Giriş
(3)

http'den https'ye

neynep
..geçmek diye bişey var ya, bu geçiş nerde yapılıyor, bu sertifikayı kim veriyor, nerden alınıyor?Onayı kim veriyor, merci kim, kim geçiriyor?(konu ile ilgili genel bilgim yok, ortadan lönk diye bunları merak ettim)teşekkürlerle
..geçmek diye bişey var ya,
bu geçiş nerde yapılıyor, bu sertifikayı kim veriyor, nerden alınıyor?
Onayı kim veriyor, merci kim, kim geçiriyor?

(konu ile ilgili genel bilgim yok, ortadan lönk diye bunları merak ettim)
teşekkürlerle
0
neynep
(09.09.17)
bir çok hosting firması ücret karşılığında bu sertifikayı sitenize tanımlıyor. ancak bildiğim kadarıyla sitenin belli aşamalarına (şifre girişi / ödeme aşaması) vb gibi önemli bölümlere tanımlıyor ki site ağırlaşmasın.
0
uuth
(09.09.17)
chrome, firefox gibi tarayıcıların tanıdığı geotrust, comodo, rapidssl veya ücretsiz let's encrypt gibi sertifikalar. site ve kullanıcı arasındaki bağlantınızı 256bit şifreleme ile koruyor. Mantık olarak siz de kendi sertifikanızı oluşturabilirsiniz ancak bunu tarayıcılar tanımayacağı için bağlantınız güvenli değil uyarısı çıkacaktır siteye girildiğinde.
0
deligine yuvarlanmis tavsan
(09.09.17)
Son zamanlarda SEO'da HTTPS önemi arttı. Millet yavaştan SSL almaya başladı. Çoğu hosting firması beleşe veriyor. Ancak oturmuş ve hitli bir siteniz varsa bu geçişin profesyonel biri tarafından yapılması lazım. Diğer türlü çok sorun yaşayan oldu geçişte.

Sadece e-ticaret'te kullanılırdı eskiden. Şimdi yayıldı. HTTPS iyidir, yeşil güvenli yazısını gören kullanıcı da iyidir, Google de sever :)
0
içe doğru kaslı olan çocuk
(12.09.17)
(4)

Gurbetçiler Vergi Ödüyor mu Türkiyeye?

Mehmet Ersoz
MerhabaMesela Almanyada çalışan Türk vatandaşları orada kazandıkları maaşların vergisini Türkiyeye ödüyorlar mı? Gelir vergisinden bahsediyorum.Saygılar
Merhaba

Mesela Almanyada çalışan Türk vatandaşları orada kazandıkları maaşların vergisini Türkiyeye ödüyorlar mı? Gelir vergisinden bahsediyorum.

Saygılar
0
Mehmet Ersoz
(09.09.17)
teşekkürler.buraya nasıl kaçırıyorlar acaba? banka üzerindense alman maliyesi görmüyor mu?
0
🌸Mehmet Ersoz
(09.09.17)
Ikametgahin neresi ise oraya vergi odersin. Turkiyede yasayan aileme yardim ediyorum diyorlar ve almanyada o rakam icin hesaplanan gelir verdigisi dusuyor. Alman maliyesi herseyi gorur, ama sosyal devlet anlayisi yuksek oldugu icin yardim, destek gibi giderler icin vergi odenmez. ama bircok turk sistemin bu acigini kotuye kullaniyor, ama sorsan haram yemezler.
0
emrahday
(09.09.17)
oraya ödüyorlar tabi ki. Türkiye'ye niye ödesinler... Türkiye'de olduğu gibi işveren maaşı öderken içinden gelir vergisini kesiyor. adam orada kazandıysa oraya ödenir. Türkiye'yle hiçbir ilgisi yok.
0
prodeq
(09.09.17)
Araba arkasına "ya sev ya terket" yazıyorlar.
0
kumulatifvergimatrahi
(09.09.17)
(3)

fotoğrafın yüz kısmına sarı renk smiley-emoji koyma?

günaha davet
hangi aplikasyonla yapıyorlar?
hangi aplikasyonla yapıyorlar?
0
günaha davet
(09.09.17)
instagramda var. vatsapta foto gönderirken de oluyor.

@baktım şimdi hikaye kısmına eklerken var sadece.
0
elorelia
(09.09.17)
instagram'da bulamadım yalnız?
0
🌸günaha davet
(09.09.17)
İnstagramda story eklerken çıkıyor
0
hernezıkkımsa
(09.09.17)
(2)

Yatay geçiş sorusu. (Erasmus içerir)

apolitikherif
Selam!Şimdi ben erasmusa gittim diyelim. Dönüşte derslerimi saydıramadım. Sadece seçmeliler ve düşük kredililer falan sayıldı. Bu durumda 3.sınıfı tekrar okumam gerekecek. Sonra ben de dedim ki ulan ortalamam zaten yüksek en iyisi 3.sınıfı başka yerde okuyayım, x üniversitesine yatay geçeyim.Geçebil
Selam!

Şimdi ben erasmusa gittim diyelim. Dönüşte derslerimi saydıramadım. Sadece seçmeliler ve düşük kredililer falan sayıldı. Bu durumda 3.sınıfı tekrar okumam gerekecek. Sonra ben de dedim ki ulan ortalamam zaten yüksek en iyisi 3.sınıfı başka yerde okuyayım, x üniversitesine yatay geçeyim.

Geçebilir miyim? 1 sene kalmış olmam buna engel midir?
0
apolitikherif
(09.09.17)
Yok hocam benim derslerim sayılmayacak. 3.sınıfı tekrar okuyacağım. Bu engel mi yg'ye?
0
🌸apolitikherif
(09.09.17)
yok hocam sene tekrarı oluyor bizde. Eminim. 3.sınıftan devam edeceğim.
0
🌸apolitikherif
(09.09.17)
(10)

Yurtdışından alınan cep telefonunun KDVsi ve ÖTVsi burada ödeniyor mu?

Mehmet Ersoz
MerhabaYurtdışında KDVsiz alınıyor sanırım telefonlar. Lakin buraya kaydettirirken devlet KDV ve ÖTVsini alıyor mu?Saygılar
Merhaba

Yurtdışında KDVsiz alınıyor sanırım telefonlar. Lakin buraya kaydettirirken devlet KDV ve ÖTVsini alıyor mu?

Saygılar
0
Mehmet Ersoz
(09.09.17)
yurtdışından telefon getirme vergisini ödüyorsun sadece.
0
nrmnm
(09.09.17)
merhaba. onun tutarı yada yüzdesi nedir acaba?
0
🌸Mehmet Ersoz
(09.09.17)
150 tl
0
baldur2
(09.09.17)
intvd.gib.gov.tr

vergiyi ödedikten sonra pasaport kaydı yaptırmayı unutmayın. vergiyi ödeyince işlem tamamlandı zannedip telefonu kapanan üstüne bir de para verip kayıt yaptıracak pasaport arayan kişiler oluyor.
0
nrmnm
(09.09.17)
teşekkürler.

sanırım trt bandrolu oluyor bu bahsettiğiniz ücret öyle değil mi?
teknoyo.com
0
🌸Mehmet Ersoz
(09.09.17)
bandrol ücreti farklı bir şey, onu ithalatçılar öder devlete. haberde yurtdışından getirilen telefonlara da ödenecek demişler ama öyle bir olay yok. sallamışlar o kısmını.
0
nrmnm
(09.09.17)
anladım teşekkürler.

peki başka elektrnik cihazlar için de cep telefonu gibi vergi ödenir mi? mesela laptop için?
0
🌸Mehmet Ersoz
(09.09.17)
Yok.
0
baldur2
(09.09.17)
teşekkürler. son olarak bu türden elektronik eşyaları yurtdışından gelirken yanımızda getirmenin sayıca bir kısıtlaması var mı? Satış için değil, kişisel kullanım için soruyorum.
0
🌸Mehmet Ersoz
(09.09.17)
Yok
0
baldur2
(09.09.17)
(10)

AIDS lı otelde kaldım herhalde.

ya ben lan neyse
erzurumda bir oteldeyim 1 haftadır.geçen yıl da 2 gün kalmıştım. dandik bir otel. kalmamın tek sebebi de kendi halinde bir otel sanmam. böyle kötü gibi durunca gariban sandım sempati duydum bu orospu çocuklarına. 20 lira fazla verip 3 yıldızlı otelde kalsaydım keşke. bir de erzurum ya... "kesin olma
erzurumda bir oteldeyim 1 haftadır.

geçen yıl da 2 gün kalmıştım. dandik bir otel. kalmamın tek sebebi de kendi halinde bir otel sanmam. böyle kötü gibi durunca gariban sandım sempati duydum bu orospu çocuklarına. 20 lira fazla verip 3 yıldızlı otelde kalsaydım keşke. bir de erzurum ya... "kesin olmaz lan burda öyle şey." dedim kendi kendime.

insanların nikahsız ne yaptığı umrumda değil. sevgililerin ya da herhangi iki kişinin. ama fuhuş yapılıyor lan burada. bugün emin oldum. üstelik sadece çarşaf değişiyor. yorgan falan aynı kalıyor her müşteriden sonra. gerçi ben kendi çarşafımı getirmiştim ama tiksindim. o yatakta kimbilir ne sıvılar var.

daha yeni 2 takım elbise almıştım. valizimde bir sürü eşya var. şimdi hepsini çöpe atmak istiyorum. o kadar tiksindim.

banyosunda banyo da yaptım. ellerimi falan yıkadım lavabosunda, çok afedersiniz klozetini kullandım...

kapmış mıyımdır aids? şu anda inanılmaz kirlenmiş hissediyorum kendimi. mecazi anlamda değil gerçek anlamda.
0
ya ben lan neyse
(09.09.17)
Aids kapmamissindir ama başka otele gec.
0
secrexv2
(09.09.17)
Saka mi yapiyorsun? Otelin durumu kotuymus ama AIDS nasil bulasir biliyorsun degil mi?

Bir de sorsan Erzurum'da olmaz oyle seyler haha. Insanlar ne kadar ikiyuzlu!
0
Traveller
(09.09.17)
ya kusura bakmayın ama kırıcı konuşacağım.
tek başınıza seyahat edecek kadar yetişkin, internet kullanacak kadar becerikli, aids'ten haberdar olacak kadar birikimli ve evhamlisiniz ama nasıl buluşacağını araştıramayacak ya da okuduklariniza inanamayacak kadar cahil mısınız????

buyrun o zaman:

Aids’in bulaşması konusunda en sık sorulan sorular: aids öpüşmeyle bulaşırmı,
aids nasıl bulaşır nasıl bulaşmaz, aids cinsel yolla nasıl bulaşır)

HIV virüsü, kan yoluyla, HIV/AIDS’li kişinin kan, kan ürünleri, doku veya organlarının nakliyle,
Cinsel ilişki ile,
Hamileliğinde HIV taşıdığının farkında olmayan anneden, çocuğuna bulaşır.
En fazla bulaşma yolu da anne sütüdür.
HİV virüsü taşıyan partnerle cinsel ilişki kuran kişi başka cinsel hastalık taşıyorsa (Bel soğukluğu, frengi, hepatit vs.) doku hasarı nedeniyle bulaşma riski katlanarak artar. Ayrıca partnerin yaşı, hastalığın evresi, ilişkinin şekli ile risk değişir. Kadınlarda menstrüal kanama zamanındaki ilişkide risk yüksektir. Ne kadar farklı kişi ile cinsel ilişki kurulursa HİV kapma olasılığı o denli artar.

ayrıca sorunuzun son kısmına sevap olarak; evet pis bir otelde kalmışsınız ama merak etmeyin ölmezsiniz. bir ihtimal uyuz, mantar ya da bitlenme gibi cilt hastalığı kapma ihtimaliniz artar.
kirli tuvaletler sistit sebebi olabilir. ancak kadınlarda bu ihtimal boşaltıma yardımcı organların yapısı sebebiyle daha yuksektir.

ayrıca kimseye "gariban olduğu için sempati" duyulmaz. gariban olmak sempatiklik sebebi değildir. üzülebilir, yardımcı olabilirsiniz ama bu durumu sempatik bulmanız sizi alaycı, güç düşkünü ve bol miktarda kibirli biri yapar. bu konu üzerinde düşünmemizi tavsiye ederim.

bir hayat felsefesi olarak küçük işletmeleri canlı tutmak için oralardan alışveriş yapmak ve hizmet almak farklı bir şeydir. bu sebepten o oteli tercih etiyseniz saygı duyarim ama ifadenizden böyle bir sonucu cikaramadim.

geçmiş olsun.
0
balik kraker
(09.09.17)
Aids o şekilde bulaşmıyor.

Seks esnasında veya kan transferiyle oluyor. Yani bir şekilde sıvı teması olması lazım.

Eliniz kesik olur da, o da ordaki aids'li sıvıya temas eder vs. Bu da düşük bir ihtimal. Ayrıca virüs dışarıda ne kadar yaşıyor bilmiyorum.

Çok telaş etmenize gerek yok. Çok pimpiriklenirseniz, test yaptırıp psikolojik olarak rahatlayın...


