Giriş
(2)

Panpalar alttaki cumleyi ingilizceye cevirebilirmisiniz?

Geceler
Merhaba jack burada mahkeme kurabilirmiyiz?
Merhaba jack burada mahkeme kurabilirmiyiz?
0
Geceler
(22.10.12)
önce türkçe'ye çevirebilirsen neden olmasın?
0
primusinterpares
(22.10.12)
Hello Jack. Can we set up a court here?
0
himmet dayi
(22.10.12)
(4)

İstanbul'da Apple Store açılması neleri değiştircek ?

SeMsHoV
tabi fiyat için soruyorum.Türkiye'de apple store yok.apple ürünleri aracı firmalarla/mağazalarda satılıyo.mesela şu an iphone 5 3300 TL Türkiye'de.(ülkemizde resmi olarak satışta değil vs örnek olarak söyledim)her neyse.mesela 5.nesil yeni ipod 300 Dolar ABD'de.türkiyeye daha gelmedi.4.nesil eskiler
tabi fiyat için soruyorum.Türkiye'de apple store yok.apple ürünleri aracı firmalarla/mağazalarda satılıyo.mesela şu an iphone 5 3300 TL Türkiye'de.(ülkemizde resmi olarak satışta değil vs örnek olarak söyledim)


her neyse.mesela 5.nesil yeni ipod 300 Dolar ABD'de.türkiyeye daha gelmedi.4.nesil eskiler 300 dolar civarında Türkiye'de.


Apple Store türkiye'de olunca fiyatlarda düşüş olur mu ? yoksa hayvan gibi vergilere devam mı ?


edit:16 GB Iphone 5 2900 TL miş.www.gold.com.tr
0
SeMsHoV
(22.10.12)
apple kendi satınca vergi olmayacağını nereden çıkardın merak ettim?

fiyat biraz düşer işte, hani aracıları aradan çıkardığı için. yasal halde satılan fiyata yakın olur, yani 3300 den değil 2000 liradan girer piyasaya
0
buyuyup buyuk adam olacaktim
(22.10.12)
vergi derken mesela diyelim ABD de de 1000 TL.türkiye ye de apple 1000 tl ye mi getircek ? %18 kdv koysa recep amca 1180 ne mi satılcak ? hadi onu geçtim 1500 civarını görür mü aypon.2100 e ayfon 4s satıolar ya.nedir bu.
0
🌸SeMsHoV
(22.10.12)
Ciddi bir düşüş yaşanmaz. Şu an 2900 tl fiyat resmi olarak satışa başlanmadığı için böyle. GSM operatörleri getirince 1900-2000 civarında olacak. Apple store açılınca biraz daha düşüş olur sanıyorum.

En önemli değişiklik dünyanın neresinden iphone alırsan al Türkiye'de de uluslararası garanti geçerli olacak. Şu an böyle bir şey yok. Apple store gelirse bu iş en büyük artısı olacak.
0
himmet dayi
(22.10.12)
abd'de vergisiz fiyatı 650$ civarı, bu 650$ + %18 KDV olmuyor ne yazıkki. bunun acaip acaip vergileri var.
0
buyuyup buyuk adam olacaktim
(22.10.12)
(3)

fifa 13 ps3 en ucuz

boulevard of broken dreams
istanbulda bu oyunu en ucuz nereden alabilirim? internet de 120 tl ve civarı satılıyor genelde, daha ucuz bulabileceğim bir yer var mı?
istanbulda bu oyunu en ucuz nereden alabilirim? internet de 120 tl ve civarı satılıyor genelde, daha ucuz bulabileceğim bir yer var mı?
0
boulevard of broken dreams
(22.10.12)
gittigidiyor'dan pes13'ü 90 tl'ye aldı arkadaşım. piyasası benzer. güvenebilirsen al.
0
himmet dayi
(22.10.12)
evet benimde görebildiğim kadarıyla gittigidiyor en ucuz yer gibi
0
🌸boulevard of broken dreams
(22.10.12)
kendine 1 ortak bul

psn uzerinden online satin al, indir, sifreyi ver ortak olan kisi de indirsin.

ikiniz de sorunsuz oynarsiniz. 65 TL'ye mi ne geliyor.
0
ocaan
(22.10.12)
(2)

E-İmza nasıl yazılır?

anil bey
Merhabalar, hangisi doğrudur?E-imzae-İmzaE-İmzabence E-imza ama tdk'da buna dair bi açıklama bulamadım. Sizce?
Merhabalar,

hangisi doğrudur?
E-imza
e-İmza
E-İmza
bence E-imza ama tdk'da buna dair bi açıklama bulamadım. Sizce?
0
anil bey
(22.10.12)
özel isim gibi düşünmemek gerek bence. cümle başındaysa E-imza, cümle içindeyse e-imza olmalı.
0
d e j i n
(22.10.12)
d e j i n +1

k a t ı l ı y o r u m .
0
himmet dayi
(22.10.12)
(4)

Bir Hatta İlişkin İki Sim Kartı

fadetoreality
Merhaba,Yeni telefon için micro sim denen şeyden gerekiyormuş. Eski telefonumu da kullanabilmek istiyorum. Yeni sim alsam, eskisi iptal mi edilir?
Merhaba,

Yeni telefon için micro sim denen şeyden gerekiyormuş. Eski telefonumu da kullanabilmek istiyorum. Yeni sim alsam, eskisi iptal mi edilir?
0
fadetoreality
(22.10.12)
evet. bir hatta ait iki tane aktif sim kart olmuyor.

edit: ben iki kartı aynı anda kullanmak istiyorsunuz sandım. farklı zamanlarda kullanacaksanız, evet, arkadaşların söylediği adaptörlerle bu mümkün.
0
nesilsiz
(22.10.12)
şöyle adaptörler var
www.google.com.tr
0
sanal uyku
(22.10.12)
micro sim haline getirdikten sonra normal sim kart olarak kullanabilmeniz için adaptörler var ama.
0
supergirl
(22.10.12)
kullanabilirsin. aktif olmuyor diye sallanmış ama kullanabiliyorsun. kullanan arkadaşım var ordan biliyorum. hangi telefonu son açarsan o aktif oluyor. aktif olması için kapatıp açıyorsun o kadar. tabi bu durumu gsm operatörüne belirt.

bir de şöyle bir şey var. eğer eski sim kartını kırdırıp kullanırsan çerçevesini atmazsın, eski telefona takmak için o çerçeveyi kullanırsın.
0
himmet dayi
(22.10.12)
(1)

en baba navigasyon yazılımı hangisi özellikle istanbul için

fishbone
haritaları detaylı, sürekli güncelleyen hangisi
haritaları detaylı, sürekli güncelleyen hangisi
0
fishbone
(22.10.12)
TomTom
Sygic
iGo

üçü de türkçe anlatımlı. TomTom en babası ve en pahalısı.
0
himmet dayi
(22.10.12)
(5)

Güç kaynağını bağlamak yahut ekran kartım mı yandı?

gercek kral
Bir süre önce oyun oynarken bilgisayar aşırı ısındığı için kendiliğinden kapanıyordu. Daha sonra hiç açılmamaya başladı yani düğmesine basıyordum fanlar dönmeye başlıyor, kasanın ışıkları yanıyor ama 1-2 saniye sonra pat diye kapanıyordu. Sorun güç kaynağında diye düşünüp yenisini aldım, bağladım. O
Bir süre önce oyun oynarken bilgisayar aşırı ısındığı için kendiliğinden kapanıyordu. Daha sonra hiç açılmamaya başladı yani düğmesine basıyordum fanlar dönmeye başlıyor, kasanın ışıkları yanıyor ama 1-2 saniye sonra pat diye kapanıyordu. Sorun güç kaynağında diye düşünüp yenisini aldım, bağladım. O kapanma sorunu yok şu an ama bu sefer de monitöre görüntü gitmiyor. 2 farklı monitör denedim "No Signal" diyor, sonrası simsiyah.

Molex 4pin'leri takılabilecek yerlere rastgele bağladım ama yetmedi, anakarttan uzayan bir tane soket mi denir artık ne boksa boşta kaldı. DVD-Rom'dakini çıkarıp ona mı takayım veya o molex 4pin'lerin belli bir sistemi mi var ne yapacağım? Şu an takacak yer bulamadığım 12V 4pin, PCI-E 6pin ve FDD 4pin falan boşta duruyor. Bunlardan birini ekran kartına mı takmam lazım? Yoksa ekran kartı mı yanmış?
0
gercek kral
(21.10.12)
ekran kartına güç kaynağından besleme gerekiyorsa bağlaman lazım. yine olmuyorsa ekran kartın kavrulmuştur muhtemelen.
0
mattiadestro
(21.10.12)
Eski güç kaynağını sökerken ekran kartına takılı bir şey yoktu yani karttan kablo çıkardığımı hatırlamıyorum.
0
🌸gercek kral
(21.10.12)
Güç kaynağı ekran kartının istediği minimum gücü sağlıyor mu?

Örneğin ekran kartı 450W gerçek güç isterken Power 400W veriyorsa böyle olabilir.
0
himmet dayi
(21.10.12)
Ekran kartı 9600GT ve şimdi baktım minimum 400W istiyormuş. Güç kaynağının üzerinde de "MAX 400W" yazıyor. Eski güç kaynağında ise "MAX 430W" yazıyor.
0
🌸gercek kral
(21.10.12)
olası sebepleri sıralıyorum dostum;
1- yeni aldığın power supply nin gücü yetersiz geliyordur.
2- ekran kartın yanmıştır.
3- monitörle kasa arasındaki bağlantı kablosu arıza yapmıştır.

dostum 2 farklı monitör deniyorsun ikisinde de no signal uyarısı alıyorsan bence şu monitör kablonu kontrol et. ayrıca on board bir vga çıkışı mevcutsa, ekran kartını çıkar ve ordan görüntü elde etmeye çalış. eğer görüntü elde edebiliyorsan ekran kartında vardır bir arıza. ordanda bir görüntü elde edemiyorsan kablonda vardır bir arıza.
0
1tam1ayran
(21.10.12)
(9)

800 liraya 2. el laptop alınır mı?

uzaktanbakancocuk
2 senelik toshiba i5 işlemci laptop 800 liraya alınır mı?
2 senelik toshiba i5 işlemci laptop 800 liraya alınır mı?
0
uzaktanbakancocuk
(21.10.12)
Diğer özelliklerini de yazarsanız inceleyebiliriz.

Bir de garanti süresi bitmiş i5 işlemcili bir bilgisayar için 800 lira ilk bakışta çok geliyor.
0
Raymond
(21.10.12)
700 iyi asagısı kurtarmaz i5 cunku ekran kartı 1 gb dır muhtemelen al yan,
0
para var huzur yok
(21.10.12)
Bilgisayarın özelliklerini bilmeden neyin iyi, neyin kötü olduğunu bilemeyiz.

