[]

Trekkingte ne giyilir, yanımıza ne alınır?

Selam yürüyüş gurularım, önümüzdeki haftasonu 16 km uzunluğundaki bir yürüyüşe katılacağım. Zorluk derecesi orta olarak verilmiş. Ne giymeliyim, yanıma ne almalıyım? Baton elzem midir mesela? Çünkü benim yok ve harcama yapacak param da yok.

Şimdiden çok teşekkürler,


 
En onemli sey iyi bir ayakkabi. Trekking ayakkabisi veya rahat ve saglam bir bot.

Kolay kuruyacak bir yuruyus pantolonu iyi olur.

Basit bir sirt cantasi, yagmurluk, matara, polar, yedek corap, kucuk bir led fener. Iki sandvic, atistirmalik enerji bar bir iki tane.

Ilk kez gidecekseniz bundan fazlasina yatirim yapmayin. Olabildigince hafif gidin.
  • chavezding  (08.10.17 21:26:41) 
16km yürünür mü allah aşkına :)

otur evinde.
  • secrexv2  (08.10.17 21:31:01) 
Baton büyük kolaylık sağlar fakat eğer ilk yürüyüşünse almana gerek yok. Önemli olan, ayak bileğini kavrayan botunun olması.(Kaygan zeminde ayak burkulmalarını önlüyor) Yanına yağmurluk almanı tavsiye ederim.
İnce ama katlı olarak giyin. Böylelikle vücut ısını istediğin gibi ayarlarsın.
Yanına biraz fazla su al ve yürüyüş boyunca belli aralıklarla su iç. Susamayı bekleme.
Çöp poşeti ve tuvalet kağıdı da çantanda bulunsun.
  • lastdragonborn  (08.10.17 21:31:16) 
Ay gözüm korktu :/ 10km yürüyüşe alışkınım ama bildiğiniz düz yolda öyle dağda bayırda değil.

İyi bir spor ayakkabısı iş görür mü? Bir de tozluk alsam?
  • kendi kendine yasayan yavrucak  (08.10.17 21:42:56) 
İlk yürüyüş için tozluk gereksiz bir ekipman olur. Yürüyüşlere gittikçe ihtiyaçlarınızı anlayacaksınız zaten.

Ayakkabı konusunda da önemli olan bileğinizi kavraması. Taşa basacaksınız taş kayacak, bileğinizin burkulmaması lazım bu durumda. Birde dallar taşlar derken dış yüzeyi zarar görebiliyor. Bu yüzden spor ayakkabıyı pek tavsiye etmiyorum.

Edit: Yanınıza fındık üzüm gibi şeyler de alın. Enerji ihtiyacınızı karşılayacaktır.
  • lastdragonborn  (08.10.17 22:14:30 ~ 22:17:02) 
Spor ayakkabisi olmaz.
Yuruyus ayakkabisi gercekten elzem. Ozellikle de bilegi kapatanlardan. Tozlukla nasil ikame edilir ki, coraptan farki yok ki?

Ha belki kaymadan yurursunuz ama bir kaydiginizda eheh kaydim demek yerine "yaaa cok canim yaniyor, galiba ayagim burkuldu" dersiniz. Sad but true.

Batona cok gerek yok ama zorluk derecesi ortaysa ve siz daha once hic gitmediyseniz derecesi kolay olanlardan baslamaniz daha iyi olurdu. Onun disinda
Ergonomik bi sirt cantasi, yagmurluk, tshirt, polar... havaya gore.
pantolon olarak ben trekking pantolonu kullanmiyorum, spor tayti giyiyorum,
Yabima da yedegini aliyorum.
Ustume de yaz gunlerinde uv korumali trekking gomlegi giyiyorum bazen.
Yedek corap, su (min 1,5 lt alin derim), findik-fistik, enerji bar tarzi 1-2 atistirmalik, 1-2 sandvic...
Fenere hic ihtiyacim olmadi cunku hava kararmaya baslamadan bitiriyorum genelde :)
Ama alinsin tabi yer kaplamayan bisi sonucta.

Rota nasil bilmiyorum, bizim burada genelde tuvalet oluyor ya da klubecikler oluyor ama tuvalet kagidi al tabi, islak mendil ve cop torbasi.
  • kuehles blondes  (08.10.17 22:19:55) 
trekking ayakkabısı kalın tabanlı ve bilek kavrayan bir ayakkabı. 5-6 saat çok dikkatli yürüsen ayağını burkmasan bile ince tabanlı ayakkabı ile ayağını eline alabilirsin.


  • perloneth  (08.10.17 22:26:14) 
Spor ayakkabısı dediğim de aslında kalın tabanlı ve bileğimi kavrıyor da ondan sormuştum. Zamanında tenis için almıştım onu da.

Bakayım yine de sağolun.
  • kendi kendine yasayan yavrucak  (08.10.17 23:00:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.