.
0
kartallar yuksek ucar
(09.09.17)
@balik kraker: uzun cevap için teşekkür ederim.

doğu kültüründe fakiri sevmek ile ilgili gerek dini gerek edebi bir sürü kaynak gösterebilirim size. batı kültürünü bilmiyorum ama kapitalizmde garibana böcek gibi bakıldığı malum. garibana sempatinin güce tapma ya da kibir ile ilgisi olmadığı gibi aksi bir durum söz konusu bana göre de. şu sempati meselesinde kaynaklarınız varsa seve seve okurum.
0
🌸ya ben lan neyse
(09.09.17)
@ya ben lan neyse, fakiri sevmekle hizmet almayı aynı kefeye koyma bence. ayrıca "orospu çocukları" tabirinden dolayı kendin için konuşmadığını düşünüyorum
0
isimsiz uye
(09.09.17)
@isimsiz üye: evet, şu saatten sonra orospu çocuğu hepsi. tabii ki artık sempati duymuyorum. adamlara baksan konuşması hareketleri falan... hepsi gariban köylü çocuğu. ama çok afedersin çoğu bilmem ne üstünde bilmem ne s...ken köylü kurnazı, iki yüzlü, hareketleri ile dünya görüşü birbirine tam olarak zıt orospu çocuğu.
0
🌸ya ben lan neyse
(09.09.17)
hocam barselona'da la ciudadela'da kaldık, Allah sizi inandırsın orada da çatır çatır fuhuş yapılıyordu. biraz detay olacak ama gece seslere uyandık, gülmekten öldüm resmen. sabaha kadar dalgalar halinde devam etti. sabah resepsiyondaki ablaya söyledim, hayli renkli bir gece oldu diye. omuz silkti, "italyanlar." dedi.

siz pis bir otele gitmişsiniz. fuhuş yapılmasa da o yataklar kirli olacaktı. kusan da içip kaçıran da olabilir. seks yapmayan melankolik bir aids'li o yastıkta hayatı ve sevdikleri için gözyaşı dökmüş de olabilir. nihayetinde otel burası. biraz kavram karmaşası yaşadığınızı düşünüyorum. daha önce görmezden geldiğiniz "awful truth", yani otelin pis olması, algınızı açan bir tetikleyici (fuhuş, aids korkusu vb) yardımıyla şimdi yüzeye çıkmış. bence doğru düşünce tarzına yaklaştırdı bu deneyim sizi. gelecekte öyle her otele gitmeyecek veya açık görüşlü olacak "ben nerelerde kaldım amk bunu mu takıcam" diyeceksiniz.
0
kaichi
(09.09.17)
benim anlamadigim sey fuhus yapan adam sempatikligini neden kaybediyor ? Saf koylu adam dasi topragi mi sikecek ?
0
eksimeksi
(10.09.17)
Eğer yorgandan Aids bulaşmışsa, dünya Tıp tarihine geçersiniz akabinde sizi incelemeye alırlar, en azından ünlü olursunuz, adınız kitaplarda, makalelerde geçer; bence o kadar da kötü bir durum değil :)
0
gezegen olan pluton
(10.09.17)
(6)

harcama aliskanliklariniz?

mayeskuel
bi turlu yenemedigim bir cimrilik problemim var. baskalarina degil kendime karsi. misal kahve icmektense gidiyo su aliyorum. ama 3000 lira isteyen bi yakinima cat diye veriyorum.kendinize para harcarken pahali, ucuz, onemli, onemsiz vs.. gibi kriterleriniz neler? belki ilham verici biseyler yakalar
bi turlu yenemedigim bir cimrilik problemim var. baskalarina degil kendime karsi. misal kahve icmektense gidiyo su aliyorum. ama 3000 lira isteyen bi yakinima cat diye veriyorum.

kendinize para harcarken pahali, ucuz, onemli, onemsiz vs.. gibi kriterleriniz neler? belki ilham verici biseyler yakalarim.
0
mayeskuel
(09.09.17)
Aynı sorun bende de var. Kendime bir şey alacakken 50 sefer düşünüyorum arkadaşlarım borç istediklerinde direkt veriyorum. Bunun tek nedeni bence 'hayır' diyememek.
0
nodrama
(09.09.17)
Bu fenaymış bende tam tersi.
Borç falan vermem kimseye.
Kendime alacağım hiçbir şeye acımam.
Yeri gelir gider çok iyi biri yerde yemek ısmarlarım yeri gelir pahalı bir hediye alırım.
Ama başka insanlara özellikle böyle pek hoşlanmadığım insanlara karşı çok pintiyimdir.
0
mutekebbir
(09.09.17)
buradaki çekince mesela kahve alırken "acaba harcamam gerekenden fazlasını harcıyor olabilir miyim?" korkusundan kaynaklanıyor. bütçe yaparsanız içiniz rahat olur. aylık olarak, örneğin dışarıda yemek yemek x lira, kahve y lira, mutfak masrafları z lira diye gelirinizi bütçelendirirseniz ve her harcamınızı bütçelendirdiğinizden miktardan düşerseniz, hem harcamalarınızın takibini tutabilir, hem de bir şey için bütçelendirmeniz dahilinde para harcadığınızı bilerek suçluluk duygusu hissetmezsiniz.

tavsiyem, sizin için önemli olan şeyler için (mesela hobiniz, damak tadınız gibi) mümkün olduğunca yüksek bütçe ayırmaya çalışın; borcunuz harcınız olsa bile.
0
kurzon
(09.09.17)
Ben de kendime kıyafet alışverişine çıktığımda 20-30 liradan fazla her şeyi pahalı bulup, anneme, babama ya da yeğenlerime yüzlerce liralık şeyler alıp dönüyorum genelde.

Seni anlıyorum, bence bu temelde yetişme çağında harcama alışkanlıklarımızın düzgün yerleşmemesinden kaynaklanıyor. Kendi paramı kazanmaya başlayana dek hiç bi zaman temel ihtiyaçlarım dışında cebimde ekstra harçlık olmamıştır. Bu nedenle bunu öğreneceğim dönemde para yönetme tecrübem olmadı ve halen de bu konuda beceriksizimdir. Bunu en iyi kardeşlerimle kendimi karşılaştırdığımda anlıyorum. Sende durum nedir bilmiyorum ama üstüne kafa yorarsan gelişebilir bence.
0
manuel mandalina
(09.09.17)
merak ettim, sosyal hayatınızda aileniz ve yakın arkadaş çevrenize karşı "el" diye tabir ettiğimiz diğer kişilere karşı olandan daha mı kötüsünüz. Yani el iyisi misiniz? Kendini ve çevresini önemsemeyip dışarıdaki insanlara daha iyi ve yumuşak davranma var mı?

Soruya cevap olarak da kıyafete ve kozmetiğe verilen paraya üzülüyorum. Yemek ve sigaraya verdiğim paraya ise hiç acımıyorum. Son olarak da kendime değil de başkalarına harcamayı daha çok yapıyorum.
0
fallopian
(09.09.17)
cebinde para varsa acima arkadas.
0
eksimeksi
(10.09.17)
(9)

Erkeklere bir soru

rivulet
20'li yaşlarınızda uzun süreli ilişkiye sahip olup "daha gencim, diğer kızlarla olma fırsatını kaçırıyorum, hayatımın baharı ilişkiyle geçiyor" diye düşündünüz mü? başka biriyle birlikte olmak istediniz mi? bu düşünceleriniz sonucu naptınız? ilişkinizi bitirdiniz mi, bitirmediyseniz içinizde nasıl ç
20'li yaşlarınızda uzun süreli ilişkiye sahip olup "daha gencim, diğer kızlarla olma fırsatını kaçırıyorum, hayatımın baharı ilişkiyle geçiyor" diye düşündünüz mü? başka biriyle birlikte olmak istediniz mi? bu düşünceleriniz sonucu naptınız? ilişkinizi bitirdiniz mi, bitirmediyseniz içinizde nasıl çözdünüz?
0
rivulet
(09.09.17)
Bu düşünceye sahip oldugumdan bir ilişki peşinde kosmadigim oldu.
0
rahip janick
(09.09.17)
Bu düşüncede olabilmek için, birlkte olduğun kişiyi sevmemek getekir. E zaten sevmediğim biriyle, gezip tozmak ve sevişmek için vakit geçiririm.

İnsan birini severken ve hatta onunla birlikteyken "hayatımın baharındayım, ilişkiyle vakit geçiriyorum. Halbuki sevişme ihtimalim olan yüzlerce kız var" diye nasıl düşünür ki :) o zaman birlikte olduğu kişi onun için önrmli değildir, sevmiyordur vs. E zaten srvmiyorsan başkalarıyla da takılabilitsin, yani aldatabilirsin. Mantıken ve düşiniş şekline göre bu bi problem de olmamalı.

çok komik bi düşünüş şekli bence.
0
mahone
(09.09.17)
rahip janick +1
0
nodrama
(09.09.17)
düşündüm ama hayatımı buna göre ayarlamadım. insanın hayvandan farkı olmalı. "her önüme geleni döllemeliyim." iç güdüsü falan...
0
ya ben lan neyse
(09.09.17)
dusundum. o zaman talip de coktu ehehe. ama dedim ki, duzgun bir insanla ciddi bir iliski icindeyim, uzun vadeli dusuncem hata yapmicam, yalan soylemeyip aldatmicam. uyguladim da. karsi taraf sogudu sonra, 23 yasimda bitti iliski. o zamanlar dogrularim o sekildeydi. simdiki aklim o zaman olsa farkli davranirdim.

yeterince uzun vadede hepimiz ölüyüz.
0
icim urperiyor
(09.09.17)
O kisiyi bulduğuna inaniyorsan hangi yasta olduğunun önemi yok.
0
i m sick tired
(09.09.17)
İnsanlık değil hayvanlık bu.
0
secrexv2
(09.09.17)
Spor yap.
0
goodz
(09.09.17)
bir arkadaşımın erkek arkadaşı bu şekilde düşünüyordu hatta bunu arkadaşıma da söylemişti.daha doğrusu birden fazla kişiyle aldattığı ortaya çıkınca 'sadece seninle yaşadım, ilerde içimde heves kalmayın diye yaptım ' gibi manasız bir açıklama yapmıştı, ben çok kızmıştım ama arkadaşım vazgeçmedi,epey gelgit yaşadılar ve bu yaz evlendiler.
0
pushing up the daisies
(09.09.17)
(4)

çok kullanıcılı usb disk

tukenmez adam
iki bilgisayarı ağ ile birbirine bağlamadan, usb den bağlayarak data paylaşabileceğim ufak diskler var mı? 10 gb civarı bile yeterli benim için. araştırdım ama hep usb çoklayıcılar çıkıyor.
iki bilgisayarı ağ ile birbirine bağlamadan, usb den bağlayarak data paylaşabileceğim ufak diskler var mı? 10 gb civarı bile yeterli benim için. araştırdım ama hep usb çoklayıcılar çıkıyor.
0
tukenmez adam
(09.09.17)
www.hepsiburada.com

olur mu bu? daha büyük wireless diskler var ayrıca. üzerinde kendi pili var. vs.
0
sutlu nescafe
(09.09.17)
buldum kaynak olsun diye ekliyorum.

www.amazon.com
0
🌸tukenmez adam
(09.09.17)
@sutlu nescafe

wireless disk işimi çözebilir ama pahalı olur benim için. derdim şu, ağa bağlı olmayan bir bilgisayar var, 2-3mb lık dosya transferi için günde 20 kere usb disk takıp çıkartıyorum. bunun 20-30 liraya bir çözümünü arıyorum :) . amazonda buldum ama almam oradan bunu. buralarda da bir şey çıkar.
0
🌸tukenmez adam
(09.09.17)
USB'den birbirine veri transferi yapamazsınız bildiğim kadarıyla, iki bilgisayarı birbirine ethernet kablosu ile bağlayabilirsiniz bir tek veya telefonunuzu wireless noktası olarak ayarlayıp esfile gibi bir uygulamada uzaktan erişimi devreye alabilirsiniz.
0
atom karincanin torunu
(09.09.17)
(1)

euro 2016 - russia 2018 taraftar organizasyonu nasıl oluyor?

antikadimag
türk taraftarlar bir araya gelip organize olabiliyor mu? aynı yerden bilet almak kolay değildir sonuçta? dünya kupası biletlerine bakıyorum. hangi kategoriden almak lazım mesela?yoksa tam keşmekeş mi oluyor, herkes ayrı telden? giden var mı?
türk taraftarlar bir araya gelip organize olabiliyor mu? aynı yerden bilet almak kolay değildir sonuçta? dünya kupası biletlerine bakıyorum. hangi kategoriden almak lazım mesela?

yoksa tam keşmekeş mi oluyor, herkes ayrı telden? giden var mı?
0
antikadimag
(09.09.17)
Her stadda iki ulke taraftarinin oturacagi yer belli. Federasyonlara ona gore bilet gidiyo. Sonra sponsorlarin yeri ve normal karma alanlar var. o karma alanlarda random taraftarlar yanyana.