Bilgisayarda fiziksel bir sorun var mı? Özellikleri ne? Örneğin bilinmeyen bir sorun varsa ve iki hafta sonra patlak verirse 100, 200 liraya onu yaptırmanız gerekecek. Çünkü garanti kapsamında değil.
0
Raymond
(21.10.12)
L655-1L
0
🌸uzaktanbakancocuk
(21.10.12)
Ben internette direk bu alt modeli bulamıyorum. Tekrar modele bakabilir misiniz yada özellikleri yazabilir misiniz?
0
Raymond
(21.10.12)
bir kaç ay önce craigslist'ten 4 tane lenovo t41 sattım, tanesi 750 tl'ye :)

ama alınmaz diyebilirim net bir şekilde.
0
[silinmiş]
(21.10.12)
elimde ki bilgi maalesef sadece bu..bir de rengini biliyorum siyah..satan kişi abim olunca çok da sorgulayamıyorum..
0
🌸uzaktanbakancocuk
(21.10.12)
2 yıllık bilgisayara verilmez o kadar. sıfır i5'li bilgisayarlar 1200 zaten.
0
himmet dayi
(21.10.12)
fazla.
0
esenbogan
(21.10.12)
(4)

Futbolda 2 sarı kartın 1 kırmızı kart etmemesi durumu

vecna
Geçmiş tarihlerde bir oyuncunun aynı maç içinde kırmızı kart almadan ikiden fazla sarı kart alma durumu var mıydı? Sanki öyleymiş gibi hatırlıyorum örnek bir kural bulamadım. Kafamdan mı uydurdum acaba. Var mı "Evet o kural 1970'de değişti" gibi bir bilgisi olan?
Geçmiş tarihlerde bir oyuncunun aynı maç içinde kırmızı kart almadan ikiden fazla sarı kart alma durumu var mıydı? Sanki öyleymiş gibi hatırlıyorum örnek bir kural bulamadım. Kafamdan mı uydurdum acaba. Var mı "Evet o kural 1970'de değişti" gibi bir bilgisi olan?
0
vecna
(20.10.12)
şöyle bir şey var ama.. zaten ilk kart uygulaması 70 dünya kupasında başlamış;

www.ligtv.com.tr
0
orange coffee
(20.10.12)
hakemin biri yanlışlıkla 3. sarıyı göstermişti birine geçmişi yıllarda. 10 seneden fazla olmamıştır bu olalı. gerekçe olarak, karta yazdığım numara silinmiş falan demişti.

edit büdüt: hmm ben 3.den sonra kırmızı çıkardı diye hatırlıyordum ama yanlış kalmış demek ki aklımda. teşekkürler.
0
sizofren hayaller
(20.10.12)
bahsedilen olayin kahramani ali aydin futbolcu da victoria mendez. mac ise rize fb maciydi. tekrar edildi mac.
0
lorenzen
(20.10.12)
hocam üçüncü sarıyı göstermedi. İkinci sarıyı gösterip kırmızıyı unuttu. Adam oyunda kaldı. Maç iptal edildi. O maçta fenerbahçe ile rize 1-1 berabere kalmıştı. O yüzden itiraz etti fb ve haklı olarak maç tekrar edildi.
0
himmet dayi
(20.10.12)
(3)

Excel Sayı Olayı

bugunku antremanda goz dolduran futbolcu
Selamlar.Excel'de bir kutucuğa 16.11 yazıyorum, excel bunu otomatik olarak 16 kasım olarak değiştiriyor. hücreleri biçimlendir'den hücreyi sayı veya genel'e çevirdiğimde ise sayıyı 41299 olarak değiştiriyor. Nasıl halledebilirim bunu?
Selamlar.

Excel'de bir kutucuğa 16.11 yazıyorum, excel bunu otomatik olarak 16 kasım olarak değiştiriyor. hücreleri biçimlendir'den hücreyi sayı veya genel'e çevirdiğimde ise sayıyı 41299 olarak değiştiriyor.

Nasıl halledebilirim bunu?
0
bugunku antremanda goz dolduran futbolcu
(17.10.12)
'16.11

şeklinde yazın eğer matematik işlemde kullanmayacaksanız. Kullanacaksanız sayı olarak seçtikten sonra 16.11 yazın. Ama ondalıklı sayı olacaksa bu 16,11 olmalı.
0
himmet dayi
(17.10.12)
hücreleri "text(özel)" olarak biçimlendirirsen olur.
Tabii Önce boş hücreyi text olarak biçimlendir sonra 16.11 yaz

edit: text: türkçe excel'e "Özel" diye çevrilmiş.
0
gkn
(17.10.12)
sayıyı yazacağınız kutuyu tıklayın , o yukarıdaki seçenekler içerisinde text olanı seçin ve ilgili kutuya noktalı olarak yazın. anlatım terimsel değil kusura kalma.
0
morgaine gb
(17.10.12)
(20)

Porno filmlerdeki çok mu çok güzel kadın

ya ben lan neyse
bir kadın bu kadar güzel, bu kadar masum görünürken neden bu sıçtığımın pislik yolunu seçer lan? bi mantıklı bi şey söyleyin lan bi? valla aklım almıyor. ya çok safım ya da evet saf olur bak.
bir kadın bu kadar güzel, bu kadar masum görünürken neden bu sıçtığımın pislik yolunu seçer lan? bi mantıklı bi şey söyleyin lan bi? valla aklım almıyor. ya çok safım ya da evet saf olur bak.
0
ya ben lan neyse
(17.10.12)
Para, para, para.

kimse sırf güzel diye gidip bi kadına para vermeyeceğine göre...
0
himmet dayi
(17.10.12)
This Girl's Life (2003)
bak bakalım buna...
0
ne adrenerjik ne kolinerjik
(17.10.12)
iyi para getiren bi meslek. amerika'da güzel genç kızlar arasında çok yaygın. kendi ahlak değerlerinde çok yüz kızartacak, ayıplanacak bir şey olarak görülmemesi muhtemel. çoğu zaten gece klüplerinde tanımadığı insanlarla cinsel ilişki yaşayan bir nesil için porno çok ta garipsenecek bir olay değil.
0
japon askeri
(17.10.12)
neresi masu? orospunun teki işte.
0
baldur
(17.10.12)
masum görünüyor dedim. yani görüntüsünden bahsediyorum.

sasha grey.
0
🌸ya ben lan neyse
(17.10.12)
Bence o verdiğin örnek melek yüzlü, masum felan değil. En pornocusu o hatta.
0
Adram3lech_
(17.10.12)
neresi masum aq, gozlerindeki sinsiliğe baksana, ruhunda var orospuluk.
0
kyildirim
(17.10.12)
zevk alıyordur? o kadar kolay para ve şöhret getiren başka iş yoktur? siz kader kurbanı diye görüyorsunuz da hatunun hayat felsefesi budur belki?

sahsa grey de çok güzel değil yani, bi kayden kross, nicole aniston dururken.
0
zawisza
(17.10.12)
yalnız o verdiğin linkteki kız çok mu çok güzelse ben de kainat güzeliyim kardaş, onun pornocu olması senin bakış açına göre normal yani.
0
isildur
(17.10.12)
görüntüsü hiç de masum gelmedi, bakışlarından şehvet akıyor kadının.
0
r_u_h
(17.10.12)
sasha greyi beğeniyorum. kolay kolay kimsenin de ondan güzel olabileceğini sanmıyorum. ciddiyim dostlarım bu konuda. herhalde 16-35 aralığındaki kızlar arasında yüzde 1 lik dilime çok rahat girer. neyse bu zevk meselesi. ha tek bir filmini de izlemiş değilim. sanılmasın ki pornosunu izledim, çok iyi tokuşuyor, ondan beğeniyorum. pornocu olması da bana göre normal değil.

ek olarak hiçbir kadının sırf zevk için pornocu olacağına inanmıyorum. çok başka yolları var. en fazla teşhircidir, o da ruh hastalığıdır zaten. bana sanki "zevk için yapıyor" diyenler fantezi kuruyorlar gibi geliyor. ha varsa bu konuda teziniz buyurun seve seve dinlerim. inanırım da aklıma yatarsa.

masum derken de "görüntüsünden" bahsediyorum. masum olmadığının farkındayım.
0
🌸ya ben lan neyse
(17.10.12)
ben daha masum pornocuya denk gelmedim.
0
nemo problemo
(17.10.12)
şöyle panpa.

diyelim ki bir inancın yok ve sevişmeyi de seviyorsun. bunun yanında vücudunu da beğeniyorsun. insanların seni görüp ağızlarının bir karış açık kalmasından da çok hoşlanıyorsun.

sana diyorlar ki, gel bize hem seni dalyan gibi adamlarla hayvanca seviştirelim, bunu da bütün dünya görsün, üstüne de çuvalla para ve şöhret kazan.

seni bilmem de bok yolu değil, benim için olsa olsa el doradoya giden yol olur o.

sorun burada sasha greyin senin mutuluğun ve zevkin için çalıştığını ve bundan mutsuz olduğunu düşünmende. ama ne sen ne de başkası onun zihninin ucunda bile değilsiniz, kadın kendi uçkuruna göre yaşıyor. istediği adamla sevişip, istediği restoranda yemeğini yiyor, istediği yere tatile gidip, istemediği yerde bulunmamayı seçebiliyor.
0
mentuhotep
(17.10.12)
louis theroux in bi belgesel denebilcek arastirma sayilabilcek degisik tarzda bi programinin konusuydu bu.

onu seyredince hayatinda bir daha seyretmezsin muhtemelen.
0
serabetan
(17.10.12)
of be kardeşim. kadın güzel mi diye sormadım ki. kendimce örnek verdim.
0
🌸ya ben lan neyse
(17.10.12)
haci bu kadin 21 yasinda birakti o isleri oyuncu ve model oldu. wikipedia dan okunabilinir.. ismi yazilmis yukarda
0
bonaparte
(17.10.12)
dış görünüş ile insanları değerlendirmemek gerekiyor
0
efx
(17.10.12)
kesin bu durumun bilimsel bir arastirmasi teorisi felan yapilmistir arayip bulmak lazim net de. bin türlü ayri insan tipi var bu duruma gelmeye meyilli insan var, hayatta yapmam, ölürüm de yapmam diyen var, tabu olan kültürler var mesela bizim ya da bizim ki gibi olmayanlari var mesela amerika, almanya..
0
bonaparte
(17.10.12)
Verir kanka durduramazsın. Hele de gavursa asla.

Sasha Grey değil de nette ne hatunlar var bu işe bulaşan. Aklınızı alır. Geçen bir tane hatun gördüm, kedi gibi kıyamazsın ama meğersem kız nete haritasını, topografyasını salmış bile erotik poz işinden. Onların çıplaklığı algılayışı fekaket farklı.
0
faith no more
(18.10.12)
bu kadının çok daha masum ve güzel göründüğü fotoğraflar var. en şirret göründüğü fotoğrafı seçmişsin :)
0
saruwatari
(18.10.12)
(3)

Iphonu modem olarak kullanma

czn
Ps 3 onlıne oynamak ıstıyorum ancak evde modemım yok ama 4gb turkcell mobıl ınternetım var. Acaba fıfa 13 oynayabılırmıyım ıphonu modem olarak kullanırsam ?"
Ps 3 onlıne oynamak ıstıyorum ancak evde modemım yok ama 4gb turkcell mobıl ınternetım var. Acaba fıfa 13 oynayabılırmıyım ıphonu modem olarak kullanırsam ?"
0
czn
(17.10.12)
oynayabilirsin.. bunun için iphonenunda ayarlar-kişisel erişim noktasını aktif hale getirip bilgisyarından wi-fi yi açtığında iphonu görebileceksin.. kişisel erişim noktasında bir şifre tanımlıdır onu girerek bağlanabilirsin..
0
lapseti
(17.10.12)
hattın faturalıysa ve oyunu çok oynamayı planlıyorsan 4g muhtemelen yetmeyecek ve ay sonu faturanda pıtırcıklar göreceksin. Onun dışında Ayarlar -> Kişisel Erişim Noktası nı aç ve şifreyi gir sonra bağlantın kurulduğunda iphone ekranında mavi bir ışık yanacak.
0
Sskywalkeremre
(17.10.12)
İlla wi-fi ile bağlanmak zorunda değilsin USB ile de olur.
0
himmet dayi
(17.10.12)
(2)

Win 7 PC masaüstü araçları

ondkz
Pc'de masaütüne araçlar eklemek istiyorum. Hava durumu , haberler v.s gibi. neler tavsiye edersiniz ?
Pc'de masaütüne araçlar eklemek istiyorum. Hava durumu , haberler v.s gibi. neler tavsiye edersiniz ?
0
ondkz
(17.10.12)
RSS okuyucu var, ona takip etmek istediğin haber sitelerinin rss linklerini yazarsan güzel oluyor. onun dışından güzel bir araç yok. Zaten microsofft Win8'e daha çok önem vermek için bu araçlar olayını durdurdu. Artık geliştirilmiyor.
0
himmet dayi
(17.10.12)
RSS nasıl ekleniyor ?
0
🌸ondkz
(17.10.12)
(5)

Yayla Çorbası Yapacağım?

ete summer
tarifte yumurta yazıyor. bakkala gitmeye üşeniyorum. yumurtasız olmaz mı?tarife yapılan yorumlarda, ' daha önce yumurtasız yapıyordum..... ' tipi bişey söylendiğinden soruyorum.ek: yüksek maliyeti olmayan, 3-5 kalemlik malzemeyle hazırlanabilecek öğrenciye uygun yemek önerilerinizi de yazarsanız sev
tarifte yumurta yazıyor. bakkala gitmeye üşeniyorum. yumurtasız olmaz mı?
tarife yapılan yorumlarda, ' daha önce yumurtasız yapıyordum..... ' tipi bişey söylendiğinden soruyorum.



ek: yüksek maliyeti olmayan, 3-5 kalemlik malzemeyle hazırlanabilecek öğrenciye uygun yemek önerilerinizi de yazarsanız sevinirim.
0
ete summer
(17.10.12)
Yayla çorbasını knorr'dan hazır al bence daha güzel olur. İçine de kaynarken yarım kaşık salça ekleyip bol bol karıştırırsan çok daha lezzetli oluyor.

