj atarsa çok sevinirim.
Kafede kullanılacak. Ev tipi olmayan modellerden lazım. Güçlü, buz kırıcı bir model olması lazım.
Elinde böyle bir makine olan varsa, modeliyle birlikte mesaj atarsa çok sevinirim.
0
anatomik
(03.06.22)
(10)

Instagram kullanmayanlar; bu tür tavırlarla siz de karşılaşıyor musunuz?

norules
Merhabalar, fikirlerinizi merak ettiğim bir konu var. Mesela bir dating app'te bir kadınla sohbet ediyorum, iletişim gayet güzel gidiyor, bir noktada karşı taraf konuyu Instagram'a getiriyor. Ben Instagram kullanmadığımı söyleyince ise birden tavırlar değişiyor. "Hmm demek öyle, niye kullanmıyorsun
Merhabalar, fikirlerinizi merak ettiğim bir konu var. Mesela bir dating app'te bir kadınla sohbet ediyorum, iletişim gayet güzel gidiyor, bir noktada karşı taraf konuyu Instagram'a getiriyor. Ben Instagram kullanmadığımı söyleyince ise birden tavırlar değişiyor. "Hmm demek öyle, niye kullanmıyorsun peki?" ile şüpheler, sorguya çekmeler ile klasik açılış yapılıyor...

Devamında açık açık "Instagram'ım yok diyenlere güvenmiyorum, bir şeyler sakladıklarını düşünüyorum, bugüne kadar hiç de yanılmadım" demişliği olan da var. Sırf bu sebepten direkt sevgilisi olan veya evli olan ama bunu saklayan erkek muamelesi yiyorum.

Bir de "Instagram'da insanların hayatı ne şekilde yaşadığını görüyorsun, çok daha kolay tanıma imkanı sağlıyor" diyenler var. Çağımızda her şey hızlı hızlı olduğu için, tanıma evresini de stalklayarak çok daha hızlandırmak isteyen ayrı bir kitle de var.

Bunlar çok sık karşılaştığım durumlar olmaya başladı. Resmen istemeye istemeye, kullanma hevesi taşımaya taşımaya bir Instagram hesabı açacağım sonunda, bu sefer de aktif kullanmadığım için güvenilmez bulunurum gerçi. Sizin de başınıza böyle şeyler geliyor mu? Bu derece müthiş önyargılar çok saçma değil mi ama ya?
0
norules
(03.06.22)
floydian +1
Dating app kimliğini gizlemeye, ilişkisini gizlemeye, başka biri gibi davranmaya çok müsait bir ortam. Aktif instagram hesabını (ya da başka bir sosyal medya ortamını) referans olarak kullanmak istemeleri gayet mantıklı.
0
kobuzchu kiz
(03.06.22)
Kadınım, kullanmıyorum. Kullanmayan erkeklerin bir şeyler sakladığını düşünüyorum evet:)
0
geçerkenugradım
(03.06.22)
Sevgilisi olduktan sonra instagrm hesabini kapayan cok erkek biliyorum. Bu kadar cevap
0
gunes123
(03.06.22)
evet. hatta benim hesabim var ama hic postum yok, sadece baska hesaplari takip ediyorum diye inanmayip ikinci bir hesap acik mi degil mi diye bakmak isteyen flortum olmustu zamaninda. insanlar kesinlikle normal karsilamiyorlar.
0
aferin cok iyi dusunmussun
(03.06.22)
Valla ben dating app'lerin hiçbirini kullanmadım ama sanalda tanıştığım insanlarla mevzu buraya geldiğinde "hımm demek çirkinsin" yaftasi yiyorum:D
Birkaç kişi de sizin karşılaştığınıza benzer tepki verdi. Sosyal medyadaki paylaşımlarin daha iyi tanımaya yaradığını söyledi. Bu genellemeye katılmıyorum. Saçma buluyorum evet.
0
Amaranta ursula
(03.06.22)
kadınım, kullanmıyorum. birkaç flörtüm tam olarak başlayamadan bu nedenle sona erdi. öyle ergen falan da değiliz, 40+.

kimden saklanıyorsun, ne gizliyorsun vb. saçma sapan sorular soruluyor. en yakın arkadaşlarımdan erkek olanlardan 1 tanesi de kullanmıyor. aynı muameleyi o da görüyor. oysa gayet net, dürüst, boşanmış, her şeyi ortada katakulli sevmeyen bir adam.

ben böyle şeyleri anlamaya çalışmayı bıraktım. zaten böyle ön kabulleri ve ön yargıları olan bir tiple ne işim olur benim deyip geçiyorum.

edit: normal hayatımda da aynı tepkileri alıyorum, dating apple ilgisi yok bence.
0
Phoebe
(03.06.22)
dating app farklı tabii, orada şüpheyle yaklaşılması biraz normal. karşındaki kişi de böyle hikayeler duyduysa "1-2 buluştum, adam evli çıktı" vs. şeklinde, ekstra şüphelenmesi normal. bilmiyorum nasıl ikna edilebilir karşıdaki.

gerçek hayatta ise böyle tepkiler göreceğini sanmıyorum. benim de instagram'ım yok, hiç açmadım, açmayacağım. saçma bir yer bence.
0
ahm1
(03.06.22)
Bence olmamasi sorun degil. Ben Instagram ya da sosyal medya kullanmayan bir insani sorgulamazdim acaba ne sakliyor diye.
Ama sosyal medya hesabini nasil kullandigi kisi hakkinda bir seyler soyluyor bence. Mesela biri 'su hobileri yapiyorum, su kitabi okuyorum, bu tarz bir hayat yasiyorum' diyorsa bunu gormek o kisinin durustlugune dair bir inanci pekistirebilir. Ya da bazi seyleri soylememistir, ama sosyal medya hesabina bakinca yazdigi seylerden espri anlayisini, hangi sosyal olaylari onemsedigini, hangi davranislarinin antipatik gelebilecegini falan cozebilirsiniz. Yani, sohbet ettiginiz kisinin Instagramina girince herhangi bir postunun "gidenler gider ama biz de cok can yakariz, hesabimizi biliriz" falan gibi (bunu ben uydurdum tabii, boyle bir atarli giderli laf yok) bir sey olmasi karakteri hakkinda onemli bir detay. Belki sohbet sirasinda bunu gormek denk gelmedi. Belki profili surekli kaslarini veya poposunu gosterdigi fotograflarla dolu veya butun profil sanki bir futbol takiminin resmi sayfasi gibi-ben boyle bir insanla ortak yonumuz olmadigini dusunurdum. Bunun gibi bir suru ornek cikabilir.

Birkac yil once tanisip flortlestigim bir kisinin cocuk sahibi ve hala evli oldugunu Instagram sayesinde ogrendim ben. Fotograflarda cocuk vardi fakat esi yoktu.

Neyin oldugundan ziyade, neyin nasil oldugu ve olmadigi (?) kisi hakkinda ipucu veriyor evet.
0
sopiro
(04.06.22)
bir şeyleri takip etmek için var olan bir hesabım var, tek paylaşımım olmadı.
tuhaf karşılayanlar oluyor.

ama ben instagram'ı olmayan erkekleri daha normal karşılıyorum diyebilirim.
kimsenin bir şey sakladığını falan da düşünmüyorum, aklıma bile gelmez.
aksine, sürekli instagram paylaşımı yapan erkek bana başka şeyler düşündürüyor.
elinde telefonla fıt fıt fıt uğraşan erkek benlik değil.
işi gücü olan adamın bunlara pek zamanı da olmuyor.
dolayısıyla zaten bunu tuhaf bulacak olan insanlarla da pek kesişim kümem olmuyor.

diğer yandan, instagram'da insanların hayatlarını nasıl yaşadıklarını gördüğünü düşünmek instagram dünyasında yaşayan insanların varsayımı olmakla birlikte biraz saf bir bakış açısı bence.
ilişkilere ancak "kim kimle nereye gitmiş? beni aldattı mı? hangi kıza alev emojisi attı?" takibi olarak bakan insanlar için bir veri olabilir.

aksine, orası insanların kendilerini olmadıkları, olmak istedikleri gibi yansıttıkları tamamen sanal bir profilden ibaret.
üstelik "kendini iyi/güzel/yakışıklı/başarılı/varlıklı/sosyal vb. göstermeye çalışan bir profil bende antipati yaratır.
yani kim olduğunu değil ama nasıl biri olduğuna dair olumsuz anlamda çok ipucu verebilir ancak.

edit:
dating app kullanıp instagram kullanmama konusunda John Bloor +1
0
blatta hiberna
(04.06.22)
Karşı tarafa tamamen haksız diyemeyiz, zamanımızda bahsettikleri ve düşündükleri şey maalesef %99 gerçek.

Bir insan tamamen zamanımızın sosyal medyasına, internet alışkanlıklarına karşı olabilir ve kullanmayabilir. Buna saygı duyar ve hak veririm.

Ama hem zamanın teknolojik her nimetinden faydalanıp, hem "dating app" kullanıp hem de "instagram kullanmıyorum" demek inandırıcı değil maalesef.

