[]

bu yatırım sizce nasıl?

Bir tanıdığımızın çalıştığı şirket, kendisine kiralık araç(üst segment) tahsis edecek. 3 yıllık olacak ve yıl/ortalama 30.000km yol yapacak.Ve aracı kendisi kullanacak.
Fiyat almış araç kiralama şirketlerinden.Talep ettiği 230.000 lık araca istenen aylık ücret 4200+kdv.
Geçen bu tanıdık aracı bizim alıp kendisine kiralamam suretiyle bize teklif etti. Siz ne dersiniz?


 
kabaca hesapla kdv çıkarırsan 3 yılda 151k gibi bir para yapıyor. kdv işinin çözümü + mtv + bakım masrafları + muayene işlemleri gibi şeyleri göz önünde bulundurup daha detaylı hesaplara girebilirsin.


  • onurrrrr  (09.09.17 01:24:00) 
3 yıllığına bu rakama kiralayacaksa ve sen kabul etmezsen ben ederim müthiş teklif.


  • bindokuzyuzkusur  (09.09.17 01:51:22) 
yıllık faize bakın ne getiriyor. araba lux segment olduğundan ona göre de deli masrafı olacsk. en basitinden mtv kasko ne kadar ? fstura kesilecek ise işin içine vergi ve şirket kurulumu girecek. bakımları olacak ki çok tutar. büütn bunları düşünce geriye ne kalacak. faize yatırıp paranızın da hiç eksilmeden üstüne koyarak da kasanabilirsiniz. bu işler tek arabayla kazançlı olmaz, filo olunca kazanıyorlar


  • oscar  (09.09.17 02:12:23) 
Faize alternatif yatırım aracı arayışım var.Helal olmasını önemsiyorum.
Kaza durumunda muadil araç sağlayamam. Kasko zaten sağlamıyor.
Rent a car kaskosu olacak ki bunun yüksek olduğunu söylüyorlar. Rent a car işini yapan yakın akrabam var. Onun üzerinden sözleşme olabilir.
MTV: 2.500TL/yıl
15.000km bakım: 1800TL
Sigortası,muayenesi,lastik değişimi derken kaza olmazsa yıllık 15.000TL gider görünüyor. Ama teklif başta insana çok cazip geliyor.
  • neyyirnevcivan  (09.09.17 02:34:44) 
3 yıllık 100.000km'de ve büyük ihtimalle vuruğu veya kazası olan ve iç kısmında da görünüş olarak çok iyi durmayan, sigara içilmiş vb. aracı kaça satabileceğinin hesabın yap.

3 yıl boyunca toplam 45.000₺ (vergiler dahil) araç giderin var. Hali hazırda bu işi yapabilecek bir şirketiniz yoksa, şirket kurmanız, ofis kiralamanız, smmm ile anlaşmanız falan gerekecek. Fatura keseceksiniz çünkü. Onlarında bir gideri var, limited şirket için 500₺/ay düşün. 3 yılda 15.000₺'de şirket giderin olacak. Toplam 60.000₺ (Başka iş yapmıyorsanız, bu gider sadece 1 aracın üzerine eklenecek)

Ayrıca bu araç alım ve satım işlerinde KDV oranlarını iyi bilen biri ile oturup bilgi alıp; ona göre bir excel tablosunda fizibilite yaparsan sana ne kalacağını net görebilirsin.

Bana sorarsan sadece 1 araç için bu yapılmaz.
  • malheiros  (09.09.17 10:45:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.