Giriş
(3)

beylikdüzü innovia hakkında

j000ker
beylikdüzü innovia'dan sizce yatırım amaçlı ev alınır mı?metrobüse yürüme mesafesi ne kadardır?mesela şöyle bir daire nasıl? http://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-satilik-newhome-dan-innovia-3-de-yatirimlik-firsat-daireler-1-plus1-106942246/detay/
beylikdüzü innovia'dan sizce yatırım amaçlı ev alınır mı?
metrobüse yürüme mesafesi ne kadardır?
mesela şöyle bir daire nasıl? www.sahibinden.com
0
j000ker
(09.12.12)
www.innovia.com.tr metrobuse oldukca uzak bunlar diye biliyordum dogru biliyormusum, yuruyerek zor da tek vesait yani soyle soyleyeyim bence zarar etmezsin ama atasehir gibi bu sene 300 2 seneye 500 olmaz gelistikce illa ki degerlenir ama bi 5 yil kirasini alirsin satmak yerine.
0
ekaterina
(09.12.12)
innovyadan ev alınmaz arkdaş ben emlakçıyım tüccarım yatırımcıyım alınmaz en son ev alıncak yer bana göre...
0
kıllı bamya
(09.12.12)
Benim bildiğim bu sitelerin muhiti hiçtekin değilmiş.Yani içeride nispetn güvendesin am dışarısı fenaymış.Ayrıca her blokta ayrı fuhuş var diyolar.Malum iş için gelen yabancı hatunlar burada kiraladıkları evlerde iş tutuyorlarmış galiba.Şimdi eskiye nazarn biraz daha iyiymiş ama tam olarak bilemiyorum.
0
Evocati
(09.12.12)
(2)

facebook şifremizi sağlamlaştırmak için bir link verilmişti onu arıyorum

tenayzagor
facebook şifremizi sağlamlaştırmak için bir link verilmişti onu arıyorumdaha önce birinin facebook şifremi kırmaya çalıştığını yazmıştım. sağ olsun bir arkadaş bir link vermişti o linke tıkladığımızda facebook yeni bir şifre istiyordu eski şifremi yazıyor sonra yeni şifremi yazıyordum progil daha gü
facebook şifremizi sağlamlaştırmak için bir link verilmişti onu arıyorum

daha önce birinin facebook şifremi kırmaya çalıştığını yazmıştım. sağ olsun bir arkadaş bir link vermişti o linke tıkladığımızda facebook yeni bir şifre istiyordu eski şifremi yazıyor sonra yeni şifremi yazıyordum progil daha güvenli hale geliyordu ve sonrasında profilinize başka bir bilgisayardan girilirse size uyarı mesajı gelecek diyordu o linki bulamıyorum bilen biri varsa gönderirse sevinirim
0
tenayzagor
(09.12.12)
www.facebook.com seçeneklerde "başka bi bilgisayardan girilmeye çalışıldığında onay gerekecek" onaylayın, sorduğunuz bu sanırım.
0
trikotilomanyak
(09.12.12)
www.facebook.com
buradan bulabilirsin
0
Ramiegovic
(09.12.12)
(9)

Domuz eti nerede bulabilirim?

Sclaren
Merhaba,Çok sevdiğim Kanadalı arkadaşım 2 yıldır Türkiye'de yaşıyor. Artık kurduğu 10 cümleden 7sinde bacon geçmeye başladı.Christmas'ta kendisini bir parça domuz eti ile göklere çıkarmayı planlıyorum. Yardımınızı esirgemeyin.
Merhaba,

Çok sevdiğim Kanadalı arkadaşım 2 yıldır Türkiye'de yaşıyor. Artık kurduğu 10 cümleden 7sinde bacon geçmeye başladı.
Christmas'ta kendisini bir parça domuz eti ile göklere çıkarmayı planlıyorum. Yardımınızı esirgemeyin.
0
Sclaren
(09.12.12)
serabetan
(09.12.12)
3M, 5M Migros'larda vardı en son, kaldırılmadıysa.
Metro Gross'larda da var diye hatırlıyorum.
0
Savina Y.
(09.12.12)
migros ve macrocenter'ların büyüklerinde var. Nerede yaşıyorsun?
0
sinematematikci
(09.12.12)
Ümraniye
0
🌸Sclaren
(09.12.12)
caddebostan migros'ta ve kalamış macrocenter'da var ama sana biraz ters kalabilir. kadıköy balık pazarında bak istersen.
0
sinematematikci
(09.12.12)
Ümraniye'de Metro var, oraya bir bakacağım. Olmadı balık pazarını deneyeceğim.
0
🌸Sclaren
(09.12.12)
kadıköyde şüttede de var.
0
talemon
(09.12.12)
Goethe İnstitut. Gs lisesi yanında.
0
mega idea
(09.12.12)
real ler de de oluyor (istanbulda varmı bilmiyorum ama)
0
jedilance
(09.12.12)
(1)

itiraz dilekçesi

yün prenses
eski işyerimden çıkışımı yapmayı unuttukları için hala sigortalı gözüküyordum dolayısıyla kyk'dan burs ya da kredi çıkmadı. birkaç gün önce çıkışımla beraber bir itiraz dilekçesi gönderdim Ankara'ya. Sizce bana geri dönerler mi?Beni değerlendirmeye alırlar mı? Alsalar bile ben bundan nasıl hab
eski işyerimden çıkışımı yapmayı unuttukları için hala sigortalı gözüküyordum dolayısıyla kyk'dan burs ya da kredi çıkmadı. birkaç gün önce çıkışımla beraber bir itiraz dilekçesi gönderdim Ankara'ya.

Sizce bana geri dönerler mi?

Beni değerlendirmeye alırlar mı?

Alsalar bile ben bundan nasıl haberdar olacağım??
0
yün prenses
(09.12.12)
telefon et bi de, kafalarını sik. o zaman ciddiye alırlar.
0
sezercik yavrum benim
(09.12.12)
(1)

kalbi küçülen kız

senzapelle
klipte oyuncak bir kalp taşıyan bir kız vardı hani? biriyle tanışıyordu metroda ya da otobüste de hani kalp büyüyordu sonra küçülüyordu???? neydi ki bu şarkı? bi el atın.
klipte oyuncak bir kalp taşıyan bir kız vardı hani? biriyle tanışıyordu metroda ya da otobüste de hani kalp büyüyordu sonra küçülüyordu???? neydi ki bu şarkı? bi el atın.
0
senzapelle
(09.12.12)
Roger Sanchez - Another Chance
0
kediebesi
(09.12.12)
(6)

sizce güzel mi ? (kahve kupası)

mr.goodcat
http://www.youtube.com/watch?v=I_Twx690dxo
0
mr.goodcat
(09.12.12)
thinkgeek'de satılıyor, her seferinde de gözüm takılıyor. harika ya.
0
shejia
(09.12.12)
fena diil, guzel. kaca?

bu tarz isininca renk, sekil degistiren cok kupa var.
0
ocaan
(09.12.12)
çinden alınabiliyor. 15 dolar. alsam mı diye düşünüyorum. beyazı da olsa çift olur süper olur :D
0
🌸mr.goodcat
(09.12.12)
yav o teknolojiyi yapmışın pil midir yani. başkalısını al:)
0
yassa leyn
(09.12.12)
güzelmiş
0
Deathklaat
(09.12.12)
ben beğenmedim
0
neira
(09.12.12)
(1)

Vimeo Pro

gigabyte
İki ay önce bir yıllık ücreti (60 dolar) ödeyip Vimeo Plus aldım ancak şu an için bu paket yetersiz kaldığından Vimeo Pro'ya geçmem lazım. Vimeo Pro'nun ücreti ise yıllık 200 dolar. Şimdi hesabımı Vimeo Plus'tan Vimeo Pro'ya yükseltirken sadece aradaki farkı mı ödeyeceğim? Yoksa 60 doları sadece iki
İki ay önce bir yıllık ücreti (60 dolar) ödeyip Vimeo Plus aldım ancak şu an için bu paket yetersiz kaldığından Vimeo Pro'ya geçmem lazım. Vimeo Pro'nun ücreti ise yıllık 200 dolar. Şimdi hesabımı Vimeo Plus'tan Vimeo Pro'ya yükseltirken sadece aradaki farkı mı ödeyeceğim? Yoksa 60 doları sadece iki ay için vermiş gibi mi oldum?

İkinci bir sorum ise; Vimeo Plus'ta abonelik süresi biter de yenilemezsen normal hesaba geçiş yapıyosun, videoların da olduğu gibi duruyor. Ancak Vimeo Pro'da yenilemezsen hesabını, videolarını, kısacası her şeyi siliyorlar. Bunu önlemek için Vimeo Pro'dan tekrar Vimeo Plus'a geçebilir miyim ki?