Eğer dating app kullanacaksanız, yanında bonus olarak da instagram hesabınız olmalı. Sizi ve yaşam tarzınızı, hobilerinizi, sevdiklerinizi vs anlatan bir kaç fotolu az kullanılan bir hesabınızın olması işinize yarar.
0
John Bloor
(04.06.22)
(4)

Klima montaj sorusu

iddaaci
Efendim merhaba, 12000lik inverter yeni bir klima aldım. Takıldı. Ama elektrik beslemesi için ayrı bir sigorta şartel takılmadı. 1,5lik kablo ile normal prizden güç aldı usta. Sigortaya gerek var mı? Yaptırmam uygun olur mu? İkinci sorum klimanın su tahliye hortumunu çok uzun bıraktılar. Ben yuvarla
Efendim merhaba, 12000lik inverter yeni bir klima aldım. Takıldı. Ama elektrik beslemesi için ayrı bir sigorta şartel takılmadı. 1,5lik kablo ile normal prizden güç aldı usta. Sigortaya gerek var mı? Yaptırmam uygun olur mu?

İkinci sorum klimanın su tahliye hortumunu çok uzun bıraktılar. Ben yuvarlak sarıp ucunu bidona soktum. Ama sanırım su basınçla gelmediği için sarılı alanda toplanıp bidonu doldurmuyor. Sonra sargıyı açıp boşalttım. Hortumu kesmeden buna nasıl çözüm bulabilirim?
0
iddaaci
(03.06.22)
hortumu yuvarlak sarılı şekilde dursun. su sarılı bölgede birikip yükselince bidona doğru akacaktır.
yeniden klimaya dönecek hali yok, eninde sonunda bidona akacak damlayan su.
0
aslindasorunumpsikolojik
(04.06.22)
Suyun geri basmasina 2 kere sahit oldum.
Biri data center'di gormek istemezsiniz klimanin onunden akti su.

Sigorta taksa iyiydi hatta onun devresini ayirmak da lazim ama takmasan da bir sey fark etmiyor.
Normalde gecikmeli sigorta takilirdi eskiden.
0
divit
(04.06.22)
Inverter klimalar kalkista yuksek akim cekmiyor dolayisiyla gecikmeli sigortaya gerek kalmiyor. B16 sigorta isini gorur.
0
rockinside
(04.06.22)
1. Bir çok klimada iç ünitenin topraklı fişi üzerinde hazır oluyor, yani fişe tak çalıştır modunda, iç üniteden dışarı kablo ucu açık gidiyor sadece.

Normal şartlarda sıkıntı olmaz, o prizin bağlı olduğu sigortayı kontrol edin yeterli mi diye.

Bir de zaten sigorta kutusundan klimaya kadar yeni bir hat çekmeyecekseniz, priz ile klima arasına sigorta takmanın bir esprisi yok.

Şu olabilir, sigorta kutusundaki sigorta amperi yüksektir, klima ile bu hat/priz arasına daha düşük sigorta takmak isteyebilirsiniz.

2. Yanlış bir yöntem, su birikmeden direkt akıp boruyu boş bırakmalı. Yoksa zamanla tozdan kirden dolayı boru içindeki su çamurlaşacak ve tıkanacak, biriken su iç üniteden evin içine akacak.

Benim de başıma geldi +1 hatta hafif bir eğim hatasından oldu, kıvrılan boru da değil.
0
John Bloor
(04.06.22)
(4)

vücut geliştirme

black mamba
omzumda sorun olduğu için spor yapamıyorum. boyum 182 kilom 60. kilo almak istiyorum ama özellikle omuzlarımın üstü çok zayıf. spor yaptığı zamanda da hacimlensem de o bölge biraz zayıf duruyordu. fotoğrafta çizdiğim gibi boynumla omzum arasında hiç kas yok. o da aşırı zayıf gösteriyor. o bölge için
omzumda sorun olduğu için spor yapamıyorum. boyum 182 kilom 60. kilo almak istiyorum ama özellikle omuzlarımın üstü çok zayıf. spor yaptığı zamanda da hacimlensem de o bölge biraz zayıf duruyordu. fotoğrafta çizdiğim gibi boynumla omzum arasında hiç kas yok. o da aşırı zayıf gösteriyor. o bölge için trapez mi çalışmak gerek? shrug yapsam işe yarar mı?

bir de çok zayıf duruyor muyum göründüğü kadarıyla?
0
black mamba
(03.06.22)
Abi sen zayıfsın spesifik bi bölgeye odaklanma push-pull-legs gibi fullbody bi programla çalışıp 3000+ kalori al, trapezi falan boş ver o senlik bi olay değil birkaç seneden önce.
0
Kaleci Saçlı Forvet
(03.06.22)
bir ara 80'e yaklaşmıştım kilo olarak ama o zaman da o bölge zayıftı :( kilo alsam da çalışmam gerek sanki.
0
🌸black mamba
(03.06.22)
Çoğu insan bilmez bilse de yapmaz basit göründüğü için ama o bölge için en etkili hareketlerden biri facepull'dur asistan hareket olarak yapabilirsin, onun dışında tabii shrug varyasyonları da etkilidir.
0
Kaleci Saçlı Forvet
(03.06.22)
omuz sakatlıkları konusunda uzman bir fizyoterapiste gitmelisin ve sana vereceği egzersizleri düzenli yapmalısın %99 3 ay içinde omzun tamamen iyileşmeyecek ama spora engel olmayacak kadar güçlenecektir.

fizyoterapiste gidemem diyorsan rotator cuff egzersizleri diye bak ve bunu düşük ağırlık 10-20 tekrar ile her gün yap. devamında omzuna yüklenmeyen onlarca hareket var. omzuna yük bindiren hareketleri de şimdilik yüksek ağırlıklara girmeden yapabilirsin.

yapman gereken boyun ve omuz arasını doldurmak değil. omuzlarını büyütmek olmalı. ancak bu epey uzun bir süreç, omuz, kol, sırt güçlendikçe duruşun da değişip bahsettiğin etki azalacaktır.
0
orpheus
(03.06.22)
(2)

Şu ilaçlar hangi alerji içindir ?

hayati cozemeyen adam
Geçen sene vermiş doktor ama şuan yurtdışındayım bulamıyorum muadilini alayım dedim bari de, ne içindir bunlar ?
Geçen sene vermiş doktor ama şuan yurtdışındayım bulamıyorum muadilini alayım dedim bari de, ne içindir bunlar ?
0
hayati cozemeyen adam
(03.06.22)
Alerjik astım muhtemelen. Ben Fixdual'i onun için kullanıyordum.
0
anatomik
(03.06.22)
Ben fixdual'i alerjik sinüzit için kullanıyorum rutin olarak. Muhtemelen solunum yollarıyla ilgili olan alerjiler için vermiştir. (döküntü vs için değil)
0
fraise
(03.06.22)
(2)

içki ruhsatı alınabilecek yeri nasıl öğreniriz

halanne
soru başlıkta aslında ama, diyelim ki bar ya da içkili restoran vs tarzında bir yer açmak istiyoruz. belli bir mahallede bunu nereye açabileceğimizi öğrenmek için kime nasıl ne şekilde sormamız lazım?
soru başlıkta aslında ama, diyelim ki bar ya da içkili restoran vs tarzında bir yer açmak istiyoruz. belli bir mahallede bunu nereye açabileceğimizi öğrenmek için kime nasıl ne şekilde sormamız lazım?
0
halanne
(03.06.22)
bu iş böyle olmaz. bir yer tutarsın sonra belediyeye içki ruhsatı almak için başvurursun, onlar izin verirse öğrenirsin.
belediyede iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatını verenlerden tanıdığın varsa çok kolay öğrenebilirsin.
0
etna
(03.06.22)
TÜTÜN MAMULLERİ VE ALKOLLÜ İÇKİLERİN SATIŞINA VE SUNUMUNA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK

www.mevzuat.gov.tr
0
paintov
(03.06.22)
(9)

Dolandırılma anketi

orin
Merhabalar, anket niteliğinde bir kaç sorum olacaktı.1. Şu ana kadar hiç dolandırıldınız mı ya da dolandırılmaya çalışıldınız mı?2. Dolandırıldıysanız ne kadar bir tutar ve ne zaman oldu?3. Dolandırma yöntemi neydi?Cevaplar için teşekkürler.
Merhabalar, anket niteliğinde bir kaç sorum olacaktı.

1. Şu ana kadar hiç dolandırıldınız mı ya da dolandırılmaya çalışıldınız mı?
2. Dolandırıldıysanız ne kadar bir tutar ve ne zaman oldu?
3. Dolandırma yöntemi neydi?

Cevaplar için teşekkürler.
0
orin
(03.06.22)
1. Dolandırıldım.
2. 200-300 lira gibi bir şeydi.
3. Online alışverişte ürünü göndermeme.

Tabi o zamanlar cashback gibi bir şey olduğunu bilmiyordum. Neyse deyip geçmiştim.
0
anatomik
(03.06.22)
dolandirildim
50tl, yil 2007 veya 2008
knight online gb almak istedim msn'de birinden, vermedi gbleri
:)))))))))))))))
0
nibba
(03.06.22)
Birkaç kere denediler de ailecek hiç yemedik neyse ki.

- Yıllar önce annemi "polisler" arayıp para istemişlerdi, annem baya bankadan para çekmeye giderken uyanıp o zamanlar emniyet müdürü olan yakınımızı arayıp sormayı akıl etmişti.
- Yıllar önce (msn messenger zamanları, o kadar önce) "arkadaşım" param bitti, kontörüm kalmadı vs diye benden para koparmaya çalışmıştı, msn'ini çaldırmış, telefonla ulaşıp doğrulatayım dedim, böylece yemedim.
- Spor salonu muydu, güzellik merkezi miydi, öyle bir yer arayıp sözleşme yapmışsınız, senet imzalamışsınız, şu kadar borcunuz var, bugün bu kadar öderseniz hallederiz değilse icraya veriyoruz diye para koparmaya çalıştılar. Hele siz durun, avukatımla görüşeyim sizi o arayacak diye tepki verdim, kapattılar telefonu.