Maliyeti düşük en kolay yemekler kızartma ve makarnadır. Pilav yapabilirsiniz, oldukça kolaydır zaten.

Her türlü sebze yemeğini yapabilirsiniz. Zaten sebze yemeklerinin yapılışı genelde aynıdır. Soğanu kavur, sebzeleri doğra içine at, 10 dakika yağda pişir, sonra üzeri kapanacak kadar suyu bas, pişmeye bırak.

Yok aga uğraşamam daha basit olsun dersen çeşit çeşit omlet yapabilirsin. Biberli omlet çok güzel olur. Patateslisi bir harika.
0
himmet dayi
(17.10.12)
yumurtasız olmaz diye bişiy yok, ama olsa iyi.

maliyeti düşük yemekler herhalde sebzelerdir. kabak, patlıcan patates, ıspanak, kereviz, karnıbahar, lahana vb. bunların tümü benzer şekilde yapılır, soğan domates yağda kavurulup sebze de doğrandıktan sonra suyu tuzu istenirse baharatı ekleyip pişirebilirsiniz. ıspanak ve kabakta azıcık pirinç güzel olur, kabakta ayrıca dereotu çok yakışır.

çorba, sebze, makarna-pilav hepsi de öğrenciye uyar. yayladan başka tarhana, şehriye, mercimek çorbaları da yapılabilir. salata ve/ya yoğurt da eklerseniz beslenme işi hallolur. arada et, sık sık balık yiyebilirsiniz. balık da hem ekonomik, hem pratiktir. yapılması diğer yemeklerden uzun sürmez, salatayla yersiniz. tavuklar aslında tavuk olmadığından, ekonomik de gelse yememeye çalışın.
0
tedirginlik hucresi
(17.10.12)
1 adet havuç
1 adet soğan
1 adet patates
varsa 1 adet kırmızı biber (kapya biber dediklerinden)
3/1 paket kırmızı mercimek
1 litre su
tuz,
zevkine göre baharatlar, karabiber, kimyon vs (bugün biri zerdeçal koyduğunu söyledi mesela)

hepsini ayna anda koy kaynasın. düdüklün varsa hele 10 dakkada hazır,
eğer blender gibi bişey varsa daha kolay olur yoksa iyice haşlandıysa çatalla bile ezilir, iyice ezip püre haline getir. al sana süper ve ucuz çorba. istersen servis yaparken üstüne yağ yakıp kırmızı pul/toz biberle ondan azcık gezdir.

üstelik durdukça katılaştığından her seferinde üstüne su ilave ederek ısıtman gerekeceğinden bereketli de oluyor.
0
halanne
(17.10.12)
bir öğrenci çorbası daha:
1 adet soğan
3 bardak yeşil mercimek
2 bardak marketlerde paket halinde satılan ev makarnası

bi soğanı yağda kavur. yeşil mercimekleri de ekleyip biraz daha kavur. varsa az salça güzel olur. üstüne bol su ilave et, baharat koy, tuz, karabiber pul biber vs. kaynayınca makarnayı koy. mercimekler yumuşayıncaya kadar pişir. suyu az gelirse sıcak su ilave et. ben bunu çorba gibi değil, suyunu az koyup yemek gibi yapıyorum. istersen rendelenmiş havuç da koyabilirsin.

domates çorbası:
marketlerde meyve suyu gibi satılan domates suları var. çok az domates-biber salçasını az yağda kavurup, domates suyunu koy. içine bol karabiber, tuz (domates suyu tuzlu olabilir, kontrol et) kırmızı pul biber. kaynat. üstüne kaşar rendeler. al sana mis gibi domates çorbası.
0
halanne
(17.10.12)
ek: kış geldiğine göre güzel güzel kurufasulye, nohut yemekleri de yapabilirsiniz. bunları da haşladıktan sonra, soğan-domates/salça ile pişirebilirsiniz. bazı sebze yemeklerine de yeşil mercimek, nohut koyarak lezzetini ve faidesini arttırabilirsiniz.
0
tedirginlik hucresi
(17.10.12)
(9)

hayıııırrrrr kendime mi aşık oldum homoseksüel mi oldum yoksa

based on a true story
sevgili duyurucular aman derdime bir çare!bir süredir takıldığım elizabeth'e aşık oluyorum sanırım. benden karşılık beklemiyor, dırdırıyla kafa açmıyor.ama erkek olduğumu düşünürsek, e bu olayın da kendinden hoşlanma olduğunu varsayarsak, korkunç bi gerçekle yüzleşmez miyiz ay balam:erkek erkeğe!!!!
sevgili duyurucular aman derdime bir çare!

bir süredir takıldığım elizabeth'e aşık oluyorum sanırım. benden karşılık beklemiyor, dırdırıyla kafa açmıyor.

ama erkek olduğumu düşünürsek, e bu olayın da kendinden hoşlanma olduğunu varsayarsak, korkunç bi gerçekle yüzleşmez miyiz ay balam:

erkek erkeğe!!!!

lütfen derdime bi çare, ohhh elizabeth...
0
based on a true story
(16.10.12)
himmet dayi
(16.10.12)
okumadım ama, arkadaşlar dalga geçebilirsiniz ama özel mesajdan litfeeen. şurada derdime bir çare, siz değerli olgun insanlardan güzide fikirler bekliyorum. litfeen, tişikkirler.
0
🌸based on a true story
(16.10.12)
yons
(16.10.12)
kuyruklu kedi, çok yalnız hissediyorum kendimi. sevgilimden ayrıldım depresyonda olabilirm. başımı göğsüne koyup uzun uzun ağlayabileceğim, beni teselli edecek bi kız bayana ihtiyacım var sanırım. hayır çok yakışıklı, ortamlarda kızların ağzının suyunu akıtan bir mizaca sahibim ama bir türlü atamadım şu üzüntüyü üzerimden.
0
🌸based on a true story
(16.10.12)
(bkz: narsisizm)
0
sizofren hayaller
(16.10.12)
yuzyillardir uyuyan dramatik prens
(16.10.12)
okumadim ama ibnenin onde gideni gibisin.
0
osuruklu
(16.10.12)
okumadım ama, @osuruklu sen ciddi misin kardeşim. nabıcam ben yhaa :(
0
🌸based on a true story
(16.10.12)
aramıza hoşgeldin hocam. :))
0
c1b2k3
(16.10.12)
(6)

kredi kartı olmadan internetten nasıl alışveriş yapabilirim?

eternal_soul
kredi kartı olayına bulaşmak istemiyorum. paypal hesabı açsam, oraya kredi kartı kullanmadan para aktarabilir miyim? veya daha değişik yöntemler mevcut mu?
kredi kartı olayına bulaşmak istemiyorum. paypal hesabı açsam, oraya kredi kartı kullanmadan para aktarabilir miyim? veya daha değişik yöntemler mevcut mu?
0
eternal_soul
(16.10.12)
Havale-EFT, kapıda ödeme seçeneği olan bir çok site var.
0
mylord
(16.10.12)
bankamatik kartıyla da alışveriş mümkün ya da sanal kart oluşturabilirsin o ad güvenlidir.
0
hadibeoradan
(16.10.12)
PayPal'a kredi kartı olmadan para aktarılmıyor. Hatta paypall sistemi şöyle: kredi kartı tanımlıyorsun bir yerden paypal ile alışveriş yaptığında paypal senin karttan çekip oraya ödüyor. Yani önce paypal'a para aktarma falan diye bir durum yok.
0
himmet dayi
(16.10.12)
"kapıda ödeme"nin bedeli 5 lira!
0
Aylinur
(16.10.12)
kapıda ödeme seçeneği, ebay'da yok sanırım :)
0
🌸eternal_soul
(16.10.12)
ne alacaksan başkası alsın senin yerine.ona elden ver.olma mı.
0
keller
(16.10.12)
(2)

kulaklik

la femme de turc
simdi iphonenumun kulakligi bozuldu. nerden alabilirim yenisini? baktim bir kac yerde ama satmiyoruz biz dediler satilan yer de bulamadim kalakaldim bende kulakliksiz hayat cok zor anladim bunu.
simdi iphonenumun kulakligi bozuldu. nerden alabilirim yenisini? baktim bir kac yerde ama satmiyoruz biz dediler satilan yer de bulamadim kalakaldim bende kulakliksiz hayat cok zor anladim bunu.
0
la femme de turc
(16.10.12)
internetten alabilirsin veya teknosa gibi marketlerde.
0
disfircasiyimben
(16.10.12)
hepsiburada.com'da ucuz. normalde 80 tl orda 50 tl.

edit: bu arada iphone kulaklıkları standart girişli. Yani illa iphone olması gerekmez. Daha ucuza daha güzel kulaklık da alabilirsin. Yok ben kumandasını kullanıyorum dersen o zaman hepsiburada.
0
himmet dayi
(16.10.12)
(6)

PayPal ile ödeme

eksi sozluk e bir daha geldim
Selamlar,Bir ürün için numune siparişi verdim fakat ödemeyi PayPal üzerinden yapmam istendi. istenen adres de örneğin [email protected] için de olsa banka hesabı vermeyip PayPal ödeme istemek normal midir? Böyle mail adresi kullanan adamdan sakatlık çıkması ihtimali normalden yüksek midir?Hürmetl
Selamlar,

Bir ürün için numune siparişi verdim fakat ödemeyi PayPal üzerinden yapmam istendi. istenen adres de örneğin [email protected].

Numune için de olsa banka hesabı vermeyip PayPal ödeme istemek normal midir? Böyle mail adresi kullanan adamdan sakatlık çıkması ihtimali normalden yüksek midir?

Hürmetler.
0
eksi sozluk e bir daha geldim
(16.10.12)
Meblağ çok yüksekse yollama PayPal ile. Havale ile yollarım adına de. Havale masrafı önemli değil de. PTT ile yollarım de. Ama PayPal deme.
0
himmet dayi
(16.10.12)
Pek yüksek değil.

Neden ki?
0
🌸eksi sozluk e bir daha geldim
(16.10.12)
satıcıya güveniyorsan gönderebilirsin bir problem olmaz. ben çinden paypal'le çok ürün getirttim.
0
hadibeoradan
(16.10.12)
Bir şahısa gönderirsen paranı, elinde belge olur. Havale yaparsan mesela açıklama kısmına "numune siparişi bedelidir" diye yazarsın. Sonra dolandırmaya kalkarsa seni o parayı seve seve geri vermek zorunda bırakabilirsin.

Ben paypal ile alışveriş yapmam demiyorum. Yaptım daha önce de zaten. Ama güvenmiyorsan yapma.
0
himmet dayi
(16.10.12)
Adamı tanımıyorum.

Ama zaten düşündüm de, ikiyüz dolarres için gidip uğraştığıma değmeyecek. Rahat rahat gönderiyorum, ürünü de beklemiyorum. Gelirse süpriz olacak benim için.

