[]

kelle paça nedir?

aşağıdaki soruyu görünce utanarak da olsa soruyorum artık. cahilliğime verin, dövün ama çok acıtmayın. sakadat seven birisi olmadığım için bu konuda çok cahilim.

kelle: hayvanın kafası.
paça: hayvanın ayağı.

kelle paça ne abi? hep diyordum ki bunların karışımı falan herhalde. geçen mercimek çorbası içmeye gittiğim çorbacı, çeşitleri sayarken "kelle paça var, ayak paça var" dedi, benim devreleri yaktı. kelle paça ikisinin karışımı teorim çürüdü, ayak paça ney lan o zaman? buradaki "paça" hayvanın ayağı değil de başka bir çorba terimi falan mı?

artık biri bana açıklasın şunu.

 
Paça ayak değil ayağın üstündeki bölüm. Kelle paça dediğinde kelle ve paçadaki etten çorba yapıp veriyorlar, ayak paça dediğinde paça ve ayak geliyor işte, bildiğin toynak getiriyorlar önüne.


  • angelus  (10.02.17 16:08:08) 
birincisi kemik suyuna yapılır, terbiyeli bir çorbadır, oldukça lezzetlidir, kelledir paçadır ıyk dememk lazım, hani level olarak işkembe çorbası ile aynı levelde olduğunu söyleyebilirim, ben şahsen iyi yapan olursa severim.

kaşığı içine atınca, göz möz çıkmıyor, ufak partiküller halinde et parçaları çıkıyor.
  • killerbee  (10.02.17 16:52:12 ~ 16:52:40) 
kelle paca lokum gibidir lokum, heleki icinde bol sarmisak ve limon olacak <3


  • ubi dubium ibi libertas  (10.02.17 17:39:03) 
gençler güzel midir, nasıldır diye sormadım. nedir diye sordum. kelle paçanın içinde ne var diyorum. kelle mi var, paça mı var, ikisi de mi var? ikisi de varsa, ayak paça nedir. sorum nasıl oldukları değil, ne oldukları yönünde. lezzeti hakkında yorum sormuyorum.

teşekkür ederim.
  • kibritsuyu  (10.02.17 17:41:25) 
icinde kelledeki her sey giriyor. galiba bir kulagi koymuyorlar; hayvanin dili, yanaklari vs..paca diye gecen sey de toynakli kisim diye biliyorum. bazen onu kullanmiyorlar, direk hayvanin budunun alt kismini kullaniyorlar.

ingilizce olarak shank, baska bir terim duymadim.
  • ubi dubium ibi libertas  (10.02.17 17:54:58) 
paca bir corba cesidi. kelle etiyle yaparsan kelle paca, ayakla yaparsan ayak paca olur. ilik etiyle bile yapan var akhisar'da. atom bombasi gibi oluyor.


  • alperz  (10.02.17 18:03:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.