Umarım bilen birileri çıkar. Teşekkürler.
0
gigabyte
(09.12.12)
Hepsinin cevabı değil ama :
vimeo.com:47200

İlk 1 ayında isen plus'un oluyor, 139$ a alıyorsun proyu. 1 ay bittiyse nanay.
0
skatheist
(09.12.12)
(7)

saçkıran

kedidir o kedi
saçkıran olmanın nedenleri nelerdir? kadınlarda görülür mü?
saçkıran olmanın nedenleri nelerdir? kadınlarda görülür mü?
0
kedidir o kedi
(09.12.12)
yanılmıyorsam mantar hastalığı.cinsiyet farketmez.hemen doktora görünmek gerek.dökülen saçlar bir daha çıkmıyor
0
insomni4c
(09.12.12)
mantar hastalıgı değildir. doktara gitmen birşeyi değiştirmez. dökülen saçlar pekala geri çıkar.

dişisi ve erkeği vardır. erkek tek bir yerde çıkar. dişi dağılır.
sebebi stres ve sıkıntıdır. onu gördükçe daha çok sıkıntı yaparsın ve geçmez.
6 ay ilaç kullanmama rağmen hiçbir iyileşme göstermedi. en son ona alışmaya başladım ve takmamaya başladım. ve 3 ay içinde tamamen geçti.

ertesi sene tekrar etti ama alışkın oldugumdan umrunda olmadı. ve 2 ay da düzeldi ve allaha şükür uzun bir süredir yok.

verebileceğim tek tavsiye saçını kısa tut ve ondan utanma. kafana takma.
0
fakir nightboy
(09.12.12)
sinematematikci
(09.12.12)
stress kaynakli deri hastaligi. stress bagisiklik sistemini kotu etkiliyor ve bakteri/mantar/viruslere karsi defans mekanizmani zayiflatiyor. bu da en hassa bolgelerde anormalliklere neden oluyor.

kadinlar da gorulur.
0
tdl
(09.12.12)
işte bunlar hep stres
0
🌸kedidir o kedi
(09.12.12)
saçkıran gibi başka dökülme nedenleri de olabiliyor, kadında ve erkekte, her yaşta, hormon nedeniyle olabilir, başka nedenler olabilir. tekrar çıkmayabilir de. bahsettiğim düzgün bir dökülme de değil pençik pençik.
0
kediebesi
(09.12.12)
stress kaynaklı otoimmün bir hastalıktır.

mantar etken değildir.

kadınlarda da görülür.

topikal steroid kullanılabilir. kendiliğinden de geçebilir.
0
kendal
(09.12.12)
(2)

youtube hızlandı mı?

dereotu
yeni tasarımdan mı bana öyle geliyor. takılmıyor pek videolar?
yeni tasarımdan mı bana öyle geliyor. takılmıyor pek videolar?
0
dereotu
(09.12.12)
hız olarak pek bir şey değişmedi ben de ama bu sade hali çok daha iyi olmuş. daha kullanışlı ve daha çok göze hitap ediyor.
0
Kaczynski
(09.12.12)
Aynen hızlanmış sanki..
0
neronnuri
(09.12.12)
(6)

saçkıran

kenobi
arkadaşlar kardeşim bugün biraz uzun olan saçlarını kestirmeye berbere gitti. hiçbirimiz fark etmemiştik bozuk 1 tl'likten biraz daha büyük şekilde saç dökülmüş başının arka tarafından. berber saçkıran demiş. biraz araştırdım internetten tedavisi kesin var endişe edilmesin deniliyor.birde sizlere so
arkadaşlar kardeşim bugün biraz uzun olan saçlarını kestirmeye berbere gitti. hiçbirimiz fark etmemiştik bozuk 1 tl'likten biraz daha büyük şekilde saç dökülmüş başının arka tarafından. berber saçkıran demiş. biraz araştırdım internetten tedavisi kesin var endişe edilmesin deniliyor.

birde sizlere sorayım dedim? sarımsak sürse olur mu? yoksa doktora gitmeden hiçbir şey yapmasın mı? bulaşıcı mıdır? bir önlem alalım mı?

cevaplar için teşekkürler.
0
kenobi
(09.12.12)
sarımsağın iyi geldiği hep söylenir ama tedavi olması daha sağlıklı olur. en azından bi doktora görünsün. o yönlendirir zaten kardeşini.
0
kambocya diasporasi
(09.12.12)
valla aynısı benim arkadaşta olmuştu. doktora gitmeden önce ben saçına baktım saçların kökleri az da olsa belli oluyordu. doktorda buna kortizol mu öyle birşey verdi. saçlar geri çıktı. doktor şart.
0
yazik ziyan
(09.12.12)
dişisi ve erkeği vardır. erkek tek bir yerde çıkar. dişi dağılır.
sebebi stres ve sıkıntıdır. onu gördükçe daha çok sıkıntı yaparsın ve geçmez.
6 ay ilaç kullanmama rağmen hiçbir iyileşme göstermedi. en son ona alışmaya başladım ve takmamaya başladım. ve 3 ay içinde tamamen geçti.

ertesi sene tekrar etti ama alışkın oldugumdan umrunda olmadı. ve 2 ay da düzeldi ve allaha şükür uzun bir süredir yok.

sarımsak tek başına olmuyor. kafaya jilet ile ufak çizikler atılıp üzerine basılıyor.

ama tekrar diyeceğim bunlar önemli değil. tek tedavisi saçını kısa tutması ve kafaya takıp stres yapmaması :)
0
fakir nightboy
(09.12.12)
@fakir nightboy badim, bulaşıcı mıdır? bilgin var mı?
0
🌸kenobi
(09.12.12)
bulaşıcı değildir. yani öyle traş oldugu berberden ordan burdan bulaşmaz dert etmeyin o konuyu. kaynağı sıkıntı stresstir. sınav dönemindeki cocuklarda daha çok görülür. eğer dert etmemeyi becerirse çabucak geçer :)
0
fakir nightboy
(09.12.12)
sinematematikci
(09.12.12)
(4)

otellerde firma fiyati nedir ki?

rusdemezale
normal fiat 220 , firma fiati 140 dediler.firma fiati tam nedir ki?
normal fiat 220 , firma fiati 140 dediler.
firma fiati tam nedir ki?
0
rusdemezale
(09.12.12)
şirketlere indirim yapılır. sürekli müşteri hesabı.
0
khomaniac
(09.12.12)
kimse sirket karti falan sormaz,

otelde kalman gerekiyorsa ve rezervasyonun yoksa direk sirket fiyatiniz nekadar diye sor, genelde direkt fiyat soler ya da hangi firma der, sorarlarsa rusdemezale ltd sti dersin.
0
ocaan
(09.12.12)
@ocaan

fatura kesmek için şirket bilgilerini istediklerinde ne olacak?
0
khomaniac
(10.12.12)
@khomaniac

sirket ismi ve sehir versen yeterli

vergi numarasi olsa da olur olmasa da.
0
ocaan
(11.12.12)
(3)

bilgisayarin sesi gitti

mate soul
windows vista isletim sistemli, dv6000 serisi bir hp pavilion laptopum var. sorun su ki dizi izlerken bir anda bilgisayarin sesi kesildi. bilgisayari yeniden baslattigimda sag alttaki ses ikonunun ustunde carpi isareti cikti. mouse'u uzerine goturdugumde 'no audio device is installed' uyarisi cikiy
windows vista isletim sistemli, dv6000 serisi bir hp pavilion laptopum var. sorun su ki dizi izlerken bir anda bilgisayarin sesi kesildi. bilgisayari yeniden baslattigimda sag alttaki ses ikonunun ustunde carpi isareti cikti. mouse'u uzerine goturdugumde 'no audio device is installed' uyarisi cikiyor. aygit yoneticisinden sorunu giderebilir miyim diye baktim ama aygit yoneticisinde ses karti namina birsey gozukmuyor.

bilgisayari fabrika ayarlarina geri dondurdum, ses geri geldi. sorun duzeldi derken aksam youtube'dan video izlerken ses yine, bir daha geri donmemek uzere gitti.

ne yapmaliyim lutfen bilgisayari camdan asagi atmadan once yardim edin.
0
mate soul
(09.12.12)
kendi audio driver'ını yükleyin?

h10025.www1.hp.com
0
it's just a cigarette
(09.12.12)
bunu da mi denemedim... driver'i indirdikten sonra yuklerken hata veriyor. "no device is found for this driver" deyu.
0
🌸mate soul
(09.12.12)
sorunumu hala çözemedim, teknik servise vermeyi düşünüyorum. sizce ankara'da nereye götürmeliyim?
0
🌸mate soul
(18.12.12)
(4)

Gamesliga

Hayalperest Vişne
Arkadaşlar bu site güvenilir mi ?? Birazdan para yatıracamda bi sorun cıkmazsa iyi.Çıkmasa bile ileride cıkacak gibime geliyor :( Ben simdi bu siteden 10 a 500 lira kazansam vericekler mi la paramı :)) Ne kadar makul bi bahis sitesi arkadaş burası :)
Arkadaşlar bu site güvenilir mi ?? Birazdan para yatıracamda bi sorun cıkmazsa iyi.Çıkmasa bile ileride cıkacak gibime geliyor :( Ben simdi bu siteden 10 a 500 lira kazansam vericekler mi la paramı :)) Ne kadar makul bi bahis sitesi arkadaş burası :)
0
Hayalperest Vişne
(09.12.12)
valla ben bir ara oynadım, 50 tl çekmiştim sorun çıkmadı :D
0
1 saat bende 50 dolar
(09.12.12)
bende az önceki yorumlardan sonra araştırdım
www.eksisozluk.com

arasıra site gidip geliyormuş, ulaşamama durumları mevcutmuş, güven konusunda bir sıkıntı yaşayan yokmuş. kulaktan dolma bilgiler tabi
0
Ramiegovic
(09.12.12)
kesinlikle oynama. ben de bir süre oynadım başta sıkıntı yoktu ama 20 şer 20 şer çekiyordum. daha sonra 20 lirayı bile vermedikleri gibi, yatırdığım parayı siteye geçirmedikleri oldu. başta çok memnundum ama artık oynamıyorum, aynı şey arkadaşlarıma da oldu.

kesinlikle güvenilmez.
0
dogushowbiz
(09.12.12)
hatta attığım mesajlara çok komik cevaplar gelmişti, bazılarına cevap bile gelmemişti. ekşiye de yazıcam yakında yaşadığım problemleri..