Ben euro2016da turk tribunundeydim mesela.
0
kuehles blondes
(09.09.17)
(6)

Yazıcı Önerisi

birfincankahvedahaisteyenadam
Babam öğretmen, kardeşim öğrenci, özellikle babam her gün acayip derecede çıktı alacak, renkli çıktıyla pek işi yok, sizce bitmeyen kartuşlu dedikleri mürekkep tanklı yazıcı mı almalıyım yoksa dolan tonerli lazer yazıcı mı? Bütçe : 300 tlAklımda canon e414 ya da brother hl1111 var.
Babam öğretmen, kardeşim öğrenci, özellikle babam her gün acayip derecede çıktı alacak, renkli çıktıyla pek işi yok, sizce bitmeyen kartuşlu dedikleri mürekkep tanklı yazıcı mı almalıyım yoksa dolan tonerli lazer yazıcı mı?
Bütçe : 300 tl
Aklımda canon e414 ya da brother hl1111 var.
0
birfincankahvedahaisteyenadam
(09.09.17)
fazla çıktı alacaksa hızlı olsun derdim ben. lazer seçerdim. fotokopi falan lazımsa öyle bir model de bakılabilir. 300 liraya bulunmaz ama.
0
sutlu nescafe
(09.09.17)
Her gün fotokopiciye gidin bence.
0
diffarentiationation
(09.09.17)
Acayip derecede derken ortalama bir değer var mı? Muhtemelen mürekkep tankla bir yazıcı işinizi görecektir. Fotokopiciden katbekat ucuza gelir.
0
reactionic
(09.09.17)
gidebileceğimiz hesaplı bir fotokopici yok, renkli çıktıdan 75kr kafasına göre 1tl alan esnafların olduğu bir ege ilçesindeyiz, ortalama olarak ayda 1 top kağıt gider sanırım.
0
🌸birfincankahvedahaisteyenadam
(09.09.17)
tonerli hız açısından daha mantıklı, muadil tonerler de ucuz zaten.
renkliyle işi yoksa pek tanklıya gerek yok gibi.
0
passion rules the game
(09.09.17)
Brother kullanıyorum aşırı memnunum. Çok seri çok şahane bir yazıcı. Doldurmak falan çok kolay toneri de ucuz. Kesinlikle Brother diyorum. 5 bin sayfada bir drumı değiştirmek gerekiyor o da ucuz bi şey pahalı değil çok. Brother al. O mürekkep püskürtmelilerle olmuyor o iş onları da kullandım zamanında.
0
Giovanni Pipitto
(10.09.17)
(2)

İngiltereden tax refundlu telefonu nerden almalı?

Cursed Chico
Amazondan filan alsam oluyor mu?Arkadaş gidecek de. Ona aldıracağım. Hangi sitelere bakayım fyat kıyaslaması için?
Amazondan filan alsam oluyor mu?

Arkadaş gidecek de. Ona aldıracağım. Hangi sitelere bakayım fyat kıyaslaması için?
0
Cursed Chico
(09.09.17)
Bildiğim kadarıyla mağazadan bir kağıt alınması gerekiyor vergi iadesi için, dolayısıyla da fiziksel bir yerden almak lazım. Ben john lewis'den almıştım, sıkıntı olmamıştı, oraya bakabilirsiniz.

Ayrıca arkadaşınız turist olarak mı gidiyor yoksa orada mı yaşıyor? Oturma izni varsa vergi iadesini verirken sıkıntı çıkartabilirler.
0
Haldamir
(09.09.17)
www.carphonewarehouse.com oxford'da ki yerinden almıştım, tax yapıcağımı söylemiştim uzunca bir kağıt verdiler sonra havalimanında iadeyi aldım
0
kleider
(09.09.17)
(3)

bu okul bana kafayı yedirtecek

nothing in my way
bu yıl 3. sınıfa geçerken aynı okulda aynı bölümün birinci öğretimine geçtim. 1 ay önce ders saydırma dilekçesi verdim. dün gece ders seçimi başladı ama derslerim sayılmadı. dahası otomasyonda ders seçmeye kalkınca "kayıtlı ödeme bilgisi bulunmamaktadır" yazıyor. vallahi kafayı yiyeceğim. araya haft
bu yıl 3. sınıfa geçerken aynı okulda aynı bölümün birinci öğretimine geçtim. 1 ay önce ders saydırma dilekçesi verdim. dün gece ders seçimi başladı ama derslerim sayılmadı. dahası otomasyonda ders seçmeye kalkınca "kayıtlı ödeme bilgisi bulunmamaktadır" yazıyor. vallahi kafayı yiyeceğim. araya haftasonunu da soktular. pazartesi bitiyor ders seçimi. ne yapacağım şimdi ben. mahvetti bu okul beni. nasıl çözülür bu durum?
0
nothing in my way
(09.09.17)
Bişey olmaz, panik yapma. İnternetten çözülmez, bilgisayarla neyi çözeceksin. Pazartesi sabahtan öğrenci işlerine git, orada çözmeye çalış. Halledersin.
0
manuel mandalina
(09.09.17)
kurul toplanmamostir toplansiysa da senin dilekcen gundeme gelmemiş olabilir. ogrenci işleriyle gorus.
0
blue eyes white dragon
(09.09.17)
yeni de değilmişsin 3. sınıf olmuşsun üniversitelerdeki işleyişi öğrenmiş olman lazımdı. gidip öğrenci işlerini darlayacaksın. dilekçe verdikten sonra başka hiçbir şey yapmadıysan işleme alınmamış bile olabilir (başıma geldi). bilmem ne kurullarının toplanmasını bekliyor olabilirler, öyle bir durum varsa da toplantı gününü saatini öğrenip bittikten sonra gidip yine darla. genç, hevesli bir memura denk gelmediğin sürece telefonla, maille falan halletmek imkansıza yakın olur.

sürelere çok takılma. ders seçimi, harç ödeme gibi işlemler bir şekilde hallediliyor.
0
nrmnm
(09.09.17)
(1)

Web Site Önerisi

nutkey
arkadaşlar, merhaba, bir kaç yıl önce çok sık ziyaret ettiğim iki site vardı avaxhome ve english tips bu sitelere benzer siteler arıyorum.Bir de aradığım kitaplar var kategori: Happiness Self Help, Motivational Self Help tarzı şeyler e-pub, word, pdf farketmez bunlara ulaşabileceğim siteler biliyors
arkadaşlar, merhaba, bir kaç yıl önce çok sık ziyaret ettiğim iki site vardı avaxhome ve english tips bu sitelere benzer siteler arıyorum.

Bir de aradığım kitaplar var kategori: Happiness Self Help, Motivational Self Help tarzı şeyler e-pub, word, pdf farketmez bunlara ulaşabileceğim siteler biliyorsanız özele mesaj atmanızı rica ediyorum.

teşekkür ederim.
0
nutkey
(09.09.17)
mesaj gönderdim.
0
hayirsiz
(09.09.17)
(4)

Letonya Madalya Alır

6 yasimdan beri metal dinliyorum
3.50 oranı var. Alamaz mı?
3.50 oranı var. Alamaz mı?
0
6 yasimdan beri metal dinliyorum
(09.09.17)
Alır. Altın bile olabilir. Tatava yapma.
0
humblebirth
(09.09.17)
zor bence ispanya ve litvanya varken
0
orijinal nick bulamadim
(09.09.17)
Altın olmasa da en kötü üçüncü olur gibi. Litvanya alamaz.
0
🌸6 yasimdan beri metal dinliyorum
(09.09.17)
alamaz. parana yazık.
0
veys zimmer
(09.09.17)
(2)

Kargo kaça kadar açık bugün?

Cursed Chico
1e kadar çalışıylrlar diye biliyorum da şube de 1 e kadar mı açık? Kargo aras.Horoz lojistilk bir de?bu ikisinin de telefonlarına cevap veren yok günlerdir. Onu da not düşeyim.
1e kadar çalışıylrlar diye biliyorum da şube de 1 e kadar mı açık? Kargo aras.

Horoz lojistilk bir de?


bu ikisinin de telefonlarına cevap veren yok günlerdir. Onu da not düşeyim.
0
Cursed Chico
(09.09.17)
resmi olarak 1 yazsa 1de kapatmıyolardır emin ol. +2 saat ekle sen ona. dağıtım erken biter ama şubede işleri devam eder.
0
elorelia
(09.09.17)
Yurtiçi 1e kadar dağıtım yapıyor, 5e kadar da gidip alıp gonderebiliyorsun. Bugüne acil bir paketimi sabah almaya gittim dağıtımda dediler eve gittim 5dk sonra kapı çaldı kargo geldi. Cumartesi dağıtım yaptıklarını ben de bugün öğrendim.
0
goodz
(09.09.17)
(7)

Rakı yapan var mı?

Cursed Chico
ARkadaşlar geçen rakı yaptı. 30 40 liraya mal oldu. Her şey yasalmış da. O kadar yasal ki bir zincir kahvecide yaptılar :Dsuyu koyunca beyazlaşmıyordu ama tadı çok benziyordu. Biraz daha yumuşaktı. Onun dışında aynıydı her şey bence.Yapmak için Etil alkol aldılar. Etil akol da zaten tekelde satılıyo
ARkadaşlar geçen rakı yaptı. 30 40 liraya mal oldu.

Her şey yasalmış da. O kadar yasal ki bir zincir kahvecide yaptılar :D

suyu koyunca beyazlaşmıyordu ama tadı çok benziyordu. Biraz daha yumuşaktı. Onun dışında aynıydı her şey bence.


Yapmak için Etil alkol aldılar. Etil akol da zaten tekelde satılıyor.

Sonra internette baktım bayağı yapan var.

Etil alkol 25 lira filandı. Anason aroması 5-6 lira.

70lik de 10o liraya yakın


Devletin el atmaması garip geldi sadece.
0
Cursed Chico
(09.09.17)
arkadaşlar benzer şekilde likör yapıyor.
0
herhaltibiliyoring
(09.09.17)
Devlet el atacak o ise şimdiden ısmarlama haber yapmaya başladılar
0
alp9900
(09.09.17)
Etil alkolün vergisi yükseltilir olur biter. Fazla dillendirmeyin böyle şeyleri. Haber yapılsın geçsin gitsin. Konuşuldukça dikkat çekiyor.
0
sutlu nescafe
(09.09.17)
evde distile içki üretmek yasak. dizin yaptığınız tam olarak içki bile değil sıkıntı yok. ancak benim yaptığım beyazlıyordu, bir yerde bir hata var.
0
ozman
(09.09.17)
Riskli bir iş. Sahte rakı içipte ölen, kör olan insanlar var. Ters bir şey yaparsanız, ölebilirsiniz veya kör kalabilirsiniz.

Dikkatli olmakta, iyi araştırıp yapmakta fayda var...


.
0
kartallar yuksek ucar
(09.09.17)
Zaten sürekli gözümde ağrı vardı içerken :D pskolojik herhalde
0
🌸Cursed Chico
(09.09.17)
Rakı öyle yapılmaz, damıtılarak yapılıyor. Çok meşagatli bir iş, öyle kahve zincirinde yapılacak iş değil. O yapılan olsa olsa rakı kokulu etil alkol olmuştur.
Beyazlamamasının nedeni alkol oranının yüksek olması. 40 derecenin altına düştüğü zaman beyazlar.
0
hayat aklini konusacak bir filozof uret
(09.09.17)
(8)

İlişkilerde yaşça küçük erkek - büyük kadın

razvan rat
Hiçbir değişkeni işin içine katmadan genel olarak Ne düşünüyorsunuz? Yavaştan ciddi bir sevgililik düzeyine doğru yol alan bir ilişki olsun bu. Erkek 26 - Kadın 28
Hiçbir değişkeni işin içine katmadan genel olarak Ne düşünüyorsunuz? Yavaştan ciddi bir sevgililik düzeyine doğru yol alan bir ilişki olsun bu. Erkek 26 - Kadın 28
0
razvan rat
(09.09.17)
Gülüyorum. Ben iki yaşa fark bile demem.
0
Deathrow
(09.09.17)
Olur.
0
electrobuzz
(09.09.17)
Sormaya bile degmez.
0
baldur2
(09.09.17)
Olur da bi 10 seneye patlar.
0
andy kaufman
(09.09.17)
Sorun yok. Erkeğin 10 yaş büyük olması daha sıkıntı.
0
Cursed Chico
(09.09.17)
2 yas onemli bir fark degil.
0
i m sick tired
(09.09.17)
2 yas sorun değil.
0
secrexv2
(09.09.17)
www.eksiduyuru.com

hayırlı işler. devam.
0
elorelia
(09.09.17)
(1)

eti çözdürme

yetkili birine benzeyen abi
et bozulmasın diye buzluğa koydum. buzluktan alıp dolaba koyacağım çözülmesi için. ne kadar beklemesi lazım?
et bozulmasın diye buzluğa koydum. buzluktan alıp dolaba koyacağım çözülmesi için. ne kadar beklemesi lazım?
0
yetkili birine benzeyen abi
(09.09.17)
yemek oncesi disari koyun 1 2 saat dursun bu havalarda cozulur?
0
blue eyes white dragon
(09.09.17)
(8)

Kedi bakmanın uğraştırıcı yanları

hümanist tabutçu
Evimde kedi bakmayı düşünüyorum. Uğraştırıcı, zor yanları nelerdir? Örneğin köpekleri her gün yürüyüşe çıkarmak gerekiyor bildiğim kadarıyla. Bakamayacaksam en başından vazgeçicem, hayvanı zor duruma düşürmek istemiyorum.
Evimde kedi bakmayı düşünüyorum. Uğraştırıcı, zor yanları nelerdir? Örneğin köpekleri her gün yürüyüşe çıkarmak gerekiyor bildiğim kadarıyla. Bakamayacaksam en başından vazgeçicem, hayvanı zor duruma düşürmek istemiyorum.
0
hümanist tabutçu
(09.09.17)
çok zor uğraştırıcı bir tarafı yok. her gün mama, sıu vericeksin, kumunu değiştireceksin, bol bol oyun oynayıp sevgiye boğacaksın :)
0
sta
(09.09.17)
mobildeyim editleyemedim. arada bir veterinere götürüp aşılarını yaptırman lazım. ergenliğe girince gidip kısırlaştırma ameliyatı yaptırıcaksın. o ameliyattan sonra ayılırken çok kusuyorlar o zaman başında bekleyeceksin.
0
sta
(09.09.17)
bizi 2 yildir en cok zorlayan tarafi kucukken tuvaleti bazen disari yapiyordu, o olmustu. kisirlastirma oncesi kizginlik donemleri biraz zor. tuvaleti duzenli temizlenmeli. onun disinda kolay aslinda. bir de koltuklari tirmaliyor bazen.
0
cedex
(09.09.17)
kedinin uğraştırıp uğraştırmaması biraz şans aslında. değişik değişik huyları oluyor ve değiştirmek çok zor. kimi kedi çok küçükken bile kuma tuvaletini yapmayı öğrenir ve asla başka yere yapmaz kimisi yapar, kimi kedi koltuk perde tırmalar, kimi miyavlar kiminin sesi çıkmaz, yavruyken her bulduğunu merak edip ağzına sokan var, çok hareketli olanı var diye diye gider.

normal davranışlar sergileyen bir kedinin ise pek uğraştırıcı bir tarafı yok. mama, su, tuvalet temizliği, aşılar rutindir ve kolaydır.
0
ofelia
(09.09.17)
Bence tek dezavantajı tatil, misafirlik gibi konular. Ya aracınız olacak yanınızda götüreceksiniz ya da bir tanıdığınız olacak ona bırakacaksınız
0
Fusha
(09.09.17)
Fusha +1
0
sutlu nescafe
(09.09.17)
kedi işi şans işi.
bazen sokaktan aldığın tekir hijyen manyağı çıkarken,
bazen en cins kedi sıçtığı boka yatıp debelenip evde gezinir.

genel olarak uzun tüylülerin ve cins kedilerin bakımı daha zordur.
0
herhaltibiliyoring
(09.09.17)
Erkek kedilerin 1 yaşına yaklaştığında "işaretleme" huyu başlıyor, kısırlaştırmazsan evin heryerine işer. Dışarı çıkmak için bağırır durur. Fırsatını bulursa kaçar.