En ciddi ve yeni olanını sona sakladım, bu yönteme dikkat.
- 1-1,5 yıl önceydi sanırım, eşimi aradılar, İş Bankası'ndan arıyoruz dediler, kesinlikle hiçbir kişisel bilgi sormadılar. "Görüşmemiz kayıt altına alınmaktadır" diye başladılar. Bilmemne kredisine hak kazandınız, mobil bankacılık üzerinden şunu yapar, bunu eder, buradan bir bakarsanız şöyle bilgi alacaksınız diye kredi çektirmeye çalıştılar. "Hayır efendim, şu an kredi çekmiyorsunuz bu sadece ön başvuru, bilgi amaçlı" falan dediler. Son adımda onaylasaydı kredi çekmiş olacaktı, oraya kadar ilerledikten sonra eşim görüşme kaydının numarasını isteyip üsteleyince sinirlenip telefonu suratına kapattılar.

Burada olay şeymiş, krediyi çektirdikten sonra "aa yok, hesabınıza para geçmemesi gerekiyordu, bir yanlışlık olmuş. Siz şimdi o parayı şu iban'a yollayın, biz sistemden düzelteceğiz" diye parayı kendilerine göndertip ortadan kayboluyorlarmış. Bunu da banka müfettişinden öğrendik sonradan.
0
kobuzchu kiz
(03.06.22)
1. Dolandırılmadım. Dolandırılmaya çalışan oldu.
2. Dolandırılmadım.
3. Hepsiburada'da işe alım müdürüyüm diye kendini tanıtan biri SMS attı part time çalışan alacağız diye. Zaten direkt dolandırıcılık olduğu belli de, eğlenmek için inanmış gibi yaptım. akabinde saçma sapan bir siteye (stz shop bilmem ne diye bir site) yönlendirip üye olmanı istiyor. Üye olunca 50 TL bonus direkt yatıyor diyor. Sonra üyelik seviyeleri varmış. VIP-1'i aktifleştirmek için 100 lira yatırıyormuşsun, görevler açılıyormuş. Görevleri yapınca 190 lira kazanıyormuşsun. Böyle böyle seviyeleri açıp en son VIP-6 olmak için 5 bin yatırıp 18 bin alıyormuşsun.

Ben de "100 liram yok, bana borç verirseniz 190 lira yattığında size iade ederim" dedim. Ben kurumsal bir firmanın çalışanıyım size borç veremem falan diyor. Koskoca hepsiburada'nın işe alım müdürüne 100 lira koymaz falan dedim. Arkadaşlarınızdan borç alın diyor. Arkadaşım da yok, lütfen siz verin dedim. 100 lira bile yatıramayacaksan yoksulluktan nasıl kurtulacaksın diyor. Bu arada cevaplar direkt google translate, çok belli. Hee işe alım müdürünün adı da 'Alyssa'. lol

En sonunda sizi savcılığa şikayet ettim dolandırıcılık girişiminiz nedeniyle dedim. Direkt engelledi. Hepsiburada'ya da haber verdim, şu numaradan böyle bir SMS gönderiliyor bilginiz olsun diye. OK ilgileneceğiz dediler.

Hikaye bu kadar. Dün değil önceki gün oldu bu olay.
0
himmet dayi
(03.06.22)
1. eski ev sahibi dolandırdı. bir de instagram'da kedi evi satan yer.
2. eski ev sahibi 5-6 sene önce 5k dolandırdı. instagram'da kedi evi satan yer 200 civarı.
3. ees esnaf adam, vergi sorunum var, bir süre elden kira vereyim dedi. ok dedim. 6 ay elden kira verdim. 6 ayın sonunda ilamsız icra tebligatı geldi, kirasını ödememişim. telefon açıyorum, engellemiş. tebligatta yazan avukata gittim. bana 2k ver, evi boşalt, depozitoyu da alamazsın dedi. 5k ya inanılmaz bir ders almış oldum.

ikesy de benim bulduğum bir yer değil. kız arkadaşım gönderdi, aa ne güzel kedi evi dedi. ben de ona sürpriz yapmak için almak istedim. banka havalesi istedi. verdim ve engeli yedim. bir daha asla.

dolandırılmama hikayeleri de var.

sahibinden'de kulaklık satıyordum. whatsapp'tan biri yazdı. amerikan askeriymiş, bana kargola parasını vereyim dedi. önce para sonra kargo dedim. no dedi. önce amazon gift card, sonra kargo dedim. uyandı. what gave me away, dedi. epey muhabbet ettik. hadi ortak olalım, türkiye'de ingilizce bilen adam bulamazsın, böyle emek harcarsın ama adam anlamaz, dolandıramazsın dedim. google translate kullan dedim. önceden hazırlanmış 4-5 paragraf metni dan diye gönderiyorsun, scammer kokuyor zaten dedim. amerikan askeriyim ama Adana İncirlik'teyim de, dedim. adam neden başka ülkeye yollasın malını dedim. sana güvenebilir miyim, türkiye'den birinin adresine ihtiyacım var. kargo gelince bana gönderirsin, parayı kırışırız dedi. güven 5k dolardan başlar, yatırım gibi düşün dedim. orta parmak gösterdi, engelledi.

neyse 1 sene falan geçti. aynı numaradan bir mesaj. fotoğrafta asyalı bir kadın. telefonumu karıştırırken bu numarayı buldum. daha önce konuştuk mu, diyor. komedi yemin ediyorum.
0
gabe h coud
(03.06.22)
1. Dolandirildim
2. 10 sene kadar once sahibini tanidigim bir seyahat acentasindan aldigim ucak bileti, $1500 kadar.
3. Bileti aldik ucaga binemedik. Benim gibi 250-300 kisinin bilet paralarini cebine atip uzadi eleman. Ayni bileti iki kere almak zorunda kaldik ucmak icin..
0
cooperr
(03.06.22)
dolandırıldım,
880 dolar,
ortak bir havuza yatırdığım paradaki havuz yok oldu
0
birmilyonunvarmi
(03.06.22)
Arkadas aradi hastanedeyim cocuk dogdu acil para lazim dedi.
Dolar karsiligi 200 dolar gibi bi para attim.

Cocuk 4 yasina basti hala para gelecek.
Ayda bir gorusuyoruz :D

Karmasik dolandirilma hikayeleri bende tutmuyor, usengec adamim banka sifremi bile 3 kerede girebiliyorum. Mobil app yok.
Normal eft yaparken yanlis tusa basiyorum zaten.
0
divit
(03.06.22)
Bu sitede dolandirildim. Sonra 10 katını geri aldım.

Bilenler bilir (xd) herkesten ödünç eşya/borç para alıp vermeyen bir abla vardı. Nikini sürekli değiştiriyor tabii. Kedi yavrusu ameliyat ettireceğini söylemişti. 100 TL gönderdim. Ortadan kayboldu. Birkaç kişi daha varmış böyle 100-200 TL gönderen. Savcılığa şikayet ettik. 925 TL (evet 25) göndermiş 1 yıl sonra xd
0
abuzer
(04.06.22)
(4)

apple ürünleri bi daha zam yer mi ?

nivoandmira
döviz artışından kaynaklı fiyat güncellemesi ne zaman olur
döviz artışından kaynaklı fiyat güncellemesi ne zaman olur
0
nivoandmira
(03.06.22)
eli kulağındadır.
0
gabe h coud
(03.06.22)
valla her an olabilir. şu an abdden ucuza geliyor ürünler.
0
jelly bear
(03.06.22)
bence de eli kulağında. yaz öncesi bir zam patlatabilirler.
0
roket adam
(03.06.22)
Bu Pazartesi zam geliyor, apple toptancısıyla çalışıyorum oradan biliyorum.
0
Nocturne
(03.06.22)
(7)

Konserde maske

leper messiah
Konsere gitmeyi düşünüyorum, ama maske de takmak istiyorum.Öyle bir hal aldı ki artık, maske takana mal gibi bakılıyor malum.Çok mu garip görünürüm be? :(
Konsere gitmeyi düşünüyorum, ama maske de takmak istiyorum.
Öyle bir hal aldı ki artık, maske takana mal gibi bakılıyor malum.

Çok mu garip görünürüm be? :(
0
leper messiah
(03.06.22)
Bu sıcakta onlar bakmadan siz çıkarırsınız zaten. Konserde biraz garip. Çünkü hastalıktan çekiniyorsanız kalabalığa girme riskini hiç almamanız lazım.
0
dissendium
(03.06.22)
Ben maske takanlara hiç garip bakmıyorum. Nerden bileyim, belki astımı falan var. Belli ki bu virüs hiçbir zaman yok olmayacak. Maske takıyorum diye ömür boyu konsere de gitmeyeyim mi?
0
himmet dayi
(03.06.22)
Bu aralar epey konsere gidiyorum (hem kapalı hem açık alan) ve maskemi hep takıyorum. Başkaları da olabiliyor. Nasıl rahat ediyorsanız öyle hareket edin, bu konuda kimseye hesap vermek zorunda değilsiniz.
0
fotrsapka
(03.06.22)
Etrafı boşver tak bence
0
photo85
(03.06.22)
açık havada takmanın bi anlamı yok gibi. Kapalı alansa ben de takmak isteyebilirim.