özetle sitenin sıkıntı çıkarıp çıkarmaması direk onlara bağlı, istemezse yollamaz parayı sana..
0
dogushowbiz
(09.12.12)
(4)

işyerinde kullanmak üzere termos mug alacağım. nereden alayım?

hiçbirşeyyok
f/p önemli. tasarım önemli değil. fazla büyük olmasın yeter...edit: yakınlarımda ikea yok...mudo, kipa ve gloria jean's var.starbucks tan alanlar memnun mu peki?
f/p önemli. tasarım önemli değil. fazla büyük olmasın yeter...

edit: yakınlarımda ikea yok...

mudo, kipa ve gloria jean's var.

starbucks tan alanlar memnun mu peki?
0
hiçbirşeyyok
(09.12.12)
starbucks, ucuz bir şey istiyorsan ikea.
0
fapple
(09.12.12)
benim termosum starbucks'tan, çok memnunum hiçbir sorun yaşamadım bu zamana kadar. renkleri filan da güzel, şu sıralar bayağı bir çeşit de var dükkanlarda.
0
fapple
(09.12.12)
piyasadakilerin hepsini inceledim, şibo daki en güzeli en ucuzu.üste düğme koymuş adamlar bas açılsın bas kapansın. starbaksları aşırı dandik ve pahalı.
www.tchibo.com.tr
0
hasmetizm
(09.12.12)
istanbuldaysan Eminönü derim. Kuru Kahveci Mehmet Efendi'nin sokağında yarım litrelik çelik ürünü 10 liradan almıştım birkaç ay önce.
0
ruhundan soluyan adam
(09.12.12)
(2)

bazen bazı sayfalar açılmıyor neden olabilir?

dereotu
bakıyorum internet gitmemiş.atıyorum ekşisözlüğü bir 5 dk açmazken o zaman başka sayfalar açılıyor. 5 dk google gidiyor arasıra. az öncede kariyer.net açmıyordu. ama ekşi duyuruyu açıyor. bu mesajı yazarken ekşisözlüğü açmıyordu.neden olabilir?
bakıyorum internet gitmemiş.atıyorum ekşisözlüğü bir 5 dk açmazken o zaman başka sayfalar açılıyor. 5 dk google gidiyor arasıra. az öncede kariyer.net açmıyordu. ama ekşi duyuruyu açıyor. bu mesajı yazarken ekşisözlüğü açmıyordu.

neden olabilir?
0
dereotu
(09.12.12)
delete your cookies.
0
deniztarafinabakankale
(09.12.12)
işe yaramadı ne yazık ki.
0
🌸dereotu
(09.12.12)
(2)

ülker napoliten

docrivers
http://m.friendfeed-media.com/578949f08f24dd111a2f3544c711d191878dd39f bu resimdeki çukulatanın kabı neden elime yapışıyor, bildiğin manyetik alan yaratıyor lan bu , kendimi x-men gibi hissediyorum bunu yerken, bu kabın sırrı nedir dostlar.
m.friendfeed-media.com

bu resimdeki çukulatanın kabı neden elime yapışıyor, bildiğin manyetik alan yaratıyor lan bu , kendimi x-men gibi hissediyorum bunu yerken, bu kabın sırrı nedir dostlar.
0
docrivers
(09.12.12)
içi aliminyum gibi bişeyle kaplı oldugu içindir büyük ihtimalle
0
berginyonbaenre
(09.12.12)
sigaranın şeffaf naylon ambalajının eline yapışması ile aynı durum. statik enerji. Hani ilkokulda plastik basmalı kalemi saçımıza sürüp küçük kağıt parçalarını çektirirdik ya, o hesap. vücudun yün halıya veya kazağa veya başka şeylere sürtünce statik elektrik yükleniyor. Bu elektrik de bazı hafif cisimleri çekebiliyor. Ayrıca iki insan birbirine değdiğinde bazen çarpılmalarının nedeni de budur.
0
sinematematikci
(09.12.12)
(1)

android market indirimleri

Ramiegovic
bunları takip edebileceğimiz bir yer var mı ? bir ara 0,25 $ indirimleri vardı kaçırdım onuhttps://play.google.com/store/apps/collection/timed_promotion?feature=bannerşöyle bir sayfa var ama daha geniş çaplı bir ley arıyorum
bunları takip edebileceğimiz bir yer var mı ? bir ara 0,25 $ indirimleri vardı kaçırdım onu
play.google.com

şöyle bir sayfa var ama daha geniş çaplı bir ley arıyorum
0
Ramiegovic
(09.12.12)
AppSales diye bi uygulama var markette.
0
Notts
(17.12.12)
(20)

kedimize isim arıyoruz

birbilsem
Doğma büyüme Ankaralı olan kızımıza isim bulamadık. Türkçe isim önerisi olan var mı?
Doğma büyüme Ankaralı olan kızımıza isim bulamadık. Türkçe isim önerisi olan var mı?
0
birbilsem
(09.12.12)
misket diyim mi ya. hadi diyim nolur :P
0
accorbite
(09.12.12)
tontiiiiş olsun
buynunu ısırırım olsun
ağzıını yüzünü patlatırım olsun
olsun da olsun işte
0
neira
(09.12.12)
sümtük, kedilerin en iyi yaptığı şey sürtünmek
0
cecilia
(09.12.12)
Karamel djdjf tamam tamam. Şöbiyet diyorum.
0
bugunku antremanda goz dolduran futbolcu
(09.12.12)
süt olsun.

çok sığ adamım lan.
0
elalemin derdi
(09.12.12)
yuki olsun. japonca hem kar hem de şans demekmiş :)
0
elma
(09.12.12)
pamuk olsun.çok güzel kediymiş bu arada :)
0
rock n roll
(09.12.12)
uli

tuvalucada beyaz demek
0
ermanen
(09.12.12)
ANKA
0
Rawkon
(09.12.12)
pisik
0
cevab veremedi
(09.12.12)
mişik
0
zenigt
(09.12.12)
keraneci .p
0
defansif orta saha
(09.12.12)
efes
0
galgiya
(09.12.12)
Meze
0
morrdo
(09.12.12)
Sultan
0
Evocati
(09.12.12)
Eşşek
0
odanesi
(09.12.12)
pıtır
0
bir garip melek
(09.12.12)
hayalet
0
dedi birileri
(09.12.12)
bizim bembeyaz oğlumuzun adı sıpa mesela. kedinin karakterinden renginden ismi çıkar genelde.ama buna erkekse kar, kızsa karbeyaz deseniz güzel olur bence kartanem aksakallım diye seversiniz hem.
0
alice practice
(09.12.12)
yaprak olsun.
0
elalemin derdi
(09.12.12)
(2)

Windows 8 guvenli kip

nucleon
Tarzi bir menü var. Oraya nasıl giricez? Kisayolu ne?
Tarzi bir menü var. Oraya nasıl giricez? Kisayolu ne?
0
nucleon
(09.12.12)
boot anında F8'e basınca olmuyo mu?
0
Rawkon
(09.12.12)
Yok, kaldım öyle, sürücü sebebiyle açılmıyor da normal şekilde
0
🌸nucleon
(09.12.12)
(2)

bir fikir lütfen...

elma
biraz önce facebook'ta bir arkadaşımla sohbet ederken, aniden "çıkmam gerek dedem hastanede" diyerek ayrıldı. benim bir şey söylemeye fırsatım bile olmadı.haliyle merak edip endişelendim ama arasam mı bilemedim.şimdi belki kendi de meşguldür telaş halindedir diye bekleyip yarın mı arasam daha sakin
biraz önce facebook'ta bir arkadaşımla sohbet ederken, aniden "çıkmam gerek dedem hastanede" diyerek ayrıldı. benim bir şey söylemeye fırsatım bile olmadı.

haliyle merak edip endişelendim ama arasam mı bilemedim.
şimdi belki kendi de meşguldür telaş halindedir diye bekleyip yarın mı arasam daha sakin bir zamanda.

çok sık görüştüğüm biri değil ama yine de iletişimim olan bir arkadaşım.
bu tip durumlarda bazen kilitlenip kalırım bir de böyle aniden olunca ne yapsam bilemedim.

ne yapsam sizce ?
0
elma
(09.12.12)
şimdi değil de yarın veya daha sonra sorarsın hatrını. veya bi mesaj at, ben de meraklandım, bi haber edersen sevinirim diye, döndüğünde bakar.
0
kediebesi
(09.12.12)
cebine mesaj at, de ki; umarım kötü bir şeyi yoktur, telaşın vardır diye arayıp meşgul etmek istemedim, habersiz bırakma, çok geçmiş olsun.
0
neira
(09.12.12)
(3)

amazon'dan alışveriş?

dembedem
arkadaşlar bir cahile anlatır gibi anlatırsanız sevinirim zira bu konuda gercekten cahilim.amazon'dan bir ürün alırken, güzide memleketimize gönderilmesi icin gözüken ücret üzerinden ilave bir shipping ücreti talep ediliyor mu? nasıl oluyor bu işler yav..şu şekilde editliyorum: blu-ray disk de gönde
arkadaşlar bir cahile anlatır gibi anlatırsanız sevinirim zira bu konuda gercekten cahilim.

amazon'dan bir ürün alırken, güzide memleketimize gönderilmesi icin gözüken ücret üzerinden ilave bir shipping ücreti talep ediliyor mu? nasıl oluyor bu işler yav..

