Giriş
(1)

lenovo telefon

drystedb efficacious
yav bu arka planda çalışan uygulamaları nasıl kapatıyoruz?hani mesela iphone'da home tuşuna 2 defa basınca kullanmadığımız uygulamalar geliyor ya tek tek kapatıyoruz, lenovo'da bunu bulamadım. teşekkürler.
yav bu arka planda çalışan uygulamaları nasıl kapatıyoruz?

hani mesela iphone'da home tuşuna 2 defa basınca kullanmadığımız uygulamalar geliyor ya tek tek kapatıyoruz, lenovo'da bunu bulamadım. teşekkürler.
0
drystedb efficacious
(10.02.17)
ana tuşa basılı tutunca açık uygulamalar çıkar. oradan kapatabilirsin.
0
sutlu nescafe
(10.02.17)
(2)

kırık laptop

therevo
resimdeki bozukluk nasıl giderilir? yapıstırıcı denedim yemedi, kaca mal olur?
resimdeki bozukluk nasıl giderilir? yapıstırıcı denedim yemedi, kaca mal olur?
0
therevo
(10.02.17)
resimde tam belli olmuyor, menteşe kırık mı? menteşenin vida delikleri sağlam mı? menteşe kırıksa, yekpare değilse değişmesi şart. bazen vida delikleri de kırılabiliyor. ekran çerçevesi de değişir. bu parçaların fiyatları modele göre değişir. tavsiyem çıkma almanız. anakartı arızalı veya ekranı kırık bilgisayarları parçaya bozup satıyorlar, öyle bir şey bulabilirsiniz tutulan bir modelse.

menteşe ve yuvası çok çok kötü durumdaysa komple alt kasanın değişmesi de gerekebilir uzun ömürlü bir çözüm için. vida delikleri sonradan yapılan tamir işlemlerinde çok dayanıklı olmuyor zira.
0
icim urperiyor
(10.02.17)
80tl malzeme tutar, o çerçeve arka kapakla birlikte satılıyor. gitti gidiyora marka+model+çerçeve yaz.
0
kimlanbu
(10.02.17)
(4)

Mall of Istanbul MacFit

tok oldugumuz halde yaftalar yiyoruz
Giden, üye olan, kullanan var mı? Nasıldır? Bugün üye oldum, iki hafta deneyeceğim ama kalabalık oluyor mu 19:30-22:00 arası?
Giden, üye olan, kullanan var mı?

Nasıldır? Bugün üye oldum, iki hafta deneyeceğim ama kalabalık oluyor mu 19:30-22:00 arası?
0
tok oldugumuz halde yaftalar yiyoruz
(10.02.17)
Arkadaşım orada antrenör hatta müdür yardımcısı gibi bir şey galiba bir aksilik olursa yardımcı olurum ben.
0
gozu acik sevisen yahudi
(10.02.17)
@gözü açık sevişen yahudi

valla ne muhteşem olur. şu anda tek sorunum yoğunluk var mı? kilitli dolap var mı vs gibi küçük şeyler. ama bi selam veririm kendisine.
0
🌸tok oldugumuz halde yaftalar yiyoruz
(10.02.17)
Şu an aradım ama açmadı en kısa sürede editlerim öğrenip.
0
gozu acik sevisen yahudi
(10.02.17)
Macfit dediğin yerlerde hizmet standarttır. Genelde tüm salonlarda olduğu gibi akşam iş çıkışı saatleri yoğun olur. Hemde çok yoğun. 21-23 saatleri arası yani kapanış öncesi iki saat daha huzurlu oluyor.
Dolap için kilidi yanında götürmelisin. Yoksa eğer, otomatlarda 15 liraya satıyorlardı. Şimdi ne kadar oldu bilmiyorum.
Havlu, şampuan vs'de yanında olmalı.
0
cliquot
(10.02.17)
(3)

taksim beyoğlu civarında mekan tavsiyesi

gakgul
Taksim beyoğlu civarında güzel hamburger yapan bi yer arıyorum.Böyle bambi gibi değil de sadece hamburger yapan bi yer ama.Ve sonrasında içip sohbet edilebilecek bi pub bar tarzı mekan arıyorum.İstanbul'a 6 7 senedir gelmedim. Klasik pek çok yerden bihaberim.Güzel mekan tavsiyelerinizi bekliyorum.
Taksim beyoğlu civarında güzel hamburger yapan bi yer arıyorum.Böyle bambi gibi değil de sadece hamburger yapan bi yer ama.
Ve sonrasında içip sohbet edilebilecek bi pub bar tarzı mekan arıyorum.
İstanbul'a 6 7 senedir gelmedim. Klasik pek çok yerden bihaberim.
Güzel mekan tavsiyelerinizi bekliyorum.
0
gakgul
(10.02.17)
bence sirkeci'deki virginia angus'a git. hatta taksim'e çıkmasan da olur (bir olayı kalmadı oraların), beşiktaş'ta halledin pub işini de. elma pub işinizi görür, benim adını bilmediğim daha güzelleri de var.
0
zgrydn
(10.02.17)
Tünelin orda shake shack var, ama öyle butik bir yer değil, burger kingin kalitelisi işte. Amerikalı arkadaş görünce anaa bu var mıymış burda diye bayağı şaşırmıştı.

Sonrası için, ben uzun süredir gitmiyorum ama irish pub james joyce var balo sokakta, orayı seviyordum.
0
peggy
(10.02.17)
hamburger için Asmalımescit tarafında Mano, sadece hamburger yapar ve oldukça güzeldir. Oradan da asmalıya geçip Pi'de veya muadili yerlerinde oturursunuz.
0
wendyangelamoiradarling
(10.02.17)
(6)

kelle paça nedir?

kibritsuyu
aşağıdaki soruyu görünce utanarak da olsa soruyorum artık. cahilliğime verin, dövün ama çok acıtmayın. sakadat seven birisi olmadığım için bu konuda çok cahilim.kelle: hayvanın kafası.paça: hayvanın ayağı.kelle paça ne abi? hep diyordum ki bunların karışımı falan herhalde. geçen mercimek çorbası içm
aşağıdaki soruyu görünce utanarak da olsa soruyorum artık. cahilliğime verin, dövün ama çok acıtmayın. sakadat seven birisi olmadığım için bu konuda çok cahilim.

kelle: hayvanın kafası.
paça: hayvanın ayağı.

kelle paça ne abi? hep diyordum ki bunların karışımı falan herhalde. geçen mercimek çorbası içmeye gittiğim çorbacı, çeşitleri sayarken "kelle paça var, ayak paça var" dedi, benim devreleri yaktı. kelle paça ikisinin karışımı teorim çürüdü, ayak paça ney lan o zaman? buradaki "paça" hayvanın ayağı değil de başka bir çorba terimi falan mı?

artık biri bana açıklasın şunu.
0
kibritsuyu
(10.02.17)
Paça ayak değil ayağın üstündeki bölüm. Kelle paça dediğinde kelle ve paçadaki etten çorba yapıp veriyorlar, ayak paça dediğinde paça ve ayak geliyor işte, bildiğin toynak getiriyorlar önüne.
0
angelus
(10.02.17)
birincisi kemik suyuna yapılır, terbiyeli bir çorbadır, oldukça lezzetlidir, kelledir paçadır ıyk dememk lazım, hani level olarak işkembe çorbası ile aynı levelde olduğunu söyleyebilirim, ben şahsen iyi yapan olursa severim.

kaşığı içine atınca, göz möz çıkmıyor, ufak partiküller halinde et parçaları çıkıyor.
0
killerbee
(10.02.17)
kelle paca lokum gibidir lokum, heleki icinde bol sarmisak ve limon olacak <3
0
ubi dubium ibi libertas
(10.02.17)
gençler güzel midir, nasıldır diye sormadım. nedir diye sordum. kelle paçanın içinde ne var diyorum. kelle mi var, paça mı var, ikisi de mi var? ikisi de varsa, ayak paça nedir. sorum nasıl oldukları değil, ne oldukları yönünde. lezzeti hakkında yorum sormuyorum.

teşekkür ederim.
0
🌸kibritsuyu
(10.02.17)
icinde kelledeki her sey giriyor. galiba bir kulagi koymuyorlar; hayvanin dili, yanaklari vs..paca diye gecen sey de toynakli kisim diye biliyorum. bazen onu kullanmiyorlar, direk hayvanin budunun alt kismini kullaniyorlar.

ingilizce olarak shank, baska bir terim duymadim.
0
ubi dubium ibi libertas
(10.02.17)
paca bir corba cesidi. kelle etiyle yaparsan kelle paca, ayakla yaparsan ayak paca olur. ilik etiyle bile yapan var akhisar'da. atom bombasi gibi oluyor.
0
alperz
(10.02.17)
(3)

kedi kelle paca corbasi icebilir mi?

eksimeksi
evde bir miktar kelle paca corbasi kalmis, tadini pek begenmedim.Apartmanin bahcesinde kediler var bir yogurt kabina dokup kedilerin onune koysam icebilirler mi?
evde bir miktar kelle paca corbasi kalmis, tadini pek begenmedim.Apartmanin bahcesinde kediler var bir yogurt kabina dokup kedilerin onune koysam icebilirler mi?
0
eksimeksi
(10.02.17)
sakın.
içinde sarımsak var, zehirler.
0
blatta hiberna
(10.02.17)
İçebilirler, ben böyle durumda içine ekmek de doğruyorum, yiyorlar. Ancak bozulmuşsa vermeyin.

edit: sarımsak varsa tehlikelidir, blatta +1 sarımsak yoksa verebilirsiniz.
0
peggy
(10.02.17)
içinde sarımsak, fazla tuz vb yoksa kedilere çok faydalı.
0
innerbliss
(10.02.17)
(4)

ps4 için oyun tavsiyesi

kesici alet
arkadaşlar, ps4 için "dying light, last of us" gibi oyun tavsiyeleriniz ne olur? teşekkürler
arkadaşlar, ps4 için "dying light, last of us" gibi oyun tavsiyeleriniz ne olur? teşekkürler
0
kesici alet
(10.02.17)
uncharted serisi ps4 de mevcut eğer seriyi oynamadıysanız last of us sever olarak öneridir.
0
sozluknickmiverulan
(10.02.17)
Uncharted kesinlikle
0
gozu acik sevisen yahudi
(10.02.17)
uncharted 4'u oynadım, bitirdim.
Last of us benzeri bir oyun arıyorum lakin başarılı olamadım henüz
0
🌸kesici alet
(10.02.17)
Ps4'üm yok ama internetten falan takip ettiğim kadariyla bi iki tane oneriyim

Beyond two souls
Until dawn
The order: 1886

Bunlar o tarz sinematik oyunlardan, until dawnin hikayesi tam ergen korku filmi ama Youtubeda izlerken cok hoşuma gitmişti oyun
0
nundu
(10.02.17)
(4)

yurtdışında paramızın değerli olduğu ülkeler

nivoandmira
çok saçma gelebilir belki pgss ile ücretsiz bilet alma hakkım var yeşil pasaportum da var üstüne bu avantajını değerlendirmek için al-sat yapabileğim destinasyonlar önerebiliyonuz mu , bilale anlatır gibi açıkça belirteyim :) bu ülkeden bunu alıp getir manyak para kaldırırsın tarzından önerilerini
çok saçma gelebilir belki pgss ile ücretsiz bilet alma hakkım var yeşil pasaportum da var üstüne bu avantajını değerlendirmek için al-sat yapabileğim destinasyonlar önerebiliyonuz mu ,

bilale anlatır gibi açıkça belirteyim :) bu ülkeden bunu alıp getir manyak para kaldırırsın tarzından önerileriniz varsa şükela olur
0
nivoandmira
(10.02.17)
Bi sene önce Suudi Arabistan Riyali baya avantaj sağlıyordu artık ona bile üstünlüğümüz yok
0
jamalbsf
(10.02.17)
Ukraynadan sigara.
0
funl
(10.02.17)
teknolojik aletlerde vergisi az olan ve global garanti imkanı olan ürünleri düşünüyordum aslında , sigarada limit var kar payı az gibi
0
🌸nivoandmira
(10.02.17)
romanya sırbistan ukrayna moldova rusya
0
cekilmis gayfe
(10.02.17)
(8)

dolar 4 tl olur diyenler

nemo problemo
gerçekten 4 olur mu? hayatımda ilk defa yüklü miktarda dolar aldım 3.741'den. düşüyor. 3.8 falan olunca satayım diyorum. beklemeli mi?
gerçekten 4 olur mu? hayatımda ilk defa yüklü miktarda dolar aldım 3.741'den. düşüyor. 3.8 falan olunca satayım diyorum. beklemeli mi?
0
nemo problemo
(10.02.17)
yatirimdan anlamam ama simdiye kadar kim dolar alip dusunce "aman daha fazla zarar etmiyim" diye sattiysa zarar etti. bekle eninde sonunda yukselecek
0
eksimtrak
(10.02.17)
ben hiç anlamam ekonomiden falan. ama olur bence 4tl. önümüzde hararetli günler olacak referandum vs. not: yatırım tavsiyesi değildir. (şu notu bir gün yazacağım aklıma gelmezdi hiç) :)
0
jamiro
(10.02.17)
Olur. Referandumdan sonra evet çıkarsa hükümet alacağını almış olacağı için vatandaş çok umurunda olmayacak, hayır çıkarsa erken seçim diyorlar olmadı terör saldırıları başlar yeniden.
0
gozu acik sevisen yahudi
(10.02.17)
yılsonu resmi dolar beklentileri 3.9a yakın. eğer aceleniz veya ihtiyacınız yoksa kalsın bir köşede paranız
0
dog day afternoon
(10.02.17)
4 olacağı kesin.

yalnız gelecek 6 ay içinde mi olur 1 yıl içinde mi olur orası belli değil.

geçmiş grafikleri inceleyerek neden kesin olduğunu öngörebilirsin.
0
christopher nolan
(10.02.17)
Ben beklerdim, eninde sonunda 4 olacak. Panikleme.
0
stavro
(10.02.17)
tsk suriye'de suriye ordusuyla karsi karsiya geldi son birkac gundur. yakinda, -her ne kadar istemesek de-, savas gozukuyor. ekonomik kriz var, sandiktan evet cikarsa sistem daha otoriter hale gelecek; hayir cikarsak, teroru azdiracaklar. iki turlu de siyasi ve ekonomik olarak ulke daha bir instabil hale gelecek. bunlar da turk lirasindaki deger kaybini kokleyecek. ben olsam dokunmazdim, zaten dolar yatirim araci degil; sadece var olan paranin deger kaybini azatlma aracidir.
0
ubi dubium ibi libertas
(10.02.17)
Yilsonu merkez bankası dolar tahmininin 3.9 olması hiçbir şey ifade etmez. Yanlış hatırlamıyorsam geçen yıl 4 kez güncellediler o tahmini.