Fakat madem takacaksın FFP2 tak işe yarasın. Düz beyaz maske sadece psikolojik olarak korur :D
0
nhk ni youkosu
(03.06.22)
kalabalığın olduğu tüm kapalı mekanlarda takmaya devam ediyorum.
niye garip görünsün.
hele ki şu günlerde çöl tozu, orta doğu tozları havada uçuşurken bence herkesin takması gerek.
0
ankarakecisi
(03.06.22)
gittim ffp2'mle, kimseyi sallamadım güzel vakit geçirip döndüm.
herkese selam
0
🌸leper messiah
(04.06.22)
(3)

Kriptodan çıkmak için tavsiye

hadi ya la
Yaklaşık iki yıl önce ertesi gün sıfırlansa üzülmeyeceğim bir miktarla Binance borsasına giriş yaptım. Finansal açıdan o kadar saçma biriyim ki, boğa döneminde bile herkes kazanırken cüzdanım sürekli eriyordu.Muhtemelen ortalama bir insandan çok daha fazla düşündüm hareket ederken. Whitepaper'ları i
Yaklaşık iki yıl önce ertesi gün sıfırlansa üzülmeyeceğim bir miktarla Binance borsasına giriş yaptım. Finansal açıdan o kadar saçma biriyim ki, boğa döneminde bile herkes kazanırken cüzdanım sürekli eriyordu.

Muhtemelen ortalama bir insandan çok daha fazla düşündüm hareket ederken. Whitepaper'ları inceledim, gündemi, haberleri hep yabancı kaynaklardan takip ettim. Anlık karar almamaya çalıştım. Sonuç olarak hep saçma kararlar aldım ve şansım da yaver gitmedi.

Artık çıkmak istiyorum borsadan. 20 dolar kalmış geriye. Şu an hepsi sıfırlansa yine üzülmem, deneyim olarak görüyorum.

Siz olsanız kısa vadede çıkmadan önce bir işlem yapar mısınız? Belki bu sefer şansım yaver gider ve en azından girdiğim parayla çıkarım. Sıfırlanırsa da dert değil, deneyim olur.
0
hadi ya la
(03.06.22)
20 dolarla binance'te bişi olmaz pek. Metamask varsa pancaketen shitin shiti bişi al (pıyasa da uzun sure bulunanlardan) kapat hesabı hıc bakma.

Anca böyle olur, belki şansın yaver gider.

Yatırım tavsiyesi değildir.
0
basubadelmevt
(03.06.22)
O 20 dolara çok ihtiyacın yoksa bırak kalsın. Hiç işlem yapma. Hangi varlıktaysan orda bekle. 2-3 yıl sonra bakarsın duruma. 20 dolarını çıkarsan ne geçecek eline? 20 dolar. O da 320-330 lira falan. Gerek yok.
0
himmet dayi
(03.06.22)
öncelikle 20 dolarla zengin olamazsın.
seçenekler:
1- BNB al, vault'a at. hem bnb'ne ufak bir faiz işler, hem de launchpad projesi coinlerden bir şeyler gelir.
2- USDT al faize at.

uzun vadede değer kaybın olmaz.
0
late viper
(03.06.22)
(5)

Fiziksel olmayan hediye

basubadelmevt
Bir arkadasıma ufak bir hediye almak istiyorum. Fiziksel hediye için geç kalmış olabilirim. Hayvansever bir insan.Temadan agac hediyesi gibi bir şey aklıma geldi belki olabilir ama klasik mi kaçar bilemedim. Ya da baska bısı? Bir yerden ufak bir cek belki. Ne önerirsiniz?Limit:100 TL diyebilrim, dah
Bir arkadasıma ufak bir hediye almak istiyorum. Fiziksel hediye için geç kalmış olabilirim. Hayvansever bir insan.

Temadan agac hediyesi gibi bir şey aklıma geldi belki olabilir ama klasik mi kaçar bilemedim. Ya da baska bısı? Bir yerden ufak bir cek belki.

Ne önerirsiniz?

Limit:100 TL diyebilrim, daha da cıkabilirm
0
basubadelmevt
(03.06.22)
Turkiye'de var mi bilmiyorum ama 100 TL'lik Amazon hediye ceki olabilir.

Hizlica baktim, var gibi: www.amazon.com.tr
0
sertac akin
(03.06.22)
ceketimi alip cikcam
(03.06.22)
Bodur capon agaci? Adini unuttum, fiziksel sayilir mi
0
gunes123
(03.06.22)
Arkadaşınız adına kurtaranev’e bağış yapabilirsiniz. Güvenilirler.
www.instagram.com
0
boyalı kuş
(03.06.22)
Daha once yapmadim ama boyle birsey varmis:
Akut'un Hayvan Arama Kurtarma Destek Sertifikası - Başkası Adına
fonzip.com

bagis yapilarak aliniyor. dijital ve/veya basili.
0
ermanen
(03.06.22)
(3)

azerbaycan dağlık karabağı komple aldı mı ?

sizofren06
hocalı tarafını falan. yoksa ermenilerde kalan kısımlar var mı?
hocalı tarafını falan. yoksa ermenilerde kalan kısımlar var mı?
0
sizofren06
(03.06.22)
Tamamını almadı.
0
duptıs
(03.06.22)
rusya o bölgeyi kimseye yar etmez.
0
orpheus
(03.06.22)
Coğrafi Değişiklikler
Savaş esnası:

Dağlık Karabağ Cumhuriyeti tarafından bazı bölgelerden, özellikle güney cephesinden taktiksel geri çekildi ve[26] stratejik tepeler dâhil, bazı yerler geri alındı.[27][28] (Dağlık Karabağ Cumhuriyeti'ne göre)
Azerbaycan; Cebrayıl, Füzuli, Zengilan, Kubadlı[29] ve Şuşa[30] kentlerini; Hadrut, Mincivan, Ağbend, Bartaz[31] yerleşimlerini,[32] 286 köyü, aralarında Murovdağ'ın da olduğu bazı tepeleri ve tüm Azerbaycan-İran sınırını kontrol altına aldı.

Ateşkes sonrası:

Azerbaycan'ın savaş sırasında ele geçirdiği bölgelere ek olarak Kelbecer, Ağdam ve Laçın rayonları Azerbaycan'a teslim edildi.

Sanırım tamamı geri alınmış;

tr.wikipedia.org:2020_Nagorno-Karabakh_war_Turkish.png

Koyu yeşil bölge tamamen geri alınmış, turuncu bölge ise Rus barış gücü 5 yıl boyunca burada duracakmış.
0
John Bloor
(04.06.22)
(2)

Patlayacak Gibi Olduğunuz Anlar Oluyor Mu?

panda yuva yapmis sogut dalina
Aslında genel olarak baktığınızda aman aman dert edecek bir şeyim yokmuş gibi duruyor ama bunalıyorum bazen gerçekten. Departmanım değişti 1.5 ay önce(Diğeri çok rahattı) ve işe odaklanmaya çalışıyorum. Anlamadığım o kadar çok şey var ki. 2 ayda kimse mucize beklemiyor benden ama örneğin beni yurt d
Aslında genel olarak baktığınızda aman aman dert edecek bir şeyim yokmuş gibi duruyor ama bunalıyorum bazen gerçekten. Departmanım değişti 1.5 ay önce(Diğeri çok rahattı) ve işe odaklanmaya çalışıyorum. Anlamadığım o kadar çok şey var ki. 2 ayda kimse mucize beklemiyor benden ama örneğin beni yurt dışına eğitime gönderecekler. Gidene kadar iyice öğren dediler ama benim için bu süre cidden az. Strese giriyorum düşününce(Pasaport işini de geciktirdim. O da ayrı dert. Müdür ariyor, soruyor sürekli haklı olarak)

1-2 hafta içinde burada tek halledeceğim işleri(şu anda birinin yanındayım) Daha tecrübelenmeden bu kadar 'üstüme gelmeleri' beni geriyor. İşleyiş böyle olmamalı bana göre. İşi bileyim doğru düzgün, gerekirse tek mola yapmam ama tam olarak bilmeden etmeden ne yaparım diye düşünüyorum(Tabii ki gerektiği yerde arayıp yardım alacağım ama sürekli ara nereye kadar)

Patlayacak gibi değilim ama garip hissediyorum. Sizin de çok bunaldiginiz anlar oluyor mu, neler yapıyorsunuz?
0
panda yuva yapmis sogut dalina
(03.06.22)
Genel olarak böyle durumları herkes yaşıyor tabii ben de yaşıyorum, salona gidip deadlift pr'ı alarak bu stresten kurtuluyorum.
0
Kaleci Saçlı Forvet
(03.06.22)
Delirip üstümü başımı yırtasım geliyor bazen
Mekan değişiyorum yoksa geçmez
0
photo85
(03.06.22)
(1)

Restoran Önerisi

olimpia
Kuzenimin mezuniyetini kutlamak için yemeğe gitmeyi planladık. Güzel bir yer bakıyorum ama her yer çok pahalı. Florya civarında beyti kadar pahalı olmayan ama iyi bir restoran arıyorum. Öneriniz var mı?
Kuzenimin mezuniyetini kutlamak için yemeğe gitmeyi planladık. Güzel bir yer bakıyorum ama her yer çok pahalı. Florya civarında beyti kadar pahalı olmayan ama iyi bir restoran arıyorum. Öneriniz var mı?
0
olimpia
(03.06.22)
develi
0
orange coffee
(04.06.22)

Etsy ile satış yapan dostlar var mıdır aranızda?

gadlemler
İlk satışımı yaptım, kargolamayla ilgili sorum olacaktı, help help help!
İlk satışımı yaptım, kargolamayla ilgili sorum olacaktı, help help help!
0
gadlemler
(03.06.22)
(1)

Apple yetkili mağazası açılışında iPhone fırsatından yararlansam mı?

winston insani
Merhabalar1 defa bataryasını değiştirip, yaklaşık 7 senedir kullandığım bir iPhone 6 telefonum var. Hala çalışıyor temel fonksiyonları fakat tahmin edebileceğiniz üzere süründürüyor biraz.Yarın Maltepe'de Apple yetkili mağazası (https://www.gurgencler.com.tr/) açılıyormuş ve iPhone 13 (128 GB) alayı
Merhabalar

1 defa bataryasını değiştirip, yaklaşık 7 senedir kullandığım bir iPhone 6 telefonum var. Hala çalışıyor temel fonksiyonları fakat tahmin edebileceğiniz üzere süründürüyor biraz.

