Giriş
(1)

Yarın başvursam kasımda askere gitmek içim hiç mi şansım yok?

goodyes
Selam sevgili Roma'lılar, uzun bir süre kasım tertibiyle askere mi gitsem yoksa Amerika'ya dil kursuna gidip kapak atmanın yollarını mı arasam diye düşünüyordum, sonunda amerika ağır basmıştı, kasımda askere gitmek için başvuru yapmadım, abd vizesi için hazırlıklara başlamıştım ki az önce okuduğum h
Selam sevgili Roma'lılar, uzun bir süre kasım tertibiyle askere mi gitsem yoksa Amerika'ya dil kursuna gidip kapak atmanın yollarını mı arasam diye düşünüyordum, sonunda amerika ağır basmıştı, kasımda askere gitmek için başvuru yapmadım, abd vizesi için hazırlıklara başlamıştım ki az önce okuduğum haberle şok oldum. Abd Türkiye'den vize başvurularını süresiz durdurmuş.

Şimdi yarın askerlik şubeye başvursam kasımda askere gitmek için hiç mi hiç şansım, bi yolu vs yok? Şubata kadar ne yapıcam ya okul bitti, iş güç yok, yaş geçiyor.. yardım plss
0
goodyes
(08.10.17)
Ben kasimda gitmek icin bundan 3 sene evvel 15 ağustosa son dakikada yetismistim. Bu ay sonunda yerler aciklanacak.

Hadi gittin yalvardin diyelim devre kaybi ayagina gönderirler falan bosver zamanini bekle derim
0
euphrat
(08.10.17)
(3)

İnternet çok kesiliyor, modem mi değiştirmeli

Vse budet horosho
Merhaba. Modemin ışıkları sönmemesine rağmen gün içinde bağlantı çok kopuyor. Ps 4 kullanıyorum, 50 gb akk olmasına rağmen yeri geliyor 150 gb lık şeyler indiriyorum. Alakası var mıdır? Müşteri hizmetlerini arayıp ağır konuşmamak için zor tutuyorum kendimi. Size bir danışayım dedim.
Merhaba. Modemin ışıkları sönmemesine rağmen gün içinde bağlantı çok kopuyor. Ps 4 kullanıyorum, 50 gb akk olmasına rağmen yeri geliyor 150 gb lık şeyler indiriyorum. Alakası var mıdır?

Müşteri hizmetlerini arayıp ağır konuşmamak için zor tutuyorum kendimi. Size bir danışayım dedim.
0
Vse budet horosho
(08.10.17)
aynı şeyi yaşıyorum son 1 haftadır. ps4'de online maç yapıyorum sürekli bağlantı kesiliyor ışıklar sönmemesine rağmen. hipernet 24 mbps istanbul.
0
xu
(08.10.17)
bağlantı var, hız iyi ama kopma yaşanıyorsa bu hatta kaldıramayacağı ölçekte hız tanımlanmış olmasından. müş.hiz arayıp hızı bi iki mb düşürmelerini isteyin.

malesef olay bu.

yüzdeyüz yaşanmıştır.
0
secrexv2
(08.10.17)
Modem de kaldiramiyordur hat da olabilir.
0
euphrat
(08.10.17)
(3)

Ağırlık antremanı sonrası bacaklarda kaşıntı?

portakal
Tuhaf bir şey ama bende oluyor, neden olabilir fikri olan? Aynı problemi yaşayan, çözüm bulabilen var mı?
Tuhaf bir şey ama bende oluyor, neden olabilir fikri olan?
Aynı problemi yaşayan, çözüm bulabilen var mı?
0
portakal
(08.10.17)
Dolaşımın hızlanması dolayısıyla oluyor.
0
manuel mandalina
(08.10.17)
farklı bir fikir olsun diye söyleyim
protein tozu kullanıyorsan karaciğer enzimlerin yükseldiğinden dolayı olabilir.
0
kararsızataletfilozofu
(09.10.17)
Bacakların kuru olduğunda yahut jilet ile alındıktan sonra terlediğinde kaşınıyor benim
0
powerpufgirl
(09.10.17)
(14)

Bu kadın nasıl güzel mi?

secrexv2
önce bir yüz;https://www.google.com.tr/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&ved=&url=http%3A%2F%2Fwww.telegraph.co.uk%2Fcontent%2Fdam%2Ffilm%2Fmanup%2F0512LakeBell-xlarge.jpg&psig=AOvVaw07j9yzf_mpLcOzzWX8X4Ku&ust=1507570402823768sonra; https://gfycat.com/SecondTemptingHaddockbilmiyorum neden k
önce bir yüz;

www.google.com.tr

sonra;

gfycat.com

bilmiyorum neden koca ağızlı, at suratlı hanımlar pek ilgimi alakamı cezbediyor.

sizce nasıl bu kadın?
0
secrexv2
(08.10.17)
at suratlı değil bu kadın. güzel.
0
tepedeki psychedelic adam
(08.10.17)
Gayet guzel ve vucudu da cok guzel. Ben de at suratli seviyormusum.
0
stavro
(08.10.17)
Kendisi ile bir gelecek dusunemeyecegim kadar guzel bir vucudu ve hos bir yuzu var :)
0
allah yazdiysa bozsun
(08.10.17)
demoniclewinsky
(08.10.17)
ben bu kadını çok beğeniyorum, hem komik hem güzel.
0
nice tnetennba
(08.10.17)
0
bykush
(08.10.17)
Vücudu çok güzel ama yüzü güzel değil.
0
ms brownstone
(08.10.17)
çok seksi.
ortalamanın üstünde güzel.
0
yetkili birine benzeyen abi
(08.10.17)
yüzü güzel değil. vücudu çok güzel.
0
sen git ben geliyorum
(09.10.17)
Parçalarım.
0
i was made for you
(09.10.17)
sevimli bi ablaya benziyor.yoklukta gider
0
regardless of what they say
(09.10.17)
gayet güzel
0
superb
(09.10.17)
vucut muthis yuzu guzel degil.
0
baldur2
(09.10.17)
bence yüzü çok güzel. doğal bir güzellik var ve alışılmış klasik instagram güzeli değil. zaten çile bayılırım
0
akan dame
(09.10.17)
(1)

Spotify takipçi engellemek

kirmizi idealli kiz
Merhabalar, spotifyda takipçi engellemek mümkün müdür, nasıl yaparız bileniniz var mıdır?
Merhabalar, spotifyda takipçi engellemek mümkün müdür, nasıl yaparız bileniniz var mıdır?
0
kirmizi idealli kiz
(08.10.17)
mumkun degil. ben de arastirmistim, help forumlarinda filan da mumkun olmadigi belirtilmis. adamlara mail atip rica etmek de ise yaramiyor.
0
fakyoras
(08.10.17)
(3)

insan değişir mi?

forlife
belki boş muhabbet olacak ama biraz konuşalım istedim bu konuda. insan gerçekten değişir mi sizce? yani ne bileyim örnek olarak uyuşuk bir adam aktif bir adama döner mi mesela? travmatik bir şey olur, o olur, bu olur herhangi bir sebeple olumlu yönde insanın karakteri, alışkanlıkları değişir mi?yoks
belki boş muhabbet olacak ama biraz konuşalım istedim bu konuda. insan gerçekten değişir mi sizce? yani ne bileyim örnek olarak uyuşuk bir adam aktif bir adama döner mi mesela? travmatik bir şey olur, o olur, bu olur herhangi bir sebeple olumlu yönde insanın karakteri, alışkanlıkları değişir mi?

yoksa zamanla yine eskiye mi dönüyor insan? huylu huyundan vazgeçmez de demişler.
0
forlife
(08.10.17)
bazı huyları değişir, bazıları değişmez. bence tamamen değişemez bir insan.
0
diffarentiationation
(08.10.17)
Tamamen değişeceğini sanmıyorum, ama bakış açısı değişebilir ve onun getirdiği bazı değişiklikler olabilir.
Ama kıskançlık, aldatma eğilimi gibi negatif şeylerin değiştiğini düşünmüyorum.
0
sopiro
(08.10.17)
değişmez, değiştiğini sanar ve günün birinde patlak verir.
0
dedimmidemedimmi
(08.10.17)
(3)

Winston light leş gibi kokuyor mu size de?

neil manke
normalde camel soft içerim biraz önce abimden bir winston light aldım ve şu an leş gibi kokuyorum ve parmağım da zifire batırmış gibi bir acı tat içinde.geçen sene winston light içtiğim dönem bir kere ıslak kül tablası gibi kokmuştum. sıkıntı winston light'ta mı?
normalde camel soft içerim biraz önce abimden bir winston light aldım ve şu an leş gibi kokuyorum ve parmağım da zifire batırmış gibi bir acı tat içinde.

geçen sene winston light içtiğim dönem bir kere ıslak kül tablası gibi kokmuştum. sıkıntı winston light'ta mı?
0
neil manke
(08.10.17)
sigarayı bırakmış birisi olarak, hepsi leş gibi kokuyor. içen insan anlamıyor sadece.
0
vayezikhan
(08.10.17)
@vayezikhan +1

hepsi leş gibi. içen herkes leş gibi kokuyor.
0
mahone
(08.10.17)
sigarayı bırakmış biri olarak eve hepsi kokuyor ama bazıları dediğimiz gibi daha fena.
sigarsigarayı bıraktığım halde yıllardır içen en yakın arkadasimla.ne zaman sarılsak vb sigara kokusunu almam. başlanır arkadaşta da öyle.. .

sanırım lark var öyle kokmayan. kokusu hemen uçuyor.

not sigarayı bırakalı 15 yılı geçti. piyasaya hakim de değilim.. .
0
balik kraker
(08.10.17)
(8)

Trekkingte ne giyilir, yanımıza ne alınır?

kendi kendine yasayan yavrucak
Selam yürüyüş gurularım, önümüzdeki haftasonu 16 km uzunluğundaki bir yürüyüşe katılacağım. Zorluk derecesi orta olarak verilmiş. Ne giymeliyim, yanıma ne almalıyım? Baton elzem midir mesela? Çünkü benim yok ve harcama yapacak param da yok.Şimdiden çok teşekkürler,
Selam yürüyüş gurularım, önümüzdeki haftasonu 16 km uzunluğundaki bir yürüyüşe katılacağım. Zorluk derecesi orta olarak verilmiş. Ne giymeliyim, yanıma ne almalıyım? Baton elzem midir mesela? Çünkü benim yok ve harcama yapacak param da yok.

Şimdiden çok teşekkürler,
0
kendi kendine yasayan yavrucak
(08.10.17)
En onemli sey iyi bir ayakkabi. Trekking ayakkabisi veya rahat ve saglam bir bot.

Kolay kuruyacak bir yuruyus pantolonu iyi olur.

Basit bir sirt cantasi, yagmurluk, matara, polar, yedek corap, kucuk bir led fener. Iki sandvic, atistirmalik enerji bar bir iki tane.

Ilk kez gidecekseniz bundan fazlasina yatirim yapmayin. Olabildigince hafif gidin.
0
chavezding
(08.10.17)
16km yürünür mü allah aşkına :)

otur evinde.
0
secrexv2
(08.10.17)
Baton büyük kolaylık sağlar fakat eğer ilk yürüyüşünse almana gerek yok. Önemli olan, ayak bileğini kavrayan botunun olması.(Kaygan zeminde ayak burkulmalarını önlüyor) Yanına yağmurluk almanı tavsiye ederim.
İnce ama katlı olarak giyin. Böylelikle vücut ısını istediğin gibi ayarlarsın.
Yanına biraz fazla su al ve yürüyüş boyunca belli aralıklarla su iç. Susamayı bekleme.
Çöp poşeti ve tuvalet kağıdı da çantanda bulunsun.
0
lastdragonborn
(08.10.17)
Ay gözüm korktu :/ 10km yürüyüşe alışkınım ama bildiğiniz düz yolda öyle dağda bayırda değil.

İyi bir spor ayakkabısı iş görür mü? Bir de tozluk alsam?
0
🌸kendi kendine yasayan yavrucak
(08.10.17)
İlk yürüyüş için tozluk gereksiz bir ekipman olur. Yürüyüşlere gittikçe ihtiyaçlarınızı anlayacaksınız zaten.

Ayakkabı konusunda da önemli olan bileğinizi kavraması. Taşa basacaksınız taş kayacak, bileğinizin burkulmaması lazım bu durumda. Birde dallar taşlar derken dış yüzeyi zarar görebiliyor. Bu yüzden spor ayakkabıyı pek tavsiye etmiyorum.