Evet çıkarsa en geç temmuz, hayır çıkarsa en geç Mayıs. Ytd yazıyım da sallama bilgi olduğu anlaşılsın.
0
isott
(10.02.17)
(3)

Excel'de formül ilerletmece

okumayi sevmeyen okur
Tekrardan merhaba herkese, Yapmaya çalışıp çözemediğim ve google'da da doğru anahtar kelimelerle aramayı beceremediğim bir soru var.Excel'de en basitinden bir formül oluşturduk (=B40) ve bunu A1 Hücresine koyduk. Normalde bir alt satıra yapıştırınca (=B41) oluyor.Benim istediğim şey ise bunu her 6 s
Tekrardan merhaba herkese,

Yapmaya çalışıp çözemediğim ve google'da da doğru anahtar kelimelerle aramayı beceremediğim bir soru var.

Excel'de en basitinden bir formül oluşturduk (=B40) ve bunu A1 Hücresine koyduk. Normalde bir alt satıra yapıştırınca (=B41) oluyor.
Benim istediğim şey ise bunu her 6 satırda bir yapması. Yani ben A7'ye bunu yapıştırdığımda (=B41) yazması.

Tablonun orijinalliğini bozamıyorum o sebele dataları okuyacağı yerleri değiştiremem.
Bilen varsa bi şey etsin.
0
okumayi sevmeyen okur
(10.02.17)
B$40$ yazarsan sabitler. ama 6 satırda bi değişik yazman lazım
0
skulldragon
(10.02.17)
ufak bir makroyla yapabilirsin. "for" döngüsü ve "range" nasıl kullanılır araştırırsan çözersin
0
kimlanbu
(10.02.17)
Alt alta 6 hücreye =$B40 yaz. Sonra 6'sını birden seçip B2 'den itibaren aşağı doğru yapıştır. Sonra da kesip A2'den itibaren yerleştir.

B2'den itibaren yapıştırdığın alanın yüksekliği 6'nın katı olmalı.
0
zombi
(10.02.17)
(2)

Sizce de iphone'un wifi kalitesi kötü değil mi?

filipis
Samsung falan da kullandım. Wifi ağına bağlanma hızı olsun, çekim gücü ve stabil kalma(kopmama) gibi fonksiyonları samsung gibi çok kaliteli olmayan bi telefonda bile daha iyi. Ayrıca wifi alanı oluştururken bir kere daha açıp kapatmam gerekiyor ve bu kötü durum çevremdeki iphone kullanıcılarında da
Samsung falan da kullandım. Wifi ağına bağlanma hızı olsun, çekim gücü ve stabil kalma(kopmama) gibi fonksiyonları samsung gibi çok kaliteli olmayan bi telefonda bile daha iyi. Ayrıca wifi alanı oluştururken bir kere daha açıp kapatmam gerekiyor ve bu kötü durum çevremdeki iphone kullanıcılarında da oluyor. Sizce de iphoneda wifi kalitesizliği yok mu?
0
filipis
(10.02.17)
Ben tam tersini düşünüyorum açıkçası diğer telefonlarımda pek memnun değildim fakat se ile çok memnunum. Öncesinde sony z2, Note 4 kullandım.
0
gozu acik sevisen yahudi
(10.02.17)
bana hep iphone kablosuz ağ görme konusunda başarısız gibi geliyor. bi 4-5 sene falan önce hatırlıyorum, benim telefonumda bırak bağlanmayı, göremediğim kablosuz ağlara bağlanabiliyordu arkadaşlarım. blackberry olsun, samsung falan olsun hepsi çatır çatır takılıyordu. ben ise gözlerim yaşlı, içimden küfürler yağdırıyordum o zamanlar hala kot pantolonu ve tshirtüyle sahnelerde boy gösteren steve jobs'a.

android telefon hiç kullanmadığım için kullanım sırasındaki performanslarını kıyaslayamıyorum ama sinyal görme konusunda iphone bence hep kötü, en kötü.
0
naberabi
(10.02.17)
(9)

inanasım gelmiyor. fesat mıyım ?

allaccess
ya arkadaşımın 6 aydır borcu var da ödemeymiyo borcunu. gerekçesi şu: artı parası ve kredi kartı yüzünden banka tüm maaşına el koymuş. bankadan çekemiyomuş. 1000 tl yatırırsa ancak çekebilirmiş. bi kaç aydır bunu söylüyor. bankalarrın böyle bir şey yapmaya yetkisi var mı. aynı zamanda bu kişi 3 gün
ya arkadaşımın 6 aydır borcu var da ödemeymiyo borcunu. gerekçesi şu: artı parası ve kredi kartı yüzünden banka tüm maaşına el koymuş. bankadan çekemiyomuş. 1000 tl yatırırsa ancak çekebilirmiş. bi kaç aydır bunu söylüyor. bankalarrın böyle bir şey yapmaya yetkisi var mı. aynı zamanda bu kişi 3 gün önce iphone unu değiştirdi. bunu görünce zaten nevrim attı

inanasım gelmiyo açıkcası. bilendim
0
allaccess
(10.02.17)
tüm maaşa el koymak gibi bir şey yok. belli bir kısmına el koyabilir banka. o da maaş haczi altında.
0
matilda
(10.02.17)
aynen, teminat olarak maaş rehni vermişse ancak %25'ini alabilir tamamına el koymak diye bir olay yok.
0
nevrochaotica
(10.02.17)
Sormadın mı iphone'u nasıl değiştirmiş. Hepsine el koyma hakları yok, sadece vergi dairesi e-haciz çıkartıp bankadaki tüm paraya el koyabiliyor, banka bunu yapamaz.
0
maria callas
(10.02.17)
iphone değiştirme muhabbeti geçmedi aramızda ben gördüm. 6s almış. saklıyo benden bu arada hatta toplantılarda falan ya çantasının içinden kullanıyo ya da defterinin altına saklıyo. sorsam büyük ihtimal kardeşimle falan değiştirdim dicek. nerden bilcem.
0
🌸allaccess
(10.02.17)
ayfonu nasıl değiştirdiğini sorsana.

ayrıca yakında kardeş maaşımı çekebilmem için 1000 tl yatırmam gerekiyodu ya, bana bi ateşler misin demezse benim adım da elo değil.
0
elorelia
(10.02.17)
elo +1000
yakında para ister senden.
0
suwat
(10.02.17)
edit: 6s değil benim köylülüğüm 7ymiş. ve kuzeni yurtdışından hediye getirmiş .!!!!
yedik mi ????
0
🌸allaccess
(10.02.17)
sen de ayfona el koy
0
error522
(10.02.17)
Maaşına el koyma değilde hesaptaki paraya el koyma şeklinde yapabiliyorlar. Maaş hesaba yatıyorsa gidiyor.

Ödenmeyen borç değil ama tüketici kredisi kullanmıştım. İşten çıktığımı haber alan banka tazminatımı çekip tüketici kredisini kapatmıştı. (Personel'den bankayı arayıp haber vermişler niyeyse.)
0
zombi
(10.02.17)
(5)

Fransa vizesi ile almanyaya giris

zaxurani
Merhaba Fransa'dan alinan Schengen vizesi ile ilk girişi almanyadan yapabilir miyiz? Son zamanlarda tecrübe eden var mi? Almanya almıyormus diye duydum da.
Merhaba Fransa'dan alinan Schengen vizesi ile ilk girişi almanyadan yapabilir miyiz?

Son zamanlarda tecrübe eden var mi? Almanya almıyormus diye duydum da.
0
zaxurani
(10.02.17)
almayabiliyor doğru.
oradaki memurun insiyatifine kalmış. genelde sorguluyorlar yani.
0
interview with the vampire
(10.02.17)
daha önce defalarca farklı yerden vize alıp farklı AB ülkesine giriş yapmışlığım var. ama nedenini soruyorlar, mantıklı şeyler söylemek gerekiyor. seyahat planım oradan başlıyordu, işim çıktı parkuru daralttım vs. ayrıca elbette bir garantisi yok. ve sanıyorum sürekli bu şekilde yapınca vize vermeme riskleri yüksek.. ayrıca bu şekilde olunca verilen vizeyi uzun da vermiyorlar. şu ana kadar 7-9 tane shengen almış olsam da hala max 6 aylık veriyorlar sanıyorum bu durumdan ötürü...
0
jeanluc
(10.02.17)
Almanyanın bu konuda katı olduğunu biliyorum. Oradaki memura kalmış +1

İşi riske atmayarak, hangi ülkeden giriş yapacaksanız oradan alın vizenizi derim.
0
peggy
(10.02.17)
fransa vizesi ile brüksele giriş yapmıştım ama nasıl ? kurala göre hangi ülkede çok kalacaksan oradan vize alman lazım. yani 5 günlül seyahatin var 2 almanya 3 fransa ise ilk de almanyaya gireceksen sorun olmuyor. çakma bir fransa rezv yap kağıtlarını yanına al, fransa rezv kalıs düren almanyadan çok olsum. sorarlarsa fransaya geçeceğim rezv bunlsr dersin.
0
oscar
(10.02.17)
Daha once 5 tane almanya vizem var. Ilk defa Fransa'dan aldim. Çünkü fransa vizeyi erken veriyor.
Rezervasyon yapip oyle giderim.
0
🌸zaxurani
(10.02.17)
(4)

ödenmeyen fatura ve sicile geçmesi

gonul_isleri
turkcell faturanın birinde 500 liraya yakın fazladan ücret kesmişti. ben de ödemedim tüketici hakem heyetine verdim. az önce turkcellden aradılar. faturayı ödemediğim için hukuk bürosuna aktarılacak, sicile işlenecek gibi bir şeyler söyledi. olması gereken şey, faturayı ödeyip, yanlışlık varsa tüket
turkcell faturanın birinde 500 liraya yakın fazladan ücret kesmişti. ben de ödemedim tüketici hakem heyetine verdim. az önce turkcellden aradılar. faturayı ödemediğim için hukuk bürosuna aktarılacak, sicile işlenecek gibi bir şeyler söyledi. olması gereken şey, faturayı ödeyip, yanlışlık varsa tüketici hakem heyetinin kararıyla para iadesiymiş. yani önce ödemem gerekiyormuş sonra lehime sonuç çıkarsa geri iade edeceklermiş parayı. yoksa sicile filan geçer bankalar görür diyorlar. nedir bu durumun doğruluğu? ne yapayım?
0
gonul_isleri
(10.02.17)
doğrudur, hakkınızda yasal takip başlatırlarsa bankalara hesaplarınıza haciz blokesi konması için bildirim gider zaten ve sistemden de hangi tutarla hangi tarihler arası haciz işlendiği görülür sicilde. Yatırın derim ben, ileride açıklamak zorunda kalmaktan iyidir.
0
nevrochaotica
(10.02.17)
Dedikleri maalesef doğru. Bence sicili bozmaya değmez illa hakkımı ararım diyorsan ödedikten sonra bırakma peşini.
0
gozu acik sevisen yahudi
(10.02.17)
ödedim şimdi bi işleme gerek var mı? ödemeyi görüp bırakıyorlar mı?
(parayı geri alma işlemini yapacağım tabi)
bir de eğer bi firma kafasına göre 100 bin borçlusun dese önce o parayı ödemek zorunda mıyız? saçmaymış bu sicil işi.
0
🌸gonul_isleri
(10.02.17)
Avukatlık Bürosunu ara faks çekmeni isticekler muhtemelen dekontu bizim arkadaşa öyle olmuştu.
0
gozu acik sevisen yahudi
(10.02.17)
(2)

Bir foto ile oynanip oynanmadigini anlamak icin program var mi

artcilly
Mesela bazi liquify lar ciplak gozle de anlasiliyor ya da clone stamp, healing tool. Peki bunlarin kullanip kullanilmadigini anlamak icin app ya da program var mi? Tesekkurler.
Mesela bazi liquify lar ciplak gozle de anlasiliyor ya da clone stamp, healing tool. Peki bunlarin kullanip kullanilmadigini anlamak icin app ya da program var mi? Tesekkurler.
0
artcilly
(10.02.17)
1adam
(10.02.17)
Simdi ben bunu biraz denedim ve oynadigim yerleri baya kizartti ama oynamadigim yerleri de kizartti. Sonra screenshot alip yukledim her yeri kizartti.
0
🌸artcilly
(10.02.17)
(1)

Kocaeli 3. Icra dairesi 3. Şahis

imparatorolmayikolaymisandin
Anladığım kadarıyla bankanın çalıştığımız firmadan alacağı var , 3. Şahıs olarak ben gosterilmisim , 7 gün içinde çalıştığımız firmanın bende alacağı yoktur gibisinden itiraz etmem gerekiyor .. Nereye nasıl yapmam gerekiyor
Anladığım kadarıyla bankanın çalıştığımız firmadan alacağı var , 3. Şahıs olarak ben gosterilmisim , 7 gün içinde çalıştığımız firmanın bende alacağı yoktur gibisinden itiraz etmem gerekiyor .. Nereye nasıl yapmam gerekiyor
0
imparatorolmayikolaymisandin
(10.02.17)
bir yazı hazırlayın şu dosya numarası ile takip borçlusu x firmasının firmamızdan herhangi bir alacağı bulunmamaktadır şeklinde. onu kocaeli 3. icra dairesine götürün müdür yardımcısı onaylasın bir memura dosyasına koydurtsun. hatta sistemden tarattırın.