Yarın Maltepe'de Apple yetkili mağazası (www.gurgencler.com.tr) açılıyormuş ve iPhone 13 (128 GB) alayım diyorum açılışa özel sanırım 17K. Birikmiş param var, taksit yaparlarsa da harika olur.

İzdiham mı oluyor bu açılışlarda? Ne dersiniz almamı tavsiye eder misiniz? 2K indirimi bir daha bulamam gibi düşünüyorum. iPhone 13 pro ile de pek farkı yok sanırım.

www.instagram.com

imgur.com

EDIT: sözlükte gürgençler başlığında çok şikayet var açıkçası biraz tırstım da.
0
winston insani
(03.06.22)
izdiham olabilir ama zaten almak istiyorsan o gün gidip bir şansını deneyebilirsin, olmadı normal fiyata başka yerden alırsın.

Bu arada orası açıldı gezdim ben hahah. Demek ki resmi açılışı yeni yapacaklar.
0
nhk ni youkosu
(03.06.22)
(3)

Deniz tatili yer önerisi

wanderernotlost
Hafta sonu tatili için İstanbul'dan arabayla gidilmesi kolay olan, denizi güzel olan bir lokasyon önerebilecek var mı? Erikli bozmuş diyen var, Çanakkale tarafı öneren var. Siz ne dersiniz?
Hafta sonu tatili için İstanbul'dan arabayla gidilmesi kolay olan, denizi güzel olan bir lokasyon önerebilecek var mı? Erikli bozmuş diyen var, Çanakkale tarafı öneren var. Siz ne dersiniz?
0
wanderernotlost
(03.06.22)
Assos sokakağzı tarafı olabilir. Maliyetli olur otobandan. Su buz gibidir.
0
Mistyimage
(03.06.22)
Assos tarafları olabilir. küçükkuyu'dan batıdaki herhangi bir yer olabilir. her keseye uygun seçenekler var. ne beklediğinize göre yer de önerebilirim ama ben yıllardır sadece sivrice'ye gidiyorum. otel yok, pansiyon var ama fiyatlar otel gibi. kumsal yok, var ama yok. doğrudan iskeleden denize giriyorsunuz (kıyı taşlık olduğu için) iskeleden girince deniz tabanı kum. ve boyu geçmeyen yerden girmiş oluyorsunuz.

deniz muhteşem. sivrice'de falan denize girip de Türkiye'de başka yerde denize girmek istemezsiniz. o kadar güzel.
0
co2s2
(03.06.22)
Ben onu senelerce aradim yok oyle bir yer, en az izmir'in guneyine kadar inmen lazim soguk olmayan duzgun bir deniz icin.
Ayvalik,bozcaada,canakkale falan hikaye yerler.

O kadar gidince de egeyle ugrasmayip direkt antalya'ya gitmek daha kolay gibi geliyor.
0
divit
(03.06.22)
(1)

Yakın zamanda Fas'a seyehat eden var mı?

ehti
Ağustosta tatil amaçlı nasıl olur? Agadir falan?
Ağustosta tatil amaçlı nasıl olur? Agadir falan?
0
ehti
(03.06.22)
İki hafta önce Fas'a seyahat ettim ama deniz tatili gibi değil de kültürel gezi şeklinde gezdiğim için Agadir vb. bölgeler hakkında bilgim yok. Casablanca, Marakeş, Fes ve Zagora hakkında bilgiye ihtiyacın olursa yardımcı olabilirim.
0
mrmlq
(03.06.22)
(4)

erkek genital bolge killarini kesmek icin hangi makine

baldur2
hangi makineyi onerirsiniz bunun icin? butce sorun degil yeter ki ise yarar, stabil bir sey olsun. philips one blade iyi diyorlar sanki? marka model onerir misiniz lutfen?
hangi makineyi onerirsiniz bunun icin? butce sorun degil yeter ki ise yarar, stabil bir sey olsun. philips one blade iyi diyorlar sanki? marka model onerir misiniz lutfen?
0
baldur2
(03.06.22)
philips bodygroom. bg2028 modelini kullanıyorum ama artık üretilmiyor sanırım.
0
inheritance
(03.06.22)
şu serinin www.philips.com.tr

"body" tarakları var, oldukça iyi. sakal ve saç için de oldukça iyi. şarjı çok iyi gidiyor, iki haftada bir filan şarja takıyorum.
0
kaptankedi
(03.06.22)
Philips'in BG (bodygroom) kodlu urunleri.
0
sparkle kiddle
(03.06.22)
philips mg7720 kullanıyordum ama vücut için olan başlığı çok ince ve çok çabuk tıkanıyordu, ayrıca çok fazla kanama yapıyordu.

philips Bg5020/15 aldım, çok memnunum. hasarsız daha hızlı kesim yapıyor.
bu tarz başlığı olanları öneririm.
0
MtKrt
(03.06.22)
(2)

İstanbul'da Yurtdışı giriş çıkış yazıları nereden alınır?

Wolfware
bir akrabamızın emeklilik işlemleri için kendisine yardımcı oluyoruz. sgk bizden akrabamızın almanya giriş çıkışlarını almamız gerektiğini söyledi. tam yerini bilmemekle beraber karakoldan almamızı fakat normal karakolların değil yeşilköyde bir yerden alınabileceğini ama adını bilmediğini söyledi. a
bir akrabamızın emeklilik işlemleri için kendisine yardımcı oluyoruz. sgk bizden akrabamızın almanya giriş çıkışlarını almamız gerektiğini söyledi. tam yerini bilmemekle beraber karakoldan almamızı fakat normal karakolların değil yeşilköyde bir yerden alınabileceğini ama adını bilmediğini söyledi. acaba neresi olabilir bu gizemli yer?
0
Wolfware
(03.06.22)
Soruya tam cevap mi bilmiyorum ama E-Devletten yurda giris cikis dokumanini alabiliyorsunuz:

www.turkiye.gov.tr
0
sertac akin
(03.06.22)
Almanya’ya giriş-çıkış belgesini Almanya makamları verebilir. Siz TR’ye giriş çıkış belgesi alabilirsiniz ki o da yukarıda belirtildiği gibi e-devletten alınabilir. İlla Almanya girişi çıkışı gösterecekseniz pasaporttaki damgaları gösterebilirsiniz en fazla.
0
but that was just a dream
(03.06.22)
(2)

Pasaportumun Durumunda Bir Değişiklik Yok

panda yuva yapmis sogut dalina
Pazartesi gidip başvuru yaptım ama hala basım öncesi kontrol aşamasındadır yazıyor. Aradım ve acil olduğunu söyledim(sanki işe yarayacak) ve ilgileneceklerini söylediler. Müdür bastırıp duruyor çıkmadı mı daha diye, canımı sıktı. Tahmini ne zaman çıkar acaba?
Pazartesi gidip başvuru yaptım ama hala basım öncesi kontrol aşamasındadır yazıyor. Aradım ve acil olduğunu söyledim(sanki işe yarayacak) ve ilgileneceklerini söylediler. Müdür bastırıp duruyor çıkmadı mı daha diye, canımı sıktı. Tahmini ne zaman çıkar acaba?
0
panda yuva yapmis sogut dalina
(03.06.22)
pasaportlar bu ara uzun sürüyor çıkması. gelmesi 1 ayı bulabilir
0
karsiyakaliyiz
(03.06.22)
arayıp aciliyetini belirtmeniz işe yarıyor, iyi yapmışsınız.
0
kaptankedi
(03.06.22)
(2)

Yurtdışındaki Ev numarasını ücretsiz aramak?