Edit: Yanınıza fındık üzüm gibi şeyler de alın. Enerji ihtiyacınızı karşılayacaktır.
0
lastdragonborn
(08.10.17)
Spor ayakkabisi olmaz.
Yuruyus ayakkabisi gercekten elzem. Ozellikle de bilegi kapatanlardan. Tozlukla nasil ikame edilir ki, coraptan farki yok ki?

Ha belki kaymadan yurursunuz ama bir kaydiginizda eheh kaydim demek yerine "yaaa cok canim yaniyor, galiba ayagim burkuldu" dersiniz. Sad but true.

Batona cok gerek yok ama zorluk derecesi ortaysa ve siz daha once hic gitmediyseniz derecesi kolay olanlardan baslamaniz daha iyi olurdu. Onun disinda
Ergonomik bi sirt cantasi, yagmurluk, tshirt, polar... havaya gore.
pantolon olarak ben trekking pantolonu kullanmiyorum, spor tayti giyiyorum,
Yabima da yedegini aliyorum.
Ustume de yaz gunlerinde uv korumali trekking gomlegi giyiyorum bazen.
Yedek corap, su (min 1,5 lt alin derim), findik-fistik, enerji bar tarzi 1-2 atistirmalik, 1-2 sandvic...
Fenere hic ihtiyacim olmadi cunku hava kararmaya baslamadan bitiriyorum genelde :)
Ama alinsin tabi yer kaplamayan bisi sonucta.

Rota nasil bilmiyorum, bizim burada genelde tuvalet oluyor ya da klubecikler oluyor ama tuvalet kagidi al tabi, islak mendil ve cop torbasi.
0
kuehles blondes
(08.10.17)
trekking ayakkabısı kalın tabanlı ve bilek kavrayan bir ayakkabı. 5-6 saat çok dikkatli yürüsen ayağını burkmasan bile ince tabanlı ayakkabı ile ayağını eline alabilirsin.
0
perloneth
(08.10.17)
Spor ayakkabısı dediğim de aslında kalın tabanlı ve bileğimi kavrıyor da ondan sormuştum. Zamanında tenis için almıştım onu da.

Bakayım yine de sağolun.
0
🌸kendi kendine yasayan yavrucak
(08.10.17)
(3)

kariyer.net - özgeçmiş görüntülenmesi

tabudeviren
su pazar aksami, az once ozgemisimin goruntulendigine dair bildirim geldi.- gercekten sirketin calisani pazar aksami bu vakitte cv incelemekle mi ugrasiyor?- acaba sitede/uygulamada problem var da gec mi gonderdi bildirimi?
su pazar aksami, az once ozgemisimin goruntulendigine dair bildirim geldi.

- gercekten sirketin calisani pazar aksami bu vakitte cv incelemekle mi ugrasiyor?

- acaba sitede/uygulamada problem var da gec mi gonderdi bildirimi?
0
tabudeviren
(08.10.17)
3. şık.

şirket pazarları da açık ve öpecek eleman arıyolar. iş saatleri sabah 6 aksam 21.
0
binder dandet
(08.10.17)
bana geçen pazardı herhalde telefon geldi, işte kariyer.net'ten ulaştım cv'nize filan gibi. o ik çalışanının atıyorum belki pazartesiye kadar ulaşması/bulması gereken kişiler vardır, haftaiçi bitirememiştir filan öyle bir durum olabilir gibi düşünmüştüm ben.
0
tepedeki psychedelic adam
(08.10.17)
evden bakıyoruz bazen cv, illa ik çalışanı olmak zorunda değil kariyer.netten cv ne bakan. ik yönlendiriyor boş olduğumda inceliyorum yönlerdiği cvleri.
0
prezarlatif
(08.10.17)
(2)

Ne yiyorsunuz? Neler tüketiyorsunuz?

Tersidüzükilec
Günün yemeğini canınız istemese bile nasıl belirliyorsunuz. Ya çok acıktım günü doyurmak için mi yoksa o an canınız ne istiyorsa yapıp mı yiyorsunuz? Yemek uyumunu nasıl yapıyorsunuz? Klişe mi ( kuru fasülye+pilav) ya da ya bu nasıl olur acaba diye değişik tadlara onay verdiğiniz var mı? Ne meraklıy
Günün yemeğini canınız istemese bile nasıl belirliyorsunuz. Ya çok acıktım günü doyurmak için mi yoksa o an canınız ne istiyorsa yapıp mı yiyorsunuz? Yemek uyumunu nasıl yapıyorsunuz? Klişe mi ( kuru fasülye+pilav) ya da ya bu nasıl olur acaba diye değişik tadlara onay verdiğiniz var mı? Ne meraklıymışım ya.
0
Tersidüzükilec
(08.10.17)
Canimin cektigine gore yerim. Canim spesifik bir sey cektiyse onume ne getirirsien getir dunyanin en kotu yemegidir, canimin cektigini yemem lazim o an. Canim ozel bir sey cekmiyorsa ve hazirda bana uyan yemek varsa onu yerim, hazirda yemek yoksa yine canimin cektigine gore bir sey alir yerim.

Bir seyi sevmiyorsam tek kelimeyle "yemem" net. Neyse karnimi doyurayim en azindan yav ne yiyecez simdi bu saatte falan demem, sevmedigim seyi asla yemem. Sevecegim bir sey alir yerim.
Degisik tat olayina fazla girmem. Sevdigim belli seylerin disina cikmam kolay kolay.
Bir de bazen ne yiyecem diye kararsiz kalir acliktan basim donecek duruma gelirim.
0
stavro
(08.10.17)
canım ne istiyorsa onu yiyorum . kahvaltıma çok özen gösteriyorum. bi gün menemen yapıyorum, ertesi gün pankek yapıyorum, diğer gün serpme yani zeytin peynir türü, arada bir sadece sucuk kızartıp yiyorum. öğle mevsim sebze yemeği yapıyorum. yanına pilav. bazen çorba içiyorum. kemik suyu koydum dolaba çorbalara atıyorum. siz de yapabilirsiniz. dünyanın en kolay işi bence.
0
for day to break
(08.10.17)
(1)

basit bir çeviri sorusu

günaha davet
The IMDb Top 250 Movies by Main Location
The IMDb Top 250 Movies by Main Location
0
günaha davet
(08.10.17)
IMDB(The Internet Movie Database) - Internet Film Veritabanı 'nin ana lokasyonlarına göre ( çekildikleri yere göre) En iyi 250 filmi

IMDB dediği de şöyle bir haritası var , oradyı anlatıyor...


www.reddit.com
0
dogalantibiyotik
(08.10.17)
(23)

Fabrikalar gerçekten çalışacak adam bulamıyor mu?

marowak
Haberlerde sık sık görüyorum. İşveren olduğu söylenen biri çıkıyor "çalıştıracak adam bulamıyoruz" diyor. %60 kapasite ile çalışıyoruz, vasıfsız işçi bile bulamıyoruz diyorlar. Bunlar doğru mu? Bana hiç mantıklı gelmiyor da. Özellikle bu kriz ortamında en sıradan işe bile yüzlerce başvuru geliyor. M
Haberlerde sık sık görüyorum. İşveren olduğu söylenen biri çıkıyor "çalıştıracak adam bulamıyoruz" diyor. %60 kapasite ile çalışıyoruz, vasıfsız işçi bile bulamıyoruz diyorlar. Bunlar doğru mu? Bana hiç mantıklı gelmiyor da. Özellikle bu kriz ortamında en sıradan işe bile yüzlerce başvuru geliyor. Merak ettim.
0
marowak
(08.10.17)
Bu Allah'a inandıklarını söyleyen insanların bu kadar yalan söyleyebilme mahirliğinin olması Allah'larının adaleti öbür dünyaya bırakmış olması;

yoksa bu dünyada da yalancıyı *pseler böyle çıkıp aval aval konuşamazlar.


Ellerinden gelse köle ticaretini yasallaştırır bu adamlar(-ki yarı yasal bir durum söz konusu; suriyeli garibanlara temizlik işlerini günlük 20 liradan yaptırıyorlar, inşaatta suriyeliler 50-70 lira arasına çalışıyor)
0
mete kudur
(08.10.17)
Yalan. Bedavaya çalışacak adam bulamıyor şerefsizler.
0
bos gezenin bos ustasi
(08.10.17)
bulamasın şerefsizler. 3 kuruşa çalıştırıyorlar odom bolomoyoroz. keşke kimse çalışmasa bunların iş yerlerinde.
0
black mamba
(08.10.17)
fabrikatör tanıdığım yok ama OSTİM için konuşursak doğru
en çalıştırabildikleri kişiler meslek liseli stajerler onlara da karne harçlığı, yol parası (normalde vermek zorunda değil)bayram harçlığı, ekstra bi dolu para veriyorlar çocuklar gelsin diye.
ya da başka bir örnek : (iç anadolu için) bizim köylerde beden işçisi kalmadı. başka köylerden adam/kadın toplanıyor. insanları evlerinden alıyorsun, kapıya bırakıyorsun 9-5 çalışıyorlar, yemek veriyorsun vs. hayvan çiftliklerinde çalışanların neredeyse tamamı yabancı uyruklu afgan özbek vs.
elbette işsiz çok ama insanlar masabaşı, üstü başı kirlenmeyecek, önünde bilgisayar olacak, telefonla konuşacak şekilde iş istiyor.
hatta AVMler popüler olduğunda varoş kesimin çocukları için sanayide çalışacağıma AVMde tezgahtar olurum kafası vardı, şimdi ondan bile yıldılar çok uzun ayakta kalıyoruz diyorlar (bunu diyen bi de evlendi bi de çocuk yaptı bu sürede) bilmiyorum şimdi ne iş yapacak merak ediyorum.
0
niye ama
(08.10.17)
valla suriyeli çalıştırıyorlar diyenler bana çalışan suriyeli gösterse de ben de dünya gözüyle görsem
çalışmayı bilen, iş becerebilen, elinden iş gelen suriyeli ben daha göremedim.
adamlar hele kadınlar ömürlerinde çalışmamışlar. ne kürek tutabileni var ne temizlikten anlayanı -ruhları pis.
ve iş yapan kadına kulaklarımda duyduğum şu lafları ediyorlar "siz salaksınız hem okuyorsunuz hem ev işi yapıyorsunuz/çocuk büyütüyorsunuz. biz bunların hiç birini yapmayız. sadece çocuk doğururuz"
0
niye ama
(08.10.17)
500 kişilik fabrikada çalışıyorum durum şu:

Çoğu fabrika ilk önce meslek lisesi mezunu arıyor ama meslek lisesi mezunu adam da asgari ücrete günde 9 saat ağır iş yapmak istemiyor. Geriye ilkokul düz lise mezunları kalıyor bunların arasından da kalifiyeli eleman bulmak çok zor.

Bulamama işi yalan bizim iş yeri mavi yakaya dışarıdan bi tık üstü para veriyor millet çalışmak için can atıyo.
0
Mcfly
(08.10.17)
Vasıflı bulamazlar tahmin ediyorum da düz işçi bulamıyoruz diyorlar. Ya ekonomi çok iyi işsizlik yok mesajı vermeye çalışıyorlar ya da asgari ücrete 6 gün 12 saat çalışacak adam arıyorlar. Yoksa vasıfsız işçi çok kolay bulunur bence
0
🌸marowak
(08.10.17)
İnsan sömürenleri saymazsak doğruluk payı var. Bu yaz kurumsal bir şirkette staj yaptım. Mühendis adayıyım. Benim fabrikada staja başladığım gün 15 kişi işe alındı. Bir ayda bu adamların yarısı işi bırakmış. Bu şirketin servis hizmeti var, gayet kaliteli bir yemek hizmeti var, iş sağlığı ve güvenliği kurallarına tamamen uyuluyor, mesai ücretleri bile fazla ama adamların beklentileri çok yüksek. Birçoğu genç ve 3 bin lira ile işe başlayacağını düşünüyor. Gerçek hayatla yüzleşince hemen işi bırakıyorlar. Patronları sevmem ama işe özen gösteren adam bulmak gerçekten zor. Herkes kolay yoldan zengin olma peşinde.
0
dissendium
(08.10.17)
Beden işi yaptıracak genç bulmak gerçekten zor. Suriyeliler de gerçekten çalışmıyor. Çalıştırabilen bir yer gördüm orada da adam çalıştıracak işçi bulamadığından Suriyelileri çalıştırıyordu ama adamlar çalışsın diye baya nazlarını çekiyordu.
0
Depik
(08.10.17)
arkadaşlar tabi ki fabrika çalışacak adam bulamaz.

fabrikada çalışıp daha sonra bize işe giren 2 abla var.
orada insan değil, hayvan muamelesi bile göremiyorsunuz.

kadının bahsettiği bazı şeyler; girişte telefonları toplatıyorlarmış, acil durumlar için şefe telefon açılıyormuş dışarıdan (kadınla konuşabilmek için) daha sonra onu da kaldırmışlar.

