Giriş
(8)

Smart TV'de Filmlerinizi Nereden İzliyorsunuz?

dreamnesiac
SB.Cevap Apple TV, Netflix ya da başka kaynaklar olabilir.Teşekkürler
SB.

Cevap Apple TV, Netflix ya da başka kaynaklar olabilir.

Teşekkürler
0
dreamnesiac
(12.08.21)
netflix, amazonprime, iptv :d
0
jugador
(12.08.21)
Netflix, Mubi, bunlarda yoksa televizyonun kendi tarayıcısından artık hangi sitede varsa oradan.
0
chicha_v2
(12.08.21)
netflix, korsan siteler.
0
yazar yazmaz yazan yazar
(12.08.21)
mi box bagli smart tv'ye, tv'nin smart kismini kullanmiyorum genelde les gibi oluyo yazilimlari. orda da netflix, stremio, iptv. ozellikle eski filmler hicbirinde bulunmuyo, telefondan veya bilgisayardan acip chromecast (mi box'ta var) veya apple tv (tv'nin kendisinde var) ile yansitiyorum
0
hjarteblod
(12.08.21)
+hjarteblod

Seyirturk uygulaması kullanisli
0
kaiserr76
(12.08.21)
hala torrent'ten indirip usb belleğe atıyorum. ve bu çok daha kolay geliyor.
0
mermize
(12.08.21)
Netflix, canal plus, amazon prime, disney.
0
logisticsmanager
(12.08.21)
Mibox + iptv
0
westblack
(12.08.21)
(5)

Dijital olarak gram gümüş nasıl alınır?

signore
Bazı bankalarda gözüküyor ama ziraat, iş, enpara hesaplarım olmasına rağmen göremedim benim bankalarda. Sadece gümüş için de banka hesabı açmak istemiyorum. En az kayıpla nasıl alabilirim? Fiziksel almayı da düşünmüyorum.
Bazı bankalarda gözüküyor ama ziraat, iş, enpara hesaplarım olmasına rağmen göremedim benim bankalarda. Sadece gümüş için de banka hesabı açmak istemiyorum. En az kayıpla nasıl alabilirim? Fiziksel almayı da düşünmüyorum.
0
signore
(12.08.21)
Kuveyt Türk'te vardı sanırım dijital olarak.
0
chicha_v2
(12.08.21)
Gumus fonu var, ondan alabilirsin. Parayi bozarken eline gecmesi icin birkac gun beklemen gerekiyor.
0
hayley williams ile evlenecek genc
(12.08.21)
hesabının olduğu bankalarda gümüş hesabı yoksa gümüş hesabı olan bankada hesap açtırmak zorundasın başka çaresi yok.

gümüş fonu ve gümüş hesabı aynı şeyler değil ayrıca. gümüş fonu sırf gümüş taşımaz.
0
yazar yazmaz yazan yazar
(12.08.21)
fibabanka
0
redskull
(12.08.21)
Fiba
0
Mistyimage
(12.08.21)
(8)

son aylarda gercekten bir afgan, paki, suriyeli, hintli yigilmasi var mi?

buenosdias
1.5 ay once yurtdisina geldim. o zamanlar epey multecimiz vardi heryerde ama bu kadar olay olmuyordu; ama simdi sosyal medyayi takip ettigim kadariyla insanlar epey tepki gosteriyor. sagda solda gordugunuz gocmen kacis/giris vide ve resimlerinin haricinde, siz cevrenizde son 1 ayda boyle olaganustu
1.5 ay once yurtdisina geldim. o zamanlar epey multecimiz vardi heryerde ama bu kadar olay olmuyordu; ama simdi sosyal medyayi takip ettigim kadariyla insanlar epey tepki gosteriyor.

sagda solda gordugunuz gocmen kacis/giris vide ve resimlerinin haricinde, siz cevrenizde son 1 ayda boyle olaganustu bir artis gozlemlediniz mi yoksa sosyal medya gazlamasi, artniyetli bir oyunun parcasi mi bu gundem?
0
buenosdias
(12.08.21)
düzenli olarak ist. yeşilköy sahiline giderim. artış bariz.
0
lazpalle
(12.08.21)
Eşimin ailesi sultangazi'de oturuyor, benim ailem gop küçükköy'de (istanbul). Geçen hafta gittik, net gözle görülür bir sakallı erkek çete kalabalığı vardı. Boş gezen erkek güruhları dolu bu bahsettiğim ilçeler.
0
roket adam
(12.08.21)
Caddesbostan Sahil'de de haftasonu sabahları 5-6 gibi bir kalabalık oluyor, geçen senelerde de olurdu ama arttı.
0
(12.08.21)
Evet son dönemde gözle görülür Bi artış var. Parklar aftan erkeklerle dolu. Sonumuz hayrolsun valla, çok endişeliyim
0
euteamo
(12.08.21)
Var ama sosyal medyadaki gibi değil
Bazı bot hesaplarla ülkenin bunlarla dolup taştığını ve çeşitli olayları bit çok haber kaynağından sunarak tam kargaşa oluşturmak ve kamuyu manipüle etmek söz konusu. Ülke gündemini ise sanki neredeyse siyasi taraflar veya ülkeyi doğrudan ilgilendiren meseleler değil de tweeterdaki bot hesaplar belirleyecek.

Oysa "tamamen ve ailesiyle giden" suriyeliler de var. Bunlar biliniyor.
Çeşitli hesaplar takip edildiğinde zaten kamuoyunu art niyet içersinde yönlendirmeye çalıştıkları açıkça görülüyor. Bunlara göre Türkiye tamamen yanmış bitmiş.
Evet her şey 4/4lük değil ama dışarıdan ise Türkiye çok farklı ve güçlü görülüyor.
0
Erva
(12.08.21)
Otobüslerle adamların geldiği ve ortalığı yakıp yıkanların onlar olduğunu, Ankara Altındağ Önder Mahallesi'ndeki o olaylarda mahallelinin hiçbir dahlinin olmadığını, halkın evden çıkmadığını, o saldırıları hemen olaylardan önce oraya getirilen kalabalıkların yaptığını iddia edenler de var. Gerçek mi bilmiyorum ama eğer gerçekse ve biz evimizde otururken elin kaçağı gelip suriyelinin kurduğu düzene saldırır, suç da üstümüze kalırsa ben bilenirim şahsen.
0
1bir1bir1
(12.08.21)
Ülkeye eskiden de mülteci gelirdi, Afganlar daha önce de gelmişti, hatta o zamanlar gelenler üçüncü nesil olmuştur burda artık ama mülteci kampı diye bişey vardı. Nispeten kontrollü dağılım yapılıyordu. Şu anki durum garip ötesi. Suriyeliler konusu da kontrolsüzdü ama şimdiki acayip geliyor.
Soruya tam cevap olmadı, dışarı pek çıkmadığım için ama çıktığım zamanda mutlaka ve mutlaka bir kaç mülteciyle karşılaşıyorum. Yer bölge farketmiyor
0
epitaf
(12.08.21)
Tabi ki artniyetli karşim amariganın oyunları bunlar hep
0
dadasalon
(13.08.21)
(2)

Anadolu Yakasinda'yiz

balpolen
Araba ile biraz dolasip yemek yeme, kahve icme niyetindeyiz. Mekan tavsiyeniz ya da sunu yiyin dediginiz bir sey var midir?
Araba ile biraz dolasip yemek yeme, kahve icme niyetindeyiz. Mekan tavsiyeniz ya da sunu yiyin dediginiz bir sey var midir?
0
balpolen
(12.08.21)
fiyatları biraz tuzluca olsa bile manzarası için anadolu hisarı big chef's tercih edilebilir. (açık havada yer bulmak sıkıntılı)
0
komikolmakuzen
(12.08.21)
Dürüm yeriz derseniz maltepe çınaraltı dürüm tavsiye ederim.
0
c1b2k3
(12.08.21)
(6)

Ön amortisörler ve takozlar

JusticeBooster
Merhaba, sanayide aracımın ön amortisörlerinin ve takozlarının patlak olduğunu söylediler. Sıfır malzeme alırsam çok fazla ücret çıkıyor. Yan sanayi ya da çıkma demilen ürünü alırsam daha uygun oluyor. Araçlardan pek anlamadığım için soruyorum. Ön amortisörü yan sanayi almak sıkıntı yaratır mı? Yard
Merhaba, sanayide aracımın ön amortisörlerinin ve takozlarının patlak olduğunu söylediler. Sıfır malzeme alırsam çok fazla ücret çıkıyor. Yan sanayi ya da çıkma demilen ürünü alırsam daha uygun oluyor. Araçlardan pek anlamadığım için soruyorum. Ön amortisörü yan sanayi almak sıkıntı yaratır mı? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Herkese iyi günler dilerim.
0
JusticeBooster
(12.08.21)
Fark ne kadar bilmiyorum ama amortisör önemli bir parça, hasarsız olması ve hatasız monte edilmesi lazım. Aksi halde başınıza daha büyük sorunlar açma potansiyeli var. Ben olsam orijinal sıfır parça alırdım. Ama bütçe el vermiyorsa ve temiz çıkma bulunursa, montajı da düzgün yapılırsa olabilir tabii.
0
orient blue
(12.08.21)
ille orijinal markayı almanıza gerek yok, ama bilindik, kendini ispatlamış bir ürün almalısınız bence. yan sanayi olarak neyi kast ettiğinizi tam olarak bilmemekle birlikte orijinalinden başka marka ise belki kabul edilebilir. bence çıkma sadece kısa süreliğine bir çözüm olabilir, en kısa sürede iyisiyle değiştirilmek üzere idareten.
0
gkhncnzdgn
(12.08.21)
ön amortisörler güvenlik için önemli o yüzden çıkma işine girmeyin çünkü garantisi yok. aracınızın marka ve modelini belirtirseniz marka konusunda yardımcı olabilirim.
0
false pretension
(12.08.21)
Monroe gibi kaliteli markalar var komple amortisör, takoz ve yay paket olarak satıyorlar. bunlara bak derim.
0
redskull
(12.08.21)
Amortisör olarak orjinalin dışında Monroe ya da yerli Maysan iyidir.
0
arenas
(12.08.21)
İşi sadece amortisör üretmek olan ve çok büyük üreticilere ürün üreten markalar var, servisten orjinal yerine bilinen markalardan alabilirsiniz +1

Ama benim tavsiyem değişmeye karar vermeden önce bir amortisör tamircisine gidip fikir almaktır, çünkü amortisörler uzman ellerde çok kolay bir şekilde tamir edilebiliyor.

Bir kazaya karışmadıysa keçe değişimi, yağ değişimi ve temizlik ile sıfır ayarında olur kendi amortisörünüz.

Hatta kazaya karışsa bile düzeltiyorlar.

Ama bazı markaların parçaları çok ucuz olduğundan tamir etmekle değişmek birbirine yakın paralara denk gelebiliyor.