Deli gibi tüy dökerler, evin her yeri kıl tüy olur, her gün süpürsen gene etrafta kıl tüy eksik olmaz. Bence en büyük sıkıntısı bu.

Tırnaklarını törpülemek için en sevdiğin koltuğunu parçalayabilir. Oyun oynayacağım diye önemli dosyaları paramparça edebilir.

Kumunu değiştirmek de zor bence, ne alırsan al leş gibi kokuyor, her gün kendi bknu temizlemeye üşenirsin o kadar...

mamasını koy, suyunu koy diyenler hiç kedi bakmadılar herhalde.

imza : 17 senelik kedi bakıcısı.
0
kimlanbu
(09.09.17)
(2)

Takıntı

jehad
merhaba, yaşadığım küçük problemleri günlerce takabiliyorum. aradan aylar geçtikten sonra "vay .mına koyim nasıl da buna takmıştım" deyip gülebiliyorum ama o sıkıntıyı yaşadığım an kendime engel olamıyorum. Bir dönem lustral kullanmıştım iyi gelmişti.Tekrar ilaca başlamadan önce varsa tavsiyeleriniz
merhaba, yaşadığım küçük problemleri günlerce takabiliyorum. aradan aylar geçtikten sonra "vay .mına koyim nasıl da buna takmıştım" deyip gülebiliyorum ama o sıkıntıyı yaşadığım an kendime engel olamıyorum. Bir dönem lustral kullanmıştım iyi gelmişti.
Tekrar ilaca başlamadan önce varsa tavsiyeleriniz dinlemek isterim.
hafif anksiyete var gibi...
0
jehad
(09.09.17)
ilaca başlayacaksan da önce bir uzmana görün o yazsın ilacı. kafana göre başlama.
0
sta
(09.09.17)
Upiko
0
🌸jehad
(21.09.17)
(2)

Fenalık basıyor

tchuck
şuan uyuyamıyorum. uykumdan uyandım, aklıma sürekli felaket senaryoları geliyor.burnumun içinde 10 gündür yaralar var örneğin; o yaralar hiç geçmeyecekmiş ve ben hiç rahat nefes alamayacakmışım gibi hissediyorum.eşimin öldüğünü düşünüp ne yaparım o yalnızlığı düşünüyorum, kafayı yediğimi.kanser olup
şuan uyuyamıyorum. uykumdan uyandım, aklıma sürekli felaket senaryoları geliyor.
burnumun içinde 10 gündür yaralar var örneğin; o yaralar hiç geçmeyecekmiş ve ben hiç rahat nefes alamayacakmışım gibi hissediyorum.

eşimin öldüğünü düşünüp ne yaparım o yalnızlığı düşünüyorum, kafayı yediğimi.
kanser olup çekebileceğim acıları düşünüyorum.
öldüğümü düşünüyorum.
sevdiğim kişilerden bazıları ölürse ne yaparım kafayı yemeden nasıl başederim diye düşünüyorum (bugüne kadar hiçbir birinci dereceden akrabam ölmedi).

bu tür şeyler aklıma geliyor şuan sürekli.
bunların hepsi aynı anda ve her saniye kafamda dönüp duruyor. bu durumu nasıl açıklayabilirim bilmiyorum. kendimi bir türlü rahatlatamıyorum. hep içinden çıkılmaz bir yalnızlığa girecekmişim, çözümü olmayan ağrılarla uğraşacakmışım, bir türlü çözülemeyen şeylerin içine düşecekmişim gibi hissediyorum.

her saniye, bunların hepsi aynı anda kafamın içinde dolaşıyor. çorba gibi. ve asla uyuyamıyorum.

bu durum birkaç ayda bir kez başıma geliyor. belki 2-3 gece üst üste de olabiliyor.
sadece geceleri, uyumaya çalışırken veya gece uykumdan uyandığımda oluyor.

sizce bir psikolog veya psikiyatra görünmeli miyim? bir sakinleştirici vs. almalı mıyım?
sürekli bir durum olmadığı için bu yola başvurmadım daha önce hiç.

bundan 7-8 sene önce bu düşünceler aylar boyunca neredeyse her gece başıma gelirdi. sonra kurtuldum kendi kendime (maddi ve gelecek kaygısı olan problemler çözüldükçe) . şimdilerde ortada hehrangi bir gelecek kaygısı vb. durum kalmamış olmasına rağmen birkaç ayda bir atak halinde geliyor.

size teşhis koyun demeyeceğim elbette (ama bu tür şeylerin bir ismi varsa söyleyebilirseniz iyi olur), ama sizce psikolog veya psikiyatra başvurmalı mıyım? yoksa insanların genelinde olan bir durum mudur?
0
tchuck
(09.09.17)
bu düşünceler artış gösterirse anksiyeteniz obsesyona dönüşür ve bi şekilde dışa vurum ihtiyacı da hissedersiniz ki bu da günlük yaşamınızı giderek daha olumsuz etkiler. sadece anksiyete seviyesindeyken bir psikiyatr'a görünmenizi tavsiye ederim.
0
karamaleksey
(09.09.17)
Anksiyete bozuklugu icin tedavi olun kesinlikle. Cozulebilir bir problem.
0
chavezding
(09.09.17)
(4)

Ücretli Öğretmenlik

guneslihavalardacokmutluoluyorum
İyi geceler. Ücretli öğretmenliğe başvuru yaptım az önce ama mezuniyet tarihimi yanlış hatırladığım için yanlış yazıp bir güzel kaydettim. Şimdi çağırırlarsa demezler mi, bu kız daha mezun olduğu tarihi bile bilmiyor diye, değiştiremiyorum da kaldı o öyle. Ne yapabilirim? Öff müthiş moralim bozuldu
İyi geceler. Ücretli öğretmenliğe başvuru yaptım az önce ama mezuniyet tarihimi yanlış hatırladığım için yanlış yazıp bir güzel kaydettim. Şimdi çağırırlarsa demezler mi, bu kız daha mezun olduğu tarihi bile bilmiyor diye, değiştiremiyorum da kaldı o öyle. Ne yapabilirim? Öff müthiş moralim bozuldu gece gece.
0
guneslihavalardacokmutluoluyorum
(09.09.17)
Hiçbir şey olmaz o bilgiler hep formalite benim Türkçe olan bölümünü tde diye kaydetmislikleri vardır. Bilgiyi ben vermedim sadece diploma fotokopisi vermiştim oradaki bölümü bile yanlış yazmışlar yani.
0
teyteyteyteytey
(09.09.17)
Çok önemli bir sorun değil bence
Hangi il ve ilçe olduğu hakkınsa bilgi verirsen daha iyi yardımcı olabilirim
0
valarmurgulis
(09.09.17)
yanlışı klavyeye fln atarsın çağırılırsan. başvuruyu başvurduktan sonra görebiliyorsan sonradan farkeetim dersin. bir de cidden kana takma.
0
mobydick
(09.09.17)
milli eğitim camiasında iyi bilinen bir kelime var: sehven. yanlışlıkla demek. "sehven öyle yazmışım" de geç.
0
alperz
(09.09.17)
(4)

Özel sigortamın geçmediği özel hastanede acile gidi ptetanoz aşısı olmak

Cursed Chico
Mümkün mü çünkü acil durum olma şansı var da. Öldürücü bir hastalık çünkü.
Mümkün mü çünkü acil durum olma şansı var da. Öldürücü bir hastalık çünkü.
0
Cursed Chico
(09.09.17)
ölümcül değil. daha doğrsu acil kıstası yeşil kırmızı olarak ayrılıyor. o an ölümcül olması gerekiyor, kalp krizi vb gibi. yoksa çoğu hastalık tedsvi edilmez ise ölümcül. sabah da gidip yaptırsanız bir şey olmaz
0
oscar
(09.09.17)
geçen hafta şöyle bir olay olmuştu o yüzden aşı yaptırmak istiyorum dersen bu acil değildir o yüzden de ücretini ödemen gerekir. fakat atıyorum bir tarafına demir saplandı, bıçaklanma, kesi falan var o zaman prosedür gereği zaten acil müdahale kapsamında aşıyı da yaparlar.
0
nrmnm
(09.09.17)
Dİkenli tel çizdi karnımı mesela. Bİr kaç günlük çizik var
0
🌸Cursed Chico
(09.09.17)
Tetanos aşısını sağlık ocağında da olabilirsinz
0
archery
(09.09.17)
(4)

Şirket mailini kendi pis işlerimiz için kullanmak?

Cursed Chico
Tanınan bir kuurmsal firmadayım ve mail çoğu kurumsal gibi, adımsoyadım@firmadı.com/net şeklinde.Yani o maille atmak istediğim şeyi yaptırmak için iyi etki yaratabialiyor.Maillerimin takip edildiğini sanmam da. Mail attığım kişilerfen biri belkş şikayette bulunursa bir şey olabilir mi? böyle bir şey
Tanınan bir kuurmsal firmadayım ve mail çoğu kurumsal gibi, adımsoyadım@firmadı.com/net şeklinde.

Yani o maille atmak istediğim şeyi yaptırmak için iyi etki yaratabialiyor.

Maillerimin takip edildiğini sanmam da. Mail attığım kişilerfen biri belkş şikayette bulunursa bir şey olabilir mi?

böyle bir şey var mı? İşe girdiğimde bana bu tarz şeyler söylemedşler. Sözleşmede varsa da okumadıığım için bilmiyporum.
0
Cursed Chico
(09.09.17)
pis işi açman lazım şimdi ama bence şirket mailini kullanma.
0
freetakilir
(09.09.17)
Başka bir firmaya , kendi alışvefrişimdeki sorun yüzünden şikayet maili attım mesela iş mailimle. Biri buydu.
0
🌸Cursed Chico
(09.09.17)
ha bu çok şey değil. bundan bişey olmaz. yani buna baksalar bile sana bişey itham edemezler.
0
freetakilir
(09.09.17)
Mailler gerektiğinde kontrol edilir
0
mirty
(09.09.17)
(6)

Netflix HD kaç piksel

teyteyteyteytey
Netflix in deneme ayindayim. Full HD +4ekran diyor. Aslında deneme bitince yenilemeyecektim içerik yok diye ama TV programları ilgimi çekti devam etme kararı aldım. 27 liraya 2ekran + HD diyor. Bu HD 1080 mı oluyor yoksa 720 mı? 4k yla isim yok çünkü bilgisayardan izliyorum o da 1080p. Bayramda aile
Netflix in deneme ayindayim. Full HD +4ekran diyor. Aslında deneme bitince yenilemeyecektim içerik yok diye ama TV programları ilgimi çekti devam etme kararı aldım. 27 liraya 2ekran + HD diyor. Bu HD 1080 mı oluyor yoksa 720 mı? 4k yla isim yok çünkü bilgisayardan izliyorum o da 1080p. Bayramda ailemin yanına gitmiştim onlarda 4k televizyon var ordan narcos u izledim görüntü kalitesi iyiydi mesela onu 4k mı yoksa 1080 mı yayinlayor?
0
teyteyteyteytey
(09.09.17)
Normalde literatürde HD 720p'dir, Full HD 1080p'dir.

Bunu sormadıysan zaten biliyorsan k. bakma.
0
Adramelekhh
(09.09.17)
Onu biliyorum ama netflix full HD dememiş sadece HD ondan sonra ultra HD seçeneği var. 4k dan direkt 720p ye düşmesi mantıklı gelmedi bana. Hd yi 1080 diye mi söylüyorlar acaba bakıyorum bakıyorum yok bu konu hakkında bir şey. Varsa bile ben bulamadım.
0
🌸teyteyteyteytey
(09.09.17)
Soruyu yanlış sormusum. Full HD +4 ekran değil ultra HD +4ekran gözüküyor şu an üyelik.
0
🌸teyteyteyteytey
(09.09.17)
hd = 1080p
ultra hd = 4k

720p ve sd seçenekleri de var ama onlar bağlantı yavaşlayınca falan devreye giriyor. ya da seçebiliyosun herhalde tam bilmiyorum. normalde hd olarak bahsedilen 1080p.

----

"Bayramda ailemin yanına gitmiştim onlarda 4k televizyon var ordan narcos u izledim görüntü kalitesi iyiydi mesela onu 4k mı yoksa 1080 mı yayinlayor?"