şu şekilde editliyorum: blu-ray disk de göndermiyorlar sanırım?
0
dembedem
(09.12.12)
Kargo ücreti var hepsinin ekstra olarak. Zaten amazon'dan sadece kitap ve dvd sipariş edebiliyorsunuz yanılmıyorsam. Free shipping olayı amazon'da Türkiye için yok.
0
alicia_dominica
(09.12.12)
oluyo genelde, son ödeme sayfasında çıkıveriyor. 50 dolarlık ürüne 180 dolar shipping çıkabiliyor mesela
0
elalemin derdi
(09.12.12)
Shipping eklenir en sonda. Üç kargo seçeneği var, teslim süresinin hızına göre parası artıyor. Standart kargo genelde 2-3 haftada gelir ve en ucuzu olur.
0
faith no more
(09.12.12)
(1)

mr. nobody

phallus dei
filmde genç çocuk bi partide yavaş bi müzikle dansediyodu. yazdığı kız başka bi çocukla dansedip öpünce bu da bi kız buluyodu filan. işte o sahnede çalan şarkıyı istiyorum. çok tanıdık geliyo. şarkıda "mary" isminin söylendiğini farkedebildim bi tek.
filmde genç çocuk bi partide yavaş bi müzikle dansediyodu. yazdığı kız başka bi çocukla dansedip öpünce bu da bi kız buluyodu filan. işte o sahnede çalan şarkıyı istiyorum. çok tanıdık geliyo. şarkıda "mary" isminin söylendiğini farkedebildim bi tek.
0
phallus dei
(08.12.12)
sonsuz
(09.12.12)
(4)

Gerçekliğinden kesin olarak emin olduğunuz...

yarmasimo
...bir sezginizin sizi yanılttığı oldu mu?Tahmin değil sezgi :)
...bir sezginizin sizi yanılttığı oldu mu?
Tahmin değil sezgi :)
0
yarmasimo
(08.12.12)
iddia'da banko maçtan yatma olayı.
0
1 saat bende 50 dolar
(08.12.12)
bugün yarın belli olacak yanılıp yanılmadığım.
0
bacardi cola
(09.12.12)
olmadı. üstelik sezgime de güvenmem. uydurduğumu filan düşünürüm hep. bi de bu sezgiler olayı düşünürken aklıma gelmez. genelde uyanmadan iki sn önce gelir veya durduk yerde beynime düşer.
yalnız eğer herşeyin sen odaklandığın için var olduğunu farz edersek (holografik evren diyolla) bu sezgi olayı çok değişiyor. bir araştırmaya göre beynimizin aldığı kararların bilincimize ulaşması 7 sn alıyor. bu oyunun tüm kurallarını değiştirebilir.
0
kediebesi
(09.12.12)
Tanrı'nın var olduğunu sezgisi beni yanıltmıştı.
0
sinematematikci
(09.12.12)
(2)

mit, mitos, efsane, mitoloji

nevruz atesinin ustunden atlayan bakan
mit, mitos, efsane, mitoloji bunların arasındaki fark nedir? sözlükleri kurcalıyorum ama bir türlü kafamda oturmadı. biri anlatırsa ya da başka bir kaynak önerirse çok iyi olacak.teşekkürler.
mit, mitos, efsane, mitoloji bunların arasındaki fark nedir? sözlükleri kurcalıyorum ama bir türlü kafamda oturmadı. biri anlatırsa ya da başka bir kaynak önerirse çok iyi olacak.

teşekkürler.
0
nevruz atesinin ustunden atlayan bakan
(08.12.12)
mit: ~ Fransızca: mythe efsane ~ Antik Yunanca: mýthos μύθος anlatı, hikâye → mitos www.nisanyansozluk.com

loji, bilim anlamı katıyor. mitoloji de efsane bilim gibi bir şey.
0
empati kuramayan psikolog
(08.12.12)
nişanyan sözlük'te hepsinin etimolojisine bakarak; görebilirsiniz.
0
siradan bir adam
(08.12.12)
(9)

Mac vs. Pc

ekaterina
4000 teleye kadar bütçeniz var, hangisi tercihiniz olur, neden?
4000 teleye kadar bütçeniz var, hangisi tercihiniz olur, neden?
0
ekaterina
(08.12.12)
kesinlikle mac. arayuz kullanim tasima falan filan hepsi rahat. xx
0
allanpoe
(08.12.12)
öncekine duyuruna dayanarak mac diyorum. oyun falan oynamıyormuşsun hem.
0
empati kuramayan psikolog
(08.12.12)
kullanım amacınız ne? grafik tasarımla uğraşıyorum o yüzden mac alırdım ben. zaten hali hazırda da mac kullanıyorum.
0
10032007
(08.12.12)
Ya işte merak ettim o duyurudan sonra insanlar neden mac ya da pc alır para sorunu olmadan düşünürsek gibi bi soru geldi aklıma. Kullanım amacım günlük kullanım yoksa grafik tasarım falan değil. Yani bu mac alanların hepsi grafik tasarım mı yapıyor olay nedir aslında sorunun özü.
0
🌸ekaterina
(08.12.12)
grafik tasarım, video editing işleri yaptığım için mac kullanıyorum.
anneme babama da bilgisayar olarak mac aldım, düşürmezsen ve çok şanssız değilsen sıkıntı çıkarmıyor, kullanımı kolay, estetik, hızlı. 4 bin lira seni etkilemeyecekse al.
0
kayranin kedisi
(08.12.12)
mac os için ve kullanım kolaylığından dolayı mac.
0
cdiyez
(09.12.12)
Mac almanın grafik tasarım ile hiç bir ilgisi yok. Grafik tasarım bugün doğrudan ve tamamen bilgisayar üzerinde yapılan bir işe dönüştüğünden dolayı grafikerler sorunsuz bir işletim sistemi arayışından dolayı Mac'lere yöneliyorlar. Haliyle ev kullanıcısı için de Mac'ler hem gayet stabil, hem de gayet sade ve kullanışlıdırlar.

Ancak Windows'tan geçecekseniz eğer, doğal bir geçiş süreci yaşayacak ve zorlanacaksınız. Zira detaylardan başlayıp bazı temel işlevlere kadar farklılıklar mevcuttur iki işletim sistemi arasında.

Mac Os da sorunsuz bir işletim sistemi değildir muhakkak ki. O da yavaşlar, o da sorun çıkartır, ona yazılmış programlar da kilitlenir....vb. Ancak Windows sürümlerine oranla Mac Os'da sistem kilitlenmeleri (Mavi ekran) çok çok nadirdir, genellikle (kullanıcı kaynaklı olmayan) dosya ve iş kaybı çok fazla yaşanmaz ve Windows'a göre daha akılcı/akıcı bir şekilde çalışır. Bunun yanında, özellikle Türkiye'de, genellikle küçük yaşlardan beri Windows kullanıldığından Mac Os açıldığında ilk tepki "Bunu neden buraya koymuşlar", "neden böyle saçma bir şekilde bu işlevi yapmışlar" gibi sözler ile olur, ancak alıştıkça da Windows'un aslında pek çok açıdan daha çok işlem ile aynı işlevi uyguladığı farkedilir. Ve elbette bunlar da kişisel şeylerdir ve bir kesim için de Windows Mac Os'tan kolaydır.

Örneğin Windows kullanarak para kazanan bir kişi, Mac Os başına oturduğunda zorlanır, alışmayı reddeder. Çünkü Windows ve onun getirdiği alışkanlıklar ile işini yapmaktadır. Örneğin Windows bazlı program yazan bir kişiye asla "Mac Os güzeldir" dedirtilemez, zira bu kişi için Mac Os'un yöntemleri saçma gelecektir.

Son olarak da Mac Os işletim sistemi, -sabit- donanım ile birlikte yazıldığından dolayı sorun çıkartma ihtimali düşüktür ve bu aynı nedenden dolayı da sorun çıkartma, çökme, takılma eğilimi Windows'a göre düşüktür. Ayrıca, yine hem aynı nedenden dolayı, hem de çalışma prensibinden dolayı, üzerine yazılan uygulamaların da sorun çıkartma oranı oldukça düşüktür, çünkü programların çeşitlenmesi gereken çok fazla değişken yoktur. Windows da bu noktada sorunlu olmaktaysa da, Windows 7 ve sonrasında 8 ile birlikte şu sıralar stabil bir izlenim yaratmaktadır. Haliyle de Mac Os'tan daha "berbat" denebilecek durumda değildir.

Netice olarak, işletim sistemi kenara bırakıldığında zaten Mac de x86 Pc'ler de hemen hemen aynı donanımlar üzerinde çalıştıklarından karar verilecek nokta işletim sistemidir. Ek olarak da tasarım ve tasarımsal işlevsellik bakımından göz önüne alınmalıdırlar, ki bu noktada da yekpare alüminyum formda üretilmiş Macbook Pro'lar diğer laptoplardan öne çıkıyor bana göre. Ek olarak bir de Trackpad mucizesi var elbette.

Sözün özü, bana göre (Türkiye için) paranız yetiyorsa Mac alın (canınız sıkılırsa Windows da kurarsınız, sanal makine ile de çalıştırırsınız işinizi aksatmadan; yetmiyorsa da güçlü bir Pc alın. Ancak bugün örneğin bir ultrabook ile Macbook Pro'nun fiyat bakımından çok da farklı olmadıklarını da göz önünde bulundurmak lazım elbette.