Bir modelde amortisör fiyatı 150 tl olabiliyorken bir modelde 650 tl olabiliyor.

Önce sıfır fiyatına, sonra tamir fiyatına bakın. Çıkmaya girmeyin, ya tamir ya sıfır.
0
John Bloor
(13.08.21)
(1)

türkiyede jackfruit gibi meyveler nerden bulunur

ShadowOfMoon
jackfruithttps://en.wikipedia.org/wiki/Pouteria_sapota bu meyve gibi meyveler nerde vardır
jackfruit
en.wikipedia.org bu meyve gibi meyveler nerde vardır
0
ShadowOfMoon
(12.08.21)
macrocenter larda çarkıfelek ve altın çilek var
www.macrocenter.com.tr
jackfruit hiç görmedim.
0
Ruprect
(12.08.21)
(3)

Şarj aleti vs turbo şarj aleti

beni sen öldürme
Şu iki cihaz arasında ne kadar fark vardır sizce? https://www.amazon.com.tr/dp/B089L7X4MC/ref=cm_sw_r_u_apa_glt_i_dl_8WW89CDX628NM66CGA8Chttps://www.amazon.com.tr/dp/B07Z3XRKSK/ref=cm_sw_r_u_apa_glt_i_dl_EKTBDE0QAAS8JWA77C1FTurbo olan diğerine göre ne kadar hızlıdır
Şu iki cihaz arasında ne kadar fark vardır sizce?

www.amazon.com.tr

www.amazon.com.tr

Turbo olan diğerine göre ne kadar hızlıdır
0
beni sen öldürme
(12.08.21)
E yazıyor işte, biri 5W diğeri 12.5W
0
aguen
(12.08.21)
ikisinde de 5 yazıyor hocam. 12.5 göremedim ben
0
🌸beni sen öldürme
(12.08.21)
12.5 olanın yukarıda 5 yazıyor şimdi gördüm aşağı inince.
0
🌸beni sen öldürme
(12.08.21)
(5)

Gaziantep'ten İstanbul'a online baklava siparişi?

Berck
Epeydir aklımdaydı, demin başka bir başlıkta denk gelince yine aklıma düştü; Koçak'ın web sitesinden online sipariş versem, Gaziantep'ten bana gelene kadar kıvamında, tazeliğinde bir bozulma olur mu, oluyor mu?
Epeydir aklımdaydı, demin başka bir başlıkta denk gelince yine aklıma düştü; Koçak'ın web sitesinden online sipariş versem, Gaziantep'ten bana gelene kadar kıvamında, tazeliğinde bir bozulma olur mu, oluyor mu?
0
Berck
(12.08.21)
koçak'tan vip kargo söylerseniz ertesi gün elinizde oluyor. birkaç kere söyledik, tazeliğiyle ilgili vs hiç sorun yaşamadık.
diğer seçenekleri bilemiyorum.
0
asisamus
(12.08.21)
Aynen, kocak vip kargo, burdan baklava almaya hic gerek yok
0
balpolen
(12.08.21)
Standart kargo ile bile sorun olmuyor, 2 ya da 3 günde gelmişti. Çok memnun kalmıştık.
0
chicha_v2
(12.08.21)
Siteye baktım da kilosu 200 tl civarında. Acaba Antep'te dükkandan alınsa da bu fiyat mı ?
0
vizivozo
(12.08.21)
Evet, online ve magaza ayni. Baklavanin fiyati malesef boyle
0
balpolen
(12.08.21)

engelli erken emeklilik avantajlı mı?

uuth
geçirdiğim bir rahatsızlık ve bir dizi ameliyat neticesinde birinci derece engelli durumuna geldim. şu an engelli erken emeklilik koşullarını sağlıyorum. fiziken dış vücut bütünlüğüm yerinde, ampute edilen herhangi bir dış organım yok. yaşım 36. bir otomotiv firmasında orta düzey yönetici olarak çal
geçirdiğim bir rahatsızlık ve bir dizi ameliyat neticesinde birinci derece engelli durumuna geldim. şu an engelli erken emeklilik koşullarını sağlıyorum. fiziken dış vücut bütünlüğüm yerinde, ampute edilen herhangi bir dış organım yok. yaşım 36. bir otomotiv firmasında orta düzey yönetici olarak çalışıyorum.

şu an emekli olmam halinde emekli maaşım oldukça düşük çıkıyor. bu bir dezavantaj. ancak emekli olduktan sonra çalışmaya devam edebiliyorum.

erken emekli olmanın ne gibi faydalarını görürüm sizce?
0
uuth
(12.08.21)
(1)

Otoparka giren çıkan belli değil

gkn
Merhaba arkadaşlar,İstanbul'da bir rezidansta ikamet eden bir kiracıyım. Porfesyonel(!) bir site yönetimi güvenliği ekibi vs mevcut. Ancak rezidans burası. Yani ofis olarak da kullanılan yerler mevcut. Şimdi bizim otoparkta motor kiralayan bir ekip var. Otoparka giren çıkan belli değil. Kiracı olduğ
Merhaba arkadaşlar,

İstanbul'da bir rezidansta ikamet eden bir kiracıyım. Porfesyonel(!) bir site yönetimi güvenliği ekibi vs mevcut. Ancak rezidans burası. Yani ofis olarak da kullanılan yerler mevcut.

Şimdi bizim otoparkta motor kiralayan bir ekip var. Otoparka giren çıkan belli değil. Kiracı olduğum için bina yönetim planı da benimle paylaşılmıyor. Sonuçta otoparkı öyle önüne gelen kullanamaz diye biliyorum. Üstelik bir iki tane değil, en az 50 tane motor var. Gece gündüz sürekli birileri geliyor. Kendi aracımın arkasında şu anda motor çekmişler. Yani otopark düzeni de yok. Geçen de otomatik aynayı kapatmışlar ki aradan motoru geçirebilmek için.

Bu olay bana karadüzen olarak geliyor.

Bunu şikayet edebileceğim bir mercii var mıdır?

Bilgisi olan arkadaşlardan destek rica ederim.
0
gkn
(12.08.21)
Öncellikle allah sabır versin. Bizim de böyle basiretsiz bir site yönetimimiz vardı. Dingonun ahırı gibi giren çıkan belli olmuyordu. Sorarsan kapı girişinde güvenlik var, herkesi kontrol ediyor. Ama otoparka herkes giriyordu, asansörden fıyt yukarı çıkabiliyordu herkes. Herkes birbirinin yerine park ediyordu. Dolu yağacağı zaman site sakinleri yer bulamıyordu kapalı otoparkta.

Nasıl düzeldi derseniz, yönetim gitti. Kiracılar olarak yönetimin bu ve diğer sorumsuzluklarından bıktık diyerek bir örgütlendik. Ev sahiplerimize bir sonraki yönetim kurulunda bu yönetim değişmezse ev değiştirmeyi düşündüğümüzü söyledik. Tabi 3 sene önce böyle emlak piyasası aşırı hızlı değildi, o zaman kiracı çıktığında bizim siteye en erken 5-6 ayda yeni kiracı giriyordu. Bundan korkan ev sahipleri yönetim kurulunu toplantıya çağırdı. Davalık olma pahasına eski yönetim şutlandı.

Yeni yönetim geldi. Kapı kumandalıdan plaka tanıma sistemine geçti. Herkesin yeri belirlendi. Bu yer dışına başkasına veya park yeri olmayan boşluklara park edenlerin araçlarının çekileceği ifade edildi. Baya cevval bir yönetim vardı tek tek daire daire takip ettiler. Bizim medeniyetsiz bir kaç komşuyu da dize getirdiler. Sonuçta otopark daire başına verilmeli. Bir daire kendi hakkından fazlasını işgal edememeli. Aynı şekilde sürekli gir çık durumu güvenlik sorunu olasılığını arttırıyor. Misafir araçların kapalı otoparka girişi yasaklanmalı ki plaka tanıma sistemi tam da bu sorunu çözdü.

Özetle biz ekstra şikayet edecek bir yer bulamadık, ev sahiplerini örgütledik. Fakat günümüzde İstanbul emlak piyasası öyle saçma salak bir haldeki, ev sahibi oh oh iyi çık çık bile diyebilir sizden sonra üzerine %10 koymak için.
0
ManikD
(12.08.21)
(4)

karaköy güllüoğlu

newsman
baklavası koçak seviyesinde mi sizce? ben normalde istanbul'da koçak satan bi yerden alıyorum ama iş çıkışıma bitmiş oluyor genelde, buranınki daha iyi diyen dahi duydum.
baklavası koçak seviyesinde mi sizce? ben normalde istanbul'da koçak satan bi yerden alıyorum ama iş çıkışıma bitmiş oluyor genelde, buranınki daha iyi diyen dahi duydum.
0
newsman
(12.08.21)
İkisi çok farklı baklavalar.. ben güllüoğlu'nu aşırı şekerli ve yağlı buluyorum, koçak çok daha hafif ama lezzetli bence.
0
kaptan memo
(12.08.21)
Hayır kesinlikle değil bence.

En son gittiğimizde yediğimiz baklava bayat gibiydi, hiç memnun kalmadım.
0
chicha_v2
(12.08.21)
güllüoğlu çok şekerli ve yapay bir tadı var fabrikasyon gibi; ama kötü anlamda söylemiyorum bence lezzetli.
koçak hafif ve doğal +1.
farklılar.
0
asisamus
(12.08.21)
Değil. Köşkeroğlu Gaziantep'te yediğim baklavalara daha yakın, hatta zevkinize göre daha uygun bile olabilir. Köşkeroğlu'nun kalitesi de son yıllarda bi tık düştü ama yine de, İstanbul'un en iyisidir.
0
tcyx
(12.08.21)
(3)

Amazon kargo gecikmesi

kendi dugunune gitmeyen kamber
İyi günler ilk defa yurt dışından bir sipariş verdim 5 temmuzda, yapmam gereken bir şey var mı acaba kargo takipten böyle görünüyor, acaba normal mi bu?not: 5 temmuzdan beri birkaç gün aralıkla aynı yazı var paket teslim alındı diyor, en son 10 ağustosta aynı yazı var.edit: kargoda kaybolmuş bugün h
İyi günler ilk defa yurt dışından bir sipariş verdim 5 temmuzda, yapmam gereken bir şey var mı acaba kargo takipten böyle görünüyor, acaba normal mi bu?

not: 5 temmuzdan beri birkaç gün aralıkla aynı yazı var paket teslim alındı diyor, en son 10 ağustosta aynı yazı var.

edit: kargoda kaybolmuş bugün haber verdiler.
0
kendi dugunune gitmeyen kamber
(12.08.21)
müşteri hizmetlerine durumu ilettiğinizde ne cevap veriyorlar? amazon böyle durumlarda insan gibi cevap vermesi yüzünden bu kadar ünlü.
0
co2s2
(12.08.21)
Bu kadar gecikmemesi lazımdı ya.

