[]

Ikamet

Koreli bir arkadasim dunya bankasinda remote calisarak konsaltintlik yapiyor ve burad bir kac aydan fazla kalmak istiyor. Ikamet almasi gerektigini ve bir kac korelinin reddedildigini ogrenmis.

Kendisine tavsiye vaad eden bir firma tarafindan da 3000 lira dolandirilmis.

Istanbulun hangi bolgelerinde ikamet edinmenin daha kolay olacagini merak ediyor, ve basvurusu reddedilebilir mi? Turkiyede calisiyor gozukmedigi icin?

Kim daha fazla bilgi verebilir bu konuda acaba?

 
90 güne kadar turistik olarak kalabilir, daha fazla mı kalmak ister ?


  • a1  (03.06.22 20:15:41) 
Evet turkiye asigi kendisi, 40 gunu kalmis:(


  • gunes123  (03.06.22 20:21:40) 
1. pasaportunu yakabilir :)
2. türkçe kursuna yazılabilir (meb onaylı).
3. evlenebilir. iki manada da nikah ve gayrimenkul.
  • helenart  (03.06.22 21:36:47) 
il göç müdürlüğüne başvurarak 6 ay - 1 yıla kadar uzatabiliyor ve geçici ikamet alabiliyor olmalı. 300-500 tl gibi de ufak bir ücreti var + özel sağlık sigortası yaptıracak. herhangi bir aracıya vs ihtiyacı da yok. göç idaresi sitesinde youtubeda vs. hem ingilizce hem de türkçe tüm süreç anlatılıyor. biraz uzun sürüyor ama sistem ve süreç gayet basit. türkçe bilen biri yardımcı olursa kolaylıkla halledilir.

istanbul.goc.gov.tr
www.goc.gov.tr
www.youtube.com

ilk ay 7 usd kalan aylar her ay için 1.5 usd.

hatta şöyle bir güzellik vardı. vizesi bitmeye yakın online başvuruyor ve o belge de 2 aylık geçici ikamet sayılıyordu, ikamet görüşmesi yapılana kadar.

ilk 1 yıl için başvurusu reddedilmez devamında bile uzatabilir ama bir gerekçe göstermesi lazım. kurs, turistik, türkiye hakkında kitap yazıyorum vs. olabilir.
daha önce reddedilen koreliler neden reddedilmiş bakmak lazım. muhtemelen evrakları veya prosedürü hatalı uyguladılar.

eğer bir ev kiraladıysa onun sözleşmesi noter onaylı ya da bir arkadaşının yanında kalıyorsa o arkadaşı gene noterden bu kişiye kefil olacak.

istanbulda nerede kalacağı tamamen bütçe meselesi, anadolu yakası moda tarafları ya da avrupa yakası cihangir tarafları expatlar arasında sevilen bölgeler, ama bence gereksiz pahalı. kadıköye yakın minibüs caddesi boyunca bostancıya kadar bir bölge olabilir.

eğer ikamet almayı beceremezse ve vize süresini aşarsa ilk 3 ay sadece çıkışta ufak bir ceza ödeyerek deport almadan çıkabilir. ama bunu ödemeden çıkmasın yoksa tekrar giremez. havalanlarında vergi vezneleri var uçuştan en fazla 6 saat önce o vezneye uçak bileti ile gidip ceza hesaplatıp ödeyecek.
  • orpheus  (03.06.22 22:08:59 ~ 23:21:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.