[]

Türkiye'de bazı şeyler nasıl daha ucuz?

Yakın zamanda internetten jiletli traş makinesi, (T şeklinde olanlardan) tükenmez kalem ve Starbucks mağazasından French press aldım. Almadan önce de “Bakalım ne kadar kerizleniyorum” diye ürünlerin yurt dışındaki kendi satış sitelerinden fiyatlarına bakıp kuru çevirdim; garip bir şekilde Türkiye’de daha ucuz.

Tamam bunlar piyasası çok olmayan, lüks/niş sayılabilecek ürünler. Satıcılar da bu dönemde ellerinden çıkarmak için marjlarını çok düşürmüş olabilir ama eskiden olsa yurt dışı fiyatını TL’ye çevirdiğimizde iyi kerizlenirdik ki herhalde şimdi bile kar ediyorlardır. Sahte değiller. Satıcılar güvenilir. Kur desen uçtu gitti. Nasıl oluyor bu iş?


 
Hedef kitleye göre fiyat belirliyorlar bazı yüksek kar marjinli ürünlerde.

Mesela bilgisayar oyunları yurtdışında $70, türkiyede 150 TL oluyor. Türkiye'den aldığın oyunun lisans koduyla amerikadan giriş yapamıyorsun ama.
  • harzem  (10.02.17 05:14:49) 
Amazon'a gillette proglide power yaz, sonra Türkiye'deki fiyatına bak. TR'de daha ucuz.

harzem'in dediği gibi satın alma gücüne göre fiyat belirleniyor.

Spotify da burada daha ucuz.
  • tutmayın küçük enişteyi, salıverin gitsin  (10.02.17 05:29:52) 
ucuz ürünlerde geçerli genelde, bir de o tip ürünler yüzde birkaç düşük fiyat ama gelişmiş ülkede alım gücü 2-3 kat yüksek en az, o açıdan bakarsan maaşına oranla müthiş pahalı bir ürün alıyorsun.


  • christopher nolan  (10.02.17 10:58:38) 
Kur uçtu çünkü en büyük etkenlerden birisi bu, eskiden bakardık 3.20 ile çarparak bakardın şimdi 4 ile çarp. Bir de nolan ın dediği gibi maaş oranına bakmak lazım en belirleyici faktör bu, adam alıyor 3000€ maaş ürünü alıyor 200€ ya sen alıyorsun 400€ maaş ürün 200€ bide 56 taksit yap oh.


  • gozu acik sevisen yahudi  (10.02.17 11:15:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.