Benimki aynı merkezden 3 haftada falan gelmişti. Müşteri hizmetleriyle bir görüşün isterseniz.
0
chicha_v2
(12.08.21)
Bazen bu ekranı güncellemeyle biliyorlar. Birkaç güne gelir.
0
primetime
(12.08.21)

almanyada kargolar hafta sonu dağıtım yapıyor mu?

biravekahve
sb.
sb.
0
biravekahve
(12.08.21)
(3)

İGDAŞ Basılı Fatura İptali Hak.

cancoskn
Selamlar, İGDAŞ'tan evime gelen basılı faturayı iptal etmek istiyordum. Alo 153'ü de denedim ancak İnternet'e yönlendirdi onlar da. Tüm online işlemler sayfasına baktım ve bulamadım. Acaba daha önce bu iptali başarılı bir şekilde yapıp da yol gösterebilecek biri var mıdır? Basılı değil dijital olara
Selamlar, İGDAŞ'tan evime gelen basılı faturayı iptal etmek istiyordum. Alo 153'ü de denedim ancak İnternet'e yönlendirdi onlar da. Tüm online işlemler sayfasına baktım ve bulamadım. Acaba daha önce bu iptali başarılı bir şekilde yapıp da yol gösterebilecek biri var mıdır?

Basılı değil dijital olarak almak istiyorum sadece faturaları.
0
cancoskn
(12.08.21)
kapıya gelip sayacı okuyan vatandaşa sordum abi makine basıyor istemesen de dedi. mail olarak geliyor zaten oradan takip ediyorum ben.
0
hadsafhada
(12.08.21)
Basmak zorunda o cihazla. Sizin dediğiniz posta ile gönderimlerde geçerli
0
neysene
(12.08.21)
mevzuat gereği kapıya fatura bırakılmak zorunda. bir iki sene içinde düzelmesini bekliyoruz sektördekiler olarak.
0
argent dawn
(12.08.21)
(1)

bugün pcr testi yaptırıp yarın maça girebilir miyim?

nothing in my way
açıklamada kombineliler için yazılmış ama ben normal bilet alacağım. bugün gidip test yaptırsam, yarına kadar sonuç çıksa bjk-rize maçına girebilir miyim?
açıklamada kombineliler için yazılmış ama ben normal bilet alacağım. bugün gidip test yaptırsam, yarına kadar sonuç çıksa bjk-rize maçına girebilir miyim?
0
nothing in my way
(12.08.21)
aşıları tamamlamak ve son dozun üzerinden 14 gün geçmiş olması gerekiyor.

aşı hakkı gelmeyen küçük yaş grupları pcr testi ile girebiliyor.

bjk.com.tr
0
hadsafhada
(12.08.21)

kutay soyocak - hiçbir şey

patronaj1
selamlar. ya bu jakuzi solisti abimizin hiçbir şey şarkısı youtube'a gelmişti. şimdi yeniden dinleyeyim dedim ama silinmiş. 700 görüntülenmeli başka hesaplar sağ olsunlar yüklemişler. şarkı spotify'da da yok.yorumlarda hep neden silindiği sorulmuş ama cevap yok. bu şarkının olayını bilen var mı?
selamlar. ya bu jakuzi solisti abimizin hiçbir şey şarkısı youtube'a gelmişti. şimdi yeniden dinleyeyim dedim ama silinmiş. 700 görüntülenmeli başka hesaplar sağ olsunlar yüklemişler. şarkı spotify'da da yok.
yorumlarda hep neden silindiği sorulmuş ama cevap yok. bu şarkının olayını bilen var mı?
0
patronaj1
(12.08.21)
(6)

Sıfır arac alım işlemleri vs ikinci el islemleri

abuzer
Sıfır araç alırken ikinci el alimdan farklı giderler var mı?
Sıfır araç alırken ikinci el alimdan farklı giderler var mı?
0
abuzer
(12.08.21)
arabayı galeriden çıkarırken bahşiş isteyen insanlar olacak, benzincide yakıt alırken "oo hayhırlı olsun" diyerek bahşiş isteyen pompacı olacak :D
0
kisa
(12.08.21)
plaka ve tescil giderleri var ama bayiler bu giderleri fiyata ekleyerek satıyor zaten.
0
lancelot du lac
(12.08.21)
İkinci el alıyorsanız devir ücreti var, başka bir şey yok.
Sıfır alıyorsanız, bayinin verdiği fiyatta neler dahil ona bakmanız gerekli. Tescili bazıları dahil tutar, bazıları hariç, aynı şekilde MTV'yi de bazı bayiler hariç tutuyormuş.

Trafik sigortası her iki durumda da size ait.
0
burfak
(12.08.21)
sıfır araçta genelde tescil işlemleri fiyata dahildir.
bir tek tescil işlemleri için aracı firmaya noterden vekaletname veriliyor onun ücreti var.

ikinci elde ise note alım satım ücreti var.
0
nuisance
(12.08.21)
Fiat bayileri "tofaş bizden ıskonto hakkını aldı" dedi. Birkaç farklı şube aynısını söyledi, dolayısıyla doğrdudur diye düşünüyorum. Ama bayilerden bi tanesi normalden 1000 tl indirimli fiyat verdi. Burada o işlemlerle ilgili ücretleri hesaba katmadı mı acaba
0
🌸abuzer
(12.08.21)
bayiden araç alınca bayi firma yetki belgesi, at uygunlunk belgesi, yarım kapaklı dosya, dilekçe, ötv yatırıldı belgesi vs. gibi belgeler ile trafik şubeye gidilir. plaka basım belgesi ve ilk ruhsat alınır. vizeye gidip sıfır araç tescili falan yapılır.

genelde bu işleri bayinin takipçileri yapar anahtar teslim fiyat diye belirtir.

siz bin lira uygun veren bayiye "anahtar teslim değil mi?" diye teyit ettirin.
0
phonex
(12.08.21)
(3)

Covidken aşı olmak

passione
Merhaba. Virüs olduğunuzu bilmeden aşı olursanız ne olur?
Merhaba. Virüs olduğunuzu bilmeden aşı olursanız ne olur?
0
passione
(12.08.21)
Overdose (antikor) olursun
Muhtemelen hastanelik olursun
0
otopsicocugu
(12.08.21)
Prof. Dr. Mustafa Çetiner, bir sorun olmayacağını söylemişti.

www.haberler.com
0
jonas
(12.08.21)
zarari yok, faydasi da yok.
0
robokot
(12.08.21)
(5)

e-postadaki ilk hitap

violetsky
“Ayşe Hanım merhaba”“Ayşe Hanım Merhaba”buradaki merhaba büyük harfle mi yoksa küçük harfle mi yazılır?
“Ayşe Hanım merhaba”
“Ayşe Hanım Merhaba”

buradaki merhaba büyük harfle mi yoksa küçük harfle mi yazılır?
0
violetsky
(12.08.21)
Merhabayı başa koy ilk harfini de büyük yap
0
nahtoderfahrung
(12.08.21)
Küçük harfle yazılır. Büyük olması için hiçbir neden yok çünkü.
0
chicha_v2
(12.08.21)
küçük
0
sana bir sarki yazdim fernando
(12.08.21)
hitapta her kelime büyük harf ile başlar.

o zamanlar hayatımızda e-posta yoktu ama ilkokulda mektup yazarken böyle öğrettiler. sonrasında bir değişiklik olduysa bilemiyorum.
0
hadsafhada
(12.08.21)
mektup yazımında hitap bölümünün tüm ilk harfleri büyük yazılır. bu yüzden ben de e-postada bu şekilde (büyük M ile) yazıyorum.


milliedebiyat.com
0
shadowfollower
(12.08.21)
(6)

Termosifon 420 TL masraf çıkardı, normal mi?

hadi ya la
Rezistans yanmış ve anot çubuğu değişmiş.300 TL parça + 120 TL işçilik aldılar.Her sene bakım yapılması gerekiyormuş meğerse, burada sular kireçli.Komşumuz 100 liralık işi 420'ye yapmışlar, geçmiş olsun dedi.Doğru mu, fazla mı ödedik yoksa?
Rezistans yanmış ve anot çubuğu değişmiş.
300 TL parça + 120 TL işçilik aldılar.

Her sene bakım yapılması gerekiyormuş meğerse, burada sular kireçli.
Komşumuz 100 liralık işi 420'ye yapmışlar, geçmiş olsun dedi.

Doğru mu, fazla mı ödedik yoksa?
0
hadi ya la
(12.08.21)
100 liraya yapacak servisin numarasını verseydi size madem. (Bu arada parça diyelim normalde 150 lira olsun, yine 250 lira verirdiniz işçilikle)

ustalar parça fiyatlarından da para kazanabiliyor belki yüksek fiyat vermiştir ama öyle 100 liralık iş diyene de bakma derim.
0
nhk ni youkosu
(12.08.21)
hahaha 100 tl ney dalga gecmis sizle. kombi bozuldu bizim 1200 tl tuttu.
0
sizofren06
(12.08.21)
Komşun yaşıyor mu iyi bi kontrol etseydin baya geride kalmış kafası. Geçen kış kombinin genleşme tankına 600tl ödedim.
0
Take it away honey
(12.08.21)
termosifon ve kombi farklı şeylerdir.
fazla ödemişsin
rezistans 100 tl www.n11.com
anot çubuğu 30 tl
0
comp
(12.08.21)
duzen boyle maalesef, eskiyen seyler cok masraf cikarirsa yenisini alin daha iyi, bu adi "usta" olan tipler icin eskiyen seyler buyuk bir gelir kaynagi onlar icin
0
sweetoffice
(12.08.21)
Servisler 100 tl eve gelme parası alıyor artık.
0
materyalist imam
(12.08.21)
(4)

Tatil paketleri

laputa
Selamlar, üniversite öğrencileriyiz de tatil için paket mi satın alsak yoksa gideceğimiz yerden apart mı baksak bilemedik. Var mıdır ben böyle yaptım iyi oldu ya da şurayı öneririm fiyatları iyidir diyen?
Selamlar, üniversite öğrencileriyiz de tatil için paket mi satın alsak yoksa gideceğimiz yerden apart mı baksak bilemedik. Var mıdır ben böyle yaptım iyi oldu ya da şurayı öneririm fiyatları iyidir diyen?
0
laputa
(12.08.21)
kendi üniversite dönemimde pek paket tatil almamıştım. apart ya da pansiyon falan ayarlıyorduk.
0
co2s2
(12.08.21)
bazen çok uygun paketler denk gelebilir. acentanın odaları satması gerekiyodur düşük fiyat verir yada sonra dakika rezervasyonu vs yakalarsın.

