[]

Kürtlerden öğrendiklerimiz

(Sevgili moderatör bu duyuru gönül işi değil pliz)
Kendisi başka milliyetten olup da kürt sevgilisi/arkadaşı olmuş olanlar eqlesin;

Benim eski sevgilim kürttü ve tanıdığım bi kaç kürt arkadaşım daha oldu, gerçekten bana çok şey kattıklarını düşünüyorum, mesela şiiri bu kadar seven bi türkle hiç karşılaşmamıştım, adamların ruhunda şiir sevgisi var ve bana da aşıladı, şimdi gayet hoşuma giderek okuyorum. Sonra politik bi duruşunun olması (pkk açısından demiyorum, polemik çıkarmayın) örneğin idam, hadım konularında ufkumu açan bilgiler vermişti (bu da yok türklerde, hep bilindik şeyleri söylüyorlar, farklı bi bakış açısı yok), özgürlüklere karşı gördüğüm en saygılı insandı (gerçekten hayatıma iyi ki girmiş ve bunları konuşabilmişim diyorum). Çok karşı olduğum konularda bile (mesela anadilde eğitim ) bi de böyle bakmayı dene diyerek, kendi kabuğumu kırmamı sağladığını düşünüyorum. Sizin de böyle anılarınız varsa dinlemek isterim, ciao.

 
yanıt: "yav ben de solcuyum da bu insanların niye namaz kılmadığını anlamıyorum" diye bir ironiyi ilk defa bir kürtten duydum. her millet gibi onların da entelektüeli ve aptalı var. belki eğitimsizlik oranı daha fazla olduğu için bu tür saçma düşünceler onlardan daha çok çıkıyor da olabilir hatta.

idam konusunda türklerin algılayamadığı fakat kürtlerin bildiği ne var acaba merak ettim. konudan bağımsız yanıtlar mısın?
  • bohr atom modeli  (10.02.17 13:48:51 ~ 13:49:45) 
Var benimde tabi İzmir de askerlik yaptım neredeyse hepsi Kürttü etrafımdakilerin bunlar Türk Devletinin tüm imkanlarından yararlanır tuvalet kapılarının arkasına Kürdistan yazarlar. İşlerine gelince biz kardeşiz Türk Kürt kimse bizi ayıramaz der, arkanı dönünce sırtından vurur adamı. Tek kuruş vergi vermezler, 300 milyar verip kaçakçılık yolunu ezberlemiş katır satın alırlar. Bunlar da benim gözlemlediğim Kürtler.

Nasıl senin gözlemlediğin tek bir Kürt üzerinden aman kürtler böyle özgürlükçü aman kürtler böyle insancıl diyemezsen, benim gözlemlediğim şeyler üzerinden de bir yorum yapamazsın. Bir kişiyi dahi böyle olmadığı halde genelleyip hakkına girersen senden misli ile çıkar.

İnsanlar iyi veya kötüdür. Daha fazlasının üzerinden genelleme yapmak cahilliktir.
  • gozu acik sevisen yahudi  (10.02.17 13:50:12) 
@der meister kürt değil kürtler, koca sınıfta 1 tane şiir seven ve kürt olmayan insanın olmaması :/ wtf bence de. Ben size ne gördünüz demedim ki, olumlu şeyler var mı diye sordum, hemen milliyetçilik yaptınız gelip. Bana ne sizin kötü anılarınızdan ya. Sanki askerdeki üniversite okumayan türkler çok normal de kürtlere laf edilmiş burda, hepsi eğitimsiz işte, bunlar konu dışı. Te allam, ispiyonladım cevabını.


  • maria callas  (10.02.17 13:52:16 ~ 13:56:14) 
türkiye'deki topluluklarla karşılaştırdığımda politik bilinci en yüksek, kendi görüşü çerçevesinde en sağlam muhakeme kuran insanlar olduklarını öğrendim. bu konuda izmirli aydın tipinden 2-3 gömlek, hüloğğ kafasından 5 gömlek, mhplilerden ise 10 gömlek üstün durumdalar.

not: chpsipor.
  • zgrydn  (10.02.17 13:58:21) 
içtenlik.
doğu insanında var böyle bir şey genel olarak. misafirperverlik, babacanlık vs. benzer duygular. 60-70 yaşındaki kadınlarında bile politik bir duruş var bir de. o bilinçli olma halini de öğrendim.

ayrıca burada yapılacak her nitelemenin milyonlarca insan için genel geçer olmadığını emin olun duyuruyu açan bizden çok daha iyi biliyordur.
  • thugster  (10.02.17 13:59:24 ~ 14:02:02) 
pisuvara pislemek..(askerlik)

Kürt duyurularında artış var hayırdır? propagandanız mı geldi?
  • anonymice  (10.02.17 14:11:46) 
Yedi sülalem İstanbul, İzmir yerlisi ve Avrupa vatandaşı.