Az uzun bir yazı oldu :)
0
puro
(09.12.12)
ikisinide kullanan biri olarak şöyle öneride bulunabilirim ;
iş için mac (grafik, video, müzik vs.)
geri kalan herşey için pc.

bildiğiniz gibi mac'ler çok pahalı oluyor o yüzden iş için değilse kesinlikle pc alın derim. yani 4000 tl'ye alacağınız mac'e göre çok çok daha iyi özellikleri olan bir pc alabilirsiniz.

tabi ben bunu birazda kendime göre söylüyorum oyun oynayan biri olduğum için ve masaüstü bilgisayardan hiçbir zaman vazgeçmeyecek biri olarak.
0
Deathklaat
(09.12.12)
Ozellikle mac kullanmam gereken bir isim olmadigi surece hayatta o parayi o alete vermem. Bir de 4 bin lira para verip oyun oynayamayacaksam o aleti atarim asagi. Kisacasi eger stabil olarak ev ortaminda kullabacaksan, tasiman gerekmeyecekse kesinlikle masaustu pc, laptop lazimsa mac i dusunebilirsin.
0
sAINT
(09.12.12)
(2)

anket sitesi onerisi

orcu
internet uzerinden bir anket yapacagiz.survey monkey gibi anket sitelerinden hangisini onerirsiniz?* scale/rank gibi farkli soru tipleri var.* 15 soru var.* 100 kisiyi gecebilir.neyi kullanayim?
internet uzerinden bir anket yapacagiz.
survey monkey gibi anket sitelerinden hangisini onerirsiniz?
* scale/rank gibi farkli soru tipleri var.
* 15 soru var.
* 100 kisiyi gecebilir.

neyi kullanayim?
0
orcu
(08.12.12)
www.surveymonkey.com
kwiksurveys.com
www.surveey.com

bunları kullanmıştık bir dönem pek sorun yaşamadık.
0
puro
(09.12.12)
surveymonkey ve surveey gayet idealdir.
0
sinematematikci
(09.12.12)
(3)

forum ban

docrivers
forumdan ilişkimi süresiz kestiler nasıl yaptılar bilmiyorum, chrome'dan yeni kullanıcı ile üye oluyorum admin şüpheleniyor seni bir yerden gmzüm ıssırıyor diyor bende delikanlılık yapıp kendimi ifşa ediyorum sonra yine atılıyorum , başka bir pc'den alsam üyeliği hayatta çakmaz değil mi, öyle bir şa
forumdan ilişkimi süresiz kestiler nasıl yaptılar bilmiyorum, chrome'dan yeni kullanıcı ile üye oluyorum admin şüpheleniyor seni bir yerden gmzüm ıssırıyor diyor bende delikanlılık yapıp kendimi ifşa ediyorum sonra yine atılıyorum , başka bir pc'den alsam üyeliği hayatta çakmaz değil mi, öyle bir şansım var mı.
0
docrivers
(08.12.12)
oha lan öyle çakmaz mı
0
🌸docrivers
(08.12.12)
hangi forum?
0
alexsandro de souza
(08.12.12)
çakar çakmaz çakan çakmak.
0
Rawkon
(09.12.12)
(1)

İstanbul/Roxy nerede ??

yqzkrttpli
Ulaşım nasıl sağlanır Taksim'den ??
Ulaşım nasıl sağlanır Taksim'den ??
0
yqzkrttpli
(08.12.12)
Sıraselviler caddesinde Alman hastanesinden bir önceki aslanyatağı sokak'ta.
0
lepetitprince
(08.12.12)
(1)

Hafıza beyin ile ilgili kitap önerisi

shaqkin
Beynin sağ lobu,sol lobu işlevleri,hafıza geliştirme teknikleri bu tarz kitaplar ne kadar işe yarar? Geçen ilgimi çekti bir kaç taneside verdiğim paraya pişman olurum belki diye duyuruya danışayım dedim.Varmı bu tarz kitap okuyup önerebileceğiniz kitaplar?incelediklerim;John Medina-Beyin kurallarıAh
Beynin sağ lobu,sol lobu işlevleri,hafıza geliştirme teknikleri bu tarz kitaplar ne kadar işe yarar? Geçen ilgimi çekti bir kaç taneside verdiğim paraya pişman olurum belki diye duyuruya danışayım dedim.Varmı bu tarz kitap okuyup önerebileceğiniz kitaplar?

incelediklerim;
John Medina-Beyin kuralları
Ahmet Yıldız-güçlü hafıza
Anthony Robbins-sınırsız güç
0
shaqkin
(08.12.12)
Duygusal Zeka - Daniel Goleman (Bu kitabi anlayabilirseniz, beyinci olur cikarsiniz, anladiklarinizi hayatiniza uygulayabilirseniz de, hayatiniz degisir.)
0
compadrito
(09.12.12)
(3)

burs olayilari

allanpoe
bu burslar 2 aylik mi yatacak 4 aylik mi? her kafadan ayri bir ses cikiyor. biz ocak ayinda ne kadar para alicaz.
bu burslar 2 aylik mi yatacak 4 aylik mi? her kafadan ayri bir ses cikiyor. biz ocak ayinda ne kadar para alicaz.
0
allanpoe
(08.12.12)
Bildiğim kadarı ile senede 9 ay veriliyordu burslar. Ocak başında siz ekim, kasım, aralık ve ocak burslarını alacaksınız yani 4 ay.
0
lpgli tosbaga
(08.12.12)
senede 12 ay veriliyor. her ayın yedisinde 260 lira.
0
nevruz atesinin ustunden atlayan bakan
(08.12.12)
Sadece 1 aylıkO 4 aylık yatanlar son sınıf olup, bursu krediye dönenler. Bir defaya mahsus olarak öyle 4 ay birden yattı.
0
alessea
(08.12.12)
(1)

kati meyve sikacagi olarak da hizmet verecek mutfak robotu

gijilti
mutfak robotu alicam ama hic fikrim yokaldigim zaman pisman olmayacagim saglam bir sey ariyorum
mutfak robotu alicam ama hic fikrim yok
aldigim zaman pisman olmayacagim saglam bir sey ariyorum
0
gijilti
(08.12.12)
compadrito
(09.12.12)
(1)

videoda çalan incesaz şarkısı

tgr
http://www.youtube.com/watch?v=mpDKCKKy1Dobu şarkının adını arıyorum, bilen varsa, çok acil.
www.youtube.com

bu şarkının adını arıyorum, bilen varsa, çok acil.
0
tgr
(08.12.12)
www.carsisozluk.com
www.facebook.com

dizi için özel yapılmış gibi görünüyor.
0
bihaber
(09.12.12)
(5)

cep telefonu önerisi

mr rosebud
azami fiyat: 700TLbeklenen özellikler: 3g, kötü olmayan kamera, rahat yazı yazabilmehtc chacha'ya falan baktım emin olamadım. sizler neler öneriyorsunuz. samsung'un bu fiyat civarındaki telefonlarından hangileri iyidir?
azami fiyat: 700TL

beklenen özellikler: 3g, kötü olmayan kamera, rahat yazı yazabilme

htc chacha'ya falan baktım emin olamadım. sizler neler öneriyorsunuz. samsung'un bu fiyat civarındaki telefonlarından hangileri iyidir?
0
mr rosebud
(08.12.12)
xperia u ya bak bi de.
0
1 saat bende 50 dolar
(08.12.12)
galaxy ace ya da galaxy w
0
cableguy
(08.12.12)
@1 saat bende 50 dolar

sanki 3g yok bunda ben mi yanlış baktım yoksa..
0
🌸mr rosebud
(08.12.12)
2 ay beklerim diyosan bunu al:NOKIA LUMIA 620...Senin ilacın bu...eğer şimdi başka bi tel alıp acele edersen 2 ay sonra pişman olup dizini döversin.benden söylemesi...

www.tamindir.com

www.nokia.com

www.youtube.com

edit:piyasadaki lumia 920 den eksiği kablosuz şarj olmuyo.bi de kamerası 8 yerine 5 MP.onun dışında NFC vs herşeyi aynı.
0
selma
(08.12.12)
3g olmaz mı aga ayıpsın. çift kamera bilem var.
0
1 saat bende 50 dolar
(08.12.12)
(2)

azis'in harbi harbi dinlenebilecek şarkısı var mı?

dieselsingle2
klibine bakmadan dinlenebilecek hareketli vs şarkıları var mı?5 sn'den fazla bakamıyorum lan :)
klibine bakmadan dinlenebilecek hareketli vs şarkıları var mı?
5 sn'den fazla bakamıyorum lan :)
0
dieselsingle2
(08.12.12)
zabravi me ilk goz agrim, bikac tane daha var, ilgili vidyolardan bul:)
0
jemjum
(08.12.12)
www.dailymotion.com

ustataa :D:D
0
VickVickyVale
(08.12.12)
(6)

Web,Photoshop font farklılıkları

mehmetoloji
Selamlar,Ben photoshopta tasarım yapıyorum.Şöyle bir durum var;photoshop Tahoma 11 verdiğimde font çok ince kalıyor,kodcu arkadaş Css'te tahoma 11 yapınca web de daha canlı ve güzel görünüyor.Sorum şu;Css de olduğu gibi,yani weble aynı font görünümünü photoshop'ta nasıl elde edebilirim.Font modu Sha
Selamlar,

Ben photoshopta tasarım yapıyorum.Şöyle bir durum var;photoshop Tahoma 11 verdiğimde font çok ince kalıyor,kodcu arkadaş Css'te tahoma 11 yapınca web de daha canlı ve güzel görünüyor.Sorum şu;

Css de olduğu gibi,yani weble aynı font görünümünü photoshop'ta nasıl elde edebilirim.Font modu Sharp,crisp filan demeyin oradan olmuyor.
0
mehmetoloji
(08.12.12)
photoshop pixel bazlı, illustrator kullanabilirsin mesela
0
artificial zapata
(08.12.12)
Vektör kullanacaksın. Inkscape indir bir dene bakalım istediğin gibi olacak mı.
0
vexations
(08.12.12)
anladığım kadarıyla sorun puntoyla alakalı. ps'te yeni çalışma yaparken properties'te resolution'u ne kadar yüksek tutarsan puntolar o kadar küçük görünür. 72 ppi idealdir web içeriği için.
0
sagopa kajmer mahlas kafkef
(08.12.12)
pixelle filan alakası yok,sanırım demek istediğimi anlamadınız.