kocaeli de değilseniz. en yakın adliyedeki icra dairesine gidip orada müdürden onaylatın. ama başlığı şu şekilde yazın Kocaeli 3.İcra Müdürlüğüne sunulmak üzere xxxx nöbetçi İcra müdürlüğüne" onlar tarayıp sistemden yolluyorlarsa ne ala. yollamıyorlarsa da müdür yardımcısının imzaladığı kağıdın fotokopisini çekip aslını postayla veya kargoyla kocaeli 3. icra dairesine yollayın
0
eleutheiros
(10.02.17)
(2)

Bitki yetiştirmeye başlamak istiyorum

douglas
ama daha önce bitki yetiştirmedim. Odam genellikle güneş almıyor. Yani odam en fazla çinin yağmur bulutlu yüksek mistik dağlarının aydınlandığı kadar aydınlanıyor. Odada sürekli masaüstü pc açık olduğundan havasızlık olabiliyor. Böyle bir ortamda yetiştirmeye başlamak istiyorum bitki. Ne önerirsiniz
ama daha önce bitki yetiştirmedim. Odam genellikle güneş almıyor. Yani odam en fazla çinin yağmur bulutlu yüksek mistik dağlarının aydınlandığı kadar aydınlanıyor. Odada sürekli masaüstü pc açık olduğundan havasızlık olabiliyor. Böyle bir ortamda yetiştirmeye başlamak istiyorum bitki. Ne önerirsiniz?
0
douglas
(10.02.17)
atatürk çiçeği direk güneş ışığına maruz bırakılmadan yetiştirilir. benim iş yerindeki oda da güneş ışığı almaz bir tane flamingo çiçeği gayet güzel yer tuttu.
0
burty
(10.02.17)
Küçük bir odanız varsa, geceleri karbondioksit üreteceğinde sabahları baş ağrısıyla uyanabilirsiniz. Genelde yatakodalarına bitki konmaz zaten. Söylemeden geçemedim.
0
innerbliss
(10.02.17)
(1)

pcdeki müziklere otomatik tag/bilgi ekleme

douglas
Müzikler orjinal kaynaktan alınmadığı için albüm ve sanatçı gibi bilgiler gözükmüyor çoğunda. Böyle binlerce şarkılık klasörüm çöplük gibi görünüyor. Buradan yola çıkarak tüm müzik arşivimdeki müzikleri albüm, sanatçı, yıl gibi bilgilerle taglayacak program var mı?
Müzikler orjinal kaynaktan alınmadığı için albüm ve sanatçı gibi bilgiler gözükmüyor çoğunda. Böyle binlerce şarkılık klasörüm çöplük gibi görünüyor. Buradan yola çıkarak tüm müzik arşivimdeki müzikleri albüm, sanatçı, yıl gibi bilgilerle taglayacak program var mı?
0
douglas
(10.02.17)
thugster
(10.02.17)
(10)

sevdiğiniz dizi her hafta Sinemada oynasa gider miydiniz?

sadegazoz
1- Hayır,kendime ayırdığım özel bir vakit ( yemek de yiyorum vs)2-Hayır, çift-lik, sevgililik durumumu ayakta tutuyor 2 kişiye özel bir an, paylaşmak istemem3-Evet, Büyük ekranda izlemek ve rutin hoşuma gider4 Siz ne düşünüyorsunuz?
1- Hayır,kendime ayırdığım özel bir vakit ( yemek de yiyorum vs)
2-Hayır, çift-lik, sevgililik durumumu ayakta tutuyor 2 kişiye özel bir an, paylaşmak istemem
3-Evet, Büyük ekranda izlemek ve rutin hoşuma gider
4 Siz ne düşünüyorsunuz?
0
sadegazoz
(10.02.17)
Hayır, evde yayılıp izlemek varken her hafta sinemaya gitmeye aşırı üşenirim.
0
ms brownstone
(10.02.17)
Gitmem sanırım o kadar vaktim yok. Genelde yatmadan önce ya da yemek yerken izliyorum ben o yüzden maalesef bro.
0
gozu acik sevisen yahudi
(10.02.17)
Gitmem. Evde projeksiyonum, ses sistemim var. İstediğim zaman pause ederek, canım istediğimde içkimi yudumlayarak rahat rahat izleyebiliyorum.
0
crown
(10.02.17)
tv'de oynamayacaksa ve büyük ekran olmasının bir artısı (got, vikings vs görselliği sağlam ise) giderdim. komedi, dram falansa indirip izlerim.
0
lancelot du lac
(10.02.17)
Böyle soru sorup kendi cevaplamayanlara sinir oluyorum, aynısını yapmışım.
Ben sinemaya gittiğimde bile çantasında meyvelerle giden insanım.
Rahatıma manyaklık derecesinde düşkünüm.
Her hafta çok zor ve saçma gelir.

Fişekleyecek arkadaşlarım yakınımda otursa ve sinema da yakında olsa süper olurdu gerçi.
0
🌸sadegazoz
(10.02.17)
hayır
1 seansı 15 tl olsa ayda 60 tl bir dizi için veremem.
0
matilda
(10.02.17)
Her hafta film izlemek icin sinemaya gidebilirim ama dizi için gitmem.
0
aquarium
(10.02.17)
Middle earth ile ilgili kaliteli bir şey olsa giderdim. Onun dışında gitmezdim.
0
prince legolas
(10.02.17)
Sadece Game of Thrones için giderdim. Hem çok seviyorum, hem de sahnelerin etkileyiciliği büyük ölçüde artardı dev ekranda.

Tabii normal film fiyatının 3'te 1'ine falan olması lazım.
0
long live rock n roll
(10.02.17)
Yakınımda olan ve parasal olarak beni sarsmayacak bir salonda ise giderim.
Diğer türlü gitmem.
0
mutekebbir
(10.02.17)
(2)

Grip Sonrası Kulak Tıkanıklığı

bu ne dunya kardesimmm
Hangi ilaçlar iyi gelir? Kulak damlası falan önerileriniz varsa çok makbule geçer. Gidip eczaneden alayım.
Hangi ilaçlar iyi gelir? Kulak damlası falan önerileriniz varsa çok makbule geçer. Gidip eczaneden alayım.
0
bu ne dunya kardesimmm
(10.02.17)
Yan etkisi olmayan ve işe yarama ihtimali yüksek seçenek sakız çiğneyin ama sert şekersiz sakızlardan, Falım gibi falan. İşe yarıyor ama mümkünse çok usturuplu yemek yer gibi değilde biraz cakkıdı cakkıdı çiğnemek işe yarayabilir, basınç farkından oluşan tıkanmalarda( uçak vb) işe yarıyor. Yani çene egzersizi yardımcı oluyor.
0
i am a legal alien
(10.02.17)
eyvallah. sakız aldım, çiğniyorum şu an. peki kulak damlası tavsiyesi olan var mıdır? böyle kulağa doğru sıksam sonra şıppadanak açılsa kulaklar?
0
🌸bu ne dunya kardesimmm
(10.02.17)
(26)

Kürtlerden öğrendiklerimiz

maria callas
(Sevgili moderatör bu duyuru gönül işi değil pliz) Kendisi başka milliyetten olup da kürt sevgilisi/arkadaşı olmuş olanlar eqlesin; Benim eski sevgilim kürttü ve tanıdığım bi kaç kürt arkadaşım daha oldu, gerçekten bana çok şey kattıklarını düşünüyorum, mesela şiiri bu kadar seven bi türkle hiç kar
(Sevgili moderatör bu duyuru gönül işi değil pliz)
Kendisi başka milliyetten olup da kürt sevgilisi/arkadaşı olmuş olanlar eqlesin;

Benim eski sevgilim kürttü ve tanıdığım bi kaç kürt arkadaşım daha oldu, gerçekten bana çok şey kattıklarını düşünüyorum, mesela şiiri bu kadar seven bi türkle hiç karşılaşmamıştım, adamların ruhunda şiir sevgisi var ve bana da aşıladı, şimdi gayet hoşuma giderek okuyorum. Sonra politik bi duruşunun olması (pkk açısından demiyorum, polemik çıkarmayın) örneğin idam, hadım konularında ufkumu açan bilgiler vermişti (bu da yok türklerde, hep bilindik şeyleri söylüyorlar, farklı bi bakış açısı yok), özgürlüklere karşı gördüğüm en saygılı insandı (gerçekten hayatıma iyi ki girmiş ve bunları konuşabilmişim diyorum). Çok karşı olduğum konularda bile (mesela anadilde eğitim ) bi de böyle bakmayı dene diyerek, kendi kabuğumu kırmamı sağladığını düşünüyorum. Sizin de böyle anılarınız varsa dinlemek isterim, ciao.
0
maria callas
(10.02.17)
yanıt: "yav ben de solcuyum da bu insanların niye namaz kılmadığını anlamıyorum" diye bir ironiyi ilk defa bir kürtten duydum. her millet gibi onların da entelektüeli ve aptalı var. belki eğitimsizlik oranı daha fazla olduğu için bu tür saçma düşünceler onlardan daha çok çıkıyor da olabilir hatta.

idam konusunda türklerin algılayamadığı fakat kürtlerin bildiği ne var acaba merak ettim. konudan bağımsız yanıtlar mısın?
0
bohr atom modeli
(10.02.17)
Var benimde tabi İzmir de askerlik yaptım neredeyse hepsi Kürttü etrafımdakilerin bunlar Türk Devletinin tüm imkanlarından yararlanır tuvalet kapılarının arkasına Kürdistan yazarlar. İşlerine gelince biz kardeşiz Türk Kürt kimse bizi ayıramaz der, arkanı dönünce sırtından vurur adamı. Tek kuruş vergi vermezler, 300 milyar verip kaçakçılık yolunu ezberlemiş katır satın alırlar. Bunlar da benim gözlemlediğim Kürtler.

Nasıl senin gözlemlediğin tek bir Kürt üzerinden aman kürtler böyle özgürlükçü aman kürtler böyle insancıl diyemezsen, benim gözlemlediğim şeyler üzerinden de bir yorum yapamazsın. Bir kişiyi dahi böyle olmadığı halde genelleyip hakkına girersen senden misli ile çıkar.

İnsanlar iyi veya kötüdür. Daha fazlasının üzerinden genelleme yapmak cahilliktir.
0
gozu acik sevisen yahudi
(10.02.17)
@der meister kürt değil kürtler, koca sınıfta 1 tane şiir seven ve kürt olmayan insanın olmaması :/ wtf bence de. Ben size ne gördünüz demedim ki, olumlu şeyler var mı diye sordum, hemen milliyetçilik yaptınız gelip. Bana ne sizin kötü anılarınızdan ya. Sanki askerdeki üniversite okumayan türkler çok normal de kürtlere laf edilmiş burda, hepsi eğitimsiz işte, bunlar konu dışı. Te allam, ispiyonladım cevabını.
0
🌸maria callas
(10.02.17)
türkiye'deki topluluklarla karşılaştırdığımda politik bilinci en yüksek, kendi görüşü çerçevesinde en sağlam muhakeme kuran insanlar olduklarını öğrendim. bu konuda izmirli aydın tipinden 2-3 gömlek, hüloğğ kafasından 5 gömlek, mhplilerden ise 10 gömlek üstün durumdalar.

not: chpsipor.
0
zgrydn
(10.02.17)
içtenlik.
doğu insanında var böyle bir şey genel olarak. misafirperverlik, babacanlık vs. benzer duygular. 60-70 yaşındaki kadınlarında bile politik bir duruş var bir de. o bilinçli olma halini de öğrendim.

ayrıca burada yapılacak her nitelemenin milyonlarca insan için genel geçer olmadığını emin olun duyuruyu açan bizden çok daha iyi biliyordur.
0
thugster
(10.02.17)
pisuvara pislemek..(askerlik)

Kürt duyurularında artış var hayırdır? propagandanız mı geldi?
0
anonymice
(10.02.17)
Yedi sülalem İstanbul, İzmir yerlisi ve Avrupa vatandaşı.


Cevabım: insan olmaları.
0
market_arabasıyla_terör_estiren_trafik_canava
(10.02.17)
ben 31 çekmeyi oğrendim .
tesekkurler
0
eksimeksi
(10.02.17)
Küçükken yaşadığım şehirde "kürt mahallesi" denilen mahallelerden biri vardı, oralarda çok dolaşmazdık çünkü sürekli kavga çıkardı ve bir kişiye on kişi dalmak gibi bir alışkanlıkları vardı. Ondan sonra aralarından arkadaşlarım oldu iyi çocuklardı benim arkadaşlarım ama genel itibariyle serseri tiplilerdi. Yaşadıkları bir 10-12 binadan oluşan site vardı, oralar harabe olmuştu çok kötü davranıyorlardı yaşadıkları yere, bir park yapılmıştı ve bir hafta geçmeden yerle bir olmuştu. O yaşlarda pek yarar sağlamadılar bana, daha çok korku saliyorlardı etraflarına.

Üniversitede yakın bir arkadaşım oldu, kendisi başta akpliydi, söylediğine göre benimle olan konuşmaları sonucu bundan vazgeçti (bir kere bile buna yol açacak konuşma yapmadım çünkü beni ilgilendiren bir şey değil) ondan doğuda pkk-tsk ve ailesi arasında geçen olayları dinledim bolca, halihazırdaki psikolojisini anlamaya çalıştım, empati duygumu bir şekilde geliştiğimi dusunuyorum bu sayede, kendisini çok severim.
0
Apocalypse
(10.02.17)
Akrobatik yetenekleri var. Suriyeli kürt sigortasız işçiler vardı bi şantiyede. Beraber çalıştık. Boş kaldıklarında tam bir kürdolimpik şöleniydi. Parendeler saltolar havada uçuşuyordu.

