[]

Dolandırılma anketi

Merhabalar, anket niteliğinde bir kaç sorum olacaktı.

1. Şu ana kadar hiç dolandırıldınız mı ya da dolandırılmaya çalışıldınız mı?
2. Dolandırıldıysanız ne kadar bir tutar ve ne zaman oldu?
3. Dolandırma yöntemi neydi?

Cevaplar için teşekkürler.

 
1. Dolandırıldım.
2. 200-300 lira gibi bir şeydi.
3. Online alışverişte ürünü göndermeme.

Tabi o zamanlar cashback gibi bir şey olduğunu bilmiyordum. Neyse deyip geçmiştim.
  • anatomik  (03.06.22 19:27:58) 
dolandirildim
50tl, yil 2007 veya 2008
knight online gb almak istedim msn'de birinden, vermedi gbleri
:)))))))))))))))
  • nibba  (03.06.22 19:35:31 ~ 19:36:08) 
Birkaç kere denediler de ailecek hiç yemedik neyse ki.

- Yıllar önce annemi "polisler" arayıp para istemişlerdi, annem baya bankadan para çekmeye giderken uyanıp o zamanlar emniyet müdürü olan yakınımızı arayıp sormayı akıl etmişti.
- Yıllar önce (msn messenger zamanları, o kadar önce) "arkadaşım" param bitti, kontörüm kalmadı vs diye benden para koparmaya çalışmıştı, msn'ini çaldırmış, telefonla ulaşıp doğrulatayım dedim, böylece yemedim.
- Spor salonu muydu, güzellik merkezi miydi, öyle bir yer arayıp sözleşme yapmışsınız, senet imzalamışsınız, şu kadar borcunuz var, bugün bu kadar öderseniz hallederiz değilse icraya veriyoruz diye para koparmaya çalıştılar. Hele siz durun, avukatımla görüşeyim sizi o arayacak diye tepki verdim, kapattılar telefonu.

En ciddi ve yeni olanını sona sakladım, bu yönteme dikkat.
- 1-1,5 yıl önceydi sanırım, eşimi aradılar, İş Bankası'ndan arıyoruz dediler, kesinlikle hiçbir kişisel bilgi sormadılar. "Görüşmemiz kayıt altına alınmaktadır" diye başladılar. Bilmemne kredisine hak kazandınız, mobil bankacılık üzerinden şunu yapar, bunu eder, buradan bir bakarsanız şöyle bilgi alacaksınız diye kredi çektirmeye çalıştılar. "Hayır efendim, şu an kredi çekmiyorsunuz bu sadece ön başvuru, bilgi amaçlı" falan dediler. Son adımda onaylasaydı kredi çekmiş olacaktı, oraya kadar ilerledikten sonra eşim görüşme kaydının numarasını isteyip üsteleyince sinirlenip telefonu suratına kapattılar.

Burada olay şeymiş, krediyi çektirdikten sonra "aa yok, hesabınıza para geçmemesi gerekiyordu, bir yanlışlık olmuş. Siz şimdi o parayı şu iban'a yollayın, biz sistemden düzelteceğiz" diye parayı kendilerine göndertip ortadan kayboluyorlarmış. Bunu da banka müfettişinden öğrendik sonradan.
  • kobuzchu kiz  (03.06.22 19:39:56) 
1. Dolandırılmadım. Dolandırılmaya çalışan oldu.
2. Dolandırılmadım.
3. Hepsiburada'da işe alım müdürüyüm diye kendini tanıtan biri SMS attı part time çalışan alacağız diye. Zaten direkt dolandırıcılık olduğu belli de, eğlenmek için inanmış gibi yaptım. akabinde saçma sapan bir siteye (stz shop bilmem ne diye bir site) yönlendirip üye olmanı istiyor. Üye olunca 50 TL bonus direkt yatıyor diyor. Sonra üyelik seviyeleri varmış. VIP-1'i aktifleştirmek için 100 lira yatırıyormuşsun, görevler açılıyormuş. Görevleri yapınca 190 lira kazanıyormuşsun. Böyle böyle seviyeleri açıp en son VIP-6 olmak için 5 bin yatırıp 18 bin alıyormuşsun.

