[]

ateizm ve üstün güç

ateizmde, kişi kendisinden üstün hiçbir güç olmadığını mı savunur, düşünür?




 
Ateizmde tanrı vicdandır yani insandır, sevgidir.
Ateist için tek güç insandır, kendisi (ego) ve/veya başka birşey değil..

  • Fayfa  (30.10.12 01:33:28) 
ben atesitim ve kendimi öle ben kralım büyüğüm gibisinden hissetmiyorum, gerekirse dilenciye sadakamızı veririz yani herkes ayık olsun


  • ananza  (30.10.12 01:37:22) 
Ateizm tanrıya inanmamaktır bu kadar basit.Bundan öte bir ideoloji falan değil.Ateistim ve bunun dışında bir anlam kabul etmiyorum şahsen.Nasıl böyle terimsel,genel-geçer şeyler söyleyebiliyorsunuz anlamadım açıkçası.Belli bir kuralları mı var bu ateizmin bilmediğim?


  • mesa  (30.10.12 02:04:07) 
soru anlaşılmamış. narsizm açısından sormuyorum. üstün güç derken, bilim nasıl oldu der ama neden oldunun cevabını veremez mesela. onu merak ediyorum bu bağlamda.


  • yetkili birine benzeyen abi  (30.10.12 02:17:36) 
"kendisinden üstün güç" derken herhangi bir tanrısal-mistik ögeyi kastediyorsanız evet sorunuzun cevabı.


  • mesa  (30.10.12 02:46:31) 
Bu kadar kasmayın yahu. Ateist adama göre tanrı yoktur. Tanrı gibi olağan üstü, yok efendim mistikmiş falan, dinmiş, peygambermiş falan yalan dolan.

Ha şu var; ateist kişi tanrıya inanmayan kişi değildir. Öyle söyleyince, sanki tanrı varmış da ateist adam reddediyormuş gibi olur. Tanrı yoktur. Temeli budur.
  • himmet dayi  (30.10.12 07:33:35) 
o üstün gücün var olmadığını düşündüğü için ateisttir zaten.
üstün güç arayışı yoktur yani.
kendini yaratıcı olarak görmez, üstün görmez, artık bunu düşünmez.
  • başka bir kullanıcı  (30.10.12 09:27:07) 
dinlerin ortaya çıkış sebebi ile tersten ilişkilendirmek lazım aslında.

Dinler kanun, kural, yasa gibi şeylerin olmadıgı zamanlarda, insanları göremedikleri, kudretli birşeyden çekinmeleri ile yola sokma aracıdır.
Yola girersen de sana 40 bakire ödül veren saçma sepet sistemlerdir.

Ateist insan kimse ve hiç bir güç tarafından ateşlerde yanmakta korktulmadan da toplumun kurallarına uyar, buna göre yaşar.

Ateist insanda ondan daha üstün güç "toplum" dur, kanundur, medeniyettir.
  • cruseo  (30.10.12 10:04:44) 
ben anlatamıyorum galiba. toplum, medeniyet vs. olamaz. vicdan vs. de başka konular temelde. bunlar inananlarda da var.
tamam mistik güç olmayabilir ancak insanlar açıklayamadığını temellendiremezse delirir. böyle bir gerçek var. bu bağlamda bir şey düşünüyor. yaratıcıdan başka da bir şey olabilir. mesela bu güce doğa diyor olabilir. onu soruyorum. dünyada insan bir şeyler üretip yaparken, onların bir yaratanı oluyor da, insanı yaratanın olmaması nasıl oluyor mesela? bu başka bir mesele. ilk söylediğimle kısmen bağlantılı. mesela doğa dediği bir güçte de kendinden üstün bir güç kabul ediyor.

  • yetkili birine benzeyen abi  (30.10.12 12:52:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.