Niye tik yok yea? Küçük yaşta spora yönlendirmenin faydalarını gördüm işte :(
0
kargn
(10.02.17)
Gozu acik sevisen yahudi'ye katılıyorum. 4 sene güney doğu'da yaşadıktan sonra ırkçı oldum.
0
prince legolas
(10.02.17)
öğrenmekten ziyade karşılıksız kötülük kavramını gördüm. yani kötü olmanın bir yaşam tarzı olduğunu gördüm.

hepsi böyle değildir belki. ama gördüklerim bana yetti. yaş 31, trakya.

edit: ya :/ çok seviyorum hepsini, şaka yabtım. lütfen tik at ama :/
0
mermize
(10.02.17)
@sadakatsiz evet bana da sevdirdiği pek çok kürtçe şarkı oldu bunu unutmuşum :')
0
🌸maria callas
(10.02.17)
Birbirlerini çok desteklediklerini gördüm. Etrafımdaki türkler birbirinin kuyusunu kazmak, yanındakileri aşağı çekmek için uğraşırken, gördüğüm kadarıyla kürtler sürekli birbirine destek olmaya çalışıyorlardı. Bunu fark etmek beni çok etkilemişti.

Tabii ki her insan bir değildir, bir toplum içinde iyiler de kötüler de vardır, kötü örnekler de gördüm ama yukarıda bahsettiğim şey benim için bir ders niteliğinde oldu.

edit: Sorulan soruyu okuyup anlamadan sırf kürt kötülemeye gelmenin olayı ne ya? Şaka gibi. Böyle insanlar sayesinde anlıyorum adamların maruz kaldıkları nefreti.
0
peggy
(10.02.17)
ya ne kadar nefret dolusunuz ya, ben hiçbir ırkı övmedim ya da yermedim zaten bakın orda demişim eski sevgilim diye, insanlar güzel anıları varsa anlatsın diye bu başlık. Siz ırkçılık yapın diye değil, çevremdeki türk arkadaşlarım onun gibi düşünmüyordu dedim ne yapabilirim, yalan mı söyleyeyim, herkes oooo İDAM GELSİN İDAM GELSİN derken adam bana idamın nasıl bi şey olabileceğini gösterdi. türkler kötü mü demişim nalaka aq ben de türküm saçmalamayın ya. Şimdiki sevgilim de türk so what? Kimse size övün demedi, sizin de öğrendiğiniz bu tarz güzel bişi var mı dedi ama nefretiniz gözlerinizi kör etmiş.
0
🌸maria callas
(10.02.17)
Kaçakçılık yapmak.
Vergi vermemek.
Tuvalet kapısı arkasına yazı yazmak.

Bunları öğrendim kürtlerden bu da cevap değilse artık daha ne olsun.
0
gozu acik sevisen yahudi
(10.02.17)
Insanlarin karakterlerini irka mâl etmek olumsuzken sacma oldugu gibi olumluyken de cok sacma bence
0
yuzır
(10.02.17)
ben güneydoğuda yaşayan biri olarak şunu görüyorum türklerden çok daha fazla muhafazakarlar.
0
eleutheiros
(10.02.17)
@gozu acik sevisen yahudi o

onceki cevabimi modlar silmis tartisma baslatici diye. ben ayagima basilmis gibi bagirmadim, dostca bir ogut verdim sana. bosuna gerilme herkes ayni diyorum iste. sense asiri sinirlenmissin bu duyuruya. evet bir kisiden yola cikip bir etnik grubu ovmek sacma olsa da buna niye gerildin bu kadar anlamadim. dedigim gibi gordugun ılk turk esnafa gir, hem vergi vermiyodur, hem kacakcilik yapiyodur, hem de musterisini kazikliyodur. napalim yani, turklerden bunlari ogrendik mi diyelim.
0
jangbogo
(10.02.17)
@yuzır, aslında ırka mal etmekten ziyade bu ırkın yaşadığı bazı şeylerin onları standart düşüncenin dışına ittiğine inanıyorum, bu yüzden özellikle ırk belirtmiştim.
0
🌸maria callas
(10.02.17)
isim geregi cok kurt gordum tanidim.
hatta kurt kiz arkadasim olmustu ailesi vs muazzam iyi insanlardi.
calistigim kurtler de dindar eli yuzu duzgun milliyetci insanlardi.

bazi tanidigim kurtlerde bolucu namussuzdu. nerde pislik var ordalardi adamlar yemek yedigi yere sican insanlardi.
0
England
(10.02.17)
@jangbogo

Benim gerilme sebebim ne soruyla alakalı ne de içeriği ile hatta ilk cevabım gayet düzgün bir şekildeydi. Benim gerilmem soruyu soran kişinin iki yüzlülüğüne.
0
gozu acik sevisen yahudi
(10.02.17)
kurt asilli halk homojen degil ki...

dersimli ile urfali arasindaki farkla tarih yazilir.

bak daha diyarbekir demedim.

bu arada duyuru'nun cehaleti beni bazen hakikaten cok sasirtiyor.

'90 neslinden korkuyorduk, yakinda 2000 nesli oy kullanacak.

cok yazik.

geri geldim: yukarida biri hala "savasmayi ogrendik" demediyse, hakikaten yazik...
0
e haliyle
(10.02.17)
Ne yazık. Herkes tarafında olmayanlar için ne kadar acımasız. Güya artık teknoloji çağındayız ve sevgi kazansın istiyoruz.

Ben Kürt arkadaşlarım sayesinde özellikle müzik alanında çok şey öğrendim. Acıyla beslenen bir tarzları var, bu da damara vuruyor. İnanılmaz şarkıları var. Keza şiirleri de öyle.

Kürt kadınları hakkında var olan ön yargılarım da kırıldı sayelerinde. Doğu'da kadınlar sömürülüyor diye düşünürdüm ama hem gözlemlediğim, hem deneyimlediğim kadarıyla aslında kadınlar hem yuvayı kuruyor, hem de savaş veriyor (savaş = hayat mücadelesi. Birçoğumuz gibi oturup ağlamak yerine sabretmekten taşa dönüyorlar neredeyse) . Kadın her yerde kadın ancak bizim topraklarda Kürtü de, Türkü de, ayrı bir kadın. Yobazlık olayı daha çok kültürle alakalı, ırkla değil.
0
dessy
(10.02.17)
Lisede Kürt arkadaşım olmuştu o da bana "seninle cephede karşılaşsak hiç acımam vururum" demişti. Zaten bir daha hiç Kürt arkadaşım olmadı.

Ben bunu öğrendim.
0
catch the arrow
(10.02.17)
ben 101 okey oynamayı öğrendim. bir ara da araba kullanmayı öğrenmeye kalkıştım ama ondan pek olumlu sonuç alamadık :(
0
devilred
(10.02.17)
(5)

Grafik tasarımcılar toplanın, sorularım var.

sorumatik
https://www.behance.net/gallery/24297069/VIP-Brands-ArabiaSorum şöyle; yukarıdaki linkteki ilk tasarımda background'u bu kadar pürüzsüz nasıl yapabiliyor? Ben Photoshop'ta ya da Illustrator'de gradient ile bu derinliği vermeye çalıştığımda renkler tek tek geçiş halinde oluyor, ya da bu derinliği bir
www.behance.net

Sorum şöyle; yukarıdaki linkteki ilk tasarımda background'u bu kadar pürüzsüz nasıl yapabiliyor? Ben Photoshop'ta ya da Illustrator'de gradient ile bu derinliği vermeye çalıştığımda renkler tek tek geçiş halinde oluyor, ya da bu derinliği bir şekilde yakalayamıyorum.

İkinci soruma gelince,

İkinci, üçüncü tasarımlardaki görselleri nereden bulabilirim. Satın mı alınır, nereden alınır. Hatta sayfadaki bütün tasarımda olan görselleri.
0
sorumatik
(10.02.17)
ikinci sorun için cevap shutterstock.
0
thugster
(10.02.17)
pürüzsüz dediğiniz, banding olmaması herhalde. Ben videoda bu sorunu yaşadım ve mesela After Effects'te 8bit yerine 16 bit çalışmak durumu biraz çözüyor, en temelde de biraz noise atmak gerekiyor ama o codec ve sıkıştırmalarla ilgili bir durum daha çok.

Sizinkinde de, mesela jpeg yerine png-tiff vb. çıkarmak sorununuzu çözebilir çünkü sıkıştırılınca renkler gruplanıyor, her pikselin ayrı değeri olmuyor ve dediğiniz banding oluşuyor. Ha ben bunu websitesine koymak istiyorum çok büyük boyutlu olmamalı derseniz de yine png'yi kurcalayın biraz.

edit: bu arada ilk görselde ben ekranımda banding görüyorum ama monitörler ilgili bile olabilir. Çoğu panel 6bit ama sahte şekilde 8bit oluyor, çok az monitör gerçek 8bit, yine çok çok azı 8bit ve yükseltilip 10 bit oluyor. Yani bakılan ekran bile o sorunu oluşturabilir.
0
rodriguez2
(10.02.17)
o fonu elde etmenin çok yöntemi ama benim bildiğim en amatörcesi.

asıl fonun arkasına güneş ya da ışık gibi bir şeyin olduğu görseli ekle. ardında asıl görselin merkezini silgiyle sil. ama brush ı çok büyük tut ve opacity çok düşük olsun.
0
a man alone
(10.02.17)
Gradient ile değil de, o tarz renkte bir arkaplanın üzerine beyaz daire/kare/şekil çizip bulanıklaştırma(gauss) efektleriyle yapabilirsin bence.
0
fin
(10.02.17)
Açılın ben doktorum.

Selam sorumatik,

shutterstock cevabı verilmiş onu geçiyorum.

Bu görseller aslında çok büyük olup daha sonra behance üzerinde sunulurken ufak olduğu için daha düzgün görünüyor. Evet adımsız ama özel bir olayı yok.

Cdr de adım ayarı var ama bunlar renk uyumundan dolayı daha temiz.
örneğin aynı kişinin başka bir tasarımı epey sorunlu.

www.behance.net


Ayrıca şimdi daha dikkatli baktımda bunda da adımlama var.
Az ama var.
0
sozluknickmiverulan
(10.02.17)
(6)

norveç kronu vs euro

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili
norveç için gitmeden euro mu alıp orda bozdurmak akıllıca yoksa direk buradan norveç kronu alıp mı gitmek akıllıca?
norveç için gitmeden euro mu alıp orda bozdurmak akıllıca yoksa direk buradan norveç kronu alıp mı gitmek akıllıca?
0
kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili
(10.02.17)
Ben genelde trde bulabildigimi trde degistiriyorum.
Param yetmezse duruma gore oralarda yanimdaki euro/dolar neyse onu bozduruyorum.

Kurlari karsilastir, karar ver.
0
kuehles blondes
(10.02.17)
türkiyede norveç kronu bulmanız zor olabilir. oraya nakitsiz gitseniz bile kartınız varsa mağdur olmazsınız. isveç için konuşayım otobüslerde bile kredi kartı geçiyordu. yok illa nakit götürmek istiyorsanız kron bulmanız zor olacağından euroya çevirip götürmeniz gerekebilir.
0
dog day afternoon
(10.02.17)
@dog day afternoon,iş bankasında falan önceden haber verince getiriyorlar sanırım.
0
🌸kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili
(10.02.17)
Kadikoyde satir doviz var, carsida. Caminin karsi sirasi. Orada oluyor.
Ya da yakininizda buyyk doviz burosu varsa getirir onlar da.
Banka kuru kotu olur bence.

Ben su ana kadar tr den japon yeni, hint rupisi ve biraz malezya ringiti almistim.
0
kuehles blondes
(10.02.17)
Biz euro alıp orada çevirmiştik, daha mantıklı gelmişti.
0
peggy
(10.02.17)
selam,
norveçte tuvalette bile kredi kartı geçebiliyor.
ben 100 euro alıyorum, oslo havalimanında büro var orada exchange yapıyorum. daha fazla goturmeniz için özel bir sebep yoksa götürmeyin.
0
cedex
(10.02.17)
(2)

2. Yuksek Lisans-Askerlik

Take it away honey
Selam duyurunun guzel insanlari,Suan tezli yuksek lisans yapmaktayim. Ancak teze gecemedim henuz dersleri verip de. Tecilim de 2018 eylulde bitiyor. Simdi iki secenegim var ya baska bi universitede tezli yuksek lisans kazancam ya da tezsiz yuksek lisansa gecicem. Dersleri bitirmedigim icin yeni yuks
Selam duyurunun guzel insanlari,

Suan tezli yuksek lisans yapmaktayim. Ancak teze gecemedim henuz dersleri verip de. Tecilim de 2018 eylulde bitiyor. Simdi iki secenegim var ya baska bi universitede tezli yuksek lisans kazancam ya da tezsiz yuksek lisansa gecicem. Dersleri bitirmedigim icin yeni yuksek lisansimdan tekrar bi 3 yil daha tecile hak kazanir miyim? Bunun cevabi cok onemli bilen duyurucular yardimci olabilir mi?
0
Take it away honey
(10.02.17)
Başka bir yüksek lisansa kaydolup, mevcut okuduğunuz üniversiteden kaydınızı sildirirseniz ek tecil hakkı kazanırsınız. Kesin bilgidir. Ancak tezsiz yaparsanız artık 1,5 sene erteleme veriyorlar.
0
razvan rat
(10.02.17)
peki aynı üniversitede tezliyi sildirip tezsize kaydolsak olur mu illa farklı ünide mi olmalı?
0
mythralioz
(10.02.17)
(6)

French press yedek cam

cinsi kisi
Yıkama esnasında french press'in (Bodum Kenya 4 cup) camını kırdım. İzmir içerisinde yedek cam bulabilir miyim? 500-600 mL hacimli beher bulsam o da uyacaktır yüksek ihtimalle. Paşabahçe, esse falan bakacağım ama sanmıyorum oralarda bulabileceğimi. Nereden bulabilirim?
Yıkama esnasında french press'in (Bodum Kenya 4 cup) camını kırdım. İzmir içerisinde yedek cam bulabilir miyim? 500-600 mL hacimli beher bulsam o da uyacaktır yüksek ihtimalle. Paşabahçe, esse falan bakacağım ama sanmıyorum oralarda bulabileceğimi. Nereden bulabilirim?
0
cinsi kisi
(10.02.17)
Bulabileceği sanmıyorum, uygun beher de bulamazsın, cam ile süzgeç milimetrik uymalı.