@sagopa kajmer mahlas kafkef

dpi ile de alakası yok,web için zaten 72 dpi olmalı.bu çok farklı bir durum.şöyle anlatayım.şu an yazdığımız yazıların aynısını ps de yazamazsınız,isterseniz ekran görüntüsü alıp deneyin.ps'de yazınca daha cılız duruyor,benim istediğim web de kullandığı gibi canlı durması
0
🌸mehmetoloji
(08.12.12)
fontun adını boyunu seçtiğin yerde anti-aliasing method diye birşey var , onu denedin mi?
0
Sir Anthony Hopkins
(09.12.12)
@Sir Anthony Hopkin

evet senin dediğin font modu,oradan da birebir aynı olmuyor.sanırım böyle bir şey yok.
0
🌸mehmetoloji
(09.12.12)
(4)

Video oynatıcı tavsiyesi?

neronnuri
Bs player bu aralar sapıtmaya başladı yeni bir player arıyorum tavsiyeleriniz?
Bs player bu aralar sapıtmaya başladı yeni bir player arıyorum tavsiyeleriniz?
0
neronnuri
(08.12.12)
km
0
empati kuramayan psikolog
(08.12.12)
gom
0
cagdassalur
(08.12.12)
vlc
0
kayranin kedisi
(08.12.12)
gom player ve vlc player dışında işe yarar player yok artık. şahsi önerim gom. ama vlc daha yaygın.
0
sinematematikci
(09.12.12)
(6)

ismet inönü, himmler benzeşmesi

Ramiegovic
Arkadaşlar konu çok spesifik, yazmadan önce bir kez daha düşünmenizi istiyorum, ben uzun zamandır bunu düşünüyorum.Nazi almanyası üzerine tezlerim vardır kısaca bahsetmek istiyorum oradan asıl konuya bağlayacağım.Adolf Hitler savaşın son günlerinde sağlığını iyiden iyiye kaybetmeye başlar, elleri ti
Arkadaşlar konu çok spesifik, yazmadan önce bir kez daha düşünmenizi istiyorum, ben uzun zamandır bunu düşünüyorum.

Nazi almanyası üzerine tezlerim vardır kısaca bahsetmek istiyorum oradan asıl konuya bağlayacağım.
Adolf Hitler savaşın son günlerinde sağlığını iyiden iyiye kaybetmeye başlar, elleri titremeye başlar, sağlıklı kararlar verememeye başlar, bu durumda o zamana kadar sağ kolu olan Himmler, hitleri devre dışı bırakmaya çalışıp kararları kendisi alıp, hitlerin onaylamadığı bazı konularda onaylar, kendisini lider yapmaya çalışır.

Şimdi tam burada himmlerin yaptığını ismet inönü yapmamış mıdır ? Atatürk öldükten sonra paradan Atatürkün fotograflarını kaldırıp kendi fotografını bastırması, okullara kendi resimlerini koydurtması falan..
Bu nedenledir İsmet İnönüyü savunanları anlamıyorum, Atatürk'ü unutturmaya çalışıp kendini lider olarak sunması sizce doğru mudur ?
0
Ramiegovic
(08.12.12)
Aslinda yapilanda bir sorun yok. Bir cok ulke, para basarken, o zaman ki Kral'in kralicenin veya Cumhurbaskaninin resmini kullanir. Mesela Ingiliz Poundu. Queen Elizabeth II'den once paralarinin uzerinde, George VI ondan once George V diye gidiyor. Kulturel bir durum yani.

Ayni ornekten devam edersek, ben butun paralarinda sadece bir kisinin resmini kullanan baska bir ulke gormedim. Mesela ABD'de paralarin uzerinde hep ayni resimler kullanilir fakat her birim icin baska resimler kullaniyorlar.
0
march or die
(08.12.12)
İsmet İnönü'nün bu yaklaşımı, Atatürk'ü unutturmaya çalışmasından değil, Atatürk'ün fikriyatına fanatikçe bağlı kalmasından ötürüdür. Bunu da şöyle açıklayabiliriz: Atatürk'ün dominant yapısı altında, ülkenin nasıl bir gelişim sergilediğini ve dönüştüğünü yıllar yılı gözlemledi İsmet İnönü. Hatta diyebiliriz ki totaliter ve tek adamcı bir yönetim anlayışının, okuma yazma oranı %5 (ve hatta harf devriminden sonra %0) olan geri bir toplumda tek yönetim biçimi olabileceğine, geri dönülmez bir biçimde ikna olmuştu. Atatürk öldükten sonra da beyanatlarında, 'bu ülke sahipsiz değildir; her şey aynı kuvvetiyle devam edecek' vb. ifadeleri vardır bir sürü. Yani, Atatürk'ün 'tek adamcı' ve otoriter yönetim anlayışına o derece güvenmişti ki, Atatürk öldükten sonra bu fikriyatı yaşatmak zorunluluğunu duyumsadı. Yani bu bakışla, İnönü Atatürk'ü unutturmaya çalışan bir vefasız değil, bilakis O'nun modelini uygulamaya çalışan bir sadık dosttu. Ha, tüm bunlar işe yaradı mı? Bu çok ayrı bir sohbetin konusu, uzun uzun tartışılabilir.
0
mesajli
(09.12.12)
inönü'den hoşlanmayan bir kitle var. özellikle atatürk'ü sevmeyen ama laf söyleyeyemeyenler adres olarak inönü'ye yüklenir. şimdi bunu kenara koyup inönü hakkında yazılanları iki defa sorgulayarak okumak gerek.

bundan başka atatürk'ün son döneminde inönü ile arasının bozuk olduğu, başvekilliğe celal bayar'ı getirip inönü'yü kenara çekilmek zorunda bıraktığı biliniyor.

para konusunda bence haksızlık yapılıyor.bakmak lazım ama orada bildiğim kadarıyla paranın üzerinde cumhurbaşkanının resmi olur gibi bir kanun olması lazım. cumhurbaşkanı inönü ve parada resmi olması doğal. ama sevmeyenler doğrudan inönü atatürkü silmeye çalışıyor diyebilir. niyet okuyacak halimiz yok.

atatürk'ü unutturmaya mı çalışmıştır ? biraz durup düşünmek üzerine kafa yormak lazım. yakup kadri hatıralarında aktarır, savaştan önce inönünün keşke atatürk yanımızda olsa dediğini.

denir ki anıtkabiri demokrat parti bitirdi, inönü atatürkü sevmezdi salladı. savaş sırasında kabrin yapımına ödenek lazım olur, hükümet oturur konuşur, denir ki bu darlıkta biz kabir yapmak için para harcasak atatürk yattığı yerden kalkıp bizi kovalar. o yüzden herşey göründüğü gibi değildir.

lider ve sağ kol arasında çekişme her zaman olabilir. en yakın örneği tayyip erdoğan ve abdullah gül. abdullah gül ısrarcı olmasaydı cumhurbaşkanı başkası olacaktı. gül ikinci kez adaylık için de geri çekilmiş değil. halbu ki onu oraya getiren, ilk defa başbakanlığa koyan tayyip erdoğan. partiyi onun sürüklediği ortada.

ama bir dönemi incelerdekn dedikodulardan arınmak, biraz titiz davranmak lazım. madem ki tez yazıyorsunuz..
0
bihaber
(09.12.12)
Ben konuda büyük bir bilgi sahibi değilim, tamamen kendi yorumlarımı aktarıyorum, Atatürk'ün parada fotografı olması cumhurbaşkanı olmasından kaynaklanıyordu, dolayısıyla ikinci cumhurbaşkanı olan ismet inönünün olmasıda normaldır. Bu okuduklarımdan sonra şu anda paranın üzerinde abdullah gülün resmi olmalıydı. şu anda böyle bir şey yapılsa akp Atatürk'ü unutturmaya çalışıyor denilir mi ?

ps: bu konu üzerine tez yazmıyorum, detaylı bir cumhuriyet tarihi araştırması yaparken karşılaştığım bir durum,
0
🌸Ramiegovic
(09.12.12)
İki ayrı durum bunlar. İsmet İnönü'nün paraya kendi fotoğrafını koymasıyla, AKP'nin yapacağı değişiklik aynı şeyden kaynaklanmaz ki. Atatürk'ün ünlü sözüne atıf yapıp "Egemenlik kayıtsız şartsız milletinmiş!! Yalaann! Egemenlik kayıtsız şartsız Allah'ındır!" diyen adamın partisinden söz ediyoruz. Yani, rahatsız edici bulunabilecek şey Atatürk'ü karşı olup olmaması değil, üslubu, ifadelerindeki tercihleri ve seviyesizliğidir. Bu fikriyat, paranın üzerine kendi fotoğrafını koymaya kalkarsa bu durumun nelerden kaynaklanabileceği konusunda tahminlerimiz güçlü olur elbette.
0
mesajli
(09.12.12)
evet denir, abdullah güle varana kadar kimse yapmamış çünkü, böyle bir gelenek yok. inönü denemiş ama tutmamış. tutmama sebebi de hatırladığım kadarıyla basılan paralar türkiye'ye gemiyle gelirken yolda vurulur, paralar denize dağılır. hükümette paraların geçersiz olduğunu açıklar. sonra da deneyen olmadı herhalde.
0
bihaber
(09.12.12)
(4)

new york yankees şapka

90lar türk pop
bunun klasik lacivertlerinden arıyorum. son 1 aydır orjinal olanlarının satışını yapan bir msğazaya denk geldiniz mi? (istanbul)
bunun klasik lacivertlerinden arıyorum. son 1 aydır orjinal olanlarının satışını yapan bir msğazaya denk geldiniz mi? (istanbul)
0
90lar türk pop
(08.12.12)
orjinalden kastın new era olması mı ? eğer öyleyse ykmler satıyodu en son ama onlarda cap tarzında değil bilgine
0
berginyonbaenre
(08.12.12)
evet haklısın ama new eraların normal şapka olanları var onlarda olabilir. new era ya da adidas orjinallikten kasıt. ikiside yapıyor malum.
0
🌸90lar türk pop
(08.12.12)
shop.mlb.com

bir haftada geliyomuş Türkiye'ye.
0
heritage
(09.12.12)
hemen türkiyeden alabileceğim bir seçenek lazım. teşekkürler.
0
🌸90lar türk pop
(09.12.12)
(3)

göz problemi

verin topumu ben gidiyorum
baylar bayanlar lütfen bişeyler önerin. sabah uyandığımda gözümde bişey var gibiydi. işe gittim çalışamadım. baktım olmuyor hastaneye gittim. göz doktoru yokmuş. acilde gözümü yıkadılar olmadı. damla, krem falan verdiler kar etmedi. pazartesiye kadar doktor görme şansım yok gibi. bir tavsiyesi olan
baylar bayanlar lütfen bişeyler önerin. sabah uyandığımda gözümde bişey var gibiydi. işe gittim çalışamadım. baktım olmuyor hastaneye gittim. göz doktoru yokmuş. acilde gözümü yıkadılar olmadı. damla, krem falan verdiler kar etmedi. pazartesiye kadar doktor görme şansım yok gibi. bir tavsiyesi olan var mı.
0
verin topumu ben gidiyorum
(08.12.12)
göz damarlarında tıkanıklık olabilir, acil doktora git!
0
naturelist
(08.12.12)
hordeolum ise büyütecek bir şey değildir.

