[]

Kedi bakmanın uğraştırıcı yanları

Evimde kedi bakmayı düşünüyorum. Uğraştırıcı, zor yanları nelerdir? Örneğin köpekleri her gün yürüyüşe çıkarmak gerekiyor bildiğim kadarıyla. Bakamayacaksam en başından vazgeçicem, hayvanı zor duruma düşürmek istemiyorum.




 
çok zor uğraştırıcı bir tarafı yok. her gün mama, sıu vericeksin, kumunu değiştireceksin, bol bol oyun oynayıp sevgiye boğacaksın :)


  • sta  (09.09.17 09:56:28) 
mobildeyim editleyemedim. arada bir veterinere götürüp aşılarını yaptırman lazım. ergenliğe girince gidip kısırlaştırma ameliyatı yaptırıcaksın. o ameliyattan sonra ayılırken çok kusuyorlar o zaman başında bekleyeceksin.


  • sta  (09.09.17 09:57:45) 
bizi 2 yildir en cok zorlayan tarafi kucukken tuvaleti bazen disari yapiyordu, o olmustu. kisirlastirma oncesi kizginlik donemleri biraz zor. tuvaleti duzenli temizlenmeli. onun disinda kolay aslinda. bir de koltuklari tirmaliyor bazen.


  • cedex  (09.09.17 10:14:49) 
kedinin uğraştırıp uğraştırmaması biraz şans aslında. değişik değişik huyları oluyor ve değiştirmek çok zor. kimi kedi çok küçükken bile kuma tuvaletini yapmayı öğrenir ve asla başka yere yapmaz kimisi yapar, kimi kedi koltuk perde tırmalar, kimi miyavlar kiminin sesi çıkmaz, yavruyken her bulduğunu merak edip ağzına sokan var, çok hareketli olanı var diye diye gider.

normal davranışlar sergileyen bir kedinin ise pek uğraştırıcı bir tarafı yok. mama, su, tuvalet temizliği, aşılar rutindir ve kolaydır.
  • ofelia  (09.09.17 10:49:43) 
Bence tek dezavantajı tatil, misafirlik gibi konular. Ya aracınız olacak yanınızda götüreceksiniz ya da bir tanıdığınız olacak ona bırakacaksınız


  • Fusha  (09.09.17 11:38:23) 
Fusha +1


  • sutlu nescafe  (09.09.17 11:59:14) 
kedi işi şans işi.
bazen sokaktan aldığın tekir hijyen manyağı çıkarken,
bazen en cins kedi sıçtığı boka yatıp debelenip evde gezinir.

genel olarak uzun tüylülerin ve cins kedilerin bakımı daha zordur.
  • herhaltibiliyoring  (09.09.17 12:14:08 ~ 12:14:28) 
Erkek kedilerin 1 yaşına yaklaştığında "işaretleme" huyu başlıyor, kısırlaştırmazsan evin heryerine işer. Dışarı çıkmak için bağırır durur. Fırsatını bulursa kaçar.

Deli gibi tüy dökerler, evin her yeri kıl tüy olur, her gün süpürsen gene etrafta kıl tüy eksik olmaz. Bence en büyük sıkıntısı bu.

Tırnaklarını törpülemek için en sevdiğin koltuğunu parçalayabilir. Oyun oynayacağım diye önemli dosyaları paramparça edebilir.

Kumunu değiştirmek de zor bence, ne alırsan al leş gibi kokuyor, her gün kendi bknu temizlemeye üşenirsin o kadar...

mamasını koy, suyunu koy diyenler hiç kedi bakmadılar herhalde.

imza : 17 senelik kedi bakıcısı.
  • kimlanbu  (09.09.17 19:09:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.