[]

Fotoğraf Optimizasyonu hk.

arkadaşlar selam bu sorunu kökten çözmem gerekiyor artık. valla illallah geldi.

gtmetrix testlerinde sitemin resimlerinin yüklenme süresi çok uzun. 2-3sn sürüyor 17-20kb lık resimler. (resim optimizasyonalrın yaptım 15-20kb ye düştü)

ancak waterfall testlerinde resimlerin connecting time'ları 3-4sn sürüyor. sebebini anlamadım, anlayamıyorum.
onedio'yu kıyaslıyorum, adamların resimlerinin connecting time'ı 200ms falan.

ben de bu seviyeye çekmek istiyorum. bu konuyla ilgili ne gerekiyorsa ne harcanması gerekiyorsa harcarım. ama nasıl yapacağım? ne yapmam gerek? nasıl düşürüürm bu süreyi?

bu sürenin uzun olmasının sebebi nedir?

 
şuradaki waterfall'a bir bakar mısınız?

gtmetrix.com

gerçekten tuhaf ya
  • tchuck  (10.02.17 14:22:59) 
Sizin imajların her biri ssl bağlantısıyla alakalı olarak başka bir siteden yükleniyor ve çok sayıda imaj var. Eticaret siteleri performans açısından genellikle ürün sayfalarında ssl bağlantısı kullanmazlar, login ve kart bilgisi girilen yani ziyaretçinin hassas bilgi gönderdiği sayfalarda ssl (https) bağlantısı kullanırlar. Ya bu şekilde yapın veya resim linklerini yerel tanımlayın.
Ayrıca site sonundaki kart imajları da başka bir eticaret sitesinden yükleniyor, bunları indirip kendi yerelinizden link verin.

  • mikro patlama  (10.02.17 17:25:24) 
hocam yanıtlar için teşekkürler.

aslında başka bir siteden yüklenmiyor, cdn üzerinden yükleniyor. fotoğraf yükleme süresini hızlandırmak için yaptım ve cidden işe de yaradı ancak hala waiting time veriyor.

ssl konusunda ise mecburum çünkü 1 ocak 2017'den itibaren google tüm sitelere ssl zorunluluğu getirdi. ssl'i olmayan sitelerin kenarında ! işareti ile "bu site güvenli olmayabilir" yazıyor, zaten siz de görürsünüz. eticaret sitelerinde bu güvensizlik yaratır o yüzden kesinlikle tüm site ssl olmalı. ki server response time sorunu bundan da değil aslında.


şuan problem başka. ama anlayamıyorum. paylaşımlı hostingden kaynaklı olabilir, ondan da emin değilim ne yazık ki.
sitenin tüm puanlar 80 üzeri ancak server response time yüzünden açılış süresi uzuyor. moral bozucu bir durum.
  • tchuck  (11.02.17 11:36:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.