üretim esnasında sağa sola bakman kesinlikle yasak. zaten at gözlüğü gibi sağı solu kapalı alanlarda çalışıyorlar başka yere bakamamaları için.

dirseklerin masaya değmesi yasak. dirsek havadayken daha iyi çalışılıyormuş.

köle bile değil bu.
0
tchuck
(08.10.17)
@diss yahu üniversite mezunu adam da min 3-4 bin ile işe başlamazsa diğerleri ne kazansın? şirket her yıl ne kadar kar yapıyor mühendise bile 3 kuruş vermiyor. 3-5 bin lira kimseyi zengin yapmaz. ama lisans mezunları bile zor kazanıyor. mühendis yeterlidir, yetersiz bu başka bir konu. yetersiz buluyorsa almasın. ama 3 bin lira da bir lisans mezunu için az.
0
black mamba
(08.10.17)
@black mamba, işe alınanlar mühendis değildi ki. İşçiydi. Birçoğu meslek lisesi mezunu bile değildi. 3 bin lirayı o açıdan örnek verdim.
0
dissendium
(08.10.17)
@thuck gerçekten oha. bu şerefsizler batsın işte. hangi fabrika?
0
black mamba
(08.10.17)
Allah'ım sanırım hayatlarında iş aramamış adamlar yine gelip ahkam kesmişler sayende.

işçi bulamıyorlarmış buldukları çalışmıyormuş, yan köyden alıyorlarmış(çıkarma işlemi gibi, komşudan gidip bi' 10'luk alıp geliyoruz), kapısına bırakıyorlarmış. V.s analiz edeceği veri grubunun seçilmesinden bi' haber.

Size hemen deneyebileceğiniz kabaca bi' örneklendirme yapayım; aklınız açılsın
Kariyer.net yenibiris v.s gibi sitelerden vasfınıza göre ya da yetiştirilmek üzere vasıfsız eleman ilanlarına çakma bi' Cv ile başvuru gerçekleştirin ve aynı anda yine çakma bi' facebook hesabı açın ve rastgele tinder'da milleti beğenin; tinderdan daha fazla dönüş alırsınız. Hani şu başlığında milletin ağladığı tinder varya ondan.

millet dalgasını geçmeye başlamış artık kariyer.net'ten 130 ilana başvurdum 2 kişi aradı; birisi de yanlışlıkla aramış diye.


Daha dün bi' sohbete şahitlik ettim; adamın karşısındakine şikayeti normalde 8-17 anlaştığı mesaisinin(temizlik görevlisi bu) akşam 20:00'dan önce bitmemesi.

Bu adamların aradığı ya da bulamadığı işçi yok; bu adamlar düzenli kölemen insanlar arıyorlar -ki normalde onu da buluyorlar sadece düzenli olmuyor kölemen arkadaşlarım sürekli iş değiştirmeye çalışıyor firmalar arasında-

yine dün az önce anlattığım ortamda bi' mimar arkadaşımız gösterdi; hatta iş ilanını bulabilirsem buraya da atayım 1,5 yıl söz vermek kaydıyla mimar arıyorlar yol v.s ücreti yok; ödenecek ücret kısmında 1500 türk lirası yazıyor. Bu ilanı gösteren arkadaşımız, istanbuldaki patronunu dava etmiş, 9 ay çalıştığı iş yerinde 4 aya yakın maaşını ödememişler(1850 lira alıyor) patronu mahkemede bu kişiyi tanırım ancak aramızda herhangi bir alacak verecek ilişkisi hiç olmadı demiş; çocuk maillerin ve arama-aranma kayıtlarının incelenmesi için talepte bulunmuş.

Piyasada iş yok, vasıflı vasıfsız hiçkimseye iş yok patronlar hala işçi bulamıyoruz diyorlar. Bunun 2 sebebi olabilir, ilk mesajda da anlattığım gibi; ya şovmendir, kamera görünce coşuyordur ve yalanlarla kendi hayatını renklendiriyordur. ya da birilerine yaranma çabası içinde yalan söylüyordur.

Sizce bulabiliyor mu bulamıyor mu olayına hiç gerek yok; açın hemen bi' tane online cv ya da bakın iş ilanlarına ve başvuru sayısına oradan deneysel sonuçlara ulaşın. Yahut varsa akşam 6 dan sonra 1 saatiniz; arayın bu otobüs duraklarına v.s asılan ilanları da 6'dan sonra bi' 10 dakika görüşmeye gidin, davet edilirseniz.

Zara grubundaki bi' mağaza yöneticiliği personeli ilanına sanırım 7000'e yakın başvuru vardı;
Yine hatırımda kaldığı kadarıyla benim de vakti zamanında birlikte çalıştığım bir grubun call center ilanına 6000'den fazla başvuru vardı -ki ilan çok yeni.
0
mete kudur
(08.10.17)
Duzce'de bilinmiş markaların fasonunu ureten firma vardı tekstil uzerine eleman sıkıntısından tasıdı fabrikayı istanbula karadeniz de fındık bahce vs işlerinde çalışacak sezonluk işci bulunmuyor gunluk fındık toplama ucreti 100 tl odedik sabah 8 aksam 530 yemek bize aitti
0
steward
(08.10.17)
Dogrudur. Calisma sartlarindan bagimsiz.
0
dunal
(08.10.17)
kardeş meyve sebze halleri hamalı, tarla sahipleri rençberi, mevsimlik işçiyi, hatta inşaatçılar formen hariç düz işçiyi, hatta balıkçılar miçoyu (sahil kasabasında yaşıyorum), buradaki işletmeler bulaşıkçıyı vs. kariyerden aldıkları gün dediğini yapacaz. söz.

mimarı, mağaza yöneticisi filan da vasıfsız işçi başlığında tartışarak sen gerçekten çok hedefe yönelik bir istatistiksel yöntem izledin. örneklemin bi harika. tebrik ederim.
0
niye ama
(09.10.17)
öncelikle babamla ya da annemle bağlantılı bir hukukumuz olduğunu düşünmüyorum. Ama varsa da canımız sağolsun.

Bunun dışında vasıflı vasıfsız tanımını ben yapmıyorum, ilanların ilgili yerlerinde firma yetkilileri yapıyor. Zaten üstüme vazife olmayan şeylerde tanımlamaları genelde ben yapmam, açarım teknik kitabını oradan bakar öğrenirim.

İddiana dair 2. mesele de, okuma yaparken sistemli değil de taraflı okuma yaptığından kaynaklanıyor, yani işçi , bulaşıkçı, hamal, benzinlikte çalışacak ön eleman,bilmemne çaycısı v.s gibi internet üzerinde ilanı bulunmadığını zannettiğin(bu kısmı da önceden görüp küçük bi' detay iliştirmişim Allah'tan) ilanları da ''otobüs duraklarında asılı ilanlar'' örneklemiyle piyasaya sürmüşüm.

İşin özü ikili diyalog değil esasında, çok basit bir test edebilme yöntemi olarak verdiğim detay bir yaklaşımdı. Ve uygulunabilirliği çok kolay. bunun dışında miço'yu bırak gemide çalışacak vasıfsız elemanın bile(alınırsın diye tekrardan belirteyim vasıfsız kısmı benim eklemem değil, ilan detaylarında yazdığı için) birçok(benim saymaya üşendiğim kadar) ilanı mevcut.

Yine bi' önlem olarak; şunu belirteyim bu ilanların çokluğu aklınızı bulandırmasın lütfen. Çok ilan olması çok personele ihtiyaç olduğunu göstermiyor. Yine yukarıda anlattığım üzere ilanlara geri dönüşler zaten neredeyse yaşanmıyor, hatta yine bu iş sitelerinde bu çok sık karşılaşıldığı için ''ilanı şikayet et'' portalı altında, ilan gerçek değil gibi bir şikayet sebebi de bulunuyor.
Keza halkın genelinde(bkz: genel) hiç görmediği bir yaradana inanıp, gördüğü işsizliğe inanmamak da çok şaşılacak bir mevzu da değil esasında.

Ama, bunun inançtan çıkıp savunulan kısmı analitik mantığa aykırı.

Yani, sen ''hayır ülkede işsizlik yok fabrikalar çalışacak adam bulamıyor'' u destekleyen tek fikrin '' insanımız iş beğenmiyor'' seviyesinde ısrar ettiğinde, aslında görmemek/bilmemek(cehalet)den ziyade bilinçli ya da refleksi bir şekilde konuyu saptırdığını ve yanlışta ısrar ettiğini düşünmekteyim.

Yani bu o kadar da düşünsel birşey değil, devletin bu alanda görevli kurumları var açıp oradan bile bakılabilir; hakikaten fabrikalar çalışacak işçi bulamıyor ülke de işsizlik yok(?) ya da yine tek tutar dalınız olan; milletin çalışmaya ihtiyacı/gönlü yok güllük gülüstanlık(en azından insanlar çalışmadıklarında da içinde bulundukları duruma razı?) mı memlekette yoksa işler tam tersi(-ki özellikle şu dönemde) mi görülebilir.

bir de insanların tercih etme mekanizmasını da göz önüne almak gerekiyor; yani arz-talep olayına biraz daha yakınlaşmak.

Uyarılar üzerine edit: bazı ''kavramları'' yanlış kullanmış ve -de -da'ları kuralın uygun ayıramamışım. Bu yüzden yazıyı anlamadığını iddia edecek arkadaşlarımız varsa ve illa anlamak için ısrar da ederlerse 2.3. hatta ve hatta 4. kez okumalarını tavsiye etmekten başka bi' çarem yok; aklım ve dilim en fazla bu kadar çalışıyor, ne yapalım. bir de şunu ekleyeyim; yazarken dinledim; youtu.be
0
mete kudur
(09.10.17)
benim gördüğüm kadarıyla doğru. ofis ortamı avm gibi yerlerde çalışmak istiyor insanlar, atöyleler çırak, vasıfsız işçi bulamıyor.

Ben 1250 kişinin çalıştığı bir fabrikanın işlerini yapıyorum. Burada sabah 8 akşam 5, yemekler düzgün, sosyal imkanlar iyi. isteyene kaynak eğitimi veriliyor, bayramda falan paketi hazır, servisi var. Ama kaynak yapacak adam bulamıyorlar.

gelen bütün tedarikçiler aynı konudan şikayetçi; masa başı işlerde binlerce başvuru alıyorlar, ama tezgahta çalışmaya kimse yanaşmıyor.

neden anlamıyorum, ama düşününce işim masabaşı olduğundan anlamıyor olabilirim.
0
babilbaligi
(09.10.17)
istanbul'da 250 kişilik bir fabrikada çalışıyorum.

verilen ücretler asgari ücretin biraz daha üzerinde. buralarda aşağı yukarı vasıfsız(vasıfsız da değil aslında talaşlı imalatçı ise işten az çok anlaması gerekiyor mesela) her işçi bu paraları alabiliyor. dolayıyla işe giren eleman işten çok rahat ayrılabiliyor. girip 2 gün çalışıp canı isterse 1 gün içerisnde baska yere yine aynı fiyata başlayabildiği için sirkülasyon fazla. işe başlayacağım diyor gelmiyor, yapacağı işi işe girdikten sonra beğenmiyor ayrılıyor vs. bunun kriz ortamı ile ilgisi yok bence genel olarak fabrikalarda operatör olarak çalışacak insan bulmak veya çalışan elemanı uzun süre tutabilmek çok zor.
0
t joe
(09.10.17)
şöyle anlatayım sağlam bir kalıp ustası müthiş paralar kazanabilir.
0
Apocalypse
(09.10.17)
zamanında vasıflı halimle teknik eleman olarak gittim, vasıfsız pozisyona başvurdum, almadılar, birden fazla fabrikaya gitmiştim. yoldan geçerken de uğramadım, görüşmeye çağırdılar falan. kafası çalışmayan ama verilen komutu eksiksiz yapacak köle arıyorlar hep. verdikleri paraya bişey demiyorum zaten hiç.
0
hasmetizm 2046
(09.10.17)
Evet bulamıyorlar. Vasıfsız işçi çok, işsiz de çok ama iş beğenen yok aralarında. Çok büyük çoğunluğunun beklentileri mantık sınırlarının dışında olduğu için işverenler için büyük sıkıntı bu konu. Maaşları günü gününe ödeyen, çalışanlarının primlerini eksiksiz yatıran, arada çay ve sigara molalarına izin veren, acil bir durum veya hastalık olduğunda anlayış gösteren, resmi günlerde ve hafta sonları çalıştırmayan, gerekli bütün çalışma ve iş güvenliği koşullarını sağlamış, en kaliteli yemek ve servis hizmetini sunan fabrikaları bile beğenmeyen sayısız işçi gördüğüm için artık bu duruma şaşırmıyorum.
0
iwasbornonamountainside
(09.10.17)
(3)

Adam gibi sangria

gkn
İstanbul'da (Anadolu Avrupa farketmez) adam gibi sangria nerede içilebiliyor?Tezgahta iki portakal bi elma atılmış şaraptan bahsetmiyorum. Gerçekten özen gösterilerek yapılan ve meyvesi ile bekletilmiş sangriadan bahsediyorum :)Teşekkürler şimdiden..
İstanbul'da (Anadolu Avrupa farketmez) adam gibi sangria nerede içilebiliyor?