4k destekleyen cihazlarda 4k izleyebiliyorsun tabii yapımın 4k desteği de olması gerekiyor. netflix'in kendi dizilerinin hepsinde 4k desteği var narcos da netflix dizisi olduğu için evet onu 4k yayınlamıştır. ama fazla yapımda 4k video yok genelde en fazla 1080p oluyor.
0
rotten head
(09.09.17)
ultrahd 4K ve 1080P'nin yüksek bitrate'li versiyonu. Dokumantasyonda Netflix HD genelde 720P icin soylenmis, ama bende 2 screens HD var, televizyonda 1080P goruyorum. Internet explorer disinda 1080P gostermiyor netflix bu arada.
0
compumaster
(09.09.17)
HD diyip 1080p çözünürlüklü yayın yapmazlar, daha iyi pazarlamak varken niye daha düşük kalite için kullanılan bir tabiri seçsinler ki.

Muhtemelen bitrate'i sağlam 720p'yi 1080'e upscale ediyor stream kotaya çok yüklenmesin diye. Bu sebeple izlerken 1080 olarak görünüyor olsa gerek.
0
Bruce
(09.09.17)
(5)

skt geçmiş dondurma yedim bişey olur mu?

davy_jones77
carte dor, 1 ay kadar geçmiş süresi tadı hafif acımsı falan bi tuhaftı ama bitter diye normaldim demiştim :((
carte dor, 1 ay kadar geçmiş süresi tadı hafif acımsı falan bi tuhaftı ama bitter diye normaldim demiştim :((
0
davy_jones77
(09.09.17)
bişey olmaz demi ya
0
🌸davy_jones77
(09.09.17)
olmaz olmaz.
farklı bir durum ise dışarıda uzun süre kalıp eridikten sonra dondurulunca ve bu şekilde tekrar ederse bakteri üreyebiliyor imiş o kadar.
0
MtKrt
(09.09.17)
ne bileyim ekşimsi acımsı tadı vardı ama bitter dendir dedim hiç skt ne bakmak aklıma gelmedi :((
0
🌸davy_jones77
(09.09.17)
olmaz. rahat ol. ambalajın her üstünde yazana güvenmeyin bukadar.
0
mobydick
(09.09.17)
Olmaz.
0
secrexv2
(09.09.17)
(3)

sut bozulmus mudur

brad pitt
24 saat once acildi. Litrelik kutu sut. Sonra kapatildi. Ama 24 saattir disarida, dolapta degil yani. Istanbul. Hava sicak bence. Ne diyosunjz. Kornfleks yiyeyim mi.
24 saat once acildi. Litrelik kutu sut. Sonra kapatildi. Ama 24 saattir disarida, dolapta degil yani. Istanbul. Hava sicak bence. Ne diyosunjz. Kornfleks yiyeyim mi.
0
brad pitt
(09.09.17)
sutu ısıt.
kesilirse bozulmustur derler.
0
herhaltibiliyoring
(09.09.17)
Bozulmuştur
0
teyteyteyteytey
(09.09.17)
Testi inanılmaz basit aslında. Cezvede falan kaynat. Kesilirse bozuktur. Değilse gönül rahatlığıyla kullan.

Kesilmek sütlükten çıkmak, yoğurda doğru yürümek bu arada.
0
nawar
(09.09.17)
(3)

ne kadar maas istemeliyim? (NYC)

hopeless
sirket shutterstock, pozisyon da customer care advocate. universite mezunuyum, pozisyonda deneyimim yok ama geri donus yaptilar ve maas soruyorlar. nyc'de yasamak zor evet ama halihazirda evden calisarak ortalama $1000 kazaniyorum ve su anki isimi de yapmaya devam edecegim. bu is engel olmayacak yan
sirket shutterstock, pozisyon da customer care advocate. universite mezunuyum, pozisyonda deneyimim yok ama geri donus yaptilar ve maas soruyorlar. nyc'de yasamak zor evet ama halihazirda evden calisarak ortalama $1000 kazaniyorum ve su anki isimi de yapmaya devam edecegim. bu is engel olmayacak yani. maas + $1000 olacak seklinde dusunelim. ne kadar maas istemeliyim? alkolu falan biraktim. paylasimli dairelerde yasayabilirim. cok gideri olan biri degilim yani.
0
hopeless
(09.09.17)
bunu forumlarda aratsana. hem de yaşadığın bölge adresini gir. böylece ortalama bir fikir ednebilirsin.
şöyel bişi buldım misal ben:
www.glassdoor.at
0
fempusay
(09.09.17)
tam da o sayfadaydim ben de. buraya sorup bir yandan da arastirma yapiyordum. yillik 30k diyecek gibiyim sanirim.
0
🌸hopeless
(09.09.17)
30k vergiden sonra pek bisi kalmaz +1000 eger fix ise dusunun bence. yoksa o asla yetmez.
0
allanpoe
(09.09.17)
(2)

bir müziği karşı tarafa dinletme (göndermeden)

jamiro
başlık biraz garip oldu ama şunu demek istiyorum. telefonumda bir müzik var ben bunu birine dinletmek istiyorum fakat indirmesini istemiyorum. yani whatapp ile falan gönderip onun telefonunda da bulunsun istemiyorum. nasıl dinletebilirim? bir yere yükleyip dinledikten sonra silsem? var mı öyle site?
başlık biraz garip oldu ama şunu demek istiyorum. telefonumda bir müzik var ben bunu birine dinletmek istiyorum fakat indirmesini istemiyorum. yani whatapp ile falan gönderip onun telefonunda da bulunsun istemiyorum. nasıl dinletebilirim? bir yere yükleyip dinledikten sonra silsem? var mı öyle site?
0
jamiro
(09.09.17)
Soundcloud'a yükle indiremez. Sonra silersin istersen. Ama zaten o da kendine kayıt etmek isterse her türlü sesi kaydeder.
0
isott
(09.09.17)
ben işlerimi teslim etmeden önce müşteriye dinleme için gönderirken otuz saniyede bir boşluk koyuyorum. böylece indirse de işine yaramıyor.
0
alperz
(09.09.17)
(7)

2+1ses sistemi sorunu

teyteyteyteytey
Dün Logitech z533 aldım. Ses iyi güzel de alet prize takılıyken başka hiçbir bağlantı yokken uydulardan ses geliyor. Fissssss diye bir ses, kapatınca ses de gidiyor ancak subwoofer dan fisi cekilmedigi sürece zzzzzzzzzzzzzz diye ince bir ses geliyor prizden çektikten sonra on saniye kadar devam ediy
Dün Logitech z533 aldım. Ses iyi güzel de alet prize takılıyken başka hiçbir bağlantı yokken uydulardan ses geliyor. Fissssss diye bir ses, kapatınca ses de gidiyor ancak subwoofer dan fisi cekilmedigi sürece zzzzzzzzzzzzzz diye ince bir ses geliyor prizden çektikten sonra on saniye kadar devam ediyor bu ses. Gece sessizliğinde fark ettim bu durumu gündüz hiç dikkat çekmiyor. Normal midir bu durum?
0
teyteyteyteytey
(09.09.17)
aynı olay x540'ta da var. kullandıktan sokra fişi çekiyorum.
0
MtKrt
(09.09.17)
Normal değil. O ses muhtemelen jack kablosundan kaynaklı. O kabloyu değiştirin, düzelecektir. Düzelmezse, ana kontrol devresinin tozunu temizleyin. Düzelecektir.
0
empty man
(09.09.17)
Tüm kabloları çıkardım ses yine var uydulardan gelenlere dip sestir diye takilmadim da woofer normal görünmedi bana, daha dün aldım sistemi de toplam 4-5 saat anca kullanılmıştır.
0
🌸teyteyteyteytey
(09.09.17)
bende de logitech var aynı anlattığın gibi. sadece prize takılıyken başka bi bağlantı yokken cızırdıyor. kronik heralde :D bağlayınca düzeldiği için pek takmadım ben.
0
freetakilir
(09.09.17)
Olay daha da karıştı :) az önce kontrol tekerleği den ürünü "on" durumuna getirdim woofer cizirtisi gitti. Uydulardan bahsettiğim dip ses benzeri ses geliyor off haldeyken woofer cizirdamaya başlıyor sesi sona getiriyorum arada çok kısa cizirtilar oluyor. Bu arada sadece uydular bağlı hiçbir alet bağlı değil.
0
🌸teyteyteyteytey
(09.09.17)
evin topraklaması yok muhtemelen.

fıss şeklindeki gürültü aletin dandikliğinden olur genelde.
0
alperz
(09.09.17)
statik elektrikten ve telefon sinyali vs gibi şeylerden oluyor. Kabloda en ufak elektriklenme ses yapıyor doğal olarak. Normaldir. Hoparlöre yakın sinyal yayan alet, cep telefonu vs varsa uzaklaştırırsanız azalır. JAK ın ucunu bir yere değdirmeden ucu havada bırakın. Azalacaktır
0
The_Lollok
(09.09.17)
(5)

yaş farkı muhabbeti ne

isimsiz uye
sb
sb
0
isimsiz uye
(09.09.17)
olmaz çok fark var
0
dafuq
(09.09.17)
Ayrıl. Kız senden en az 15 yaş küçük olmalı, ne münasebet yok 2 yaş fark yok aynı yaş hele bi de senden büyük olacak, yo!

Kişileri bağlayan ilişkideki yaş farkı muhabbeti. 1-2 kişi ben erkekten büyüğüm - kadın benden büyük sizce olur mu diye soru sormuştu sonra benzer ve hatta saçma şekillerde soruldu, bu.
0
mslny
(09.09.17)
İlk ben sordum sanırım.
0
elorelia
(09.09.17)
dünyada yeri olmayan, ekşici dallamalara özel kıskançlık sendromu. benim ortanca hanım sorun etmiyor siz kimsiniz?
0
etki
(09.09.17)
Gerçekten seviyorsanız yaş farkı sorun olmaz kardeşim.
0
doxanikee
(09.09.17)
(5)

Yalnızlık

smokee
Bugün o kadar kötüyüm ve o kadar yalnızım ki.Bir arkadaşımın düğününden yeni eve yeni geldim ve o masada oturup oynayanları öylesine izlemek ardından arabama atlayıp sessiz evime gelip tavanı izlemekle geçti bugün.Daha önce hiç iliklerime kadar hissetmemiştim bunu.Neden ulan neden bir arayan soran y
Bugün o kadar kötüyüm ve o kadar yalnızım ki.Bir arkadaşımın düğününden yeni eve yeni geldim ve o masada oturup oynayanları öylesine izlemek ardından arabama atlayıp sessiz evime gelip tavanı izlemekle geçti bugün.Daha önce hiç iliklerime kadar hissetmemiştim bunu.Neden ulan neden bir arayan soran yok.İntihar eden insanları artık yargılamıyorum kendince haklı yanlarını anlıyorum artık.Ama neden son 2 senedir bunu derin hissediyorum.
Sevdiğim,hoşlandığım biri yok bunun eksikliği ağır vurmaya başladı.Hiç iyi değilim.Artık değeri olan şeyler neden bu kadar değersiz
0
smokee
(09.09.17)
Kurslara git, Spora git. Orada insanlarla tanışmayı dene, girişken ol. Kimse gelip seni davet etmez senin gidip dahil olman gerek ki seni tanıyıp davet etsinler daha sonra :)
0
bloodymoon
(09.09.17)
hepimizin böyle hissettiği zamanlar oluyordur, bazı dönemlerde daha sık bazense daha seyrek olmak üzere. sen sadece o sık olan dönemlerden birindesin. eninde sonunda kafasına göre insanlar çıkıyor karşına, senin de biraz açık olman lazım ki karşına çıktıklarında birbirinizin hayatına kolayca dahil olabilin :)
0
ma ya
(09.09.17)
değeri olan şeyler neden bu kadar değersiz, bu cümlen öyle haklı ki.

gevezelik fln bahane. açık konuşacağım. aynı durumdayım. bu saatten sonra öyle sıkı dostlular fln edinmek zor. girdiğin bir ortamda arkdaş edinsen de ilk gördüğü yerde senin arkandan konuşacak, yüzeysel arkadaşlıklardan olacak muhtemelen. öylesi de insanı asla mutmu etmiyor.
0
mobydick
(09.09.17)
Bu akşam başıma gelecek şeyleri yazmışsın.
0
electrobuzz
(09.09.17)
Yalnız adamın post-düğün sendromu.

Ben bu durumu düğün sahibi çok yakın arkadaşım/akrabam değilse gitmeyerek çözüyorum. Çözmüyorum aslında, kaçıyorum da elden gelen birşey yok.
0
faith no more
(09.09.17)
(1)

İlk ve son kez ifşa

secrexv2
show mercy. https://i.hizliresim.com/QpE9kk.jpg
show mercy.

i.hizliresim.com
0
secrexv2
(09.09.17)
cay koy geliyorum
(09.09.17)
(6)

Saat Çakma Mıdır?

bugunku antremanda goz dolduran futbolcu
Selamlar.http://urun.gittigidiyor.com/taki-saat/emporio-armani-ar1452-erkek-kol-saati-301450554Armani ar1452 kodlu saati gittigidiyor'da bu satıcı 575 tl'ye satıyor. Aynı saat Lidyana'da 1200 tl, avm'deki saat&saat mağazasında 2300tl. Kullanıcının yorumları falan da iyi ama fiyat bu kadar farklı olu
Selamlar.

urun.gittigidiyor.com

Armani ar1452 kodlu saati gittigidiyor'da bu satıcı 575 tl'ye satıyor. Aynı saat Lidyana'da 1200 tl, avm'deki saat&saat mağazasında 2300tl. Kullanıcının yorumları falan da iyi ama fiyat bu kadar farklı olunca güvenemiyor insan. Çakma mıdır? Orijinalse nasıl bu kadar fark olur?
0
bugunku antremanda goz dolduran futbolcu
(09.09.17)
ürünü satın alıp saatten anlayan birine gösterip sonra çakmaysa cayma hakkını kullansan?
0
sporty
(09.09.17)
Bu linkten anlaşılmaz ama saatin yurt dışı fiyatına bak. Saha aşağı ise al ve saatçiye göster. Çakma ise iade edersin.

