[]

Hayatım Karardı, ,İntiharın eşiğindeyim.

Hayatım karardı artık dayanamıyorum. Herşey bir kaç ay önce saf bir şekilde şerefsiz bir dişçinin iltihaplı dişimi çekmesiyle başladı.

Ardından dişin çekildiği tarafta yemek yerken tık tık ses gelmeye başladı. Gittiğim doktor çene ekleminin yapısı bozulmuş çaresi olmaz dedi.Çöktüm, depresyona girdim. İntihara kalkıştım, annem son anda farketti.

Ama çilem dolmamış. Sorun kulağıma sıçradı. Her yutkunmada sağ kulağımdan ses çıkıyor, kafayı yiyorum. Her yutkunmamda sağ tarafıma basınç oluyor ve çatır sesleri çıkıyor. Çene eklemi yüzünden olduğuna yüzde 100 eminim. Dayanamıyorum. Lütfen bana bişeyler söyleyin. Dayabamıyorum..

 
Geçmiş olsun. Tedavisi vardır. Biraz zaman alabilir. Dayanman ve zor günleri geçirmen lazım. Hayattan vaz geçmek o kadar kolay değil. Herşey kontrolümüzde değil. Daha başına neler gelecek kim bilir pes etmemeye çalış.


  • intihar etsem de kendime gelsem  (08.09.17 23:10:25) 
Lütfen saçmalamayın, sakin olun. Benim hiçbi sebep yokken bikaç yıl önce aynen dediğiniz gibi yemek yerken arada o şekilde takılıyor çıkar gibi, bazen o tık sesini duyuyorum, bi ara çok takmıştım ama umursamadığım zaman unutuyorum belki de olmuyor. Kuzenim aynı sizin gibi yemek yerken o tık sesini herkes duyar, onun da sebepsiz olmuş ve doktor çaresi yok demiş, umursamıyor ve ölmedi yaşıyor yani gayet mutlu şekilde. çaresiz sağlık sıkıntısı olanları düşünün ve halinize şükredin lütfen, beterinden beteri var lafı boş değil. İntihar ne ya, saçmalamayın!


  • mslny  (08.09.17 23:12:18) 
intihar etsem, nick,in yapmak istediğim şey. 1 sene öncesi meğer ne güzelmiş ne iyi durumdaymışım. 1 senede hayatım karardı. bazen önce o dişçiyi öldürüp intihar etmeyi kuruyorum


  • sucuklu yumurta  (08.09.17 23:12:46) 
çene cerrahisine görünsen.. Tek doktorla olmaz bu iş... Çene yapısı bozuldu da sorun ne. Çaresinin olduğuna inanıyorum...


  • gotic  (08.09.17 23:13:35) 
@puc doktorlara da güvenim kalmadı. ya paragöz ya ilgisiz. illa babamızın doktor olması gerekiyor galiba ilgi görmek için.

kulaktan ses gelmesi sinir bozucu.nette araştırdım benim gibi birkaç kişi var, intihar etmeyi düşünüyorlar. o denli sinir bozucu ki. her yutkunmada kulaktan sesler çıkıyor
  • sucuklu yumurta  (08.09.17 23:14:42) 
@mslyn en azından kulağına vurmamış. beni,m kulak da gitti.

ayrıca boynumdan da çıt çıt sesler geliyor boynumu çevirdikçe.

okuyanlar ibret alın benim durumumdan.1 diş çektirdim hayatım karardı.
  • sucuklu yumurta  (08.09.17 23:16:07) 
kardeş sen bunun için intihara kalkışıyorsan hayatında daha başka sıkıntılar vardır. dünya savaşında falan yanak bölgesi tamamen kopan binlerce asker var. kolu bacağı olmayan milyonlarca insan mevcut. hayat her an trilyon farklı ihtimal getiriyor önüne, böyle saçma sapan sebeplerden ötürü vazgeçilebilecek bir şey değil.


  • slhmlr  (08.09.17 23:18:16) 
@gotic çene yapısı bozuldu diyorlar. gittim gitmez olur muyum

ilk prof a gittim 500 tl paramı aldı. ameliyat ederim dedi. şok oldum.

2. başkent üni.de profa gittim. ne ameliyatı dedi, ameliyat çok riskli çene ekleminde dedi. hap verdi.

3. medicana kbb'ye gittim. sprey verdi savdı.

ben de manyak oldum. beni de manyak ettiler. nefret ediyorum doktorlardan artık.
  • sucuklu yumurta  (08.09.17 23:18:29 ~ 23:19:21) 
Źamana bırakacaksınız ve odak noktanızı değiştireceksiniz, arkadaşın da dediği gibi o zaman dünyada insan kalmaz. Tıklasın çınlasın kendinizi kandırın o an, zamanla duymayacaksınız, azalacak ve belki de geçecek. Doktorun verdiği hap ve spreyi de kullanın.


  • mslny  (08.09.17 23:23:58) 
Çenen için ve psikolojin için doktora git.

Ayrica @slhmlr +1
Gerçekten sağlam bi psikolojin olsa sırf bu sebepten intiharı düşünmezsin. Altında başka bişeyler de vardır.