Tezgahta iki portakal bi elma atılmış şaraptan bahsetmiyorum.

Gerçekten özen gösterilerek yapılan ve meyvesi ile bekletilmiş sangriadan bahsediyorum :)

Teşekkürler şimdiden..
0
gkn
(08.10.17)
Kadıköy Midpoint te leziz sangria yapıyorlar.
0
giovanne
(08.10.17)
Cihangirde mellow
0
astrid
(08.10.17)
varuna gezgin'de fena değildir. Hatta şu an kampanya var sanırım sangria da. Sürahisi 35 lira olmalı.
0
kral lear
(08.10.17)
(3)

yagmur icin ideal ayakkabi?

icim urperiyor
selam. halihazirda botum var kislik. ama hantal, kaba ve agir geliyor. kar icin ideal oyle diyeyim. bana daha rahat, sporvari ama yagmurda falan sikinti yapmayacak ayakkabi lazim. nasil modellere bakayim? alisveris özürlüyüm, magazaya gitsem en yakindakini alir cikarim o yuzden gitmeden kafamda bi k
selam. halihazirda botum var kislik. ama hantal, kaba ve agir geliyor. kar icin ideal oyle diyeyim. bana daha rahat, sporvari ama yagmurda falan sikinti yapmayacak ayakkabi lazim. nasil modellere bakayim? alisveris özürlüyüm, magazaya gitsem en yakindakini alir cikarim o yuzden gitmeden kafamda bi kac model olsun istedim. cinsiyet erkek, tesekkurler.
0
icim urperiyor
(08.10.17)
outdoor ayakkabılara bak. salomon, merrell, adidas terrex vb.
0
blackdog
(08.10.17)
Columbia outdrylara bak Amazon.de'den ama.
0
Mcfly
(08.10.17)
Goretex ayakkabi al ama tabana dikkat. Vibram tabanla yagmurlu havada balerin gibi dans edersin yolda.
En az 500-600tl gozden cikarman lazim.
0
stavro
(08.10.17)
(1)

okula yardım

expressive
Güneydoğunun ücrasında, kapısı, penceresi, kapı kolu, perdeleri, muslukları, kütüphanesi dahi olmayan bir lisede görsel sanatlar öğretmeniyim. İmkanlar korkunç derecede kısıtlı. Yardım alabileceğim kuruluşlar, dernekler, vakıflar vs ile nasıl bağlantı kurabilirim. Her türlü yardım ve önerilerinize a
Güneydoğunun ücrasında, kapısı, penceresi, kapı kolu, perdeleri, muslukları, kütüphanesi dahi olmayan bir lisede görsel sanatlar öğretmeniyim. İmkanlar korkunç derecede kısıtlı. Yardım alabileceğim kuruluşlar, dernekler, vakıflar vs ile nasıl bağlantı kurabilirim.

Her türlü yardım ve önerilerinize açığım.
0
expressive
(08.10.17)
ihtiyacharitasi.org sitesine ilan verebilirsiniz.
0
pide
(08.10.17)
(6)

site yöneticileri her şeyi biliyor mu

qazedcsrfvtyhngujmkol
kullanıcı vpn ve gizli modda siteye girse bile bu şunun fakei diye anlayabilir mi site yöneticisi.
kullanıcı vpn ve gizli modda siteye girse bile bu şunun fakei diye anlayabilir mi site yöneticisi.
0
qazedcsrfvtyhngujmkol
(08.10.17)
Anlayamaz
Vpn ve gizli modla.
0
imelih
(08.10.17)
kullandığı eklentiler, tarayıcı sürümü, ekran genişliği vs vs bir sürü veri ile eşleştirme yapılabilir.
0
Ufuk
(08.10.17)
@ufuk eklenti dediğin vpn ve adblock
0
🌸qazedcsrfvtyhngujmkol
(09.10.17)
yüzdeyüz anonimlik diye bir şey yok. her şey olabilir.
0
secrexv2
(09.10.17)
vpn ile ip değişiyor. oradan yakalayamaz. bir tek çerezler kalıyor. onda da gizli pencere kullanarak giriş yaparsan çerez kalmıyor tarayıcıyı kapattığında.
0
nugre tias
(09.10.17)
hayır bahsettiğim sizi takip edebilecek gizliği ihlal edebilecek parmak izleri bırakabilecek flash player gibi eklentilerdi.


sonuç olarak anlayabilir diyorum bir çok yöntemle.
0
Ufuk
(09.10.17)
(5)

Uber daha ucuz olması gerekirken neden daha pahalı ?

mete kudur
Yani, daha ucuz olması gerekliliğini şu yüzden düşünmüştüm. Taksi plaka ücretinin etkisi yok, çalışan personel etkisi yok ve yüksek kar marjı isteği yok diye zannediyorum. Neden daha pahalı taksiden ?
Yani, daha ucuz olması gerekliliğini şu yüzden düşünmüştüm. Taksi plaka ücretinin etkisi yok, çalışan personel etkisi yok ve yüksek kar marjı isteği yok diye zannediyorum. Neden daha pahalı taksiden ?
0
mete kudur
(08.10.17)
Turkiyede taksi gibi degil de ozel soforlu hizmet verdigi icin sanirim. Trde premium.

Yurtdisinda taksiden %40-%80 daha ucuz.
0
kuehles blondes
(08.10.17)
birim zamandaki müşteri miktarı taksilerde uber'dekinden daha yüksek kanımca. e yatırımı da karşılamak lazım. taksi plakasına tamam ama araç daha pahalı. çalışan personel kısmını anlamadım.
0
zgrydn
(08.10.17)
Türkiye'de taksiler otomobile ötv vermiyor bunu da hesaba katmak gerek. Uber şoförü ötv ödeyerek alıyor.
0
bos gezenin bos ustasi
(08.10.17)
Uber in araci yok.
Bazi sirketler var trde, bu sirketler arac ve personelleriyle kendilerini uber sistemine ekletiyolar. Ubere komisyon veriyolar ve iste kendi soforlu hizmet lisanslari filan var. sofor maasi, sigortasi var... onlar da para sonucta ve trde insanlarin kendi arabasiyla yolcu tasinmasina izin verilmedivgi icin premium segment oluyor araya giren sirketler yuzunden.
0
kuehles blondes
(08.10.17)
bangkok'ta uber taksinin iki kati ama daha guvenli diye turistler onu kullaniyor
0
cedex
(08.10.17)
(6)

Dünya nüfusunun bilinçli azaltılıp/azaltılmaması konulu dizi/film tavsiyesi

jamiro
bu konu ile ilgili bir şeyler izlemek istiyorum. önerilere açığım.
bu konu ile ilgili bir şeyler izlemek istiyorum. önerilere açığım.
0
jamiro
(08.10.17)
utopia. iki sezon. muhteşem. hele renkler, sahiden harika.
0
rahip janick
(08.10.17)
tam dediğin gibi değil ama tema o sayılır.

(bkz: what happened to monday )
0
tosunpasa
(08.10.17)
@rahip janick, onun konusunu çok sevdiğim için başka benzer bir şeyler arıyorum zaten:) ama ilk mesajda belirtmediğim için tik veriyorum. teşekkürler :) varsa başka önerin alırım:)
0
🌸jamiro
(08.10.17)
inferno
0
pide
(08.10.17)
kingsman
0
basond
(08.10.17)
lifeframe
(08.10.17)
(3)

küstüğüm ve tartıştığım insanları stalklama isteği?

for day to break
size de oluyor mu? adamla barıştığım an sönüyor bu istek küstüğüm an tekrar başlıyor.
size de oluyor mu? adamla barıştığım an sönüyor bu istek küstüğüm an tekrar başlıyor.
0
for day to break
(08.10.17)
sosyal medya hesaplarına baktığım insanlardan soğuyorumbelki sen de bu nedenle yapıyorsun bu malla iyiki küsmüşüm demek için.
0
qazedcsrfvtyhngujmkol
(08.10.17)
Normal.

Yoksa nereden dedikodu malzemesi bulacaksın?
0
kendi kendine yasayan yavrucak
(08.10.17)
haklısınız aslında onları kınayacak bir şey bulduğumda için için seviniyorum dedikodu yapmasam bile.
0
🌸for day to break
(08.10.17)
(2)

Ormanda ayı

rosey
Doğada, ormanlık yerlerde yürüyüş yapıyoruz kamp kuruyoruz. 3 arkadaş geçen gün araçla gidebileceğimiz yere kadar gittik sonra aracı park edip 1 km yürüdük . Ormanımsı bir yer ve ben yürüyüş esnasında çok tedirgindim çünkü ayı çıksa kendimizi koruyacağımız hiçbir şey yok elimizde. Oraya gitmeden ön
Doğada, ormanlık yerlerde yürüyüş yapıyoruz kamp kuruyoruz. 3 arkadaş geçen gün araçla gidebileceğimiz yere kadar gittik sonra aracı park edip 1 km yürüdük . Ormanımsı bir yer ve ben yürüyüş esnasında çok tedirgindim çünkü ayı çıksa kendimizi koruyacağımız hiçbir şey yok elimizde. Oraya gitmeden önce yakınlardaki bir ilçede yağmurluk satın alacağımız bir av malzemesi dükkanında yanınıza torpil alın istterseniz dedi satıcı ama saçma geldi ben tedirgin oldum ne yapmak gerek her zaman ayı riski yok mu dağlık ormanlık yerlerde?
0
rosey
(08.10.17)
Kuzey Amerika'da Bear Mace dedikleri biber gazı türevi (daha çok polisleri kullandığına benzeyen türden) şeyler taşıyorlar. Fakat, onun bile kullanımı sonra çare olarak öneriyorlar.

Genelde ayılar yavrularıyla beraber geziyorken veya köşeye sıkıştıkları zaman saldırgan oluyorlarmış. Onun dışında ayıların çok tehlikeli olmadıklarını söylüyorlar.
0
malheiros
(08.10.17)
Çöplerinizi ve yemek artıklarınızı açık alanda bırakmadığınız sürece yanınıza gelmezler. Uzaktan kokunuzu alıp uzaklaşırlar.
0
lastdragonborn
(08.10.17)
(1)

Epub'ların Çıktısını nasıl alabilirim

mete kudur
Normal kitap gibi çıktı almak istesek nasıl yapabiliriz ?
Normal kitap gibi çıktı almak istesek nasıl yapabiliriz ?
0
mete kudur
(08.10.17)
epubları pdfye dönüştürebilirsiniz.
0
nickfury
(08.10.17)
(3)

Vasiyet için illa noter onayı mı lazım ?

mete kudur
sb
sb
0
mete kudur
(08.10.17)
vasiyet geçerli değildir. kişinin malvarlıgı cocukları arasında eşit şekilde bölüşülür çok amerikan filmi izlemişsiniz :)
0
sizofren06
(08.10.17)
Vasiyet itiraz eden olmazsa geçerli oluyor bildiğim kadarıyla.
Noter haricinde de kendi el yazısıyla yazılmış olması, düzenlenen tarih, imza ve düzenlenen yer (şehir) olması gerekiyor diye biliyorum
0
hayat aklini konusacak bir filozof uret
(08.10.17)
1)resmi (noter veya sulh hakimi huzurunda)
2)el yazısıyla(vasiyetname sahibinin kendi yazısı ve imzası)
3)sözlü(olağanüstü hallerde geçerli. olağanüstü hal kalktıktan 1 ay sonra geçersiz olur)
0
vayezikhan
(08.10.17)
(4)

Amazon Türkiye'ye Gönderim Yapıyor Mu?

reavelyn
Bildiğim kadarıyla başlıktaki sorunun cevabı evet. Ama gümrük vergisi ya da ürün çeşidiyle alakalı tırı vırı durumlar vardı. Bunları açıklayabilir misiniz?
Bildiğim kadarıyla başlıktaki sorunun cevabı evet. Ama gümrük vergisi ya da ürün çeşidiyle alakalı tırı vırı durumlar vardı. Bunları açıklayabilir misiniz?
0
reavelyn
(08.10.17)
Amazon'a kayıt olurken adresini giriyorsun, herhangi bir ürünün sayfasına girdiğinde altta o ürünün adresine gönderilip gönderilemeyeceği yazıyor. Gönderilebiliyorsa eklenecek gümrük ve kargo masraflarını da belirtiyor.
0
freebird5406_2
(08.10.17)
Ek olarak, bazı ürünleri türkiye'ye göndermiyoruz yazıyorlar ama sepete ekleyip sipariş verince gönderildiği ortaya çıkıyor. Özellikle Amazon.de sitesinde oluyor bu.