Teşekkürler
0
🌸eksi sozluk e bir daha geldim
(16.10.12)
Gençler ürünler geldi, haberiniz ola.
0
🌸eksi sozluk e bir daha geldim
(09.11.12)
(4)

bir kadının askerlik ile ilgili görüşü

gaius
facebook da arkadaş listemde olan bir bağyan arkadaş mustafa kemal in ben size taarruzu değil ölmeyi emrediyorum sözünü bir fotoğraf üzerinde paylaşmış.bunu yakın bir zamanda paylaşmamış ama sanırım bir onun üzerinde kayıp verilen bir çatışma üzerine paylaşmış.nasıl değerlendirmeli?teşekkürler.edit:
facebook da arkadaş listemde olan bir bağyan arkadaş mustafa kemal in ben size taarruzu değil ölmeyi emrediyorum sözünü bir fotoğraf üzerinde paylaşmış.bunu yakın bir zamanda paylaşmamış ama sanırım bir onun üzerinde kayıp verilen bir çatışma üzerine paylaşmış.nasıl değerlendirmeli?teşekkürler.
edit:burada yargıladığım söz değil sözün saçmalığı bir yana hayatında askere gitmeyecek birisinin başkalarının ölümüyle ilgili bir sözü böyle rahatça sarfedebilmesi.
0
gaius
(16.10.12)
çok garip bir soru, ne yandan bakıyorsanız o yana göre değerlendirin işte. çok kıytırık, popülist bir söylem içinde saçmalamış kendisi bence. tekrar düşündüm de, bayağı gerizekalı bir durum ölen askerin ardından daha fazlasını bekleyen milliyetçilik de bir ayrı oluyor.
0
hewit
(16.10.12)
Saçmalık. Dünyada hiçbir şey insan hayatından daha değerli olamaz. Hele hele saçma sapan politik sebepler yüzünden insanların birbirini öldürmesi kabul edilemez.
0
himmet dayi
(16.10.12)
sözün saçmalığı diye bir şey söylemeniz, çanakkale savaşı ve o sözün söylendiği durum ve o sözün devamı hakkında bir şey bilmediğinizi ortaya koyuyor.

o kadın bildiğimiz düz bir insan. sıradan milyonlarca kişiden biri. yapılacak bir şey yok.
0
efrasiyab87
(16.10.12)
çanakkale savaşında 3 büyük dedemi birden kaybetmiş birisi olarak hiç dokunmuyor bu söz. belirtmek istedim.
0
insomni4c
(20.08.13)
(16)

Hangi Sigarayı İçiyorsunuz?

hedonistbeyin
Duyuru ahalisi anket falan değil merak sadece. Hangi sigarayı içiyorsunuz. Ben mesela parliament içiyorum.
Duyuru ahalisi anket falan değil merak sadece. Hangi sigarayı içiyorsunuz. Ben mesela parliament içiyorum.
0
hedonistbeyin
(16.10.12)
chasingthedragon
(16.10.12)
winston superlight
0
mega idea
(16.10.12)
İlk Winston Box ile başladım (Kırmızı) sonra Muratti ile devam ettim. 2 ay kadar bıraktım. Marlboro ile tekrar başladım (Kırmızı) 1 yıl kadar içtim. 2008'de bıraktım. yaklaşık 4.5 yıldır içmiyorum.
0
himmet dayi
(16.10.12)
parliemen'de bıraktım 25 gündür içmiyorum.
0
memnun1
(16.10.12)
sarma tütün içerdim kullansam
0
para var huzur yok
(16.10.12)
oha camel softçu yok mu lan. ben sigarayı bıraktıktan sonra çok bozdu hacı.

uzun süre camel soft içtim ben.
0
bugunku antremanda goz dolduran futbolcu
(16.10.12)
evvela winston soft (6 yıl)
sonra camel soft (4 yıl)
bir dönem sarma tütün (1 yıl)
şimdi uzun parliament (2 ay)
0
berhudar ol evladim
(16.10.12)
winston box.
0
9kuyruklukedi
(16.10.12)
camel soft. bazen box, soft paket çantaya tütün dökülmesine sebep oluyor, sinir oluyorum.
0
hypathia
(16.10.12)
muratti
0
holy diver
(16.10.12)
parliament içiyordum, 9.5 lira olması üzerine sikerler deyip tütüne geçtim.
acaip mutlu ve keyifliyim.
0
berhudar ol evladim
(03.03.13)
winston light. ama pahalı artık :(
0
devilred
(03.03.13)
bügüne kadar winston box.bugünden itibaren adıyaman tütünlü hazır sarma sigarasından aldım. alışırsam eğer buna devam
0
memetooo
(03.03.13)
marlboro red click
0
GibsonRules
(03.03.13)
ekseriya tütün (adıyaman bulam)
arada bir paket (camel deep blue)
0
berhudar ol evladim
(25.05.15)
kısa winston light ya da sarı old holborn.
0
new day new life
(25.05.15)
(1)

Bu efekti nasıl yaparım?

derectus
Ekteki resimde logonun bir gölgesi mevcut. göze hoş geliyor. o şekilde gölgelendirme yapabileceğim küçük bir programcık vs bilen var mı?
Ekteki resimde logonun bir gölgesi mevcut. göze hoş geliyor. o şekilde gölgelendirme yapabileceğim küçük bir programcık vs bilen var mı?
0
derectus
(16.10.12)
En kolay PowerPoint2007 ya da üstü ile yaparsın (Office PP). Resmi slaytın üzerine atarsın orda resim efektleri var. İstediğini seçip PrtSc ile ekran görüntüsünü alır Paint'e yapıştırırsın.

Olmadı Photoshop ile yaparsın. Küçük program var mı bilmiyorum. Nasıl yaparsın:

www.bascek.com
0
himmet dayi
(16.10.12)
(3)

hasta olmak üzereyim

lionel andres
kendimi halsiz hissediyorum ve soğuk su vs. içmememe rağmen boğazım acıyor. beni iyileştirin çabuk, perşembe günü baklavasına maçım var. durum vahim :/
kendimi halsiz hissediyorum ve soğuk su vs. içmememe rağmen boğazım acıyor. beni iyileştirin çabuk, perşembe günü baklavasına maçım var. durum vahim :/
0
lionel andres
(16.10.12)
eczaneden bir umca alın bence, böyle durumlarda iyi geliyor.

(bkz: umca)
0
o degil dee
(16.10.12)
bu akşam bir 35'lik rakıyı yanında bol limonlu mezeler eşliğinde (deniz börülcesi vs.) götürüp hemen çakır kafayla yatağa geçmek ve sabaha kadar terlemek.
0
mega idea
(16.10.12)
sabaha kadar terlemek için 35'lik rakı içmene gerek yok. Eczaneden TheraFlu alacaksın, 6 saatte bir, bir kapsül içeceksin. Çok terletir ama iyi gelir.
0
himmet dayi
(16.10.12)
(9)

deri kayışlı klasik saat tavsiyesi

all girls dream
ekte resimleri olan saatleri begendim ama bütce meselesi su an alamam. bu tarzda sade, sık ve klasik saat onerebilir misiniz?
ekte resimleri olan saatleri begendim ama bütce meselesi su an alamam. bu tarzda sade, sık ve klasik saat onerebilir misiniz?
0
all girls dream
(14.10.12)
www.fossil.com

bundan var bende. fossil'in guzel deri kayisli saatleri var, bakmanizi tavsiye ederim.
0
rebio
(14.10.12)
armanilere bak daha şekil durur
0
slash01
(14.10.12)
rebio+1
0
esinikaybetmiscorap
(14.10.12)
hislon bakabilirsiniz

www.hislon.com.tr
0
vadidekikaktus
(14.10.12)
pek bütçen yoksa www.asos.com 'dan saatler bölümünden bişiler bakabilirsin. düşük kaliteli ama şık görünen ürünler var.

(fossil, armani vs. ler 500 liradan kapıyı açtığı için alternatif koyayım dedim)
0
kameramotor
(14.10.12)
Esprit veya Fossil
0
Sourlimes
(14.10.12)
www.konyalisaat.com.tr

Esprit ES102831002

Bunun gri olanı da var o da ES102831003

burdaki fiyata bakma daha ucuza da bulabilirsin.
0
himmet dayi
(14.10.12)
forum.saatforumu.com

linkte beğeneceğin bir saat incelemesi var. fiyatı yine seni aşarsa eğer gittigidiyor.com'dan falan eski saatlere bakman lazım.
0
nickimin hakkini veremedim
(14.10.12)
jacques lemans
0
girl in a coma
(14.10.12)
(5)

Avea Tarife Değişikliği

djarwi
Geçen yaz faturasız olan Avea hattımı, faturalıya çevirdim ve Yeni Yıl Tarifesini seçtim. Bir yılı geçti ve benim ödediğim en düşük fatura tutarı 47lira oldu. 2-3kere 150 lirayı da buldu.Bu durum canımı çok sıkmaya başladı artık(hem dakikalar yetmiyor hem de yüklü fatura ödüyorum, dakikalar bittikte
Geçen yaz faturasız olan Avea hattımı, faturalıya çevirdim ve Yeni Yıl Tarifesini seçtim. Bir yılı geçti ve benim ödediğim en düşük fatura tutarı 47lira oldu. 2-3kere 150 lirayı da buldu.
Bu durum canımı çok sıkmaya başladı artık(hem dakikalar yetmiyor hem de yüklü fatura ödüyorum, dakikalar bittikten sonra neredeyse hiç arama yapmamama rağmen). Tarifemi değiştirmek istiyorum.
Sitelerinden inceledim; ama karar veremedim ve sıkıldım. Bir de burda sormak istedim.

Sadece Avea'ya doğru olsa da olur; ama bol bol dakika olsun. Sürekli mesajlaşan biri değilim; sadece 200-300 sms olsa da yeter.

Eğer hem sms'i olan hem de bol dakikası olan bir tarife varsa 50 liraya kadar verebilirim aylık.
Eğer sms'i yoksa tarifenin, sms paketi+tarifenin aylık ücreti en fazla 50 lira olsun yine.

Dediğim gibi "her yöne" olmasına ihtiyacım yok. Önerileriniz varsa, paylaşırsanız sevinirim.
0
djarwi
(14.10.12)
avea'dan koşarak uzaklaşın bence.
0
9kuyruklukedi
(14.10.12)
bence de, vodafone dururken diğer operatörleri neden kullanırlar anlamış değilim zaten.
0
godless frog
(14.10.12)
avea 19luk tarife var bende. faturalısı da çıkmıştı sanırım bunun. tahattüt vermediyseniz buna geçin.

her yöne : 500 dk 1000sms 1gb internet
0
raskolnikov2
(14.10.12)
heryöne 1500 dk - 40 tl: www.avea.com.tr

üstüne isterseniz: 500 sms + 500 mb internet 10 tl

üst sınır 50 tl olan bir kişi için gayet yeterli gibi duruyor.

kendim ise bal 500 tarifesini kulanıyorum faturasız: 500 dk + 500 sms + 500 mb bu da 30 tl.
0
yaseka
(14.10.12)
Ben neden vodafone dururken avea kullandığımı anlatayım:

Avea'da şu anda kullandığım tarife:

500 dk her yöne + 2000 sms her yöne + Sınırsız internet (2GB AKK'li)

fiyat: 30TL

Vodafone'un en yakın tarifesi:

1000 dk + 1000 sms + 1GB internet (1GB sonrası faturaya yansır)

fiyat: 55TL

Ayrıca avea'nın 3G'si yaklaşık 7 MBit, İzmir'in göbeğinde 3 farklı noktada Turkcell ile kapıştırdım 3'ünde de tokatladı.
0
himmet dayi
(14.10.12)
(5)

ilk dönem sonunda yatay geçiş kabul eden üniversite ?

soljenitsin
1.dönemi bitirdikten sonra yatay geçiş kabul eden üni var mı bildiğiniz ?
1.dönemi bitirdikten sonra yatay geçiş kabul eden üni var mı bildiğiniz ?
0
soljenitsin
(13.10.12)
esogü
0
himmet dayi
(13.10.12)
istanbul veya ankarada var mı peki ??
0
🌸soljenitsin
(13.10.12)
esogü yü bilemem ama belli başlı hiçbir üniversite kabul etmez. en az 3. dönem olman şartı getirirler, yani 2. sınıfın başında olman gerekir.
0
nurigagarin
(13.10.12)
bölüme bağlı; yani her bölümün kendi insiyatifinde diye biliyorum ben.
yatay geçiş yapmak istediğiniz bölümü arayıp, ara dönemde geçiş kabul edip etmediklerini sorun.
genelde ara dönemdeki yatay geçişler 2. sınıfın 1. dönemi sonunda olurdu.
bölüm kontenjanına vs. bağlı olarak, boğaziçi ve odtü gibi üniversiteler de bu şekilde kabul edebiliyorlardı birkaç yıl önce.

ama 1. sınıf 1. dönem sonu hakkında bir fikrim yok. o nedenle ısrarla bölümleri arayınız.
0
fauxhumanitas
(13.10.12)
Tüm üniversitelerin yönetmeliklerini okumuş arkadaşlar var sanırım. İlk dönem bitiminde esogü'ye geçen arkadaşım da beni kandırdı heralde. Dur bir arayayım da kızayım o zaman.
0
himmet dayi
(13.10.12)
(6)