en mantıklısı ets jolly gibi yerlerden fiyatlara bakıp sonra kendi arayıp fiyat alabilirsin apart otel vs neresiyse.
0
entropik
(12.08.21)
benim üniversitemin 1-2 tatil sitesi vardı. böyle pansiyon tarzında bir yerdi. sıraya girip çok uygun fiyatlara konaklama yapılıyordu. belki sizin okulun da o tarz yerleri vardır bir araştırın bence. onun haricinde şehir veya bölge söyleseniz daha çok yardımcı olabilirim ama eğer balıkesir/çanakkale tarafına gidecekseniz küçükkuyu'ya giderseniz kaymak tepesi pansiyon uygun fiyatlıdır. antalya'ya giderseniz olimpos'ta yakamoz pansiyon var. sarıgerme'de fiyatlar uygundur mesela.
0
golgi aygıtı
(12.08.21)
yerine göre değişir bence. geçen hafta kaş'ta bir akşam yemeğine 850tl ödedim. tam pansiyon ya da her şey dahil oteller çok daya uyguna gelebiliyor.
0
brakgn
(12.08.21)
(2)

Havalı tabancalarla ilgili bilgisi olan?

entropik
https://www.kolayav.com/urun/cybergun-sig-sauer-sp2022-airsoft-tabancaşöyle veyahttps://www.kolayav.com/urun/asg-cz75-p07-duty-havali-tabancaşöyle bişey alsam.. tüp nedir ne işe yarar? pahallı olanda çelik mermi diyo diğerinde 6 mm BBs mermi. çelik mermi nasıl diğeri nasıl ? bunlarla biyerlerde dağd
www.kolayav.com

şöyle veya

www.kolayav.com

şöyle bişey alsam..

tüp nedir ne işe yarar? pahallı olanda çelik mermi diyo diğerinde 6 mm BBs mermi. çelik mermi nasıl diğeri nasıl ?

bunlarla biyerlerde dağda bayırda talim yapsam sakatlık çıkar mı yada yasak mı? yanlışlıkla birine sıksam zarar verir mi tehlikeli mi bu oyuncaklar?

yasal durumu nedir özel izin vs gerekiyor mu?
0
entropik
(12.08.21)
tüpün içindeki sıkıştırılmış gaz ile atış yapıyor.
bbs plastik, diğer mermi çelik işte. daha güçlü çelik olan, daha isabetli olur, rüzgara karşı direnci vs. ayrıca daha delicidir.
talim yapabilirsin ama birine gelirse ciddi şekilde yaralayabilir. canlıya ateş etmemen lazım.
yasal olarak herhangi bir sıkıntı yok alabilirsin. ama sıkıntı şu, birebir silahlara çok benzediği için başına iş açabilirsin. elinde silahı gören birisinde gerçeği vardır çeker vurur gibi.
0
reanarchy
(12.08.21)
zamanında heveslenip çelik bilye atandan ben de almıştım. o zaman söyledikleri bir yere götürürken faturası yanında olsun çevirmelerde bulunursa sorarlar demişlerdi. bir de bunlar replika olduğu için arkadaşında dediği gibi kavga anında gerçek sanılıp seni çekip vurabilirler. plastik mermi atanlar bildiğim kadarıyla airsoft hobisi için kullanılıyor çok daha düşük güçte. talim yapsan hiç bişey olmaz. aşırı ses çıkarmıyor. güç olarak maden suyu şişesini zor kırıyor ama insana gelirse sıkıntı olur göze felan gelirse direk kör eder zaten yani oyuncak gibi düşünme bu aletleri. özel güvenlik kurslarında maliyetten kaçmak için gerçek silahtan önce bunlarla eğitim verildiğini duymuştum. kaliteli olanları birebir replika zaten boyut ve ağırlık olarak gerçeğinin aynısı. o yüzden tetik talimi yapılır bununla diye tahmin ediyorum
0
genc irisi
(12.08.21)
(4)

buzdolabından pervane sesi geliyor

deepness
Dolabın kapagını acarken pervane yavasca duruyor, kapatırken de tekrar yavasca hızlanma sesı gelıyor, servıse sordum, buz tutmustur, 48 saat dınlendırın dedi, ıslemı uyguladım, bır degısıklık yok. epey eskı bır dolap ama sogutmasında sorun yok neyse kı. endıselenenecek bır durum var mı sızce ?
Dolabın kapagını acarken pervane yavasca duruyor, kapatırken de tekrar yavasca hızlanma sesı gelıyor, servıse sordum, buz tutmustur, 48 saat dınlendırın dedi, ıslemı uyguladım, bır degısıklık yok. epey eskı bır dolap ama sogutmasında sorun yok neyse kı. endıselenenecek bır durum var mı sızce ?
0
deepness
(12.08.21)
İcteki hava dagitimi yapan pervane pislenmistir falan dert edilecek bisi degil. O pervane hic calismasa bile yemekler bozlmaz sadece sogutma performansi duser
0
proletarier aller lander vereinigt euch
(12.08.21)
Fanın göbeği, rulmanı vs ses yapmaya başlamıştır, hani pc fanlarında da olur ya. Kapağı açınca devreden çıkıyor hava dışarı kaçmasın diye, kapatınca tekrar devreye giriyor. Kapakla ilgisi bundan, sesi sürekli yapıyor aslında.

Bozulana kadar devam, çok rahatsız ediyorsa sökülüp bakım yapılabilir. En kötü bozulunca fan değiştirilir.
0
John Bloor
(12.08.21)
bana 3 gün çalıştırmayın kapıları da aralık kalsın dediler. düzeldi.
0
sutlu nescafe
(12.08.21)
3 gün çalıştırmayın düzelir muhabbeti muhtemelen fanın buzlanmasıyla alakalı. Yaz mevsimindeyiz ve dolap daha yoğun çalışıyor hatta dipte karlanma yapıyor. Muhtemelen pervane de karlanma yapıyor.

Tamamen tahmin.
0
westblack
(12.08.21)
(5)

reflüsü olanlar: kahvaltıda neler yiyorsunuz / nelerden uzak duruyorsunuz?

la lykia
sb.
sb.
0
la lykia
(12.08.21)
Ben düzenli ilaç kullandığımdan sıkıntı olmuyor ama normal şartlarda kahvaltıda domates ve siyah (sütsüz) kahve çok etkiliyor. Zeytin falan o kadar değil.
0
whoosie
(12.08.21)
mayalı ürün kullanmıyorum. ekmek yemiyorum genelde.
0
ananotherlife
(12.08.21)
soğan baharat kızartma poğaça börek susamlı simit vs uzak durmak gerek.

sabah uyanır uyanmaz soğuğa yakın su içiyorum 1 bardak.
0
reanarchy
(12.08.21)
belediyenin organik tam buğday ekmeği
0
bronz böcek
(12.08.21)
domates, salatalık, roka tere gıbı yesıllık, cok olgunlastırılmıs peynır, yogurt, börek, sucuk, yaglı hamur işi gıdalardan uzak duruyorum,

maydanoz bıber yenebılıyor. beyaz peynır, eskı kasar, recel, kepeklı ekmek , zeytın cesıtlerı, haslanmıs yumurta, azar azar yıyorum, yanma pek olmuyor. Yesıl cay, kekık , adacayı gıbı cayları tercıh ettım uzun zaman, arada canım ıstedıgınde sıyah cayın zararı olmadı.

Domates cok canım ıstedıgı zaman, aksam yemegının arasında yarım domates yersem dokunmuyor. ıpucu sanırım, ac karna yenmemesı.

bu detayları da hep deneme yanılma olarak buldum. yedıklerıme hep dıkkat edıyorum.
0
deepness
(12.08.21)
(3)

Adapazarı Islama Köfte

cilekli pasta
En lezzetlisi nerde yenir?Teşekkürler
En lezzetlisi nerde yenir?
Teşekkürler
0
cilekli pasta
(12.08.21)
yenicami nin orada köfteci mustafa, kredi kartı geçmiyor

bence ıslama köftenin olayı köftesi değil ekmeği o yüzden ekmekleri çıtır/pişkin olsun deyin siparişi verirken, ızgarada biraz daha fazla tutuyorlar

dükkan çok küçük haftasonu giderseniz çok sıra olur kalabalık olur mümkünse haftaiçi gidin

dışarıdan şöyle görünüyor
encrypted-tbn0.gstatic.com
0
freebird5406_2
(12.08.21)
köfteci mustafa +1
kredi kartı da geçiyor artık.
0
sutlu nescafe
(12.08.21)
Mustafa’da yedik çok güzeldi. Herkese teşekkürler
0
🌸cilekli pasta
(12.08.21)
(3)

Uçuş PCR testi

top_secret
Ya ben bu işi anlayamadım bir türlü, yani 72 saat kavramını kafamda somutlaştıramıyorum lütfen bana yardım ediniz.Şimdi 72 saat dediğimiz 3 gün. Benim uçuşum 10 Eylül 20.00 da (uçağın kalkış saati) Ben şimdi ne zaman (en erken ve en geç) pcr testi yaptırmalıyım bana böyle aptala anlatır gibi anlatab
Ya ben bu işi anlayamadım bir türlü, yani 72 saat kavramını kafamda somutlaştıramıyorum lütfen bana yardım ediniz.

Şimdi 72 saat dediğimiz 3 gün.
Benim uçuşum 10 Eylül 20.00 da (uçağın kalkış saati)
Ben şimdi ne zaman (en erken ve en geç) pcr testi yaptırmalıyım bana böyle aptala anlatır gibi anlatabilir misiniz?
0
top_secret
(12.08.21)
en garantisi 2 gun once. cunku bazi yerler ertesi gun veriyor sonucu.
0
buenosdias
(12.08.21)
7 Eylül 20:00'den sonra yapılmış her test geçerli. (en erken)
10 Eylül 20:00'den önce sonucun elinizde olması lazım. Laboratuvardan sonucu örnek alınmasından ne kadar sonra size vereceğine bağlı; ne kadar şanslısınız? (en geç)
Tavsiyem 8 Eylül test için örneği vermeniz, laboratuvar'dan rapor almak için yeterince zamanınız olur ve uçuş şartlarını sağlar
0
erdogo
(12.08.21)
bazi ulkeler icin o limit ucagin inis saatinden isletiliyor, ona dikkat edin. atiyorum ucaginiz 10 eylul yerel saatle 23.00 itibariyle iniyorsa, sizin testiniz icin ornegin en erken 7 eylul 23.00 uygun oluyor.
0
reavelyn
(12.08.21)
(3)

3.doz aşı

hrvl
İki doz sinovac olan herkese, 3.doz aşı açılacak değil mi? Yaştan bağımsız olarak yani sadece belli yaş üzerine değil. 28 yaşındayım, iki doz sinovac yaptırdım 3.doz biontech yaptırmak istiyorum. 2.dozumu olalı 1 ay oldu, randevu sisteminden baktığımda aşılarınızı tamamladınız yazıyor. Ne zaman görm
İki doz sinovac olan herkese, 3.doz aşı açılacak değil mi? Yaştan bağımsız olarak yani sadece belli yaş üzerine değil. 28 yaşındayım, iki doz sinovac yaptırdım 3.doz biontech yaptırmak istiyorum. 2.dozumu olalı 1 ay oldu, randevu sisteminden baktığımda aşılarınızı tamamladınız yazıyor. Ne zaman görmeye başlarım ben 3.dozu?
0
hrvl
(12.08.21)
belli degil ama tahminim en az 6 ay.
0
robokot
(12.08.21)
nisanda ilk, mayısta ikinci dozu oldum. ağustos için üçüncü doz çıkmıştı, öyle oldum ben de.
0
mermize
(12.08.21)
Hani ilk başta bir sıralama vardı
Önce 65 yaş
Sonra atıyorum öğretmenler
İçişleri bakanlığı çalışanları vs

Sanırım yine aynı o sıra ile oluyor.