Bir de bir ürün alacaksanız diğer amazonlara da bakın. Amerika sitesinden almaya karar verdiğiniz bir ürün Almanya sitesinde ücretsiz kargo fırsatı ile gönderilince daha avantajlı olabiliyor.

Sepete atıp son onay aşamasına kadar gelip kıyaslama yapın yani özetle.
0
jamiro
(08.10.17)
ürünün vergisinin hesaplanması için satıcı amazon olmalı en önemli husus.
0
kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili
(08.10.17)
Satıcı olmasına gerek yok fulfilled by amazon yazsa yeter.
0
i was made for you
(08.10.17)
(4)

klavye seçimi

toro
Dell inspiron 5520 icin klavye almam lazim. Bazilarinda n4040 5520 yaziyor bazılarında 15r 5520 yazıyor. Herhangi bir uyumsuzluk yaratir mi?
Dell inspiron 5520 icin klavye almam lazim. Bazilarinda n4040 5520 yaziyor bazılarında 15r 5520 yazıyor. Herhangi bir uyumsuzluk yaratir mi?
0
toro
(08.10.17)
bilgisayarı çevir ve arkadaki etiketleri oku. orda tam model yazmalı.
0
binder dandet
(08.10.17)
Orda 5520 yaziyor
0
🌸toro
(08.10.17)
Service tagi ne bilgisayarın? Mesela benim 5520ninki cbfbjv1
0
dannycarey
(08.10.17)
Pcyi açamıyorum. Acilirken pili bozuk oldugu icin tuşa basmami istiyor. Bundan ötürü açamıyorum
0
🌸toro
(08.10.17)
(3)

bazı albümleri spotify’da neden dinleyemiyorum?

violetsky
mesela slumdog millionaire ost ya da dangal soundtrack?
mesela slumdog millionaire ost ya da dangal soundtrack?
0
violetsky
(08.10.17)
yapımcısı, sahibi istemediği için.
0
secrexv2
(08.10.17)
@secrexv2, o zaman spotify’a neden koyuyor? yoksa bölge kısıtlaması mı var?
0
🌸violetsky
(08.10.17)
Bolge kisitlamasi var
0
eksi sozlukte eksiyen adam
(08.10.17)
(3)

iphone gelen aramayı açarken

helena
Neden bazı kişilere kaydırmalı bazı kişilere basmalı telefon açma olayı oluyor? Mesela X ararken kaydırarak açıyorum Y ararken yeşil daireye basıyorum?
Neden bazı kişilere kaydırmalı bazı kişilere basmalı telefon açma olayı oluyor? Mesela X ararken kaydırarak açıyorum Y ararken yeşil daireye basıyorum?
0
helena
(08.10.17)
kişilerle alakası yok. birinde ekran açıkken arıyor diğerinde kapalıyken.
0
nrmnm
(08.10.17)
Şu an cidden aydınlandım
0
🌸helena
(08.10.17)
ya çok ilginç, bunu fark etmeyen insanlar çok çok çok fazla :) söyledikten sonra da hepsinde aydınlanma oluyor ahaha :)
0
washe
(08.10.17)
(5)

Dram istiyorum, acı istiyorum

rahip janick
https://www.youtube.com/watch?v=M9jsRZzjrgIvar mı bunun gibi ya da epitaph gibi parçalar.aşağıdaki görseldekiler sevdiğim gruplar, sanatçılar. onların türlerinden pek bilinmeyen şeyler çok iyi olur. ya da fark etmez, ne istiyorsanız...https://i.hizliresim.com/XELa5D.jpghttps://i.hizliresim.com/bLJnW
www.youtube.com

var mı bunun gibi ya da epitaph gibi parçalar.

aşağıdaki görseldekiler sevdiğim gruplar, sanatçılar. onların türlerinden pek bilinmeyen şeyler çok iyi olur. ya da fark etmez, ne istiyorsanız...

i.hizliresim.com

i.hizliresim.com
0
rahip janick
(08.10.17)
Roy buchanan - please don't turn me away

Rod stewart - keep me hangin' on

Ben harper - please bleed
0
freebird5406_2
(08.10.17)
Yoldayım ama şunları tavsiye ederim
Fuel - hemorrhage
Fuel - innocent
0
dostoyevskinin tostu
(08.10.17)
dedimmidemedimmi
(08.10.17)
youtu.be

Aslında 4.30 civarı başlayan go insane parçasını paylaşacaktım fakat tek başına bulamadım baştaki big love şarkısı da güzeldir.
0
freebird5406_2
(08.10.17)
Camel-mystic queen
0
aydin meyrin
(08.10.17)
(2)

sigortasi gecmis arac satilir mi?

alttaraf
soru baslikta aslinda ama dur şu,diyelim trafik sigortasi 1 mayista bitiyor ben de 15 nisan da ilan verdim, arac ta 15 mayista alici buldu, ben de 15 gun trafik sigortasiz kullandim, simdi bu araci yeni sigorta yapmadan satabilir miyim 15 mayista, yoksa canim maliyemiz bize burada da takiyor mu?
soru baslikta aslinda ama dur şu,
diyelim trafik sigortasi 1 mayista bitiyor ben de 15 nisan da ilan verdim, arac ta 15 mayista alici buldu, ben de 15 gun trafik sigortasiz kullandim, simdi bu araci yeni sigorta yapmadan satabilir miyim 15 mayista, yoksa canim maliyemiz bize burada da takiyor mu?
0
alttaraf
(08.10.17)
sigortanın araç satışı ile bağlantısı yok.

araç muayane tarihi geçmemiş olmalı.
0
elorelia
(08.10.17)
Üstteki bilgi yanlış. Daha Yeni araba sattim ve aldim.eskidendi o. Artık muayene de olacak, sigorta da olacak, ödenmemiş cezası da olmayacak. İşin aptal yanı arabayı satın alan kendi adına bir daha sigorta yaptırıyor.
0
ad astra per aspera
(08.10.17)
(4)

WOL magic packet .255 boradcast adresi

binder dandet
huawei modemde port açmaya calısırken 255 li ip deniyorum broadcast olması için heryere vefakat 255 i kabul etmiyor, 254 yapsam olur mu? olmaz sanırım... nasıl bir yol izlemeliyim?
huawei modemde port açmaya calısırken 255 li ip deniyorum broadcast olması için heryere vefakat 255 i kabul etmiyor, 254 yapsam olur mu? olmaz sanırım... nasıl bir yol izlemeliyim?
0
binder dandet
(08.10.17)
olmaz. broadcast adrese port açmak olmaz :) WOL ile ne yapmak istiyorsun tam olarak?
0
washe
(08.10.17)
washe, statik ip aldım(ddns) şehirdısı-yurtdısı bilgisayarımı açıp remote desktop kullanmak istiyorum.

ethernet kablosu baglı ve ayarlar yapılı, local networkten'de yiyiyor. ama uzaktan olmadı olamıyor.
0
🌸binder dandet
(08.10.17)
dışardan evdeki PC'yi açmaya çalıştığını ve pc'nin bios windows vs ayarlarının tam olduğunu varsayarak; yönlendirmen gereken port UDP 7.

bununla bitmiyor tabii. dışardan eve magic paketi gönderdiğinde önce modeme ulaşacak pc kapalı olduğu için muhtemelen modemin ARP tablosunda pc nin MAC adresi olmadığından bu magic paketi nereye göndereceğini bilemeyecek ve magic paket kaybolup gidecek. modemde pc nin MAC adresine sabit IP ataman muhtemelen yeterli olmayacak. modeme telnet ya da SSH ile bağlanıp modemin ARP tablosuna PC nin MAC adresini elle eklemen gerekiyor. onu yapmak için huawei ile iletişime geçebilirsin :)
0
washe
(08.10.17)
evet tam dedigin gibi, her sey yapılı ve tam dediğin gibi magic packet kayboluyor bu yüzden broadcaste port açmak istedim.

Bu sadece gorunen tabi, aynı zamanda eve ip cam kurmak istiyorum. onun hazırlıkları.

Huawei yolları taştan diyorsun yani. peki :)
0
🌸binder dandet
(08.10.17)
(1)

Oracle SQL Developer Hakkında

storax
Oracle SQL Developer ile ilgili bilgisi olan bir arkadaş var mı? Tam olarak şöyle bir problemim var: https://youtu.be/XfIExdCSaHU
Oracle SQL Developer ile ilgili bilgisi olan bir arkadaş var mı? Tam olarak şöyle bir problemim var: youtu.be
0
storax
(08.10.17)
bu beni de deli etti, aptal temayı devre dışı bırakınca düzeliyor. bu ayarı bulana kadar tab ile gezmeyi deneyebilirsin, pencereyi sağ sola taşımak da bazen iş görüyor:

stackoverflow.com

Click Tools

Try to locate Preferences by moving your mouse downwards from the Tools button.
When in Preferences, do the same in step 2 for the left side of the panel and try to locate Environment.

When in environment, try to locate 'Look and Feel'. You won't be able to see the caption but it has these values : Windows | Oracle. You'll know you found it when you see a drowdown with an actual value of Oracle.

Change it to Windows
0
celeron 300a
(08.10.17)
(2)

Laptop tavsiye

mesudiyeli mesut
Eski duyurulara baktım; ama yine de sormak istedim arkadaşlar. 1000-1100 tl civarı sadece temel şeylerde, yani anne - baba gibi kullanabileceğim mütevazi ama bana sorun çıkartmayacak bir laptop arıyorum. üzerime tavsiye atar mısınız? teşekkürler...
Eski duyurulara baktım; ama yine de sormak istedim arkadaşlar. 1000-1100 tl civarı sadece temel şeylerde, yani anne - baba gibi kullanabileceğim mütevazi ama bana sorun çıkartmayacak bir laptop arıyorum. üzerime tavsiye atar mısınız? teşekkürler...
0
mesudiyeli mesut
(08.10.17)
Celeron işlemcili Lenovo ve Asus lar bu fiyata. Ben de arıyorum bu civarda bir şeyler de oradan biliyorum yani.
0
kaledekiyalnizlik
(08.10.17)
urun.n11.com

50 tl maxipuan ile 999'a geliyor.
0
bykush
(08.10.17)
(3)

Fitness salonuna gitmeli miyim _ aylardir kararsizlij

Cursed Chico
https://youtu.be/CgSn0qa0H2gFree run parkour ilgimi cekiyor yillardir. Kendilerini kaldirabilmeleri, ziplayabilmeleri, tirmanabilmeleri. Istedigim cogu sey var.Crossfit de guzel geliyor.Yokusu agir yukle bile sorunsuz cikabilmek, elimde bir agirlikla uzun sure yuruyebilmek vs gibi guc - kondisyon se
youtu.be

Free run parkour ilgimi cekiyor yillardir.

Kendilerini kaldirabilmeleri, ziplayabilmeleri, tirmanabilmeleri. Istedigim cogu sey var.

Crossfit de guzel geliyor.



Yokusu agir yukle bile sorunsuz cikabilmek, elimde bir agirlikla uzun sure yuruyebilmek vs gibi guc - kondisyon seyleri istiyorum.
Upuzun kosabilmek, saatlerce esya tasisam bile devam edwbilmek merdiven inme cikmalara gibi hem guc hem kondisyib gerektiren bir calismaya girebilmek idtiyorum.

Bodybuildinge gittim gecmiste. Ysptigim hareketlerde ilerleme sagladim ama pek guclu olmami saglamadi. Belki yanlis yaptigimindan harekrtleri. Ya da beklentim fazlatydi. Ondandir.

Bir kac yik once gitmistim ama karnim hala sert mesela.

Fitness salonuna gitmeli miyim sizce. Cunku iste ogle arasibda gidecfim boylece zaman harcamamis olacagim mesai disi. Obur turlu kndi zamanmindan gidecek.

Macfite gidexegim. Orda basket sahasi var sadece fitnessla birlikte.