ehti
Hollanda'da bir yeri aramam gerek. İnternet üzerinden ev telefonunu ücretsiz arayacağım bir uygulama var mıdır? eskiden voip falan vardı ama çalışmıyo sanırım onlar artık.
Hollanda'da bir yeri aramam gerek. İnternet üzerinden ev telefonunu ücretsiz arayacağım bir uygulama var mıdır? eskiden voip falan vardı ama çalışmıyo sanırım onlar artık.
0
ehti
(03.06.22)
Skype yukle sonra kontor al acayip ucuz
0
divit
(03.06.22)
Vodafone hattı olan birisini bul,vodafone ulkelerini aramak bedava.
0
duptıs
(03.06.22)
(2)

referans verme sorusu

jimjim
içeriği sallıyorum şimdi şöyşe bişey düşünelim;ali diyor ki; elmalar, tarihte sarı kırmızı ve yeşil olarak karşımıza çıkmaktadır. ben de diyorum ki; elmalar, tarihte sarı kırmızı ve yeşil olarak karşımıza çıksa da hepsi birer meyve olarak değerlendirildiğinden pişirilerek yenmeye uygun bulunmamaktad
içeriği sallıyorum şimdi şöyşe bişey düşünelim;


ali diyor ki; elmalar, tarihte sarı kırmızı ve yeşil olarak karşımıza çıkmaktadır.
ben de diyorum ki; elmalar, tarihte sarı kırmızı ve yeşil olarak karşımıza çıksa da hepsi birer meyve olarak değerlendirildiğinden pişirilerek yenmeye uygun bulunmamaktadır.

referans vermeli miyim? nasıl?


ben pişirmeyle ilgili bir hem yorum (meyve kabul edildiği için pişirilmez) hem de tespit (meyveler pişirilmez) yapıyorum. yukarıdaki cümlenin sonuna aliyi referans versem, bu fikir ali'nin değilki? o söylemiş gibi yanlış bir anlam çıkmaz mı? ama vermesem de elmalar tarihte ne renklerde karşımıza çıkıyor bunu bu bilgiyi ben bulmuşum gibi oluyor, halbuki alinin buluşu.


ne yapmak doğru?

teşekkürler.
0
jimjim
(03.06.22)
"... olarak karşımıza çıksa da (Ali, 1932) hepsi birer meyve..."

edit: alinin sözünü neredeyse aynı olacak şekilde yazarsanız da yine intihale giriyor kaynak belirtseniz bile. ya _ali (1932) çalışmasında şu şekilde aktarmıştır "tarihte..."_
gibi alinin sözünün tamamını tırnakla yazmanız ya da biraz değiştirmeniz gerekmektedir. Misal _bu kısım çok uyduruk olacağı için sori_: "geçmişte sarı kırmızı ve yeşil renklerde karşılaşılan elmaların (Ali, 1932) hepsi birer meyve..."
0
serbest gezen koala
(03.06.22)
ali: "elmalar, tarihte sarı kırmızı ve yeşil olarak karşımıza çıkmaktadır. "


jimjim: gecmiste sari, kirmizi ve yesil renklerle siniflandirilan elmalarin (ali, 2000) ayni zamanda meyve olmalari, onlarin pisirilerek yenmesine mani olmaktadir.


burada ali'nin katkisi elmanin uc rengi oldugunu literature sokmak. eger bu calismadan bahsedecekseniz renklerden bahsetmek zorundasiniz, baska turlu bu kaynagi kullanmanin bi manasi yok. burada kilit nokta bu uc renk. bu uc rengi ali'den aldiginizi kendi cumlenizle yazmalisiniz, ve ali'ye bi selam vermelisiniz. kalani sizin katkiniz, istediginiz gibi yapabilirsiniz.

alternatif olarak sunu da dusunebilirsiniz:

Ali, meyveleri sari kirmizi ve yesil olarak uc renkte siniflandirsa da (1932)...
0
reavelyn
(03.06.22)
(3)

yurtdisi is ilani

aydonno
linkedinde bi ilan gordum, remote bir is, istanbul turkey diye ilan vermisler. ayni isin ispanya ilani da var. requirements kisminda based in europe demisler aday icin, able to travel for quarterly meet ups in europe. bunlar avrupada yasayan turk mu ariyor yani? oyleyse niye istanbul diye vermisler
linkedinde bi ilan gordum, remote bir is, istanbul turkey diye ilan vermisler. ayni isin ispanya ilani da var. requirements kisminda based in europe demisler aday icin, able to travel for quarterly meet ups in europe. bunlar avrupada yasayan turk mu ariyor yani? oyleyse niye istanbul diye vermisler ilani?www.linkedin.com ilan bu bakacak olursa. omg eurolu remote is hemen basvurayim dedim ama dedigim gibiyse ugrasmiyim.bosuna covwr letter falan.

bi de bu yurtdisi ilanlarinda yazan maaslar brut mu oluyor net mi?

tesekkur ederim
0
aydonno
(03.06.22)
Basen in Europe diyor. Seyahat etme zorunluluğu da varmış. O nedenle Ab vatandaşı istiyor gibi algıladım. İstanbul olması ilginç evet.
0
geçerkenugradım
(03.06.22)
Schengen vizeleri konusunda sıkıntınız yok ve seyahate engel bir durumunuz yoksa; Türkiye'den başvurabilirsiniz. Zaten önerilen bütçe de Türkiye'ye uygun. Avrupa başkentlerinde bu paralara yaşamak epey güç.
0
kaptankedi
(03.06.22)
Kaptankedi+1
O para biraz zorlasa asgari olur bazi ülkelerde haliyle Türkiye'de yaşayacak arada gidip gelecek adam ariyorlar, tahminen vize sıkıntısı olmayan.
0
logisticsmanager
(03.06.22)
(3)

vucut gelistirmeciler - hangi supplement?

baldur2
kreatin ve protein tozu haric bir sey kullanmaya gerek var mi? pre-workout biraz abartili sanki? bunun yerine bir kahve bir de yesil elma fena sayilmaz sanki?multivitamin'e de gerek yok gibi, zaten her seyi duzenli ve dengeli olarak yiyoruz?nedir gorusleriniz ve tecrubeleriniz?
kreatin ve protein tozu haric bir sey kullanmaya gerek var mi?

pre-workout biraz abartili sanki? bunun yerine bir kahve bir de yesil elma fena sayilmaz sanki?
multivitamin'e de gerek yok gibi, zaten her seyi duzenli ve dengeli olarak yiyoruz?

nedir gorusleriniz ve tecrubeleriniz?
0
baldur2
(03.06.22)
multivitamin en ucuz, en zararsiz ve en gereklisi bence.
kreatin ve protein de ihtiyaca gore alinabilir, fazlasina gerek yok.
pre-workout icin les gibi bi kahve isi goruyor
0
bay b
(03.06.22)
Kafein kreatin protein tozu etkinliği bilimsel olarak ispat edilmiş ürünler, bunların haricindekiler gereksiz. Ha ben pump olayım dersen citrulin de olabilir ama başka bi numarası yok. Pre'lerde de kafein var zaten, uyarıcılığı oradan geliyor.
0
Kaleci Saçlı Forvet
(03.06.22)
pre-workout için kahve yeterli evet.

magnezyum özellikle kritik bir element, muhakkak takviye olarak alın. aslında vücut geliştirmeyenlerin de alması gerekiyor :) —bir parça araştırın isterseniz.
0
kaptankedi
(03.06.22)
(6)

Avukatin muvekkilinden hediye kabul etmesi?

speedy
https://www.youtube.com/watch?v=5Bq5gQ2b9nA Bunu dinlerken kafama takildi. Adam ulu orta konusuyor. Etik mi bu olay?
www.youtube.com Bunu dinlerken kafama takildi. Adam ulu orta konusuyor. Etik mi bu olay?
0
speedy
(03.06.22)
Nihayetinde devlet memuru değil neden etik tartışmasına gerek olsun ki
0
apocalipy
(03.06.22)
Abi videoyu izlemedim ama bu bi avukat işte hakim savcı vs. değil niye almasın, parasını da alıyor en nihayetinde.
0
Kaleci Saçlı Forvet
(03.06.22)
Girdiği bir davanın karşı tarafından almamış. Kendi müvekkilinden almış. Etik bir sorun yok. Size etik bir sorun olduğunu düşündürten nedir?
0
kurmaca
(03.06.22)
Müvekkilim diyor. kendisi davada avukat ve ayrıca taraf durumda.
Ama hediyeyi alan hakim/savcı olsaydı sorun olurdu. Kaldi ki onların da müvekkili olmaz.

Bu, kişinin tedavi olduğu doktoruna hediye alması gib bir şeydir.
Ama doktorun da hediyeden kaçınması gerektiği bazı durumlar da vardır.
0
Erva
(03.06.22)
Pahali hediye kabul etmek hic bir meslekte etik degildir.
0
freedonia
(03.06.22)
eşantiyon gibi düşünün bunu. 10 koli kola alırsın mesela kolacı yanında 1 koli de su hediye verir. müvekkil zaten iş için ücret ödüyor. bir de aralarındaki sevgi-saygıdan ötürü hediye veriyor. limon, çilek, süt getiren var. gücü yettiğince hediye veriyor
0
paintov
(04.06.22)
(1)

telefon çekmeme problemi

collorado
arkadaşlar merhaba; bulunduğum alan zemin altı ve telefon ile rahat konuşamıyorum ses gidip geliyor wifi güçlendirici gbi telefon ile rrahat ve kesintisiz konuşmak için sinyal arttırıcı veya başka bir çözümü olan varmı , şimdiden teşekkür edrim.(sorun internet değil telefon hattı için )
arkadaşlar merhaba; bulunduğum alan zemin altı ve telefon ile rahat konuşamıyorum ses gidip geliyor wifi güçlendirici gbi telefon ile rrahat ve kesintisiz konuşmak için sinyal arttırıcı veya başka bir çözümü olan varmı , şimdiden teşekkür edrim.(sorun internet değil telefon hattı için )
0
collorado
(03.06.22)
(bkz: wifi calling)
0
lemmiwinks
(03.06.22)
(2)

etl toolu sorusu

semaforo de medianoche
kullandığım etl toolu pentaho data integration ama hepsi benzer mantıkta diye biliyorum o yüzden başlıkta tool adı vermedim. şimdi burda system_date alıp EndDate diye bir kolon yaptım, bir de StartDate kolonu oluşturmak istiyorum ve bu da EndDate'in 5 dk öncesi olacak şekilde ayarlansın dinamik olar
kullandığım etl toolu pentaho data integration ama hepsi benzer mantıkta diye biliyorum o yüzden başlıkta tool adı vermedim. şimdi burda system_date alıp EndDate diye bir kolon yaptım, bir de StartDate kolonu oluşturmak istiyorum ve bu da EndDate'in 5 dk öncesi olacak şekilde ayarlansın dinamik olarak istiyorum. bunu nasıl yaparım fikri olan var mı?
0
semaforo de medianoche
(03.06.22)
Bu tarz toollarda genelde oncesinde sonrasinda calisacak scriptler vardir (mesela is calismadan partition olusturma gibi).