Cevabım: insan olmaları.
  • market_arabasıyla_terör_estiren_trafik_canava  (10.02.17 14:15:23) 
ben 31 çekmeyi oğrendim .
tesekkurler

  • eksimeksi  (10.02.17 14:17:33) 
Küçükken yaşadığım şehirde "kürt mahallesi" denilen mahallelerden biri vardı, oralarda çok dolaşmazdık çünkü sürekli kavga çıkardı ve bir kişiye on kişi dalmak gibi bir alışkanlıkları vardı. Ondan sonra aralarından arkadaşlarım oldu iyi çocuklardı benim arkadaşlarım ama genel itibariyle serseri tiplilerdi. Yaşadıkları bir 10-12 binadan oluşan site vardı, oralar harabe olmuştu çok kötü davranıyorlardı yaşadıkları yere, bir park yapılmıştı ve bir hafta geçmeden yerle bir olmuştu. O yaşlarda pek yarar sağlamadılar bana, daha çok korku saliyorlardı etraflarına.

Üniversitede yakın bir arkadaşım oldu, kendisi başta akpliydi, söylediğine göre benimle olan konuşmaları sonucu bundan vazgeçti (bir kere bile buna yol açacak konuşma yapmadım çünkü beni ilgilendiren bir şey değil) ondan doğuda pkk-tsk ve ailesi arasında geçen olayları dinledim bolca, halihazırdaki psikolojisini anlamaya çalıştım, empati duygumu bir şekilde geliştiğimi dusunuyorum bu sayede, kendisini çok severim.
  • Apocalypse  (10.02.17 14:18:29) 
Akrobatik yetenekleri var. Suriyeli kürt sigortasız işçiler vardı bi şantiyede. Beraber çalıştık. Boş kaldıklarında tam bir kürdolimpik şöleniydi. Parendeler saltolar havada uçuşuyordu.

Niye tik yok yea? Küçük yaşta spora yönlendirmenin faydalarını gördüm işte :(
  • kargn  (10.02.17 14:21:56 ~ 14:32:01) 
Gozu acik sevisen yahudi'ye katılıyorum. 4 sene güney doğu'da yaşadıktan sonra ırkçı oldum.


  • prince legolas  (10.02.17 14:26:17) 
öğrenmekten ziyade karşılıksız kötülük kavramını gördüm. yani kötü olmanın bir yaşam tarzı olduğunu gördüm.

hepsi böyle değildir belki. ama gördüklerim bana yetti. yaş 31, trakya.

edit: ya :/ çok seviyorum hepsini, şaka yabtım. lütfen tik at ama :/
  • mermize  (10.02.17 14:27:21 ~ 14:41:01) 
@sadakatsiz evet bana da sevdirdiği pek çok kürtçe şarkı oldu bunu unutmuşum :')


  • maria callas  (10.02.17 14:28:02) 
Birbirlerini çok desteklediklerini gördüm. Etrafımdaki türkler birbirinin kuyusunu kazmak, yanındakileri aşağı çekmek için uğraşırken, gördüğüm kadarıyla kürtler sürekli birbirine destek olmaya çalışıyorlardı. Bunu fark etmek beni çok etkilemişti.

Tabii ki her insan bir değildir, bir toplum içinde iyiler de kötüler de vardır, kötü örnekler de gördüm ama yukarıda bahsettiğim şey benim için bir ders niteliğinde oldu.

edit: Sorulan soruyu okuyup anlamadan sırf kürt kötülemeye gelmenin olayı ne ya? Şaka gibi. Böyle insanlar sayesinde anlıyorum adamların maruz kaldıkları nefreti.
  • peggy  (10.02.17 14:34:32 ~ 14:43:21) 
ya ne kadar nefret dolusunuz ya, ben hiçbir ırkı övmedim ya da yermedim zaten bakın orda demişim eski sevgilim diye, insanlar güzel anıları varsa anlatsın diye bu başlık. Siz ırkçılık yapın diye değil, çevremdeki türk arkadaşlarım onun gibi düşünmüyordu dedim ne yapabilirim, yalan mı söyleyeyim, herkes oooo İDAM GELSİN İDAM GELSİN derken adam bana idamın nasıl bi şey olabileceğini gösterdi. türkler kötü mü demişim nalaka aq ben de türküm saçmalamayın ya. Şimdiki sevgilim de türk so what? Kimse size övün demedi, sizin de öğrendiğiniz bu tarz güzel bişi var mı dedi ama nefretiniz gözlerinizi kör etmiş.