Yok eğer yurt dışında bile daha pahalı ise hiç bulaşma vakit kaybı olur.
0
isott
(09.09.17)
Edit: şimdi inceledim orijinal demiyor. Kesinlikle sahte.
0
isott
(09.09.17)
Yurt dışında daha pahalı, yani sahte. 2300 TL etmez bu arada bu saat, hiçbir türlü alma.
0
i was made for you
(09.09.17)
+1 isott ayrica ilanda zaten hic orjinal kelimesi gecmiyor. Fatura ve garanti demis ancak bu muhtemelen satici garantisi seklinde olacaktir
0
ahmetmehmetsenmisinahmet
(09.09.17)
çakma. saat piyasasında emporio armani meşhurdur. çok pahalı bir saat olmadığı için kimse çakmasından şüphelenmez. nasıl ki sahte para basanlar 200 veya 100 lira değil 20 lira basıyorsa bu da aynı kapiş ^^
0
Tears of Devil
(09.09.17)
(2)

Bankaci mi yoksa Otomobil Bayisinde saticimi ?

samiabi19
Hangisnin daha fazla geliri var ?
Hangisnin daha fazla geliri var ?
0
samiabi19
(09.09.17)
Bankacı derken hangi birimde hangi pozisyonda? Aylık 1500-100.000 lira gibi bir aralık verilebilir bankacı tanimi için.
0
orient blue
(09.09.17)
Danınışman olarak
0
🌸samiabi19
(09.09.17)
(5)

Okuduğunuz bölümden memnun musunuz ?

sorunvar
Ne iş yapiyorsunuz ? Okduğunuz bölümden memnun musunuz ? Alakalı iş mi yapiyorsunuz ?
Ne iş yapiyorsunuz ? Okduğunuz bölümden memnun musunuz ? Alakalı iş mi yapiyorsunuz ?
0
sorunvar
(09.09.17)
Idare eder, Almanyada Kablo Fabrikasinda Üretimde calisiyorum, gelirimden memnunum cok sükür ama is beni mutsuz yapiyor fazla kafa calistirmiyorum cok uyuz bir is.
Ofis de calismak istiyorum hedefim.
0
samiabi19
(09.09.17)
Mimarim. Isimi yapiyorum. Memnunum.
0
chavezding
(09.09.17)
it sektorundeyim. memnunum. alakali is yapiyorum.
0
fakyoras
(09.09.17)
2010 da girmiştim şu an okuduğum bölüme. açıkçası dersleri sallamadığım için bu bölüme kaydolmuştum bir de bir sene daha hazırlık yapabilmeye imkanım yoktu. 2012 de ara verdim maddi sebeplerden dolayı. geçen yıl geri döndüm; daha öncekinden çok farklı modda bir dönüş oldu. yani okuldan zevk aldım ilk kez. yani okumanın tadına verdim diyebilirim. tüm yıl boyunca 24 ders geçtim, 40 küsur kitap okudum, ortaöğretim kpss de iyi bir puan alıp atandım. lakin şimdi iş yüzünden okulun gene sekte yemesi durumu var :) her ne kadar atandığım kurum okula 40-50dk uzaklıkta olsa dahi. murphy kanunları mı artık ne desem bilemedim :)
0
kaledekiyalnizlik
(09.09.17)
değilim, okuduğum bölümle ilgili bir işe atandım, ilk maaşımı alınca tüm bu duyguların uçup gitmesini bekliyorum.
0
birfincankahvedahaisteyenadam
(09.09.17)
(10)

Hayatınızdan memnun musunuz ?

sorunvar
Derdiniz var mı ? Pişmanlıklarınız nedir ?
Derdiniz var mı ? Pişmanlıklarınız nedir ?
0
sorunvar
(09.09.17)
Derdim çoktur hangisine yanayım.

Pek çok pişmanlıklarım da var.

Hayatımdan memnunum. Başka bi hayat kaldıramam.
0
yaren
(09.09.17)
Bazen çok isyan ediyorum hayata neden buyum yok neden şuyum yok diye. Eski ben olsam cebimdeki bilmem kaç bin tl tutarındaki kredi kartı çoktan patlamıştı sanırım 5 haneli borçlarım olurdu. Şimdi bir harcama yapmadan önce kaç kere düşünüyorum ve ona gerçekten ihtiyacım var mı diye kaç kere soruyorum bilmiyorum valla.

Aslında bir derdim yok ama insan kendine derdi varmış gibi sürekli bir şey yaratıyor. En büyük pişmanlığım bugüne kadar hayatı basit bir şekilde yaşamayışım. Şu anda onu yapmaya çalışıyorum olduğu kadar.
0
gozu acik sevisen yahudi
(09.09.17)
bariz bir pişmanlığım yok, sonuç olarak insan hayatı boyunca ne yaparsa yapsın çok büyük ihtimalle "keşke yapsaydım/yapmasaydım" dediği bir sürü şeye sahip olacaktır. ona takılmıyorum pek. dert dersen, ondan var. kız arkadaşımın beni terk edip etmediğini bile bilmiyorum şu an, öyle boktan bir durumdayım. çok özlüyorum ama tamamen kaybetmiş olabilirim, hem de benimle bile alakası olmayan bir sebepten. çok üzülüyorum. onun dışında maddi durum canımı sıkıyor. sonunda tek başıma, şahane bir yerde yaşayabileceğim ama eh bunun da karşılığı olacak. bir yandan okurken bir yandan iki işte birden çalışacağım. hadi bunu becerdim diyelim... yazılım öğrenmek istiyorum. gerçekten çok istiyorum ama okul başladıktan sonra ya altından kalkamazsam diye çok korkuyorum. sosyal hayat falan skimde değil, derslerimde başarılı olup yazılımda ilerlerken para da kazanabilirsem keyfim yerine gelir ama üç kuruşluk iq'yla nasıl yapacağım bilmiyorum. onun dışında kısa vadede pek bi' şey yok gibi. şu an sevgilim geri dönse ve babam "para buldum kankito, bundan böyle sana her ay 300 tele" dese dünyanın en mutlu ve gamsız adamı olabilirim. hadi parayı yine kazanıyosun da ben onu çok özledim amk. böyle işi skiyim.
0
der meister
(09.09.17)
Pişmanlıklar dertler elbet var ama buna da şükür diyelim
0
hernezıkkımsa
(09.09.17)
memnunum. derdim var tabii, olmazsa garip olur bence ama yoluma bakmamı engellemiyor nihayetinde. şöyle yapsam daha iyi ya da daha farklı olur muydu acaba dediğim şeyler de var ama geçmişe fazla kafa yormuyorum, ne gerek.
0
ma ya
(09.09.17)
Okuduğum bölümden baya pişmanım. İşim dışarıdan iyi gözüküp içinde saç beyazlatan cinsten. Bir başkasının sahip olmak isteyeceği koşullarda ben bir türlü rahat edemedim yıllardır, bir eksik var.
0
taqster
(09.09.17)
Degilim.

Derdim de, pismanliklarim da cok. Derdi, pismanligi olmayan makbul insan degildir bence.
0
runagain
(09.09.17)
hayatım güzel , memnun olacağım şekilde gidiyor ama nedenini çözemediğim şekilde bir memnuniyetsizlik var..

derdim yok pişmanlık yok.
0
Caaannn
(09.09.17)
yaren +^1
0
mobydick
(09.09.17)
Değilim. Çok büyük bir pişmanlığım var. Bu yükü daha ne kadar kaldırabileceğim bilmiyorum. Neyseki hayat bir şekilde ödetiyor.
0
rivulet
(09.09.17)
(5)

bu yatırım sizce nasıl?

neyyirnevcivan
Bir tanıdığımızın çalıştığı şirket, kendisine kiralık araç(üst segment) tahsis edecek. 3 yıllık olacak ve yıl/ortalama 30.000km yol yapacak.Ve aracı kendisi kullanacak.Fiyat almış araç kiralama şirketlerinden.Talep ettiği 230.000 lık araca istenen aylık ücret 4200+kdv.Geçen bu tanıdık aracı bizim al
Bir tanıdığımızın çalıştığı şirket, kendisine kiralık araç(üst segment) tahsis edecek. 3 yıllık olacak ve yıl/ortalama 30.000km yol yapacak.Ve aracı kendisi kullanacak.
Fiyat almış araç kiralama şirketlerinden.Talep ettiği 230.000 lık araca istenen aylık ücret 4200+kdv.
Geçen bu tanıdık aracı bizim alıp kendisine kiralamam suretiyle bize teklif etti. Siz ne dersiniz?
0
neyyirnevcivan
(09.09.17)
kabaca hesapla kdv çıkarırsan 3 yılda 151k gibi bir para yapıyor. kdv işinin çözümü + mtv + bakım masrafları + muayene işlemleri gibi şeyleri göz önünde bulundurup daha detaylı hesaplara girebilirsin.
0
onurrrrr
(09.09.17)
3 yıllığına bu rakama kiralayacaksa ve sen kabul etmezsen ben ederim müthiş teklif.
0
bindokuzyuzkusur
(09.09.17)
yıllık faize bakın ne getiriyor. araba lux segment olduğundan ona göre de deli masrafı olacsk. en basitinden mtv kasko ne kadar ? fstura kesilecek ise işin içine vergi ve şirket kurulumu girecek. bakımları olacak ki çok tutar. büütn bunları düşünce geriye ne kalacak. faize yatırıp paranızın da hiç eksilmeden üstüne koyarak da kasanabilirsiniz. bu işler tek arabayla kazançlı olmaz, filo olunca kazanıyorlar
0
oscar
(09.09.17)
Faize alternatif yatırım aracı arayışım var.Helal olmasını önemsiyorum.
Kaza durumunda muadil araç sağlayamam. Kasko zaten sağlamıyor.
Rent a car kaskosu olacak ki bunun yüksek olduğunu söylüyorlar. Rent a car işini yapan yakın akrabam var. Onun üzerinden sözleşme olabilir.
MTV: 2.500TL/yıl
15.000km bakım: 1800TL
Sigortası,muayenesi,lastik değişimi derken kaza olmazsa yıllık 15.000TL gider görünüyor. Ama teklif başta insana çok cazip geliyor.
0
🌸neyyirnevcivan
(09.09.17)
3 yıllık 100.000km'de ve büyük ihtimalle vuruğu veya kazası olan ve iç kısmında da görünüş olarak çok iyi durmayan, sigara içilmiş vb. aracı kaça satabileceğinin hesabın yap.

3 yıl boyunca toplam 45.000₺ (vergiler dahil) araç giderin var. Hali hazırda bu işi yapabilecek bir şirketiniz yoksa, şirket kurmanız, ofis kiralamanız, smmm ile anlaşmanız falan gerekecek. Fatura keseceksiniz çünkü. Onlarında bir gideri var, limited şirket için 500₺/ay düşün. 3 yılda 15.000₺'de şirket giderin olacak. Toplam 60.000₺ (Başka iş yapmıyorsanız, bu gider sadece 1 aracın üzerine eklenecek)

Ayrıca bu araç alım ve satım işlerinde KDV oranlarını iyi bilen biri ile oturup bilgi alıp; ona göre bir excel tablosunda fizibilite yaparsan sana ne kalacağını net görebilirsin.

Bana sorarsan sadece 1 araç için bu yapılmaz.
0
malheiros
(09.09.17)
(2)

bu şarkı ne?

