[]

İş değiltirme süreci çok riskli değil mi?

A firmada çalışıyorsun. B ile anlaştın. A ya bilgilebdirme yaptın ve ihbar süreni beklemeye başladın.

Tam süre dolacak, b den haber geldi. İşe alımdan vazgeçtiklerini söylediler.

Bu durumda kişinşn yasal olarak yapabileceği hiçbir şey yok diye biliyorum. Yanlışsam düzeltiniz.

Lönk diye ortada kalmış olmuyor musun? çok büyük bir risk değil mi bu?

 
Getir götür tam olarak bunu yaptı çoğu kişiye.


  • geçerkenugradım  (03.06.22 23:18:00) 
Riskli ama riskin çokluğunu azlığını etkileyen birçok şey var. En az bir yıl yetecek birikimin varsa, iş ilanlarının fazla olduğu bir mesleğin varsa, tecrüben varsa o iş olmasa da başka iş bulabilirsin.


  • dissendium  (03.06.22 23:30:12) 
evet bu açıdan risk var, fakat bundan korkuyorsan zaten bu işlere girmezsin. comfort zonedan çıkma meselesi biraz da bu. yeni girdiğin işte kendini kabul ettiremediğin durumda da benzer şey başına gelir.

ayrıca anormal durumular(toplu işten çıkarma, o firmanın kapanması, darbe teşebbüsü v.s.) hariç hiç bir firma işe alım sürecine emek verip bulduğu çalışana böyle bir şey yapmaz.
  • nuisance  (04.06.22 00:09:48) 
Tam olarak belirttiğin gibi bir risk var. Hatta işe girip, 2 ay sonra işten çıkarılabilirsin de, bu da bir ihtimal. Deneme süresinde sıkıntısız tertemiz anlaşmayı feshedebiliyorsun. Ama bunun gerçekleşme ihtimali çok çok düşük yani.


  • roket adam  (04.06.22 00:31:50) 
evet riskli. yıllık iznin varsa ihbardan düşülebiliyor. düşmezse bile erken ayrıldığında parasını ödeyebilirsin. bu şekilde istifanı geç verebilirsin.


  • sttc  (04.06.22 00:51:36) 
Yani işinde tecrübeli insan neden korksun. Her işin learning curve’ü var, kolaylıkla vazgeçilebilecek bir iş yapıyorsan, piyasada senin gibi zilyon iş gücü varsa haklısın da, hfm, sap, ingilizce bilen audit kökenli biriysen, örneğin, tamamen atıyorum, böyle dertlerin olmaz.


  • gabe h coud  (04.06.22 01:25:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.