Bu aletler tek parça yapılıp satılır, yedek parçası satışta değildir. Cam gibi en önemli parçayı kırarsan yenisini alırsın. Çünkü parayı cama ve tasarıma veriyorsun. Yeni cam ile yeni ürün arasında fiyat farkı yoktur.

Not: türkiye'de bulamazsın demek istiyorum. Amerika'da falan her şeyin parçasını satan yer var. Ama böyle az satılan ithal ürünler türkiyeye tek parça gelir.
0
harzem
(10.02.17)
Amazondan baktım tek camı 9 küsür pound yaklaşık 45 lira, türkiyede best coffee de tamamı 59 lira. Parça olarak camını aramaya değer mi bilmiyorum.
0
i am a legal alien
(10.02.17)
Yakın zamanda french press almış ve bayağı araştırma yapmış biri olarak diyebilirim ki yok. Amerika online sitelerinde filtre mekanizmasının bile ayrı ayrı parçaları satılıyor ama Türkiye'de yeni french press almak zorundasınız gibi. Buna rağmen Türkiye'de daha ucuz. 2 gün önce Starbucks'tan 3 cup modelini 44 liraya aldım mesela.
0
kaportaci mahmut
(10.02.17)
Dün camın kırılması, bugün araştırmaya oturmam ve tüm cevapların doğum günü tarihimde gelmiş olması tesadüf olabilir ama umudumu kaybetmek istemiyorum :D cam bulabilen var mı?
0
neynep
(24.06.17)
yok kesin bilgi :(
hatta bulursan bana da söyle
ben artık bulasık mak koymuyorum, elde yıkıyorum bu yüzden
0
fasulyek
(24.06.17)
naruto kun
(13.03.18)
(9)

Askerlik sorusu

lagaluga
benim için çok zor bir durum. hep bedelli gelecek diye bekledim ve gelmiyor. şimdi 2018'e kadar tecilli görünüyorum yüksek lisans nedeniyle ancak bu dönem 4. yarıyılım olacak ve derslere katılmadığım için ne yazık ki kaydım silinecek bu yaz.ikinci bir yüksek lisansa kayıt yaptırıp burayı silersem ba
benim için çok zor bir durum. hep bedelli gelecek diye bekledim ve gelmiyor. şimdi 2018'e kadar tecilli görünüyorum yüksek lisans nedeniyle ancak bu dönem 4. yarıyılım olacak ve derslere katılmadığım için ne yazık ki kaydım silinecek bu yaz.

ikinci bir yüksek lisansa kayıt yaptırıp burayı silersem başarılı oluyormuş tecil işlemi ancak bu süreç nasıl işleyecek bilmiyorum elimden geleni yapacağım.

şu anda 8 aylık bir kızım var ve ben askere gidersem eğer en fazla kızım 2-3 yaşlarında olacak. bu cidden beni çok ama çok üzüyor. evet 6 ay çabuk geçer diyeceksiniz ama buradaki düzen bozulacak eşimin annesi gelip onla yaşayacak ya da eşim burada ailemle bunalacak falan (belki de hiç bunalmayacak bilemiyorum).. cidden çok bunaldığım için yazmak istedim... ah ne yapsam dostlar?
0
lagaluga
(10.02.17)
yaş kaç bilmiyorum ama askerliği yapmadan evlenip çocuk sahibi olmak ve sonrasında eee şimdi nasıl olacak bu işler diye düşünmek için biraz geç kalınmışa benziyor.

geçmiş bedellilerden yaş dolayısıyla yararlanamadığını zannediyorum. yani başka bir sebebi varsa saçmalamışsın derim.

önünde bahsettiğin gibi mevcut yüksek lisansı terk edip başka bir yüksek lisansa kaydolmak ve bu süre içerisinde bedelli çıkması için zaman kazanmak.

ama askerde çocuğu ve çocukları olan çok arkadaşım vardı. 5,5 ay çabuk geçiyor. çocuklar da çabuk büyüyor.

eğer gitmek zorunda kalacaksan geride bırakacakların için en iyi imkanları sun ve dönene kadar bunun devamlılığını sağlamaya bak.

bunaldığın için olabildiğince orantılı yazdım yoksa eleştirilecek çok noktan var. gerçi haddime de değil ama :)
0
eeb
(10.02.17)
estağfurullah. düşüncesiz bir gelecek planlama oldu evet farkındayım ve diğer bedellilerden yaştan dolayı faydalanamadım ne yazık ki...
0
🌸lagaluga
(10.02.17)
bence gitmemeye çalış.
Piyasada birsürü üniversite var sırf tecil için kullanılan.
Nişantaşı üniversitesi, Okan üniversitesi gibi gibi . Bunlardan birine parasını verip kayıt olacaksın.
Bir de şu durum var hadi 5 ay kesin olacak olsa gidilir. Ama 12 ay gelme ihtimali var askerliğin. O zaman çocuğunu 1 sene kesin göremeyeceksin.
Bir de bunun maddi boyutu var. Tabi sizin maddi durumunuzu bilmiyorum o size göre değişir. Ancak ortalama bir aile için konuşacak olursak 5 ay boyunca eşiniz evi tek başına nasıl geçindirecek hem de çocuk bakması gerekecek.
Bir de iş konusu var askerden dönünce herkes iş konusunda şanslı olmuyor. Askere gidip elindeki işi kaybeden insanlar da var. Tabi bu durumda şirketinize ve size göre değişen ayrı bir konu.
0
nuevo
(10.02.17)
Paran ne kadar? Yıllık 4300 tl veririm dersen 35 yaşına kadar ahmet yesevi üniversitesinde yüksek lisansa devam edebilirsin. Ben 3 yıl orada devam ettim, bedeli çıkınca bıraktım.

3 yılda bir yeniden kayıt olman gerekiyor sadece, ekstra masraf yok. Devam zorunluluğu da yok.
0
harzem
(10.02.17)
ahmet yesevi'ye zam geldi, yıllık 6000 oldu
0
saygilarefendim
(10.02.17)
@lagaluga gitme askere. bakaya kal, yakalasınlar, "15 gün sonra teslim ol" kağıdını imzalayıp yine gitme. bu süreçte gbt'ye yakalanmamaya çalış. para cezası işlesin. bedelli çıktığında o ceza silinecek nasıl olsa.

eskisi gibi alıp kışlaya götürme dönemi yok.

ben tr dışındayım ve orada bakaya kaldım. 88'liyim. dün ailem gidip durumumu sormuş ve şubedeki sivil müdür yazdıklarımı söylemiş. yani "teslim olmazsa ceza işler, o da para olarak..." demiş.

gerçi zaten biliyordum ama bir de onlardan duymak iyi oldu.
0
a man alone
(10.02.17)
@a man alone

Artık devlet yasa getirdi. Zorla askere götürme yok evet ama bu sefer de işverenine yazı gönderiyor seni işten çıkarması için ?
0
MustafaCan
(10.02.17)
Çok abartılı geldi sıkıntınız, gidin bitsin işte, 6 ay ne olduğunu anlamadan biter, sonra da niye dert etmişim bunca zaman dersiniz. Genç uzun dönem erlerde olur bu sanki hayatının 50 yılı askerde geçecekmiş gibi ruh halleri.
0
mikro patlama
(10.02.17)
Ben evli ve çocuklu olarak 5-6 sene bakaya takıldım. En son bedellide yaş tutunca kurtuldum. memleket her zamanki gibi yine bok içinde yüzüyor. O yüzden tepkinin minimum olacağı bir atmosferde ilk fırsatta bence yine bedelli çıkarırlar.
0
naharir
(11.02.17)
(3)

Fotoğraf Optimizasyonu hk.

tchuck
arkadaşlar selam bu sorunu kökten çözmem gerekiyor artık. valla illallah geldi.gtmetrix testlerinde sitemin resimlerinin yüklenme süresi çok uzun. 2-3sn sürüyor 17-20kb lık resimler. (resim optimizasyonalrın yaptım 15-20kb ye düştü)ancak waterfall testlerinde resimlerin connecting time'ları 3-4sn sü
arkadaşlar selam bu sorunu kökten çözmem gerekiyor artık. valla illallah geldi.

gtmetrix testlerinde sitemin resimlerinin yüklenme süresi çok uzun. 2-3sn sürüyor 17-20kb lık resimler. (resim optimizasyonalrın yaptım 15-20kb ye düştü)

ancak waterfall testlerinde resimlerin connecting time'ları 3-4sn sürüyor. sebebini anlamadım, anlayamıyorum.
onedio'yu kıyaslıyorum, adamların resimlerinin connecting time'ı 200ms falan.

ben de bu seviyeye çekmek istiyorum. bu konuyla ilgili ne gerekiyorsa ne harcanması gerekiyorsa harcarım. ama nasıl yapacağım? ne yapmam gerek? nasıl düşürüürm bu süreyi?

bu sürenin uzun olmasının sebebi nedir?
0
tchuck
(10.02.17)
şuradaki waterfall'a bir bakar mısınız?

gtmetrix.com

gerçekten tuhaf ya
0
🌸tchuck
(10.02.17)
Sizin imajların her biri ssl bağlantısıyla alakalı olarak başka bir siteden yükleniyor ve çok sayıda imaj var. Eticaret siteleri performans açısından genellikle ürün sayfalarında ssl bağlantısı kullanmazlar, login ve kart bilgisi girilen yani ziyaretçinin hassas bilgi gönderdiği sayfalarda ssl (https) bağlantısı kullanırlar. Ya bu şekilde yapın veya resim linklerini yerel tanımlayın.
Ayrıca site sonundaki kart imajları da başka bir eticaret sitesinden yükleniyor, bunları indirip kendi yerelinizden link verin.
0
mikro patlama
(10.02.17)
hocam yanıtlar için teşekkürler.

aslında başka bir siteden yüklenmiyor, cdn üzerinden yükleniyor. fotoğraf yükleme süresini hızlandırmak için yaptım ve cidden işe de yaradı ancak hala waiting time veriyor.

ssl konusunda ise mecburum çünkü 1 ocak 2017'den itibaren google tüm sitelere ssl zorunluluğu getirdi. ssl'i olmayan sitelerin kenarında ! işareti ile "bu site güvenli olmayabilir" yazıyor, zaten siz de görürsünüz. eticaret sitelerinde bu güvensizlik yaratır o yüzden kesinlikle tüm site ssl olmalı. ki server response time sorunu bundan da değil aslında.


şuan problem başka. ama anlayamıyorum. paylaşımlı hostingden kaynaklı olabilir, ondan da emin değilim ne yazık ki.
sitenin tüm puanlar 80 üzeri ancak server response time yüzünden açılış süresi uzuyor. moral bozucu bir durum.
0
🌸tchuck
(11.02.17)
(4)

şu araç kaç kuruş yakar?

freetakilir
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-opel-anil-otomotiv-guvencesiyle-382464448/detay3.1 limited dizel
www.sahibinden.com

3.1 limited dizel
0
freetakilir
(10.02.17)
50 kurus civarinda yakar ama 3.1 td ler tutulmayan motorlardir.fiyatida 3.1 td ye gore yuksekce.bunun 2002den baslayan 2.7 crd si daha makbuldur.
0
duptıs
(10.02.17)
otomatik vites, 75 krş yakar diye tahmin ediyorum
0
masa penisi
(10.02.17)
dizel 5tl olmak üzere , rahat 75 krş yakar
0
bnmzz
(10.02.17)
2.7crd lpglisi ne kadar yakar peki?
0
🌸freetakilir
(10.02.17)
(4)

sunuma çıkış şarkısı

ilkot
Merhaba herkese,kurumsal bi şirkette başkan yardımcısının sunum için sahneye çıkış şarkısı arıyoruz. 1000+ kişi olacak, ve gaz bi şarkı olması gerekiyor. elimizdekiler şunlar,alan: satışdaha önce çıkılan şarkı: eye of the tigerteşekkürler şimdiden,
Merhaba herkese,

kurumsal bi şirkette başkan yardımcısının sunum için sahneye çıkış şarkısı arıyoruz. 1000+ kişi olacak, ve gaz bi şarkı olması gerekiyor. elimizdekiler şunlar,
alan: satış
daha önce çıkılan şarkı: eye of the tiger

teşekkürler şimdiden,
0
ilkot
(10.02.17)
bon jovi - you give love a bad name
introsu iş görecektir
0
naberabi
(10.02.17)
@krem peynir, @muti
gülmeniz çok doğal, ama mehter hücum marşıyla çıkmak istiyor, o zaman eye of the tiger normal hale geliyor:)
0
🌸ilkot
(10.02.17)
aboov mehter marşı mı:/

siz buna razı edin bence: europe - the final countdown :D

www.youtube.com

hatta alkış seslerini falan da alın:p
0
peggy
(10.02.17)
mungojerry
(10.02.17)
(4)

6d mi 5d mark 3 mü?

baba jo
aralarında fiyat farkı çok, video değil fotoğraf için alınacak. herhangi bir sebepten olabilir, hangisini önerirsiniz?
aralarında fiyat farkı çok, video değil fotoğraf için alınacak. herhangi bir sebepten olabilir, hangisini önerirsiniz?
0
baba jo
(10.02.17)
bende de 6d var.

fotoğraf çekerek para kazanıyor musun? kazanıyorsan 5d mark iii, hobiyse 6d.

tabii 6d yle de para kazanabilirsin, tek işin fotoğrafsa ve bu işte iyi para kazanıyorsan 5d mark iii.

yok benim gibi tamemen hobi amaçlı düşünüyorsan 6d fazlasıyla yeterli.
0
washe
(10.02.17)
aradaki fiyat farkını L serisi işine uygun bir lens alarak değerlendirip 6D alınır derim.

ama ben parayı sorun etmem dersen elbette 5d m3.
0
eeb
(10.02.17)
bunu sorduğuna göre profesyonel değilsin. dolayısıyla 6D+sağlam bir lens konfigürasyonu iyidir.
0
lancelot du lac
(10.02.17)
odak noktaları vb. olarak mark 3 daha üstün, video desen direkt 6D derdim (gerçi bence bunları boşverip Sony-Panasonic aynasızlara gitmek lazım artık ama) fotoğrafta 5D'nin avantajları olabilir.

