[]

android

bir kaç sorum olacak jailbreakli ios kullanıcısı olarak.

1) android'de jailbreak gibi bir yöntem var mı uygulamaları beleş yapacak?

2) root atma nedir onu çözebilmiş değilim, bu root'un faydaları nedir?

3) uygulama çalıştırması bakımından hangisi daha stabil? ios mu android mi?

4) s3 kullanan arkadaşlarım bile ipod touch 4'de fruit ninja oynarken bunun kalitesi kullanımı çok daha iyi diyorlar. bana da öyle geliyo belki s3'ün ekran büyüklüğündendir ama, gerçekten bu kadar fark var mı ios ve android arasında?

5) jailbreak li ios mu android mi?

evet bu kadar kafamdaki sorular. tenk yu.

 
1. beleş uygulamaları Google'da 'x apk' yazarak veya blackmart kullanarak bulursun.

2. root cihazın kontrolünü ele almak denilebilir. overclock yapabilirsin, telefonla gelen sikik uygulamaları silersin vs.

3. telefondan telefona değişir bırak ios'u. alacaksan iyi bir makina al gio falan alıp buralarda androide çemkirme lütfen.

4. fruit ninja fruit ninjadır abi ne rahatlığı varmış aq?

5. tekrar dediğim gibi modele göre. s3 bana göre iphone dan üstün ancak adamına göre değişir.
  • mattiadestro  (12.11.12 16:34:09) 
1 uygulamalar beleş olmuyor android'de. onun yerine farklı marketler var ve bu marketler google marketteki ücretli uygulamaları ücretsiz olarak sunuyor. tabi ne kadar güvenilir olur bilemedim.

2 root bilgisayardan aşina olunan bir terim aslında. yönetici olma durumu. işletim sisteminin her şeyine erişebilme/düzeltebilme yetkisi kısaca.

3 hiç ios kullanmadım ama bu cihazın donanımına göre de değişebilir. işlemcisi ram'i iyi bir cihaz hiç bir sistemde kasılmaz.

4

5 bence her türlü android. daha açık, daha özgür ve her türlü özelleştirilebilir.
  • etna  (12.11.12 16:35:18) 
1- Android de jailbreak olayi yok, parali uygulamalarin, crack li halleri cikiyor, onlari yukluyorsun.
2- Kabaca anlatacak olursak; root atarak, telefonda hali hazirda gelen fakat kaldiramadigin uygulamalari kaldirma hakkina sahip oluyorsun.
3- Bana IOS daha stabil gibi geldi (S2 kullaniyorum)
4- Fruit Ninja icin konusacak olursak, S2 de hic bir sorun yok, Iphone daki ayni kaliteyi hissediyorsun.
5- Jailbreak'li IOS yerine Android.
  • yilmazyildirim  (12.11.12 16:35:24) 
1. Android'de beleş uygulama yüklemek için google'a x apk download yazar forum forum dolanırısın. bir tane bulup indirirsin, yüklersin, bir de bakarsın ki uygulamanın son sürümü 2.6 olmuş sendeki hala 1.7 falan. JB'li ios'ta ise installous'tan neredeyse tüm uygulamaları bedava bulabilirsin.

2. Root'u anlatmış arkadaşlar. Windows XP SP2 yerine PerfectXP yüklemek gibi bir şey. ya da tersi bir durum düşün.

3. Uygulama çalıştırması bakımından çok kesin söyleyebilirim ki ios daha stabildir. iPhone 4S ve Galaxy S3'ü karşılaştırdım bu konuda. Yaklaşık 15-20 uygulamayı aynı anda açınca ios'ta zerre kasma, yavaşlama olmazken android ram'de yer kalmadığını bariz hissettiriyor.

4. fruit ninja olayından kasıt şudur: iphone'da menü geçişleri, notification center inişi falan android'e göre daha akıcı. S3'te de çok güzel, çok akıcı ama ios'a göre fark var. Kimse çıkıp bıdı bıdı yapmasın o fark var. Eline alıp 3GS'i denersen ios'a kötü diyebilirsin. S3 ile karşılaştıracaksan 4S bu konuda kesinlikle üstün (iphone 5 demiyorum bile)

5. Jailbreak'li ios.

Not: tam bir apple fanboy gibi yazdım, ama eline iphone geçmemiş android savunucuları gibi de değilim. Galaxy S2'yi de S3'ü de Ericcsson'un modellerini de hatta HaTiCe'yi bile en ince detayına kadar didikledim.

ha bu arada android ile yapılıp da ios ile yapılamadığını düşündüğünüz bir çok şey yapılıyor. tabi JB'li iosta. Bluetooth ile transfermiş, tem değiştirmeymiş, yüz tanıma ile kilit açmaymış falan fişmekan hepsi Cydia ile yapılıyor. Cydia'da bunların bazıları paralı ama installous gibi paralı repoların da ücretsizleri var. örn: hackyouriphone.com
  • himmet dayi  (12.11.12 16:50:20 ~ 16:53:39) 
Android telefonların çok ıvır zıvır ayarı var. Oturup uğraşmak gerek. ios öyle değil, anında öğrenebiliyorsun ve çok basit. Ben mühendis değilim bir şey değilim oturup telefonumu özelleştirmeye de ihtiyacım yok onun sorunlarıyla bilmem nesiyle uğraşamam. Sen de aynıysan ios tercih et.


  • vexations  (12.11.12 21:34:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.