[]

Kredi ile araba

Şimdi diyelim ki 60 bin tllik araba almak istiyorum. Maaşım var ve kredi çekicem almak için. 4 yıl ödemeli kredi. Bu kısım bana korkunç geliyor çünkü özel sektörde çalışmak istiyorum ve kredi vb şeylerin yükü altına girmek istemiyorum. Diğer taraftan da 4 yıl para biriktirdim: 60 bin tl, maaşımdan arttırarak ve gittim arabayı aldım. 2017'de krediyle alacağım araba yerine 2021'de gittim peşin olarak bir araba aldım. Bu bir dezavantaj mı?Hangisi avantajlı tam kafamda oturtamıyorum.Ben 4 yıl biriktirine kadar 60 bin tlyi ,paranın değeri azalmıcak mı? Daha kötü bir araba mı alcam? Öte yandan da kredi çekilse faizi var bir de neredeyse 100 bine yakın ödicem ve kredi boyunduruğu altına gircem .Kaçırdığım noktalar illaki vardır. Bu işlerden anlayan birileri özet geçebilir mi? Miras vb şeyler yok,her şey maaşla yapılacak:D




 
eksisozluk.com

biriktirirken paranın değeri azalmasın diye mevduat veya döviz yapmak gerek.

2 yöntem kıyas bile kabul etmez... tabii ki biriktirerek almalısınız. kredi taksidi kadar biriktirseniz, 4 yıl yerine 3 yılda o para çıkmış olacak.

krediyle alınca net maliyet: kredi faizi - enflasyon = 22-12 = %10

biriktirerek alınca net maliyet: enflasyon - yatırım getirisi = 12-10= %2

%2 ile %10 farkı olan %8'i (zararı) fazladan verdiren tek şey = "hemen sahip olmanın cazibesi"
  • 507  (08.10.17 16:29:49 ~ 16:31:51) 
Tamamen planına bağlı ama garanti yoksa bu iş sıkıntılı.

Bir de 4 yıl sonra hibrit ve elektrikli motorlar muhtemelen daha da yaygınlaşır, ben en çok bunu dert ederdim.
  • passion rules the game  (08.10.17 16:30:31) 
Arabalar zamlanıyor surekli alom gucu gunden gune dusuyor benim su anki arabama 2014 de 40 asgari ucret odeyip yarısını kredi cekerek aldım paranın faizi kadar enflasyon var memlekette pesinatın varsa aracın yarısı kadar gerisini kredi cek işsiz kalırsan satarsın


  • steward  (08.10.17 16:39:18) 
Doviz olarak belli bir pesinat biriktirip ustunu krediyle tamamlayabilirsin mesela. 4 yil araba kredisi odemek istemezdim sahsen.


  • chavezding  (08.10.17 16:59:52) 
4 yıl para biriktirmek için oldukça uzun bir süre.

araba için para biriktiriyorum diyip o motivasyonu 4 yıl boyunca korumak ve birikimi devam ettirmek oldukça zor bir şey. (insanı her zaman parayı harcayacak bir şey dürter)

türkiye 2. el arabaların bile şarap gibi değerlendiği bir yer, 4 yıl sonra o parayla hedeflediğiniz arabayı alamama ihtimaliniz var.

bütün bu risklere karşı faiz ödeyip arabanın konforunu keyfini hazzını 4 yıl önce yaşamak bana her zaman daha mantıklı geliyor.

ihtiyaç kredisi ile alırsınız, başınıza olmadık bir iş gelip toplu paraya ihtiyacınız olduğunda aracı istediğiniz an da satabilirsiniz.
  • wilhelmwasmuss  (08.10.17 17:03:42) 
En iyi yol, seçeneği ikiye bölmektir. paranın yarısını biriktir, geri kalanını faizle çek. 30 tl birikirken mevduat faiziyle erimez. diğer 30 tl için 4 yıllık değil 2 yıllık kredi çekersin. aracın 4. yılda değil, 2.yılda elinde olur. kredini iki yıllık çektiğin için birinci yılında aracı beğenmezsen satarsın, yenisine geçersin. ayrıca iki yıl vergisinden, benzininden de tasarruf etmiş olursun.
diğer iki yolda, birinde 4 yılın gider, diğerinde yüksek faiz ödersin.

  • silver apple  (08.10.17 17:14:54 ~ 17:15:28) 
60bin arabaya yılda 4bin de vergi, bakım, kasko, sigorta ödersin. Kullanırken harcayacağın yakıt hariç.

O nedenle kredi çekersen, maaşından yukarıdaki giderleri düşüp öyle bir ödeme planı yaptır yoksa 4 yıl boyunca sıkışırsın.
  • gonulcelen87  (08.10.17 20:16:40) 
silver +1 4 sene kredi ödemek için de birikim yapmak için de çok uzun bi süre. 2 seneyi zor ödüyorum şahsen, yakın zamanda bitecek olmasından güç alıyorum. birazını biriktirip birazını kredi çekebilirsin. sene sonuna doğru otomotivlerin kredi kampanyaları oluyor sıfır faizle. onların vereceği krediyle kendi birikmişinin üzerine bankadan daha az kredi çekip en azından daha az faiz ödersin.


  • olutaklidi  (08.10.17 20:43:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.