Çünkü bende 3.doz hakkı var (22 ağustos itibariyle ama)
Fakat 50 yaşındaki ailemde yok
(çalıştığım işten dolayı ben onlardan önce aşı olmuştum)
0
top_secret
(12.08.21)
(4)

Büyük firmaların kullandığı ticket sisteminde neler var?

trgydl
Ticket numarası falan dışında? Ticket açarken ne önemli
Ticket numarası falan dışında? Ticket açarken ne önemli
0
trgydl
(12.08.21)
sorumlu kişi,
tahmini efor,
deadline (teslim tarihi)
yorumlar kısmı,
ticket önceliği (kritik, normal, düşük öncelikli vs)
ticket durumu (devam ediyor, bitti, yeni açıldı vs)
0
nahtoderfahrung
(12.08.21)
@nahto sen tasktan bahsetmişsin. adam bence bi sorun olduğunda açılan tickettan bahsediyor.
0
jelly bear
(12.08.21)
Gittim şimdi ticket acmaya baktim,
Erp ticket örnegi veriyorum cok kullandığım icin;
-hangi ülke/organizasyon için oldugu ya da genel sorunlarda (sifremi unuttum, kullanici yaratmak vs) tek link
-sorunun türü (data, finans arayuzu, error mesajı almak, yazıcı vs)
-sorunun tanimi
-sorunun türü (yardim, problem bildirmek, soru sormak)
-aciliyet
-dosya eklenecekse dosya
0
logisticsmanager
(12.08.21)
soruna ne maksimum focus olabilecek ancak kullanıcı için minimum efor sarfedilecek bir yapı olmalı.

ne kadar genel bir ticket açılırsa sorunu tanımlamadan o kadar uzak olur.

son kullanıcı olarak 3 aşamada sorunu tanımlayabilmeliyim:
- kategorisini seçebilmeliyim (lokasyon, kategori, modül vb.)
- detay verebilmeliyim. (freetext alan ile detaylandırmak)
- gerekiyorsa dosya, ekran görüntüsü vb. ekleyebilmeliyim.
0
altinci nesil caylak
(12.08.21)
(1)

Eski bilgisayara klavye silikonu nereden bulunur?

Bartebly
http://eksiduyu.ru/1490941Burada bahsettiğim sorun için AliExpress'e baktım ama göremedim. Lenovo g500 serisi için nereden bulabilirim?Teşekkürler.
eksiduyu.ru
Burada bahsettiğim sorun için AliExpress'e baktım ama göremedim. Lenovo g500 serisi için nereden bulabilirim?

Teşekkürler.
0
Bartebly
(12.08.21)
bence o tarz bişeyi sadece popüler modeller için yaparlar macbook, thinkpad, dell xps vs gibi. aliexpressde yoksa başka yerde zor. sessiz usb klavyelere bakın
0
nahtoderfahrung
(12.08.21)
(1)

İstanbul'da kız arkadaşla takılmaca

Mümkünse kuzey taraflardan veya daha iyidir dediğiniz yerleri benimle paylasir misiniz?1 gün geçirmek istiyoruz sabahtan aksama veya 1 gece konaklama da olabilir.Bizim konumumuz istanbul Anadolu yakası.
Mümkünse kuzey taraflardan veya daha iyidir dediğiniz yerleri benimle paylasir misiniz?
1 gün geçirmek istiyoruz sabahtan aksama veya 1 gece konaklama da olabilir.
Bizim konumumuz istanbul Anadolu yakası.
0
(12.08.21)
polenözköy
0
jamswety
(12.08.21)
(2)

Merkez bankası bugün faiz indirir mi? İndirmezse dolar ne olur?

but that was just a dream
SbTeşekkürler
Sb

Teşekkürler
0
but that was just a dream
(12.08.21)
indirmez aynı kurdan devam eder. geçen ay indirim söylentisi bile 25 kuruş oynattı, indirim gelirse hepimize geçmiş olsun.
0
valkin rockefeller
(12.08.21)
indirim gelirse hızlı çöker, gelmezse yavaş çöker. Gelişmekte olan çoğu ülke abd'deki enflasyonist baskı nedeniyle faiz arttırıyor. e bizde de her ay enflasyon artıyor ama faiz artışı yok. ya enflasyon düşmeli ya faiz artmalı. ytd.
0
biravekahve
(12.08.21)
(4)

yarın spordan sonra covid aşısı olsam olur mu?

hasmetizm 2046
antrenmanlar ağır geçiyor, spor sonunda gidip aşıyı olayım diyorum, haftaya da deload yapar hafif çalışırım. ya da pztesi sabah aşı olup akşam hafif çalışma mı yapayım? *ilk doz
antrenmanlar ağır geçiyor, spor sonunda gidip aşıyı olayım diyorum, haftaya da deload yapar hafif çalışırım.
ya da pztesi sabah aşı olup akşam hafif çalışma mı yapayım?
*ilk doz
0
hasmetizm 2046
(12.08.21)
spordan sonra aşı olmanız bence daha mantıklı.
0
elorelia
(12.08.21)
ilk dozun cogu kiside bir etkisi yok o yuzden bence kafana gore. asi sonrasi donemde sportif aktivite yapmanin bagisiklik tepkisini guclendirebilecegine dair deliller var.
0
robokot
(12.08.21)
ortalama yüzde verecek olursak iğnenin girdiği koldaki omuz başlarının ağrıması en fazla görülen şikayet. omuz da en kolay sakatlanan grup olduğu için aşı sonrası aynı gün riske atmaya değmez. spor yapıp akşamına aşı olunursa ertesi gün kas gelişim ağrısı mı aşı ağrısı mı anlamadan karambole güzel geçer gün.
0
onemoremile
(12.08.21)
Omuz antrenmanda biraz ağırlaşabilir. Bence antrenman üstüne aşı ol.
0
arnold schwarzeneger
(12.08.21)
(1)

Bir sise taurine ne yapilir?

stanley5m
Bir kediye ev yapimi mama yapmak icin almistik ama gerek kalmadi. Toz formunda, oylece duruyor. Baska nasil degerlendirilebilir?
Bir kediye ev yapimi mama yapmak icin almistik ama gerek kalmadi. Toz formunda, oylece duruyor. Baska nasil degerlendirilebilir?
0
stanley5m
(12.08.21)
insan kullanımı için satılan taurinler var, onlardan mı? eğer öyleyse canınız istiyorsa boşa gitmesin diye siz kullanın. antioksidan etkisi olduğu söyleniyor.

kullanmak istemezseniz özellikle hamile ya da yavru kedilerin çok ihtiyacı oluyor taurine. etrafınızda yavru kedi bakan varsa verebilirsiniz. sokak kedilerine besleme yapan birileri varsa onlara verebilirsiniz. mamaların içine minik minik karıştırabilirler.
0
ofelia
(12.08.21)
(4)

Sağlık sigortası

solenkol
İlginç bir sorum var duyuru ailesi. Eşimin ve ben farklı şirketlerde çalısıyoruz. Birimizin allianz birimizin acıbadem tamamlayıcı sağlık sigortası var. Ben bzm şirketteki sağlık sigortasına ekletmek istersem eşimi kendisininki iptal olur mu?
İlginç bir sorum var duyuru ailesi. Eşimin ve ben farklı şirketlerde çalısıyoruz. Birimizin allianz birimizin acıbadem tamamlayıcı sağlık sigortası var. Ben bzm şirketteki sağlık sigortasına ekletmek istersem eşimi kendisininki iptal olur mu?
0
solenkol
(12.08.21)
olur, çift tss ürünü kullanılmıyor diye biliyorum. ama benim de merak ettiğim, eşinin tss'sini zaten kendi iş yeri ücretsiz yaparken, neden ücretini verip de kendi sigorta sağlayan şirkete geçirme isteğin. iki şirket de gayet iyi çünkü.
0
mermize
(12.08.21)
Olmaz diye düşünüyorum. Bizde tamamlayıcı değil, normal sigortalarda benzer bir durum var.

Aynı anda birden çok poliçeniz olabiliyor.
Hastanede giriş yaparken, hangi poliçeden girelim diye soruyorlar. Hatta bu durum, farklı sigorta şirketlerden olmasa da olabiliyor. Yani Allianz'dan iki ayrı poliçeniz olabiliyor.

Tamamlayıcılarda da benzer bir şekilde yürür diye tahmin ediyorum.
0
burfak
(12.08.21)
problem olmaz.
0
co2s2
(12.08.21)
Dönüş alabildim şimdi, bazı şirketlerde olsa da bizim şirket izin vermiyormus bu duruma. Kendisi özel sağlık sigortası yaptırmıssa ekletiyor ancak baska bir kurumsal firma yaptırmıssa olmuyormus.
0
🌸solenkol
(12.08.21)
(2)

Swap hamlesi dolar

0zlem
Merkez bankası faiz indirimi yaptığında dolarda bir yükselme oluyordu.Bu swap işi bunu engellemek için mi yapıldı?Özet olarak faiz indirimi olursa swap yapıldığı için dolar yükselir mi düşer mi? uzun vadede sormuyorum bir kaç gün için soruyorum.https://m.bloomberght.com/tcmb-guney-kore-merkez-bankas
Merkez bankası faiz indirimi yaptığında dolarda bir yükselme oluyordu.

Bu swap işi bunu engellemek için mi yapıldı?