Ama ben kendim Canon kullanırken alt model + daha iyi lens tercih ederdim, herkese de onu tavsiye ederim üsttekilerin de dediği gibi.

Mark3'ün videoda tek avantajı şu bu arada, eğer Magic Lantern kurarsan ve çekim sonrası işlemleriyle uğraşırım dersen RAW video. 6D'de karta yazma hızından dolayı olmuyor.

çok karıştırdım, fotoğrafta Mark 3'ün üstünlüğü olabilir ama fiyat farkına değmeyebilir ve çok hızlı çekimler vb. yapmayacaksan zaten 6D bile muhteşem makine. Bırak onu 70D'ler bile çok iş görür ama full frame değiller o ayrı bi dünya.

DSLR'da lens çok çok önemlidir, o yüzden 6D + daha iyi (ve belki çeşitli) lens.
0
rodriguez2
(10.02.17)
(1)

TRT Ankara Korolarıyla ilgili bilgi

cokderdimvarkendimle
Arkadaşlar, TRT Ankara Koroları (çoksesli,tsm,thm,..) hakkında birkaç sorum var da internette yeterli bilgi bulamıyorum. Bilgisi olan yeşillendirebilir mi??Not: Çalışma günleri, yeri, saatleri, yoğunluk, seçmeler, vb temel sorular:)
Arkadaşlar, TRT Ankara Koroları (çoksesli,tsm,thm,..) hakkında birkaç sorum var da internette yeterli bilgi bulamıyorum. Bilgisi olan yeşillendirebilir mi??

Not: Çalışma günleri, yeri, saatleri, yoğunluk, seçmeler, vb temel sorular:)
0
cokderdimvarkendimle
(10.02.17)
cumartesi pazar, en az yarım gün. trt ankara radyosu stüdyolarından birinde. muhtemelen seval hoca devam ediyor.

seçmede bir şarkı söylemeni isterler, 3-4 ses ayırmanı isterler. yapabildiğin kadar yaparsın. seçmeler öyle çok yoğun olmaz. çalışmalar kalabalık olur.

özel olmayan konuları direk sorun, niye size ulaşıyoruz? makam özel kalemi misiniz siz?
0
babilbaligi
(10.02.17)
(3)

SAP online eğitimler?

aklimdakisorular
Hangi sitelerde SAP eğitimleri var?Dün burada paylaşılan linkler açılmadı ben de bir tanesi de kullanıcı adı ve parolası istedi.
Hangi sitelerde SAP eğitimleri var?
Dün burada paylaşılan linkler açılmadı ben de bir tanesi de kullanıcı adı ve parolası istedi.
0
aklimdakisorular
(10.02.17)
hangi modülde eğitim istiyorsun daha önce de sordum yine soruyorum.. araştırma arayıp bulma yeteneği yoksa hiç girişme sap danışmanlığı işine bence.. googlea sap modülü case study diye aratınca çıkıyor yazmıştım önceki duyuruna...
0
masa penisi
(10.02.17)
@masa penisi
Ben dün o duyuruyu açan değilim. Benim amacım öğrenmek değil nasıl öğretildiğini öğrenmek. Yani bu kadar büyük bir yazılım online ortamda hangi yol ve yöntemler ile öğretiliyor bunu merak ediyorum
0
🌸aklimdakisorular
(10.02.17)
nasıl öğretildiğini öğrenmek için sap university alliances konusunu araştırın, bizim okul bunun üyesiydi dökümanları burdan alıyorduk
0
masa penisi
(10.02.17)
(1)

Office 365 Öğrenci indirme problemi

mallemuck
masaüstü uygulamalarını indirmek için "yazılımı yükle" linkine tıkladığımda linkteki gibi sadece onedrive indirme bağlantısı çıkıyor. office 365 masaüstü uygulamalarını nasıl indirebilirim?http://i.hizliresim.com/LZ9VLa.jpg
masaüstü uygulamalarını indirmek için "yazılımı yükle" linkine tıkladığımda linkteki gibi sadece onedrive indirme bağlantısı çıkıyor. office 365 masaüstü uygulamalarını nasıl indirebilirim?

i.hizliresim.com
0
mallemuck
(10.02.17)
her okul indirme uyeligine sahip degil, bazilari sadece online kullanim icin uye. seninki de oyle gibi.
0
jedilance
(10.02.17)
(2)

Turkce dilbilgisi sorusu

Traveller
Bildigim kadariylaSifat fiillerde (an, asi, mez, ar, dik, ecek, mis) -an eki yan cumlecigin oznesi ise kullaniliyor.Arka bahceden kacan adam hirsiz.-dik eki yan cumlecikte nesne ise kullaniliyor. Beklenmedik tas bas yarar.Ancak sorun burada basliyor, atasozunde beklenmedik desek bile, dil bilgisinde
Bildigim kadariyla

Sifat fiillerde (an, asi, mez, ar, dik, ecek, mis) -an eki yan cumlecigin oznesi ise kullaniliyor.

Arka bahceden kacan adam hirsiz.

-dik eki yan cumlecikte nesne ise kullaniliyor.

Beklenmedik tas bas yarar.

Ancak sorun burada basliyor, atasozunde beklenmedik desek bile, dil bilgisinde beklenmeyen de diyebiliyoruz.

1. Bu durumda "Beklenen kaza" ve "Beklendik kaza" arasinda ne fark var?


2. Edilgen cumle yapildiginda -an ve -dik eklerindeki yan cumlenin oznesi ve nesnesi kurali kalkiyor mu?

3. "Beklenen deprem" diyebiliyoruz ornegin ama "beklendik deprem" demiyoruz. Neden?

"Istanbul'da beklenen deprem" dogru ama "Istanbul'da beklendik deprem" cok da dogru degil gibi.


(Lutfen kulaga iyi geliyor kotu geliyor diye cevap yazmayin kural gerekli.)
0
Traveller
(10.02.17)
bunları okuyunca dilbilgisinden oldukça uzaklaştığımı farkettim. eskiden bu tip şeylere ben de çok takılırdım.
1. anlam açısından beklendik kaza ile beklenen kaza arasında fark yok.
2. bu kuraldan haberdar değilim.
3. beklenen deprem yerine beklendik deprem demememizin sebebi dil lehçe yapısından kaynaklı olsa gerek. söylemesi daha rahat diye sanırım.

ben de yıllardır şuna takılırım;

"eğer" kelimesini kullandığımız her cümlede anlatım bozukluğu vardır. kullanarak anlatım bozukluğunu gidermenin de imkanı yok gibi duruyor.

eğer o da gelecekse ben gelmem.

eğer şart anlamı taşırken, -se -sa eki de şart ekidir ve şart anlamı taşır. -se -sa yoksa anlam bozulur, eğer yoksa anlam bozulmaz fakat eğer varsa -se -sa da mutlaka olmalıdır.
0
burty
(10.02.17)
Beklendik çok kullanılan bir yapı değil. Daha çok olumsuz yapılarda kullanılıyor, beklenmedik misafir, olmadık işler vs gibi. Bilindik/ bilinen olarak kullanılışına baktığımda bilindik daha çok konuşma dilinde kullanılıyor, resmiyette doğrusu bilinen miş gibi geliyor kulağa. Bir de bilinen ifadesi bağlama daha yakın, bilindik daha bağımsız.
0
curukturpkokusu
(10.02.17)
(4)

Kapadokyayi tur ile mi gezmeli, arac mi kiralamali?

Lorik Cana
Pek tur mantalitem yoktur grupla vesaire, ama kapadokya farklı sanırım.hangi opsiyon daha iyidir bilenler için? araç kiralayarak görmek istediğimiz her yeri görebilir miyiz (yuruyus, en onemli yerleri vs)?
Pek tur mantalitem yoktur grupla vesaire, ama kapadokya farklı sanırım.

hangi opsiyon daha iyidir bilenler için? araç kiralayarak görmek istediğimiz her yeri görebilir miyiz (yuruyus, en onemli yerleri vs)?
0
Lorik Cana
(10.02.17)
3 ay sonra oraya gideceğiz araba kiralayıp. her türlü gruptan daha iyi olur diyoruz. blogları okuyup rota yapıyoruz oluyor bi şekil
0
zenc
(10.02.17)
kesinlikle araba kiralamali imkan varsa. guzel bir planla verimli sekilde gezilebilir.
0
tiredpanda
(10.02.17)
Biz araba kiraladık salla turu
0
basond
(10.02.17)
Kesinlikle araç kiralamayla gezilmeli. Biz araç kiralayıp 3 gün gezdik, yetmedi.

Turlar ise görülmesi gereken birçok yeri pas geçiyor, onlar yerine popülerlikten kusulacak mekanlar gezdiriliyor.

Fikir olması açısından buraya da not düşeyim. Eğer isteyen olursa rotamızı paylaşabilirim. Mesajları hemen göremeyebilirim ama kesinlikle cevapsız bırakmam bu konuda.
0
desdenova34
(10.02.17)
(2)

Telefon ekranım içten çatladı. Gittikçe büyüyor

six packsiz
Ben de telefonu güzel bir fiyata satıp yenilemeyi düşünüyordum. Yaptırsam ayrı masraf yaptırmasam büyük değer kaybı. Sizce ne yapayım?Önceden ufacık bir noktaydı şimdi bu hale geldi gittikçe büyüyor çatlak.http://i.hizliresim.com/WgJMa8.jpg
Ben de telefonu güzel bir fiyata satıp yenilemeyi düşünüyordum. Yaptırsam ayrı masraf yaptırmasam büyük değer kaybı. Sizce ne yapayım?
Önceden ufacık bir noktaydı şimdi bu hale geldi gittikçe büyüyor çatlak.
i.hizliresim.com
0
six packsiz
(10.02.17)
kaç senelik telefon? yani başka bi sıkıntısı yoksa yaptır koy kenara bence, lazım olur ya da annen filan verebilirsin.
0
elorelia
(10.02.17)
3 yıl oldu. Modeli note 3. 300-400 alırlar sanırım.
0
🌸six packsiz
(10.02.17)
(4)

baltık ülkeleri gezi

panda
merhabalar, litvanya letonya estonya gezisi yapmayı planlıyoruz da vize durumları nasıl olur, sıkıntı yaşar mıyız? bir de araba kiralayıp gezsek türk ehliyeti ile ilgili herhangi bir sorun olur mu? teşekkürler.
merhabalar, litvanya letonya estonya gezisi yapmayı planlıyoruz da vize durumları nasıl olur, sıkıntı yaşar mıyız? bir de araba kiralayıp gezsek türk ehliyeti ile ilgili herhangi bir sorun olur mu? teşekkürler.
0
panda
(10.02.17)
Vize normal schengen vizesi, belgeleriniz tam olduktan sonra bir sikinti yasayacaginizi zannetmiyorum.

Turk ehliyetiyle sorun olmaz ama ulkelerarasi gecis icin ekstra ucret talebi var mi, one way kiralama dusunuyorsaniz ucreti ne kadar vb bunlara bakin.
0
kuehles blondes
(10.02.17)
Yazacağım mobilim
0
basond
(10.02.17)
Estonya schengen'e dahil, çok da hızlı vize veriyor.

Araba kiralamadım ama oralarda trafik gelişmiş avrupa ülkelerindeki gibi, çok kurallı ve sakin. Yaya geçitlerinde duracaksın falan, dikkat et türk gibi kullanma.
0
harzem
(10.02.17)
üçüne de gittim üçü de shengen üyesi yani shengen varsa sıkıntı olmaz.
hiç arabaya ihtiyacımız olmadı şehirlerin çok dışına çıkacaksanız anca ihtiyaç olur. Kurallara dikkat edin derim. +1

bunlar dışında taksi ve toplu taşıma yeterli hatta toplu taşıma kullanmaya gerek bile olmadan şehir içlerini dolaşa dolaşa gezebilirsiniz.
0
basond
(11.02.17)
(2)

şöyle bir iş kolu var mı? kurulabilir mi?

nickini degistiren yazar
ismine "iş bulma danışmanı" diyelim. normalde ben işimi kendim arıyorum. cv gönderiyorum, mülakatlara falan gidiyorum. ama dönüş çok az oluyor. şirketlere kendinin bu iş için donanımlı olduğunu ispatlamak zor bir konu.bunun yerine ben direkt işe başvurmasam da bir iş bulma danışmanını kullansam. sad
ismine "iş bulma danışmanı" diyelim. normalde ben işimi kendim arıyorum. cv gönderiyorum, mülakatlara falan gidiyorum. ama dönüş çok az oluyor. şirketlere kendinin bu iş için donanımlı olduğunu ispatlamak zor bir konu.

bunun yerine ben direkt işe başvurmasam da bir iş bulma danışmanını kullansam. sadece bu danışmana kendimi göstersem, ispatlasam. sonra bu danışman benim yerime iş arasa. bu danışman uzun süredir benimle çalıştığı için benim kişilik özelliklerim hakkında bayağı bilgi sahibi olacak. benim yabancı dil yeterlik seviyelerimi ölçecek. insanlar bazı konularda çok yalancı. şirketler de doğal olarak insanlara hemen güvenemiyor. cv'sinde yazanların ancak %10'unu bilenler bile var. işte bu danışman cv'mde yazanları gerçekten de bildiğimi tasdik edecek. gerekirse bana sınavlar yapacak, görevler verecek. şirketler de bu danışmana güvenecek. yani referansın daha profesyonel olanı.
0
nickini degistiren yazar
(10.02.17)
headhunter şirketleri bu işi yapıyor zaten. adecco, manpower mesela bunların başında gelir. önce onlar sizinle mülakat yapar sonra uygun olduğunuz işe göre sizi yönlendirir. ama siz yine yönlendirildiğiniz mülakatlara girmek zorundasınız tabii.
0
interview with the vampire
(10.02.17)
O işkolu yıllardır var hem yurtiçi hem yurtdışı, tonla firma var.