_k_u_z_g_u_n_
kötü kayıt oldu nedir bu şarkı 20.saniyeden sonra biraz net https://vocaroo.com/i/s1TqQB93Ll9s
kötü kayıt oldu nedir bu şarkı 20.saniyeden sonra biraz net vocaroo.com
0
_k_u_z_g_u_n_
(09.09.17)
secrexv2
(09.09.17)
evet bu tşk
0
🌸_k_u_z_g_u_n_
(09.09.17)
(2)

İmei kayıt dışı diyor

bu benim teorim
merhaba arkadaşlarcep telefonunu geçen hafta aldım. bugün gelen sms'te eksik bir imei no vermişler ve cihaz kayıt dışı olduğu için kapatılacaktır satın aldığınız yerle iletişime geçin diyor. ben de telefondan *#06# yaparak imei yi sorguladığımda da kayıtlı çıkıyor. anlamadım ben bu işten? sizde de b
merhaba arkadaşlar
cep telefonunu geçen hafta aldım. bugün gelen sms'te eksik bir imei no vermişler ve cihaz kayıt dışı olduğu için kapatılacaktır satın aldığınız yerle iletişime geçin diyor.
ben de telefondan *#06# yaparak imei yi sorguladığımda da kayıtlı çıkıyor.

anlamadım ben bu işten? sizde de böyle bir durum oldu mu?
0
bu benim teorim
(09.09.17)
Selam,

Sim kartınızla kullandığınız bir önceki telefon muhtemelen kayıt dışına düşmüştür.
Telefoncuya sattıysanız belki imei no değiştirmiştir. O imei ile kullanılan telefon irtibatlı olduğu için btk irtibatlı numaraya sms gönderir. Siz şuan kullandığınız telefonun imei'ini sorguladığınızda kayıtlı çıkıyorsa herhangi bir sorun teşkil etmez.
0
allegrezi
(09.09.17)
"bir numara eksik" için de son karakter kontrol için, *sanırım* BTK'daki kayıtlarda saklanmıyor veya gösterilmiyor. www.imei.info buradan öğrenip tutup tutmadığına bakabilirsin.
0
celeron 300a
(09.09.17)
(4)

Dişlerimi yaptırayım mı?

basubadelmevt
Dişlerimde belirgin bir eğrilik veya açıklık yok.Ortasında Madonna tarzı bir açıklık vardı o da zamanla kapandı. Ama dişlerim küçük gibi. Nasıl desem ağzıma göre küçük kalıyorlar. Porselen diş düşünmüyorum fakat şu laminate veneer tekniği ilgimi çekiyor.Çok doğal duruyor. Herhangi bir eğrilik olmada
Dişlerimde belirgin bir eğrilik veya açıklık yok.Ortasında Madonna tarzı bir açıklık vardı o da zamanla kapandı. Ama dişlerim küçük gibi. Nasıl desem ağzıma göre küçük kalıyorlar. Porselen diş düşünmüyorum fakat şu laminate veneer tekniği ilgimi çekiyor.Çok doğal duruyor. Herhangi bir eğrilik olmadan,sırf küçük görünüyor diye bu işlemi yaparlar mı? Diş hekimine danışılır mı bu konu tam bilmiyorum çünkü muhtemelen para kazanmak isteyecektir. Kendi dişin gibi olmaz boşver mi dersiniz?
0
basubadelmevt
(09.09.17)
temel prensip çalışıyorsa dokunma (:

sosyal hayatı etkileyecek bozukluk, renk değiişimi gibi bir şey yoksa yaptırmayın derim.
0
Ufuk
(09.09.17)
Siz dişiyle derdi olmayablar başınıza bela arıyorsunuz ya ağzınıza kürekle vurup dişlerinizi dökmek istiyorum :) hiç kurcalatmayın pişman olursunuz
0
hernezıkkımsa
(09.09.17)
yapma bence. Sonra ararsin o lamineleri yaparken de disi daha da kucultuyorlar ve aralarini da aciyorlar. omrun boyunca sahte dislere para odeyeceksin.
0
anarsika
(09.09.17)
ben olsam dokunmam , diş çok sıkıntılı bir durum işler ters giderse başını cok taşlara vurursun. sırf küçük diye değmez bence.
0
Caaannn
(09.09.17)
(1)

Nadal Del Potro maci nasil izlenir

birkac sorum var
Selam tenise gonul verenler ve Nadal'a gicik olanlar;Bu geceki maci internetten canli izlemek istiyorum. Nasil yaparim? (yurtdisindayim, onerinizi etkileyecekse)Simdiden tesekkurler, vurdugunuz ace olsun!
Selam tenise gonul verenler ve Nadal'a gicik olanlar;

Bu geceki maci internetten canli izlemek istiyorum. Nasil yaparim? (yurtdisindayim, onerinizi etkileyecekse)

Simdiden tesekkurler, vurdugunuz ace olsun!
0
birkac sorum var
(09.09.17)
hopeless
(09.09.17)
(3)

Alternative music önerisi

sorunvar
Alabilir miyim dinlediklerinizi ?
Alabilir miyim dinlediklerinizi ?
0
sorunvar
(09.09.17)
gramatik - it's just a ride www.youtube.com

morcheeba - enjoy the ride www.youtube.com

buckethead - hold me forever (pike 65) www.youtube.com

damian marley & nas - patience www.youtube.com

moonspell - breathe www.youtube.com

en güzeli en sona:

camel - rajaz www.youtube.com

bayağı karışık oldu.
0
rahip janick
(09.09.17)
secrexv2
(09.09.17)
dark tranquility- single part of two- hours passed in exile
orhan gencebay- zulum-gitme-yokluk-nerden bileceksin
0
fempusay
(09.09.17)
(20)

bu parayla bir buçuk gün nasıl idare edilir?

renksizbukalemun
arkadaşlar şu an nakit olarak bir lira elli beş kuruş, bir kredi kartında 97 kuruş, banka kartımda 6,42 tl var. bu parayla pazar ikiye kadar idare etmeliyim. en iyi nasıl degerlendirebilirim? makarna iptal, oçak yok.ailenden arkadaştan iste de demeyin lütfen. aglayaçagım biraz açıklı bir durum :Dmes
arkadaşlar şu an nakit olarak bir lira elli beş kuruş, bir kredi kartında 97 kuruş, banka kartımda 6,42 tl var. bu parayla pazar ikiye kadar idare etmeliyim. en iyi nasıl degerlendirebilirim?

makarna iptal, oçak yok.

ailenden arkadaştan iste de demeyin lütfen. aglayaçagım biraz açıklı bir durum :D

mesela hangi bisküvileri alayım :(
0
renksizbukalemun
(09.09.17)
cumartesi sabah - yakınlardaki esnaf lokantasında mercimek çorba + yarım ekmek (2-2,5 tl)
cumartesi akşam - esnaf lokantasında pilav üzeri nohut (4-4,5 tl)
pazar sabah - esnaf lokantasında ezogelin çorba + yarım ekmek (2-2,5 tl)
0
mr.goodcat
(09.09.17)
ya nerde 2 liraya çorba var? bilmiyorum.
0
🌸renksizbukalemun
(09.09.17)
Noodle al cabuk corba al sıcak suya kat ye ekmekle birlikte.
0
hernezıkkımsa
(09.09.17)
bu çabuk çorba aklıma gelmemişti bir lira falandır herhalde?? olabilir.
0
🌸renksizbukalemun
(09.09.17)
hesap numaranı özelden sal hacı. bi bakalım bahtına kaç lira düşer. ama hsonu eft olmaz. havale olabilir mi bilmem. olursa ziraat benim banka.
0
fempusay
(09.09.17)
Yok sag ol:) bu şekilde idare etmeyi düşünüyorum
0
🌸renksizbukalemun
(09.09.17)
salça ekmek ye korkma ölmezsin
0
oscar
(09.09.17)
Gurur yapma hesap numaranı ver de para göndereyim. İnsanız sonuçta benzer şeyleri yaşadık.
0
isott
(09.09.17)
Oglum salca yok yok :) ekmek çorba şu an kafama yatanlar
0
🌸renksizbukalemun
(09.09.17)
Para kabul etmiyrsan,istanbuldaysan yarin atla otobuse bizim eve git.valide seni catlayana kadar doyurur.,yedirir,icirir.ya da yemek sepetinden sana gelecek sekilde siparis verilebilir,
0
duptıs
(09.09.17)
bi paket krem peynir al, migros'un kendi markası ya da a101 bim şok hepsinde en fazla 2.5-3 lira. 2-3 ekmek al (erkek olduğunu varsayıyorum, kızsan 1 tane yeter de artar bile bence) 2-3 lira da o. domatesin kilosu en fazla 1 lira, git yarım kilo domates al. kalan parayla da bi paket gong al. acıktıkça doyurur bence bunlar seni. bi günden bir şey olmaz :)

ne güzel insanlar var ya bu arada, içim açıldı gece gece <3
0
ma ya
(09.09.17)
Hacu abi semt neresi?
0
Tears of Devil
(09.09.17)
salça 2 tl nası yok. git salça al işte
0
oscar
(09.09.17)
şok'ta kiloluk petibörler var tempo marka. 2.5 lira mı neydi.

bana sorarsan 1 kutu haşlanmış bezelye konservesi al 400 gramı 2,25 lira. bi kutu da mısır. karıştırıp kaşıkla bunları daha faydalı.

kolay gelsin..
0
kaichi
(09.09.17)
biz de gördük bu günleri ağlayacak bir durum yok :)

bime gidiyorsun büyük salamların en ucuzundan alıyorsun.
2 tane de ekmek. ikiye bölüyorsun 4 parça ekmek.
sabah yarım akşam yarım.
sonra ki gün de sabah yarım akşam yarım. idare edicen.

baktın olmuyor ıban yolla özelden 10 tl atayım devam et :)) fazlasını yollarsam sistem bozuluyor ondan 10 tl :)
0
Caaannn
(09.09.17)
bim'den çiğköfte alıyordum ben, 2'li ufak dürüm ve soslu olan. 1,45'ti sanırım. küçük ayran da 30-40 kuruş gibiydi.

normalde yüzüne bakmadığım bim ürünleri hayatımı kurtardı! son dip yaptığım günlerdi, 3 kitabı sahafa götürüp 10 tlye satmış, 2 gün geçinmiştim o parayla. en son da 1,5 tl ile bir günü kapamıştım. o para da evdeki 6 bira şişesinden gelmişti.

şimdi yarım yamalak, saçmasapan da olsa bir işim var. 7 günde 350 tl almam gerekirken, 125 tl aldım sadece. nasıl idare ediyorum ben de bilmiyorum.

3 günde 3 tl ile geçinmişliğim var. tütün hariç, o da toplan 5 tl tutuyor, kağıdı ve filtresi ile 3 gün gidiyor.

Allah kimseyi o kadar düşürmesin.

çok zor be... duyurudan bir arkadaş, seni unutmadım... az kaldı inşallah... umuyorum, diliyorum. yoksa iki güne fena durumlar.
0
runagain
(09.09.17)
Şu saate kadar yataktan cikmayarak önemli bi etabi tamamladim :)
0
🌸renksizbukalemun
(09.09.17)
kredi kartlarında 3 veya 5 liranın altında olunca provizyon almadan işlem yapılıyor sanıyorum. ödeme yaparken önce kredi kartını dene olmazsa banka kartını verirsin.

askıda ekmek olan fırınlar oluyor. belki yakınlarında vardır diye hatırlatayım dedim.
0
hayat aklini konusacak bir filozof uret
(09.09.17)
İzmirdeysen gel ben sana yemek ısmarlarım.
0
teknikekip
(09.09.17)
Yardımcı olmaya çalışanlara teşekkürler :) aslinda psikolojik durumu olmasa gayet yasanabilirmis. Tüketim alışkanlıklarımi gözden gecirmemi sağladı bu süreç.
0
🌸renksizbukalemun
(11.09.17)
(10)

Pedofili sayılır mı?

livaneli kadir
kendinden 10 yaş küçüklere, 19-20 yaşlardaki kızlara güzel demek pedofiliye girer mi?cinsel hiçbir arzu yok.
kendinden 10 yaş küçüklere, 19-20 yaşlardaki kızlara güzel demek pedofiliye girer mi?
cinsel hiçbir arzu yok.
0
livaneli kadir
(09.09.17)
sayılmaz.
0
Ufuk
(09.09.17)
19-20 yasindaki kiza cinsel arzun da olsa, "ne guzel gotu varmis" desen de pedofiliye girmez.

ote yandan 5 yasindaki kiz cocuguna karsi cinsel arzun yoksa ve "guzel" dersen de bundan normal bir sey yok zaten.
0
hopeless
(09.09.17)
Hayır.
0
elorelia
(09.09.17)
cinsel arzu duysan da girmez?
0
proletarier aller lander vereinigt euch
(09.09.17)
en cinselinden arzu duysan bile olsa girmez.
0
secrexv2
(09.09.17)
Hayır
0
limoncello
(09.09.17)
Görüyorum ve arttırıyorum: sevişsen bile pedofiliye girmez.
0
Delay Fuze
(09.09.17)
sevaptır
0
jamswety
(09.09.17)
15-16 yaşındaki kıza desen de girmez ama bi höst denir.
0
i was made for you
(09.09.17)
150 yaşında adamın 16lik kıza tecavüz etmesi de değildir.
0
partizan
(09.09.17)
(7)

Bi yaş farkı da benden

limoncello
Bu kendim için e: 35 k: 28 ikisi de bekar hiç evlenmemiş hatta kızın ilk hiç sevgilisi oluyorum ve bu beni biraz ürkütüyor ama çok hoşlanıyorum o da bendenAsıl soru arkadaşım için: e:38 k:28 ikisi de hiç evlenmemiş bekar ama kız etkilenmesine ve hoşlanmasına rağmen yaş farkı yüzünden ileriye dönük o
Bu kendim için e: 35 k: 28 ikisi de bekar hiç evlenmemiş hatta kızın ilk hiç sevgilisi oluyorum ve bu beni biraz ürkütüyor ama çok hoşlanıyorum o da benden

Asıl soru arkadaşım için: e:38 k:28 ikisi de hiç evlenmemiş bekar ama kız etkilenmesine ve hoşlanmasına rağmen yaş farkı yüzünden ileriye dönük olmaz gibi şeyler demiş. Arkadaşım baya yakışıklı ve düzgün fizikli genç gösteren biri . 38 diyince kel göbekli bi tip gelmesin aklınıza. Kızların gözdesi. Asıl arkadaşım aşık kıza.
0
limoncello
(09.09.17)
Bu yaşlarda 8-10 yaş fark çok da önemli değil bence. 17-27 olsa mesela yaşlar sıkıntı ama 28-38 falan gayet normal aslında.
0
ms brownstone
(09.09.17)
İkisi de olur. Onay veriyorum. Taraflardan biri olmaz diyorsa kendi bilecekleri iş tabi.
0
Lim5
(09.09.17)
38-28 arasında çok yaş fark var ve bence problem oluyor şu şekilde, yaşı büyük olan birçok şeyi denemiş ve istemiyor oluyor dinlenmek istiyor oluyor yaşı küçük olansa enerji dolu oluyor oluyor oluyor istiyor oluyor.
0
pinkpeony
(09.09.17)
28-38 ilişkisinde aslında taraflar 6 yıl önce 23-32yjen tanışmış ama şartlar nedeniyle olmamış. Ama kız şu an yaş farkı nedeniyle geleceğimiz olmaz hoşlanıyorum ama bağlanmayalım gibi konuşuyormuş üzülmüş bizimki
0
🌸limoncello
(09.09.17)
gayet iyi.
0
secrexv2
(09.09.17)
ikinci olmaz. ilki daha olurlu ama oda olmaz.
0
freetakilir
(09.09.17)
@free neden olmazmış
0
🌸limoncello
(09.09.17)
(6)

Konteyner Bulmak

6 yasimdan beri metal dinliyorum
Merhaba,10-15 metrekare yıkık dökük de olsa, ucuza konteyner nereden bulunur? Şu china shipping falan gibi olanlar da olur.Ne kadardır?
Merhaba,

10-15 metrekare yıkık dökük de olsa, ucuza konteyner nereden bulunur? Şu china shipping falan gibi olanlar da olur.