Modem alacağım

wildkiller
Merhaba,modem seçmeye çalışıyorum ancak karar tam olarak karar veremedim. sizce hangisi daha iyidir?airties 5452 http://www.vatanbilgisayar.com/airties-air-5452-air-5452-300mbps-dual-bant-kablosuz-n-adsl2+-4-port-modem/productdetails.aspx?I_ID=53155linksys x3000 http://www.vatanbilgisayar.com/linksy
Merhaba,

modem seçmeye çalışıyorum ancak karar tam olarak karar veremedim. sizce hangisi daha iyidir?

airties 5452 www.vatanbilgisayar.com

linksys x3000 www.vatanbilgisayar.com
0
wildkiller
(13.10.12)
benim airties'a sempatim var. ne kadar farklı olabilir ki bir modem?
0
9kuyruklukedi
(13.10.12)
Airties çok bilinen bir marka, ben olsa airties alırdım.
0
himmet dayi
(13.10.12)
airties i alırsan farklı iki yayın ağın olur birisi 2.4 ghz diğeri 5 ghz ve evinde başka cihazlarını bağlayıp rahatlıkla yönetebilirsin, tavsiyem airties.
0
nurigagarin
(13.10.12)
ayrıca airties çok bilinen bir marka ama linksys zaten cisco nun çatısı altında ve dünya pazarının çok büyük bir kısmı cisco nun elinde, bu modemlerde birbiriyle pek kıyaslanacak tarzda değiller, airties in bu modeli linkys in bu modeline göre daha kullanışlı.
0
nurigagarin
(13.10.12)
hiçbişey bilmiyosunuz ya. linksys gigabit ethernet airties değil. azıcık okuyun.
0
dramadi
(13.10.12)
cisco-linksys dururken airties'a bilinen marka dediniz ya yuh diyorum. dünya çapında network solution konusunda ün yapmış cisco yu ezip geçtiniz.

@himmet dayi 7 nota var kaç beste yapılabilir ki demek gibi bir şey bu.

@nurigagarin 5 ghz 2.4 ghz aynı anda yayın yapılamıyor ne yazık ki. dual banda geçirdiğinde (5ghz) 2.4 ghz cihazlar sözkonusu bağlantıdan yararlanamıyor. ayrıca kullandığım ve kısa zamanda kullanacağım hiçbir cihaz 5ghz desteklemiyor olacak hiçbir işe yaramayacak yani.

ne konuda airties'ın daha kullanışlı olduğunu düşünüyorsunuz?
0
🌸wildkiller
(13.10.12)
(2)

Yedek Subaylık Sınavı Sorusu

whatthe
Selam arkadaşlar,Aralık celbi ile kısa dönem/yedek subay olarak askere gitmeye karar verdim. An itibariyle iki sorum var:1- İstanbul Üniv. de göstermelik master yapıyorum. Okulun kaydımı silmesi falan umrumda değil. Fakat 2014'e kadar tecilliyim. Bu durumda tecil bozdurma işlemini nasıl yapıyorum?
Selam arkadaşlar,
Aralık celbi ile kısa dönem/yedek subay olarak askere gitmeye karar verdim. An itibariyle iki sorum var:
1- İstanbul Üniv. de göstermelik master yapıyorum. Okulun kaydımı silmesi falan umrumda değil. Fakat 2014'e kadar tecilliyim. Bu durumda tecil bozdurma işlemini nasıl yapıyorum? Okuldan mı, askerlik şubesinden mi?
2- Ailem Ankara'da, ben ise İstanbul'dayım. Son 15 gün Ankara'da olacağım. Dolayısıyla yedek subaylık sınavına Ankara'da girmek istiyorum. Başvurumu Ankara'dan mı yapmak zorundayım? Yoksa İstanbul'da askerlik başvurumu yapıp, sınava Ankara'da girmek istiyorum diyebiliyor muyum?
Not: Kütük Van'da. İkametgah Üsküdar'da.
Şimdiden cevap verenlere, cevap veremeyenlere ama yine de düşünenlere, ya da cevabı bir bilene sorup buraya yazanlara teşekkürler.
0
whatthe
(13.10.12)
1- Tecil bozdurma işlemini askerlik şubesinden yaptıracaksın. Oraya git orda yardımcı olurlar zaten.
2- Tecil bozdurma işlemi için gittiğin şubenin önemi yok. Ancak sınava Ankara'da girmek istiyorsan Kasım ayının başında sevk belgesini almak için Ankara'daki askerlik şubesine gideceksin. İstanbul'daki askerlik şubesine gidip ben Ankara'da sınava girmek istiyorum dersen olmaz. Onlar sadece kendi bölgesindeki sınav merkezlerine sevk ederler.
0
himmet dayi
(13.10.12)
okulla ilişiğinizi kesmeden, yani kaydı dondurup ya da sildirmeden gidemezsiniz. master'da tecil değil sevk tehiri, yani ertelemesi yapılır, bunu da kafanıza göre yapamazsınız, o belgeyi okulun askerlik şubesine göndermesi lazım, öyle elle falan olmuyor yani. öğrenci işleriyle görüşün onlar bu konuda daha bilgililer.
0
faideli bilgiler
(13.10.12)
(9)

IPhone 5 simfree mi?

neira
apple store'da satılıyor mu simfree olarak? satılıyorsa fiyatını biliyor musunuz? teşekkürler.
apple store'da satılıyor mu simfree olarak? satılıyorsa fiyatını biliyor musunuz? teşekkürler.
0
neira
(13.10.12)
650 dolardi amerikada. 16gb.
750
850 diye gidiyor 32 ve 64 gblar.
0
bohr atom modeli
(13.10.12)
Hangi ulke?
0
crown
(13.10.12)
abd
16 gb olanı 650 dolar mı? öhünüzmüş yani. apple storeda dimi bu?
yabi de şey nano simli oluyomuş bunlar trde var mı ki bu nano simden?
0
🌸neira
(13.10.12)
abd'de şu an sim free yok diye biliyorum.
0
buyuyup buyuk adam olacaktim
(13.10.12)
Türkiye'de nano sim var. Avea ve Turkcell ilk geçenlerden. Şu an Vodafone'da var mı bilmiyorum ama tahminen vardır. Yoska da gelir.
0
himmet dayi
(13.10.12)
o fiyatlara bir de tax ekle. ama sanırım apple store larda pek bulunmuyor. sprint ve verizon da sim free satıyor.
0
lehim ve havya ile mikrocip yapan adam
(13.10.12)
nanoyu çözdük tax olayı da yok tek öğrenmek istediğim amerikada simfree satılıyor olup olmadığı
0
🌸neira
(13.10.12)
verizon (cdma) modeli sim kart yuvalı ve gsm unlocked şeklinde geliyor. tüm dünyada kullanılabilir
0
lehim ve havya ile mikrocip yapan adam
(13.10.12)
650 dolara satılanlar simfree. apple store'da vardır muhakkak.
0
himmet dayi
(13.10.12)
(4)

bunlar neyin kafasını yaşıyorlar?

tuzlanmis sekersever
Evet,bunlar.http://www.youtube.com/watch?v=AZmtW5cVwrc&list=UUo7LoQDYoXKL6RtoCmue3HA&index=10&feature=plcp
Evet,bunlar.

www.youtube.com
0
tuzlanmis sekersever
(13.10.12)
elde tespih rap söylemeye çalışan arada derede kalmış tipler. yazık
0
zenigt
(13.10.12)
eğitimleri, paraları, parlak bir gelecekleri yok. ne yapsınlar ki? mutlu olma, hayata tutunma, kendini önemseme önemsetme çabası bu. amatör modern arabesk rap diyebiliriz yaptıklarına.
0
9kuyruklukedi
(13.10.12)
böyle bir konuda insanları niye yargılarsınız ki?

bunu yapmaktan hoşlanıyor, iyi yaptığını düşünüyor ve düşüncesini başkalarıyla paylaşmak istiyor diye yadırgamak mı lazım illa? farklı olana niye öcü gibi bakıyor insanlar. "neyin kafası?" kendi kafasını, kendi hayatını yaşıyor insanlar. size ne oluyor onu anlamıyorum.
0
himmet dayi
(13.10.12)
kader mahkumu
0
cetoxim
(13.10.12)
(6)

torrent hız sorunu

noluyo yaa
gençler geçen haftaya kadar bir sorun yoktu, ne olduysa birkaç gün önce oldu. 4-5 megabaytla indirirken birden 200 250kb görünce şükreder oldum. problem ne bir türlü çözemiyorum. bi yardım eden çıkar mı vallahi?internet sağlayıcım superonline.
gençler geçen haftaya kadar bir sorun yoktu, ne olduysa birkaç gün önce oldu. 4-5 megabaytla indirirken birden 200 250kb görünce şükreder oldum. problem ne bir türlü çözemiyorum. bi yardım eden çıkar mı vallahi?

internet sağlayıcım superonline.
0
noluyo yaa
(13.10.12)
Adil kullanım kotası var ya,kotanı doldurunca hızın büyük ölçüde düşüyor.Benim 50 gb'tan sonra 20 den 5 e düşüyor hızım,bu da torrentimi etkiliyor tabiki
0
birbilsem
(13.10.12)
@birbilsem, abi şu an speedtestte hız 66 mbit gözüküyor. kotayı aşmış olma ihtimalim de yok henüz bu ay..
0
🌸noluyo yaa
(13.10.12)
o zaman benden bu kadar:) diğer arkadaşlar bilir belki sorunun cevabını
0
birbilsem
(13.10.12)
Bana da olmuştu bir kere aynısı 7000 seeder'ı olan dosya 300'le falan iniyordu. İnternetim 20MBit, genelde 2.5 MB/sn ile indiriyorum. Arada oluyor öyle diyebilirim.
0
himmet dayi
(13.10.12)
şööyle birşey deneyebilirsin; internet download manager ile bir dosya indir bakalım maksimum kaç ile indirecek. eğer idm ile 4 5 mb hızla indiriyorsa torrent programını değiştir veya temiz kurulum yap. yok idm ile de 200 250 diyorsa modemi kontrol et.
0
cetoxim
(13.10.12)
sanırım bu so'ın biz müşterilere attığı son kazık oluyo. şöyle ki; ben de aynı sorunu yaşıyorum. private trackerlardan download yaptığım için seeder ve leecher ile alakalı bi' sorun olması ihtimalini eledim direkt.(tabi yine de farklı farklı dosyalar ve sunucular denedim) port açtım olmadı, ayarları yüksek verim alabilecek şekilde düzenledim olmadı (utorrent kullanıyorum). sonra modem değiştirdim olmadı. herşeyi deneyince geriye servis sağlayıcısından kaynaklı sorun olma ihtimali kaldı tabi. onu da test etmek için yan dairenin ttnet'inden bağlanıp internete aynı dosyayı yüksek hızla indirebildiğimi gördüm :) bütün superonline kullanıcılarında var mı diye aynı torrenti başka superonline hatta denedim; yine yüksek hız :) müşteri hizmetlerini aradım ve bütün bu saydıklarımı operatöre de anlattım. aldığım cevap ''anlıyorum ama ona bakamıyoruz''. yani anlayacağın superonline böyle bi' yaptırım uygulamaya başlamış ve yavaş yavaş yayılacak muhtemelen.
0
egoist dusler
(15.10.12)
(8)

iphone 4s de 3g yi nasıl kapatcaz

slap
ayarlar da kapatma kısmı yok ve hayvan gibi şarj yiyio. istediğim zaman nasıl edge e geçicem ?
ayarlar da kapatma kısmı yok ve hayvan gibi şarj yiyio. istediğim zaman nasıl edge e geçicem ?
0
slap
(13.10.12)
işletim sistemi versiyonu ne?
0
dereotu
(13.10.12)
5.0.1 eğer sürümden kaynaklanıyosa bunu halledebilecek indirebileceğim bir program var mıdır? ios 6 ya geçmek istemiyorum çünkü
0
🌸slap
(13.10.12)
Ben de 4s ve 5.0.1 sürümünü kullanıyorum ve 3g kapatılıyor. Ayarlar genel ağ 3g kapa
0
Eureka
(13.10.12)
işte benimkinde 3g kapa diye bişey yok :S
0
🌸slap
(13.10.12)
ios 6 yoksa jailbreak+sbsettings.
0
4530 merkez
(13.10.12)
Ayarlar/Ağ menüsüne gelince bir ekran görüntüsü alıp buraya bi gönderir misin.