Senin yazdığının daha ileri noktasında, görüştükleri ve filtreledikleri adayları Aday 1, Aday 2 şeklinde isim ve iletişim bilgisi vermeden cv'nin detaylarını, kendi raporlarını ve diğer bilgileri firmalara iletiyorlar. Firmalar uygun bulursa görüşüyor, o kişiyi işe alırsa ekstra para ödüyor. Ben de bu şekilde bir kuruma girmiştim.
0
Lethe
(10.02.17)
(2)

Şundan nerde bulurum

aysefatmahayriye
Sb
Sb
0
aysefatmahayriye
(10.02.17)
Paşabahçe'de görmüştüm sanki.
0
blatta hiberna
(10.02.17)
mudo olabilir ya da zara home.
0
kayranin kedisi
(10.02.17)
(2)

Beylerbeyi'nden üsküdar'a geçen tünel acil

hocam fazla egon var mi
Günaydın bu tunel yaya trafigine acik mi su yazin acilan? Valla otobusten inip yurucem bu ne trafik
Günaydın bu tunel yaya trafigine acik mi su yazin acilan? Valla otobusten inip yurucem bu ne trafik
0
hocam fazla egon var mi
(10.02.17)
Önünde bi yol çalışması işaretleri vardı dün, emin değilim yine de. İnip tünel girişindeki durağa yürü, ben öyle yapıyorum bugünlerde. Haftabaşndan beri trafik feci.
0
manuel mandalina
(10.02.17)
Hayir, kapali
0
balpolen
(10.02.17)
(6)

pendik tren istasyonu

in vino veritas
metrodan indikten sonra en kolay nasil gidilir?
metrodan indikten sonra en kolay nasil gidilir?
0
in vino veritas
(10.02.17)
elorelia
(10.02.17)
Tavşantepe de inip yürüyebilirsin çok uzak bir mesafe ypk
0
avalist
(10.02.17)
@eloreloa link gorunmuyor sadece susetlara acik kanimca
0
🌸in vino veritas
(10.02.17)
biri minibüs demiş biri yürü demiş 15 dk
0
cekilmis gayfe
(10.02.17)
ne kadar yurunur tavsantepeden
0
🌸in vino veritas
(10.02.17)
pendik köprüsünde in. pendik yönüne doğru olan tarafında köprünün üzerine çık, minübüse bin. 3 durak falan. yürüyedebilirsin ama hava soğuk gereksiz. minübüse yine de sor istasyona gideceğim diye, büyük çoğunluğu geçer.
0
eloharp
(10.02.17)
(4)

Türkiye'de bazı şeyler nasıl daha ucuz?

kaportaci mahmut
Yakın zamanda internetten jiletli traş makinesi, (T şeklinde olanlardan) tükenmez kalem ve Starbucks mağazasından French press aldım. Almadan önce de “Bakalım ne kadar kerizleniyorum” diye ürünlerin yurt dışındaki kendi satış sitelerinden fiyatlarına bakıp kuru çevirdim; garip bir şekilde Türkiye’d
Yakın zamanda internetten jiletli traş makinesi, (T şeklinde olanlardan) tükenmez kalem ve Starbucks mağazasından French press aldım. Almadan önce de “Bakalım ne kadar kerizleniyorum” diye ürünlerin yurt dışındaki kendi satış sitelerinden fiyatlarına bakıp kuru çevirdim; garip bir şekilde Türkiye’de daha ucuz.

Tamam bunlar piyasası çok olmayan, lüks/niş sayılabilecek ürünler. Satıcılar da bu dönemde ellerinden çıkarmak için marjlarını çok düşürmüş olabilir ama eskiden olsa yurt dışı fiyatını TL’ye çevirdiğimizde iyi kerizlenirdik ki herhalde şimdi bile kar ediyorlardır. Sahte değiller. Satıcılar güvenilir. Kur desen uçtu gitti. Nasıl oluyor bu iş?
0
kaportaci mahmut
(10.02.17)
Hedef kitleye göre fiyat belirliyorlar bazı yüksek kar marjinli ürünlerde.

Mesela bilgisayar oyunları yurtdışında $70, türkiyede 150 TL oluyor. Türkiye'den aldığın oyunun lisans koduyla amerikadan giriş yapamıyorsun ama.
0
harzem
(10.02.17)
Amazon'a gillette proglide power yaz, sonra Türkiye'deki fiyatına bak. TR'de daha ucuz.

harzem'in dediği gibi satın alma gücüne göre fiyat belirleniyor.

Spotify da burada daha ucuz.
0
tutmayın küçük enişteyi, salıverin gitsin
(10.02.17)
ucuz ürünlerde geçerli genelde, bir de o tip ürünler yüzde birkaç düşük fiyat ama gelişmiş ülkede alım gücü 2-3 kat yüksek en az, o açıdan bakarsan maaşına oranla müthiş pahalı bir ürün alıyorsun.
0
christopher nolan
(10.02.17)
Kur uçtu çünkü en büyük etkenlerden birisi bu, eskiden bakardık 3.20 ile çarparak bakardın şimdi 4 ile çarp. Bir de nolan ın dediği gibi maaş oranına bakmak lazım en belirleyici faktör bu, adam alıyor 3000€ maaş ürünü alıyor 200€ ya sen alıyorsun 400€ maaş ürün 200€ bide 56 taksit yap oh.
0
gozu acik sevisen yahudi
(10.02.17)
(10)

yanına ne gider?

miss magara kadini
selam. evde küçük bi party durumu olcak. ben hariç(?) ev ahalisi yabancı (ispanyol-fransız). evde guacamole, nachos ve içki olcak başka bişey yok. ben de bunlara değişik bişey yapıyım istiyorum. biraz karnımız doysun ama ortamı da bozmasın yani şimdi kalkıp patlıcan oturtma demeyin. ne yapılır bu üç
selam. evde küçük bi party durumu olcak. ben hariç(?) ev ahalisi yabancı (ispanyol-fransız). evde guacamole, nachos ve içki olcak başka bişey yok. ben de bunlara değişik bişey yapıyım istiyorum. biraz karnımız doysun ama ortamı da bozmasın yani şimdi kalkıp patlıcan oturtma demeyin. ne yapılır bu üçlünün yanına hoşa gidebilecek ve bi yandan da türk mutfağı diyebileceğimiz?
0
miss magara kadini
(10.02.17)
Acuka - muhammara iyi gider. Aslında çok zor değil, salça, ceviz, zeytinyağı, ekmek içi, baharat. Hem nachoları daldırır daldırır çıkarırsınız, hem de uluslararası ortamda Türk-Orta Doğu bir şey olur.
0
aychovsky
(10.02.17)
aychovsky'e ek humus derim ben de. hem çok popüler oldu, hem de yapması çok kolay.
0
turk kizi
(10.02.17)
mercimek kofte olmaz mi
ve gavurdagi salatasi
0
jimicik
(10.02.17)
benzer organizasyonlarda hep minik atıştırmalık sandviç ve benzeri şeylerin verimli olduğunu gördüm.
sen de küçük pastırmalı peynirli sandviçler falan yapabilirsin belki. kanepe kadar küçük değil de küçük yani.
0
naberabi
(10.02.17)
Humus+1 ve bence bir de karides güveç yapabilirsin hem kolay hem de yemek gibi olur sonra somonlu krem peynirli kraker ya da kanepeler olabilir
0
chipie
(10.02.17)
eti form üzerine az yağlı krem peynir ve roka. efsane oluyor ve eti form sayesinde tokluk hissi de yaratıyor.
0
yazmamaya yemin eden adam
(10.02.17)
@aychovsky benimde ilk aklıma gelen acuka oldu. en kolayı bu galiba
@turk kizi humus burda da var ya biliyolar yani.
@jimicik mercimek köftesine ölürüm ama burda yapması biraz kasabilir. ince bulgur yok nihayetinde.
onun dışında kanepe peynir somon falan aslında iyi gider tabiki ama türk mutfağı gibi değil.
mücver düşündüm bide ne dersiniz?
0
🌸miss magara kadini
(10.02.17)
Yoğurtlu kereviz salatası? Bence gider gibi yanına.
0
kaymaktutmayansicaksut
(10.02.17)
Patlıcan deyince, közlenmiş patlıcan salatası, veya yoğurtla karıştırınca ben çok seviyorum.

Veya yine patlıcandan şakşuka gibi bir şey.

Veya havuçlu tarator? Bunu ben yapmıştım yurt dışında, çok beğenmişlerdi ve değişik gelmişti.
0
peggy
(10.02.17)
@kaymaktutmayansicaksut kereviz iyi gidebilir evet.
@peggy yalnız közlenmiş patlıcan ve havuç tarator beni bitirdi. çok severiiim. güzel olur.
0
🌸miss magara kadini
(10.02.17)
(2)

Yüksek Lisans Tezi

senolll
Merhaba,Bu dönem yüksek lisans tezimi yazıcam.Bu konudaki tüm tavsiyelerinize açığım, yapılması ve yapılmaması gerekenler konusunda.Teşekkürler
Merhaba,

Bu dönem yüksek lisans tezimi yazıcam.
Bu konudaki tüm tavsiyelerinize açığım, yapılması ve yapılmaması gerekenler konusunda.

Teşekkürler
0
senolll
(10.02.17)
Tez konusu dışında, yazma dönemi olarak söyleyebileceklerim:

1) Disiplinli çalış. Yumurtanın gelip dayanmasını bekleme. Sonra sıkışırsın; gereksiz stres. Teze öğrencilik sorumluluğu gibi değil, tam zamanlı iş gözüyle bak.

2) İyi data ya da draft'ların olduğunu düşünsen de danışmanının bunları elinin tersiyle itebileceğini ve büyük değişiklikler yapma olasılığını unutma. Buna hazır ol. Tez yazarken danışman kaprisinin önemli bir payı var.

3) Literature review önemli konu. Konuna dar bir yaklaşımla odaklanma; başka araştırmalara da bak. Kaprisli danışman gelir, aklına gelmeyen yerden "Şunu da koy" der, tüm yapı alt üst olur. Metdoloji için de geçerli. Bu kesinlikle olacak ama hazırlıklı olup etkisini en aza indirebilirsin.

4) Kullandığın andan itibaren kaynakçanı -hangi formattaysa- düzenli aralıklarla yaz. En sona bırakılacak en kötü şey.
0
kaportaci mahmut
(10.02.17)
Kaynakça +1 (tezi bitireceğim okuduğum kitapların veya kaynakçada olması gereken kitapların düzgün bir listesi elimde yok)
0
osmanyueksel
(10.02.17)
(18)

sinemada lahmacun yiyen insana ne denir?

proletarier aller lander vereinigt euch
ben erkeğim bu insan müsveddesi kadın. filmin başlamasına daha 10-15 dk varken(malum reklam süreci yani) bi baktım 3-4 sıra önümde oturmuş lahmacun yiyor içerisi leş gibi soğan baharat ve limon koktu. ben açıkçası gürültü yapanı uyarırım, rahatsız edeni uyarırım falan ama lahmacun yiyen bir insan gö
ben erkeğim bu insan müsveddesi kadın. filmin başlamasına daha 10-15 dk varken(malum reklam süreci yani) bi baktım 3-4 sıra önümde oturmuş lahmacun yiyor içerisi leş gibi soğan baharat ve limon koktu. ben açıkçası gürültü yapanı uyarırım, rahatsız edeni uyarırım falan ama lahmacun yiyen bir insan görünce nasıl yaklaşmam gerektiğini kestiremedim nutkum tutuldu resmen. siz olsanız bir şey diyebilir miydiniz ne derdiniz?

erkek olsa yanına gider kardeşim-abicim-dostum yeri mi derdim de orta yaş kadınlardan çok korkuyorum felaket çirkef olabiliyorlar.
0
proletarier aller lander vereinigt euch
(10.02.17)
yetkılıye soyle.sınemada calısıyorum.calısan arkadaslarım mevzu ıcın aranıyor. ;)
0
Caaannn
(10.02.17)
döner "ananın amı" derim, cidden.
0
lonelyman
(10.02.17)
ben erkek olsam evlenme teklifi ederdim. hayallerimin gadını olurdu ;_;
0
shotgunwoman
(10.02.17)
"Hanfendi, sinema salonundasınız, buranın bir adabı vardır"

Bizim insanımız adap konusunda hassastır. Yanlış bir şey yapıyorsa telaşlanır. Malum, bunlar sokakta saraydan çocuğu gibi gezip evde kepçeyle bulgura (no offense, bulgur güzeldir) vurduğundan adapla utandıracaksın.
0
kaportaci mahmut
(10.02.17)
"o adam da patlamış mısır yiyor ben niye lahmacun yemeyeyim?"

dediğinde ne yanıt verecek bu arkadaşlar merak ediyorum. bundan sonra her sinemaya gittiğimde lahmacun yiyeceğim mk.
0
bohr atom modeli
(10.02.17)
Afiyet olsun denir.
0
clones
(10.02.17)
canım çekti olsa da yesek.
0
yue
(10.02.17)
Valla o tarz bir insana hiç bulaşmam of ki off yani.

Ben otobüste simit bile yemiyorum millete kokar, rahatsız ederim diye sabahları o kadar aç oluyorum, işyerine kadar sabrediyorum. (Bazen poça yiyorum ama o kokmaz diye :)
0
old possum
(10.02.17)
ayı derim.
0
füt
(10.02.17)
ebeyinamı bacım afiyet olsun derdim.
öyle bir durumda tabi ki hemen çıkıp görevliye haber vermek gerek. muhattap olunmamalı
0
cekilmis gayfe
(10.02.17)
Kadina bulasma, dedigin gibi buyuk ihtimalle cirkeftir.