Ben de "100 liram yok, bana borç verirseniz 190 lira yattığında size iade ederim" dedim. Ben kurumsal bir firmanın çalışanıyım size borç veremem falan diyor. Koskoca hepsiburada'nın işe alım müdürüne 100 lira koymaz falan dedim. Arkadaşlarınızdan borç alın diyor. Arkadaşım da yok, lütfen siz verin dedim. 100 lira bile yatıramayacaksan yoksulluktan nasıl kurtulacaksın diyor. Bu arada cevaplar direkt google translate, çok belli. Hee işe alım müdürünün adı da 'Alyssa'. lol

En sonunda sizi savcılığa şikayet ettim dolandırıcılık girişiminiz nedeniyle dedim. Direkt engelledi. Hepsiburada'ya da haber verdim, şu numaradan böyle bir SMS gönderiliyor bilginiz olsun diye. OK ilgileneceğiz dediler.

Hikaye bu kadar. Dün değil önceki gün oldu bu olay.
  • himmet dayi  (03.06.22 19:40:16 ~ 19:40:51) 
1. eski ev sahibi dolandırdı. bir de instagram'da kedi evi satan yer.
2. eski ev sahibi 5-6 sene önce 5k dolandırdı. instagram'da kedi evi satan yer 200 civarı.
3. ees esnaf adam, vergi sorunum var, bir süre elden kira vereyim dedi. ok dedim. 6 ay elden kira verdim. 6 ayın sonunda ilamsız icra tebligatı geldi, kirasını ödememişim. telefon açıyorum, engellemiş. tebligatta yazan avukata gittim. bana 2k ver, evi boşalt, depozitoyu da alamazsın dedi. 5k ya inanılmaz bir ders almış oldum.

ikesy de benim bulduğum bir yer değil. kız arkadaşım gönderdi, aa ne güzel kedi evi dedi. ben de ona sürpriz yapmak için almak istedim. banka havalesi istedi. verdim ve engeli yedim. bir daha asla.

dolandırılmama hikayeleri de var.

sahibinden'de kulaklık satıyordum. whatsapp'tan biri yazdı. amerikan askeriymiş, bana kargola parasını vereyim dedi. önce para sonra kargo dedim. no dedi. önce amazon gift card, sonra kargo dedim. uyandı. what gave me away, dedi. epey muhabbet ettik. hadi ortak olalım, türkiye'de ingilizce bilen adam bulamazsın, böyle emek harcarsın ama adam anlamaz, dolandıramazsın dedim. google translate kullan dedim. önceden hazırlanmış 4-5 paragraf metni dan diye gönderiyorsun, scammer kokuyor zaten dedim. amerikan askeriyim ama Adana İncirlik'teyim de, dedim. adam neden başka ülkeye yollasın malını dedim. sana güvenebilir miyim, türkiye'den birinin adresine ihtiyacım var. kargo gelince bana gönderirsin, parayı kırışırız dedi. güven 5k dolardan başlar, yatırım gibi düşün dedim. orta parmak gösterdi, engelledi.

neyse 1 sene falan geçti. aynı numaradan bir mesaj. fotoğrafta asyalı bir kadın. telefonumu karıştırırken bu numarayı buldum. daha önce konuştuk mu, diyor. komedi yemin ediyorum.
  • gabe h coud  (03.06.22 19:48:04 ~ 20:28:59) 
1. Dolandirildim
2. 10 sene kadar once sahibini tanidigim bir seyahat acentasindan aldigim ucak bileti, $1500 kadar.
3. Bileti aldik ucaga binemedik. Benim gibi 250-300 kisinin bilet paralarini cebine atip uzadi eleman. Ayni bileti iki kere almak zorunda kaldik ucmak icin..
  • cooperr  (03.06.22 20:18:59) 
dolandırıldım,
880 dolar,
ortak bir havuza yatırdığım paradaki havuz yok oldu
  • birmilyonunvarmi  (03.06.22 21:40:24) 
Arkadas aradi hastanedeyim cocuk dogdu acil para lazim dedi.
Dolar karsiligi 200 dolar gibi bi para attim.

Cocuk 4 yasina basti hala para gelecek.
Ayda bir gorusuyoruz :D

Karmasik dolandirilma hikayeleri bende tutmuyor, usengec adamim banka sifremi bile 3 kerede girebiliyorum. Mobil app yok.
Normal eft yaparken yanlis tusa basiyorum zaten.
  • divit  (03.06.22 23:52:40) 
Bu sitede dolandirildim. Sonra 10 katını geri aldım.

Bilenler bilir (xd) herkesten ödünç eşya/borç para alıp vermeyen bir abla vardı. Nikini sürekli değiştiriyor tabii. Kedi yavrusu ameliyat ettireceğini söylemişti. 100 TL gönderdim. Ortadan kayboldu. Birkaç kişi daha varmış böyle 100-200 TL gönderen. Savcılığa şikayet ettik. 925 TL (evet 25) göndermiş 1 yıl sonra xd
  • abuzer  (04.06.22 07:17:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.