Ne kadardır?
0
6 yasimdan beri metal dinliyorum
(08.09.17)
sahibinden'e baktın mı? bayağı satıcı ve çeşit var gibi.
0
puc
(09.09.17)
Pahalı orada.
0
🌸6 yasimdan beri metal dinliyorum
(09.09.17)
pahalı derken ne kadar ? piyasasını fiyatını biliyor musun ki pahalı diyorsun ?
0
oscar
(09.09.17)
Bilmiyorum, pahalı diyorum. Sorun?
0
🌸6 yasimdan beri metal dinliyorum
(09.09.17)
işte sorun burada. belki pahalı değildir. altının gramı 140 tl ve pahalı. sen diyorsunki bir gram altın alıcam ama 140 tl pahalı nası alırım ? alamazsın. ben senin için diyorum; boşuna bir malın ederini bilmeden arama alamazsın
0
oscar
(09.09.17)
china shipping dediklerin yük konteyneri kategorisindedir. Normallerden de pahalıdır. Ortalama 20bin tl civarı o konteynerler.
Diğer türlü 3x7 normal bi konteyner almak istersen, tek odalı içi boş şekilde 3-3,5bin tl civarına bulabilirsin. Nakliyesi indirmesi bindirmesi sana aittir.
0
artci sarsinti
(09.09.17)
(7)

menemenle bira gider mi yaw

condom kurşunu
hanım evde yok, benim de takatim yok. evde de menemen malzemeleri var. şöyle soğanlı moğanlı bi tane patlatsam yanına da bira açsam nasıl olur?
hanım evde yok, benim de takatim yok. evde de menemen malzemeleri var. şöyle soğanlı moğanlı bi tane patlatsam yanına da bira açsam nasıl olur?
0
condom kurşunu
(08.09.17)
mis olur
0
cay koy geliyorum
(08.09.17)
Ustine ic birayi menemenle cay gider.
0
i m sick tired
(08.09.17)
hanım yoksa her şey makbul diye biliyorum ben?
0
proletarier aller lander vereinigt euch
(08.09.17)
patates cipsi de olur. ince ince doğra kızart.
0
iddaaci
(08.09.17)
yanına bira olur mu bilemem de içine soğan olmaz onu bilirim.
0
nickimin hakkini veremedim
(08.09.17)
biri cennet meyvesi biri cehennem. amel olursun.
0
etki
(09.09.17)
bira çok soğuksa caizdir. değilse harama girer.
0
alperz
(09.09.17)
(18)

Hayatım Karardı, ,İntiharın eşiğindeyim.

sucuklu yumurta
Hayatım karardı artık dayanamıyorum. Herşey bir kaç ay önce saf bir şekilde şerefsiz bir dişçinin iltihaplı dişimi çekmesiyle başladı.Ardından dişin çekildiği tarafta yemek yerken tık tık ses gelmeye başladı. Gittiğim doktor çene ekleminin yapısı bozulmuş çaresi olmaz dedi.Çöktüm, depresyona girdim.
Hayatım karardı artık dayanamıyorum. Herşey bir kaç ay önce saf bir şekilde şerefsiz bir dişçinin iltihaplı dişimi çekmesiyle başladı.

Ardından dişin çekildiği tarafta yemek yerken tık tık ses gelmeye başladı. Gittiğim doktor çene ekleminin yapısı bozulmuş çaresi olmaz dedi.Çöktüm, depresyona girdim. İntihara kalkıştım, annem son anda farketti.

Ama çilem dolmamış. Sorun kulağıma sıçradı. Her yutkunmada sağ kulağımdan ses çıkıyor, kafayı yiyorum. Her yutkunmamda sağ tarafıma basınç oluyor ve çatır sesleri çıkıyor. Çene eklemi yüzünden olduğuna yüzde 100 eminim. Dayanamıyorum. Lütfen bana bişeyler söyleyin. Dayabamıyorum..
0
sucuklu yumurta
(08.09.17)
Geçmiş olsun. Tedavisi vardır. Biraz zaman alabilir. Dayanman ve zor günleri geçirmen lazım. Hayattan vaz geçmek o kadar kolay değil. Herşey kontrolümüzde değil. Daha başına neler gelecek kim bilir pes etmemeye çalış.
0
intihar etsem de kendime gelsem
(08.09.17)
Lütfen saçmalamayın, sakin olun. Benim hiçbi sebep yokken bikaç yıl önce aynen dediğiniz gibi yemek yerken arada o şekilde takılıyor çıkar gibi, bazen o tık sesini duyuyorum, bi ara çok takmıştım ama umursamadığım zaman unutuyorum belki de olmuyor. Kuzenim aynı sizin gibi yemek yerken o tık sesini herkes duyar, onun da sebepsiz olmuş ve doktor çaresi yok demiş, umursamıyor ve ölmedi yaşıyor yani gayet mutlu şekilde. çaresiz sağlık sıkıntısı olanları düşünün ve halinize şükredin lütfen, beterinden beteri var lafı boş değil. İntihar ne ya, saçmalamayın!
0
mslny
(08.09.17)
intihar etsem, nick,in yapmak istediğim şey. 1 sene öncesi meğer ne güzelmiş ne iyi durumdaymışım. 1 senede hayatım karardı. bazen önce o dişçiyi öldürüp intihar etmeyi kuruyorum
0
🌸sucuklu yumurta
(08.09.17)
çene cerrahisine görünsen.. Tek doktorla olmaz bu iş... Çene yapısı bozuldu da sorun ne. Çaresinin olduğuna inanıyorum...
0
gotic
(08.09.17)
@puc doktorlara da güvenim kalmadı. ya paragöz ya ilgisiz. illa babamızın doktor olması gerekiyor galiba ilgi görmek için.

kulaktan ses gelmesi sinir bozucu.nette araştırdım benim gibi birkaç kişi var, intihar etmeyi düşünüyorlar. o denli sinir bozucu ki. her yutkunmada kulaktan sesler çıkıyor
0
🌸sucuklu yumurta
(08.09.17)
@mslyn en azından kulağına vurmamış. beni,m kulak da gitti.

ayrıca boynumdan da çıt çıt sesler geliyor boynumu çevirdikçe.

okuyanlar ibret alın benim durumumdan.1 diş çektirdim hayatım karardı.
0
🌸sucuklu yumurta
(08.09.17)
kardeş sen bunun için intihara kalkışıyorsan hayatında daha başka sıkıntılar vardır. dünya savaşında falan yanak bölgesi tamamen kopan binlerce asker var. kolu bacağı olmayan milyonlarca insan mevcut. hayat her an trilyon farklı ihtimal getiriyor önüne, böyle saçma sapan sebeplerden ötürü vazgeçilebilecek bir şey değil.
0
slhmlr
(08.09.17)
@gotic çene yapısı bozuldu diyorlar. gittim gitmez olur muyum

ilk prof a gittim 500 tl paramı aldı. ameliyat ederim dedi. şok oldum.

2. başkent üni.de profa gittim. ne ameliyatı dedi, ameliyat çok riskli çene ekleminde dedi. hap verdi.

3. medicana kbb'ye gittim. sprey verdi savdı.

ben de manyak oldum. beni de manyak ettiler. nefret ediyorum doktorlardan artık.
0
🌸sucuklu yumurta
(08.09.17)
Źamana bırakacaksınız ve odak noktanızı değiştireceksiniz, arkadaşın da dediği gibi o zaman dünyada insan kalmaz. Tıklasın çınlasın kendinizi kandırın o an, zamanla duymayacaksınız, azalacak ve belki de geçecek. Doktorun verdiği hap ve spreyi de kullanın.
0
mslny
(08.09.17)
Çenen için ve psikolojin için doktora git.

Ayrica @slhmlr +1
Gerçekten sağlam bi psikolojin olsa sırf bu sebepten intiharı düşünmezsin. Altında başka bişeyler de vardır.

Ayrıca yutkunurken hemen herkesin kulağından ses gelir. Sen senin durumu ona bağlayıp yanlış yorumluyor olmayasın?
0
elorelia
(08.09.17)
ben de derdim var diye üzülüyordum. ne hayatlar varmış.
0
nocturness
(08.09.17)
eğer sizi rahatlatacaksa şunu söylemek isterim. her yutkunduğumda kulaklarımda bende de çatırt diye ses geliyor. bazılarının sadece rakım değişimlerinde yaşadığı kulak açma çatırtısı gibi değil mi? her lokmamda her yutkunuşumda var... bunun için ölünecek olsaydı ben doğar doğmaz ölmeliymişim o zaman. ayrıca bence doktorlara bir danış. bu işte harikalar yaratan doktorlar muhakkak vardır. ülkemizde işini düzgün yapan muhteşem hekimler de var.
0
jamiro
(08.09.17)
Bunun için intihar edilmez, yazık. Çözüm bulunur. Psikiyatriye git, intihar etmeyi düşünüyorum başıma bunlar bunlar geldi de. Seni yatırırlar. KBB, Ağız, Yüz&Çene, Plastik gelir sırayla bakar.
0
Lim5
(09.09.17)
rahat ol moruk.
o dişi ben hem de bir kurban bayramında dana gibi yanakla bundan 15 sene evvel kaybettim.
dişçinin hanımı diş hekimi kocası için "bok gibi yapmış bunu" dedi.
o çıt seslerini uzjn süre aldım. hala arada olur. kulağımda arada uğultu olur. o dişi yaptırmadım orada boş şekilde duruyor.
o ibineye de parasını tak tekmil vermiş idim. sonra duydum galiba karısından ayrılmış. benlen alakası yok valla. ama götoş işte. hala unutmadım. dişim gitti la. çene çıtı ve kulak vuruldaması da yadigar amk.
raad ol. bunlar için kendinden geçmene ne gerek var.
bu mevzudan sonra, bissürü kız arkadaşım oldu. dünyanın bissürü ülkesinde yaşadım. bişe olmuyo. dişim hala yok. soldan 5. diş üst taraf. takma moruk.
not: buna karşın, gazi üni. diş hekimliğinden 93lerde lübnan veya filistinli bir asistanın yaptığı porselen dolgu ise, canavar maaşallah. nasip işte.
0
fempusay
(09.09.17)
TMJ yada TME bende de var. Kulak cinlamalari, parazitli gorme yasiyorum. Cene eklem bozuklugunu kanser gibi anlatmissin ki kanser hastalari bile boyle tepki vermiyor hayata tutunuyor
0
imelih
(09.09.17)
bana da oldu aynısı alkollü bir dr dolgu yapacam diye abandı çeneme çenem yarraaa yedi..8 senedir de düzelmedi.biftek felan yerken çook çiğnediğimde çenem kitlenyor sağa sola yamuluyor..
üniversiteelre çene cerrahi bölümüne gittim plastik bir dişlik yaptırdım dünya parasına b sikime yaramadı..

bende durum böyle istersen intihar et istersen benim gibi kabullen...
0
jamswety
(09.09.17)
senin derdin diş/çene değil bence. intihar etmek için bahane arıyor gibisin
0
dafuq
(09.09.17)
geçmiş olsun öncelikle.

bir dişçi hatası nedeni ile bimer'e yaptığım şikayette "adam olsa" dediğim için yargılandım, kamu görevlisine hakaretten 1 yıl hapis cezası aldım. 6 bin küsur tl para cezasına çevrildi cezam ve 5 yıl ertelendi, o da doldu çok şükür. ha doktoru hastanede rezil ettim o ayrı. ama bir diş çekiminden sonra ben bir hafta acı çektim, yemek yiyemedim, günde birkaç majezikten heder oldum. neyse...

2 gün sonra evsiz kalacağım mesela, ne kaldığım evin parasını verecek ve ne de yeni bir eve çıkacak param var. hattım kapalı, iki adet ödenmemiş fatura var. ödenmesi gereken yaklaşık 6 bin tl borç... son iki aydır perişan oldum. ekmek ve su ile geçirdiğim gün oldu.bir paket bim bisküvisini (50 kuruş) 3 gün yediğim filan...

hala da toparlayamadım ama acayip bir umudum var. sanki bunları yaşayan ben değilmişim gibi hala hürriyet okuyorum, sözlüğe, duyuruya takılıyorum. (laptop da, cep de para etmez gençler. telefona ancak 50 tl verirler, samsung galaxy grand neo. laptop da acer aspire 5738p, kaç para eder bilmiyorum. onları sat diyecekler için açıklamış olayım)

diyeceğim o ki, ailenlesin ve sigortan var. ne güzel... biraz zorlanarak da olsa tedaviyi karşılayacak paran var, o da güzel. değişik hastane/doktor seçeneklerin var. ve bunun tedavisi de var. yapma... o kadar kolay intihara meyletme hemen.

daha zor durumda olanları düşünüp şükret. ben buna inanırım, inanmayan inanmasın. ama bir de şuna şükret ki, sorununu çözecek imkanlara sahipsin.

tekrar geçmiş olsun.
0
runagain
(09.09.17)
Download on the App Store Get it on Google Play
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.