[]

uydu alıcı

Bugüne kadar çoğunlukla kablo tv ve digiturk kullandım. Şimdi geçeceğim evde uydu çıkışı var. Bu pazar hakkında hiçbir fikrim yok;
alıcı nasıl seçilir,
teknik özelliklerinden olması gereken şeyler nedir?
2 odada tv varsa 2 tane mi alınır?
İnternette arattım, bu konu baya çöplük olmuş. Yardımlarınızı bekliyorum.

 
en ucuzu da iş görür.


  • titoslavija  (20.11.12 09:25:09) 
biss çözme özelliği olsun mutlaka


  • lazpalle  (20.11.12 09:30:26) 
en ucuzuna gidip para verme işkence gibi aletler var. Önerim Goldmaster ya da next'in uydu alıcıları. lazpalle'nin dediği gibi biss çözme özelliği kesin olsun. 2 ayrı tv'de kullanmak istiyorsan iki ayrı alıcın olmalı ve iki ayrı uydu anten bağlantısı olmalı. eğer dairede merkezi sistemden gelen bir kablo var ise bu kablodan bir tane daha bağlaman gerekebilir. yok benim uydu antenim bana ait dersen uydu anteninde çift çıkışlı LNB olması lazım. Çok pahalı bir şey değil çift çıkışlılar 25 TL civarı. Durum böyle.


  • himmet dayi  (20.11.12 10:00:32 ~ 10:00:38) 
ben de aynısını yaptım 3 ay kadar önce. 4 tv vardı 3 uydu alıcı aldım. artık 150+100+69 gibi bir uydu alıcısı faturası ödeyince bir de odalara ayrı hat çektirmeye de 100 tl gidince yeter ulan diyip son odaya uydu cihazı almadım. (o odada tv izlenmiyor hiç).
En çok kullanılana güzel bir cihaz alın hd falan destekli olsun, diğer odalar çok önemli değil ama ödediğim rakamları da görün işte. scart girişine takılan en dandiklerden de aldım ama onların görüntü kalitesi çok kötü 22 inç bir tv de anca görüntü veriyor ama yer avantajları güzel. o kadar kötü plastiği var ki elde kalacak gibi görünüyor.

  • ozdek  (20.11.12 11:16:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.