Ekran görüntüsü almak: Kilit tuşu + Home tuşu
0
himmet dayi
(13.10.12)
fotografı ekledim
0
🌸slap
(13.10.12)
iOS sürümünden kaynaklanıyor galiba. biraz araştırdım, önceden yokmuş bu ayar ios 5.1'de düzeltilmiş. Sizin sürüm 5.0.1, Eureka'da ayar varmış ama sizde olmaması garip. Eureka bir baksın belki 5.1'e güncellemiştir. Bilemedim şimdi. iOS6'ya niye geçmek istemiyorsunuz?
0
himmet dayi
(13.10.12)
(9)

muse ün en iyi şarkısı

wayne
sb
sb
0
wayne
(12.10.12)
Stockholm syndrome
Tsp
Hysteria
Maps of the problematique
0
Sskywalkeremre
(12.10.12)
bence
Exogenesis: Symphony Part 1 (Overture)
Exogenesis: Symphony Part 2 (Cross-Pollination)
Exogenesis: Symphony Part 3 (Redemption)
jüri özel ödülü
butterflies and hurricanes
0
e.galois
(12.10.12)
plug in baby
0
vedatchilipeppers
(12.10.12)
time is running out
0
sarper361
(12.10.12)
animals
0
maresalx
(12.10.12)
map of problematique
knights of cydonia
0
sporty
(12.10.12)
Bence

Hysteria
Uprising
0
himmet dayi
(13.10.12)
Hysteria
0
lady andromeda
(13.10.12)
escape
0
megalomaniac
(14.10.12)
(5)

Galaxy Note mu İphone mu siz seçin ben anlamam!

yardiray1500
Son yıllarda teknolojiye gıcık kapan bir insana dönüşmem sonucu hala daha tuşlu nokia kullanıyordum ve mutluydum. Ama artık dayanamıyom gari, bu meretlerden birini almaya mecburum. Galaxy Note hayvani tipiyle ve amacıma uygun olması nedeniyle cazip geldi ama koca tableti suratıma dayayıp konuşmaktan
Son yıllarda teknolojiye gıcık kapan bir insana dönüşmem sonucu hala daha tuşlu nokia kullanıyordum ve mutluydum. Ama artık dayanamıyom gari, bu meretlerden birini almaya mecburum. Galaxy Note hayvani tipiyle ve amacıma uygun olması nedeniyle cazip geldi ama koca tableti suratıma dayayıp konuşmaktan gocunmama rağmen beni mutlu etmezse yıkarım artık teknoloji ortamlarını..O nedenle bu ikisinden birini seçemedim, buraya iphone vs. note hakkında en delikanlıca yazan kişiyi mürşid belleyip gidip alacam birini. Evet dürüst ve akıllı tekno geek kardeşlerim bir el atın hayır duamı alın.
0
yardiray1500
(12.10.12)
büyüklüğü sıkıntı yaratmak değil de benim için avantaj olur diyorsan note. yoksa diğer her durumda iphone.
0
himmet dayi
(12.10.12)
büyüklüğü sıkıntı yaratmaz değil de benim için avantaj olur diyorsan note, diğer her durumda SIII
0
cevab veremedi
(12.10.12)
ben oyle on on bes tane program yukleyip kullanmam diyorsan samsung. zira fazlasi menu gecislerinde kasmalara sebep oluyor.
yag gibi aksin, hizli olsun, isimi de gorsun diyorsan iphone.
iphone, samsung ve digerlerinden ayri bir kulvarda. gercekten oyle.
0
bohr atom modeli
(12.10.12)
hala yağ gibi aksın diyoruz ya ne diyeyim.

galaxy w var ben de sIII'e göre 5-6 gömlek yavaş bir cihaz. yağ gibi akıyor 97 program yüklü. ;)
0
cevab veremedi
(12.10.12)
galaxy s III
0
anyelios
(12.10.12)
(10)

ankara'da fotoğraf çekmelik yer

kibritsuyu
canon 550d'nin hakkını vereyim diyorum artık. aldığımdan beri oğlumun fotoğrafını çekip duruyorum evin içinde. istiyorum ki şöyle hanımı çocuğu alıp çıkayım makinemle sahaya, hem gezmiş olalım, hem de fotoğraf çekeyim. sümüklü çocuk da olur, kırışık dede de olur. kibritsuyu photography olayım artık.
canon 550d'nin hakkını vereyim diyorum artık. aldığımdan beri oğlumun fotoğrafını çekip duruyorum evin içinde. istiyorum ki şöyle hanımı çocuğu alıp çıkayım makinemle sahaya, hem gezmiş olalım, hem de fotoğraf çekeyim. sümüklü çocuk da olur, kırışık dede de olur. kibritsuyu photography olayım artık.

nereye gidelim biz?
0
kibritsuyu
(12.10.12)
çok uzaklaşmak istemiyosan yenimahalleden şentepe'ye doğru çık, oraların ankara manzarası da güzel, yaşlı emmi sümüklü bebe de çok.

edit: gündüz vakti çok da sorun olmaz hacı bey ara mahallelere girme yine de.
0
hocam fazla egon var mi
(12.10.12)
ankara kalesi?
0
himmet dayi
(12.10.12)
(bkz: hamamönü)
0
cevab veremedi
(12.10.12)
ulus-meydan-hacıbayram-bentderesi(akşam ve ailecek gitmemenizi öneririm )kaleye çıkarken çıkrıkçılar yokuşu-beypazarı-imkan bulabilirseniz odtü güzel mekanlardır fotografa malzeme olma konusunda..
0
hicmimar
(12.10.12)
tam odtü zamanı şu an yapraklar falan sarardı. gece aydınlatması da iyi.
0
ayiadam
(12.10.12)
cevizlidere tarafına, mhp'nin oralara gel iyice çık yukarı. cevizliderede iki tane yokuş var, gelirsen diye tarif ediyorum akyurtun oradaki yokuşun en üstünden bir manzara var, ağzın uçuklar. sırf ona bakarak yürüyebilmek için akşamları 6-7 durak önce iniyorum. mhp binası harika gözüküyor, ankara harika gözüküyor her şey o kadar mükemmel ki...
0
zazazaraeta
(12.10.12)
eymir
0
acemiyazar
(12.10.12)
- yenimahalle şentepe civarında manzara iyi de orada götümüzü keser, makineyi de alır giderler gibime geliyor. şentepe tekin bir yer değil bildiğim kadarıyla. ben karım ve iki aylık oğlumla gitmek istiyorum.

- ankara kalesi ve hamamönü iyi fikir.

- odtü ve eymir'e girebiliyor muyuz ki kafamıza göre. eymir hadi neyse, arabayı girişe koyup yürürüz de (bi de otobüs muhabbeti vardı en son), ostü'ye içerideki odtülü arkadaşımızın referansıyla bile birbir sorguyla giriyorduk daha geçen sene.

- @zazaza: evimiz o civarda zaten, balkon manzaramız da dediğine yakın. tam dediğin yerdeki caminin arkasında köşede, tam yamacın başında bi ev var kartal yuvası gibi. gözüm var o evde :)
0
🌸kibritsuyu
(12.10.12)
Sizin ilacınız bilkent de doğramacızade cami ve çevresidir.
0
mayday
(12.10.12)
CanonTURK Ankara grubu geziler duzenliyor ara sira, istersen onlara da bi bakiver ;)
0
oligomer
(12.10.12)
(3)

gittigidiyor kargo

wayne
bu sabah bir şey aldım saat 8 gibi, bugün gelir mi
bu sabah bir şey aldım saat 8 gibi, bugün gelir mi
0
wayne
(12.10.12)
mümkansız

edit: aynı ildeysen bile gelmez
0
trinitrotoluen
(12.10.12)
kargo bilgilerini girdiği zaman göre hesaplayabilisin anca. Bugün aldıysan 2 gün sonra bile kargoya verebilir sahibi. onu bilmek lazım önce.

E tabi sen nerdesin o nerde onu da bilmek lazım. Aynı ilde ise belki gelebilir.
0
himmet dayi
(12.10.12)
Bugün gelmez. Ayrıca kargoyu yollayan GG sitesi değil, oradaki bireysel satıcılardan biridir muhtemelen. Satıcıya sorman lazım kargoya veriş saatini falan.
0
ahmetcan44
(12.10.12)
(5)

iphone 4s sahipleri?

dokunmakalbime
almaya niyetlendim; ama ilk ciktiginda bunlar hatali matali diyorlardi. kullananlarin yorumlarini alabilir miyim?
almaya niyetlendim; ama ilk ciktiginda bunlar hatali matali diyorlardi. kullananlarin yorumlarini alabilir miyim?
0
dokunmakalbime
(12.10.12)
bunlar hatali matali
0
celeron 300a
(12.10.12)
Aylardir kullaniyorum bi hatasina denk gelmedim. Belki benim sansimdir.
0
la traviata
(12.10.12)
ios6 faciası dışında bi hatası yok, sıkıntılı olanlar 4tü 4s değil.
0
Sskywalkeremre
(12.10.12)
hiç sıkıntısı yok. gayet iyi bir telefon. paran varsa iphone 5 al. geçen bir adamın elinde gördüm. ince olunca ayrı bir güzel olmuş.
0
himmet dayi
(12.10.12)
memnunum güzel telefon.. uzun süre kullanırım ben bunu.
0
4530 merkez
(12.10.12)
(8)

Guitar Hero Setleri Hk.

njtbcrn
Selamlar,Biz üç kişi, Bedirhan, Nazlıcan ve ben, Guitar Hero seti almak istiyoruz. Bütçemiz biraz sınırlı olsa da ne gerekiyosa onu almak gerekli. Biz biraz araştırma yaptık, sahibinden.com'da 200 liraya full setler mevcut, ama ps3 için. Biz bunların hepsini bilgisayarda çalıştırabilir miyiz?Bazı ps
Selamlar,
Biz üç kişi, Bedirhan, Nazlıcan ve ben, Guitar Hero seti almak istiyoruz. Bütçemiz biraz sınırlı olsa da ne gerekiyosa onu almak gerekli.
Biz biraz araştırma yaptık,
sahibinden.com'da 200 liraya full setler mevcut, ama ps3 için. Biz bunların hepsini bilgisayarda çalıştırabilir miyiz?
Bazı ps3ler kırılabiliyomuş, bazıları kırılamıyomuş. Bu kırılanlardan bulamaz mıyız? İkinci el ucuz yollu bişey bulsak alırız, cafe malı falan diye ağlamayız konsol için.
Setler için de çok ağlamayız ama biraz üzülebiliriz, ne de olsa yıpranmış cihaz olacak.
Sonuç olarak,
Şu çocuklara el uzatan insan ne kadar kıymetlidir.

not: Bolu'dayız ama İstanbul, Ankara'ya da bakabiliriz.
not2: Taksitle almak istiyoruz.
0
njtbcrn
(12.10.12)
Bildiğim kadarıyla PC için sadece guitar hero 3 var GH serisinden. Yeni oyunların hepsi konsollardan oynanıyor.
0
himmet dayi
(12.10.12)
GH3 yeterli bizim için, metallica eklentisi falan da varmış onun. Yeni oyun dediklerin de zaten GH5 ile GH: WOR. Hatta ve hatta, etoo bitmiş demek isterdim ama, GH: WT da PCde mevcut. Direkt olarak PS3 de alabiliriz ama, iki gün sonra hevesimiz kaçarsa diye korkmuyo değiliz.
Bu arada, 5 günde, 150 lira Guitar Hero Cafe'ye bayılmış durumdayız, daha da fazla bayılmasak iyi olur :)
0
🌸njtbcrn
(12.10.12)
Guitar Hero kısa sürede bağımlılık yapıp sonra bir daha oynamamak üzere kenara atılan bir oyundur. Eğer tek motivasyonunuz GH oynamak ise, Cafe'ye takılmaya devam etmenizi öneririm.
0
ebekulak
(12.10.12)
Heves kaçmıyor. Her gün oynamazsanız kaçmaz tabi. Ben arkadaşlarla sadece metallica oyununu oynamama rağmen hiç sıkılmadan oynarım yine.
0
himmet dayi
(12.10.12)
gitar olarak bundan alabilirsin:

www.teknosa.com

piyasada da 80-90 lira civarında, gezersiniz mağazaları..