Ayrıca yutkunurken hemen herkesin kulağından ses gelir. Sen senin durumu ona bağlayıp yanlış yorumluyor olmayasın?
  • elorelia  (08.09.17 23:35:32) 
ben de derdim var diye üzülüyordum. ne hayatlar varmış.


  • nocturness  (08.09.17 23:44:11) 
eğer sizi rahatlatacaksa şunu söylemek isterim. her yutkunduğumda kulaklarımda bende de çatırt diye ses geliyor. bazılarının sadece rakım değişimlerinde yaşadığı kulak açma çatırtısı gibi değil mi? her lokmamda her yutkunuşumda var... bunun için ölünecek olsaydı ben doğar doğmaz ölmeliymişim o zaman. ayrıca bence doktorlara bir danış. bu işte harikalar yaratan doktorlar muhakkak vardır. ülkemizde işini düzgün yapan muhteşem hekimler de var.


  • jamiro  (08.09.17 23:59:54) 
Bunun için intihar edilmez, yazık. Çözüm bulunur. Psikiyatriye git, intihar etmeyi düşünüyorum başıma bunlar bunlar geldi de. Seni yatırırlar. KBB, Ağız, Yüz&Çene, Plastik gelir sırayla bakar.


  • Lim5  (09.09.17 00:03:42) 
rahat ol moruk.
o dişi ben hem de bir kurban bayramında dana gibi yanakla bundan 15 sene evvel kaybettim.
dişçinin hanımı diş hekimi kocası için "bok gibi yapmış bunu" dedi.
o çıt seslerini uzjn süre aldım. hala arada olur. kulağımda arada uğultu olur. o dişi yaptırmadım orada boş şekilde duruyor.
o ibineye de parasını tak tekmil vermiş idim. sonra duydum galiba karısından ayrılmış. benlen alakası yok valla. ama götoş işte. hala unutmadım. dişim gitti la. çene çıtı ve kulak vuruldaması da yadigar amk.
raad ol. bunlar için kendinden geçmene ne gerek var.
bu mevzudan sonra, bissürü kız arkadaşım oldu. dünyanın bissürü ülkesinde yaşadım. bişe olmuyo. dişim hala yok. soldan 5. diş üst taraf. takma moruk.
not: buna karşın, gazi üni. diş hekimliğinden 93lerde lübnan veya filistinli bir asistanın yaptığı porselen dolgu ise, canavar maaşallah. nasip işte.
  • fempusay  (09.09.17 00:36:46 ~ 00:37:09) 
TMJ yada TME bende de var. Kulak cinlamalari, parazitli gorme yasiyorum. Cene eklem bozuklugunu kanser gibi anlatmissin ki kanser hastalari bile boyle tepki vermiyor hayata tutunuyor


  • imelih  (09.09.17 01:29:17) 
bana da oldu aynısı alkollü bir dr dolgu yapacam diye abandı çeneme çenem yarraaa yedi..8 senedir de düzelmedi.biftek felan yerken çook çiğnediğimde çenem kitlenyor sağa sola yamuluyor..
üniversiteelre çene cerrahi bölümüne gittim plastik bir dişlik yaptırdım dünya parasına b sikime yaramadı..

bende durum böyle istersen intihar et istersen benim gibi kabullen...
  • jamswety  (09.09.17 02:05:18) 
senin derdin diş/çene değil bence. intihar etmek için bahane arıyor gibisin


  • dafuq  (09.09.17 02:35:07) 
geçmiş olsun öncelikle.

bir dişçi hatası nedeni ile bimer'e yaptığım şikayette "adam olsa" dediğim için yargılandım, kamu görevlisine hakaretten 1 yıl hapis cezası aldım. 6 bin küsur tl para cezasına çevrildi cezam ve 5 yıl ertelendi, o da doldu çok şükür. ha doktoru hastanede rezil ettim o ayrı. ama bir diş çekiminden sonra ben bir hafta acı çektim, yemek yiyemedim, günde birkaç majezikten heder oldum. neyse...

2 gün sonra evsiz kalacağım mesela, ne kaldığım evin parasını verecek ve ne de yeni bir eve çıkacak param var. hattım kapalı, iki adet ödenmemiş fatura var. ödenmesi gereken yaklaşık 6 bin tl borç... son iki aydır perişan oldum. ekmek ve su ile geçirdiğim gün oldu.bir paket bim bisküvisini (50 kuruş) 3 gün yediğim filan...

hala da toparlayamadım ama acayip bir umudum var. sanki bunları yaşayan ben değilmişim gibi hala hürriyet okuyorum, sözlüğe, duyuruya takılıyorum. (laptop da, cep de para etmez gençler. telefona ancak 50 tl verirler, samsung galaxy grand neo. laptop da acer aspire 5738p, kaç para eder bilmiyorum. onları sat diyecekler için açıklamış olayım)

diyeceğim o ki, ailenlesin ve sigortan var. ne güzel... biraz zorlanarak da olsa tedaviyi karşılayacak paran var, o da güzel. değişik hastane/doktor seçeneklerin var. ve bunun tedavisi de var. yapma... o kadar kolay intihara meyletme hemen.

daha zor durumda olanları düşünüp şükret. ben buna inanırım, inanmayan inanmasın. ama bir de şuna şükret ki, sorununu çözecek imkanlara sahipsin.

tekrar geçmiş olsun.
  • runagain  (09.09.17 07:09:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.