Özet olarak faiz indirimi olursa swap yapıldığı için dolar yükselir mi düşer mi? uzun vadede sormuyorum bir kaç gün için soruyorum.

m.bloomberght.com
0
0zlem
(12.08.21)
hayır, ticaret hacmini genişletmek için swap yapılır. ama tabii ki bunun getirisi olarak dolar/tl kısa vade için gevşeme gösterir. mb olur da bugün faiz düşürürse -ki ben yine de sanmıyorum, rte bunun sinyalini verse de, piyasanın gazı alındı diye düşünüyorum- dolar yine bir miktar yükselecektir.
0
mermize
(12.08.21)
koreyle swapın hiç bir anlamı yok çünkü rezerv para değil + öyle inanılmaz bir ticaret haddi yok. makyaj diyorlar ki doğru.

adam elinde fazla tl birikince gidip yastık altına atmayacak, satıp dolar alacak.
0
passion rules the game
(12.08.21)

Ankara'da göktaşı yağmuru nerden izlenebilir?

adventchant
Eryaman'da yaşıyorum, araçla max yarım saat uzaklıkta arabamı cekip net bir şekilde izleyebileceğim nereye gidebilirim?
Eryaman'da yaşıyorum, araçla max yarım saat uzaklıkta arabamı cekip net bir şekilde izleyebileceğim nereye gidebilirim?
0
adventchant
(12.08.21)

Mendelssohn Çiy şarkısının orijinal adı?

marsli gocmen
Korolarda söylenen bir şarkı varYağmıştı çiy bir bahar gecesiRenk renk o çiçeklerin üstüne... diye devam eden. örnek link:https://www.youtube.com/watch?v=S3AXP-QTxwshttps://www.youtube.com/watch?v=rhc4gVlOKw8https://www.youtube.com/watch?v=SMk2LZS2fA8nota linki: https://www.erdemefe.com/arsiv/nota/c
Korolarda söylenen bir şarkı var

Yağmıştı çiy bir bahar gecesi
Renk renk o çiçeklerin üstüne
... diye devam eden.

örnek link:
www.youtube.com
www.youtube.com
www.youtube.com

nota linki: www.erdemefe.com

bu şarkının almanca adı ne? hangi senfoninin içinde? gece gece kafama takıldı.
0
marsli gocmen
(12.08.21)
(12)

Tinder'daki Garip Kişi

bitchesaintshit
Biriyle eşleştim. Konuşmalarımız güzel, sağlamdı(anlayın-sexting işte) Neyse atlıyorum ve bugüne geliyorum..Yine konuşurken dedim ki 'Foto at' O da bana 'Önce para gönder' dedi.. Ben buna bir iki şey sıraladım dolandırıcı tarzında. Yok işte ben öyle değilim, bir şeyler sıraladı. Kabul de etmedi dola
Biriyle eşleştim. Konuşmalarımız güzel, sağlamdı(anlayın-sexting işte) Neyse atlıyorum ve bugüne geliyorum..

Yine konuşurken dedim ki 'Foto at' O da bana 'Önce para gönder' dedi.. Ben buna bir iki şey sıraladım dolandırıcı tarzında. Yok işte ben öyle değilim, bir şeyler sıraladı. Kabul de etmedi dolandırıcı olduğunu. Engelledi beni. 1 saat Sonra engeli açıp direkt fotoyu attı. Yok ben gerçekten öyle bir değilim. Konuşmalarımızdan sonra öylesine istedim onu. Düşündüm ve sana hak verdim falan filan bir şeyler söyledi.

Bana sürekli 'Videolu görüşme yapalım' diyen insan, birden bire 'Bence mesafemizi koruyalım' dedi(videoyu ve fotoları attıktan sonra) 1 dk içinde değişti, yine engelledi.. amacı ne cidden anlamadım. Hayır dolandırıcı diyeceğim ama bayağı bir şeyler attı ben bir şey demeden :d sanki affettirmek istiyormuş gibi. E şimdi de video atınca artık pişman mı oldu ne oldu anlamadım yine saçmalayıp engelledi.

Dengesizin birine mi denk geldim yani ben şimdi? (Bu arada bu kişi Türk değil)
0
bitchesaintshit
(12.08.21)
yoklamış seni para gelmeyince hırs yapmış ben bunu daha büyük dolandırayım diye düşünmüş.
0
orpheus
(12.08.21)
@orpheus

Fotoları, videoyu attı(gayet istekli şekilde) ama görmeniz lazım, kendimi kötü hissettim dedi ve 1 dk içinde değişti yine ya :D Dedim ne oldu beni görmek istiyordun kaç gündür.. Hiç.. Neyse artık..
0
🌸bitchesaintshit
(12.08.21)
Net dolandırıcı. Bu tip şeylerde para lafı duydun mu kaç.
0
Gabriel
(12.08.21)
Ne şimdi ne sonra hayatta göndermezdim ne olursa olsun(%100) ama ilk engeli açtıktan sonra dedim 'Belki mallığına gelip öyle bir şey istemiştir' ve konuşmaya devam ettik(whatsapp bu arada) İkincide zerre para konusu geçmedi. Durduk yere psikolojisi değişti ve engelledi. İyi de yaptı. Aman ya.
0
🌸bitchesaintshit
(12.08.21)
Baktı nakdi dolandıramayacak, ayni dolandırmayı seçti bence.
0
John Bloor
(12.08.21)
Iyi ihtimal, yurdum abazaligini maddi fayda icin somuren biriydi ama seni de begendi. Sirf seks icin degmez.

Kotu ihtimal, dolandiriciydi hirs yapti.
0
cleric
(12.08.21)
arkaniza bakmadan kacin.
0
reavelyn
(12.08.21)
muhtemelen bıyıklı ve bayburtlu bir kardeşin ile sexting yaptın ve dolandırılmaktan son anda kurtuldun tebrik ederim.
0
reanarchy
(12.08.21)
Erkek olduğundan eminim
0
jamiro
(12.08.21)
"'Önce para gönder' dedi.."

şunu duyduktan sonra "hadi ablacım" deyip engeli basıp silmemek de ilginç ya. neyin parası, o ne saçmalık öyle? escort kovalıyorsan para verirsin tabi de, manitacılık/partner için şu talep net rezillik. dolandırıcı değilse bile şu laftan sonra iletişim kesilir yani bende.
0
jonas
(12.08.21)
bir insan bu coğrafyada sırf kadın olduğu için sokakta gözünü kırpsa "match" oluyorken yetmemiş tinder'a sarmışsa, sana sorum sen ne kadar dengeli bir insan bulmayı umuyordun acaba orada? burası Rusya mı, Filipinler mi ki sıradan bir kadın adam bulamasın da tinder'a sarsın? :D

cevap: yedir içir dobre veçir
0
rca
(12.08.21)
Duyurunun en sonuna yazmıştım aslında. Bu kişi Türk değil. Numarası o ülkenin kodu, hem ses kaydından dolayı hem de attığı videodan dolayı en azından Bayburt'lu ve bıyıklı bir kişi olmadığını biliyorum(videoda yüzü gözükmüyordu ama olsun) Bayburtlu bir abide öyle vücut varsa helal olsun derim :D Ha bir de Paypal'dan istedi parayı.

Niye en başta çat diye engellemedin demişsiniz. Ben ona biraz saydırınca ilk önce Tinder'da eşleşmeyi kaldırdı, sonra da Whatsapp'ta engelledi.. Bende öyle hani hiç ellemedim whatsapp'ı. 1 saat sonra kadar ikinci kere yazınca(fotolar yağdı) ben de engellemedim. Dedim hani bir mallık yapmıştır belki, fazla takmayayım(yine göndermezdim ki para) Birkaç saat sonra video attı(içeriğe giremiyorum :d) ve videodan 1-2 dk sonrada yine engelledi durduk yere değişip.. Bu sefer ben de engelledim artık tabi. Olay bu. Bu kadar şeyi aynı cinsten biri yaptıysa(fotolar, video fake filan desek) ne şaşırırım ya :D Şuydu buydu artık bilemiyorum.
0
🌸bitchesaintshit
(13.08.21)
(4)

Bir aletin "X watt" özelliğe sahip olması ne anlama gelir?

santimantal
Bir küçük ev aleti alacağım (rondo). Çeşitli markaları inceledim. 450, 500, 600, 900 watt özellikte olanlar var. Bu ne anlama gelir.Mesela 450 watt olan 900 watt olana göre daha mı kuvvetsiz çalışır? Yoksa daha mı az elektrik harcar.Bu özellik için dikkat etmem gereken şey nedir?
Bir küçük ev aleti alacağım (rondo). Çeşitli markaları inceledim. 450, 500, 600, 900 watt özellikte olanlar var. Bu ne anlama gelir.

Mesela 450 watt olan 900 watt olana göre daha mı kuvvetsiz çalışır? Yoksa daha mı az elektrik harcar.

Bu özellik için dikkat etmem gereken şey nedir?
0
santimantal
(12.08.21)
Harcadığı güç. Yani 450watt 900 e göre daha kuvvetisz çalışır ve daha az elektrik harcar.
Sorunuzu anladım elbette, aynı işi 450 watt ile mi yapıyor diyorsunuz. Bu biraz motor hacmi gibi düşünülmeli. Domates atarsanız fark etmez ama buz kiracaksaniz fark eder.

Tabi bir detay var, bu aslında harcadıkları gücü gösteriyor, bunun ne kadarını işe çevirdikleri bilinmiyor. Yani ilki yüzde 90 verim ikincisi yüzde 20 verimle çalışıyorsa elbette küçük wattli seçilmeli ama bu pek mümkün bir şey değil. Yani büyük watt dahancok masraf ve daha çok güç.
0
kisa
(12.08.21)
düşük wattlı olan daha az elektrik harcar da rondo gibi günde 2 dakika çalışacak bir alet nedeniyle oluşacak fark aylık 10 kuruş falandır.

güç olarak da 400-500w bir cihaz da yeterlidir yüksek güçlü olanlar genelde daha uzun çalışmaya uygun cihazlar. örneğin sürekli milk shake yapılan bir kafe gibi. tüketici elektroniğinde bu verilerin çok sağlıklı yazıldığını düşünmüyorum.
0
orpheus
(12.08.21)
yuksek watt'li olani alin kafaniz rahat olsun. 750w'lik kullaniyorum, zaman zaman yetmiyor gucu. gucu yetmeyince motoru bozulabiliyor.
0
do you remember me
(12.08.21)
hem daha kuvvetsiz çalışır, hem de daha az elektrik harcar.

ama hamur karıştırmayacaksanız 450-500 wattlık rondolar işinizi görür.
0
co2s2
(12.08.21)
(4)

dövme işine nasıl girilir?

bruges
merhaba arkadaşlar. konservatuar resim bölümünden mezun yakın bir arkadaşım var. evde boş boş oturuyor. geçen otururken koluma laps diye dalıp bildiğimiz sulu boya ile iki resim çizdi. ekledim duyuruya, umarım görünüyordur.hem benim hem de ortak arkadaş çevremizdeki insanların dövme yaptırası var am
merhaba arkadaşlar. konservatuar resim bölümünden mezun yakın bir arkadaşım var. evde boş boş oturuyor. geçen otururken koluma laps diye dalıp bildiğimiz sulu boya ile iki resim çizdi. ekledim duyuruya, umarım görünüyordur.