Eger amac start date = end date - 5mins'se bunu end scripte yapsan olmuyo mu? Veya enddate'i yazdigin yerde startdate'i sysdate-5 seklinde yazsan? Veya islerin tamami bitince update de gecebilirsin ama ne kadar mangikli olur bilemedim. İsin 5dk surecegi kesin degilse startdate=enddate-5 demek cok dogru gelmiyor

Amac farkli bir startdate'se start scriptine veya transformation'ina o kolonu doldurarak baslayabilirsin ama arada 5dk olmaz bu sefer, is ne kadar surerse o kadar olur
0
fakyoras
(03.06.22)
@fakyoras hocam bu startdate enddate işin başlangıcı bitişi değil where clause niyetine kullanılıcak kolonlar. benim yapmam gereken enddate'in o anki zaman olması startdate'in de 5dk öncesi olması.
0
🌸semaforo de medianoche
(03.06.22)
(1)

pasaport değişimi

axl
Evlilikten sonra soyadı değişimi nedeniyle pasaportun yenilenmesi işleminde pasaport numarası değişiyor mu? vize randevusunu bir an önce almak istiyorum o yüzden soruyorum. teşekkürler.
Evlilikten sonra soyadı değişimi nedeniyle pasaportun yenilenmesi işleminde pasaport numarası değişiyor mu? vize randevusunu bir an önce almak istiyorum o yüzden soruyorum. teşekkürler.
0
axl
(03.06.22)
defter degisiminde pasaport no degisir.
0
darkrocq
(03.06.22)
(2)

kedi için hazneli mama ve su kabı

kakamelsokoban
selamlar sevgili duyurucular. bu sene sevgili ailelerimiz sağolsun kudurmuş gibi evlenen evlenene, çoğu da şehir dışında. 4 düğün + 1 tatil olunca ortalama 8-10 günlüğüne evden uzak kalacağız. annemler yakında oturuyorlar ama benim ev 5. kat ve asansörsüz. annem babam yaşlı insanlar, her gün gelip y
selamlar sevgili duyurucular. bu sene sevgili ailelerimiz sağolsun kudurmuş gibi evlenen evlenene, çoğu da şehir dışında. 4 düğün + 1 tatil olunca ortalama 8-10 günlüğüne evden uzak kalacağız.

annemler yakında oturuyorlar ama benim ev 5. kat ve asansörsüz. annem babam yaşlı insanlar, her gün gelip yoklayamıyorlar kediyi.

şu hazneli kaplardan alayım mama ve su için hem normal kaplarını doldurayım, hem de onlarda yedek dursun en azından annem ya da babam 2-3 günde bir gelip baksınlar, bizim yüzümüzden yorulmasınlar istiyorum.

internette yorumlarına baktım, genelde memnun kalmamışlar. şöyle bir tutup sallamayınca mama kendi dökülmüyor, su haznesi sıkmadan kaba dolmuyor gibi yorumlar var.

otomatik olanlarından düşünmüyorum çünkü çok pahalılar. biz normalde pek evden uzaklaşan insanlar değiliz, tatile de kediyle gidiyoruz ama bu sene gideceğimiz yerler kediye uygun değil diye götüremiyoruz. o yüzden idarelik, uygun fiyatlı bir şey arıyorum. 2 tane alacağım mama ve su için ayrı ayrı. çünkü yan yana hazneli olanlarda suyun içine mama düşüp suyu kirletiyormuş.

kullandığınız ve memnun kaldığınız ürünlerin linklerini atarsanız çok sevinirim. cevap verenlere şimdiden teşekkürler, sevgiler...
0
kakamelsokoban
(03.06.22)
Biz kedilere normal kâselerle su ve mama bıraktığımızda da arkadaşlar 2-3 günde bir gelip bakıyor, ailenizin her gün gitmesine gerek yok ki?

Suyu farklı 3-4 yere bol bol koyun, mamayı da iki kapta bol doldurursanız rahat idare eder 2-3 gün. Hava sıcak, Aralık bırakabileceğiniz bir vasistas pencere de varsa yeter.
0
kobuzchu kiz
(03.06.22)
KobuzchuKız+1 ... Fakat vasisdas pencereyi açık bırakmayın. Son iki yılda 3 kedinin ölümüne şahit oldum. Çok fena malesef. Sıcakta evin içinde sorun yaşamazlar. Endişeniz varsa banyo kapısını açık bırakın, yeterli serinlik sağlanır.

Bir de, su ve mama kabı olarak büyük boy tencereleri kullanabilirsiniz, ağır olduğu için devrilmez.
0
alfired
(03.06.22)
(3)

asgari ücret zammı

tantunisultansuleyman
merhaba ;temmuz ayında asgari ücrete zam yapılacağı söyleniyor. bununla ilgili netleşmiş bir takvim var mı acaba? yani şu tarihte yapılacak toplantıdan sonra zam belli olur gibi bir durum var mı?teşekkürler.
merhaba ;

temmuz ayında asgari ücrete zam yapılacağı söyleniyor. bununla ilgili netleşmiş bir takvim var mı acaba? yani şu tarihte yapılacak toplantıdan sonra zam belli olur gibi bir durum var mı?

teşekkürler.
0
tantunisultansuleyman
(03.06.22)
yok tek kişinin dediğine bağlı
0
sizofren06
(03.06.22)
şu an yok. ancak memur temmuzda ciddi bir zam alacak bu yüzden ezilmemesi için yapar diye düşünüyorum
0
paintov
(03.06.22)
Memura zaten her ocak temmuz enflasyon zammı alıyor. Sürpriz değil. Ama seçim yatırımı olarak yapabilirler
0
ceketimi alip cikcam
(03.06.22)
(2)

1 haftadır covid pozitif olan birisi

kafadanbacakli
bugün test yapmış hala pozitif ama semptom yok. normal hayatına devam mı?
bugün test yapmış hala pozitif ama semptom yok. normal hayatına devam mı?
0
kafadanbacakli
(03.06.22)
açık havada dolaşmaca ok ama değil mi?
0
🌸kafadanbacakli
(03.06.22)
açık kapalı farketmez negatif biri gibi gezebilir. zaten bulaşılığı nerdeyse yoktur.
0
lcha
(03.06.22)
(11)

istanbulu ziyaret edecek 7 yaşındaki kuzeni nerelere götürelim

mhmtt
babasıyla gelip bir güzel eğlenmeyi planlıyorlar ben de onların tur rehberi olacagım, aman ne hoş:)miniatürk, pierre loti ve son olarak da vialand temapark lunaparkı şeklinde bir gün düşündük ama siz ne dersiniz? var mı başka tavsiyeleriniz?
babasıyla gelip bir güzel eğlenmeyi planlıyorlar ben de onların tur rehberi olacagım, aman ne hoş:)

miniatürk, pierre loti ve son olarak da vialand temapark lunaparkı şeklinde bir gün düşündük ama siz ne dersiniz? var mı başka tavsiyeleriniz?
0
mhmtt
(03.06.22)
vialand'i ilk sıraya koyun. 12'den sonra çok kalabalıklaşıyor. ilk 2 saat eğlenirsiniz sonrası sıra beklemekle geçiyor.
0
yazar yazmaz yazan yazar
(03.06.22)
ilgisini çekerse florya aquapark.
daha önce binmediyse kadıköy-eminönü vs. vapura binebilirsiniz.
0
lazpalle
(03.06.22)
Vakit varsa Kidzania
0
brkylmz
(03.06.22)
Çocukken ilk kez İstanbul'a gezmeye gittiğimde turla, en sıkıldığım yer Pierre Loti olmuştu sanırım. Bilmiyorum manzarası falan güzel de çok bi olayı yoktu en azından 17 yıl önce :)

