[]

Klima montaj sorusu

Efendim merhaba, 12000lik inverter yeni bir klima aldım. Takıldı. Ama elektrik beslemesi için ayrı bir sigorta şartel takılmadı. 1,5lik kablo ile normal prizden güç aldı usta. Sigortaya gerek var mı? Yaptırmam uygun olur mu?

İkinci sorum klimanın su tahliye hortumunu çok uzun bıraktılar. Ben yuvarlak sarıp ucunu bidona soktum. Ama sanırım su basınçla gelmediği için sarılı alanda toplanıp bidonu doldurmuyor. Sonra sargıyı açıp boşalttım. Hortumu kesmeden buna nasıl çözüm bulabilirim?


 
hortumu yuvarlak sarılı şekilde dursun. su sarılı bölgede birikip yükselince bidona doğru akacaktır.
yeniden klimaya dönecek hali yok, eninde sonunda bidona akacak damlayan su.

  • aslindasorunumpsikolojik  (04.06.22 00:08:42) 
Suyun geri basmasina 2 kere sahit oldum.
Biri data center'di gormek istemezsiniz klimanin onunden akti su.

Sigorta taksa iyiydi hatta onun devresini ayirmak da lazim ama takmasan da bir sey fark etmiyor.
Normalde gecikmeli sigorta takilirdi eskiden.
  • divit  (04.06.22 02:16:29) 
Inverter klimalar kalkista yuksek akim cekmiyor dolayisiyla gecikmeli sigortaya gerek kalmiyor. B16 sigorta isini gorur.


  • rockinside  (04.06.22 09:26:34) 
1. Bir çok klimada iç ünitenin topraklı fişi üzerinde hazır oluyor, yani fişe tak çalıştır modunda, iç üniteden dışarı kablo ucu açık gidiyor sadece.

Normal şartlarda sıkıntı olmaz, o prizin bağlı olduğu sigortayı kontrol edin yeterli mi diye.

Bir de zaten sigorta kutusundan klimaya kadar yeni bir hat çekmeyecekseniz, priz ile klima arasına sigorta takmanın bir esprisi yok.

Şu olabilir, sigorta kutusundaki sigorta amperi yüksektir, klima ile bu hat/priz arasına daha düşük sigorta takmak isteyebilirsiniz.

2. Yanlış bir yöntem, su birikmeden direkt akıp boruyu boş bırakmalı. Yoksa zamanla tozdan kirden dolayı boru içindeki su çamurlaşacak ve tıkanacak, biriken su iç üniteden evin içine akacak.

Benim de başıma geldi +1 hatta hafif bir eğim hatasından oldu, kıvrılan boru da değil.
  • John Bloor  (04.06.22 10:37:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.