Ben olsam gorevliye soylerim, cozum bulamazlarsa arada gidip -sinema avm icindeyse ve saat uygunsa- mangal ve sucuk alip salonda yakarim severim sinemanizi da comar musterilerinizi de diyerek olay cikarir dayagimi yer haber olurum

Sinemada lahmacun yemek ne demek lan yok ebesinin orekesi ya...
0
azizakin
(10.02.17)
şimdi birbirimize karşı dürüst olalım.

filmin başlama saatine göre planını yapıp, gidip lahmacununu alıp getirmiş kadın beni etkiler arkadaşlar. ben açıkçası ciddi düşünürüm. "ver gız bi ıstırık" derim.
0
naberabi
(10.02.17)
'Yok ebesinin seyi abi' diye sesli sesli söylenirim
0
chipie
(10.02.17)
"Hanımefendi çok afedersiniz de hayvan mısınız?" gibi bir ifade kullanırım sanırım.

Ayrıca popüler kültürün ve kapitalizmin amk, mısır da bok gibi kokuyor ama yanımızda hışır hışır bir kilo mısırı iki saatlik film boyunca tırtıklayan kişiye bir şey söyleyemiyoruz.
0
chicha
(10.02.17)
toplum içinde nasıl yaşanacağını bilmeyen tuhaf yaratıklar.

sinema ne lahmacun ne ya?!

"görgüsüz karı" derim ;)
0
pinkpeony
(10.02.17)
gülmekten konuşamazdım muhtemelen.

bunu yapan insan ancak tebrik edilir.
yaratıcılığı baltalamanın alemi yok.
0
blatta hiberna
(10.02.17)
"o adam da patlamış mısır yiyor ben niye lahmacun yemeyeyim" derse ne diyeceksiniz? +1

yani olay sinema salonunda bir şeyler yemekse tamam bunu konuşabiliriz. ama yenilen şeyin niteliğini tartışmak çok garip geliyor bana. şimdi çıkıp biri ama patlamış mısır kokmuyor mu diyecek. kokuyor, hem de çok kötü kokuyor. hatta lahmacun kokusunu tercih ederim patlamış mısır kokusuna. mesela en kötüsü şu doritoslar. onların kokusu parçalıyor bir çok kişiyi.

kısacası bence, sinemada bir şey yemek garip olan, lahmacun ya da ne bileyim incik yemek değil.
0
windowsguvenlikduvari
(10.02.17)
cehaletin, saygısızlığın yükselişi, yeni türkiye hüloğ
0
Corc
(10.02.17)
(8)

duyuru sona mı yaklaşıyor?

arcexo
Sb. Bu izlenimi vermesinin nedenleri belli.Köşedeki büfenin bile mobil cihazlarla uyumlu çalışan internet sitesi varken mobil duyuru'da durum içler acısı. En basitinden duyurulara cevap veren yazarların profiline gitmek icin bile nicklerine tiklayamiyorsun. Duyurunun yazıldığı tarih bile yok. Eskaza
Sb. Bu izlenimi vermesinin nedenleri belli.

Köşedeki büfenin bile mobil cihazlarla uyumlu çalışan internet sitesi varken mobil duyuru'da durum içler acısı. En basitinden duyurulara cevap veren yazarların profiline gitmek icin bile nicklerine tiklayamiyorsun. Duyurunun yazıldığı tarih bile yok. Eskaza birine mesaj atasin mi geldi? Ohoo... Kim ugrasacak.

Sozlukte de en dibe yerlestirildi sub-etha, malum. Evlerden irak muamelesi gordu.

Bu kadar cok isime yarayan ve okumasi bu kadar keyifli bu platform neden yerinde bile saymiyor, geriye gidiyor? Hem de potansiyeli bu kadar yuksekken..
0
arcexo
(10.02.17)
adam yattığı yerden para kazanıyor, devlet bahçelinin bi vidyosu var bunlar kendilerine bağlamış hortumu diye, compumaster ekşi sözlük gibi türkiyenin en çok girilen sitelerinden birine kancayı takmış bedava trafik kasıyor. yetmemiş her çıkan linki referalle bağlamış tıklama başına ordan da para alıyor. değirmen kendi kendine dönerken niye rahatını bozup tekrardan siteyi elden geçirmekle uğraşsın ki? ekşi sözlük yönetiminin de siteyi düzeltin, mobil uyumlu responsive yapın gibi bir baskısı da yok.
0
masa penisi
(10.02.17)
Alternatifi yok çünkü. Çok isterim buradan bir adam yapsın aynı konsept aynı renk tema fakat eksikleri gidersin adam gibi mobili olsun, troll engelleyici olsun vs. çıkmıyor valla. 15-20 gün boş vaktim var ne yapayım diyen arkadaşlara sesleniyorum buradan.
0
gozu acik sevisen yahudi
(10.02.17)
Sona yaklaşmıyor.
0
bigbadabum
(10.02.17)
sona yaklaşmıyor. gerisinde haklı olduğun noktalar var kardeş. yıllardır tartışılan konuları tekrar hortlattığın için eyvallah.
0
bir ileti paylastim
(10.02.17)
kullanıcı profili de yerlerde, kullanıcı sayısı da öyle gibi duruyor son zamanlarda.
0
devilred
(10.02.17)
bence zaten batacağı kadar battı. bundan sonra daha fazla batmaz çünkü kemik kitleden ayrılan insan sayılı olur ama yeni gelen güzel bir kitle de sayılı olur. böyle kalır gibi geliyor bana.
0
proletarier aller lander vereinigt euch
(10.02.17)
eski canlılığı olmadığı kesin. şu üç sene öncesinden bugün sayfası: image.prntscr.com
toplam 9 sayfa görünüyor. bugünse 5 sayfa.
0
misterturist
(10.02.17)
sonunun geldiğini düşünmüyorum ama kullanıcı kalitesinin düştüğünü söyleyebilirim. öncelikle beş yıl önce burayı kullananlar ile günümüzde kullanan insanların karakterlerinin epey farklı olduğunu düşünüyorum. bireyselcilik elbet vardı ama kolektif bir yapılanma da vardı duyuruda. insanlar bir şeyler yapmak için çabalardı. bir soru gördüğünde cevaplamak için araştırma yapan özverili insanlar vardı. bir çoğu da zirvelerden birbirini tanıyordu. ayrıca şimdikine göre sürekli kendini duyuru üzerinden tatmin etmek insanlar yoktu. gerçekten kendini fenomen zannedip, duyurunun içine sıçılması hoşuma gitmiyor. eskiden burada zaman geçirmekten hoşlanırdım şimdi duyuruya girme bile içimden gelmiyor açıkcası. ama değişim tabi ki olacaktır ve kimse bunun önünde duramaz, durması da doğru değildir tabi ki. ama gene de ekşi duyurunun geçmişine dair bir özlem içerisindeyim.
saygılar.
0
free bird
(10.02.17)
(3)

fenomen de çalan şarkı

taha1907
sanki için de ''kill me friday'' diyor ama o değil galiba :Dböyle sanki sürekli kill me friday kill me friday kill me kill me tarzı birşey.bilen var mıdır
sanki için de ''kill me friday'' diyor ama o değil galiba :D

böyle sanki sürekli kill me friday kill me friday kill me kill me tarzı birşey.
bilen var mıdır
0
taha1907
(10.02.17)
Kill em the kidness ? Baya alakasız ama olabilir.
0
damla sakızlı dondurma
(10.02.17)
aynen buymuş,çok sağol :D
0
🌸taha1907
(10.02.17)
kill em with kindness :))
0
m e b
(10.02.17)
(1)

Daha önce TestDaf sınavına giren var mı

masa penisi
şuan b1 buçuk almancam var, 26 nisanda bu sınava giricem, en az TDN 4 almam lazım. sınava 74 gün var, çalışsam tdn 4 alır mıyım
şuan b1 buçuk almancam var, 26 nisanda bu sınava giricem, en az TDN 4 almam lazım. sınava 74 gün var, çalışsam tdn 4 alır mıyım
0
masa penisi
(10.02.17)
kesin alırsın. 3 ayda b1'den b2'ye çıkarsın normalde.
ama sınav formatına da çalışman lazım.

ben testdaf'a girmedim ama 2 yıl goethe'ye gidip b2 oldum.
0
cedex
(10.02.17)
(6)

laptopu televizyona bağlama

nemo problemo
ekran bozuldu ve görüntü gelmiyor. tamirciye verdim monitor ile kullanabilirsin dedi. denemiş çalışmış. tvye takıyorum ama görüntü gelmiyor. windows da şifre var ondan mı açılmıyor acaba?bu sorunu nasıl aşabilirim?edit: hdmi ile bağlanıyorum.
ekran bozuldu ve görüntü gelmiyor. tamirciye verdim monitor ile kullanabilirsin dedi. denemiş çalışmış. tvye takıyorum ama görüntü gelmiyor. windows da şifre var ondan mı açılmıyor acaba?

bu sorunu nasıl aşabilirim?

edit: hdmi ile bağlanıyorum.
0
nemo problemo
(10.02.17)
hdmi ile mi vga ile mi bağlıyon
0
masa penisi
(10.02.17)
hdmi ile bağlanıyorum.
0
🌸nemo problemo
(10.02.17)
bilgisayar açılınca klavyedeki windows tuşuna basılı tutup P ye basmayı dene. ama benim bildiğim kadarıyla şifrelik bi durum yok her türlü o görüntüyü aktarması lazım.
0
masa penisi
(10.02.17)
@masa penisi

açar açmaz mı yapıyım yoksa biraz bekledikten sonra mı? şifre sorma ekranı ne zaman çıkıyor hiç bilmiyorum. 1-2 kez denedim şifreyi girmeyi ama açıp açmadığını da bilmiyorum.
0
🌸nemo problemo
(10.02.17)
açar açmaz değil bilgisayar tamamen açıldıktan sonra basıyon
0
masa penisi
(10.02.17)
girişi gevşekmiş. biraz kurcalayınca oldu. teşekkürler.
0
🌸nemo problemo
(10.02.17)
(9)

Yurt disi ucus saatleri ayarlamayi bilenler

brad pitt
Selamlar. Kismetse annemle kardesim ilk defa yurt disina cikacak. Saatleri vs ayarlamaya calisiyoruz. Su asagidaki risk mi, yoksa alin rahat olun mu dersiniz. Aciklarsaniz sevinirim.Edremit'ten sabiha gokcene : inis: 08.50Saboha gokcenden budapesteye : kalkis: 10.45
Selamlar. Kismetse annemle kardesim ilk defa yurt disina cikacak. Saatleri vs ayarlamaya calisiyoruz. Su asagidaki risk mi, yoksa alin rahat olun mu dersiniz. Aciklarsaniz sevinirim.

Edremit'ten sabiha gokcene : inis: 08.50
Saboha gokcenden budapesteye : kalkis: 10.45
0
brad pitt
(10.02.17)
Rotar yoksa sikinti olmaz. Eger ayni hava yolu ise valizler de sikinti yaratmaz ufak bir rotar olsa da.
0
crown
(10.02.17)
edremit-sabiha uçuşunuzun numarasını (TK34 vb. gibi) şu siteden aratın ve son günlerde kaçta iniş yaptığına bakın:

www.flightradar24.com

genelde uçuşlar hep aynı saatlerde olduğundan bu size fikir verecektir genelde kaçta iniyor. buna göre karar verirsiniz. beklenmedik rötar ihtimali tabi ki var ama o biraz şansa kalmış.
0
amerikanhasta
(10.02.17)
Riskli.1 saatten az zamanlari kaliyor.ucak kalkti indi 1 saat saysan 9.50 yanasmasi kapi acmasi cok cabuk olsa 10.cikip valiz almadiklarini saysan bile yuruyup kontuara gitmesi falan,filan.kisaca risk bosuna stres.

Durumumuz yoktu okuyamadik olmus.08.50 inisse yetisir endiseye mahal kalmaz.ama ben genede bu aktarma islerine daha uzun vakit ayirmayi tercih ederim.
0
duptıs
(10.02.17)
İki uçuş arasında neredeyse iki saat vaktiniz var. Şu dönem yeşil pasaportlu olanlar özellikle pasaport kontrolü öncesi sorgu yaptırdıklarından sıkıntı çekiyor, sizde de varsa iki saat yetmeyebilir; Sabiha Gökçen'de sorgu işlemi bayağı uzun surebiliyormuş. Normal pasaportunuz yine pasaport kontrol sırası oluyor ama yeşillilere göre işiniz daha rahat.
0
kaportaci mahmut
(10.02.17)
ilk defa yurtdışına çıkacaksa riskli. Yanlış pasaport sırasına girerler, harç pulu almayı unuturlar... Normalde neyi ne yapacağını bilen kişi için bile 2 saat ancak yeten bir süre. Ben tecrübeli halimle bile 2 saatten az süre bırakmam arada, tecrübesiz biri daha yavaş hareket edecektir.
0
harzem
(10.02.17)
Ne abartilmis he. 2 saat fazla fazla yeter. Sadece magdur olmamak için ayri ayri almayin bagli bilet alin.rotar vs durumunda ucusa yetisemezseniz bile diger ucusa baglarlar ucretsiz sekilde.
0
funl
(10.02.17)
Aynı zamanda harc pulu edremitten alip vakit kazanabilirler. Yeşil pasaport olayi max 5 dk alir o da siraya bagli. 30 sn bile surebilir.
0
funl
(10.02.17)
Aktarmayı havayolu yapıyorsa zaten sizi ilgilendiren bir risk yok, havayolu halleder, ayrı biletler aldıysanız 3-4 saat bırakmakta fayda var. Rötar olmayacağını kimse garanti edemez.
0
mikro patlama
(10.02.17)
ilk defa yurtışına çıkacak olmalarını da hesaba katarak onlara rötar yiyip, her işlemi halledip, üstüne kahve içecek boşluk bırakmanız daha mantıklı sanki... kardeşim yok ama anneme yurtdışı seyahat planlasam öyle yapardım...
iyi yolculuklar.
0
jeanluc
(10.02.17)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.