usb'den bağlıyorsun.. oyunun pc versiyonunu bi şekilde kurup çalıştırdığında görüyor zaten. bu gitardan aynı anda 2 adet bağlayıp oynayabilmiştik. ama pc için davul var mı bilmiyorum.

ev için biraz gürültülü olduğu için ben de bir kafede oda kapatıp tam aksesuarla oynamanızı tavsiye ederim. evde de bu gitarla oynayıp elinizi alıştırırsınız..
0
aliastt
(12.10.12)
ps3 için olan guitar hero setleri çalışıyor pcde. bizzat kullanıyorum.
0
roket adam
(12.10.12)
Bu arada, guitar hero'nun üretimi sona erdi bilginiz olsun. "İlerde daha süfer versiyonları çıkar, yeni şarkılar çalarız" diye düşünmeyin. Şu anda olanlar en son versiyonları ve yenileri çıkmayacak ona göre...
0
trawmatolog
(13.10.12)
Oyun ve hardware üretimi durdu ama Rock Band serisi (keza neden GH oynuyorsunuz? Rock Band oynayın, tadına varın) düzenli olarak şarkı ve albüm yayınlıyor, PSN'den alınabiliyor.
0
ebekulak
(15.10.12)
(1)

yeni ipad - garanti tipi

calzoncillos
ipad için bir yer (baya bildiğimiz telefoncu gibi) genpa garantilidir, turkcell'in kendi ürünü zaten bu sorun yaşamazsınız dedi. bir de istanbulbilişim (http://www.istanbulbilisim.com.tr/#) var. mağaza olunca bu daha iyi olur diye düşündüm ancak babamlar kurumlarına oradan alım yapmışlar ithalatçı g
ipad için bir yer (baya bildiğimiz telefoncu gibi) genpa garantilidir, turkcell'in kendi ürünü zaten bu sorun yaşamazsınız dedi. bir de istanbulbilişim (www.istanbulbilisim.com.tr) var. mağaza olunca bu daha iyi olur diye düşündüm ancak babamlar kurumlarına oradan alım yapmışlar ithalatçı garantili oranın ürünleri dedi ama onun ne olduğunu kendi de bilmiyor. genpa da ithalatçı değil midir?

özetlersek;
1.genpa garantisi, turkcell'in ürünü olayı doğru mudur? abd'den falan getirip milleti yiyo olabilirler mi?
2.iki garanti farklı şeylerse hangisi iyidir?
3.aletin seri no.sunu vs alsam sorgulayabileceğim bi yer var mıdır?

şu fakire bir yardım. hepinizi tek tek öpüyorum...
0
calzoncillos
(12.10.12)
Aletin IMEI numarası ile GENPA'nın sitesinden sorgulama yapabilirsin. Orda Genpa mı değil mi çıkar ortaya. Seni yiyorlar mı yemiyorlar mı anlarsın. Ayrıca doldurdukları garanti belgesinin üzerinde de yazar hangi firmaya ait olduğu. İthalatçı firma garantisi dediği çok muallak bir konu. Tek bir dükkan bile olabiliyor bu firma. Hatta belki de kağıt üzerinde bile olabilir.
0
himmet dayi
(12.10.12)
(6)

Excel chart rapor hazırlama yardımı (Acil, toplantı için)

plastic_angel
Arkadaşlar,Elimde bir rapor örneği var ve bunu güzel bir charta dökmek istiyorum. Ama pek anlamıyorum bu excelden. Yardımcı olabilir misiniz? Görsel yandaki gibi. Yardım etmek isteyen olursa çok sevinirim.http://imageshack.us/photo/my-images/705/004kg.pnghttps://rapidshare.com/files/520830088/report
Arkadaşlar,
Elimde bir rapor örneği var ve bunu güzel bir charta dökmek istiyorum. Ama pek anlamıyorum bu excelden. Yardımcı olabilir misiniz? Görsel yandaki gibi. Yardım etmek isteyen olursa çok sevinirim.

imageshack.us

rapidshare.com
0
plastic_angel
(12.10.12)
bir bakayım
0
kisa
(12.10.12)
muhtemelen düzgün bir iş çıkartamayacağım, başkası da baksın (şmdi bu adam ilgileniyor diye kimse yapmaz, sabote etmiş olmayayım)
0
kisa
(12.10.12)
nasıl bir chart istiyorsun, şekil olarak yani? pie mı, line mı nedir?
0
[silinmiş]
(12.10.12)
yaptım bir şeyler bir mail verirsen yollayayım

edit: şöyle bir şey: c1210.hizliresim.com
0
himmet dayi
(12.10.12)
@douchebag farketmez, her yapıda olabilir.
0
🌸plastic_angel
(12.10.12)
Bir arkadaş yardımcı oldu. Teşekkürler her birinize!
0
🌸plastic_angel
(12.10.12)
(11)

tabancayla başına ateş edilen birisi hemen ölürmü.

mete kudur
yani filmlerdeki gibi olurmu, mermiyi yiyince düşüp ölür mü ?
yani filmlerdeki gibi olurmu, mermiyi yiyince düşüp ölür mü ?
0
mete kudur
(11.10.12)
Beyne isabet ederse büyük ihtimalle ölür. Çenenin altından ateş edip (dili de delip geçerek) anlından mermi çıkan adam hala yaşıyor. İbrahim Tatlıses mermiye kafa attı hala yaşıyor. Gerçi İbrahim Tatlıses'in beyninin bir bölümüne isabet etti. Bu yüzden vücudunun sol tarafında işlev eksikliği var maalesef.

edit: Dostum yalnız irkildim şimdi. Bu nasıl bir soru lan. Aklından kötü bir şey gemiyor umarım?
0
himmet dayi
(11.10.12)
evet.
0
baldur
(11.10.12)
ilk muayenede mermi sıyırdı sanılıp yıllar sonra röntgende beyninin içinde mermi çıkan da var.
0
r_u_h
(11.10.12)
Seneler önce, yanlış hatırlamıyorsam Sıcağı Sıcağına'da, bir kumarhane önünde kafasına sıkıp intihar eden bir adamın görüntüleri yayınlanmıştı. "15 dakika can çekişti, kimse müdahale etmedi" vesaire bir muhabbet dönmüştü. Kurşunun nereye isabet ettiğine bakar.
0
arnold schwarzeneger
(11.10.12)
hemen de ölebiliri bir süre sonra da ölebilir, ölmeyedebilir.Merminin girdiği yere bağlı biraz
0
otebostan
(11.10.12)
Bir insanın kafası kesildikten sonra yere düşen kafa 3 saniye kadar arkada bıraktığı bedenini görüyormuş falan diye bir şeyler okumuştum. belki alakası olabilir.
0
and justice erol
(11.10.12)
bir intihar olayında kafasına kurşun sıkan biri hastaneye kaldırıldıktan 1 saat sonra ölmüş idi, yani bu işler kısfmet...
0
arpaci kumrusu
(11.10.12)
bi' ölene sormak lazım.
0
japon askeri
(11.10.12)
Ryu
(11.10.12)
seffaf bi hal almis sener sen
(11.10.12)
babamın kafasına kurşun bi şakağından girdi diğerinden çıktı. 30 dakika kimse bulamadı sonra 30 km hastaneye gitti şu an hayatta kurşundan önceki hayatıyla tek fark şakağındaki izler. başka sorun yok
0
Eureka
(11.10.12)
(12)

Kezban'ın erkek versiyonuna ne deniyor

overdose
Evet, bir adı vardı ama neydi?
Evet, bir adı vardı ama neydi?
0
overdose
(10.10.12)
Kamil?
0
himmet dayi
(10.10.12)
Mamut?
0
olurnedenolmasin
(10.10.12)
kezman.
0
retronology
(10.10.12)
murtaza.
0
retronology
(10.10.12)
troll?
0
sivil admin
(10.10.12)
kamil.
0
sen git ben geliyorum
(10.10.12)
murtaza +1
0
morta.c
(10.10.12)
ben de sormuştum zamanında:
eksiduyu.ru
0
ermanen
(10.10.12)
yavuşak. pezevenk istediğini diyebilirsin.
0
chiko06
(10.10.12)
Harun
0
saruwatari
(10.10.12)
bora
0
bass solo take one
(10.10.12)
faruk
0
morte
(10.10.12)
(3)

sözlüge simdi kayit olsam

morte
yazarlıgım ne zaman onaylanır
yazarlıgım ne zaman onaylanır
0
morte
(10.10.12)
1 yıl sonra falan
0
himmet dayi
(10.10.12)
en az 1 sene; 10 entry doldurma sürene ve sürekli hesabınla giriş yapmana bağlı.
0
bass solo take one
(10.10.12)
1 seneden fazla. sadece 2 gün login olmadım geçen sene ağustos başından beri, daha 6.9 bin kişi var
0
jedilance
(10.10.12)
(1)

windows yüklemeye çalışrken boot dan sonra "starting windows" da takılıyor.

yogurt kabindan saksilar yapmak
Bilgisayarımda Dual Boot olarak Win7 ve Ubuntu kuruluydu. Windows u formatlamak istedim. CD ile bootladım kurulumu başlattım. ubuntu partition ı silirken setup dondu kaldı. hard reset attım en baştan başlamak için. bu seferde "starting windows" da takılıyor. windows logosu hareketli fakat bi aksiyon
Bilgisayarımda Dual Boot olarak Win7 ve Ubuntu kuruluydu. Windows u formatlamak istedim. CD ile bootladım kurulumu başlattım. ubuntu partition ı silirken setup dondu kaldı. hard reset attım en baştan başlamak için. bu seferde "starting windows" da takılıyor. windows logosu hareketli fakat bi aksiyon yok. partition silindiği için grub da çökmüş durumda. grubu düzeltmek için ubuntu kurmayı denedim en baştan o da fatal error verdi. çözemedim gitti. 7 saattir google da kayboldum. son bi çare buraya yazıyorum.

Dell Inspiron n5110.
0
yogurt kabindan saksilar yapmak
(10.10.12)
Sabit diskte ölü birim oluşmuş olabilir. Fiziksel format diye bir olay vardı sanırım. Onu bir dene.
0
himmet dayi
(10.10.12)
(2)

logitech mouse faturası olmadan garantiye yollanabilir mı?

christopher nolan
?
?
0
christopher nolan
(10.10.12)
Garanti belgeisi doldurulmuş ise evet.
0
himmet dayi
(10.10.12)
olmadı logitech e mail atın. türkiye sorun çıkartırsa avrpaya yollayın. müşteri memnuniyeti konusunda zirve yapmış bir firmadır
0
kisa
(10.10.12)
(2)

tek başıma konsantre olamıyorum

sokak lambası
Vizeler başladı başlayacak ama ben daha dersleri dinleyemiyorum. Notları aldım ama tek başıma ders çalışamıyorum. Koca koca insanlarız, her seferinde arkadaş da çağıramam. Bana, beni masa başına oturtacak yöntemler lazım. Ne yapmalı?
Vizeler başladı başlayacak ama ben daha dersleri dinleyemiyorum. Notları aldım ama tek başıma ders çalışamıyorum. Koca koca insanlarız, her seferinde arkadaş da çağıramam. Bana, beni masa başına oturtacak yöntemler lazım. Ne yapmalı?
0
sokak lambası
(10.10.12)
İnternet erişimini kapat.
0
himmet dayi
(10.10.12)
evde çalışma, kütüphaneye git. o sessizlikte ister istemez çalışırsın. evde benim de çok kafam dağılırdı, kütüphanede verimli çalışabilirdim.
0
nathanieltroy
(10.10.12)
(10)

izmir'de n'apılır la ?

empty blank
konsere gidiyoruz izmir'e. 3 kız 1 erkek. Kalacak yer falan tamam.ilk kez gidiyorum, bakalım anlatıldığı gibi var mı. Bornova, alsancak tarafları yakınımda kalacak herhalde.mutlaka şunu yap dediğiniz bir şey var mı ?midye dolma yiyeceğim tamam.
konsere gidiyoruz izmir'e. 3 kız 1 erkek. Kalacak yer falan tamam.

ilk kez gidiyorum, bakalım anlatıldığı gibi var mı. Bornova, alsancak tarafları yakınımda kalacak herhalde.

mutlaka şunu yap dediğiniz bir şey var mı ?

midye dolma yiyeceğim tamam.
0
empty blank
(10.10.12)
Reyhan pastanesinde tatlı yenir alsancakta.