  • maria callas  (10.02.17 14:51:53 ~ 14:52:36) 
Kaçakçılık yapmak.
Vergi vermemek.
Tuvalet kapısı arkasına yazı yazmak.

Bunları öğrendim kürtlerden bu da cevap değilse artık daha ne olsun.
  • gozu acik sevisen yahudi  (10.02.17 15:21:02) 
Insanlarin karakterlerini irka mâl etmek olumsuzken sacma oldugu gibi olumluyken de cok sacma bence


  • yuzır  (10.02.17 15:38:48 ~ 15:39:19) 
ben güneydoğuda yaşayan biri olarak şunu görüyorum türklerden çok daha fazla muhafazakarlar.


  • eleutheiros  (10.02.17 15:48:02) 
@gozu acik sevisen yahudi o

onceki cevabimi modlar silmis tartisma baslatici diye. ben ayagima basilmis gibi bagirmadim, dostca bir ogut verdim sana. bosuna gerilme herkes ayni diyorum iste. sense asiri sinirlenmissin bu duyuruya. evet bir kisiden yola cikip bir etnik grubu ovmek sacma olsa da buna niye gerildin bu kadar anlamadim. dedigim gibi gordugun ılk turk esnafa gir, hem vergi vermiyodur, hem kacakcilik yapiyodur, hem de musterisini kazikliyodur. napalim yani, turklerden bunlari ogrendik mi diyelim.
  • jangbogo  (10.02.17 15:53:43) 
@yuzır, aslında ırka mal etmekten ziyade bu ırkın yaşadığı bazı şeylerin onları standart düşüncenin dışına ittiğine inanıyorum, bu yüzden özellikle ırk belirtmiştim.


  • maria callas  (10.02.17 16:07:02) 
isim geregi cok kurt gordum tanidim.
hatta kurt kiz arkadasim olmustu ailesi vs muazzam iyi insanlardi.
calistigim kurtler de dindar eli yuzu duzgun milliyetci insanlardi.

bazi tanidigim kurtlerde bolucu namussuzdu. nerde pislik var ordalardi adamlar yemek yedigi yere sican insanlardi.
  • England  (10.02.17 16:07:31) 
@jangbogo

Benim gerilme sebebim ne soruyla alakalı ne de içeriği ile hatta ilk cevabım gayet düzgün bir şekildeydi. Benim gerilmem soruyu soran kişinin iki yüzlülüğüne.
  • gozu acik sevisen yahudi  (10.02.17 16:17:42) 
kurt asilli halk homojen degil ki...

dersimli ile urfali arasindaki farkla tarih yazilir.

bak daha diyarbekir demedim.

bu arada duyuru'nun cehaleti beni bazen hakikaten cok sasirtiyor.

'90 neslinden korkuyorduk, yakinda 2000 nesli oy kullanacak.

cok yazik.

geri geldim: yukarida biri hala "savasmayi ogrendik" demediyse, hakikaten yazik...
  • e haliyle  (10.02.17 16:24:55 ~ 16:27:05) 
Ne yazık. Herkes tarafında olmayanlar için ne kadar acımasız. Güya artık teknoloji çağındayız ve sevgi kazansın istiyoruz.

Ben Kürt arkadaşlarım sayesinde özellikle müzik alanında çok şey öğrendim. Acıyla beslenen bir tarzları var, bu da damara vuruyor. İnanılmaz şarkıları var. Keza şiirleri de öyle.

Kürt kadınları hakkında var olan ön yargılarım da kırıldı sayelerinde. Doğu'da kadınlar sömürülüyor diye düşünürdüm ama hem gözlemlediğim, hem deneyimlediğim kadarıyla aslında kadınlar hem yuvayı kuruyor, hem de savaş veriyor (savaş = hayat mücadelesi. Birçoğumuz gibi oturup ağlamak yerine sabretmekten taşa dönüyorlar neredeyse) . Kadın her yerde kadın ancak bizim topraklarda Kürtü de, Türkü de, ayrı bir kadın. Yobazlık olayı daha çok kültürle alakalı, ırkla değil.
  • dessy  (10.02.17 16:29:22 ~ 16:30:33) 
Lisede Kürt arkadaşım olmuştu o da bana "seninle cephede karşılaşsak hiç acımam vururum" demişti. Zaten bir daha hiç Kürt arkadaşım olmadı.

Ben bunu öğrendim.
  • catch the arrow  (10.02.17 17:10:30) 
ben 101 okey oynamayı öğrendim. bir ara da araba kullanmayı öğrenmeye kalkıştım ama ondan pek olumlu sonuç alamadık :(


  • devilred  (10.02.17 17:13:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.