[]

şebi arus için konya ve gezilecek yerler?

Arkadaşlar,

Yarın Konyaya gideceğiz planımız mevlana müzesi, ince minare, karatay müzesi, şemsi tebrizi müzesi, üç kızlar türbesi be tabiiki şebi arus ... yalnız konyayla ilgili daha önce gitmişliğimiz yok. trenle gidip meramda ineceğiz. nerden başlamalı nerelere nasıl gitmeli, nerde ne yemeli, gitmişken nereyi görmeden, ne yapmadan dönmemeli? yardımcı olursanız çok sevinirim. Kolay gelsin..


 
hepsi saydıkların kadar zaten.
new yorka gider heyecanı içindesin gibime geldi. beklentilerini küçült küçült küçült derim. bişe yok işte bi anadolu şehri.

  • cecilia  (08.12.12 19:59:53) 
öyledir tabii de giden bilen daha iyi yönlendirir. nerde mesela yemek yiyelim her yerin iyi değildir. gidince ilk bulduğumuz yere girmeyelim sonuçta, bunun gibi şeyler... yada önce hangi yerden başlayalım gezmeye ki mantıklı bir gezi sırası olsun diye??


  • incirlikek  (08.12.12 20:08:27) 
bamya çorbası, etli ekmek (aslında bildiğin kuşbaşılı pide ama çaktırma, tadı çok güzel) bi de tandır yenir konyada. tandır biraz ağır/yağlı gelebilir yalnız. 100lük, 150lik,200lük gibi gram olarak sipariş verilir tandır. şifa lokantası güzeldir, devayla karıştırma yalnız. (lokantaların çoğu mevlana müzesinin sağ çapraz caddesinde zaten)

hediyelik olarak mevlana şekeri en meşhurudur. farklılık olsun diye çikolata kaplamalı bişey vardı, (hurma mıydı acep)ne olduğunu hatırlayamadım şimdi. mevlana şekerindense ben onu tercih ederim. bi de hurma kahvesi var ama denemedim hiç.

eğer kadın varsa aranızda başörtüsü alsın mutlaka. gerçi müzede türbe kısmına girerken tülbentler var ortalıkta ama, sonuçta ellibin milyon kişi kullanıyor.

yoksa, gitmeden müzekart çıkartmayı unutmayın.
  • halanne  (08.12.12 20:10:04) 
@halanne çok teşekkürler.... peki bu müzeleri medreseleri gezmeye hangisinden başlamalı hepsi yakın mıdır yoksa ordan oraya koşturmayalım nasıl bir sıra izlesek?


  • incirlikek  (08.12.12 20:13:36) 
hepsi yürüme mesafesinde zaten. birinden çıkıp sırayla yol güzergahında diğerine girip devam edeceksiniz. önemli olan yemek saatini ayarlamanız.
emin değilim ama meram sizin gezeceğiniz yerlere uzak galiba.
alaattin tepesinde güzel bi cami var, orası biraz uzak kalabilir. belki sona bırakıp oradan törenlere gidebilirsiniz ya da ilk orayı bitirip sonra diğerlerine gidebilirsiniz. tepe küçük bi tepe, ufak da bi çay bahçesi var. kışın kapalı değilse tabi.
üç kızlar türbesi konya merkezde mi? akşehirde olmasın?
  • halanne  (08.12.12 20:20:22) 
alaaddini boşverin bişe yok yığma bi tepe. zaten kışın oraları kapatırlar kapalı bi çay bahçesi bişe yok.
3 kızlar türbesi sanki ilçede ben de hiç duymadım onu.
meram uzak bu gideceğiniz yerlere. meram da bi de aydın çavuş var tepeden konya gibi düşün ama orası da kışın işlevsiz.

siz şebi arus civarında millet napıyosa onu yapın. dediğim gibi şehirde bişe yok işte klasik anadolu şehri. alaaddinde yığma uyduruk bi tepe.
  • cecilia  (08.12.12 20:25:29 ~ 20:33:26) 
Hızlı trenle gelecekseniz belediye hoş bir şehir rehberi hazırlayıp her koltuğun üzerine 1'er tane koymuş, oldukça güzel bir yürüyüş güzergahı çizmişler o güzergahtan şaşmaz ve yemeği de Mevlana civarında önerilen yerlerde hallederseniz gezinizde minimum sürede maksimum verim elde edersiniz.

Güzergah dışında meram tarafı filan kalıyor bir günden fazla süreyle kalacaksanız oraya da uğrayabilirsiniz yok tek günlükse oralarda zaman kaybetmeye değmez. Ben de hatırlatmış olayım, müze kartını kesinlikle alın.
  • oguzmania  (08.12.12 20:28:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.