Miniatürk'ü çok sevmiştim. Onun dışında bence tarihi yerleri gezdirmek de keyifli olabilir. En azından Galata kulesine çıkarın, okulda kesin muhabbeti olur, arkadaşlarına hava atar :)
0
nundu
(03.06.22)
rahmi koç müzasi de güzel bir durak olur, miniatürk'e de yakın.
0
altinci nesil caylak
(03.06.22)
rahmi koç müzesi de ilginçti küçükken gittiğimde.
0
roket adam
(03.06.22)
Rahmi Koç Müzesi +1
İstanbul Akvaryum da olabilir ama Florya'da.
0
gmzo
(03.06.22)
abi allah askina hicbir numarasi olmayan pierre loti'ye goturup cocugun vaktini bosa harcamayin cok rica ederim :( galata kulesine cikarin onun yerine daha iyi yani illa manzarali bir yere goturmek istiyorsaniz. aqua florya akvaryum'u da cok seviyor cocuklar zaten yazilmis.
0
bay b
(03.06.22)
cocuk napsın manzarayı pierre lotide derim.

rahmi koç müzesi
oyuncak müzesi
akvaryum
0
ceketimi alip cikcam
(03.06.22)
7 yaşındaki kuzeni pier lotiye falan götürme lütfen çocuk ne anlasın :)
0
Nocturne
(03.06.22)
vialand bir gününü alır zaten.
pier lotiye götürme o yaştaki çocuk sevmez.
miniatürk mantıklı
mall of istanbul da Vox var hemen yanında Flyzone var.ikisi güzel olur.digitürklüysen bedava.
tarih seviyorsa topkapı sarayı.sevmiyorsa aqua parklar var.
0
uykulu_fb
(04.06.22)
(2)

Ankara'da Ceket, Takım elbise alışverişi?

ehti
Nereden yapılır? avm olur, başka bi mağaza olur. düğünlerde falan giymelik klasik takım elbiseler almam gerek.
Nereden yapılır? avm olur, başka bi mağaza olur. düğünlerde falan giymelik klasik takım elbiseler almam gerek.
0
ehti
(03.06.22)
İGS mağazalarına bakın.
0
alfired
(03.06.22)
Ramsey tavsiye ederim. Kesimi çok iyi.
0
etna
(03.06.22)

kan tahlili

cevahir
bugün aç bir şekilde kan verecektim ama unutup filtre kahve içtim. başka bir gün mü gitsem, fark eder mi?
bugün aç bir şekilde kan verecektim ama unutup filtre kahve içtim. başka bir gün mü gitsem, fark eder mi?
0
cevahir
(03.06.22)
(5)

Hacca gidilirken halsiz kalmamak için vitamin gibi şeyler

yirmibesonbes
anne babam yakın zamanda gidecekler inşallah, programları yoğun ve yaşları dolayısıyla 60 65 civarı olduğundan orada bitkin düşmemeleri için ne önerirsiniz.bu reklamlarda çıkan performans artırıcı ürünler var onlardan mı alsalar acaba
anne babam yakın zamanda gidecekler inşallah, programları yoğun ve yaşları dolayısıyla 60 65 civarı olduğundan orada bitkin düşmemeleri için ne önerirsiniz.
bu reklamlarda çıkan performans artırıcı ürünler var onlardan mı alsalar acaba
0
yirmibesonbes
(03.06.22)
her gün en az üç dört litre su ve maden suyu içsinler. karbonhidratı azaltsınlar tamam işte. bir de uyku önemli. belki zma desteği olabilir.
0
alperz
(03.06.22)
öyle performans artırıcı vs şeylerin o yaşta faydadan çok zararı olabilir. Bilmeden etmeden kulaktan dolma bilgilerle sakın bitkisel bi şey almasınlar. Bitkisel diye diye insanlar karaciğerlerini böbreklerini kaybediyolar. Dendiği gibi bol su bol maden suyu içsinler. Yanlarına ufak atıştırmalık protein bar vs şeklinde gıdalar alsınlar kan şekerleri düşerse yemek için iyi de enerji veren.

İsterseniz gitmeden bi doktora gidip tahlil yaptırtın. Eksik gedik bi şeyler varsa ona göre tedavi planlanabilir. D vitamini falan da baktırırsıınz.
0
nundu
(03.06.22)
pharmaton vitaly mi ne vardi, 60 yas ustu icin. o olabilir. onun disinda multivitaminler falan kalbe zarari olabilir
0
dokunmakalbime
(03.06.22)
su içsinler yeter, merak etmeyin eski toprak onlar bizden sağlam oluyor bir de üzerine maneviyat olunca.. :)
0
nuisance
(03.06.22)
Gunesli saatlerde cikmazlar zaten sadcee klima caromasi yasayan insanlarsa ona gore dikkat ederler cam acarlar klimayla birlikte. Su, bazi ilaclar yaninizda goturebilirsiniz mide bulantisi, ishal kesici vb (kutuyla 1 adet) hava çarparsa diye ilk aklima bunlar geldi. Gunes gozlugu, sapka vb seyler de carsida gezerken kullanabilirler

Hurma yeterli bi takviye bence ve orda zaten guzelce tuketirler :) Iyi geziler diliyorum
0
ala09
(03.06.22)
(6)

aile kütüğüne neden kütük diyoruz

jimjim
etimolojik kökeni ne bunun? ağaç-kütük, kök salma analojisi mi var? neden kütük diyoruz?
etimolojik kökeni ne bunun?
ağaç-kütük, kök salma analojisi mi var? neden kütük diyoruz?
0
jimjim
(03.06.22)
Burada kütük kelimesini her aile için tutulan ayrı bir kayıt alanı olarak anlamak gerekiyor.
Eskiden bilişim dilinde de birbiriyle bağlantılı olan veri kümeleri kütük diye adlandırılırdı.
Demek ki birbiriyle bağlantısı olan kişilerin nüfüstaki defter kaydı olan bölümüne kütük dendiğini buradan benzetme yaparak anlayabiliriz.
0
Erva
(03.06.22)
Soy ağacından dolayı olabilir diye düşündüm. Tamamen tahmin tabii ki.
0
naksidil
(03.06.22)
latince codex'ten geliyor.
0
xaloc
(03.06.22)
codex doğru ama o da caudex'ten geliyor. bu ağaçların gövdesindeki odunsu katman anlamına geliyor. bildiğin kütük yani.

eskiden kağıtları bu odunsu katmanı soyup, balmumunda bekleterek yapıyorlardı. yani kitap dediğin şey, bu odunsu katmanların işlenip bir araya getirilmiş haliydi.

ilk kitapları da bir şeylerin kaydını tutmak için kullanıyorlardı. doğum, ticaret vs. en önemli aktiviteler. o yüzden bu kayıt tutma işine de "kütük" deniyor, çünkü literally ağaç kütüğünden oluşturuyorsun kayıt tuttuğun kitabı.
0
plutongezegendegilmi
(03.06.22)
O defterleri gordum gercekten kutuk gibi kocaman agir seyler.
Bir de gercek kutuk hala kayit icin kullaniliyor, mezuniyet kutukleri var.
0
divit
(03.06.22)
@plutongezegendegilmi cok guzel yazmis. sagol ogrettigin icin.

ben de gunumuze kadar ulasan en erken balmumu odun tableti orneginin turkiye'de bulundugunu okudum simdi. 1986'da, kas'ta, milattan once 14. yuzyila ait uluburun gemi enkazindan cikarilmis. tabii bu teknik antik roma zamanina dayaniyor.
en.wikipedia.org
0
ermanen
(03.06.22)
(3)

Ani Zayıflamaya Ne Sebep Olur?

yankee jumping
Uzun bir süre 90 kg civarındaydım. Sonra sağlık sıkıntım nedeniyle kullandığım ilacı bıraktım ve 83-84 kg civarında takıldım. Yakın zamanda da kollarda ve bacaklarda incelme başladı. 83-84 civarındayken aldığım kıyafetler de hafiften bol gelmeye başladı ve son tartıldığımda 79 kg olmuşum. Boy da 1.8
Uzun bir süre 90 kg civarındaydım. Sonra sağlık sıkıntım nedeniyle kullandığım ilacı bıraktım ve 83-84 kg civarında takıldım. Yakın zamanda da kollarda ve bacaklarda incelme başladı. 83-84 civarındayken aldığım kıyafetler de hafiften bol gelmeye başladı ve son tartıldığımda 79 kg olmuşum. Boy da 1.83 bu arada.. İştahta azalma vb. bir durum yok. Kanser mevzularını bir kenara koyacak olursak buna ne sebep olmuş olabilir?

Not: diyabet, tansiyon gibi kronik rahatsızlıklarım yok.
0
yankee jumping
(03.06.22)
İlaç kullanmadan önce de yine 83-84 arasındaydı. Yakın zamanda hızlandı bu zayıflama. Kıyafetlerin bol gelmesinden anladım zayıfladığımı ve 80’in altında hiç hatırlamıyorum.
0
🌸yankee jumping
(03.06.22)
gunluk hareket duzeninizde yada yeme duzeninizde hic mi bir degisiklik yok? Ornek veriyorum eskiden masa basi is yaparken simdi saha personeli olmak gibi, yada her aksam dondurma yerken simdi yememek gibi vs. cok net farkinda olacaginiz ornekler bunlar tabii de benzeri belki aliskanlik degisikligi olmus olabilir , aksi halde hormonal dengesizlik, digstive track te bir sey olabilir emilimi engelleyen, tip 2 diyabet bazen yapar, onun disinda kenara koydugumuz meseleler var aklima gelen. Eger direkt bir aliskanlik degisikligi yoksa aile hekiminzle gorusmenizi tavsie ederim.
0
wallcan
(03.06.22)
Trioid ve böbrek üstü bezler yapabilir.
0
bigcaptain
(03.06.22)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.