Evde alet yok hem de is saatinden calmak varken evde de yapmak isyemiyorum.

Vucut agirkigiyla vucudun iyi bir hale gelecegini biliyorum , daha dogal geliyor ama vucudun o bolgesi icin hazirlanmis hareketler varken onlari da goz ardi etmEk istemiyorum.

Tavsiyelere acigim.
0
Cursed Chico
(08.10.17)
Dünyanın en güçlü adamlarının yaptığı antrenman var. İstanbul'da isen bulursun bir şekilde. Parkour çok tehlikeli bir spor en ufak hatada kalıcı olarak sakatlanabilirsin.
İnsan vücudunu güçlendirecek belli başlı uğraşlar var. Crossfit, judo, güreş, gülle atma bunları araştır.

Rusların savunma sporu var systema bu sporun da vücudu güçlendiridiği söylüyorlar. ne kadar doğru bilmiyorum.
0
komando kani var bende
(08.10.17)
Savunma sporu ya da dövüş vs ilgini çeker mi?
0
jazzabel
(08.10.17)
Yıllar önce karate yapmıştım. 1 seneye yakın. etkisi olmadı gibi güçlenmeme.
0
🌸Cursed Chico
(08.10.17)
(3)

The Ordinary ürünlerini kullananlar

jazzabel
SelamEczacı bir arkadaşımın tavsiyesiyle the ordinary ürünlerini alıp kendi nemlendiricimi ve serumumu yapmak istiyorum. 2 şey sipariş edecekken inceleyince hepsini almak istedim. 30$ sınırına uyduktan sonra gelmesi problem olur mu? Sipariş edip yorumlayan baya hesap-blog gördüm ama bilemedim. Kulla
Selam

Eczacı bir arkadaşımın tavsiyesiyle the ordinary ürünlerini alıp kendi nemlendiricimi ve serumumu yapmak istiyorum. 2 şey sipariş edecekken inceleyince hepsini almak istedim. 30$ sınırına uyduktan sonra gelmesi problem olur mu? Sipariş edip yorumlayan baya hesap-blog gördüm ama bilemedim. Kullanan varsa da yorum yazarsanız çok sevinirim.
0
jazzabel
(08.10.17)
Normalde kozmetik olduğu için gümrüğe takılır ama beautybay gift şeklinde gönderim yapıyor denmiş sözlükte.1 ayda fln geliyormuş.
Ben de yurtdışından gelecek bir arkadaşıma sipariş verdim, gelince kullanmaya başlayacağım.

Gothamista'nın detaylı incelemeleri var.
www.youtube.com

edit:sınır 30 euro bu arada.shipping dahil değil bu sınıra.
0
demoniclewinsky
(08.10.17)
@maleficent HA ve rosehip seed oil siparişi vermek için açmıştım duyuruyu. İkisini karıştırınca çok güzel etki ediyor diye duydum.
0
🌸jazzabel
(08.10.17)
karıştırma değil de art arda kullanılıyor sanki.
Sanırım önce yağları sonra nemlendiricileri gibi bir sırası var.
Rosehip sonra HA gibi.

ben de şunları aldım,heyecanla bekliyorum.
www.imageupload.co.uk
0
demoniclewinsky
(08.10.17)
(6)

18 bine Araba

okiler
Hangi marka-model alayım?
Hangi marka-model alayım?
0
okiler
(08.10.17)
Mazda 323 bulabilirsen.
0
neymis
(08.10.17)
Chevrolet Kalos
0
6 yasimdan beri metal dinliyorum
(08.10.17)
Opelcorsa bulabilirsin ufak ihtimal de olsa
0
euphrat
(08.10.17)
Fiesta 2001 1.25 ghia
0
kablelvuku
(08.10.17)
eski efsane kasa corollolar da olabilir 1.6 enjeksiyonluları güzel araçtır.
0
basond
(08.10.17)
Lada kalina
0
housedaki topal doktor
(08.10.17)
(5)

nasıl mont sizce

durbikonusucaz
https://www.juttu.be/nl/p/vintage-jas-jjvpace-4355D70042.htmlpuanları alalım.edit: fiyatıyla karşılaştırmak isteyenler 300 tl
www.juttu.be

puanları alalım.

edit: fiyatıyla karşılaştırmak isteyenler 300 tl
0
durbikonusucaz
(08.10.17)
önünde çok fazla detayı var. bi de cidden 80 euroya alıcaksan değmez.
0
elorelia
(08.10.17)
Kötü
0
clones
(08.10.17)
3
0
Delay Fuze
(08.10.17)
memelerin ordaki cepler ile normal cepler arasındaki o saçma sapan şey olmasa güzel. 300 lira da verilir mont bu arkadaş 300 liranın altında mont mu var
0
vedatchilipeppers
(08.10.17)
Güzel, fiyat Avrupa için normal. 7-8 puan veririm.
0
bos gezenin bos ustasi
(08.10.17)
(3)

Bu bonsainin cinsi nedir?

mongol
Var mı cinsini bilen?
Var mı cinsini bilen?
0
mongol
(08.10.17)
Zelkova'ya benziyor.
0
gonion
(08.10.17)
şöyle bir rehber var.

www.bonsaiempire.com

çin karaağacına (chinese elm) benzettim resimden.
0
kaichi
(08.10.17)
@kaichi evet kesinlikle o. Yapraklarını yakindan detaylica inceledim aynisi.

Tesekkur ederim cevaplar icin.
0
🌸mongol
(08.10.17)
(12)

Gözlük camını nasıl temizlerim

senolll
Merhaba,Yıllar sonra tekrar gözlük kullanmaya başladım. Biraz daha iyi görüyorum ama birkaç gün sonra şöyle bir sorun oluştu, kutu içindeki mendil ile silince gitmeyen bir tabaka var. Gözlüğü takınca grileşiyor biraz hayat. Ben nasıl temizlicem bunu? Bilgisayar ekranı silmelik bir malzemem var onla
Merhaba,

Yıllar sonra tekrar gözlük kullanmaya başladım. Biraz daha iyi görüyorum ama birkaç gün sonra şöyle bir sorun oluştu, kutu içindeki mendil ile silince gitmeyen bir tabaka var. Gözlüğü takınca grileşiyor biraz hayat. Ben nasıl temizlicem bunu? Bilgisayar ekranı silmelik bir malzemem var onla temizlesem olur mu?

Teşekkürler
0
senolll
(08.10.17)
ben sivi el sabunu ile temizliyorum
0
fakyoras
(08.10.17)
Ben de sabun ve su ile yıkıyorum. Gözlükçülerin verdiği sıvılar vs korkunç yapıyor.
0
sopiro
(08.10.17)
böyle yıkayıp nasıl kuruluyoruz? kağıt havluyla silince çizilir falan denmiş internette, çizilmez cam falan diye aldım ama çizilmesin?
0
🌸senolll
(08.10.17)
Seyreltilmiş camsil kullanıyorum ben. Gözlükçülerin verdiği temizleme sıvısı da o zaten.

Sabunla yıkamak bu kadar net yapmıyor bence. annem sıvı sabunla yıkıyor. ya da ben üşengecim bilemedim.
0
kendi kendine yasayan yavrucak
(08.10.17)
Taze giyilmiş tişört gibi temizleyen görmedim. Ben hep yeni tişörtlerimin etek kısmıyla temizlerim. Bazen yağ vb damladığında ise diğer arkadaşların bahsettiği sıvı el sabunu yıkamasını da yapıyorum. Yıkama sonrası silmek şart değil, teknik doğru uygulanınca kurumaya bırakırsanız izsiz/lekesiz kalır. Teknik de şöyle oluyor, her iki camın hem önüne hem arkasına sıvı sabun damlatıyorsunuz, sonra çeşme altında işaret ve başparmak arasında güzelce yıkıyorsunuz. En son gözlüğü dik konuma getirip (takacakmış gibi) suyun altından tek hamlede camları geçiriyorsunuz. Böyle yapınca su damlası vb kalmıyor. Yalnız bu teknik daha çok çerçevesiz gözlükte işe yarar onu da ayrıca belirtmek isterim. Ha olmuyor, illa yıkadıktan sonra silmek gerekiyorsa yine temiz bir bez (normal bez) öneririm.
0
gonion
(08.10.17)
önce suya tutacaksın sonra güderi bezle sileceksin.
0
alperz
(08.10.17)
su falan kötü yapar, yağlanma falan varsa gözlük için ıslak mendil gibi şeyler vardı. hatta bir ara bim'de falan da oluyordu.
0
doxanikee
(08.10.17)
Tek kullanımlık ıslak mendil gibi gözlük camı temizleyiciler var gratiste falan oluyo. Çok güzel parlatıyor. 100lü kutusu 3 tl bi şey oluyor.
0
bir nick var benden iceri
(08.10.17)
optikçide spreyleri oluyor
0
nice tnetennba
(08.10.17)
el sabunuyla falan temizleme sakın onlar için özel temizleme aparatlarından al.
0
qazedcsrfvtyhngujmkol
(08.10.17)
İslak mendil gibi gözlük temizleyiciler gözlüğü çizebiliyor. senelerin gözlük kullanıcısıym en pişman olduğum bunu kullanmaktır.

Gözlükçülerin verdiği sprayi kullan direkt olarak. Dediğim gibi o da zaten bildiğimiz camsil.
0
kendi kendine yasayan yavrucak
(08.10.17)
bykush
(08.10.17)
(2)

Tiyatro festivalindeki hangi oyunlari onerirsiniz?

fakyoras
Soru baslikta. Oyunlar: http://www.biletix.com/etkinlik-grup/133201580/ISTANBUL/tr
Soru baslikta.

Oyunlar: www.biletix.com
0
fakyoras
(08.10.17)
Martı, fırtına
0
mutlusismankedi2015
(08.10.17)
gec kalmisiz galiba, biletler bitmis :)
0
🌸fakyoras
(08.10.17)
(8)

Kredi ile araba

maria puder
Şimdi diyelim ki 60 bin tllik araba almak istiyorum. Maaşım var ve kredi çekicem almak için. 4 yıl ödemeli kredi. Bu kısım bana korkunç geliyor çünkü özel sektörde çalışmak istiyorum ve kredi vb şeylerin yükü altına girmek istemiyorum. Diğer taraftan da 4 yıl para biriktirdim: 60 bin tl, maaşımdan a
Şimdi diyelim ki 60 bin tllik araba almak istiyorum. Maaşım var ve kredi çekicem almak için. 4 yıl ödemeli kredi. Bu kısım bana korkunç geliyor çünkü özel sektörde çalışmak istiyorum ve kredi vb şeylerin yükü altına girmek istemiyorum. Diğer taraftan da 4 yıl para biriktirdim: 60 bin tl, maaşımdan arttırarak ve gittim arabayı aldım. 2017'de krediyle alacağım araba yerine 2021'de gittim peşin olarak bir araba aldım. Bu bir dezavantaj mı?Hangisi avantajlı tam kafamda oturtamıyorum.Ben 4 yıl biriktirine kadar 60 bin tlyi ,paranın değeri azalmıcak mı? Daha kötü bir araba mı alcam? Öte yandan da kredi çekilse faizi var bir de neredeyse 100 bine yakın ödicem ve kredi boyunduruğu altına gircem .Kaçırdığım noktalar illaki vardır. Bu işlerden anlayan birileri özet geçebilir mi? Miras vb şeyler yok,her şey maaşla yapılacak:D
0
maria puder
(08.10.17)
eksisozluk.com

biriktirirken paranın değeri azalmasın diye mevduat veya döviz yapmak gerek.

2 yöntem kıyas bile kabul etmez... tabii ki biriktirerek almalısınız. kredi taksidi kadar biriktirseniz, 4 yıl yerine 3 yılda o para çıkmış olacak.

krediyle alınca net maliyet: kredi faizi - enflasyon = 22-12 = %10

biriktirerek alınca net maliyet: enflasyon - yatırım getirisi = 12-10= %2

%2 ile %10 farkı olan %8'i (zararı) fazladan verdiren tek şey = "hemen sahip olmanın cazibesi"
0
507
(08.10.17)
Tamamen planına bağlı ama garanti yoksa bu iş sıkıntılı.