bak bakalım buraya (bkz: arpacık)
0
seriouslysleepy
(08.12.12)
sorunun ne olduğunu bilmiyorum. bir batma hissi var. kızarıklık ve yanma var. muğla'nın milas ilçesindeyim geçici olarak. adam gibi bir hastane yok ama cevaplardan sonra hemen kalkıp hastaneye gitmeye karar verdim. neresi olursa artık.
0
🌸verin topumu ben gidiyorum
(08.12.12)
(3)

Askerde meslek olayı

nucleon
Evwt şimdi askere gidiyoruz ama, meslek seçimi vs yapiliyormus. Yazicilik, kantin olaylarina atlamayın diyorlar, peki nelere atlayalim? Nelere atlamayalim? Bende ingilizce var bayağı bir ileri seviye, bir işe yarar mı?
Evwt şimdi askere gidiyoruz ama, meslek seçimi vs yapiliyormus.

Yazicilik, kantin olaylarina atlamayın diyorlar, peki nelere atlayalim?
Nelere atlamayalim?

Bende ingilizce var bayağı bir ileri seviye, bir işe yarar mı?
0
nucleon
(08.12.12)
yarar.
yazıcı olarak bölük yazıcısı olabilirsin. 3-4 ayda bir işi çok olur. onun dışında kralsın. ama karargah yazıcısı olma. ağırdır.
0
ben smyrna
(08.12.12)
+ne mezunusun
+matematik
+tamam o zaman kantindesin

Yaşadığım konuşmanın birebir aynısıdır. kantin iyidir güzeldir ama lojman kantiniyse, birlik içindeki kantincilerin anası ağlıyor yoğun çalışmaktan..
0
Ramiegovic
(08.12.12)
benim bulunduğum yerde yazıcı olmak en beter şey idi. yazıcı yaptılar da kaçtım resmen kaçtım. çünkü yazıcı da devriye atıyordu geliyordu sonra nöbet listesini yetiştirmeye bölük astsubayının emirlerini yerine getirmeye çalışıyordu. astsubay devriyeye göndermiyordu. teğmen devriye atmıyorsun diye ceza veriyordu. devriye atınca bölük komutanı da neden yazıhanede durmuyorsun diyordu. çocuk da haliyle kafayı yemişti. o yüzden durumu koklayınız. her yerin hiyerarşisi farklıdır.
0
ykyt
(08.12.12)
(9)

"adaya bırakılan mahkumlar" film adı?

battaloglu
bir arkadaşım anlatmıştı ama filmin adını unuttum. dünyadaki hapishaneler aşırı dolunca devletler anlaşıyor ve bütün mahkumları bir adaya topluyorlar. bunlar yemekleri bitince kapıdan en son gireni yemek üzerine kurulu bir düzen geliştiriyorlar....arkadaşım söylemişti ama filmin adını unuttum. nuev
bir arkadaşım anlatmıştı ama filmin adını unuttum. dünyadaki hapishaneler aşırı dolunca devletler anlaşıyor ve bütün mahkumları bir adaya topluyorlar. bunlar yemekleri bitince kapıdan en son gireni yemek üzerine kurulu bir düzen geliştiriyorlar....

arkadaşım söylemişti ama filmin adını unuttum. nueva somali mi ya da böyle bir şey. bilen bir söylerse iyi olur:)
0
battaloglu
(08.12.12)
ya ben bu filmi izledim. rus filmi hatta adada uçak var falan birileri tamir etmeye çalışıyorlar. imdb oy listeme bakıom belki oylamışımdır.
0
ayiadam
(09.12.12)
"no escape" filmi olabilir mi? hollywood filmi mi?
0
ermanen
(09.12.12)
sözlükte bir başlık var, valla buluyorlar oraya yaz.
0
bihaber
(09.12.12)
ya uçak var mı bilmiyorum. bütün milletlerden mahkumlar varmış, yiyecekleri bitince; belirli bir mesafeden kapıya en son geleni yiyorlarmış. hatta rus mahkumlar çeçen mahkumları kötüleyip yemeye çalışıyorlarmış felan... bir tane eleman varmış bunlardan farklılaşan vs...
0
🌸battaloglu
(09.12.12)
şu film olabilir mi?
www.imdb.com
0
fuzzy
(09.12.12)
fuzzy evet o film. ben de buldum ve link verecektim, sen önce davranmışsın.
0
ermanen
(09.12.12)
teşekkürler fuzzy :))
0
🌸battaloglu
(09.12.12)
önemli deel:)
0
fuzzy
(09.12.12)
evet benim dediğim de bu film. uçak falan var işte. farklılaşan eleman buluyor falan. çok iyi film. battle royal ve çakmalarına bin basar.
0
ayiadam
(09.12.12)
(1)

kahvaltı takımı

Ramiegovic
resimdeki kahvaltı takımını satın alabileceğim bir yer var mı ?
resimdeki kahvaltı takımını satın alabileceğim bir yer var mı ?
0
Ramiegovic
(08.12.12)
Tekirdağ'da Özcanlar diye bir züccaciye var. Güzel pazar kahvaltıları şimdiden... :)
0
35.spartalı
(08.12.12)
(4)

klavyemin dili kendi kendine Ingilizc oldu, turkcecyi sectim ama degismiyor

gijilti
bu sorunu nasil cozebilirim, acaba bilgisayarimda bi bozulma mi var
bu sorunu nasil cozebilirim, acaba bilgisayarimda bi bozulma mi var
0
gijilti
(08.12.12)
kapat aç.
0
ben smyrna
(08.12.12)
alt + shift
0
Kreuzberg
(08.12.12)
denetim masasından dilleri seç, ingilizce türkçe ikisi vardır, ingilizceyi sil sorun düzelir.
0
Ramiegovic
(08.12.12)
çok kurcalamadan ingilizce olduysa alt+shift yap geçer.
0
sinematematikci
(09.12.12)
(5)

40 watt'lık ampül saatte kaç tl'lik elektrik harcıyor?

dieselsingle2
hesap yollarını anlatmayın, direk vergiler vs dahil saatlik şu kadar tl ya da şu kadar tl civarında gibi bir bilgiye ihtiyacım var.
hesap yollarını anlatmayın, direk vergiler vs dahil saatlik şu kadar tl ya da şu kadar tl civarında gibi bir bilgiye ihtiyacım var.
0
dieselsingle2
(08.12.12)
kw'ı 35 kuruş ise 0,014 tl.
0
ben smyrna
(08.12.12)
Şöyle bir araç varmış.
www.enmax.com

(Bilgileri girdikten sonra alttaki "Update" tuşuna basmayı unutmayın)
0
puro
(08.12.12)
elektrik dağıtım şirketinin ücretlendirmelerine göre değişiklik gösterir her ilde.
0
islergucler
(08.12.12)
2,83859778036933 kr.
edit: Vergiler ve diğer giderler hariç fiyat bu. Başka bilgi verilmeden, toplam tüketim bilinmeden birim başına maliyeti hesalayamayız.
edit2: www.semihduran.com bu program da hesaplıyomuş.
0
onexey
(08.12.12)
ekim-aralık 2012 tedaş

prntscr.com

kw 28 kuruş vergilerle 40 diyelim

40 watt 25 saatte 40 kuruş yakıyor diyebiliriz
0
🌸dieselsingle2
(08.12.12)
(2)

Photoshopçulardan küçük rica

10lion sinisterer
http://www.masalpasta.com/urunler/ND80GulluNisanPastasi.jpgbu resimdeki mor renklerini bordo yapıp bana gönderebilir misiniz rica etsem pastanın üstündeki gülleri de açık koyu bordo şeklinde olursa süper olurşimdiden teşekkürler
www.masalpasta.com

bu resimdeki mor renklerini bordo yapıp bana gönderebilir misiniz rica etsem pastanın üstündeki gülleri de açık koyu bordo şeklinde olursa süper olur