Edit: Kişisel görüşüm reyhan pastanesi dahil şu ana kadar söylenenlerin hiçbiri "mutlaka yap!1!!" denecek şeyler değil. Başka memleketlerde de bulunabilen türden şeyler. Belki ben çok monoton yaşadığım için haberim yoktur, bilemiyorum ama İzmir'e has böyle İzmir'e mi geldin ooo şunu kesin yap diyebilecek neredeyse hiçbir şey gelmedi aklıma. Yazlık beldeler hariç.

Edit: Reyhan pastanesinin web sayfasının müziği ne biçimmiş lan american beauty'deki poşet sahnesi gibi böyle sonbahar da geldi zaten ajldhak
0
afiyet
(10.10.12)
Bornova'da Ohannes Burger var. Oraya gidin. Swiss menu tavsiyemdir.
0
himmet dayi
(10.10.12)
boyoz filan yersiniz işte, alsancak kıbrıs şehitlerinde dar sokak'a gidersiniz, gül sokak'da kahve için. kızlar güzelse beni de çağırın ben de sıkılıyorum :D
0
cevab veremedi
(10.10.12)
para sorunu yoksa çöpşiş olabilir topçuda yada istanbuldan gelmiyorsan konak piyer de dükkan steak house var orada birşeyler yiyebilirsin. sakin muhabbetlik barlar isterseniz karşıyakaya geçin kordondaki sakin gördüğünüz bara oturun gibi. balık yiyeceksen alsancakta iskelenin karşı arasında balıkçı ilhan abi var ufak bir dükkan orada midye tava yiyin güzeldir gerçekten.
0
exodia
(10.10.12)
Afiyet'in edit'i üzerine ek:

hemen her şehir için böyledir bence. iç anadolu'da yaşıyorsundur da izmir'e gelince "denizi mutlaka gör hacı" denebilir.

büyük şehirden geliyorsa insan bir başka büyük şehirde en fazla o şehre özgü yiyecek/içecek önerilebilir. ki bu da izmir için boyoz ve kumru oluyor. (bildiğim kadarı ile)

1 aya yakındır buralardayım, çok özel bir yönünü görmüş değilim izmir'in.

sonuçta bir şehri özel yapan orada sevdiğin insanlarla yaptıkların/yaşadıklarındır. (bence)

sözlükte gözlemliyorum çoğu kişi Ankara'yı sevmiyor, ben ise deli gibi özlüyorum. ama biliyorum ki bir süre daha gitmemeliyim zira yaram kapanmadı halen. gibi gibi.

izmir'de ucuz bira içebileceğiniz bir iki mekan var işte. kıbrıs şehitlerinde ekmekiçi restoranın yanından girince sağlı sollu görürsünüz. ben Deep rock bar'ı seviyorum. ne bileyim pek bir özelliği yok aslında ama seviyorum.

kemeraltı diye bir yer var, istanbuldaki kapalıçarşının açığı gibi. yine o taraflarda kızlarağası diye bir yer var. Bursa Ulucamii'nin yanındaki han gibi bir şey.

ne olabilir ki zaten?
0
cevab veremedi
(10.10.12)
inciraltına gidin la.
göztepe sahiline gidin la.
kordonda dolaşın la.
agoraya gidin la.
0
keller
(10.10.12)
tarihi asansöre (konak) gidin yukarıdan körfez manzarasına karşı iki bira atın.

alsancak kordon'a gidin oradan bi yerlerden iki üç bira, midyeciden de midye alıp çimlere oturup takılın.
0
nedensizce
(10.10.12)
yani anlatıldığı gibi olmadığını bil de, hayal kırıklığı olmasın sonra. muhtemeln paris, barcelona, londra falan canlandı gözünde sağ olsun bizim izmirliler dolayısıyla.

benim tavsiyem, vaktiniz olursa çeşme'ye gidin. kavurucu sıcaklar da yok artık. huzurun tadını çıkarırsınız.
0
nathanieltroy
(10.10.12)
asansör +1
midyeyi alıp kordonda çimlere yayılmak +1
gazi kadınlardaki barlardan birine girip eğlenmek
kemeraltı +1
kızlarağası hanı +1
0
envanterbilanco
(10.10.12)
izmirli hemserilerimin ve onlara ek olarak cakma izmirlilerin abartmasina kanip cok bise bekleme haci. zaten butun tavsiyeler ayni yonde, bikacini yaparsiniz artik. bana sorarsan kordonda bi bira icersiniz. asansorun manzarasi iyidir ama gitmeye degmez. kemeraltina ugrama bile, konaki da gec. ksk da bara ya da ne bilim cayciya, okeyciye gidebilirsiniz moda gore, guzeldir. kucukpark (bornova)da da yine cafe tarzi takilirsiniz. ole iste. ha vaktiniz olursa ve vasitaniz da varsa sirince ye gidin. sarap tadin, gezin. cok eglencelidir.
0
eindaclub
(10.10.12)
(5)

Açık unutulan fırın

transparent layer
Eşim akşam fırını temizlerken yanlışlıkla çalıştırmış ve farketmemiş. Ertesi akşam işten dönüp eve gelene kadar yaklaşık 20 saat süreyle 150°C'de çalışmış fırın. 1 - Şu an bozulmuş olrak görünmüyor ama ykaın zamanda bozulabilir mi sizce?2 - Tahminen elektrik faturama ne kadar etkisi olur? :)
Eşim akşam fırını temizlerken yanlışlıkla çalıştırmış ve farketmemiş. Ertesi akşam işten dönüp eve gelene kadar yaklaşık 20 saat süreyle 150°C'de çalışmış fırın.
1 - Şu an bozulmuş olrak görünmüyor ama ykaın zamanda bozulabilir mi sizce?
2 - Tahminen elektrik faturama ne kadar etkisi olur? :)
0
transparent layer
(10.10.12)
1-bozulmaz bence. sürekli 150 derecede çalışmamıştır. ara sıra kapanır.
2-en fazla 50-100 tl fazla gelir herhalde. endişe edecek bir rakam olacağını sanmıyorum.
0
merhum
(10.10.12)
Bütün gün açık unutulan fırının aylık bütçeye etkisinin 10TL'yi bulacağını bile sanmıyorum.
0
SiyamkedisiZorro
(10.10.12)
kapaığı kapalıysa çok bir şey yakmaz, iyi yalıtılmıştır termostat sayesinde de sürekli çalışmamıştır
0
kisa
(10.10.12)
1 ay kullanılan ufo 100 tl falan etkiliyor. Fırın (ısıtıcıları ufo'ya göre daha küçük) 1 gün çalıştı diye 100 tl gelecekse o fırını atarım balkondan ağaşı.
0
himmet dayi
(10.10.12)
1. Fırında bozulacak olak iki eleman var: rezistans ve termostat. termostat bundan etkilenmez. rezistansın da bir ömrü vardır, ondan gitti diyelim. o ömür de 50 - 100 saat değildir bu arada. yani fırının 20 saatlik çalışma yüzünden bozulmasını beklemiyoruz.

2. ortalama bir elektrik fırını 3kw/saat ile akım çekse 20 saatte en fazla 60kw elektrik tüketecektir.
meskende elektrik fiyatı 30 kuruşu geçmez sanırım, 60x.3 = 18 TL olur.

bu rakamlar kesin değil ama kabaca fikir verir. ek olarak 150 derece için termostat açıp kapatır, o 20 saatin tamamında çalışmamıştır, elektrik fiyatı da daha düşüktür sanırım. ama en kötü senaryoda 20 TL'yi geçmeyeceği hesapla ortadadır...

kolay gelsin...
0
hacipsilo
(10.10.12)
(5)

Yutub Davnludırım Çalışmiy

Adram3lekh_
Tamamlanamadı diyor kalıyor. Bir de indirme eklentim var firefoxumda, o da direk indirmiş gibi geçiyor ama dosya mosya yok. Napsam?
Tamamlanamadı diyor kalıyor. Bir de indirme eklentim var firefoxumda, o da direk indirmiş gibi geçiyor ama dosya mosya yok. Napsam?
0
Adram3lekh_
(10.10.12)
Uygulamanın adı ne? DownloadHelper diye bi eklentisi var Firefox'un, onu denedin mi?
0
ahmetcan44
(10.10.12)
DownloadHelper benimki de. Böyle üç tane top yuvarlanıp duriy.
0
🌸Adram3lekh_
(10.10.12)
Jdownloader Java ile çalışıyor. Güzel program ama youtube'dan video indirmek için gereksiz. Sırf açılışı 2 dakka sürüyor.

aTube Catcher. İstediğin video formatına da çeviriyor. istersen mp3 de yapıyor falan filan. Güzel program tavsiye ederim.
0
himmet dayi
(10.10.12)
internet download manager kur mis gibin.
0
keller
(10.10.12)
www.savevid.com yada keepvid.com kullanıyorum. şikayetçi değilim.
0
jadle
(10.10.12)
(8)

havaalanına çakı sokmak sıkıntı olur mu?

zastavam76
arkadaşlar arasıra kullandığım bir çakı var seçe parmak uzunluğunda çantaya atsam bi sıkıntı olur mu?
arkadaşlar arasıra kullandığım bir çakı var seçe parmak uzunluğunda çantaya atsam bi sıkıntı olur mu?
0
zastavam76
(10.10.12)
bavula koy eğer uçacaksan. uçmayacaksan da sokmayıver.
0
cevab veremedi
(10.10.12)
Sıkıntı yaratabilir. İş arkadaşım dede hatırası ufak bir çakıyı bırakıyordu neredeyse. 30 dakika dil döktü.
0
himmet dayi
(10.10.12)
çantada veya üzerinde olması farketmez, ikinci aramada içeri sokmazlar. yutarsan belki :D
0
emmiymissincesine
(10.10.12)
valize koyarsan sorun çıkmaz muhtemelen.
0
goldentitan
(10.10.12)
valizde sorun olmuyor, ucakta yanina almana izin vermiyorlar. oradaki polislere güvenlikcilere hediye ediyorsun cakiyi.
0
atmacaged
(10.10.12)
atatürk havalimanında sadece yolcu alacaktım uçaga binmeyecektim polis yıldız tornavidamı aldı çıkarken verdi gerçi
0
exodia
(10.10.12)
yurtiçi uçuşlar için konuşuyorum.

bavulda olursa sorun olmaz. bavulunuz yok ise ve güvenlik el koymak için ısrar ediyorsa görevli polisle silah bürosuna gidin çakınızı teslim ediyorsunuz zarfa koyup bir form veriyorlar. ve o zarfları pilota teslim ediyorlar. indiğinizde gene aynı havaalanının silah bürosundan silahınızı-çakınızı teslim alabilirsiniz.
0
orpheus
(10.10.12)
Benim de devamlı kol çantamda bulundurduğum minicik bir çakı/bıçak türü bir şeyim var. Yurtdışına filan bile gittim geldim. Ama çantamda olduğunu unutuyordum ben, aklıma gelse baavula koyardım. Sizin de bavula koymanızı tavsiye ederim.
0
firez
(10.10.12)
(10)

Erkek çocuk için isim

ikinci ihtimal
Önerisi olan var mı?
Önerisi olan var mı?
0
ikinci ihtimal
(10.10.12)
tuğra, rüzgar
0
zastavam76
(10.10.12)
uğur koy.
0
empty blank
(10.10.12)
deniz
0
oyokbuyoknevar
(10.10.12)
efe, yavuz, vefa
0
ne istedigini bilmeden aglayan cocuk
(10.10.12)
mete , burak , beyazıt , yakup
0
bass solo take one
(10.10.12)
deniz +1

emre, ege
0
himmet dayi
(10.10.12)
ahmet, mehmet, ali.
0
i ve been mistreated
(10.10.12)
ege ve efe koyma da ne koyarsan koy. bu gidişle türk erkeklerinin üçte birinin adı efe, ege olacak.
0
sir gawain
(10.10.12)
arda, sarp, ardıç.
0
goldentitan
(10.10.12)
aras.
0
beynim infilak edicek
(10.10.12)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.