Bir de 4 yıl sonra hibrit ve elektrikli motorlar muhtemelen daha da yaygınlaşır, ben en çok bunu dert ederdim.
0
passion rules the game
(08.10.17)
Arabalar zamlanıyor surekli alom gucu gunden gune dusuyor benim su anki arabama 2014 de 40 asgari ucret odeyip yarısını kredi cekerek aldım paranın faizi kadar enflasyon var memlekette pesinatın varsa aracın yarısı kadar gerisini kredi cek işsiz kalırsan satarsın
0
steward
(08.10.17)
Doviz olarak belli bir pesinat biriktirip ustunu krediyle tamamlayabilirsin mesela. 4 yil araba kredisi odemek istemezdim sahsen.
0
chavezding
(08.10.17)
4 yıl para biriktirmek için oldukça uzun bir süre.

araba için para biriktiriyorum diyip o motivasyonu 4 yıl boyunca korumak ve birikimi devam ettirmek oldukça zor bir şey. (insanı her zaman parayı harcayacak bir şey dürter)

türkiye 2. el arabaların bile şarap gibi değerlendiği bir yer, 4 yıl sonra o parayla hedeflediğiniz arabayı alamama ihtimaliniz var.

bütün bu risklere karşı faiz ödeyip arabanın konforunu keyfini hazzını 4 yıl önce yaşamak bana her zaman daha mantıklı geliyor.

ihtiyaç kredisi ile alırsınız, başınıza olmadık bir iş gelip toplu paraya ihtiyacınız olduğunda aracı istediğiniz an da satabilirsiniz.
0
wilhelmwasmuss
(08.10.17)
En iyi yol, seçeneği ikiye bölmektir. paranın yarısını biriktir, geri kalanını faizle çek. 30 tl birikirken mevduat faiziyle erimez. diğer 30 tl için 4 yıllık değil 2 yıllık kredi çekersin. aracın 4. yılda değil, 2.yılda elinde olur. kredini iki yıllık çektiğin için birinci yılında aracı beğenmezsen satarsın, yenisine geçersin. ayrıca iki yıl vergisinden, benzininden de tasarruf etmiş olursun.
diğer iki yolda, birinde 4 yılın gider, diğerinde yüksek faiz ödersin.
0
silver apple
(08.10.17)
60bin arabaya yılda 4bin de vergi, bakım, kasko, sigorta ödersin. Kullanırken harcayacağın yakıt hariç.

O nedenle kredi çekersen, maaşından yukarıdaki giderleri düşüp öyle bir ödeme planı yaptır yoksa 4 yıl boyunca sıkışırsın.
0
gonulcelen87
(08.10.17)
silver +1 4 sene kredi ödemek için de birikim yapmak için de çok uzun bi süre. 2 seneyi zor ödüyorum şahsen, yakın zamanda bitecek olmasından güç alıyorum. birazını biriktirip birazını kredi çekebilirsin. sene sonuna doğru otomotivlerin kredi kampanyaları oluyor sıfır faizle. onların vereceği krediyle kendi birikmişinin üzerine bankadan daha az kredi çekip en azından daha az faiz ödersin.
0
olutaklidi
(08.10.17)
(1)

mac için usb ethernet adaptörü

dedim dedim de kime dedim
taktım çalışmıyor, mac'te cd-rom olmadığı için driver'ı internetten buldum yine olmadı. bu uzay çağında kablolu internete mahsur kaldım. nasıl yaparım bunu bilen var mı?
taktım çalışmıyor, mac'te cd-rom olmadığı için driver'ı internetten buldum yine olmadı. bu uzay çağında kablolu internete mahsur kaldım. nasıl yaparım bunu bilen var mı?
0
dedim dedim de kime dedim
(08.10.17)
aletin markası modeli nedir? hangi mac os?
0
alperz
(08.10.17)
(3)

matlab'da ortak inputları başka yerden çekme

aslanim giralicam
merhabalar, matlab'da çok yeni ve beceriksiz olduğum önbilgisiyle başlayayım da çok kolay bir şey istiyorsam "bunu mu sordun yani?" diye vurmayın.benim birbirinden farklı 5 ayrı senaryo için geçerli olan birbirleriyle alakasız formulasyonlarım var. bunlar için 5 ayrı .m file oluşturdum. bunları aynı
merhabalar,

matlab'da çok yeni ve beceriksiz olduğum önbilgisiyle başlayayım da çok kolay bir şey istiyorsam "bunu mu sordun yani?" diye vurmayın.

benim birbirinden farklı 5 ayrı senaryo için geçerli olan birbirleriyle alakasız formulasyonlarım var. bunlar için 5 ayrı .m file oluşturdum. bunları aynı parametreler için çalıştırıp verdiği sonuçları birbirleriyle kıyaslamam gerekiyor. şu anki amele durumumda, parametreleri değiştirmek için gidip 5 .m file'ın inputlarında ayrı ayrı değişiklik yapıyorum. tabi bu hem zaman kaybettiriyor, hem de hata yapma ihtimalimi artırıyor. bir .m file'da parametreleri değiştirmeyi unutsam veya yanlışlıkla diğerlerinden farklı bir sayı yazsam 5 senaryoyu karşılaştırırken hata yapacağım.

kısacası istiyorum ki benim parametrelerim ayrı bir yerde dursun, tek bir yerde değişiklik yapmam yeterli olsun. formullerin olduğu dosyalarda hiç parametre yazmasın. o parametreleri ayrı, ortak bir yerden çağırsın.

nasıl yapabilirim?
0
aslanim giralicam
(08.10.17)
pek if'lik bir durumu yok, eğer düşünemediğim bir şey yoksa. yani şu koşul olduğunda bu senaryo, diğer koşul olduğunda diğer senaryo geçerli gibi bir durum yok. çünkü birbirinden farklı olan 5 senaryoyu da aynı parametreler için çözdürmem ve sonuçlarını karşılaştırmam lazım.

(her senaryonun içinde kendine özgü koşullar var halihazırda. 1. senaryo için, 1. koşulda başka if'in, 2. koşulda başka if'in içine giriyor. 2. senaryoda bambaşka bir koşul için başka bir if'in içine giriyor. ama her senaryo birbirinden bağımsız, değişken sayıları, koşulların limitleri vs. bile farklı)
0
🌸aslanim giralicam
(08.10.17)
Hepsine hükmedecek tek bir .m file, hepsini o çağıracak, aynı dosyada bir araya getirip birbirine bağlayacak şekilde yapılabilir.

yani yeni .m filemız şu şekilde olacak

clear all
clc

a1= 1; a2= 2; diye parametreler

sonra
res1 = mfile1(a1, a2, a3);
res2 = mfile2(a1, a2, a3);

şeklinde bunlardan gelen sonuçları çağıracak.

böyle yapmak için bu 5 tane senaryoyu çözecek dosyaların da fonksiyon formatında olması gerekiyor. o da şöyle yapılabilir:

function result = mfile1(a1, a2, a3)

bla
bla
bla

result = [result1;result2];

umarım anlaşılır olmuştur

ek olarak:

eğer bu 5 .m fileın içinde hep aynı olan, değişmeyecek parametreler varsa onlar da global variable olarak tanımlanabilir.
0
ron dennis
(08.10.17)
once ortak paremetreleri tanimliyorsun.a, b, c olsun. workspace'de bu parametreler gorunuyor olacak.
komut penceresinde " save parameters a b c" diyorsun, bir parameter.mat dosyasina bunlari kaydediyor.

sonra scriptlerin icine load parameters yaziyorsun, hep bu dosyadaki ayni degerleri cagiriyor.
0
cedex
(08.10.17)
(3)

Motosiklet gidonu zor donmeye basladi

sckxyss
Merhaba, Yamaha nmax scooter'im var. bu sabah motora bindigimde gidonun saga ve sola daha zor dondugunu, sanki benim kontrolum disinda donus egilimine girdigini farkettim. Motoru hergun kullaniyorum ve dun aksam parkederken boyle bir durum yoktu. Neden olmus olabilir? Tesekkurler
Merhaba,
Yamaha nmax scooter'im var. bu sabah motora bindigimde gidonun saga ve sola daha zor dondugunu, sanki benim kontrolum disinda donus egilimine girdigini farkettim. Motoru hergun kullaniyorum ve dun aksam parkederken boyle bir durum yoktu. Neden olmus olabilir?
Tesekkurler
0
sckxyss
(08.10.17)
Herhangi bir darbe vs almadıysa aklıma ilk olarak lastik geldi. İnmişse eğer o tarz bi hissiyat verir.
0
new day new life
(08.10.17)
Hicbir darbe almadi. Lastikte de inme yok. Nasil oldu bilemiyorum ama hangi parca boyle bir sorun cikartabilir?
0
🌸sckxyss
(08.10.17)
Valla bilemedim amortisörden tut gidon topuzuna kadar her şey etkilemiş olabilir. En iyisi ilk fırsatta gidip göstermek. Ön taraf ihmale gelmez.
0
new day new life
(08.10.17)
(6)

Laptobum windows 10'u kaldırmıyor

tamamhosdiyonda
Herkese iyi pazarlarAsus x540s, şu makineyi aldım bi süre önce.Cihaz hakkında detaylı bilgi: http://www.hepsiburada.com/asus-x540sa-xx002t-intel-celeron-n3050-1-6ghz-2-16ghz-2gb-500gb-15-6-tasinabilir-bilgisayar-pm-bdatlmx540saxx002tBu makinede hazır windows 10 home kurulu geldi orjinal, ama çok ağı
Herkese iyi pazarlar

Asus x540s, şu makineyi aldım bi süre önce.

Cihaz hakkında detaylı bilgi:

www.hepsiburada.com

Bu makinede hazır windows 10 home kurulu geldi orjinal, ama çok ağır bilgisayar
Ilk geldigi günden beri. Belli yani yazılım ağır geliyor, bu makinenin daha düşük özellikli olanından win7 kullanıyorum, bu makineye göre performansı daha iyi

Ben bu makineye win7 kurmaya calıstım ama beceremedim. Araştırdım bu yeni cihazlara win7 pek kurabilen yok, sistem desteklemıyormuş kısaca. Ben ne yapayım bu makineyi. 1000 liraya aldım eyvallah ama çok bişi beklemiyorum maillerr bakıcam, haber okucam bu kadar. Ama inanın şuan bu işlemler zulüm gibi, cok agır

Bana ne önerirsiniz? Windows 8 olur mu acaba?
0
tamamhosdiyonda
(08.10.17)
Win10 ağır gelmesi diye bişey olamaz bu cihaz için. Arka planda çalışan Asus tarafından yüklenmiş 3.parti uygulamalar belki anti-virus neden oluyor olabilir yavaşlamaya.
0
secrexv2
(08.10.17)
Arkadaşlar celeron işlemci, emin misiniz kaldırması konusunda?

www.hepsiburada.com
0
🌸tamamhosdiyonda
(08.10.17)
Bundan daha dandik işlemcilerle de windows 10 güzel çalışıyor.
2 Gb ram çok az bence, chrome ve word aynı anda çalışsa yetmeyecek bir ram miktarı.

Görev Yöneticisinde başlangıç sekmesinde açılışta çalışan uygulamaları incele, progam kaldır'dan biilgisayarla gelen gereksiz programları kaldır.
CCleaner bulunsun arada kullan.
Sistem ayarlarını değiştirmeye çalışma, update kapamak gibi, windows update'i kapatmaya çalışan birisinin bilgisayarını düzeltmem yarım günümü almıştık, tabi o hatalı şeyler de yapmış olabilir.

Update ayarlarında güncellemelerin nasıl teslim edileceğini ayarla diye bir bölüm var, onu kapa veya yerel ağ yap.

Mümkünse SSD al.
0
atom karincanin torunu
(08.10.17)
İşlemci benchmark 880 denmiş, benim 2013'te en ucuz modeli seçerek aldığım lenovo'nun benchmarkı bile 2300. 2GB ram de özellikle internette (özellikle birden çok sekme açılırsa) çok sıkıntı verecektir. Kötü bir seçim olmuş açıkçası.
Bunun dışında windows 10 kendini güncellemeye çalıştığı için işlemciyi meşgul edip çok yavaşlıyor olabilir ki bu günlerce sürebiliyor. Ya da yazıldığı gibi belli bir program zaten zayıf olan sistemi sömürüyor olabilir, görev yöneticisinden işlemci yüküne bir bakın öncelikle. Bir de chrome kullanmayın, çok ram ister.
Darboğaz işlemci ve ramde olduğundan ssd'den fayda göreceğini sanmıyorum.
0
mikro patlama
(08.10.17)
güncelleme yapıyor mu hala... Ağır çalışmasının sebebi o olabilir. bu bilgisaayrdan daha kötü bilgisayarlarda 10 canavar gibi çalışıyor.
0
gotic
(08.10.17)
windows 10 pek çok bilgisayarda win7'den hızlıdır. bunu da aklınızda bulundurun.
0
cursor
(08.10.17)
(9)

dovme hangi sektorlerde problem olur?

my pink
sb
sb
0
my pink
(08.10.17)
hiçbirinde.

except havacılık
0
binder dandet
(08.10.17)
müşteri ziyaretli satış işlerinde sıkıntı.
0
pide
(08.10.17)
alnında enayi dövmesi yoksa bence sorun olmaz :D
0
nocturness
(08.10.17)
görünür dövmeler mi kastettiğiniz?
benim dövmelerim görünüyor, öğretmenim, hiç sorun olmadı şimdiye kadar.
0
sopiro
(08.10.17)
hukuk sektöründe problem olma ihtimali var. boynumdan aşağı uzanan dövme yaptıracaktım vazgeçtim bu sebepten ötürü
0
vedatchilipeppers
(08.10.17)
Havacılık +1. Gönül kolu baştan aşağı dövmeletmek istiyor oysa ki :/
0
bugunku antremanda goz dolduran futbolcu
(08.10.17)
muftu, imam ya da muezzinlik yapiyorsan sorun olabilir
0
exlibris
(08.10.17)
Askeriye ve istihbarata alınmıyorlar bildiğim kadarıyla. Eskiden öyleydi en azından.
Askeriye derken er olarak değil, meslek olarak.
0
hayat aklini konusacak bir filozof uret
(08.10.17)
Asker polis olamazsın.