şimdiden teşekkürler
0
10lion sinisterer
(08.12.12)
(git:i48.tinypic.com ) bişey değil.
0
flashstriker
(08.12.12)
a harfinin içi kalmış len.
0
sparkle kiddle
(09.12.12)
(3)

doğalgazda tasarruf

tolga asp
evde sadece 3 petek yanmasına rağmen aylık ortalama 250-300 fatura geliyor. benim oda bütün gün boş duruyor, sabahları evden çıkmadan peteği komple kapatsam mı yoksa kıssam mı daha ekonomik olur? hadi onları geçtim benim odadaki peteği komple kapatıp elektrikli bir şey mi alsam? akşam gelir gelmez e
evde sadece 3 petek yanmasına rağmen aylık ortalama 250-300 fatura geliyor. benim oda bütün gün boş duruyor, sabahları evden çıkmadan peteği komple kapatsam mı yoksa kıssam mı daha ekonomik olur? hadi onları geçtim benim odadaki peteği komple kapatıp elektrikli bir şey mi alsam? akşam gelir gelmez elektriği açıp karşıma koyarım oh mis. ama diğer 2 petek her zaman yanmak zorunda bu arada.

evlat acısı gibi koyuyor kodumun doğalgazı, nasıl yapmalı sizce?
0
tolga asp
(08.12.12)
gündüz evde değilsen kapat.
peteklerin arkasına alüminyum plakalar var, bir tarafı folyo, arkası karton, onlardan alıp duvarla petek arasına koy.
oda sıcaklığını sabit tutmak istiyorsan termostatik vana kullanabilirsin. (tanesi 20-30 lira)
elektrik ile ısınma, doğalgaz ile bu kadar fatura geliyorsa epey kullanıyorsun demektir, elektriğe geçersen çok daha pahalıya gelir.
0
sttc
(08.12.12)
gece kapatma, minimuma al. aç kapa girer sana.
0
1 saat bende 50 dolar
(08.12.12)
hiç birini yapma git bir tane termostat al harici olarak kombiye bağlananlardan.

sonra onu salona ya da istediğin bir yere bağla. termostatı 22-23 dereceye ayarla. kombiyi sonuna kadar aç peteklerin de hepsini aç.

evin sıcaklığı 22'nin altına indiği an bırak termostat kombiyi çalıştırsın 22nin üstüne çıktığı an kombiyi kapatsın. en iyi enerji tasarufunu böyle sağlarsın.

çünkü sen bir odayı kapattığında oranın soğukluğu diğer odaları da etkiler. e aç kapa yaparsan kombi kendini ısıtına kadar dünyaları yakar zaten.

en sağlıklısı termostat ile evin sıcaklığını stabil tutarak minumum doğalgaz kullanmak
0
10lion sinisterer
(08.12.12)
(2)

Türkçe'ye çevirebilirmisiniz?

sidd79
http://frankscottage.files.wordpress.com/2012/12/treder-quote.jpg
0
sidd79
(08.12.12)
ateist olmam sizi rahatsız ediyorsa üzgünüm, ama biliyor musunuz, (virgül ile ayırdığı şeyler, sözlükten bulabilirsiniz) da beni rahatsız ediyor.
0
i ve been mistreated
(08.12.12)
Ateistliğim sizi rahatsız ettiyse özür dilerim. Ama ne biliyor musunuz; din savaşları, cihadlar, haçlı seferleri, engizisyonlar, özgür konuşmanın yasaklanması, çocukların beyinlerinin yıkanması, albinoların öldürülmesi, küçük kızların evlenilmeye zorlanması, kadın ve erkek sünnetleri, recm, oğlancılık, homofobi ve bilim ve mantığın reddedilmesi de beni rahatsız ediyor.
0
lpgli tosbaga
(08.12.12)
(3)

resimdeki notalar

halanne
sorumuz şu: linkteki şarkının anahtarı hangisidir?http://fds.oup.com/www.oup.co.uk/pdf/music/pt_carols_holly_and_ivy.pdfd majorc majorg major
sorumuz şu: linkteki şarkının anahtarı hangisidir?
fds.oup.com

d major
c major
g major
0
halanne
(08.12.12)
do majör arıza yok işte. ilgili minörü la minör de olabilirdi.

edit: pln +1 anahtarı sol anahtarı alttaki de fa anahtarı. tonu demen daha doğru olur.
0
nedensizce
(08.12.12)
do majör (yani c majör)
hiç değiştireçsiz (bemol veya diyez) bir dizek gördüğün için atlayabilirsin do majör diye, lakin la minör çıkma ihtimali de var, ama armonik yapısına da bakarsak do majör.
0
kugsel adam
(08.12.12)
anahtarı değil de tonu do majör
0
pln
(08.12.12)
(7)

şebi arus için konya ve gezilecek yerler?

incirlikek
Arkadaşlar,Yarın Konyaya gideceğiz planımız mevlana müzesi, ince minare, karatay müzesi, şemsi tebrizi müzesi, üç kızlar türbesi be tabiiki şebi arus ... yalnız konyayla ilgili daha önce gitmişliğimiz yok. trenle gidip meramda ineceğiz. nerden başlamalı nerelere nasıl gitmeli, nerde ne yemeli, gitm
Arkadaşlar,

Yarın Konyaya gideceğiz planımız mevlana müzesi, ince minare, karatay müzesi, şemsi tebrizi müzesi, üç kızlar türbesi be tabiiki şebi arus ... yalnız konyayla ilgili daha önce gitmişliğimiz yok. trenle gidip meramda ineceğiz. nerden başlamalı nerelere nasıl gitmeli, nerde ne yemeli, gitmişken nereyi görmeden, ne yapmadan dönmemeli? yardımcı olursanız çok sevinirim. Kolay gelsin..
0
incirlikek
(08.12.12)
hepsi saydıkların kadar zaten.
new yorka gider heyecanı içindesin gibime geldi. beklentilerini küçült küçült küçült derim. bişe yok işte bi anadolu şehri.
0
cecilia
(08.12.12)
öyledir tabii de giden bilen daha iyi yönlendirir. nerde mesela yemek yiyelim her yerin iyi değildir. gidince ilk bulduğumuz yere girmeyelim sonuçta, bunun gibi şeyler... yada önce hangi yerden başlayalım gezmeye ki mantıklı bir gezi sırası olsun diye??
0
🌸incirlikek
(08.12.12)
bamya çorbası, etli ekmek (aslında bildiğin kuşbaşılı pide ama çaktırma, tadı çok güzel) bi de tandır yenir konyada. tandır biraz ağır/yağlı gelebilir yalnız. 100lük, 150lik,200lük gibi gram olarak sipariş verilir tandır. şifa lokantası güzeldir, devayla karıştırma yalnız. (lokantaların çoğu mevlana müzesinin sağ çapraz caddesinde zaten)

hediyelik olarak mevlana şekeri en meşhurudur. farklılık olsun diye çikolata kaplamalı bişey vardı, (hurma mıydı acep)ne olduğunu hatırlayamadım şimdi. mevlana şekerindense ben onu tercih ederim. bi de hurma kahvesi var ama denemedim hiç.

eğer kadın varsa aranızda başörtüsü alsın mutlaka. gerçi müzede türbe kısmına girerken tülbentler var ortalıkta ama, sonuçta ellibin milyon kişi kullanıyor.

yoksa, gitmeden müzekart çıkartmayı unutmayın.
0
halanne
(08.12.12)
@halanne çok teşekkürler.... peki bu müzeleri medreseleri gezmeye hangisinden başlamalı hepsi yakın mıdır yoksa ordan oraya koşturmayalım nasıl bir sıra izlesek?
0
🌸incirlikek
(08.12.12)
hepsi yürüme mesafesinde zaten. birinden çıkıp sırayla yol güzergahında diğerine girip devam edeceksiniz. önemli olan yemek saatini ayarlamanız.
emin değilim ama meram sizin gezeceğiniz yerlere uzak galiba.
alaattin tepesinde güzel bi cami var, orası biraz uzak kalabilir. belki sona bırakıp oradan törenlere gidebilirsiniz ya da ilk orayı bitirip sonra diğerlerine gidebilirsiniz. tepe küçük bi tepe, ufak da bi çay bahçesi var. kışın kapalı değilse tabi.
üç kızlar türbesi konya merkezde mi? akşehirde olmasın?
0
halanne
(08.12.12)
alaaddini boşverin bişe yok yığma bi tepe. zaten kışın oraları kapatırlar kapalı bi çay bahçesi bişe yok.
3 kızlar türbesi sanki ilçede ben de hiç duymadım onu.
meram uzak bu gideceğiniz yerlere. meram da bi de aydın çavuş var tepeden konya gibi düşün ama orası da kışın işlevsiz.

siz şebi arus civarında millet napıyosa onu yapın. dediğim gibi şehirde bişe yok işte klasik anadolu şehri. alaaddinde yığma uyduruk bi tepe.
0
cecilia
(08.12.12)
Hızlı trenle gelecekseniz belediye hoş bir şehir rehberi hazırlayıp her koltuğun üzerine 1'er tane koymuş, oldukça güzel bir yürüyüş güzergahı çizmişler o güzergahtan şaşmaz ve yemeği de Mevlana civarında önerilen yerlerde hallederseniz gezinizde minimum sürede maksimum verim elde edersiniz.

Güzergah dışında meram tarafı filan kalıyor bir günden fazla süreyle kalacaksanız oraya da uğrayabilirsiniz yok tek günlükse oralarda zaman kaybetmeye değmez. Ben de hatırlatmış olayım, müze kartını kesinlikle alın.
0
oguzmania
(08.12.12)
(3)

zirvede dagitilan banka karti nasil bir seydi_?

all girls dream
üzerinde isim falan yazmıyordu sanırım. öle bir kart istesek alabilir miyiz bankadan?
üzerinde isim falan yazmıyordu sanırım. öle bir kart istesek alabilir miyiz bankadan?
0
all girls dream
(08.12.12)
turkcell cept paracard
0
eksi sozlukte eksiyen adam
(08.12.12)
evet, garanti'de var galiba hediye kartı gibi bir şey.
0
kayranin kedisi
(08.12.12)
alırsın
0
heee
(08.12.12)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.