hem benim hem de ortak arkadaş çevremizdeki insanların dövme yaptırası var ama hem doğru düzgün bir yer bulma derdi hem de fiyatlar bize engel oluyor. dedik ki, parası neyse verip bir dövme makinası seti alalım, bu kız da bize dövmelerimizi yapsın :D

malum alışveriş sitesinde 1200 ve 2500 liraya satılan komple dövme makinası setleri var. iğnenin ucunun inceliği diye düşündük ama farklı boyutlarda iğneler gönderiyorlarmış. bunlar iş görür mü? daha pahalı olanlar da var elbette, fiyat farkını belirleyen şey nedir?

bir de ilk dövmesini yapan dövmeci ilk dövmeyi nasıl yaptı? ilk kalıcı dövmeyi yapma işi çok mu riskli? resim çizmekten çok mu farklı bir iş bu? bana epey basit gibi geliyor, o yüzden bu işi düşünmeye başladım, yanıldığım noktaları lütfen düzeltin, teşekkürler.
0
bruges
(12.08.21)
Resim yeteneği olanın çok kolay öğrenebileceği bi alan. Sadece tekniği bilmesi gerekir. Sektör eline kalem almamış dövmecilerle dolu. İlk dövmeden önce suni deride çalışma yapmak gerekli özgüveni sağlayacak. Sonrası yetenek işi ve korkacak bir durum yok. Fiyat farkı şöyle bobinli makineler ucuzdur, ama roatry denilen kalem makineler biraz daha pahalı. Lakin ilk başlangıç için çok iyi bir makine almasına gerek yok. İğne de resimdeki fırça gibi. YouTube'de var bakabilirsiniz.
0
olaylar olaylar
(12.08.21)
Zamanında dövmeci yanında asistan olmaya çalışan bi arkadaş vardı. Asıl dövmeci şey demişti. "İyi resim yapıyorsa iyi dövme de yapabilir. Ama tekniğini geliştirmesi ve güzel dövmeler çıkartması zaman alacaktır. "

sonuçta başka bir aletle resim yapıyor olacak. İğne seçimi, deride uygulanacak teknikler vs zamanla öğreneceği şeyler.

Yani bam diye güzel dövme yapmasını beklemeyin.
0
zimbirik
(12.08.21)
ben dövmeci arkadaşımın dükkanına giderken sıkılınca büyük koca kafalı bebekler var ya gözleri falan olan onlardan birini alıp üstüne dövme yapıyordum, suni yerlerde pratik yaparak biraz olayı kavrayabilirsiniz. ama dövme konseptine hakim olmayan birinin tek başına değil de birinin yanında bir şeyler öğrenmesi gerektiğini düşünüyorum çünkü o ince çizgiler detaylar falan dövme iyileşince çok saçma ve anlam ifade etmeyen şekillere girebiliyor, bunlar olmaması için neler yapmalı bilen birinden öğrenmeli. canlı insanda o pandanın mesela hatları, gölgelendirmeleri birbirine karışınca 6 ay sonra suriyeliye dönüşürse aranız bozulmasın.
0
nahtoderfahrung
(12.08.21)
suni derilerde kendi üzerinde sizin üzerinizde çalışsın. sonra öğrencikçe toparlar ilk yaptığı kötü dövmeleri :) başlangıç için dediğiniz setler iş görür muhtemelen.

en güzeli iyi bir dövmeci bulup yanına asistan girmesi olur. resim mezunuysa tasarım da yapıyordur. dövmeci olup tasarım yapmayan çok mesela öyle biyere girip tasarım desteği verebilir karşılığında o da dövme tekniklerini öğrenebilir. bir de cleopatra ink bi ara dövmeci yetiştiriyodu..
0
entropik
(12.08.21)
(2)

Neydi bu yeşilçam müziği

tebaloeyy
https://vocaroo.com/1c79WenrX0fi hangi filmin müziğiydi bu acaba?
vocaroo.com

hangi filmin müziğiydi bu acaba?
0
tebaloeyy
(11.08.21)
çiçek abbas

www.youtube.com
0
tepedeki psychedelic adam
(11.08.21)
Cahit berkay film müzikleri albümünde "çiçek abbas" adıyla yayınlandı ama bu müzik çiçek abbas filminde yer almıyor.

Cahit berkay'a ait bir melodi ama belli bir filmin müziği değil, farklı filmlerde bazı sahnelerde çalıyor.
0
kibritsuyu
(12.08.21)
(1)

Amazon.com.tr'den alınan yurtdışı ürünleri

Başkalaşım
Türkiye'ye girdikten sonra eve mng kargo mu getiriyor yoksa ptt mi?
Türkiye'ye girdikten sonra eve mng kargo mu getiriyor yoksa ptt mi?
0
Başkalaşım
(11.08.21)
Bir kere DHL kendisi teslim etti. Diğerlerinde ise hep MNG teslim etti. İzmir için konuşuyorum.
0
nhtzmc
(12.08.21)
(5)

Ayakkabı mı Ortopedik mi?

catamenia
Sevgili ayakkabı guruları, Ayakkabılarımın ne hikmetse içindeki topuk kısımları bir kaç giymeden sonra aşınmaya başlayıp zamanla parçalanıyor ve bu son yıllarda aldığım hemen hemen her ayakkabıda (farklı markalar dahil) çok sık olmaya başladı.Çakma diye tabir edilen ayakkabılardan almam, kilolu bir
Sevgili ayakkabı guruları,

Ayakkabılarımın ne hikmetse içindeki topuk kısımları bir kaç giymeden sonra aşınmaya başlayıp zamanla parçalanıyor ve bu son yıllarda aldığım hemen hemen her ayakkabıda (farklı markalar dahil) çok sık olmaya başladı.

Çakma diye tabir edilen ayakkabılardan almam, kilolu bir insan değilim bir ayakkabıyı haftanın her günü giymem, foam taban vs. yumşak tabanlı ürünlerde de aynı sorun oldu.

Şimdi sorum şu; Bu ayakkabılar mı kalitesizleşti, yoksa benim basma ile ilgili bir ortopedik bir sorunum mu var?
0
catamenia
(11.08.21)
Ortopedik olma ihtimali çok daha yüksek. Duruşun, yürüyüşün ve ağırlığını vücutta dağıtman ile alakalı diye düşünüyorum. Öte yandan evet ayakkabılar da kalitesizleşti.
0
nawar
(11.08.21)
Açılın ben ayakkabıcıyım. İçe mi basıyorsunuz?
0
suicides underground
(12.08.21)
Eşimde de aynı problem var. ortopedik olarak topuklarına daha çok yük biniyor, ayakkabılarda terliklerde bildiğin topuk kısımlarını ezip sonunda parçalıyor. Buna göre tabanlık yaptırarak kullanıyor ayakkabılarını.
0
zimbirik
(12.08.21)
@suicides underground
Yok içe basmıyorum, ayaklarımda dışarıdan bakınca bir duruş bozukluğu gözükmüyor.
0
🌸catamenia
(12.08.21)
Yalnızca topuk kısımlarında deformasyon varsa ortopedik sorun olmasa da ayak yapınızdan kynaklı olabilir. Özel tabanlık kullanabilirsiniz ama görmeden bir şey söylemem çok zor.
0
suicides underground
(12.08.21)
(4)

C# File Process Access Hatası

bir peynir kutusu kibrit
Selam Duyuru Ahalisi,Single thread uygulamada dosya yazma esnasında "The process cannot access the file because it is being used by another process" hatası alıyorum. Tüm writer objelerini using keywordünde açıyorum. Single thread olmasına rağmen ReaderWriterLockSlim ile her seferinde fonksiyonlarda
Selam Duyuru Ahalisi,

Single thread uygulamada dosya yazma esnasında "The process cannot access the file because it is being used by another process" hatası alıyorum. Tüm writer objelerini using keywordünde açıyorum. Single thread olmasına rağmen ReaderWriterLockSlim ile her seferinde fonksiyonlarda lockluyorum ve işim bitince açıyorum. Buna rağmen hata alıyorum. Aklınıza gelen bir şey var mı?

Dosya ile iletişime geçen iki fonksiyon var zaten biri append ediyor diğer dosyayı temizliyor.

Kod: pastecode.io
0
bir peynir kutusu kibrit
(11.08.21)
Ezbere konuşuyorum buna benzer bir sorunu objeleri dispose ederek çözmüştüm sanki.
0
demirKamil
(11.08.21)
Hata aldığınız yer neresi? Bu fonksiyonları çağırdığınız yeri de paylaşabilir misiniz? (Hata aldığınız kod akışı)

Benzer bir hatayı ben de almıştım. Benim durumunda dosya oluşuyor, ancak henüz dosyaya yazma işlemi bitmeden dosyayı değiştirmeye çalıştığım için hata alıyordum. Yaptığım işlemi dosyaya yazma bittikten sonra yapınca sorun düzeldi.
0
inheritance
(11.08.21)
using ile kullansanız da using çıkışında dispose etse
bir de çok saçma ama söyliym
dosya sizde de açık olabilir mi?
Yazacak mı diye kontrol etmek için notepadde falan açıyor bakmak istiyor olabilir misiniz?

bir de sırf yazmak için baştan read ediyorsanız gerek yok
siz kitliyor olabilirsiniz dosyayı
0
Corc
(12.08.21)
Dosya bende açık değil. Maile attachment olarak veriyordum Mail objesini ben dispose etmiyordum. Dolayısıyla garbage collector toplayana kadarki zamanda dosyaya erişildiği için patlıyormuş :// Maili de dispose ettim. Problem çözüldü :)
0
🌸bir peynir kutusu kibrit
(12.08.21)

Bursa Karaoke bar?

coca cola
Düzgün, çok büyük olmayan ve cumartesi gidebileceğimiz merkezi bir yer var mı?
Düzgün, çok büyük olmayan ve cumartesi gidebileceğimiz merkezi bir yer var mı?
0
coca cola
(11.08.21)
(3)

2009 ÖSS sorusu

charlotte blanc
Ben bu sınavda Türkçeden kaç doğru kaç yanlış yaptığımın sonucuna ulaşmak istiyorum nasıl ulaşırım ?Ösym sitesinde kaçıncı olduğum fln var. İstediğim info yok
Ben bu sınavda Türkçeden kaç doğru kaç yanlış yaptığımın sonucuna ulaşmak istiyorum nasıl ulaşırım ?

