[]

yurtdışı aşı sertifikası ile seyahat

Avrupa birlğinde geçerli ve ülkeye de onunla giriş yaptığım astazeneca aşı sertifikam var. Şu an türkiyedeyim ve bir tren bir uçak yolculuğu yapmam lazım.
İl sağlık müdürlüğüne dilekçe dediler verdim ama memurların bilgisi sıfır. Ne zaman sonuçlanır astrazeneca ne onu bile bilmiyorlar
Seyahatim de yarın sizce ne yapmalıyım ? Bıktım bu ülkenin saçma bürokrasi silsilesinden.


 
Benim bildigim resmi asi sertifikasi yaninizda oldugu sürece sorun olmuyor.

Mac bileti almak icin "hayat eve sigar" a tanimlama yapmak gerekiyor. Onun icin dilekce lazim ama seyehat icin sertifika yeterli.
  • VIPCH  (09.09.21 09:54:59) 
6 eylülden önce sanırım öyleymiş şu an sağlık bakanlığı onayı aranıyormuş.


  • tuborg yesili  (09.09.21 10:00:27) 
O sekilde büyük bir kaos yasanir, cünkü ben yurtdisinda oldugum 2 biontech asiyida sisteme kayit ettiremiyorum. Bir kac mail yazdim saglik kurumlarina, geri dönüs bile yapmadilar.

%99 sertifikanin yeterli oldugunu düsünüyorum. Eger iciniz rahatlasin istiyorsaniz, bilet aldiginiz sirketi arayin onaylatin.
  • VIPCH  (09.09.21 10:02:47) 
Tcddyi aradım sağlık bakanlığından onay lazım oraya dilekçe vereceksiniz dediler.
İl sağlık müdürlüğüne gittim ordaki kişiler o kadar bilgisiz ki ne zaman onay geleceğini nasıl geleceğini bilmeyi bırak astrazeneca aşı mı ondan bile habersizler :( üstelik bulaşıcı hastalıklar bölümünde.

Ne yapacağımı şaşırdım cidden.
  • tuborg yesili  (09.09.21 10:06:35) 
maci ortaya atmamdaki neden, sisteme tanimlama yapmadan bileti alamiyor olusumuzdu.

Normal sartlarda bir yanlislik vardir diyicem ama malesef bizim ülkemizde isler normal yürümüyor.

Ama senin yerinde ben olsam. Biletimle, sertifikamla gider binerdim.
  • VIPCH  (09.09.21 10:24:48) 
Abi ben çözemedim bu ülkedeki kaosu, hiçbir iş tam yapılmıyor...
Ya ben Türkiye'ye gelecegim Avrupa asi kartiyla, bakanliga dilekce mi verecegim 10 günlük kalisimda bu aktivitelerden biri icin? Bakanligin cevap vermesi aylar olur zaten.

Böyle bir sacmalik yoktur umarım. Hiçbir mantigi yok, bence asi kartiyla gidin yani. Yoksa bu dilekçe falan sacmalik.
  • logisticsmanager  (09.09.21 10:43:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.