[]

Laptobum windows 10'u kaldırmıyor

Herkese iyi pazarlar

Asus x540s, şu makineyi aldım bi süre önce.

Cihaz hakkında detaylı bilgi:

www.hepsiburada.com

Bu makinede hazır windows 10 home kurulu geldi orjinal, ama çok ağır bilgisayar
Ilk geldigi günden beri. Belli yani yazılım ağır geliyor, bu makinenin daha düşük özellikli olanından win7 kullanıyorum, bu makineye göre performansı daha iyi

Ben bu makineye win7 kurmaya calıstım ama beceremedim. Araştırdım bu yeni cihazlara win7 pek kurabilen yok, sistem desteklemıyormuş kısaca. Ben ne yapayım bu makineyi. 1000 liraya aldım eyvallah ama çok bişi beklemiyorum maillerr bakıcam, haber okucam bu kadar. Ama inanın şuan bu işlemler zulüm gibi, cok agır

Bana ne önerirsiniz? Windows 8 olur mu acaba?

 
Win10 ağır gelmesi diye bişey olamaz bu cihaz için. Arka planda çalışan Asus tarafından yüklenmiş 3.parti uygulamalar belki anti-virus neden oluyor olabilir yavaşlamaya.


  • secrexv2  (08.10.17 16:04:08) 
Arkadaşlar celeron işlemci, emin misiniz kaldırması konusunda?

www.hepsiburada.com
  • tamamhosdiyonda  (08.10.17 16:05:53 ~ 16:06:18) 
Bundan daha dandik işlemcilerle de windows 10 güzel çalışıyor.
2 Gb ram çok az bence, chrome ve word aynı anda çalışsa yetmeyecek bir ram miktarı.

Görev Yöneticisinde başlangıç sekmesinde açılışta çalışan uygulamaları incele, progam kaldır'dan biilgisayarla gelen gereksiz programları kaldır.
CCleaner bulunsun arada kullan.
Sistem ayarlarını değiştirmeye çalışma, update kapamak gibi, windows update'i kapatmaya çalışan birisinin bilgisayarını düzeltmem yarım günümü almıştık, tabi o hatalı şeyler de yapmış olabilir.

Update ayarlarında güncellemelerin nasıl teslim edileceğini ayarla diye bir bölüm var, onu kapa veya yerel ağ yap.

Mümkünse SSD al.
  • atom karincanin torunu  (08.10.17 16:57:45) 
İşlemci benchmark 880 denmiş, benim 2013'te en ucuz modeli seçerek aldığım lenovo'nun benchmarkı bile 2300. 2GB ram de özellikle internette (özellikle birden çok sekme açılırsa) çok sıkıntı verecektir. Kötü bir seçim olmuş açıkçası.
Bunun dışında windows 10 kendini güncellemeye çalıştığı için işlemciyi meşgul edip çok yavaşlıyor olabilir ki bu günlerce sürebiliyor. Ya da yazıldığı gibi belli bir program zaten zayıf olan sistemi sömürüyor olabilir, görev yöneticisinden işlemci yüküne bir bakın öncelikle. Bir de chrome kullanmayın, çok ram ister.
Darboğaz işlemci ve ramde olduğundan ssd'den fayda göreceğini sanmıyorum.
  • mikro patlama  (08.10.17 17:05:14 ~ 17:06:35) 
güncelleme yapıyor mu hala... Ağır çalışmasının sebebi o olabilir. bu bilgisaayrdan daha kötü bilgisayarlarda 10 canavar gibi çalışıyor.


  • gotic  (08.10.17 17:11:20) 
windows 10 pek çok bilgisayarda win7'den hızlıdır. bunu da aklınızda bulundurun.


  • cursor  (08.10.17 17:39:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.