Olduktan sonra da yaptıramazsın. Disiplin tüzüğüne göre cezaları var.

Hostes olamazsın bir de, sadece Türk havacılığı için değil tüm dünyada böyle.
0
bos gezenin bos ustasi
(08.10.17)
(1)

Saç beyazlamsı

firemanjonny
Bunun yeni bailadığı zamanlar durdurmak yavaşlatmak önüne geçmek mümkün müdür acep? Nette garanti bi yönteme rastlamadım.
Bunun yeni bailadığı zamanlar durdurmak yavaşlatmak önüne geçmek mümkün müdür acep? Nette garanti bi yönteme rastlamadım.
0
firemanjonny
(08.10.17)
Sarımsak kürleri işe yarıyor ama sebat etmen gerek
0
esmeralda
(08.10.17)
(18)

is gunlerinde kahvaltiyi nasil hallediyorsunuz?

my pink
evde mi, isyerinde mi?ne yersiniz?
evde mi, isyerinde mi?
ne yersiniz?
0
my pink
(08.10.17)
Stajdayken serviste simit yiyordum. İş yerinde poğaça ve meyve suyu. Çevremdekiler evden sandviç getirip yiyorlardı. Ben uğraşmıyordum.
0
dissendium
(08.10.17)
ben öğle yemeğine kadar bekliyorum.
0
king lizard
(08.10.17)
işyerinde zeytinli poğaça vişne suyu
0
basond
(08.10.17)
İşte.
Bazen müsli, bazen domates+peynir+yumurta+biber salatası, bazen yarım tost, bazen de sakallı. (Peynirli olan)
0
mor oje
(08.10.17)
evde. kahvaltıyı işyerine bırakmak kocaman bi hataymış 1 sene böyle yaptım, şimdi birkaç aydır evde yapıyorum ve çoheyi. poğaçayla simitle ömür geçmiyor.
0
vedatchilipeppers
(08.10.17)
Üşenmediğim günlerde sallama çay+zeytin peynir vs
Veya cornflakes

Üşendiğim günlerde kahvaltı yapmadan çıkıyorum, zaten yarım saat önce iş yerinde oluyorum, kahvaltı da çok ucuz, orada yapıyorum 3 4 lira tutuyor
0
mutlusismankedi2015
(08.10.17)
2 tane muz yiyorum. Mideyi rahatlatıyor ve partik oluyor. Kışımda ballı limonlu ıhlamur yanıma. Süper oluyor. Tavsiye ederim.
0
renegade
(08.10.17)
iş yerinde simit, poğaça tarzı şeyler. ama artık gına geldi. biraz daha erken kalkmayı göze alarak evde yapmak istiyorum ben de artık.
0
keep out
(08.10.17)
kahvaltı hep hazır olur sabahları ama zaman darlığından dolayı portakal suyundan bi firt alır, çıkarım. halledemiyorum pek.
0
secrexv2
(08.10.17)
küçük bi kavanoza 2 yk yulaf, 1 yk chia tohumu, 1 tane doğranmış meyve, 1 bardak süt yanında da haşlanmış yumurta götürerek olayı kapatıyorum.
0
dedim ben sana
(08.10.17)
kahvaltı yapmayarak hallediyorum. 15 dakika falan varsa bi poğaça alıp yürürken yiyorum. o da haftada 1-2.
0
Delay Fuze
(08.10.17)
Akşamdan tostu hazırlıyorum, uyanınca makineye koyup üstümü giyiniyorum. Evden çıkarken alıp yürürken yiyorum.
Bazen muz yiyorum yolda aynı şekilde. Nadiren adam gibi oturup kahvaltı yapıyorum.
0
dijalli
(08.10.17)
Zamanım varsa evde yapıyorum, zaman darsa hiç yapmıyorum. Evde yapacaksam duşa girmeden hemen önce yumurtayı kırıyor / haşlanmaya koyuyorum. Kaseye de varsa yulaf (Dr. Oetker Vialis) ve sütü koyuyorum.

Poğaça, simit vs. ile yıllarca midemi çöplüğe çevirmişim. Çok pişmanım. Artık poğaça yiyeceğime öğlene kadar aç duruyorum. Kahvaltı yapmamak, poğaça yemekten çok daha iyidir bence.
0
iraksak
(09.10.17)
Bir süre evden sandviç götürdüm. Sonra bir arkadaşla birleşip ortak buzdolabı aldık. İçine zeytin, peynir, ekmek, yoğut falan koyduk. İşe gelir gelmez kahvaltı yapıyordum. Sonra işi büyütüp ocak aldık, menemen yapıyordum işte. Şimdi ya evde yapıyorum ya da iş yerindeki buzdolabından malzemeleri alıp yiyorum.
0
aychovsky
(09.10.17)
işte müsli (eti litalif + 200 ml sut)
0
k
(09.10.17)
evde. bazen kaşarlı tost, bazen omlet, bazen quark üstü yulaf. eşim hazırlıyor sağolsun.
0
contavolta
(09.10.17)
İş yerinde. Peynir, domates, zeytin ezmeli dürüm (kepekli lavaşa) yanında 1 haşlanmış yumurta. Ya da kesilmiş domates ve peynir götürüyorum bir kaba koyup, yanında 2 haşlanmış yumurta.
0
peggy
(09.10.17)
Uzun zaman işyerinde simit + peynir + çay ile hallettim. Ama şimdi diyetteyim. Akşamdan yoğurdumu, meyvemi hazırlıyorum, yemek 10dk sürmüyor bile, sonra iş.
0
SiyamkedisiZorro
(09.10.17)
(10)

lokmalık kitap önerisi

arale
sayfa sayısı 150 yi geçmeyen kitap tavsiyesinde bulunabilir misiniz?
sayfa sayısı 150 yi geçmeyen kitap tavsiyesinde bulunabilir misiniz?
0
arale
(08.10.17)
Dünyanın Sonundaki Dünya-Luis Sepulveda
Bilinmeyen Adanın Öyküsü-Jose Saramago
Tembellik Hakkı-Paul Lafargue
Palto-Gogol
Dinle Küçük Adam-Wilhelm Reich
Yabancı-Albert Camus
Kırmızı Pazartesi-Gabriel Garcia Marquez
Marcovaldo ya da Kentte Mevsimler-Italo Calvino
0
zebragibi
(08.10.17)
satranç
0
Apocalypse
(08.10.17)
göğü delen adam
0
nice tnetennba
(08.10.17)
aylak adam-yusuf atılgan
0
johnnykilroy
(08.10.17)
franz kafka - dönüşüm
goethe - genç werther'in acıları
hermann hesse - siddhartha
voltaire - candide
balzac - eugenie grandet
tolstoy - ivan ilyiç'in ölümü
virginia woolf - kendine ait bir oda
0
theseachange
(08.10.17)
Bulantı - J.P Sartre

Rezervuar alayım.
0
6 yasimdan beri metal dinliyorum
(08.10.17)
ursula - her yerden çok uzakta (96 syf)

en iyileri arasında sayılmasa da baya etkilemişti bu kitap beni.
0
kaichi
(08.10.17)
Antabus
Suzan defter
Aziz bey hadisesi
Fareler ve insanlar
0
mutlusismankedi2015
(08.10.17)
ben bugün eckhart tolle, dinginliğin gücü kitabını okumaya başladım. farkındalığını arttırmaya yönelik, meditasyon tarzı bilgiler içeren bir kitap. bana çerez gibi geldi çok hoş ilerliyor ve ilerlerken de sende güzel hisler bırakıyor.
0
for day to break
(08.10.17)
teşekkürler iyi bir referans kaynağı oldu :)
0
🌸arale
(09.10.17)
(2)

Dikkat eksikliği

gullak
Dikkat eksikliğini gidermek için youtube da çeşitli meditasyon videoları var. Bu meditasyonları 21 gün dinlenirse iyi geleceği yazıyor. Bunlar tamamen uydurma mı?Bir gerçeklik payı var mıdır?
Dikkat eksikliğini gidermek için youtube da çeşitli meditasyon videoları var. Bu meditasyonları 21 gün dinlenirse iyi geleceği yazıyor.
Bunlar tamamen uydurma mı?
Bir gerçeklik payı var mıdır?
0
gullak
(08.10.17)
tamamen uydurma değil. konsantrasyonuna mutlaka faydası olur. bir gerçeklik payı var. denemeden bilemezsin, herkes için farklı sonuç doğurabilir.
0
diffarentiationation
(08.10.17)
benim dikkatim dağınık olduğu için denedim ama dikkatim dağınık olduğu için yapamadım.
0
dedimmidemedimmi
(08.10.17)
(1)

Instagram toplu foto yukleme

plastic_angel
2 3 foto seçip paylaşmak istediğimde fotoğrafları zoom yaparak ekliyor. Nasıl küçultebilirim? Tek fotoğraflarda daraltıp orijinal halinde yukluye biliyorum.
2 3 foto seçip paylaşmak istediğimde fotoğrafları zoom yaparak ekliyor. Nasıl küçultebilirim? Tek fotoğraflarda daraltıp orijinal halinde yukluye biliyorum.
0
plastic_angel
(08.10.17)
Instagramın bugı o. Düzeltileceğini okumuştum ama olmadı herhalde ya da sürüm güncel mi diye bakın
0
dedi ayca
(08.10.17)
(10)

yapmayi en iyi bildiginiz yemek nedir?

my pink
veya en cok yaptiginiz?
veya en cok yaptiginiz?
0
my pink
(08.10.17)
ızgara tava/antrikot
0
ateistanbul
(08.10.17)
bayağı güzel elmalı turta yapıyorum.
pilav sık sık yapıyorum.
rezalet taze fasülye yaparım.
0
sopiro
(08.10.17)
En iyi pilav ve irmik helvası yaparım. Ortamda ikisinden birisi yapılacaksa bana yaptırırlar. En çok köfte ve beğendi yapıyorum sanırım. Kurabiye konusunda aşırı beceriksizim.
0
elikası
(08.10.17)
kahve
tek bildiğim bu
0
passion rules the game
(08.10.17)
ev arkadaşımla en çok yaptığımız:

sebze sote(o gün canımız hangi sebzeleri isterse) + döküm tavada herhangi et tavuk balık çeşidi
0
vedatchilipeppers
(08.10.17)
En çok dersen makarna ama canım isterse her şeyi çok güzel yapabilme yeteneğim var sanki maşallah:p
0
pamuk helvalar cebe
(08.10.17)
türlü, taze fasulye, bezelye. hem çok severim sevmemden ötürü de çok yaparım.
0
blue eyes white dragon
(08.10.17)
Tavuk sote: kuşbaşı kavrulur önce harlı ateşte, çok değil, sürekli karıştırılacak yanmaması için. Soğan ve yeşil biber rondoda kıyılır birlikte. Tavukların üstüne önce kekik, kimyon, karabiber atılır; bikaç dk kısık ateşte kaldıktan sonra soğan biber karışımı eklenir, tuz atılır. Kısık ateşte kapalı kapta 20-25 dk pişirilir. Bu esnada çok kuru olmasın istersek bir kaç kaşık yoğurt da atılabilir. Yanına pirinç pilavı ve turşu.
0
puc
(08.10.17)
Patatesli yumurtada yüksek lisans yaptım ben.
0
mikro patlama
(08.10.17)
Tavuk sote yapiyorum ben domates soslu, kori soslu.. en basit o oluyor isten sonra..
0
kismisolungac
(08.10.17)
Download on the App Store Get it on Google Play
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.