Ösym sitesinde kaçıncı olduğum fln var. İstediğim info yok
0
charlotte blanc
(11.08.21)
ÖSYM ais sonuçlarım kısmında gözüküyor olması lazım, yerleştirme sonuçlarına bakıyor olabilir misiniz?
0
shakespearesmother
(11.08.21)
Eski oldugu icin saklanmamis olabilir. Bende de sadece puan ve kazanilan okul bilgisi var.
0
hayley williams ile evlenecek genc
(11.08.21)
Simdi baktim. o yillardan bi tik daha eski sonucum. dediginiz gibi dogru yanlislar yok. Ama ben osym'nin uygulamasindan baktim, belki web sitede gorunuyordur.
0
invictae
(12.08.21)

silicon vadisinde çalışan var mı?

duyurukullanıcısı
reklam yayınlayacağım da millet şu an tatilde mi?
reklam yayınlayacağım da millet şu an tatilde mi?
0
duyurukullanıcısı
(11.08.21)
(9)

Bazı besinlerin birlikte yendiğinde tadının kötü olması

anthemis nobilis
Uzun zamandır bazı besinleri birlikte yiyemiyorum, tadı kötü geliyor. Mesela kahvaltıda yumurta ile birlikte salatalık, domates yiyemiyorum garip bir tat oluşuyor aynı lokmada yiyince. Sırf bu yüzden önce yumurtayı yiyip bitiriyorum, yeni tabak, çatal alıp öyle devam ediyorum kahvaltıya. Pişmiş kırm
Uzun zamandır bazı besinleri birlikte yiyemiyorum, tadı kötü geliyor. Mesela kahvaltıda yumurta ile birlikte salatalık, domates yiyemiyorum garip bir tat oluşuyor aynı lokmada yiyince. Sırf bu yüzden önce yumurtayı yiyip bitiriyorum, yeni tabak, çatal alıp öyle devam ediyorum kahvaltıya. Pişmiş kırmızı et veya beyaz et ile birlikte de yine domates/salatalıklı salatayı yiyemiyorum, o kötü tadı yine alıyorum. Bunun sebebi nedir? Benzeri şeyi yaşayan var mı?
0
anthemis nobilis
(11.08.21)
Korona gecirdiniz mi? Ondan kalma olabilir
0
kuehles blondes
(11.08.21)
@kuehles blondes hayır korona geçirmedim. Birkaç senedir böyle.
0
🌸anthemis nobilis
(11.08.21)
Sorun salatalikta bence. Yumurta salatalık ya da etle yiyince değişik pis bi koku oluyor.
0
olaylar olaylar
(11.08.21)
Yumurta ile domates ve salatalık yerken çok rahatsız oluyorum ben de. Uzun zamandır beraber yiyemiyorum hatta.
0
beni sen öldürme
(11.08.21)
Ben de yumurta ve domatesi beraber yiyemeyenlerdenim. Bu kötü tadı domatesin hafif asidik olması sebebiyle yumurtanın özellikle sarısındaki proteini bozmasına bağlıyorum. Bu reaksiyonla yumurtadaki sülfür, demir gibi şeyler açığa çıkıyor olabilir. Bazısı bu tadı algılamaz veya rahatsız olmaz ama bazıları da bizim gibi begenmeyebiliyor.
0
curukturpkokusu
(12.08.21)
Demek tek ben degilmisim dedim :)
Ben de cig domates ve salataligi yumurta ile asla yiyemiyorum.
Ama ornegin menemen yerim veya domatesli omlet.
Cig halde olduklarinda mevcut olan, yumurta ile etkilesen ve pisince kaybolan veya yapisi degisen bir sey bence sebebi ama o nedir bilemedim :)
0
la lykia
(12.08.21)
Annemle yasadığımız en sinir bozucu durumlardan biri. Biz de yiyemiyoruz. Kötü bir tat ortaya çıkıyor.

Buna rağmen dışarda kahvaltıya gittiğimizde yiyebiliyoruz, bu da çok ilginç. Sebebini bilmiyorum ama böyle bir şey var. Ekşide başlığı bile var.

eksisozluk.com
0
ırene adler
(12.08.21)
Yumurta yemedigim icin bu kombini tüketip yorum yapamam. Ama nadir karsilasilan bir sey degil. Her yiyecek her seyle yenmez. Kimyalari tutmaz. Tanneni belirgin kirmizi sarapla siyah zeytin de korkunctur, metaliktir mesela.

Balik kokusundan cocuklugumdan beri nefret ederim ve kokulari da cok iyi ayirt ederim. Igrenc domatesler yedigimi hatirliyorum, kotu balik-balik hali kokusu üstüne sinmis gibi olan. Bir süre taze domates yememistim Istanbul´da.

Internette, nedeninin ucuz domateslerin gübresine ciftcilerin balık kılçığı ekledigi yazilmis . O domateslerin yanina baligimsi kokusu-aromasi olan yumurta eklenince, belirgin bir rahatsiz edici tat ortaya cikiyor olabilir.
0
buf-e kür
(12.08.21)
Domates ve salatalıkla yumurta yiyemeyenlerdenim ben de, bir benzeri de ton balığı ile domates, şu an yanında domates olmasa da ton balığı fikri çok kötü geliyor ama ton balığı ile aram kötü değilken domatesle beraber yiyemezdim. Ben bu sorunu yaşarken değil korona, sarsla mers bile yoktu.
0
(12.08.21)
(7)

uçak seyahati için gidiş saati

syozkn
ülke içi soruyorum. 2 saat önceden burada olun diye mesaj gelmiş. check in falan da yaptık. o kadar erken gitmeye gerek var mı yahu? bilmediğim bir uygulama mı var pandemiden sonra?
ülke içi soruyorum. 2 saat önceden burada olun diye mesaj gelmiş. check in falan da yaptık. o kadar erken gitmeye gerek var mı yahu? bilmediğim bir uygulama mı var pandemiden sonra?
0
syozkn
(11.08.21)
havalimanına girişte hes kodu kontrolü oluyor, o uzun sürebiliyor. Bagaj yoksa biraz daha geç gidebilirsiniz.
0
whoosie
(11.08.21)
Check-In yaptıysan, havaalanında o kadar erken bulunmana gerek yok. Yolcular dışında kimseyi almadıkları için girişteki sıra görece daha az zaten. Bana da gelmişti aynı mesaj. 1 saat önceden gittim. Uçağa binebilmek için 40 dakika falan bekledim ondan sonra. Tabii buna uyup 20 dakika kala gitme. En az 1 saat iyidir. Ne olacağı belli olmuyor.
0
nawar
(11.08.21)
2 saat ideal. güvenlik kuyruğu, hes kuyruğu, bagaj kuyruğu
0
buenosdias
(11.08.21)
uçuştan 45-50 dk önce limanda olsanız yeterlidir. hes mes hikaye. sabiha'dan binecekseniz doğu girişi yazan son kapıdan girin çok sıra olmaz.
0
my leave requests
(11.08.21)
O 2 saat tavsiyesi en kötü durum senaryosu düşünülerek belirleniyor, siz en şanssız durumların sizin başınıza gelmeyeceğine inanıyorsanız daha geç gidebilirsiniz, ama birilerinin başına geliyor.
0
mikro patlama
(12.08.21)
2 saat onceden gitmek biraz erken olmakla birlikte ideal sayilabilir, en gec 1 bucuk saat once gidilmesi gerekir ki butun islemler yolunda ilerlesin. Daha gec gitmeniz gerektigini soyleyenlere itibar etmeyin, otobus degil bu, ucustan 15 dakika once kapilarin kapandigi bi ulasim aracindan bahsediyoruz, bagaji verdik hoop hemen ucaga girdi diye bir sey yok, yarim saat once ucagin kapisinda olmak, hem sizin, hem ucusun saglikli olabilmesi icin muhim, herkese ayni sorumsuzlukla 1 saat kala gelse zaten o ucak ya vaktinde kalkamaz, ya da yolcularin bir bolumu kapida kalir :)
0
bosver nicki
(12.08.21)
bagaj vereceksem 1 saat 15 dk önce orada oluyorum. Bagaj vermeyeceksem 40 dk ile 1 saat arasında erken gidiyorum. Ama bunlar hava alanı kapısından girme zamanıma göre değerlendirildi. Otoparka girişime göre değil.

Bir de ben avucumun içi gibi biliyorum sabiha gökçeni. İstanbul hava limanı için yarım saat daha koyabilirim.
0
zimbirik
(12.08.21)
(5)

hava temizleme cihazı tavsiyesi

bugisme
evde evcil hayvanı ve yeni doğan bebeği olan birisi için hangi modeli tavsiye edersiniz? alırken neye dikkat etmeliyim?
evde evcil hayvanı ve yeni doğan bebeği olan birisi için hangi modeli tavsiye edersiniz? alırken neye dikkat etmeliyim?
0
bugisme
(11.08.21)
fakir vigor plus kullanıyorum, memnunum.
alırken çok araştırmıştım ama açıkçası aldığımdan beri yeni ne çıktı bilmiyorum.
0
blatta hiberna
(11.08.21)
Hava temizleyicisi alacaksan en dikkat etmen gereken filtreleri olsun. Rahat bulunuyor mu fiyatı uygun mu ne kadar süre gidiyor vs.

Ben mi air prufier kullanıyorum gayet memnunum, filtre fiyatı ortalama 300 TL civarında.
6-9 ay arasında bir ömürü var ancak toz tutucu kağıdı alıyorum tozlandıkça ayda bir değiştirerek filtreyi 1,5 senenin üzerinde kullandım.

Toz tutucu kağıt şöyle bişi
www.trendyol.com
0
catamenia
(11.08.21)
Winix zero N kullanıyorum. üstte yazılan fakir kadar özellikli değil. bi bez filtre (kaba tozu tutar, diğer filtrelerin ömrünü uzatır, yıkanabilir, yedeği ile birlikte geliyor), bir aktif karbon filtre (kokular için) bi de hepa filtre var.

cihaz seçerken kaç m2 oda için olduğuna ve ses seviyelerine dikkat edin. ayrıca cihazı almadan filtresini nerden ne kadara temin edebileceğinize bakın.
0
sttc
(11.08.21)
bende de vigor var da baya zam gelmiş, zamanının iyi cihazıydı, halen de iyi gibi.

mevzu biraz da filtre sayısı falan. ben dyson almıştım, wifi falan vardı ama bozuk çıktı baya uğraşmıştım iade ile. sonra baktım öyle şeyler gereksiz.

hepsi benzer de vigor'da tio02 var sanırım, şimdi ekleyince cihazlara fiyatı artıyor.

uv-c mikrop kırma açısından önemli bence, ama aklınızda bulunsun odada ozon birikirse baş ağrısı falan yapıyor, sonrasında havalandırmak lazım. ben 1 senedir aynı filtredeyim ara sıra temizliyorum, değiştirirsem muadil alacağım 330 tl civarı.

bende de hayvan var ama tüy konusunda pek bir şey beklemek mantıklı olmaz gibi nitekim ufakları halleder de büyükleri çekse bile sorun olurdu. ama toz, koku vs. konusunda iyi. uv-c açık çalışırken ortamda bebek ya da hayvan olmasa daha iyi sanırım tekrar vurgulayayım. zaten doğrudan vurması büyük sıkıntı, makinelerde direk vurmaması için izole ediyorlar ama ozon veriyor.
0
passion rules the game
(12.08.21)
winix zero pro kullanıyorum. gayet memnunum.
0
bronz böcek
(12.08.21)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.